#خبر
⬆️ ... ادامه پست قبل
💠 رهنمودهای امام راحل رحمهالله علیه، مطالبات و ماموریتهای ابلاغی رهبر انقلاب حفظهالله، سندچشم انداز حوزه علمیه خراسان که برنامههای عملیاتی و تدوین نظامهای جامع از آن اقتباس شده است و همچنین سند الگوی اسلامی پیشرفت و بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی، به عنوان اسناد بالادستی، محور حرکت ما و هسته منظومه حوزه انقلابی را تشکیل میدهند. باید به اسناد بالادستی حوزه انقلابی توجه کنیم تا از پراکندهگویی و سلیقه پردازی در امان باشیم. همچنین اگر به درستی ماهیت شناسی کنیم، دچار انحراف نشده و معیار و ملاکهای قضاوتمان درست است، لذا از سلیقهای، بیمبنا و بیشاخص عمل کردن باید دوری کنیم.
💠 مدرسه در تراز انقلابی باید ارکان علم، تهذیب، اخلاق، بصیرت اجتماعی، سنتهای کارآمد و نوآوریهای روزآمد و ... را داشته باشد.
💠 حوزه علمیه خراسان در چهار عرصه نیازهای درون حوزوی، جامعه، نظام اسلامی و بینالملل، رسالت پاسخگویی دارد و تمام این موارد مبنای برنامهریزی ما قرار گرفته که در همه این عرصهها حرکتی با شتاب و کیفیت مناسب در حال انجام است.
💠 جامعهای قوی میشود که حوزههای علمیه آن، قوی و توانمند شوند و آنها نیز باید خود را در حد رسالتی که دارند با توجه به مقتضیات زمان، ارتقا دهند و بسازند.
💠 مبتنی بر فرمایشات رهبر معظم انقلاب در بیانیه گام دوم انقلاب، سیاست کلی ما توسعه، ارتقا و ورود به عرصههای جدید میباشد و خودکفایی مالی، چابکسازی، اصلاح ساختاری و ...، از جمله اولویتهای حرکتی این حوزه در ادامه مسیر تحولی است.
🌐 معاونت آموزش حوزه علمیه خراسان:
📚 @HowzehAmozesh
#چراغ_راه
💠 رهبر معظّم انقلاب حضرت آیهاللهالعظمی امام خامنهای حفظهالله:
✳️ به نظر ما در حوزههای علمیه بایستی اهداف جداگانهای را مورد توجه قرار داد. یك هدف، ساختن مجتهد فقیه متخصّص فنی، باید فقهائی باشند و مجتهدینی باشند؛ این یك هدف، افرادی با استعدادهایی در حدّ خاص، و با شوق و علاقه بایستی بروند طرف اینجور درس خواندن و به سمت آن رفت.
✳️ در كنار اینها كسانی باشند كه قدرت استنباط پیدا كنند و بتوانند از منابع اسلامی معارف الهی را به دست بیاورند، اما نه به قصد اِفتاء. نه به قصد اینكه در فقه یك انسان متبحر متخصص در فقه بشوند، نه! به قصد اینكه بتوانند معارف اسلامی را كه بحثهای فراوان و كتابهای فراوان و مباحث لازم برای به خصوص جامعهی امروز ما در آنها هست اینها را استخراج بكنند و دراختیار مردم بگذارند، در اختیار نظام بگذارند. و ما امروز چقدر احتیاج داریم به اینجور استنباطها. در حقیقت مجتهدین درجهی دو كه اینها اگر چه از لحاظ عمق فقهی و درسی درجهی دو هستند اما ممكن است از لحاظ سعهی نظر و مُتِحَنِّن بودن از آن دستهی اوّل حتی قویتر و بالاتر و همهجانبهتر باشند...
⬅️ ادامه...
