سلمان (ره) می گوید:
فاطمه اطهر نشسته بود و با آسيابى كه در مقابلش بود جو آسيا مي كرد، دسته آسياب خون آلود بود، حسين عليه السّلام در يك گوشه اطاق از گرسنگى بى قرارى مي كرد، من به فاطمه ع گفتم: اى دختر پيامبر خدا! دستهاى تو بوسيله آسيا كردن مجروح شده، در صورتى كه فضه خادمه حاضر و بى كار است! فرمود: پدرم پيامبر اسلام صلى اللَّه عليه و آله فرموده:
كار منزل يك روز به عهده فضه و يك روز به عهده من باشد، نوبت فضه ديروز بوده است.
سلمان گفت: من بنده آزادشده شما هستم، اجازه بده كه آسيا نمايم، يا اينكه حسين را ساكت كنم، فرمود: من حسين را بهتر آرام مي كنم، تو بيا جو را آسيا كن. موقعى كه من قسمتى از جو را آسيا كردم اذان و اقامه براى نماز گفته شد. من رفتم و نمازم را با پيامبر اسلام صلى اللَّه عليه و آله و سلم بجاى آوردم و پس از فراغت از نماز جريان فاطمه را براى امير المؤمنين شرح دادم، حضرت على پس از اينكه گريه كرد خارج شد، سپس در حالى بر گشت كه خندان بود! پيغمبر اسلام صلى اللَّه عليه و آله و سلم از سبب خنده وى جويا شد، امير المؤمنين ع گفت: من نزد فاطمه اطهر رفتم، وى را ديدم كه به قفا خوابيده و حسين روى سينه اش خواب رفته و آسيابى در مقابل فاطمه بود كه خود بخود كار مي كرد!! پيامبر اسلام پس از اينكه لبخندى زد فرمود: يا على! خدا ملائكه بسيارى در زمين دارد كه تا قيام قيامت براى آل محمّد صلى اللَّه عليه و آله خدمت مي كنند؟
📚 جلد 43 بحار الأنوار.
🆔 @huoooo
حُكِيَ أَنَّ مَالِكاً الْأَشْتَرَ رَضِيَ اللَّهُ عَنْهُ كَانَ مُجْتَازاً بِسُوقِ الْكُوفَةِ وَ عَلَيْهِ قَمِيصُ خَامٍ وَ عِمَامَةٌ مِنْهُ فَرَآهُ بَعْضُ السُّوقَةِ فَازْدَرَى بِزِيِّهِ فَرَمَاهُ بِبُنْدُقَةٍ تَهَاوُناً بِهِ فَمَضَى وَ لَمْ يَلْتَفِتْ فَقِيلَ لَهُ وَيْلَكَ أَ تَدْرِي بِمَنْ رَمَيْتَ فَقَالَ لَا فَقِيلَ لَهُ هَذَا مَالِكٌ صَاحِبُ أَمِيرِ الْمُؤْمِنِينَ ع فَارْتَعَدَ الرَّجُلُ وَ مَضَى إِلَيْهِ لِيَعْتَذِرَ مِنْهُ فَرَآهُ وَ قَدْ دَخَلَ مَسْجِداً وَ هُوَ قَائِمٌ يُصَلِّي فَلَمَّا انْفَتَلَ أَكَبَّ الرَّجُلُ عَلَى قَدَمَيْهِ يُقَبِّلُهُمَا فَقَالَ مَا هَذَا الْأَمْرُ فَقَالَ أَعْتَذِرُ إِلَيْكَ مِمَّا صَنَعْتُ فَقَالَ لَا بَأْسَ عَلَيْكَ فَوَ اللَّهِ مَا دَخَلْتُ الْمَسْجِدَ إِلَّا لِأَسْتَغْفِرَنَّ لَكَ.
