◽️فاطمه(س)؛ بانویی که نگاه مطالبه گر به خدا و انقلاب اسلامی پیامبر(ص) نداشت
🔸 نوشتاری از حجتالاسلام و المسلمین #محمد_عابدی عضو هیأت علمی گروه قرآن پژوهی پژوهشگاه؛
❇️ فاطمه(س) خود را مدیون و بدهکار خدا مییافت زیرا این خدا بود که به وی منت وجود و هستی داد، خدا بود که به او نعمت اسلام و سعادت ابدی بخشید، خدا بود که به او کرامت و عزت داد و...
❇️ او دختر رسول خدا (ص) و به اصطلاح امروزین آقازاده است. موقعیت بزرگی در اختیارش قرار گرفته است، پس او بر اساس حسّ خوددوستی، اصالت فرد، خود محوری و همیشه طلبکاربودن از زمین و زمان و همه هستی، باید همه چیز را از زاویه فایده مندی برای خود ببیند، ولی با همه اینها در تاریخ گزارش نشده است که فاطمه(س) خود را حتی یکبار از انقلاب اسلامی پیامبر(ص) طلبکار بداند.
🔍 ادامه را بخوانید👇
🌐 iict.ac.ir/hazaratfatemeh
#یادداشت
🆔 @iictchannel
🔺#عبدالحسین_خسروپناه دبیر شورایعالی انقلاب فرهنگی شد
🔹با توجه به پیشنهاد اعضای شورایعالی انقلاب فرهنگی و موافقت رهبر معظم انقلاب، رئیسجمهور در حکمی حجتالاسلام والمسلمین استاد عبدالحسین خسروپناه (عضو هیات علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی)را بهعنوان دبیر شورایعالی انقلاب فرهنگی منصوب کرد.
🔰 روابط عمومی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی توفیقات روز افزون علمی و عملی برای ایشان از خداوند متعال مسالت دارد.
🆔 @iictchannel
🌺 در کوچه جان همیشه مادر باقیست
🌸 دریای محبتش چو کوثر باقیست
🌺 در گویش عاشقانه، نام مادر
🌸 شعریست که تا ابد به دفتر باقیست
✨ فرارسیدن سالروز ولادت با سعادت #حضرت_زهرا(س)، روز بزرگداشت مقام مادر و زن را تبریک عرض می نمائیم.
#تبریک
🆔 @iictchannel
🖼 #عکس_نوشت | تحولات حقوقی مالکیت فکری
◽️ تحولات حقوقی مالکیت فکری به لحاظ گستره و همگرایی براساس یک تقسیمبندی به سه دوره ملی، بینالمللی و جهانی تقسیم میشود. دوره ملی دورهای است که کشورها با توجه به ساختار نظام حقوقی خود ابتدا ایده مالکیت فکری را برای حل مسائل ناشی از صنعت بهصورت موردی و جزیی مطرح نموده که این تجربه بهصورت آرای قضایی یا مواد قانونی صورتبندی شده است.
◽️ دوره دوم، دوره همکاریهای بینالمللی است که کشورها تلاش نمودند با همگرایی، معاهدات بینالمللی را تنظیم کنند که میتوان به دو معاهده مهم پاریس در حوزه مالکیت صنعتی و برن در حوزه ادبی و هنری اشاره کرد. دوره جهانیشدن مالکیت فکری با قدامات آمریکا در دهه ۱۹۸۰ آغاز شد که طی آن امریکا مالکیت فکری را با تجارت پیوند زد. همین امر آغازی بود برای شکلگیری توافقنامه جنبههای مرتبط با تجارت مالکیت فکری.
📖 برگرفته از کتاب نظام مالکیت فکری، نوشته دکتر #محمود_حکمت_نیا، عضو هیات علمی گروه فقه وحقوق پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
#برشی_از_کتاب
📌 جهت سفارش این کتاب به لینک زیر مراجعه نمائید:
➡️ poiict.ir/20693
🆔 @iictchannel
🖼 #عکس_نوشت | فاطمه در خانواده و فرزندان
🔸 زندگانی فاطمه(ع) با علیبن ابیطالب(ع) مصداق برجسته و کامل زندگی مشترک است؛ یعنی بر دوستی و مهربانی استوار است و بر ایمان و صداقت. فاطمه(ع) همسرداری میکند و خانهداری؛ با همسرش علی(ع) به تکریم رفتار میکند و اظهار محبت؛ او را بهترین همسر میداند؛ برایش چنان مایه آرامش است که علی(ع) نیز در مورد فاطمه(ع) میگوید: «هرگاه به فاطمه نگاه میکردم، همه رنجها و غصههایم را از یاد میبردم». فاطمه مادری دلسوز است که فقط به فکر زندگی فرزندانش در دنیای مادی نیست؛ او به چگونه زندگیکردن و عاقبت و آخرت فرزندانش هم میاندیشد.
