غسل حیض
غُسل حِیض یکی از انواع غسل های واجب بر بانوان است که پس از پایان عادت ماهیانه برای برخی کارها واجب می شود. این غسل مانند سایر غسل ها بوده و تنها در نیت با آنها تفاوت دارد. به فتوای بیشتر مراجع تقلید با این غسل نمی توان نماز خواند.
غسل حیض مانند غسل جنابت در حالت عادی مستحب است و در این موارد واجب می شود:
چنانچه در ماه رمضان، پیش از طلوع فجر خون حیض قطع شود، به فتوای بیشتر مراجع تقلید غسل پیش از اذان صبح واجب است و در صورت انجام ندادن آن، روزه اش باطل و قضای آن (بدون کفاره) واجب خواهد بود.
💢سوال :
✳️ اگر کسی اصلا این مسئله را نمی داند که بقا بر جنابت موجب بطلان روزه است و تیمم بدل از غسل هم بی اطلاع است الان تکلیفش چیست؟
روزه را ادامه بدهد، بعد قضا کند یا کفاره هم لازم است؟
✅ پاسخ: 👇👇
✍ امام خامنه ای: در فرض سؤال باید امساک نموده و قضای روزه را نیز بجا آورد و اگر از حکم مسأله غافل بوده کفاره لازم نیست.
✍ آیت الله مکارم شیرازی: در فرض سوال باید امساک کند و بعدا آن را قضا نماید ولی با توجه به این که مساله را نمی دانسته است کفاره ندارد.
✍آیت الله سیستانی: اگر قبل از دخول فجر بیدار بود و یقین داشت که تیمم در ضیق وقت بر او واجب نیست روزه او صحیح است.
✍آیت الله فاضل : اگر نمی دانسته که باقی ماندن برجنابت بدون غسل یا تیمم تا اذان صبح، سبب باطل شدن روزه می شود، چنانچه بعد از اذان صبح بفهمد باید روزه آن روز را ادامه دهد و بعدا یک روز قضای آن را بگیرد کفایت می کند و کفاره ندارد.
✍آیت الله نوری همدانی: در فرض سوال جاهل مقصر لازم است روزه اش را ادامه دهد و علاوه بر قضاء کفاره نیز دارد.
✅راه های ارتباطی با خادمین خود درکانال
🌸ای دی جهت انتقادات و پیشنهادات برنامه های کانال و همچنین مشاوره جهت ثبت نام حوزه
https://eitaa.com/Tb3248
https://eitaa.com/gomnam66
@Mersad99
🔅ای شیعیان ، هیچ می دانید که امام زمان(عج) در ملاقات با سید رشتی ، به ایشان گله کردند که چرا شما شیعیان ، نمازهای نافله را نمی خوانند