آورده اند كه مالك اشتر(ره) از بازار كوفه عبور مى كرد و يك پيراهن كرباسى بر تن و شال كرباسى بر سر داشت، يكى از افراد بازارى او را با آن هيأت ديد و به سخريّه گرفت، و يك گلوله گلى به قصد تحقير به سوى او پرتاب كرد، او توجهى نفرمود و به راهش ادامه داد، در اين بين كسى به آن بازارى گفت: واى بر تو! آيا فهميدى كه به طرف چه كسى گلوله را انداختى؟
گفت: نه. گفتند: بيچاره، او مالك اشتر صحابى امير مؤمنان (ع) بود، آن مرد به خود لرزيد، و به دنبال مالك رفت، تا از او معذرت خواهى كند، وقتى كه آمد ديد، او وارد مسجد شده و مشغول نماز است نمازش را كه تمام كرد، آن مرد روى پاهاى مالك افتاد و شروع به بوسيدن پاهاى مالك كرد، مالك رو به آن مرد كرد و فرمود: اين چه كارى است؟ عرض كرد، از كارى كه كرده ام معذرت مى خواهم مالك فرمود: چيزى نيست، به خدا قسم وارد مسجد نشدم مگر اين كه براى تو طلب مغفرت نمايم.
📚 مجموعة ورام ؛ ج1 ؛ ص2.
🆔 @huoooo
علامه قاضی(ره):
حالت مؤمن در مساجد مانند ماھى است در آب.
📚 ایت الحق.
🆔 @huoooo
حضرت فاطمه ع به امیر المؤمنین ع فرمودند:
يَا أَبَا الْحَسَنِ أَنَّ اللَّهَ تَعَالَى خَلَقَ نُورِي وَ كَانَ يُسَبِّحُ اللَّهَ جَلَّ جَلَالُهُ ثُمَّ أَوْدَعَهُ شَجَرَةً مِنْ شَجَرِ الْجَنَّةِ فَأَضَاءَتْ فَلَمَّا دَخَلَ أَبِي الْجَنَّةَ أَوْحَى اللَّهُ تَعَالَى إِلَيْهِ إِلْهَاماً أَنِ اقْتَطِفِ الثَّمَرَةَ مِنْ تِلْكَ الشَّجَرَةِ وَ أَدِرْهَا فِي لَهَوَاتِكَ فَفَعَلَ فَأَوْدَعَنِي اللَّهُ سُبْحَانَهُ صُلْبَ أَبِي ص ثُمَّ أَوْدَعَنِي خَدِيجَةَ بِنْتَ خُوَيْلِدٍ فَوَضَعَتْنِي وَ أَنَا مِنْ ذَلِكَ النُّورِ أَعْلَمُ مَا كَانَ وَ مَا يَكُونُ وَ مَا لَمْ يَكُنْ يَا أَبَا الْحَسَنِ الْمُؤْمِنُ يَنْظُرُ بِنُورِ اللَّهِ تَعَالَى.
اى ابو الحسن! بدان كه خداى تعالى نور مرا- در عالم ذرّ- خلق كرد و او بلا فاصله مشغول تسبيح خداوند گرديد، سپس آن نور را به صورت درختى نورانى در بهشت درآورد، هنگامى كه پدرم در واقعه معراج داخل بهشت گرديد خداوند تعالى به او وحى نمود تا از ميوه هاى اين درخت برگرفته و بخورد، و پدرم چنين كرد و بدين وسيله خداوند مرا در صلب پدرم قرار داد و سپس در بطن مادرم خديجه دختر خويلد قرار داد، و من از وى متولّد شدم، پس من از آن نورم، بدان كه نسبت به هر آنچه بوده، هست و خواهد بود عالم و آگاه هستم، اى ابو الحسن! مگر نه آن است كه مؤمن بوسيله نور خدا مى بيند و نظاره مى كند.
📚 بحار الأنوار (ط - بيروت) ؛ ج43 ؛ ص8.
🆔 @huoooo
حکایت
فرزند شیخ حسنعلی نخودکی (ره) می گوید:
پدرم با آنكه به عبادت و مجاهدت و رياضت و زيارت و اعتكاف در اماكن متبرك ، سخت مداومت و مراقبت داشت ، ليكن اظهار مى فرمود: روح همه اين اعمال ، خدمت با اخلاص نسبت به سادات و ذريه حضرت فاطمه زهرا سلام الله عليها است و بدون آن، اينگونه اعمال، همچون جسمى بى جان می باشد و آثارى بر آنها مترتب نمى گردد.
