به قلم علیاکبر ضیایی؛ «فقه اباضی» منتشر شد
کتاب «فقه اباضی» تألیف علیاکبر ضیایی، رایزن فرهنگی سابق ایران در مالزی در ۲۴۸ صفحه چاپ و منتشر شد.
این کتاب به همت انتشارات بینالمللی امین در تهران منتشر شده است و علیاکبر ضیایی، مدیر پژوهشکده حج و زیارت و رایزن فرهنگی سابق ایران در مالزی در آن مبانی استنباط در فقه اباضی، منابع اجتهاد و شرایط اجتهاد و ویژگیهای مجتهد و قواعد اصولی مهم نزد مذهب اباضی چون قاعده تیسیر یا همان لاحرج در این مذهب را به تفصیل بیان کرده است. https://eitaa.com/howzehinternational
یک دانشگاه استرالیایی برای حمایت از نمایشگاه سالانه هنرمندان مسلمان، که در موزه اسلامی این کشور برگزار میشود، جایزهای ۱۵ هزار دلاری در نظر گرفته است.
دانشگاه لا تروب (La Trobe University) استرالیا اعلام کرد: «براساس تفاهمنامهای با موزه اسلامی استرالیا، به برگزیدگان نمایشگاه سالانه هنر اسلامی، که در این موزه برگزار میشود، جایزهای ۱۵ هزار دلاری اهدا میکند».
«مصطفی فهور»، رئیس موزه اسلامی استرالیا، در این باره گفت: «از برقراری روابط رسمی با دانشگاه لا تروب، که مدیریت، کارمندان و دانشجویان آن متعهد به خدمت در راستای انسجام اجتماعی و ارتقای آگاهی فرهنگی هستند، خوشحالیم».
وی افزود: «حمایت آنها از نمایشگاه هنر اسلامی که آثار هنرمندان مسلمان را عرضه میکنند دلیلی بر تعهد آنهاست و مطمئناً سطح نمایشگاه را در دورههای بعدی بالاتر میبرد».
همچنین، این حمایت در چارچوب یادداشت تفاهم امضاشده میان دو طرف انجام میشود که براساس آن دانشگاه لا تروب متعهد میشود به عنوان شریک آموزشی از اقدامات خاص از جمله نمایشگاه هنرمندان مسلمان حمایت کند. موزه اسلامی استرالیا در منطقه تورنبری در حومه شهر ملبورن قرار دارد. این موزه با بودجه ۱۰ میلیون دلاری ساخته و در سال ۲۰۱۴ افتتاح شد و شامل چندین گالری هنری است که خدمات مسلمانان به حوزههای مهندسی، معماری و هنر را نشان میدهد. https://eitaa.com/howzehinternational
جایزه آکادمی کتیبهشناسی و زبانهای باستانی فرانسه به محمدعلی امیرمعزی، اسلامشناس و شیعهپژوه ایرانی ـ فرانسوی، تعلق گرفت.
این جایزه به دلیل انتشار آخرین کتاب امیرمعزی با نام «حجت خدا la preuve de Dieu» به وی اختصاص یافته است. این کتاب را خردادماه سال گذشته انتشارات «Cerf» پاریس منتشر کرد.
محمدعلی امیرمعزی متولد ۲۶ ژانویه ۱۹۵۶ در تهران مقیم فرانسه و تخصص او الهیات تشیع است.
امیرمعزی دکترای خاورشناسی و مطالعات ادیان را در سال ۱۹۹۱ از دانشگاه سوربن پاریس اخذ کرد. او در زمینه تفسیر تاریخهای قرآنی و الهیات کلاسیک اسلامی تدریس میکند.
همچنین این شیعهپژوه ایرانی فارغالتحصیل زبان عربی از انجمن ملی زبانها و تمدنهای شرقی است. عنوان پایاننامه دکتری او «تفسیر شرعی و الهیاتی اسلام شیعی» (به فرانسوی: Exégèse et théologie de l’islam shi’ite) بود که نخستین پایاننامه دانشگاهی درباره شیعه در دانشگاههای غرب محسوب میشود.
