ZEHN_88.pdf
1.08M
💯 #بخوانید
🔰 مقاله "علامه طباطبایی و الزامات اعتباری بودن علوم انسانی"
✍️ نویسنده:
🔹 حجت الاسلام و المسلمین #قاسم_ترخان عضو هیأت علمی گروه کلام پژوهشگاه
🗒 منتشر شده در فصلنامه #ذهن شماره 88
📌 چکیده:
🔸 نظریه اعتباریات علامه طباطبایی چالشهای فراوانی را میان اندیشمندان برانگیخته است. از جمله این مباحث بررسی نظریه اعتباریات در علوم انسانی است. با فرض اعتباری دانستن علوم انسانی، تفصیل در طبقه بندی علوم، نسبیت و انشایی بودن گزاره های علوم انسانی و همچنین نفی رابطه تولیدی بین گزاره های حقیقی و اعتباری و جدلی بودن علوم اعتباری از جمله مواردی است که گمان میشود از لوازم اعتباریدانستن این گونه از علوم باشد.
#مقاله
🆔 @iictchannel
Sonat Elahi.mp3
20.19M
💯🔊 #بشنوید
🔸 صوت کامل کرسی سنت های الهی و حرکت تکاملی تاریخ و جامعه
🎙 با حضور:
#قاسم_ترخان
#حسین_رمضانی
#حسین_اسدی
#مهدی_جمشیدی_اردشیری
⏰ سه شنبه 24 اسفند ماه 1400
#صوت
#کرسی
🆔 @iictchannel
🔸🔶 دعای روز سوم ماه مبارک رمضان
🔹 اللَّهُمَّ ارْزُقْنِي فِيهِ الذِّهْنَ وَ التَّنْبِيهَ وَ بَاعِدْنِي فِيهِ مِنَ السَّفَاهَةِ وَ التَّمْوِيهِ وَ اجْعَلْ لِي نَصِيبا مِنْ كُلِّ خَيْرٍ تُنْزِلُ فِيهِ بِجُودِكَ يَا أَجْوَدَ الْأَجْوَدِينَ
💠 خدایا! در این روز مرا هوش و بیداری نصیب فرما و از سفاهت و جهالت و کار باطل دور گردان و از هر خیری که در این روز نازل میفرمایی مرا نصیب بخش به حق جود و کرمت، ای جود و بخشش دار ترین عالم.
🆔 @iictchannel
▫️ما مهدی نیستیم
💢 یادداشتی بر فیلم #موقعیت_مهدی ساخته #هادی_حجازی_فر
🔰 نوشتاری از حجت الاسلام دکتر #علیرضا_قائمی_نیا مدیر قطب علمی #فلسفه_دین و عضو هیات علمی گروه معرفت شناسی پژوهشگاه؛
▪️هر یک از دورههای زندگی این شهید پیامهایی برای جامعه ما دارد. اما چرا #موقعیت_مهدی به دو دوره تمرکز کرده و اشاراتی گذرا به برخی از اتفاقات دورههای قبلی دارد؟ ویژگی این فیلم این است که آنچه گفته شده نسبت به آنچه گفته نشده بسیار اندک است.
▪️ جامعه آذربایجان در دوران پس از انقلاب همواره جولانگاه منافقان و شایعهپردازان بوده است؛ آنها بسیار تلاش کردند شخصیت چهرههای اصلی انقلاب و سرداران برجسته را تخریب کنند.
#یادداشت
🆔 @iictchannel
#اینفوگرافی
#اطلاع_نگاشت
📸 #ببینید
🔰 #پژوهشگاه_فرهنگ_واندیشه_اسلامی در سالی که گذشت...
📌 اطلاع نگاشت سال ۱۴۰۰
🆔 @iictchannel
💠 دوره فشرده «تفسیرپژوهی»
🌙 ویژه ماه مبارک رمضان
🎙 با حضور برخی از اعضای هیأت علمی #پژوهشگاه_فرهنگ_و_اندیشه_اسلامی:
#محمدجواد_رودگر / تفسیر عرفانی
#ابوالقاسم_علیدوست / تفسیر فقهی
#عبدالکریم_بهجت_پور / تفسیر تنزیلی
#علیرضا_قائمی_نیا / دانشهای زبانی و تفسیر
#عبدالحسین_خسروپناه/ تفسیر فلسفی و کلامی
🔖 گواهی شرکت در دوره از دانشگاه تهران و آکادمی بین المللی حکمت
⚠️ جهت کسب اطلاعات بیشتر و ثبت نام به سایت زیر مراجعه کنید:
🌐 hikmat.academy/courses/study-of-tafsir/
#تبلیغ
#فعالیت_اعضا
🆔 @iictchannel
🔸🔶 دعای روز چهارم ماه مبارک رمضان
🔹 اللهمّ قوّنی فیهِ علی إقامَةِ أمْرِکَ واذِقْنی فیهِ حَلاوَةَ ذِکْرِکَ و أوْزِعْنی فیهِ لأداءِ شُکْرَکَ بِکَرَمِکَ واحْفَظنی فیهِ بِحِفظْکَ و سِتْرِکَ یا أبْصَرَ النّاظرین
💠 خدایا نیرومندم نما در آن روز به بپا داشتن فرمانت، و بچشان در آن شیرینی یادت را، و مهیا کن مرا در آن روز برای انجام سپاسگزاریت، به کرم خودت نگهدار مرا در این روز به نگاه داریت و پرده پوشی خودت، ای بیناترین بینایان.
