ديدارمسئولان_نظام،_سفراي_كشور_هاي_اسلامي_و_ميهمانان_كنفرانس_وحدت_1402.pdf
706.6K
گزيدهاي از بيانات مقام معظم رهبري «حفظه الله» در ديدار با مسئولان نظام، سفراي كشورهاي اسلامي و ميهمانان كنفرانس وحدت
دفتر اجتماعی سیاسی حوزه علمیه
هدایت شده از خبر بابل
مدرسه علمیه قادریه بابل
📌بمناسبت هفته وقف/آشنایی با موقوفات حوزوی شهرستان بابل «بخش سوم»
🔹این مرکز دینی-آموزشی در خیابان مدرس حوالی محله برج بن واقع است.
🔹بانی آن حاجی عبدالقادر رودگر در قرن یازدهم که تاریخ احداث آن ۱۰۸۸ هجری قمری میباشد.
🔹حاجی عبدالقادر رقبات بسیاری برای فعالیت مدرسه به یادگار گذاشت و تولیت آن را به فرزندان ذکور نسل بعد تفویض نمود.
🔹علمایی بزرگی در این مدرسه تحصیل و تدریس داشتهاند از جمله آیت الله محمد باقر حجتی، آیت الله سید مهدی ثقهالاسلام، آیت الله سید محمدتقی عدنانی، آیت الله سید زین العابدین عدنانی و دیگر علماء و فضلاء قدیم شهرستان بابل
🔹این مدرسه علمیه در سال ۱۳۰۷ هجری شمسی به دستور شخص رضا شاه ملعون و حضور ولیعهد محمدرضا تخریب گردیده و توسط یک مهندس آلمانی ساختمان بلدیه بجای آن تاسیس شد و تا انقلاب اسلامی و بعد از آن تا سال ۱۳۷۴ بعنوان ساختمان شهرداری در اختیار آنها بوده و از سال ۱۳۷۶ تا به الان در اختیار اداره میراث فرهنگی و گردشگری شهرستان بابل به عنوان موزه فرهنگی شهر استفاده می شود.
🔹قبر مرحوم واقف عبدالقادر رودگر در ضلع شرقی این مدرسه می باشد.
🔹این مکان موقوفی دارای ۶۶ رقبه میباشد.
جمعه، ۱۴ مهر ۱۴۰۲.
🔸 کانالاطلاع رسانی #خبر_بابل
🔸 بزرگترین کانال خبری مازندران در ایتا
https://eitaa.com/khabarbabol
🌸«المالُ و البَنونَ زینةُ الحیاةِ الدنیا و والباقیات الصالحات خیرٌ عند ربک ثواباً خیرٌ اَملاً»
[ کهف / ۴۶]
مال و فرزندان زینت حیات دنیاست و (لیکن) اعمال صالح که تا قیامت باقی است ( مانند نماز و تهجد و ذکر خدا و صدقات جاری چون بنای مسجد و مدرسه و موقوفات و خیرات در راه خدا) نزد پروردگار بسی بهتر (عاقبت) آن نیکوتر است.
🌸پيامبر صلى الله عليه وآله :
إذا ماتَ الإنسانُ انقَطَعَ عَمَلُهُ إلاّ مِن ثَلاثٍ : إلاّ مِن صَدَقَةٍ جاريَةٍ أو عِلمٍ يُنتَفَعُ بِهِ أو وَلَدٍ صالِحٍ يَدعُو لَهُ؛
روحانی محترم
سلام علیکم
با توجه به فرا رسیدن هفته وقف و اهمیت و جایگاه خاص ترویج این فرهنگ، خواهشمند است در منابر و سخنرانی های خود به این اصل مهم اشاره فرمایید.
لذا در صورت ایجاد وقف در محلات مخصوصا برای حوزه های علمیه و سربازان امام زمان (عج)؛ امکان پیگیری ایجاد متن موقوفه و حکم تولیت و دریافت حق التولیه برای بزرگوارن و روحانیون مبلغ فعال در زمینه وقف هم فراهم می باشد.
🔸جهت اطلاعات بیشتر به دفتر موقوفات حوزه علمیه شهرستان بابل حجت الاسلام گلی کریمی 09112120274 تماس بگیرید.
