رسول اللّه (صلی الله علیه و آله):
شَرَفُ الدُّنیا الغِنی، وشَرَفُ الآخِرَةِ التَّقوی ؛
مایه بزرگواری دنیا، توانگری است ؛
عين اليقين آن است كه به مرحله شهود برسد و در اين مرحله شخص با ديده بصيرت و باطن كه روشنتر از ديده بصر و ظاهر است، نظارهگر حقايق است، ذِعلب يمانى از سيد اولياء امام على (عليه السلام) سؤال كرد: «هل رايت ربّك؟» فرمودند: «لم اعبد ربّاً لَمْ ارَه» (عبادت نكردم پروردگارى را كه نديدهام) اين جواب حضرت اشاره به اين مرتبه از بصيرت دارد كه گفتم: به مراتب روشنتر از ديده بصر است.
يكى از آثار مرحله شهود كه درباره پرهيزكاران در اين خطبه به آن اشاره شده اين است كه خود را دائم در برابر حقّ مى بينند و پيوسته سر بر فرمان او دارند و قداست زندگى آنها گواه بر ايمان شهودى آنهاست. در حديث معروفى از امام صادق(عليه السلام) مى خوانيم كه فرمود: «يك روز پيامبر(صلى الله عليه وآله) بعد از نماز صبح، چشمش به جوانى افتاد كه بسيار خواب آلود بود، اندامش نحيف و لاغر به نظر مى رسيد، رسول خدا(صلى الله عليه وآله) او را با نام صدا زد و فرمود: «كَيْفَ أصْبَحْتَ يا فُلانَ؟»؛ (چگونه صبح كردى [و حالت چگونه است]؟). عرض كرد: «اَصْبَحْتُ يا رَسُولَ اللهِ مُوقِناً»؛ (صبح كردم اى رسول خدا(صلى الله عليه وآله)؛ در حالى كه به مقام يقين رسيدم). رسول خدا(صلى الله عليه وآله) از اين پاسخ صريح او در شگفتى فرو رفت و به او فرمود: «إنَّ لِكُلِّ يَقينٍ حَقِيقَةً فَمَا حَقِيقَةُ يَقِينِكَ؟»؛ (هر يقينى نشانه روشنى دارد، نشانه روشن يقين تو چيست؟)، عرض كرد: اى رسول خدا(صلى الله عليه وآله) نشانه آن، اين است كه مرا در اندوهى عميق فرو برده و به شب زنده دارى و روزه گرفتن روزها واداشته است و روح من به دنيا و آنچه در آن است بى اعتناست... . «كَأنّى أنْظُرُ إِلَى اَهْلِ الْجَنَّةِ يَتَنَعَّمُونَ فِي الْجَنَّةِ وَ يَتَعارَفُونَ، عَلَى الْأَرائِكِ مُتَّكِئُونَ، وَ كَأنّي أَنْظُرُ إِلَى أَهْلِ النّارِ وَ هُمْ فِيهَا مُعَذَّبُونَ مُصْطَرِخُونَ وَ كَأنّي اَلْآنَ اَسْمَعُ زَفِيرَ النّارِ يَدُورُ فِي مَسَامِعِي»؛ (گويى من اهل بهشت را مى بينم كه در آغوش بهشت متنعمند و با هم در گفت و گوى دوستانه اند و بر تخت ها تكيه زده اند و گويى اهل دوزخ را مى بينم كه در آن، عذاب مى شوند و فرياد مى كشند و گويى الآن، صداى شعله هاى آتش در گوش من مى پيچد). پيامبر اكرم(صلى الله عليه وآله) فرمود: «هذا عَبْدٌ نَوَّر اللهُ قَلْبَهُ بِالْإِيمَانِ»(1)؛ (اين بنده اى است كه خداوند قلب او را با نور ايمان روشن ساخته است). سپس فرمود: اين حالت را حفظ كن، جوان عرضه داشت: دعايى در حق من كنيد كه خداوند شهادت را در ركاب شما براى من فراهم سازد، پيامبر(صلى الله عليه وآله) در حق او دعا كرد، طولى نكشيد كه در يكى از غزوات، همراه پيامبر(صلى الله عليه وآله) شركت كرد و در آن غزوه ده نفر شهيد شدند كه دهمين آنها اين جوان بود.