🌐 معاونت آموزش حوزه علمیه خراسان:
📚 @HowzehAmozesh
⬆️ ... ادامه
✳️ یك هدف دیگر برای مبلغین آن كسانی كه میتوانند اسلام را تبلیغ كنند، تبیین كنند برای مردم، درس بخوانند برای اینكه بشوند یك مبلّغ، ممكن است مجتهد هم اصلاً نشوند. لازم هم نیست، قدرت اجتهاد و استنباط پیدا كند. تا حالا هم همینجور بوده، یعنی آنهایی كه متخرّجین حوزهی علمیه بودند بعضی مجتهدین عالیمقام سطح بالا شدند همه آنجور نشدند. بعضی مجتهدین درجهی دو شدند كه به كار همان رفع نیازهای آنچنانی میآمدند. بعضیها هم مبلغین شدند اما بیبرنامه اینكار انجام گرفته، لذا ریخت و پاش زیاد داشته است. هدر دادن امكانات و نیروها زیاد توی آن وجود داشته.
✅ از اوّل این را مشخص كنند، پایهای را معلوم كنند همه، تا آن پایه برسند، بعد راهها منشعب بشود و عوض بشود. تخصصگرایی یك اخلاق دانشگاهی است كه میتواند وارد حوزهها بشود و با هدفهای مختلف، رشتههای درسی گوناگون و روشهای گوناگون بوجود بیاید.
۱۳۶۴/۰۹/۲۶
بیانات در مراسم سالگرد شهادت آیهالله مفتح
🌐 معاونت آموزش حوزه علمیه خراسان:
📚 @HowzehAmozesh
معاونت علمی حوزه علمیه خراسان
⬆️ ... ادامه ✳️ یك هدف دیگر برای مبلغین آن كسانی كه میتوانند اسلام را تبلیغ كنند، تبیین كنند برای
📚 یکی از چالشهای دوران تحصیل طلاب، انتخاب مسیر ادامه تحصیل بعد از پایان مقطع عمومی (سطح یک) است؛ انتخابی که با توجّه به ضرورت تأمین یکی از نیازهای حوزه، جامعه اسلامی، نظام اسلامی یا جامعه بینالملل، رسالت هر طلبه را تعیین مینماید.
🔅 طلاب بایستی پس از گذراندن مقطع عمومی (که در آن توانمندیهای اولیه علمی، مهارتی، بینشی و ارزشی را آموختهاند) برای طی مراحل جدّیتر علمی و دانشاندوزی در مسیر یکی از تخصّصهای موردنیاز جامعه اسلامی، تصمیم سرنوشتسازی بگیرند.
💠 این امر، دغدغه قدیمی رهبر معظّم انقلاب و سایر صاحبنظران و بزرگان حوزه بوده است که در مقاطع مختلف به آن تأکید داشتهاند.
✅ در پاسخ به این نیاز مهمّ و حیاتی حوزههای علمیه، معاونت آموزش حوزه علمیه خراسان با توجّه به نیازهای متعدّد و متنوّع حوزههای مختلف به تخصّصهای گوناگون طلاب، علاوه بر 28 رشته مصوّب و در حال ارائه در 33 مرکز و مدرسه تخصّصی، اقدام به تدوین و طرّاحی 56 رشته نموده است که در حال گذراندن مراحل تصویب و اجرا هستند.
🔰 با هدف آگاهی طلاب محترم از این رشتهها و یاری ایشان در انتخاب بهتر، جزئیات و سرفصلهای مربوط به این رشتهها، در همین کانال با هشتگ #رشته_تخصصی به اطلاع طلاب محترم خواهد رسید.
🌐 معاونت آموزش حوزه علمیه خراسان:
📚 @HowzehAmozesh
9.36M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠 رهبر انقلاب حضرت امام خامنهای حفظهالله:
❤️ در داخل خانواده، از نظر اسلام مرد موظّف است که زن را مانند گلی مراقبت کند. میفرماید: «المرأة ریحانة»؛ زن گل است. این مربوط به میدانهای سیاسی و اجتماعی و تحصیل علم و مبارزات گوناگون اجتماعی و سیاسی نیست؛ این مربوط به داخل خانواده است. «المرأة ریحانة و لیست بقهرمانة»؛ این چشم و دید خطابینی را که گمان میکرد زن در داخل خانه موظّف به انجام خدمات است، پیغمبر با این بیان تخطئه کرده است. زن مانند گلی است که باید او را مراقبت کرد. با این چشم باید به این موجود دارای لطافتهای روحی و جسمی نگاه کرد. این، آن نگاه اسلامی است. ۸۹/۲/۱
🌸 سالروز میلاد حضرت امّالائمه صدیقه طاهره، فاطمه زهراء سلاماللهعلیها و روز مادر و زن به تمام مادران و زنان ایران اسلامی، خصوصاً اساتید و طلاب خواهر و همچنین همسران صبور و ایثارگر طلاب تبریک و تهنیت باد.
