آیت الله العظمی جوادی آملی:
«مال حرام اگر خدای ناکرده به جايی راه پيدا کرد، اين پوست شما را می کَنَد: ﴿فَيُسْحِتَكُم﴾[۱] «اَسحت الشجرة»؛ يعنی پوستش را کَند.
حرام اگر به خانواده ای راه پيدا کند، پوست اين آدم را می کَنَد.اين #نهالی که پوستش را کَندی، از چه راهی نفس بکشد؟ زود هم خشک می شود.»
[۱]سوره طه آیه ۶١
✨ذڪرهاےگرـღـگشا✨
۲۷ دی ۱۴۰۱
نوریکهبهوسیلهٔانجامعبادات
بدستآوردهای،بامرتکبشدن
فعلحرامازبیننبر،بدانگناه
توراازامامزمان(عج)دورمیکند...!
#استادفاطمینیا
۲۸ دی ۱۴۰۱
خدایا
در دفاع از دینت
دویدم، جهیدم، خزیدم،
گریستم، خندیدم
خنداندم و گریاندم
افتادم و بلند شدم
کریم حبیب، به کَرَمت دل بسته ام.
- شهید حاج قاسم سلیمانی -
چندخطی از وصیتنامه
۲۹ دی ۱۴۰۱
هدایت شده از 🌸 رساله رهبر انقلاب 🌸
⁉️نجس بودن لباس نمازگزار
🔶س۵ (از استفتائات شهریور ماه ۱۴۰۰):
اگر نمازگزار بعد از نماز متوجه شود که لباسش نجس بوده، آیا نمازش باطل است و باید اعاده شود؟
✅ج: اگر بعد از نماز بفهمد، نمازش صحیح است ولی اگر قبلاً نجاست آن را میدانسته و فراموش کرده و با آن نماز خوانده است، نمازش باطل است.
#احکام_نماز
#لباس_نمازگزار
🔍 منبع : leader.ir
🌸🍃 کانال رساله رهبر انقلاب(احکام)
https://eitaa.com/joinchat/2754740421Cae2d378342
۲۹ دی ۱۴۰۱
«﷽»
امام موسی کاظم (علیه السلام):
با نفس پیکار کن، بلکه از هوس بازش داری، این پیکار همچون نبرد با دشمن واجب است. هشام گوید عرض کردم: کدام نبرد واجبتر است؟ فرمود: نبرد با آن که به تو نزدیکتر، با تو دشمنتر، و بر تو زیانبارتر است، و دشمنیاش بزرگتر، و شخصش با همه نزدیکی، نامرئیتر است، دشمنان دیگر را به ضد تو تحریک میکند، یعنی ابلیس که بر وسوسه در دلها گماشته شده، با او باید سرسخت دشمن باشی، نباید او در مبارزه برای نابودی تو، از تو پایدارتر باشد، چه او با همه توانائی از تو ضعیفتر است، و با همه شرارت از تو کم ضررتر است، اگر تو به خدا پناه بری راه راست را یافتهای.
۳ بهمن ۱۴۰۱
در راهتون ، در هدفتون ، در راه رسیدن به تقوا ، به کمالات روحی کوشش کنید که ان شاءلله به قدری جدی باشید که اگر هر مقدار بخواهند ، هر کس ، هر شیطان سیرتی ، هر شیطان صفتی بخواهد شما را از راهتان باز بدارد ، به هیچ وجه باز نمانید.
در دنیا شیطان سیرتهایی هستند که خدای تعالی در قرآن یاد کرده که «یصدون عن سبیل الله» میخوان از راه خدا باز بدارند.
شما بدانید تنها هدف شیطان این بوده که شما را از راه خدا باز بدارد. روزی که با خدا در آن اول که حضرت آدم رو پروردگار متعال خلق کرد ، شیطان گفت: «لَأُغْوِیَّنَّهُم أَجْمَعیِن» همشون رو اغواء میکنم در یک آیه دیگر میگوید: من سر راهشان می نشینم تا آنها را از راه راست منحرف کنم. نمی گذارم در راه راست حرکت کنند.
شما انشاءلله اگر حواستان را جمع کنید و متوجه باشید تنها راه راستی که باید بپیمایید، همین صراط مستقیمی است که ائمه اطهار (علیهم الصلوة والسلام) سر راهتان گذاشتند خدا در صراط مستقیم است ، پیغمبر اکرم در صراط مستقیم است ، ائمه اطهار (علیهم الصلوت والسلام) در صراط مستقیم اند ، همه در صراط مستقیم اند. این معناش این است که تنها صراط مستقیم تنها وتنها صراط مستقیم قرآن است و کلام پیغمبر اکرم و سخنان ائمه اطهار (علیهم الصلوة والسلام). اون راهی که صراط مستقیم است. اون راهی که خاندان عصمت و طهارت در آن راه بودن. شیطان از این راه منحرفتان نکند.
