پیامبر ص:
يا على خوشا بحال صورتى كه براى گناهى مى گريد كه جز خدا كسى از آن خبردار نيست.
📚 تحف العقول / ترجمه جنتى ؛ ص19.
🆔 @huoooo
پیامبر صلی الله علیه و آله:
يا على: سه چيز موجب هلاك و سه چيز مايه نجات است. اما انچه باعث هلاک است:
1. هوسى كه دنبالش را بگيرند.
2. بخلى كه اطاعتش كنند.
3. خودپسندى.
و اما آنچه كه باعث نجات است:
1. عدالت در حال آرامش و غضب.
2. ميانه روى در حال فقر و غنا.
3. ترس از خدا در نهان و عيان چنان كه گوئى او را مى بينى، چون اگر تو او را نمى بينى او ترا مى بيند.
📚 تحف العقول / ترجمه جنتى ؛ ص19.
🆔 @huoooo
امام صادق علیه السلام:
براى كسى كه ميانه روى كند، ضمانت مى كنم كه فقير نشود.
📚 الخصال / ترجمه جعفرى؛ ج1؛ ص23.
🆔 @huoooo
عموى محمّد بن سليمان می گوید:
در زمان حجاج كه ما از زيارت امام حسين خائف بوديم من با چند نفر از آشنايان بطور مخفيانه متوجه كربلا شديم. در كربلا مكانى نبود كه ما در ان اقامت کنیم. ما يك آلونك در كنار فرات ساختيم.
در آن حينى كه ما ميان آن بوديم ناگاه مرد غريبى آمد و گفت: من مسافرم، ميخواهم امشب با شما در ميان اين آلونك باشم. ما پذيرفتيم و گفتيم: شخص غريبى است كه چاره اى ندارد.
وقتى آفتاب غروب كرد و تاريكى شب جهان را فرا گرفت ما مشعل نفتى خود را روشن كرديم. سپس نشستيم و در باره جريان شهادت و مصيبت امام حسين و آن افرادى كه آن حضرت را دوست داشتند گفتگو كرديم. ما گفتيم: احدى از قاتلين امام حسين باقى نماند مگر اينكه خدا بدن او را دچار بلائى كرد! آن مرد غريب گفت: من از آن گروهى هستم كه امام حسين را كشتند.
بخدا قسم كه هيچ گونه ناراحتى دچار من نشده، اى گروه! بخدا قسم كه شما دروغ ميگوئيد. ما چيزى به او نگفتيم، تا اينكه روشنائى مشعل ما ضعيف شد. آن مرد برخاست تا فتيله مشعل را با انگشت خود درست كند. ناگاه كف دستش آتش گرفت. او برخاست و بطرف فرات فرار كرد و خويشتن را در آب فرات انداخت و از آب فرات کمک خواست.
بخدا قسم ما ميديديم او سر خود را زير آب ميكرد و آتش همچنان روى آب بود. هنگامى كه سر خود را از آب خارج ميكرد آتش به سرش سرايت مينمود و او سر خود را زير آب ميكرد. وقتى سر خود را از آب خارج ميكرد نيز آتش بسوى او حمله ور ميشد. وضع وى همچنان بود تا هلاك شد!
📚 ترجمه جلد 45 بحار الأنوار؛ ص284.
🆔 @huoooo
َ قَالَ رَسُولُ اللَّهِ ص:
إِنَّ مِنَ الْيَقِينِ أَنْ لَا تُرْضُوا النَّاسَ بِسَخَطِ اللَّهِ وَ لَا تَحْمَدُوهُمْ عَلَى مَا رَزَقَكُمُ اللَّهُ وَ لَا تَذُمُّوهُمْ عَلَى مَا لَمْ يُؤْتِكُمُ اللَّهُ إِنَّ الرِّزْقَ لَا يَجُرُّهُ حِرْصُ حَرِيصٍ- وَ لَا يَرُدُّهُ كَرَاهَةُ كَارِهٍ وَ لَوْ أَنَّ أَحَدَكُمْ فَرَّ مِنْ رِزْقِهِ كَمَا يَفِرُّ مِنَ الْمَوْتِ- لَكَانَ رِزْقُهُ أَشَدَّ لَهُ طَلَباً وَ أَسْرَعَ إِدْرَاكاً مِنَ الْمَوْتِ إِنَّ اللَّهَ تَعَالَى جَعَلَ الرَّوْحَ وَ الرَّاحَةَ فِي الْيَقِينِ وَ الرِّضَا وَ جَعَلَ الْهَمَّ وَ الْحَزَنَ فِي الشَّكِّ وَ السَّخَطِ.