او یکی از ویراستاران اصلی «در قاموس قرآن» است که آن را انتشارات «روبرلافون» فرانسه در ۲۰۰۷ منتشر کرد. او هماکنون مدیر مطالعات در مدرسه «پراتیک» پاریس و صاحب کرسی تفسیر و الهیات اسلام شیعه در فرانسه است. https://eitaa.com/howzehinternational
آمار جدید وزارت دادگستری عربستان سعودی در رابطه با ازدواج و طلاق توجهات را به خود معطوف کرده زیرا بر اساس این آمار، طلاق میان شهروندان عربستان سعودی چند برابر بیشتر از کشورهای مسلمان دیگر اتفاق افتاده است.
طبق گزارش وزارت دادگستری این کشور، در ماه مه ۷۱۱ ازدواج میان شهروندان سعودی انجام گرفت و در همین ماه نیز ۹۰۰ مورد طلاق بین زوج های عربستانی روی داد.
در مقایسه، تعداد ازدواج های ثبت شده با یک همسر- بومی یک کشور دیگر(عمدتا جهان عرب) ۲۵۹۶ مورد در برابر تنها ۲۲۸ مورد طلاق بوده است. بیشترین عوامل موثر در افزایش آمار طلاق در عربستان تماشای مسابقه فوتبال توسط همسر، استفاده از شبکه های اجتماعی یا اضافه وزن عنوان شده است.
بر اساس این آمار، میانگین طلاق به هفت مورد در هر ساعت رسیده که به طور متوسط بیش از ۱۶۰ مورد طلاق در روز اتفاق افتاده است. همچنین در مقابلِ هر ۱۰ ازدواج، سه طلاق انجام شده یعنی یک سوم ازدواجها در طول سال به طلاق منجر شده است.
در عین حال گزارشها حاکیست که برخی از موارد جداییها نیز در دادگاه به طور رسمی ثبت نشده است. مقامات این کشور در تلاش برای تشکیل کمیتهای برای بررسی علل این رشد آماری بیسابقه هستند. https://eitaa.com/howzehinternational
بسته هفتگی اخبار دینی و فرهنگی بین الملل .pdf
2.52M
بسته خبری پایان هفته
مرکز مدیریت حوزههای علمیه در بیانیهای دعوت کرد:
🔔 راهپیمایی در حمایت از رهبر شیعیان نیجریه بعد از نماز جمعه
🔴 شیخ زکزاکی در معرض شهادت قرار گرفته است https://eitaa.com/howzehinternational
سند برادری انسانی که روز چهارم فوریه از سوی پاپ فرانسیس،رهبر کاتولیک های جهان و شیخ «احمد الطیب»،امام جماعت الازهر در جریان سفر پاپ به امارات،امضا شد به عنوان یک اتفاق بی سابقه در تاریخ روابط مسلمانان و مسیحیان،مورد استقبال قرار گرفته است.
در متنی 15 صفحه ای با عنوان «برادری برای آگاهی و همکاری»،12 رهبر اسلامی از این سند به عنوان نشانه ای از به وجود آمدن مرحله ای جدید در روابط مسلمانان و مسیحیان در جنبه های مختلف یاد کردند.
در این متن آمده است: «به نظر می رسد این مرحله،حرکت به سوی به رسمیت شناختن مشروعیت و تنوع مذاهب،زبان ها و جوامع مختلف مذهبی است.»
براساس این متن،تنوع دیگر نشانه جنگ و مقابله یا بهانه ای برای از دست دادن شکیبایی نسبت به هم نیست بلکه فرصتی برای تمرین برادری است که هدف اصلی خداوند از آفرینش انسان است.
رهبران و دانشمندان اسلامی همچنین تاکید کردند که با احترام به کثرت مذهبی ،به رسمیت شناختن یکدیگر لازم و ضروری است.