📖 برگرفته از کتاب او فاطمه(ع) است، نوشته #زهره_یزدانپناه
#برشی_از_کتاب
📌 جهت سفارش این کتاب به لینک زیر مراجعه نمائید:
➡️ poiict.ir/22813
🆔 @iictchannel
🖼 #عکس_نوشت | رهبری فرهمند و کاریزماتیک
🔹 تاریخ جهان بهطور اعم و سازمانها به طور اخص مشحون از نمونههایی از رهبری افرادی است که قدرت خارقالعادهای در تغییر و تحول باورها، ارزشها و عملیات پیروان از خود نشان دادهاند. افرادی که چنین تغییراتی را در حالات و رفتارهای جدید به دیگران القا میکنند رهبران کاریزماتیک یا رهبران تغییر و تحول نامیده میشوند.
🔹 رهبران کاریزماتیک توجه خود را معطوف به توسعه دیدگاه مشترک با پیروان مینمایند و تلاش در کشف و بهوجود آوردن موقعیتها و بالاخره افزایش تمایل مردم در کنترل رفتارهای خاص خود میکنند. رهبری کاریزماتیک تسلط، اتکا به نفس، نیاز به کنترل، و اعتقاد به درستکاری اخلاقی جهت افزایش کنترل پیروان را به کار میبرد.
📖 برگرفته از کتاب رهبری کریمانه در مدیریت اسلامی، نوشته حجتالاسلام والمسلمین #علی_آقاپیروز، عضو گروه مدیریت اسلامی پژوهشگاه فرهنگ واندیشه اسلامی
#برشی_از_کتاب
📌 جهت سفارش این کتاب به لینک زیر مراجعه نمائید:
➡️ poiict.ir/19558
🆔 @iictchannel
🖼 #عکس_نوشت | فضای مجازی چیست؟
🔺 به مدد اینترنت و فناوریهای مرتبط با آن، فضای مجازی با گستره باورنکردنیای متولد شد. این فضا، از مرزهای اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی متعددی عبور کرده است و هیچ دیواری در برابرش نیست. اصطلاح فضای مجازی برای اولین بار توسط ویلیام گیبسون (۱۹۸۱) رماننویس استفاده شد.
🔺 اصطلاح واقعیت مجازی را نخستین بار جارن لانیر جعل کرد اما گروهی همانند محققان مؤسسه فناوری ماساچوست و پژوهشگران دانشگاه کارولینای شمالی، در اوایل دهه ۱۹۹۰، از استفاده اصطلاح واقعیت مجازی اجتناب کردند و به جای آن محيط مجازی را بیان نمودند. دانشمندان نظامی نیز ترجیح میدهند از محیطهای مصنوعی صحبت کنند. محققان در دانشگاه واشنگتن در سیاتل از اصطلاح دنیاهای مجازی بهره میبرند. هایم میگوید: مجازی هر چیزی است که وابسته به رایانه است.
📖 برگرفته از کتاب باور در عصر کلیک (آسیبهای اعتقادی فضای مجازی و راهکارهای آن)، نوشته #عبدالله_صلواتی
#برشی_از_کتاب
📌 جهت سفارش این کتاب به لینک زیر مراجعه نمائید:
➡️ poiict.ir/23130
🆔 @iictchannel
🖼 #عکس_نوشت | نظم اجتماعی در نظام حقوقی
◽️ شاید بتوان گفت مهمترین هدف هر نظام حقوقی این است که در جامعه نظم مبتنی بر عدالت برقرار کند. نظم در صورتی ضرورت دارد که با نبود قانون و قواعد حقوقی اختلال در زندگی اجتماعی حاصل شود. نمونه بارز این امر را میتوان در تشریع نهاد مالکیت بر اشیای فیزیکی مشاهده کرد. برخی به صراحت مالکیت را طرحی برای حل معضل کمیابی اقتصادی میدانند.
◽️ در واقع هر کالایی که نسبت به خواست مردم دارای وصف کمیابی باشد دارای ارزش مالی تلقی شود و در معرض اعتبار مالکیت قرار میگیرد؛ برای مثال زمین که اکنون بهعنوان یک مال غیرمنقول دارای ارزش است در عصر شکار که کمبود زمین وجود نداشت، ارزش مالی نداشته است. در واقع هدف از مالكیت تنظیم روابط افراد در موضوعاتی است که به لحاظ کمیابی آنها میتواند محل نزاع واقع شود.