🌹 سایه مهرتان مستدام و پاداش مجاهدتهای زهرایی و زینبیتان با کردگار مهربان ...
🌐 معاونت آموزش حوزه علمیه خراسان:
📚 @HowzehAmozesh
🍃🌸🍃🌸🍃🌸
💠 سالروز ولادت مجدِّد قرن، فقیه مجاهد و مبارز انقلابی، احیاگر اسلام ناب محمدی، منادی وحدت، قیام و عدالت، رهبر آزادگان و پیشوای شیعیان و مستضعفان جهان حضرت امام سید روح الله الموسوی الخمینی رضوان الله تعالی علیه گرامی باد.
🇮🇷 عَلَم مقدس نهضتش برافراشته و راه نورانیش پررهرو باد...
📚 معاونت آموزش حوزه علمیه خراسان:
🌐 @HowzehAmozesh
#گزارش_تصویری
📸 برگزاری جلسات مباحثه درس خارج (شاگردان درس خارج استاد محترم حجهالاسلام و المسلمین یعقوبی زیدعزّه) در شهرستان بجنورد
⭐️ طرح حمایت از مباحثات دروس خارج که با نظارت علمی اساتید ناظر برگزار میشود، رونقی ویژه به فضای علمآموزی این مقطع بخشیده است. این رونق، در دروس خارج شهرستانها، اهمیّت ویژهای دارد.
🌐 معاونت آموزش حوزه علمیه خراسان:
📚 @howzehamozesh
#درمسیرتحول
✅ از میان 169 مدیر مدارس علمیه برادران و خواهران استانهای خراسان، 113 نفر مدیران جوان متولد دهههای 50، 60 و 70 هستند.
✅ از میان 290 مسؤول آموزش این مدارس، 269 نفر در همین رده سنی هستند.
✳️ و جالب است بدانید که در حال حاضر، 2 مدیر و 27 مسؤول آموزش دهه هفتادی میباشند.
❇️ غالب این رویشها و انتصابات در 5 سال اخیر اتفاق افتاده است.
💠 ضمن ارادت به مقام گرامی اساتید پیشکسوت و مدیران و مسؤولین آموزش باتجربه و قدردانی از تلاشهای ایشان، این روند «جوانگرایی» بشارتدهنده تحوّلات مثبت و سازنده در حوزه انقلابی خراسان خواهد بود انشاءالله...
📚 معاونت آموزش حوزه علمیه خراسان:
🌐 @HowzehAmozesh
معاونت علمی حوزه علمیه خراسان
#خبر 💠 اجلاس سراسری مدیران مدارس علمیه برادران و خواهران استانهای خراسان رضوی، شمالی و جنوبی برگزا
#خبر
💠 حجتالاسلام والمسلمین مجتبی مهدوی ارفع، معاون آموزش حوزه علمیه خراسان در اجلاس سراسری مدیران مدارس علمیه خراسان که در مدرسه علمیه سلیمانیه برگزار شد، ضمن تبیین شاخصههای تحوّل و اقدامات انجام شده در این معاونت، به ارائه برنامههای آینده معاونت خود پرداخت.
🔷 وی در ابتدا با بیان اینکه پنج کلانبرنامه در دستور کار برای سال آینده است، گفت: تحوّل در نظام آموزشی حوزه که از قبل در سه سطح مقطع عمومی، تخصصی و عالی آغاز شده و نیاز به روزآوری و آسیبشناسی دارد، ادامه خواهد یافت و از نظرات مدیران مدراس در این زمینه نهایت استفاده خواهد شد.
🔷 وی افزود: کلانبرنامه دوم، توسعه و گسترش رشتهها و مدارس و مراکز تخصّصی است که تدوین و برنامهریزی 10 رشته پایهای و 58 رشتهگرایش در مقطع تخصصی آغاز شده و در حال تکمیل و آسیبشناسی است.