امضا کنندگان همچنین بر خطر قرار دادن یک گروه علیه گروهی دیگر در جامعه بشری هشدار دادند.
شخصیت هایی که مدت ها در راه گفتگوی میان اسلام و مسیحیت فعال بوده اند مانند «مصطفی شریف» و «محمد سامک» لبنانی از جمله امضا کنندگان این متن بودند. https://eitaa.com/howzehinternational
دادگاه عالی هند،درخواست ارائه شده برای اجازه ورود زنان مسلمان به مساجد را رد کرد.
هیئتی متشکل از قاضی ارشد و چند قاضی دیگر دادگاه این درخواست را علیه دستور دادگاه عالی "کرالا" رد کردند.
این قضات در مقابله با واحد « Akhil Bharat» کرالا گفتند که انها حق ندارند برای اعاده حق زنان مسلمان پا پیش بگذارند.
آنها همچنین مدعی شدند که این شکایت نامه با انگیزه های خاص پر شده و مبنای قانونی ندارد.
دادگاه عالی در حالی که این شکایت نامه را رد می کرد گفت که در آن هیچ گونه مدرک و سندی دال بر اینکه اقداماتی برای انکار ورود زنان به مساجد انجام شده است،وجود ندارد.
هیئت قضات همچنین مدعی شده اند که به نظر می رسد کسی که این شکایت نامه را پر کرده است شخصی نیست که واقعا دغدغه مناسک اسلامی به ویژه دغدغه انکار ورود زنان مسلمان به مساجد را داشته باشد.
اما آنچه حقیقت دارد این است که این ها بهانه های واهی برای قانونی جلوه دادن نقض حقوق مسلمانان در هند است.
وضعیت مسلمانان در هند به ویژه از زمان نخست وزیری «نارندا مودی» و قدرت گیری حزب متبوع او به نام «بهاراتیا جاناتا» در این کشور بدتر از قبل شده است تا آنجا که گزارش های بسیاری از کشتار و آزار مسلمانان در این مدت ارائه شده است. https://eitaa.com/howzehinternational
مرکز حقوقی عدالت در نامه ای سرگشاده از وجود دوره های آنلاین برای دانش آموزان اسرائیل پرده برداشته است که به آنها نژادپرستی آموزش می دهد.
رژیم صهیونیستی دانش آموزان یهودی ساکن مناطق اشغالی را مجبور به گذراندن دوره های آموزشی خاصی می کند که به گفته فعالان حقوق بشر می توان نام آن را دوره های نژادپرستی نامگذاری کرد.
مرکز حقوقی عدالت در نامه ای سرگشاده از وجود دوره های آنلاین برای دانش آموزان اسرائیل پرده برداشته است که به آنها نژادپرستی آموزش می دهد. در این دوره ها سوالاتی درباره فعالیت مردم فلسطین پرسیده می شود.
در یکی از سوالات از دانش آموزان یهودی اینگونه سوال می شود که مردم فلسطین در شبکه های اجتماعی چه کار می کنند. دانش آموزان تنها می توانند با نوشتن کلمه "خشونت طلبی" می توانند در این سوال قبول شوند.
از سوالات دیگر این دوره آنلاین درباره سازمان های اسلامی است که به دانش آموزان اینگونه القاء می شود که این سازمان ها تروریست و افراطی هستند.
در آموزش های این دوره به دانش آموزان یهودی یاد داده می شود که مهاجرت مسلمانان به اروپا عامل اصلی افزایش احساسات ضدیهودی در این کشورها است.
مسئولان مدارس یهودی در مناطق اشغالی نام این دوره ها را ایدئولوژی لازم برای دانش آموزان اسرائیلی انتخاب کرده اند. https://eitaa.com/howzehinternational
دست کم سه مسجد در آلمان روز گذشته، ایمیل های تهدید به بمبگذاری دریافت کردند که باعث شد مسئولان اقدام به تخلیه این مساجد کنند.