🔸دفتر موقوفات و منابع پایدار با همکاری معاونت تبلیغ مدیریت حوزه علمیه شهرستان بابل
@howzeh_babol
نشريه_اخبار_و_تحليل_هاي_روزانه__15_مهرماه_1402.pdf
383.8K
نشريه اخبار و تحليل هاي روزانه شنبه 1402/07/15
پایگاه بسیج شهدای روحانی
🟡بمناسبت هفته وقف
بخش پنجم :
🟢آشنایی با موقوفات حوزوی شهرستان بابل
🟢مدرسه علمیه میرزا شفیع (صدراعظم)خاتم الانبیاء
🔸اين مدرسه علمیه در خیابان آیت الله روحانی ره بابل است.باني اين مدرسه ميرزامحمد شفيع مازندراني يكي از سرشناسان بندپي است كه وزارت دو پادشاه (آغامحمدخان و فتحعلي شاه) را بر عهده داشت و در يكي از حساسترين برهههاي تاريخ ايران تاثيرگذار بود اين بنا درسال 1226 هجری قمری وقف گرديد.
🔸متولی موقوفه میرزا شفیع (صدراعظم)؛
ميرزانصرالله كه از احفاد عموی جناب میرزا شفیع بوده و بعد باولاد میرزا نصرالله موكول داشتند که هر گاه اولادش صلاحيت و قابليت و شايستگي داشته باشد قدغن نكند چنانچه اولادش غيرقابل باشند بايد متولي با مصلحت علما و فضلا بلد از سادات و مومنين شهر كه بمصلحت تدين صلاح شهور و معروف باشد بنظارت منصوب سازد که در حال حاضر به تولیت مدرسه خاتم الانبیاء می باشد.
🔸مدرسه میرزا شفیع در گذر زمان ؛
میرزا شفیع كه از منسوبان حاجي خانجان حلال خور (حاكم وقت بندپي) بود، در سال 1195 از جانب وي به آغامحمدخان شناسانده شد.پس از قتل آغامحمدخان و به تخت نشستن فتحعلي شاه در ابتدا حاج ابراهيم خان كلانتر مقام صدارت را يافت تا اينكه در سال 1215 ميرزا شفيع برجايگاه او تكيه زد و شاه به او لقب «صدراعظم» داد.
ميرزا شفيع تا زمان مرگش در نوزدهم رمضان 1234 بر اين مقام قرار داشت.ميرزا شفيع صدراعظم،گذشته از مقام صدرات و فعاليت در عرصه سياسي همزمان به امور فرهنگي و مذهبي و آموزشي نيز اهتمام خاصي داشت و در اين زمينه موقوفاتي از وي بر جاي مانده است.مهمترين موقوفات وي در شهر تهران و بارفروش (بابل) يعني دو شهري كه به ترتيب در آنجا متصدي مقام صدرات و زادگاه وي بود صورت گرفت.موقوفه ميرزاشفيع در شهرستان بابل كه امروزه به نام مدرسه صدر (خاتم الانبياء) معروف است که ساختمان قبلی آن در سال ۱۴۰۶هجری قمری بااجازه مرحوم امام خمینی ره تجدیدبنا شدوبه اسم خاتم الانبیاء نامگذاری شد.
🔸رقبات مدرسه؛
این مکان موقوفی دارای 144 رقبه در بابل می باشد.
🔸هفته وقف و خیرین گرامی باد
#دفتر_موقوفات_و_منابع_پایدار_مدیریت_حوزه_علمیه_شهرستان_بابل
@howzeh_babol🇮🇷حوزه علمیه بابل
هدایت شده از حوزه علمیه فیضیه مازندران
🔰حضور مدیر و کادر مدرسه علمیه فیضیه مازندران
👈 در نشست گردهمایی منطقه ای نیروهای حقانی ،توحیدی محور بابل _کیاکلا
https://eitaa.com/joinchat/2783510530C91cb6efb2e
هدایت شده از حوزه علمیه فیضیه مازندران
🔰دورهمی مدیر مدرسه با طلاب
در مسجد مدرسه علمیه فیضیه مازندران
۱۴۰۲/۰۷/۱۵
https://eitaa.com/joinchat/2783510530C91cb6efb2e
هدایت شده از ملک نیا
🌺🌸صبحانه دوستی 🌺🌸
در آستانه روز جهانی کودک
دبستان شاهد پسران بابل
کلاس سوم
شنبه ۱۵ مهر ۱۴۰۲
آینده سازان پر نشاط برای 🇮🇷 قوی
مبلغ طرح امین ملکنیا
💠 قال الله تعالي:
💎 وَ الباقِياتُ الصّالِحاتُ خَيرٌ عِندَ رَبِّكَ ثَواباً و خَيرٌ أمَلاً،
💧و نيكىهاى ماندگار از نظر پاداش نزد پروردگارت بهتر و اميدوار كنندهتر است.