📚 نشان از بی نشانها.
🆔 @huoooo
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کرامتی از حضرت زهرا ع
🎙 استاد عالی
🆔 @huoooo
امام صادق (ع):
مَا مِنْ قَدَمٍ سَعَتْ إِلَى الْجُمُعَةِ إِلَّا حَرَّمَ اللَّهُ جَسَدَهُ عَلَى النَّارِ وَ مَنْ صَلَّى مَعَهُمْ فِي الصَّفِّ الْأَوَّلِ فَكَأَنَّمَا صَلَّى مَعَ رَسُولِ اللَّهِ ص فِي الصَّفِّ الْأَوَّلِ.
هيچ گامى به سوى نماز جمعه برداشته نمى شود، مگر اينكه خداوند پيكر آن شخص را بر آتش حرام مى كند و هر كس همراه ايشان در صف اول نماز بگزارد، چنان است كه همراه رسول خدا ص در صف اول نماز گزارده باشد.
📚 روضة الواعظين و بصيرة المتعظين (ط - القديمة) ؛ ج2 ؛ ص331.
🆔 @huoooo
رسول خدا (ص) فرمودند:
رُؤْيَا الْمُؤْمِنِ جُزْءٌ مِنْ سَبْعَةٍ وَ سَبْعِينَ جُزْءاً مِنَ النُّبُوَّةِ.
خواب مؤمن يك هفتاد و هفتم از پيغمبريست.
📚 كنز الفوائد ؛ ج2 ؛ ص61.
🆔 @huoooo
حکایت
مردى كاغذى را كه نام خدا بر آن نوشته شده بود، پيدا كرد، و او يك درهم پول داشت و با آن عطر خريد و آن كاغذ را معطّر كرد، پس در خواب ديد که گوینده ای به او مى گوید: همان طورى كه تو نام مرا معطر كردى من هم نام تو را به خوبى بلند مى كنم.
📚 مجموعة ورام ؛ ج1 ؛ ص28.
🆔 @huoooo
پیامبر ص فرمودند:
مَا عَالَ مَنِ اقْتَصَد.
هر کس ميانه روى کند، نيازمند نخواهد شد.
📚 عدة الداعي و نجاح الساعي ؛ ص84.
🆔 @huoooo
امام على «ع»:
من استعان بعدوّه على حاجته، ازداد بعدا منها.
هر كس در برآوردن حاجت خود از دشمن يارى جويد، از رسيدن به آن حاجت دورتر می شود.
📚الحياة / ترجمه احمد آرام ؛ ج1 ؛ ص258.
🆔 @huoooo
يُرْوَى أَنَّ عِيسَى مَرَّ بِثَلَاثَةِ نَفَرٍ قَدْ نَحِلَتْ أَبْدَانُهُمْ وَ تَغَيَّرَتْ أَلْوَانُهُمْ فَقَالَ لَهُمْ مَا الَّذِي بَلَغَ بِكُمْ مَا أَرَى فَقَالُوا الْخَوْفُ مِنَ النَّارِ فَقَالَ حَقٌّ عَلَى اللَّهِ أَنْ يُؤْمِنَ الْخَائِفَ ثُمَّ جَاوَزَهُمْ إِلَى ثَلَاثَةٍ آخَرِينَ فَإِذَا هُمْ أَشَدُّ نُحُولًا وَ تَغَيُّراً فَقَالَ مَا الَّذِي بَلَغَ بِكُمْ مَا أَرَى قَالُوا الشَّوْقُ إِلَى الْجَنَّةِ فَقَالَ حَقٌّ عَلَى اللَّهِ أَنْ يُعْطِيَكُمْ مَا تَرْجُونَ ثُمَّ جَاوَزَهُمْ إِلَى ثَلَاثَةٍ آخَرِينَ فَإِذَا هُمْ أَشَدُّ نُحُولًا وَ تَغَيُّراً كَانَ عَلَى وُجُوهِهِمُ الْمَرَايَا مِنَ النُّورِ فَقَالَ مَا الَّذِي بَلَغَ بِكُمْ مَا أَرَى فَقَالُوا نُحِبُّ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ فَقَالَ أَنْتُمُ الْمُقَرَّبُونَ أَنْتُمُ الْمُقَرَّبُون.