دو مسجد در ایالت «باواریا» و یک مسجد در شهر «ایزلون» واقع در ایالت «نوردراین-وستفالن» این ایمیل ها را دریافت کردند.
پلیس با استفاده از سگ های تربیت شده جستجو برای پیدا کردن بمب در این مساجد را انجام داد، ولی در نهایت هیچ بمبی یافت نشد.
روز سه شنبه نیز بزرگترین مسجد آلمان که در شهر کلن واقع است به بمب گذاری تهدید شده بود.
حدود ۵ میلیون نفر مسلمان در آلمان زندگی می کنند که بعد از فرانسه بزرگترین جمعیت مسلمانان در کشورهای اروپای غربی محسوب می شود. در سالهای اخیر آلمان مانند سایر کشورهای غربی با رشد فزاینده اسلام هراسی و اسلام ستیزی مواجه بوده است. همچنین، در سال گذشته میلادی بیش از ۱۰۰ حمله به مساجد و اماکن اسلامی در آلمان گزارش شد. https://eitaa.com/howzehinternational
آلمان گروه ضداسلامی را در فهرست افراط گرایان قرار داد
سازمان اطلاعات داخلی آلمان یک گروه نژادپرست و ضدمسلمان با نام «هویت طلبان» را در فهرست راست های افراطی قرار داده و آن را ضدقانونی خواند.
به نقل از دیلی صباح، سازمان اطلاعات داخلی آلمان روز پنج شنبه جنبش ضدمسلمان «هویت طلبان» را به عنوان یک گروه راست افراطی طبقه بندی کرد که قصد دارد نظم دموکراتیک قانونی آزاد را تحت الشعاع قرار دهد.
سازمان امنیت داخلی آلمان از سال ۲۰۱۶ سوء ظن داشت که گروهی که خود را «جنبش هویتطلبان» مینامد ممکن است راست افراطی باشد. دلیل این سوء ظن این بود که چند تن از فعالان این جنبش سابقه ضدیت با قانون اساسی آلمان را دارند یا در فعالیتهای معینی در رابطه با بحران پناهجویی شرکت کردهاند. https://eitaa.com/howzehinternational
3-1. «دنیای شگفت انگیز هنر و اسلام»در موزه هنر «اوکلاهما»
موزه هنر شهر «تولسا» واقع در ایالت اوکلاهمای آمریکا میزبان نمایشگاه «دنیای شگفت انگیز: هنر و اسلام در طول زمان و مکان» خواهد بود.
این نمایشگاه از روز ششم اکتبر در موزه هنر «فیلبروک» آماده استقبال از علاقه مندان خواهد بود.
بر اساس آنچه در وب سایت "فیلبروک" آمده است،این گسترده ترین و بزرگ تری نمایشگاه هنر اسلامی است که تا کنون در اوکلاهما برگزار شده است که در آن آثار هنری غنی بیش از 1200 سال پیش که نشان دهنده گستردگی جغرافیایی جهان اسلام است به نمایش در می آید.
پنج موضوع اصلی شامل معماری،مهمان نوازی،پوشاک،هنر نویسندگی و تبادل های میان فرهنگی در این نمایشگاه با ارائه آثار مختلف در معرض دید عموم قرار خواهد گرفت.
نمایشگاه فیلبروک این امکان را برای بازدیدکنندگان به وجود می آورد تا اشیائی ساخته شده از مواد مختلف شامل لباس و منسوجات تزئین شده،سرامیک های تزئینی،طلا و جواهرهای قدیمی متعلق به جهان اسلام و غیره را بشناسند.
مجسمه های عکس ها و نقاشی های معاصر نشان می دهد که امروزه هنرمندان سنت های تاریخی را برای ایجاد نوآوری های جدید مورد استفاده قرار می دهند. https://eitaa.com/howzehinternational