⬅️ ادامه...
📚 معاونت آموزش حوزه علمیه خراسان:
🌐 @HowzehAmozesh
معاونت علمی حوزه علمیه خراسان
#خبر 💠 حجتالاسلام والمسلمین مجتبی مهدوی ارفع، معاون آموزش حوزه علمیه خراسان در اجلاس سراسری مدیران
⬆️ ... ادامه
🔷 دبیر کمیسیون آموزش حوزه علمیه خراسان تصریح کرد: تقویت، جهتدهی و حمایت از دروس خارج، کلانبرنامه سوم است که برخی دروس تخصصی در زمینه فقه پزشکی آغاز شده و به جهت محتوایی نیز در سال آینده تکمیلتر شده و تعداد آن بیشتر خواهد شد؛ همچنین بحث مباحثات دروس خارج و کارگروههای پژوهشی آن نیز آغاز شده و در حال تکمیل است.
🔷 وی شناسایی، جذب و پذیرش نخبگانی در حوزههای علمیه را کلانبرنامه چهارم عنوان کرد و گفت: نیمی از پذیرش امسال بدون آزمون (به دلیل معدّل بالای متقاضی) و به صورت پذیرش نخبگانی بوده است و رویکرد پذیرش سال آینده نیز همین است و جدیتر از امسال دنبال خواهد شد.
🔷 وی در پایان گفت: کلانبرنامه پنجم، گسترش و توسعه مدارس پیشحوزوی است که این مسأله از مسائل مهم و راهبردی برای پذیرش موفقتر طلاب است و تاکنون استقبال خوبی از مدارس کنونی شده است.
📚 معاونت آموزش حوزه علمیه خراسان:
🌐 @HowzehAmozesh
#خبر
#گزارش_تصویری
🔷 به مناسبت ایام الله دهه مبارک فجر، مسؤولین مدرسه علمیه اهل بیت علیهمالسلام سبزوار به دیدار و گفتوگو با خانواده طلاب متأهل این مدرسه شتافتند.
🔶 در این دیدارها، ضمن تقدیر مدیر مدرسه جناب حجتالاسلام والمسلمین اخباری از تلاشهای این طلاب و حمایتهای خانوادههای محترمشان، بسته معیشتی تقدیم شد.
📚 معاونت آموزش حوزه علمیه خراسان:
🌐 @HowzehAmozesh
#چراغ_راه
✍ به بهانه دیدار امروز ۹۸/۱۱/۲۶ مداحان با امام خامنهای حفظه الله
✅ سخننگاشت | رهبر انقلاب: کار بزرگ مداحان، مدیریت شادی و عزای جامعه است. ۹۸/۱۱/۲۶
✅ نکاتی از تذکرات ایام گذشته رهبر معظم انقلاب به مداحان، روضهخوانان و سخنرانان:
💠 امام خامنهای حفظه الله:
محدث نوری [محدث بزرگ شیعه میرزا حسین محدث نوری رضوان الله تعالی علیه، صاحب «مستدرک الوسائل»، از شاگردان طراز اول حوزه تدریس شیخ اعظم انصاری (ره)، دایی، پدر همسر و از اساتید مرجع شهید علامه شیخ فضل الله نوری (ره)] درباره شرایط روضهخوان کتابی نوشته بنام «لؤلؤ و مرجان!
این کتاب برای این است که روضهخوانان نگویند حالا ما که ادعای علم و اجتهاد و ارشاد مردم را نداریم؛ فقط روضه خوانیم! ۶۹/۱/۴
💠 روضهخوانی و مداحی شرایط دارد. باید مداحان و سخنرانان مواظب باشند که درست برطبق معارف اسلامی حرف بزنند، تا عزاداری [و شادی] قدمی در راه عروج مردم به اوج قلّه افکار اسلامی باشد. باید سعی کنند که از اباطیل و مطالب خلاف و کارهای ناشایسته و بعضی از کارها که وهن مذهب است و حقیقتاً شایسته دستگاه حسین بن علی نیست، اجتناب شود.۷۲/۳/۲۶
📚 معاونت آموزش حوزه علمیه خراسان:
🌐 @HowzehAmozesh