نقل كرده اند كه حضرت عيسى (ع) به سه نفر گذر كرد كه تنشان لاغر و رنگشان دگرگون شده بود، فرمود: شما را چه شده است؟ چه مى بينم؟
گفتند: از ترس جهنم اين طور شده ايم.
فرمود: بر خداست که شما را از انچه می ترسید ایمن دارد.
و بعد از آنها گذشت و به سه تن ديگر رسيد، كه بيشتر لاغر و رنگ پريده بودند، فرمود:
شما را چه شده است؟ چه مى بينم؟
گفتند: از اشتياق به بهشت اين طور شده ايم.
فرمود: بر خداست كه آنچه اميد داريد، به شما مرحمت كند.
و بعد از آنها گذشت و به سه تن ديگر رسيد، كه بيشتر لاغر و رنگ پريده بودند، گويا در چهره هايشان درخششى از نور بود، فرمود: چه رسيده است به شما، چه مى بينم؟
گفتند: ما خدا را دوست داريم.
دو مرتبه فرمود: شما مقرّبيد! شما مقرّبيد!
📚 مجموعة ورام ؛ ج1 ؛ ص224.
🆔 @huoooo
حکایت
مطلوب من از حیات در این دنیا جز خدمت به خلق خدا نیست
فرزند شیخ حسنعلی نخودکی اصفهانی(ره) می گوید:
حدود دو سال قبل از وفات پدرم، کسالت شدیدی مرا عارض شد و پزشکان از مداوای بیماری من عاجز آمدند و از حیاتم قطع امید شد.
پدرم که عجز طبیبان را دید، اندکی از تربت حضرت سیدالشهداء ع به کامم ریخت و خود از کنار بسترم دور شد.
در آن حالت بیخودی و بیهوشی دیدم که به سوی آسمانها میروم و کسی که نوری سپید از او میتافت، بدرقهام میکرد. چون مسافتی اوج گرفتیم، ناگهان، دیگری از سوی بالا فرود آمد و به آن نورانی سپید که همراه من میآمد، گفت: «دستور است که روح این شخص را به کالبدش بازگردانی، زیرا که به تربت حضرت سیدالشهداء علیه السلام، استشفا کردهاند. در آن هنگام دریافتم که مردهام و این، روح من است که به جانب آسمان در حرکت است و به هر حال، همراه آن دو شخص نورانی به زمین بازگشتم و از بیخودی، به خود آمدم و با شگفتی دیدم که در من، اثری از بیماری نیست، لیکن همه اطرافیانم به شدت منقلب و پریشانند.
پس از چند روز، هنگامی که در خدمت پدرم به شهر میرفتیم، واقعه را حضورشان عرض کردم. فرمودند: «مقدر بود که یکی از ما دو نفر از جهان برویم و اگر تو میرفتی، من پانزده سال دیگر عمر میکردم و چون مقصد و مطلوب من از حیات در این دنیا جز خدمت به خلق خدا نیست، ترجیح دادم که خود رخت بربندم و تو که جوانی و به خواست خداوند، مدتی درازتر در جهان خواهی زیست، زنده بمانی. این را بدان که من مرگ را برای خود و حیات را برای تو خواستم، تا آنکه در طول زندگی، پیوسته با قصد قربت، به مردم خدمت کنی و هر گاه در این کار مسامحه و غفلت ورزی، سال آخرت عمرت خواهد بود.
📚 نشان از بی نشانها.
🆔 @huoooo
امیر المؤمنین ع:
كمال الجود الاعتذار معه.
كمال بخشندگى همراه شدن آن با پوزش خواهى است.
✍️ یعنی وقتی مثلا پولی به کسی کمک میکنی در اخرش بگو اگر کم هست ببخشید.
📚 نثر اللآلئ / ترجمه شيخى ؛ النص ؛ ص94.