🆔 @iictchannel
▫️سینمای دفاع مقدس؛ گنجینه یا رنجینه؟!
🔰 نوشتاری از #محمد_حسن_شاهنگی عضو شورای علمی گروه #ادبیات_اندیشه پژوهشگاه؛
▪️#دفاع_مقدس واقعهای است که بخش مهمی از تاریخ پس از پیروزی انقلاب اسلامی را به خود اختصاص داده است؛ هم به لحاظ وسعت زمانی و هم به لحاظ تبلور ارزشها این موضوع، بیبدیل است. می توان ادعا کرد که دفاع مقدس دفاع از انقلاب اسلامی است؛ از این رو نباید دفاع مقدس به دفاع از وطن و خاک محدود شود.
#یادداشت
#دفاع_مقدس
🆔 @iictchannel
▫️زیستبنیانی دانشبنیانها و زیست تمدنی
🔰 یادداشتی از دکتر #محمود_مهام مدیر گروه #مطالعات_انقلاب_اسلامی پژوهشگاه؛
▪️تداوم موفقیتهای دانشبنیان در گام دوم انقلاب نیازمند کسب توانایی در شناسایی ارتباطات با دیگر سطوح زیستی و ارتقاء آن به سطح اکولوژیک، بومشناسی و زیستبومشناسی است. بنابراین، میتوان پرسید فعالیتهای «علم و پژوهش»(بند اول بیانیه گام دوم انقلاب) در قالب دانشبنیان، برای پیوندشناسیِ دانشی-نهادی-سیاستی میان حوزههای طبیعی و انسانی در این دوره جدید چگونه بازآرایی میشوند؟
#یادداشت
🆔 @iictchannel
▫️«جهاد تبیین»؛ مقدمهای برای اصلاح، تحول و مطالبه
🔰 یادداشت حجتالاسلام #علی_ذوعلم منتشر شده در وبگاه رسمی KHAMENEI.IR؛
▪️اگر بخواهیم تبیین را در معارف اسلامی ریشهیابی کنیم، مشاهده میکنیم که اصولاً پیامبران برای تبیین آمدهاند؛ تبیین حقایق عالم، تبیین وجود خود انسان، تبیین ظرفیتهای انسان، تبیین راهی که باید برود. به همین جهت، یکی از نامهای قرآن کریم بیان است: «هَذَا بَیَانٌ لِلنَّاس»؛ قرآن تبیینکنندهای برای مردم است.
#یادداشت
#جهاد_تبیین
🆔 @iictchannel
▫️بهشت چگونه جایی است و چه ویژگیهایی دارد؟
🔰 یادداشتی از حجتالاسلام #حمیدرضا_شاکرین عضو هیات علمی گروه #منطق_فهم_دین پژوهشگاه؛
▪️#بهشت، آيت رضوان و رحمت بي انتهاي حق و دار نعیم الهی است که در آن از هیچ نعمتی فروگذار نشده است. قرآن كريم در آيات فراواني به ترسيم چهره دلربای بهشت پرداخته و البته مطالبي را بيان میکند كه براي همگان قابل درك باشد، وگرنه نظام آخرت با نظام دنيايي تفاوتهای اساسي دارد و نعمتهايي که خدا در بهشت فراهم آورده از فهم و ادراك بشر خارج بوده، كسی بر آنها آگاه نيست؛
#یادداشت
🆔 @iictchannel
▫️تفسیر عرفانی، توضیح شهودات عارف از آیات قرآن است
🔰 حجت الاسلام و المسلمین #محمدعلی_اسدی_نسب در گفتگویی به تبیین حوزه مطالعاتی خود پرداخت؛
◾️ «تفسیر عرفانی»، توضیح شهودات عارف در مقام توحیدی خود از آیات قرآن کریم است و دارای امری مشکک و دارای مصادیق مختلفی است.
◾️ مسائل #تفسیر_عرفانی بسیارند، اما عمدهترین آنها عبارت است از؛ چیستی و انواع تفسیر عرفانی، خاستگاه تفسیر عرفانی و تحولات آن، مشروعیت، ضرورت و اهداف این تفسیر، معیارها و شروط تفسیر عرفانی مطلوب، مبانی، قواعد و سبک تفاسیر عرفانی، آسیبشناسی تفاسیر عرفانی، نحوه تفسیر و نگارش تفسیر عرفانی روشمند.
#مصاحبه
🆔 @iictchannel