📚 قرآن کریم، كهف، آيه۴۶
🌹🌹🌹🌹🌹
💠 پيامبر صلى الله عليه و آله فرمودند:
💎 إذا ماتَ الإنسانُ انقَطَعَ عَمَلُهُ إلاّ مِن ثَلاثٍ:
مِن صَدَقَةٍ جاريَةٍ أو عِلمٍ يُنتَفَعُ بِهِ أو وَلَدٍ صالِحٍ يَدعُو لَهُ؛
💧با مرگ انسان، عملش قطع مىشود ، مگر از سه چيز :
۱. صدقه جارى،
۲. دانشى كه مردم از آن بهرهمند شوند،
۳. و فرزند نيكوكارى كه برايش دعا كند.
📚 ميزان الحكمه ، ح ۱۴۲۸۷
#یا_ابا_صالح_المهدی_عج_ادرکنی
#اللهم_صلّ_علی_محمد_و_آل_محمد
@howzeh_babol🇮🇷حوزه علمیه بابل🇮🇷
🌸#فرزانگان_بابل (45)
🌹دانشمند ارجمند شيخ نصر الله قائمی
🔻عالم جليل القدر و زاهد بزرگوار و واعظ شهیر مرحوم حاج شیخ نصر الله قائمی امیرکلایی از روحانیون گرانقدر بابل در قرن گذشته بودند. وی فرزند ملا شیخ علی اصغر از وعاظ منطقه بودند که در ۲۳ جمادى الثانية ۱۳۲۱ .ق ديده به جهان گشودند و در مهد علم و تقوا پرورش یافتند
🔻در ۱۰ سالگی جهت کسب علوم دینی وارد مدرسه صدر شده و علوم مقدماتی را از محضر اساتید بزرگوار آن مدرسه فرا گرفتند.
🔻آنگاه عازم شهر مقدس قم گشته و از محضر مدرسین زبده در رشته های مختلف علوم اسلامی بهرههای فراوان بردند پس از آن برای نیل به مقامات عالی علمی خود را برای سفر به اعتاب مقدسه آماده نمودند ولی چون والد معظمش به علت نامعلومی با فرستادن پیکی عدم موافقت و رضایت خود را نسبت به مسافرت ایشان به اعتاب مقدسه اعلام نمودند
🔻ایشان از ادامه تحصیلات بازمانده و به وطن بازگشتند و در امیرکلا اقامت کردندپس از مدتی با دختری متدینه ازدواج کردند که همسرشان بعد از تولد فرزند اول از دنیا رفتند و فرزند نیز بعد از مدتی فوت نمودند چند سال پس از فوت فرزند و مادرش معظم له در سال ۱۳۴۸ ق همسری عفیفه و عالمه از بیت فقاهت و علم یعنی صبیه حضرت آیت الله شیخ محمد رفیع محمدی (ره) را برای خود اختیار نمودند و به این ترتیب زندگی تازه ای را آغاز کردند ضمن آنکه بر حسب تقاضای مؤمنین امامت مسجد جامع امیرکلا را نیز بر عهده گرفتند.
1️⃣
🟢همت و تلاش
🔻وی با آنکه به اقامه جماعت و ترویج مكتب اشتغال داشت از تلاش ها و مطالعات علمی خود غافل نبود به طوری که گاهی که برای حفاظت از مزرعه کشاورزی به همراه برادرش مجبور بود شب را در مزرعه سپری کند در زیر نور مهتاب به مطالعه کتب فقهی می پرداخت. همیشه سرگرم مطالعه و تحقیق و نوشتن .بودند حتی هنگام استراحت و در زیر کرسی قلم از دستش نمی افتاد در تمام شبانه روز به امور علمی اهمیت می داد.
🔸آثار فراوانی در سطوح مختلف از خود به یادگار گذاشتند که به گفته یکی از فرزندان روحانی ایشان، با دقت و مطالعه در بعضی از تألیفات ،ایشان میتوان نتیجه گرفت که ظاهراً وی در مسائل فقهی تا حدودی صاحب نظر بوده اند.