📖 برگرفته از کتاب نظام مالکیت فکری، نوشته دکتر #محمود_حکمت_نیا، عضو هیات علمی گروه فقه وحقوق پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
#برشی_از_کتاب
📌 جهت سفارش این کتاب به لینک زیر مراجعه نمائید:
➡️ poiict.ir/20693
🆔 @iictchannel
🖼 #عکس_نوشت | رهبری تبادلی برای دستیابی حداکثری به منافع
🔺 رهبری تبادلی بر یک مبادله منطقی تأکید دارد. پاداش در برابر کاری که انجام میگیرد. در این فرایند رهبر در تلاش است تا پیروان را به منظور دستیابی به حداکثر منافع شخصی خویش برانگیزاند. بدین منظور، رهبر معیارهای روشنی را برای عملکرد مطلوب و کارکرد ایدهآل پیشروی پیروان قرار میدهد و سپس در ازای تحقق آن پاداش مناسبی را برای پیروان در نظر میگیرد. در نتیجه، این نوع فرایند رهبری در چارچوب توافقهای قراردادی بین رهبران و پیروان شکل میگیرد.
🔺 در رهبری تبادلی، بر اهداف و پاداش به عنوان انگیزاننده تأکید میشود. رهبر منابع مورد نیاز را تأمین میکند و برای انگیزش، بهرهوری و دستیابی به موفقیت پاداش مناسب در نظر میگیرد. از این طریق در رهبری رفتارهای مطلوب تقویت میگردد و مانع رفتارهای نامطلوب میشود.
📖 برگرفته از کتاب رهبری کریمانه در مدیریت اسلامی، نوشته حجتالاسلام والمسلمین #علی_آقاپیروز، عضو گروه مدیریت اسلامی پژوهشگاه فرهنگ واندیشه اسلامی
#برشی_از_کتاب
📌 جهت سفارش این کتاب به لینک زیر مراجعه نمائید:
➡️ poiict.ir/19558
🆔 @iictchannel
🖼 #عکس_نوشت | تفکر انتقادی و نوآوری در روشنفکری دینی
🔸 باتوجه به اینکه روشنفکری دینی در اندیشه تغییر، تحول و پیشرفت و ترقی است، تفکر نقادانه متکی و مبتنی بر تحلیل بنیادی و اساسی هر پدیده است؛ به عبارت دیگر بازشناسی، بازنگری و بازسازی میراث فرهنگی هنر تفکر انتقادی است. روشنفکر نقاد در مواجه با اندیشه رقیبان دارای مبانی مشخص و از پایگاه فکری معین به داوری میپردازد. نکته مهم اینکه نقد، یعنی جداکردن سره از ناسره است و لزوماً به معنی تخریب، نفی و انقطاع تاریخی و فرهنگی نیست، بلکه ساختارشکنی اندیشههای مندرس و ایستایی است که ممکن است به پویایی میراث فرهنگی بینجامد.
🔸 نوآوری و نواندیشی که از لوازم تفکر انتقادی است. سرانجام طراحی و مهندسی یک اندیشه کارآمد است که به ساختاری نو ختم خواهد شد. در مجموع همان طور که تفکر نقادانه به دور از افراط و تفریط و پریشانگویی است نوآوری و نواندیشی نیز به دور از طرد و ترک میراث فرهنگی دینی است.
📖 برگرفته از کتاب روشنفکر دینی تعامل با جمهوری اسلامی ایران، نوشته نوشته دکتر #مسعود_پورفرد
#برشی_از_کتاب
📌 جهت سفارش این کتاب به لینک زیر مراجعه نمائید:
➡️ poiict.ir/20044
🆔 @iictchannel
🔰 امیرالمؤمنین عليه السلام:
العاقِلُ يَتَقاضى نَفسَهُ بِما يَجِبُ عَلَيهِ
🔹 خردمند، درباره حقوقى كه بر او واجب است، از خود، بازخواست مى كند.
📚 غرر الحكم، حدیث 2066
#حدیث_هفته
🆔 @iictchannel
پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
🔸 کارگاه مهارت افزایی سیستم های هوشمند تصمیم گیری 🔻 تکنیک های تصمیم گیری چند شاخصه (MADM) ؛ با تاک
⚠️📣 نظر به استقبال علاقمندان جهت شرکت در کارگاه مهارت افزایی سیستم های هوشمند تصمیم گیری، به اطلاع می رساند زمان ثبت نام این کارگاه تمدید شده است و تاریخ شروع کلاس ها از طریق ارسال پیامک به شرکت کنندگان اعلام خواهد شد.
🆔 @iictchannel