داستان هاى فراوانى شبيه آنچه در بالا آمد از پرهيزكارانى كه در طول تاريخ به مقام شهود رسيده اند نقل شده كه بر گفتار مولا على(عليه السلام) تأكيد دارد.(2)
مطالب مرتبط:
تبصره- علم الیقین علمی است که مطمئن شود به آن، سینه، بعد از اضطراب شک در آن و ثبات نماید بدان. علامه مجلسی (رحمه اللّه) از بعض محققین نقل نموده که برای یقین سه درجه است:
1- «علم الیقین» آن علمی است که حاصل شود به دلیل، مثل کسی که علم پیدا کند به وجود آتش به دیدن دود.
2- «عین الیقین» آن علمی است که برسد به حد مشاهده، مثل کسی که ببیند آتش را.
3- «حق الیقین» آن مثل کسی است که داخل آتش شود و متصف گردد به صفات آتش،«1» مانند آهن که به آتش سرخ شده باشد. و در قسمت معتقدات حقه از مبدء و معاد، چنانچه آیه شریفه بیان فرموده، مرتبه اول علم الیقین و مرتبه کمال آن عین الیقین است یعنی به مرتبه قلب راسخ شده که آن را مشاهده کند به چشم قلبی در همین دنیا مانند اعتقاد به بهشت و جهنم، گذشته از آنکه در آخرت آنرا بچشم سر مشاهده کند.
عبرت- در کتاب کافی- از حضرت صادق علیه السّلام مروی است:
رسول خدا صلّی اللّه علیه و آله و سلّم روزی نماز صبح را به جا آوردند. نظر نمودند به جوانی در مسجد لاغر و زرد رنگ و چشمها فرو رفته. حضرت فرمود چگونه صبح نمودی! عرض کرد: صبح نمودم به حالت یقین. حضرت تعجب از گفتار او کرد و فرمود: هر چیزی را حقیقتی است، حقیقت ایمان تو چیست! گفت یقین مرا محزون ساخته و بیدار داشته شب مرا و تشنه ساخته روز مرا و چنان یقین دارم به امور آخرت که گوئیا در عرش الهی مینگرم و حشر خلایق را میبینم و اهل بهشت را نظر کنم که متنعم هستند و اهل جهنم به خروش مشغول و معذبند و گوئیا الان زفیر آتش را میشنوم. حضرت به اصحاب فرمود اینکه بندهای است که خدا قلب او رابه نور ایمان منور ساخته و به جوان فرمود ملازم باش بر آنچه هستی. پس جوان گفت یا رسول اللّه دعا فرما خدا مرا شهادت نصیب فرماید. حضرت دعا نمود. چیزی نگذشت که در یکی از جنگها شهید شد، بعد از نه نفر که او دهمی آنها بود
پرسش :
امام علي(علیه السلام) درباره مقام «يقين شهودى» براي «متّقين» چه می فرماید؟
پاسخ اجمالی:
امام علي(ع) در این باره می فرماید: «آنها به كسانى مى مانند كه بهشت را با چشم خود ديده و در آن متنعّم اند، و همچون كسانى اند كه آتش دوزخ را مشاهده كرده و در آن معذّب اند». ايمان و يقين مراحلى دارد؛ مرحله اول «علم اليقين» است كه برخاسته از ادله عقلى است و جنبه عمومي دارد و شامل همه مؤمنان راستين مي شود. مرحله دوم، مرحله شهود و «عين اليقين» است كه خدا را با چشم دل، مي توان ديد. اين مقام ويژه پرهيزكاران مخلِص است. مرحله سوم «حقّ اليقين» است و مخصوص خاصّان مانند معصومان(ع) است، كه هر چه مى بينند خداست و غير او از نظرشان محو مى شود.