یعنی کوشش بکنید که تا می توانید از این دو طرف راه ، وسط آن راه را ، راه بروید و در حاشیه ها حتی راه نروید که مبادا شیطان هُلتان بدهد و توی دره بیفتید.
بدانید دشمن زیاد دارید ، بدانید که شیطان وقتی که در بهشت که هیچ انسانی جز آدم و حوا را خدا خلق نکرده وارد بدن جسد ماری می شود و می آید حواء را فریب می دهد ، در بدن یک انسان راحت تر می تواند وارد شود و افراد را فریب دهد . در بدن انسان خیلی راحت تر انسان باهاش انس میگیرد ، مار رو انسان ازش فرار میکند شما الان یک ماری رو اگر ببینید ، به عنوان یک دشمن ، به عنوان یک کسی که دارای زهر است ، ازش فرار می کنید. اگر یک انسانی رو مخصوصا اگر خوش خط وخال باشه مخصوصا اسمش شیعه باشه ، مخصوصا از خودتون باشه از این چنین شخصی یقینا شما دیرتر فرار می کنید ، کمتر فرار می کنید ، بلکه باهاش مأنوس هم میشوید. وقتی که باهاش مانوس شدید راحت تر او شما رو منحرف میکند.
حواستان جمع باشد شیطان شما رو نفریبد. از راه راست باز ندارد.
۳ بهمن ۱۴۰۱
بخل
پيامبر اكرم " (صلي اللّه عليه و آله) فرمود:
آن چنانكه بخل ايمان را از بين ميبرد، چيزي مثل آن ايمان را از بين نميبرد.
۳ بهمن ۱۴۰۱
شهید #چمران ره:
آنان که به من بدی کردند، مرا هوشیار کردند.
آنان که از من انتقاد کردند، به من راه و رسم زندگی آموختند.
آنان که به من بی اعتنایی کردند، به من صبر و تحمل آموختند.
آنان که به من خوبی کردند، به من مهر و وفا و دوستی آموختند.
پس خدایا! به همه اینان که باعث تعالی دنیوی و اخروی من شدند خیر و نیکی دنیا و آخرت عطا فرما.
۳ بهمن ۱۴۰۱
💎 کسی که میخواهد خودش را سرباز امام زمان (عَلَيْهِ السَّلام) قرار دهد، کسی که میگوید: خدایا مرا از یاران خوب آن حضرت قرار بده، باید طوری باشد که تمام موانع را از سر راه خود بردارد.
معنی انتظار فرج هم همین است که من هیچ مانعی نداشته باشم. وضع همهی برنامههایش را درست کند ....
یک منتظر واقعی آن کسی است که آمادهی صددرصد برای مردن است، چون ظهور حضرت بقیّة الله (أرواحنا فداه) مثل قیامت است که این را «قیامت صغری» نام نهادهاند و آن را «قیامت کبری».
آنچنان باید جهاد با نفس کرده باشی که جهاد در رکاب حضرت بقیّة الله (أرواحنا فداه) برایت جهاد اصغر باشد.
اگر این طور نیستیم، یک قدم هم نمیتوانیم به سوی کمالات برداریم. توئی که به طرف امام زمان (أرواحنا فداه) نمیتوانی قدم برداری، مشغول و گرفتاری، پایبندی، آن وقت میتوانی به طرف خدا قدم برداری و سیر الی الله بکنی؟!
پس لازمهى جهاد با نفس این است که از همین الان هر چه اعتیاد دارید کنار بگذارید. معتاد به هیچ چیز اعمّ از ظاهری و باطنی نباشید، معتاد به کارهای عادی و معمولی و مباح مثل چای خوردن نباشید تا چه رسد خدای نکرده به معصیت و گناه!
اگر خواستید خود را برای محضر حضرت بقیّة الله (أرواحنا فداه) آماده سازید، باید اوّل سستی را کنار بگذارید، بینظمی و نامرتّبی نداشته باشید، در زندگیتان باید نظم داشته باشید.
«و المؤمن إذا وعد وفی»؛ باید مؤمن به وعدهاش وفا کند «وَ أَوْفُوا بَالْعَهْدِ» (۱) اگر عهدی کردید، باید عهدتان را وفا کنید و باید خیلی مواظب جهات مختلف باشید که اگر امام زمان (عَلَيْهِ السَّلام) همین فردا ظهور کردند، بگویید: «إنشاءالله»، (شما دوست دارید حضرت بیاید حالا هر طور میخواهد بشود، بشود.) کسی باید بگويد إنشاءالله که صددرصد خود را درست کرده باشد، منظّم و مرتّب باشد.