🆔 @huoooo
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
السلام علیک یا ابا عبد الله
گدایش را به شاهی می رساند
🎙 استاد انصاریان
🆔 @huoooo
پیامبر ص:
مَنْ خَزَنَ لِسَانَهُ سَتَرَ اللَّهُ عَوْرَتَهُ وَ مَنْ كَفَّ غَضَبَهُ كَفَّ اللَّهُ عَنْهُ عَذَابَهُ وَ مَنِ اعْتَذَرَ إِلَى اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ قَبِلَ عُذْرَهُ وَ تَجَاوَزَ عَنْه.
هر كس زبانش را حفظ كند خداوند برای او چیزهایی را که از اشکار شدنش شرم دارد می پوشاند، و هر كس خشم خود را فرو خورد، خداوند عذاب خود را از او باز دارد، و هر كس از خدا پوزش بطلبد، خداى بزرگ عذر او را بپذيرد و از گناه او درگذرد.
📚 مجموعة ورام ؛ ج1 ؛ ص4.
🆔 @huoooo
احمد زواوى کیست؟
عارفى بلند همّت، صاحب كرامات است كه در هر شبانه روز بيست هزار تسبيح و چهل هزار صلوات بر پيغمبر- صلّى اللَّه عليه و آله و سلّم- مى گفت. در سال 923 چشم از جهان فروبست.
📚 پاسداران حريم عشق ؛ ج2 ؛ ص369.
🆔 @huoooo
پیامبر ص:
لَوْ أَنَّ بَاكِياً بَكَى فِي أُمَّةٍ لَرَحِمَ اللَّهُ تِلْكَ الْأُمَّةَ لِبُكَائِهِ.
اگر گريه كننده اى در ميان امتی باشد خدا بواسطه ى او بر تمام آن مردم رحم مي كند.
📚 إرشاد القلوب إلى الصواب (للديلمي) ؛ ج1 ؛ ص96.
🆔 @huoooo
امام باقر ع:
مَنْ لَمْ يُبْرِئْهُ سُورَةُ الْحَمْدِ وَ قُلْ هُوَ اللَّهُ أَحَدٌ لَمْ يُبْرِئْهُ شَيْءٌ وَ كُلُّ عِلَّةٍ تُبْرِئُهَا هاتين السورتين [هَاتَانِ السُّورَتَانِ].
هر کس سوره حمد و توحید او را شفاء ندهد چیز دیگری او را شفاء نمی دهد و هر مرضی با این دو سوره شفاء می یابد.
✍️ البته به فرمایش ایت الله کشمیری (ره) اثار اذکار بعد از یک سال ظاهر می شود.
📚 بحار الأنوار (ط - بيروت) ؛ ج89 ؛ ص350.
🆔 @huoooo
رسول خدا صلى اللَّه عليه و آله:
مَنْ صَلَّى عَلَيَّ مَرَّةً صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ عَشْراً وَ مَنْ صَلَّى عَلَيَّ عَشْراً صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ مِائَةَ مَرَّةٍ- وَ مَنْ صَلَّى عَلَيَّ مِائَةَ مَرَّةٍ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ أَلْفَ مَرَّةٍ وَ مَنْ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ أَلْفَ مَرَّةٍ لَا يُعَذِّبُهُ اللَّهُ فِي النَّارِ أَبَداً.
هر كس یک بار بر من صلوات بفرستد خدا ده بار بر او صلوات می فرستد و هر كس ده بار بر من صلوات بفرستد خدا صد بار بر او صلوات می فرستد و هر كس صد بار بر من صلوات بفرستد خدا هزار بار بر او صلوات می فرستد و هرکس خدا بر او هزار بار صلوات بفرستد او را در آتش هرگز عذاب نكند.
📚 جامع الأخبار(للشعيري) ؛ ص58.
🆔 @huoooo
امام صادق (ع):
إِذَا كَانَتْ لَكَ حَاجَةٌ فَاغْدُ فِيهَا- فَإِنَّ الْأَرْزَاقَ تُقَسَّمُ قَبْلَ طُلُوعِ الشَّمْسِ وَ إِنَّ اللَّهَ تَعَالَى بَارَكَ لِهَذِهِ الْأُمَّةِ فِي بُكُورِهَا وَ تَصَدَّقَ بِشَيْءٍ عِنْدَ الْبُكُورِ فَإِنَّ الْبَلَاءَ لَا يَتَخَطَّى الصَّدَقَةَ.
