پیامبر ص:
اثنان يعجّلهما اللَّه في الدّنيا البغى و عقوق الوالدين.
دو چيز را خداوند در اين جهان كيفر مى دهد:
1. ستم.
2. اذیت کردن پدر و مادر.
📚 نهج الفصاحة؛ ص165.
🆔 @huoooo
امیرالمؤمنین ع:
ثنّ احسانك بالاعتذار.
احسانت را با پوزش خواهى دو چندان كن.
📚 نثر اللآلئ / ترجمه شيخى ؛ النص ؛ ص58.
🆔 @huoooo
سُئِلَ أَحَدُ الْأَئِمَّةِ ع عَنْ تَفْسِيرِ الْحَسَنَتَيْنِ الْمَذْكُورَتَيْنِ فِي كِتَابِ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَ رَبَّنا آتِنا فِي الدُّنْيا حَسَنَةً وَ فِي الْآخِرَةِ حَسَنَةً إِنَّ الْحَسَنَةَ فِي الدُّنْيَا شَيْئَانِ طِيبُ الْمَعَاشِ وَ حُسْنُ الْخُلُقِ وَ الْحَسَنَةُ فِي الْآخِرَةِ شَيْئَانِ رِضْوَانُ اللَّهِ وَ الْجَنَّةُ.
سوال شد یکی از ائمه ع از تفسیر دو حسنه ای كه در اين آيه شريفه است:
«رَبَّنا آتِنا فِي الدُّنْيا حَسَنَةً وَ فِي الْآخِرَةِ حَسَنَةً» يعنى پروردگار ما عطا كن بما در دنيا حسنه و در آخرت حسنه.
فرمودند حسنه در دنيا دو چيز است خوبى معاش و خلق خوش
و حسنه در آخرت نيز دو چيز است خوشنودى خداى تعالى و بهشت.
📚 معدن الجواهر و رياضة الخواطر ؛ ص27.
🆔 @huoooo
امام سجاد ع:
أَعْظَمُ النَّاسِ قَدْراً مَنْ لَمْ يُبَالِ بِالدُّنْيَا فِي يَدِ مَنْ كَانَتْ.
بزرگترين مردم از حيث قدر و منزلت كسى است كه اهميت ندهد كه دنيا در دست چه كسى است.
📚 إرشاد القلوب إلى الصواب (للديلمي) ؛ ج1 ؛ ص25.
🆔 @huoooo
امام باقر ع:
أوحى اللَّه إلى موسى أن مر قومك يفتتحون بالملح و يختتمون به، و إلّا فلا يلوموا إلّا بأنفسهم.
خداوند به موسى وحى فرمود: كه به قومت دستور بده هنگام خوردن غذا، اول از نمك شروع كنند و آخر هم به نمك ختم كنند. در غير اين صورت اگر مريض شوند بايد خود را ملامت كنند.
📚 الجواهر السنية في الأحاديث القدسية (كليات حديث قدسى) ؛ ص104.
🆔 @huoooo
حضرت رسول ص:
أحبّ البلاد إلى اللَّه مساجدها و أبغض البلاد إلى اللَّه أسواقها.
پیامبر ص: محبوبترين جاى شهرها در پيش خدا مسجدهاست و منفورترين جاى شهرها در پيش خدا بازارهاست.
📚 نهج الفصاحة ؛ ص167.
امام صادق ع:
مَا مِنْ شَيْءٍ إِلَّا وَ فِيهِ كِتَابٌ أَوْ سُنَّة.
چيزى نيست جز آنكه در باره اش آيه قرآن يا حديثى هست.
📚 الكافي (ط - الإسلامية) ؛ ج1 ؛ ص59.
🆔 @huoooo
امام صادق ع:
حَسْبُ الْمُؤْمِنِ مِنَ اللَّهِ نُصْرَةً أَنْ يَرَى عَدُوَّهُ يَعْمَلُ بِمَعَاصِي اللَّهِ.
همين نصرت الهى براى مؤمن بس است كه ببيند دشمنش مشغول معصيت خدا است.
📚 الخصال ؛ ج1 ؛ ص27.
🆔 @huoooo
علامه طهرانی میفرماید:
روزی در حرم مطهر حضرت علی بن موسی الرضا(ع) پس از انجام زیارت و خواندن نماز زیارت در سمت پشت سر نشسته بودم و اتفاقا در جنب من علامه لاهیجانی انصاری – دامت برکاته – نشسته بودند؛ و در آن مکان مقدس ذکر مرحوم حاج میرزا علی آقا قاضی آن فقیه و عارف عالیقدر اسلام به میان آمد؛ و چون جناب ایشان خدمت آن مرحوم در نجف اشرف رفت و آمد داشتند جملاتی را نقل کردند که بسیار شایان دقت است: از جمله آنکه آن مرحوم میفرمودند: همیشه در یک مسجد نماز نخوانید، به مساجد دیگر نیز بروید! و هر جا دیدید حال پیدا کردید تغییر دهید! و از این مسجد به مسجد دیگر انتقال یابید و خلاصه آنکه توقف در یک مکان بی مورد است؛ و باید دائما دنبال حال بود و از هر جا به جای دیگر منتقل شد و هر جا حال بهتر بود آنجا را انتخاب نمود، اگر در مسجد کوفه نشد به مسجد سهله بروید و اگر در سهله نشد به مسجد کوفه بروید و هکذا.