با سلام
در زیارات معصومین در زیارت ائمه سامراء
یک صفحه از خباثتهای شیطان ذکر می شود که در هیچ زیارت نامه ای اینگونه مطرح نشده
این نشان از شدت فعالیت ابلیس در آخر الزمان دارد شدت و تجهیز همان ظهر الفساد فی البر و البحر بما کسبت ایدی الناس
دقت کنید این بخش از مطالب در زیارت را
اللهم ان ابلیس المتمرد اللعین
۱..وقت گرفت برای اغواء و اضلال بشریت
۲...جیوش و جنودش زیاد شده و یارانش در در اقطار زمین پخش شده اند
۳...در دین فساد می کنند
۴..کارشان تحریف و دروغ پردازی هست
۵...کارشان تفرقه و اختلاف بندگان خدا
۶...تشکیلات تمرد از راه خدا با احزاب شیطانی
فاهلک اولاده و جیوشه و طهر بلادک من اختراعاته و اختلافاته و ارح عبادک من مذاهبه و قیاساته واجعل دائره السوء علیهم .وابسط عدلک و اظهر دینک و قو اولیائک ..و اورث دیار ابلیس و دیار اولیائه
اولیائک یعنی همه قدرت ابلیس را نابود کن و اولیاء الله را در با عدالت و دین حاکم کن
✅️آیت الله بهاءالدینی ره: سه چیز برای #حل_معضلات_و_گرفتاری خیلی مؤثر است:
1⃣اولی، کشتن گوسفند؛ کسانی که تمکن مالی دارند، گوسفند ذبح کنند و به فقرا بدهند. کشتن گوسفند و خون ریختن خیلی از بلاها را رفع میکند.
2⃣دومی، حدیث کساء است. «و ادفعوا أمواج البلاء بالدّعاء»، پیامبر اکرم (صلیاللهعلیهوآلهوسلم) چندبار قسم خوردند که اگر کسی این حدیث را بخواند، اگر غمگین باشد، غمش برداشته میشود، صاحب حاجت حاجتش برآورده میشود.
3⃣سومی هم، چهاردههزار مرتبه صلوات فرستادن است. حالا چهاردههزار مرتبه را چندنفر یا در چند جلسه بفرستند فرقی نمیکند. ذکر صلوات برای اموات خیلی خاصیت دارد. گاهی من برای اموات صلوات را هدیه میکنم و اثرات عجیبی هم دیدم. خواب دیدم فردی به چند نوع عذاب گرفتار است مقداری صلوات برایش هدیه کردم دوباره در خواب دیدم، الحمدلله صلواتها او را نجات دادهاند. کسی میگفت: مادرم چندسال قبل مرده بود، یک شب خوابش را دیدم، گفت: پسرم! هیچچیزی مثل صلوات روح من را شاد نمیکند؛ بهترین هدیه که به من میدهی، این ذکر است.
🔸️ارسال این پست برای دیگران، صدقه جاریه است. اجر شما با خداوند متعال
🌙کانال معرفتی #نمازشب 👇
https://eitaa.com/joinchat/3463250005Ca6b1a984ed
📍بررسی نقش پلتفرمها در اغتششات/۲
«آپارات» چگونه مهسا امینی را به اسم رمز آشوب تبدیل کرد؟ +تصاویر
🔺پس از حادثه تروریستی و دلخراش حرم شاهچراغ «سیدمحمود رضوی» تهیه کننده سینما در صفحه توییتر خود با انتشار عکسی نوشت: استارتاپها و مدیرانشان حادثه غمانگیز فوت مهسا امینی که به مرگ طبیعی درگذشت را در اولین فرصت تسلیت گفتند، اما ۱۸ ساعت از حادثه تروریستی شاهچراغ شیراز گذشته و خون ۱۵ زن، مرد و کودک بیگناه به زمین ریخته اما ظاهرا نفع و سود آنها در سکوت است. آقای جمهوری اسلامی حواست هست؟
🔺عکسی که رضوی منتشر کرد نشان میدهد کسبوکارهای اینترنتی و استارتاپهای فراوانی که در راستای سیاست حاکمیتی بومیسازی فضای مجازی از مزیت حمایتهای خاص برخودارند از جمله «دیوار»، «نوییتکس»، «فلایتیو»، «دیجیکالا»، «تپسی»، «ازکی»، «آپارات»، «مایکت»، «یکتانت»، «فیلیمو»، «اسنپ»، «کافه بازار»، «زرین پال»، «فیدیبو»... مشغول هشتگسازی با اسم رمز مرحومه مهسا امینی هستند.