هر گاه حاجتى پيدا كردى بامدادان به طلب آن بيرون شو، زيرا كه ارزاق و روزى ها پيش از طلوع آفتاب تقسيم مى گردد، و خداى متعال در ساعات نخستين روز براى اين امّت بركت نهاده است، و بامدادان صدقه بده كه هرگز تير بلاء و گرفتارى از صدقه نگذرد و به صاحب آن نرسد.
📚 الأمالي (للمفيد) ؛ النص ؛ ص54.
🆔 @huoooo
اميرمؤمنان عليه السلام فرمودند:
اعْتَلَّ الْحُسَيْنُ ع- فَاحْتَمَلَتْهُ فَاطِمَةُ صَلَوَاتُ اللَّهِ عَلَيْهَا فَأَتَتِ النَّبِيَّ ص فَقَالَ يَا رَسُولَ اللَّهِ ادْعُ اللَّهَ لِابْنِكَ أَنْ يَشْفِيَهُ فَقَالَ يَا بُنَيَّةِ إِنَّ اللَّهَ هُوَ الَّذِي وَهَبَهُ لَكِ وَ هُوَ قَادِرٌ عَلَى أَنْ يَشْفِيَهُ فَهَبَطَ جَبْرَئِيلُ ع فَقَالَ يَا مُحَمَّدُ إِنَّ اللَّهَ تَعَالَى لَمْ يُنْزِلْ عَلَيْكَ مِنْ سُورَةٍ مِنَ الْقُرْآنِ إِلَّا فِيهَا فَاءٌ وَ كُلُّ فَاءٍ مِنْ آفَةٍ مَا خَلَا الْحَمْدَ فَإِنَّهُ لَيْسَ فِيهَا فَاءٌ فَادْعُ بِقَدَحٍ مِنْ مَاءٍ فَاقْرَأْ عَلَيْهِ الْحَمْدَ أَرْبَعِينَ مَرَّةً ثُمَّ صُبَّ عَلَيْهِ فَإِنَّ اللَّهَ يَشْفِيهِ فَفَعَلَ ذَلِكَ فَعُوفِيَ بِإِذْنِ اللَّهِ.
وقتي امام حسين عليهالسلام بيمار شد، مادرش فاطمه عليهاالسلام او را نزد پيامبر صلي الله عليه و آله و سلم برد و عرض کرد: يا رسول اللّه! دعا کن خداوند به پسرت شفا عنايت فرمايد.
رسول خدا صلي الله عليه و آله و سلم فرمود: دخترم! خداوند متعال همان کسي است که او را به تو هبه کرد و او قادر است که پسرت را شفا دهد.
در همان وقت جبرئيل نازل شد و عرض کرد: يا محمد! به درستي که خداوند متعال سوره اي را بر شما نازل نکرده، مگر اين که در آن، حرف «فاء» مي باشد. و هر فايي از آفت است؛ جز سوره حمد که در آن، حرف فاء نيامده است. پس ظرف آبي طلب کن و بر آن چهل مرتبه سوره حمد را بخوان. سپس آن آب را بر حسين بپاش که خداوند در اثر چنين کاري، به حسين شفا خواهد داد.
پيامبر صلي الله عليه و آله و سلم چنين کرد و امام حسين عليه السلام عافيت يافت.
📚 بحار الأنوار (ط - بيروت) ؛ ج89 ؛ ص261.
🆔 @huoooo
اثر تکبّر
حاج آقا رحیم ارباب (ره) فرمودند: برخی از اقوام و یا دوستان نقل کردند که: در قبرستانی، جمجمه شخصی از قبر بیرون افتاده بود و بچه ها با آن بازی می کردند و به این طرف و آن طرف پرتاب می کردند، من بچه ها را از این کار بازداشتم و سر را از آنان گرفتم و دفن کردم. شب درعالم خواب دیدم شخصی از من تشکر می کند و گفت: من کدخدا بودم و تکبّر داشتم و همین تکبّر من بود که این طور مورد بی حرمتی بچه ها قرار گرفتم.
📚 روزنه هایی از عالم غیب.
🆔 @huoooo