🔻به هر حال آثار علمی ایشان تا به حال به چاپ نرسید و ظاهراً از سوی فرزندان آن بزرگوار برای تنظیم و تدوین آنها تلاش هایی صورت گرفته است.
علاوه بر این معظم له خود از شعرای نامدار مازندران بودند و طبع سرشار و روانی داشتند بالغ بر چهل هزار بیت شعر در مدح و منقبت و مراثی خاندان عصمت و طهارت (ع) و اصول عقاید سرودند و قریب به نیم قرن پیش خلاصه ای از اشعار برگزیده ایشان به نام دیوان «کاشف» به چاپ رسیده است و باقی اشعار هنوز به زیور طبع آراسته نگردید
🟢سیره اخلاقی
نکته دیگر درباره آن بزرگوار تعبّد و زهد و تقوای فوق العاده ایشان می باشد وی بسیار متعبد بوده و به اوراد و اذکار و ادعیه توجه زیادی داشت.
حتی بعضی از روزها چون نیمه رجب تمام روز را به اعمال وارده مشغول بودند. ارادت عجیبی به اهل بیت عصمت و طهارت (ع) داشتند و حتی گاهی در منزل و زیرکرسی ذکر توسل به اهل بیت (ع) داشتند و برای اهل منزل روضه می خواندند.
🔻از مال دنیا بهره ای نداشتند و منزل فوق العاده فقیرانه ای داشتند و زندگی ایشان سراسر رنج و محنت و همراه با مشکلات فراوان بوده است چرا که وی اعتنایی به زخارف و زیبایی های دنیا نداشتند و با آنکه خود از وعاظ برجسته و از سخنوران توانمند منطقه بابل محسوب شده و در میان روحانیون امیرکلا از محبوبیت خاصی برخوردار بودند، هنگام فوتشان مبلغ ۷۰۰ تومان بدهکاری داشتند و از این امر شاید بتوان فهمید که با توجه به زندگی فقیرانه ایشان وی درآمد حاصله از راه تبلیغ و هدایای دریافتی از مردم در این زمینه را صرف مشکلات محرومین و رسیدگی به گرفتاران و مساکین می نموده است
🌑آن روحانی بزرگوار پس از عمری خدمت و تلاش سرانجام در ۲۸ شعبان سال ۱۳۶۲. ق برابر با هفتم شهریور ۱۳۲۲ ش در ۴۱ سالگی دعوت حق را لبیک گفته و به رحمت الهی پیوستند
از ایشان فرزندانی به یادگار ماندند که در میان فرزندان ،ذكور حجج السلام شيخ محمد حسین و شیخ محمد حسن و شیخ محمد قائمی در کسوت روحانی و همگی به خدمات شایان علمی و دینی اشتغال دارند و آقایان دکتر علی قائمی استاد شهیر و محترم دانشگاه های تهران و محسن قائمی دبیر محترم آموزش و پرورش می باشند.
2️⃣
📖(آشنایی با فرزانگان بابل
مولف:حجت الاسلام عبدالرحمن باقرزاده)
..........
🇮🇷 #کانال_رسمی_حوزه_علمیه_شهرستان_بابل
@howzeh_babol
🟡بمناسبت هفته وقف
بخش ششم :
🟢آشنایی با موقوفات حوزوی شهرستان بابل
🟢مدرسه علمیه عبدالحسین خان سرتیب حلال خور مقریکلا
🔸اين مدرسه علمیه در روستای مقری کلا از توابع بندپی غربی شهرستان بابل واقع شده است.
🔸بنای اين مدرسه تـوسـط عبدالحسین خـان سرتیب حـلالخـورحـاکـم بنــدپـی در سـال 1289 هجری قمـری درعصر ناصری سـاختــه شـد .
🔸متولی موقوفه عبدالحسین خانی؛
اکنون تولیت مدرسه علمیه عبدالحسین خانی بابل را حجت الاسلام سید نصرالله حسنی دارد. تا دو نسل پیش از او نیز خانواده وی این مسئولیت را برعهده داشتند.