ببینیم امام زمان (عَلَيْهِ السَّلام) از ما چه می خواهند؟
یک: ادب حضور. دو: تحت فرمان بودن، وقتی حضرت خضر از حضرت موسی (عَلَى نَبِيِّنَا وَ آلِهِ وَ عَلَيْهِمَا السَّلام) میخواهد که هر چه من کردم، تو حقّ حرف زدن نداری، ماها در مقابل امام زمان (عَلَيْهِ السَّلام) چطور هستیم؟ حضرت بقیّة الله (أرواحنا فداه) اگر به ما دستوری داد، ما باید به هر قیمتی که هست عمل کنیم.
و سوّم: باید استقامت داشته و مقاوم باشیم. امام زمان (عَلَيْهِ السَّلام) آدمهای تنبل، بیحال و بیاراده و کمکار را به هیچ وجه دوست ندارد.
🔹(۱): «سوره اسراء، آیه ۳۴».
۴ بهمن ۱۴۰۱
در آیات قرآن خدای تعالی مکرر می فرماید: «فَاتَّقُو ا الله َوَ أَطِیِعُونِ» تقوی داشته باشید و اطاعت کنید همه ارزش انسان در دنیا به همین دو چیز است.
یک: تقوی و دوم: بندگی.
۴ بهمن ۱۴۰۱
اظهار محبت اهل بیت علیهم السلام
در صدر اسلام پيغمبر اكرم با علي بن ابي طالب ، فاطمه اطهر ، حسنين و بعضي از اصحاب، اظهار محبتهاي عجيبي مي كردند كه در زمان ما متأسفانه ور افتاده. اظهار محبت كردن به گمان اينكه شايد طمع مادي به طرف انسان داشته باشد، اين اظهار محبت از بين رفته. پيغمبر اكرم به هر كه مي رسيد سلام مي كرد، تبسم داشت در سخنانش تبسم داشت، با روي باز با مردم برخورد مي كرد. اينها علامت شرح صدر است. پيغمبر اكرم آنچنان اظهار محبت به زير دستان كه همه مردم حتي علي بي ابي طالب و ائمه اطهار عليهم الصلاة و السلام زير دست پيغمبر اكرم بودند، به همه سلام مي كرد، اظهار محبت مي كرد . با آنها برخورد خوبي داشت و اين اظهار محبت از محبتهاي ديگر جداست . حبّ محبوب خدا ، حبّ خداست. شما اگر به بندگان خوب خدا اظهار محبت كرديد ، به خدا اظهار محبت كرده ايد.
۴ بهمن ۱۴۰۱
در روايت دارد كه شخصي را آوردند خدمت علي بن ابيطالب، حضرت از او سؤال كرد چند دفعه دزدي كردي؟ گفت: دفعهي اوّلم است. حضرت تأمّل كرد. –ولي خوب اقرار كرده دستش را بايد بريد- وسايل را آوردند، گفت حالا كه ميخواهيد دست مرا بُبريد من بيشتر از هفتاد مرتبه دزدي كرده ام، حضرت فرمودند من هم در همين فكر بودم كه چطور در دفعهي اوّل خدا تو را لو داد؟! من در همين فكر بودم. گناهاني انسان ميكند، معصيتهايي ميكند، خداي مهربان، خداي رحمان و رحيم، همه جا ميگذرد، غفّار است، اصلاً غفر به معناي پوشاندن است، يعني خدا ميپوشاند. ستّارالعيوب است، اظهر الجميل است، حتي در دعاي كميل ميگوييم:( و كم من ثناء جميل لست اهلاً له نشرته) چقدر از صفات خوب، كارهاي خوب، بود كه من اصلاً اهلش نبودم ولي در بين مردم پخش شده بود كه فلاني نماز شبش ترك نميشود. يك همچنين خداي مهرباني! از اين خدا بايد از ظلمش ترسيد؟ نستجيربالله! از بيعدالتياش بايد ترسيد؟ حتي از عدالتش انسان نبايد بترسد چون خدا با عدل با مردم رفتار نميكند با فضل رفتار ميكند. بنابراين اگر انسان توانست خودش را بسازد طوري كه همهي دستورات الهي را اطاعت كند، محبّتش هم خالص به خدا باشد، بخواهد يا نخواهد، مردم اسمش را وليّ خدا بگذارند يا نگذراند اين وليّ خداست. ولي اگر محبّتش اين طور نبود، اطاعتش صد درصد نبود، چه مردم همه بگويند اين وليّ خداست وليّ خدا نخواهد بود و اگر همهي مردم بگويند اين وليّ خدا نيست و آن طوري باشد كه بايد باشد وليّ خدا خواهد بود. اين معناي وليّ خداست.
۴ بهمن ۱۴۰۱