🔺«محمدجواد شکوری» یکی از مدیران مجموعه هولدینگ صبا ایده و مدیریت پلتفرمهای آپارات، فیلیمو در رشته توییتی در پاسخ به سید محمود رضوی اذعان دارد که «توییتهای همدردی» صفحات منتسب به سامانههایش با انواع فشارها حذف شده است.
🔺این بخش نخست پاسخ شکوری، در نگاهی تحلیلی با توجه به موقعیت اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و ... بسیار سئوال برانگیز است. اساسا چرا سامانههای تحت مدیریت او و مورد حمایت حاکمیت باید در حادثه تروریستی شاهچراغ عقب نشینی کنند و در عوض اسم مرحومه مهسا امینی را تبدیل به اسم رمز کنند.
🔺اگر در فرآیند کلی رخدادهای اقتصادی - سیاسی در نسبت با مجموعههای تحت مدیریت شکوری مزیت های ویژه حاکمیتی نصیب مدیر هولدینگ صباایده نمیشد، این پاسخ در خور بررسی و تاویل نبود. اما خاندان شکوری تمامی موقعیت خود را مدیون جمهوری اسلامی هستند آیا در چنین آزمون حساسی ذرهای تشکیلات رسانهای خود را در مسیر انتشار آگاهی صحیح در جامعه مقید میدانند؟
🔺خانواده شکوریمقدم به عنوان پدر صنعت رایانهای کشور شناخته میشوند. بر اساس آنچه وب سایت سندیکای صنعت مخابرات منتشرکرده، شرکت این خانواده به عنوان اولین تولید کننده رایانه در ایران در سال ۱۳۶۴ تاسیس شده و طراحی سیستمهای مالی، حقوقی و انبار نهادهای اقتصادی کلان و حساسی همچون شرکتهای فولاد مبارکه، چیتری، بانکهای صنعت و معدن، صادرات را برعهده داشته اند و سختافزار و نرمافزاهای ارگانهایی نظیر شهرداری تهران را تامین کردهاند. این شرکت از نخستین شرکتهایی ارائه خدمات دهنده فیبرنوری در ایران است.
💢ادامه #گزارش_مشرق را بخوانید.
mshrgh.ir/1432247
@mashreghnews_channel
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴لحظه اعلام شهادت شهیدان #حاج_قاسم سلیمانی و ابومهدیالمهندس در حرم مطهر رضوی
مگه میشه این داغ سرد بشه
مگه میشه داغ حاج قاسم سرد بشه😭😭
#جان_فدا
#گونی_نیوز
🇮🇷@gooninews
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 شبی که بدترین آدمهای دنیا برای کشتن بهترین مرد مقاومت دور هم جمع شدند
#گونی_نیوز
🇮🇷@gooninews
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 همهچیز از ساعت ۱:۲۰ سه سال پیش ۱۳ دی ۹۸ شروع شد
#گونی_نیوز
🇮🇷@gooninews
از خاکسترت ققنوس برخاست... 😭
#گونی_نیوز
🇮🇷@gooninews
✅تاثیر روزگار بر انسان
✍حضرت علی علیه السلام فرمود:روزگار، بدنها را کهنه و فرسوده میسازد، امیدها را تازه میکند، مرگ را نزدیک، و آرزو را دور مینماید. کسب که به آن دست یافت رنج دید، و کسی که آن را از دست داد به سختی افتاد.
الدَّهْرُ یُخْلِقُ الاَْبْدَانَ، وَیُجَدِّدُ الاْمَالَ، وَیُقَرِّبُ الْمَنِیَّةَ، وَیُبَاعِدُ الاُْمْنِیَّةَ: مَنْ ظَفِرَ بِهِ نَصِبَ، وَمَنْ فَاتَهُ تَعِبَ.