🔸مدرسه علمیه عبدالحسن خانی در گذر زمان ؛
سرهنگ عبدالحسین خانی در سال 1289 تصمیم بر ساخت تکیه و مدرسه علمیه داشت و در اسرع وقت یک معمار ماهر از شهر اصفهان استخدام کرد. این معمار اصفهانی را به “معمار باشی” میشناختند و در عرض 12 سال توانست مدرسه و تکیه روستای مقریکلا را به زیبایی تمام کند. ستونهای چوبی به کار رفته در این تکیه به ستونهای داخل چهلستون شباهت میدهد. عبدالحسین خان برای ساخت این ساختمان هزینه ی بسیار زیادی کرد. او همچنین برای این تکیه ومدرسه زمینهای بسیاری را در خود روستای مقریکلا و همچنین روستاهای اطراف وقف کرد.موقوفه عبدالحسین خانی بابل در دورههای مختلف بهرههای فرهنگی مختلفی برده میشد. برای مثال در ابتدا تا سال 1346 این تکیه مدرسه علمیه بوده یعنی دوره اول ودوم پهلوی ، و در دوره معاصر نیز تکیه روستا مقریکلا محل جمع شدن عزاداران اباعبدالله الحسین علیه السلام می باشد.
🔸رقبات مدرسه؛
این مکان موقوفی دارای 200 رقبه می باشد.
🔸هفته وقف و خیرین گرامی باد
@howzeh_babol
🔶جلسه مشترک ماهانه مدیریت حوزه علمیه شهرستان بابل حجت الاسلام قنبری و مسئول موقوفات و منابع پایدار حجت الاسلام گلی کریمی با جناب آقای برزگر ؛ رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان بابل
🔶موضوع گفتگو تبریک هفته وقف و پیگیری مصوبات کمیته موقوفات حوزوی شهرستان بابل
یکشنبه 1402/7/16
@howzeh_babol
هدایت شده از پایگاه بسیج طلاب امام حسن مجتبی(ع)شهر زرگر
🌷بسمه تعالی
#طوفان_الاقصی
🔶️برگزاری مراسم جشن ویژه در حمایت از مردم مظلوم فلسطین در پیروزی اخیر با حضور مسئول محترم ، اساتید ، طلاب و کارکنان مدرسه
🔶️پایگاه بسیج حوزه علمیه امام حسن مجتبی( ع) بابل
🔶️یکشنبه۱۴۰۲/۷/۱۶
🔸️🔸️🔸️🔸️🔸️🔸️🔸️🔸️
کانال حوزه علمیه امام حسن مجتبی «ع» زرگرشهر.
🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺
🌐@emamhasanmojtaba863
هدایت شده از معاونت پژوهش مدرسه علمیه خاتم الانبیاء(ص) صدر بابل
♦️کانون تاریخ با حضور استاد محترم کانون
حجت الاسلام رمضانی
🔶جلسه اول
📅یکشنبه ۱۶مهر ۱۴۰۲
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
#معاونت_پژوهش_مدرسه_علمیه_خاتمالانبیاء(ص) صدر بابل
@pazhoheshkhatambabol
هدایت شده از پایگاه بسیج طلاب امام حسن مجتبی(ع)شهر زرگر
🌷بسمه تعالی
#طوفان_الاقصی
🔶️برگزاری مراسم جشن ویژه در حمایت از مردم مظلوم فلسطین در پیروزی اخیر با حضور مسئول محترم ، اساتید ، طلاب و کارکنان مدرسه
🔶️پایگاه بسیج حوزه علمیه امام حسن مجتبی( ع) بابل
🔶️یکشنبه۱۴۰۲/۷/۱۶
🔸️🔸️🔸️🔸️🔸️🔸️🔸️🔸️
کانال حوزه علمیه امام حسن مجتبی «ع» زرگرشهر.
🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺
🌐@emamhasanmojtaba863
هدایت شده از حوزه علمیه امام حسن مجتبی(ع) زرگرشهر
امام خامنه ای ۱۳۹۰/۱۱/۱۴:
هر جا هر ملتی، هر گروهی با رژیم صهیونیستی مبارزه کند، مقابله کند، ما پشت سرش هستیم و کمکش میکنیم و هیچ ابائی هم از گفتن این حرف نداریم.
🤲 اللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج یا الله.
🔸️🔸️🔸️🔸️🔸️🔸️🔸️🔸️
کانال حوزه علمیه امام حسن مجتبی «ع» زرگرشهر.
🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺
🌐@emamhasanmojtaba863
هدایت شده از حوزه علمیه روحیه بابل
.
#گزارش_تصویری
💠 برگزاری جلسه ماهانه #مسئولین_حجرات
📅 سه شنبه ۱۱ مهر ۱۴۰۲
🔰 کانال حـوزه علمیه روحیـه بابل 🔰
https://eitaa.com/roohieh_babol