عن يونس الشيباني قال: قال لي أبو عبد الله ع كيف مداعبة بعضكم بعضا قلت قليلا قال هلا تفعلوا فإن المداعبة من حسن الخلق و إنك لتدخل بها السرور على أخيك و لقد كان النبي ص يداعب الرجل يريد به أن يسره.
يونس شيبانى می گوید: حضرت صادق (ع) بمن فرمود: شوخى شما با يك ديگر چگونه است؟
گفتم: كم است.
فرمودند: چرا شوخى نمي كنيد كه شوخى از خوش اخلاقى مايه مى گيرد و با شوخى می توانی دل برادر (مؤمن) خود را شاد كنى.
پيغمبر (ص) با مردم شوخى مي كرد براى آنكه آنان را خوشحال كند.
📚 مكارم الأخلاق ؛ ص21.
🆔 @huoooo
حکایت
خداوند را باید برای خداوند عبادت کرد، نه برای عطایای او
پادشاهی در هر سال روزی را انتخاب نموده و در آن روز تمام سلاطین جهان و بزرگان از امراء و رجال کشور خود را به ضیافت دعوت مینمود، و به مقدار آنان طَبقهائی از طلا و نقره و اقسام جواهرات مملوّ گردانیده و به آنها رخصت میداد که هرکس هر کدام را که میخواهد، برود و دست خود را روی آن طبق قرار دهد، آن وقت در دفتر، آن طَبق را به اسم او ثبت میکردند.
یکی از روزهائی که بدین منوال میگذشت و شاه امر به انتخاب طبقها نمود یکباره تمام مدعوّین از کرسیهای خود برخاسته و به طرف طبقها در باغ روان شدند، جز غلام پادشاه که ابداً حرکتی ننموده بلکه دست خود را روی شانۀ پادشاه قرار داد!
پادشاه از غلام پرسید: چرا نرفتی و سهمیه خود را انتخاب ننمودی؟ غلام گفت: شاها من طالب وجود تو هستم و با وجود تو چشمی به طلا و نقره ندارم!
پادشاه از علوّ همّت غلام تعجّب کرد و صبر کرد تا وقتی تمام اعیان و سلاطین طبقها را انتخاب نموده و مراجعت کردند. مطلب را به آنان بیان کرد و گفت: غلام من چنین عملی از او سرزده، یعنی برای خاطر من از هرچه بوده گذشته، چون مرا برای من خواسته نه برای مال من، سزای او این است که من هم او را برای او بخواهم و هرچه دارم بدو واگذار کنم؛ لذا وصیّت کرد که پس از وی سلطنت برای او باشد و تمام کلید خزائن و جواهرات را به وی سپرد.
✍ راجع به عبادت پروردگار نیز مطلب چنین است. هر وقت انسان خدا را برای خدا عبادت کرد، خداوند هم هرچه دارد به او میدهد؛ و این مفاد حدیث شریف است: «عبدی أطِعْنی حتّی أجْعلَک مِثلی، بنده ی من مرا اطاعت کن تا تو را مثل خودم قرار دهم».
📚 مطلع انوار ج1 ص124.
🆔 @huoooo
امام صادق ع فرمودند:
إن الله تبارك و تعالى يقول ما من شيء إلا و قد وكلت [به] من يقبضه غيري إلا الصدقة فإني أتلقفها بيدي تلقفا حتى إن الرجل ليتصدق أو المرأة لتصدق بالتمرة أو بشق تمرة فأربيها له كما يربي الرجل فلوه و فصيله فيلقاني [فيأتي] يوم القيامة و هي [هو] مثل جبل أحد [و أعظم من أحد].
براى هر عمل خيرى، كسى را وكيل كرده ام كه آن را تحويل بگيرد، غير از صدقه كه خودم با دستم فورا آن را مى گيرم ممكن است مردى يا زنى يك دانه يا يك نصف دانه خرما صدقه بدهد، من آن را آنقدر بزرگش مى كنم مانند بزرگ كردن كره اسب يا بچه شتر (كه چگونه در ابتدا بسيار كوچك است ولى بعدها به صورت حيوان عظيم الجثه در مى آيد) تا جايى كه روز قيامت مرا ملاقات مى كند در حالى كه آن يك دانه يا نيم دانه خرما به اندازه كوه احد گرديده است (يعنى كوه احد چند برابر يك دانه خرماست؟ به همين نسبت روز قيامت به او پاداش خواهم داد).