📚حکمت ۷۲ #نهج_البلاغه
┄┄┅┅┅❅❁❅┅┅┅┄┄
💠 @ostad_daneshmaand
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢 عزاداری زائر هندی در کنار مرقد شهید سلیمانی
#جان_فدا
#لبیک_یا_خامنه_ای
#برای_ایران
🇮🇷 #خط_۵۷ رسانه مردم انقلابی ایران
▪️ @khat57
46.95M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥فیلم کوتاه محافظ؛ نمونه موفق روایت داشن در خبر!
سالهاست که یه ضعف جدی در "اخبار" داریم و اون هم نداشتن "روایت" هست.
مثلا وقتی دراویش چند سال پیش تو پاسداران تهران وحشیانه با اتوبوس روندن رو مردم و خیلی ها رو شهید کردن نیومدیم بریم ماجرای تک تک خونواده هایی که عزادار شدن و جوون از دست دادن رو روایت کنیم.
نگفتیم اون جوونی که اون روز بی گناه کشته شد شاید داشته میرفته برای همسرش گل بخره، نگفتیم که حالا چجوری همسرش جوونش باید یه عمر تنها بچه بزرگ کنه
نگفتیم که پدر و مادرش چی میکشن... نگفتیم برای هر نفر که اونجا شهید شد چند ده خونواده داغدار شدن...
بعد این شد که وقتی چند هفته بعد دراویش رو اعدام کردن یهو موج نه به اعدام راه افتاد و گفتن حالا اعدام چرا؟ با اعدام چی حل میشه و...
تو همه ماجراها ما همین ضعف و خلاء رو داریم.
حالا این فیلم کوتاه نمونه موفق همین ماجراست
یعنی "روایت داشتن"
دم تیم سازندش گرم...
#رسانه
#روایت
#جنگ_روایت_ها
@mmmmoradi
پيامبر خدا صلی الله علیه و آله:
الدُّنيا دُوَلٌ، فَما كانَ لَكَ مِنها أتاكَ عَلى ضَعفِكَ، وما كانَ عَلَيكَ لَم تَدفَعهُ بِقُوَّتِكَ، ومَنِ انقَطَعَ رَجاؤُهُ مِمّا فاتَ استَراحَ بَدَنُهُ، ومَن رَضِيَ بما رَزَقَهُ اللّهُ قَرَّت عَينُهُ
دنيا مى چرخد؛ هر چه از آن براى تو باشد، به تو مى رسد، هر چند ناتوان باشى و آنچه به زيان تو باشد، نمى توانى آن را با نيرويت برانى. هر كس اميدش به آنچه از دست رفته، قطع گردد، بدنش آسوده مى گردد و هر كس به آنچه خدا روزى اش كرده، خشنود شود، چشمش روشن مى شود
بحارالأنوار ج77 ص121
@nedayandisheh
احمد هروی:
السلام علیکم
درمحضر قرآن کریم
بسم الله الرحمن الرحیم.
إِنَّ اللَّهَ يَأْمُرُكُمْ أَن تُؤَدُّوا الْأَمَانَاتِ إِلَىَ أَهْلِهَا وَإِذَا حَكَمْتُم بَيْنَ النَّاسِ أَن تَحْكُمُوا بِالْعَدْلِ إِنَّ اللَّهَ نِعِمَّا يَعِظُكُم بِهِ إِنَّ اللَّهَ كَانَ سَمِيعًا بَصِيرًا
نساء-58
خداوند به شما فرمان میدهد که امانتها را به صاحبانش بدهید! و هنگامی که میان مردم داوری میکنید، به عدالت داوری کنید! خداوند، اندرزهای خوبی به شما میدهد! خداوند، شنوا و بیناست.
نکته ها:
امانتدارى و رفتار عادلانه و دور از تبعیض، از نشانه هاى مهم ایمان است، چنانكه خیانت به امانت، علامت نفاق است. در حدیث است: به ركوع و سجود طولانى افراد نگاه نكنید، بلكه به راستگویى و امانتدارى آنان بنگرید.[309]
در روایات متعدّد، منظور از امانت، رهبرى جامعه معرّفى شده كه اهلش اهل بیت علیهم السلام مى باشند. این مصداق بارز عمل به این آیه است.