و از جمله آنکه : انسان هیچ وقت نباید مایوس شود؛ و از دیرکرد نتیجه نباید دست از کار بردارد؛ زیرا ممکن است کسی با ناخن زمین را به تدریج بخراشد؛ و سپس ناگهان به اندازه گردن شتر آب زلال و روان جاری شود و از جمله آنکه [مرحوم قاضی] میفرمود : «من کان همه الله، کفاه الله فی جمیع همومه»؛ کسی که اهتمام او در مقصدش خدا باشد، خداوند کفایت امر او را در جمیع مقاصد و شئونش خواهد نمود.
و از جمله آنکه : روزی از ایشان پرسیدم که در مواقع اضطرار و گرفتاری چه در امور دنیوی یا در امور اخروی و در بنبست کارها به چه ذکر مشغول شوم تا گشایش یابد؟ مرحوم قاضی در جواب فرمودند: پس از پنج بار صلوات و قرائت آیه الکرسی، در دل خود بدون آوردن به زبان بسیار بگو :
« اللَّهُمَّ اجْعَلْنِی فِی دِرْعِكَ الْحَصِینَةِ الَّتِی تَجْعَلُ فِیهَا مَنْ تَشاء»
تا گشایش یابد.
📚 اسوه عارفان، ص31.
🆔 @huoooo
َ قَالَ رَسُولُ اللَّهِ ص:
مَنْ أَكْرَمَ أَخَاهُ الْمُسْلِمَ بِكَلِمَةٍ يُلْطِفُهُ بِهَا أَوْ مَجْلِسٍ يُكْرِمُهُ بِهِ لَمْ يَزَلْ فِي ظِلِّ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ مَمْدُوداً عَلَيْهِ بِالرَّحْمَةِ مَا كَانَ فِي ذَلِكَ.
رسول خدا ص: هر كس برادر مسلمان خود را، با سخن محبّت آميز، يا در جاى مناسب مجلس نشاندن، مورد اكرام و احترام قرار دهد، چنين كسى تا مادامى كه در اين حال مى باشد، پيوسته در سايه رحمت خداوند متعال خواهد بود.
📚 النوادر (للراوندي) ؛ ص11.
🆔 https://eitaa.com/huoooo
امیرالمؤمنین ع: الدّين حبور.
دين شادمانيست، يعنى دين دارى سبب شادمانى گردد.
📚 شرح آقا جمال خوانسارى بر غرر الحكم و درر الكلم ؛ ج1 ؛ ص26.
🆔 https://eitaa.com/huoooo
پيغمبر اكرم ص:
إِذَا أَحَبَّ اللَّهُ عَبْداً ابْتَلَاهُ وَ إِذَا أَحَبَّهُ الْحُبَّ الْبَالِغَ افْتَنَاهُ فَقَالُوا وَ مَا مَعْنَى الِافْتِنَاءِ قَالَ لَا يَتْرُكُ لَهُ مَالًا وَ لَا وَلَداً وَ أَنَّ اللَّهَ تَعَالَى يَتَعَهَّدُ عَبْدَهُ الْمُؤْمِنَ فِي نَفْسِهِ وَ مَالِهِ بِالْبَلَاءِ كَمَا تَتَعَهَّدُ الْوَالِدَةُ وَلَدَهَا بِاللَّبَنِ وَ أَنَّهُ لَيَحْمِي عَبْدَهُ الْمُؤْمِنَ مِنَ الدُّنْيَا كَمَا يَحْمِي الطَّبِيبُ الْمَرِيضَ مِنَ الطَّعَامِ.
هر گاه خداى متعال بنده اش را دوست دارد او را به بلاها مبتلا مى كند و هر گاه او را كاملا دوست داشته باشد او را امتحان مى كند و به فتنه مى اندازد. عرض كردند. فتنه چيست؟ فرمود: مال و اولاد براى او باقى نمى گذارد. و خداوند تعهّد نموده كه بنده مؤمن خود را در مورد جان و مالش، مبتلا كند، چنان كه مادر شير را براى فرزندش، تعهّد نموده. و به تحقيق كه خداى متعال بنده اش را از دنيا پرهيز مى دهد همان طور كه طبيب مريض را از طعامى كه براى او مضرّ است پرهيز مى دهد.
📚 إرشاد القلوب إلى الصواب (للديلمي) ؛ ج1 ؛ ص26.
🆔 @huoooo