رسول خدا ص: يكى از علائم يقين اين است كه: به خاطر خشنودى مردم، خداوند را ناخشنود نكنى، و آنان را به خاطر رزقی كه خدا بتوسط آنان به تو داده ستايش منمائى، و آنان را به خاطر این که خداوند تو را از رزقی محروم نموده، سرزنش ننمائى، زيرا حرص هيچ حریصی موجب جلب روزى نمى شود، و ناخوش بودن شخص از رزق هم مانع از رسيدن رزق به او نخواهد شد، زيرا اگر یک از شما از رزقش همانند گريختن از مرگ بگريزد، رزقش سريعتر از مرگ، او را مى طلبد، همانا خداوند متعال آسايش و آرامش و گشایش را در يقين(یعنی یقین داشته باشی که انچه باید به تو برسد میرسد) و راضی بودن به قضای الهی قرار داده است، و اندوه و ناآرامى را در شک و غضب قرار داده است.
📚 مشكاة الأنوار في غرر الأخبار؛ ص12.
🆔 @huoooo
امیر المؤمنین ع:
خوشرويى وسيله دوست يابى است و انسان از خود راضى، دشمنان او فراوانند.
📚 نهج البلاغة / ترجمه دشتى؛ ص625.
🆔 @huoooo
خدا عز و جل به موسی ع فرمود:
اى موسى، من چيزى محبوبتر از بنده مؤمن در نزد خودم نيافريده ام. من او را با كارهايى كه برايش خير است، آزمايش مى كنم و از او هم هر چه كه خير باشد برايش ذخيره مى سازم (يعنى هم من با آزمايش، خير برايش بوجود مى آورم و هم همه اعمال خير او را برايش نگه مى دارم تا در روز قيامت پاداش آنها را بدهم). من به صلاح امور بنده ام از خودش عالمترم. پس به بلاهاى من صبر كن (چون براى تو خير است) و به نعمت هايم شكر كن و به قضاهاى من راضى باش. وقتى كه بنده مؤمنم اين كارها را كرد و بر رضاى من عمل نمود و امر مرا اطاعت كرد، او را جزء صديقان مى نويسم.
📚 الجواهر السنية في الأحاديث القدسية (كليات حديث قدسى) ؛ ص81.
🆔 @huoooo
پيغمبر اكرم ص فرمودند:
زاهد در دنيا قلب و بدنش در آسايش است.
📚 إرشاد القلوب / ترجمه رضايى ج1؛ ص46.
🆔 @huoooo
ابان بن سويد گفت: به امام صادق (ع) عرض كردم كه چه چيزى ايمان را در بنده پا بر جا و ثابت مى كند؟
فرمودند: چيزى كه او را در ايمان ثابت مى كند، ورع و پرهيزگارى، و چيزى كه او را از ايمان بيرون مى كند طمع است.
📚 الخصال / ترجمه جعفرى ؛ ج1 ؛ ص21.
🆔 @huoooo
رسول خدا ص:
صدقه در راه خدا، از مرگ ناگوار جلوگيرى مى كند.
📚 النوادر( للراوندي ) / ترجمه صادقى اردستانى ؛ ص162.
🆔 @huoooo
حضرت رسول ص:
آيا گمان مي كنيد نيرومندى در بردن سنگ است، نيرومند حقيقى آنست كه خشمگين شود و بر خشم خود غالب گردد.
📚 نهج الفصاحة؛ ص160.
🆔 @huoooo
پيغمبر اكرم ص به جناب ابى ذر غفارى فرمودند:
اى ابا ذر دنيا زندان مؤمن است، و قبر محلّ امن و امان اوست، و بهشت منزلگاه او مى باشد. و دنيا براى كفار بهشت است. و قبر محلّ عذاب او و آتش جايگاه او مى باشد.
📚 إرشاد القلوب / ترجمه طباطبايى ؛ ص74.
🆔 @huoooo