آرى، كلید خوشبختى جامعه، بر سر كار بودن افراد لایق ورفتار عادلانه است و منشأ نابسامانى هاى اجتماعى، ریاست نااهلان وقضاوت هاى ظالمانه است.[310]
خیانت در امانت شامل كتمان علم، حرفه وحقّ، تصاحب اموال مردم، اطاعت از رهبران غیر الهى، انتخاب همسر یا معلّم نااهل براى فرزندان و... مى شود.
امام باقر وامام صادق علیهما السلام فرمودند: اوامر ونواهى خدا امانت هاى الهى است.[311]
امام صادق علیه السلام در تفسیر این آیه فرمود: خداوند امر فرموده كه هر امامى آنچه در نزدش است به امام بعد از خود بسپارد.[312]
امانت سه گونه است:
الف: میان انسان وخدا. (وظایف وواجباتى كه بر انسان تعیین شده است.)[313]
ب: میان انسان و دیگران. (اموال یا اسرار دیگران نزد انسان)
ج: میان انسان و خودش. (مثل علم و عمر و قدرت كه در دست ما امانتند.)
309) كافى، ج 2، ص 105.
310) حضرت امیرعلیه السلام فرموده است: «من تقدّم على قوم و هو یرى فیهم من هو افضل، فقد خان اللّه و رسوله والمؤمنین» هر كس خود را در جامعه بر دیگران مقدّم بدارد و پیشوا شود در حالى كه بداند افراد لایق تر از او هستند، قطعاً او به خدا و پیامبر و مؤمنان خیانت كرده است. الغدیر، ج 8.
311) تفسیر نورالثقلین.
312) كافى، ج 1، ص 277.
313) تفسیر مجمع البیان.
پیام ها:
- سپردن امور به كاردانان و قضاوت عادلانه، از مصادیق عمل صالح و از نشانه هاى ایمان است. (با توجّه به آیه قبل)
- هر امانتى صاحبى دارد وهركس لیاقت واستعداد كار ومقامى را دارد. «اهلها»
- در اداى امانت و دادگرى، ایمان شرط نیست. نسبت به همه ى مردم باید امین و دادگر بود. «اهلها، الناس»
- قاضى و حاكم باید عادل باشد. «تحكموا بالعدل»
- تشكیل حكومت لازم است. لازمه ى سپردن مسئولیّت ها به اهلش و قضاوت عادلانه برقرارى نظام و حكومت الهى است. «تؤدّوا الامانات... تحكموا بالعدل»
- موعظه ى خوب، آن است كه علاوه بر پندهاى اخلاقى، به مسائل اجتماعى و قضایى هم توجّه كند. «نعمّا یعظكم به»
- اگر مردم هم خیانت در امانت یا ستم در قضاوت را نفهمند، خدا بینا و شنواست. «انّ اللّه كان سمیعاً بصیراً».
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#این_خانم_هست_دیگه❗️
🎥کلیپ تصویری
🍃تلنگری که شیخ جعفر آقای مجتهدی به آیت الله فاطمی نیا زدن و سبک زیارت رفتن ایشان را متحول کردند...
#استادفاطمی_نیا
✳️ @bahjat_alabd
🔴 به سید حسن رأی بدید، از بن سلمان عقبه
اسپوتنیک عربی نظرسنجی گذاشته از تاثیرگذارترین رهبر عرب، جالبه تو عکسها عکس سید حسن نصرالله رو نگذاشتن و تو لیست، اسمش رو آخر گذاشتن. الان 56_41 عقبه، هم خودتون رأی بدید هم منتشرش کنید، سایت خیلی سنگینه، شاید همون اول باز نشه، مجدد تلاش کنید 👇
https://sputnikarabic.ae/20221228/صوّت-للزعيم-العربي-الأكثر-تأثيرا-في-عام-2022--1071700262.html
#به_سیدحسن_رأی_دهید
@hosein_darabi