📚 عدة الداعي و نجاح الساعي ؛ ص68.
🆔 @huoooo
نبى اكرم صلى الله عليه و آله فرمودند:
ثلاثة أصوات يحبها الله عز و جل صوت الديك و صوت الذي يقرأ القرآن و صوت المستغفرين بالأسحار.
خداوند سه صدا را دوست دارد:
۱. صداى خروس.
۲. صداى قارى قرآن.
۳. صداى استغفار كنندگان در سحرگاهان.
📚 مكارم الأخلاق ؛ ص313.
🆔 @huoooo
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
انفاق بی نظیر حضرت علی اکبر علیه السلام
🎙 شیخ حسین انصاریان.
🆔 @huoooo
چهره برزخی خوانندگی و نوازندگی
مرحوم آیت الله محمدی بایع کلایی نقل کرده است:
روزی به اتفاق آیت الله کوهستانی، برای زیارت اهل قبور به سمت قبرستان حرکت کردیم. در مسیر راه شخصی سوار بر اسب با سرعت از مقابل ما گذشت. آیت الله کوهستانی از من پرسید:
« این سوار چه کسی بود؟ »
عرض کردم ظاهراً اهل یکی از روستاهای منطقه است که شغلش مطربی و خوانندگی و نوازندگی در عروسی ها است.
آیت الله کوهستانی فرمود:
« عجب پس به همین خاطر من او را به صورت میمونی بر روی اسب دیدم! »
📚 بر قله پارسایی ص ۲۳۰.
🆔 @huoooo
جابر بن عبد الله می گوید:
لم يكن يسأل رسول الله ص شيئا قط فيقول لا.
هيچ كس تا كنون از پيغمبر خواهشى نكرده و چيزى نخواسته كه حضرت در پاسخ او گفته باشد نه.
📚 مكارم الأخلاق ؛ ص18.
🆔 @huoooo
قال له رجل أوصني فقال ص احفظ لسانك ثم قال له يا رسول الله أوصني قال ص احفظ لسانك ثم قال يا رسول الله أوصني فقال ويحك و هل يكب الناس على مناخرهم في النار إلا حصائد ألسنتهم
مردى به پیامبر ص گفت: مرا نصيحت كنيد.
حضرت فرمودند: زبانت را نگه دار.
دوباره گفت: كه نصيحتم كنيد.
فرمودند: زبانت را نگه دار.
باز گفت: مرا نصيحت كنيد.
فرمودند: واى بر تو، مگر چيزى جز فرآورده ها و درو شده هاى زبان، مردم را به رو در آتش خواهد افكند.
📚 تحف العقول ؛ النص ؛ ص56.
🆔 @huoooo
فرمایش امام زمان علیه السلام به شیخ ابرقوئی رحمه الله
آیت اللَّه مصباح یزدی از مرحوم حجّه الاسلام حاج شیخ محمّد حسین فاضلی ابرقویی نقل کردند که فرمود: در مِنی بودم، دیدم شوق دارم از خیمه بیرون بروم، بیرون رفتم گویا به طرف مسجد خیف رفتم، به چادری رسیدم دیدم حضرت در آن جا تشریف دارند و ملل مختلف خدمتشان مشرّف می شوند و با هر کدام به زبان خودشان صحبت می فرمایند و با من به زبان فارسی صحبت فرمودند، و فرمودند: این ها تشنه معارف دین هستند، چرا زبان های مختلف را فرا نمی گیرید تا معارف دینی را به آنان برسانید.
📚 روزنه هایی از عالم غیب صفحه 36.
🆔 @huoooo
پیامبر صلى الله عليه و آله فرمودند:
إذا غضب الله على أمة و لم ينزل العذاب عليهم غلت أسعارها و قصرت أعمارها و لم تربح تجارها و لم تزك ثمارها و لم تغزر أنهارها و حبس عنها أمطارها و سلط عليها أشرارها.
چون خداوند بر امتى خشم گيرد ولى عذابى بر آنان فرو نياورد؛
۱. قیمت اجناس گران شود.
۲. عمرشان كوتاه گردد.
۳. بازرگانانشان سود نبرند.
۴. ميوه هایشان خوب به بار نيايد.
۵. رودهایشان پر آب نباشد.
۶. باران بر ايشان نبارد.
۷. بدانشان بر آنان چيره آيند.
📚 تحف العقول ؛ النص ؛ ص51.
🆔 @huoooo