▫️کتاب فلسفه هستی: هستی مراتبی
🔰توسط #سازمان_انتشارات پژوهشگاه و به قلم حجتالاسلام #محمد_علی_اردستانی منتشر شد.
🔹#فلسفه_ هستی در اصل، شناخت مابعدطبیعی هستی است و در این راستا به استخراج و تحلیل و تبیین احکام و عوارض و خصوصیات مابعدطبیعی «هستی» میپردازد.
🔹واژه فلسفه آنگاه که در نسبت با هستی (وجود) بکار میرود، یا بیانگر احکام و عوارض مابعدطبیعی و کلی ناظر به هستی عام است یا بیانگر احکام و عوارض مابعدطبیعی و کلیناظر به هستی خاص است که گاهی از آنها به عنوان مباحث تقسیمی فلسفه یاد میشود.
#معرفی_کتاب
🆔 @iictchannel
▫️چطور اخبار جعلی را تشخیص دهیم؟
🔰 در گفتگو با دکتر #محسن_ردادی عضو هیأت علمی گروه مطالعات انقلاب اسلامی پژوهشگاه مطرح شد:
▪️ هدف از انتشار اخبار غیرواقعی بر اساس منابع علمی اثرگذاری بر افکار عمومی است، هیچ خبر جعلی برای به سرانجام رسیدن رسالت اگاهی بخشی تولید نمیشود و این که ناشر آن ادعا کند که بر اثر اشتباه آنها را منتشر کرده است، تقریبا هیچوقت ادعای درستی نیست، اغلب این خبرها با نقشهای از پیش طراحی شده منتشر میشوند.
#مصاحبه
🆔 @iictchannel
21.92M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
‼️ #ببینید
🎬 اصحاب الحسین(ع) / قسمت اول
📣 همزمان با ایام محرم
◾️بیان نکاتی درباره اصحاب و یاران کمتر شناخته شده حضرت امام حسین(ع)
🎙 با ارائه دکتر #محمدرضا_سنگری مدیر گروه ادبیات اندیشه پژوهشگاه
#محرم
🆔 @iictchannel
پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
‼️ #ببینید 🎬 اصحاب الحسین(ع) / قسمت اول 📣 همزمان با ایام محرم ◾️بیان نکاتی درباره اصحاب و یاران ک
🎙 دکتر #محمدرضا_سنگری مدیر گروه ادبیات اندیشه پژوهشگاه:
◾️شناخت نهضت حضرت اباعبدالله الحسین(ع) و عاشورا و کربلای او بدون شناخت اصحاب امکانپذیر نیست یا دستکم تصویری ناقص و نارسا را فراروی ما قرار خواهد داد.
🔻 یاران حضرت امام حسین(ع) ترکیب شگفتی هستند و در مجموعه آنها، هم کودک، هم نوجوان، پیر، جوان، سیاه، سفید، آفریقایی و ایرانی وجود دارد و این ترکیب عجیب که در کربلا وجود دارد تصویر متفاوتی از یاران حضرت اباعبدالله را پیش روی ما قرار میدهد.
▪️ آنان پاکباز، پاک، پارسا، مخلص هستند و رزمهای گذشته را دیده و از آزمونهای سخت و دشوار عبور کرده و اکنون به عاشورا رسیدهاند، هرچند تحول بعضی از آنها تنها در چند لحظه اتفاق افتاد، که در فرصت بیشتری به آن خواهیم پرداخت....
#محرم
🆔 @iictchannel
🖼#عکس_نوشت|بازنشر استعمار فرانوین
🌆 به نظر میرسد با لحاظ بنیاد فلسفی مدرنیسم و بهخصوص انسانبنیاد وغیرالهیاتیبودن آن و نیز تجربۀ مواجهۀ فکری و اجتماعی اندیشمندان ایرانی با مدرنیسم، سخنگفتن از مدرنیسم اسلامی ایرانی محل تأمل جدی است. البته این به معنای نفی ارزشهای معرفتی و غیر معرفتی مدرنیسم نیست بلکه سخن در شکلدهی به هویت دینی، معرفتی، اخلاقی و رفتاری جامعۀ ایرانی و حفظنمودن و اعتلابخشیدن به آن است.
🌆 سخنگفتن از مدرنیسم ایرانی یا تجدد ایرانی بدون ملاحظۀ هویت اسلامی مردم و جغرافیای فرهنگی ایران اسلامی، درواقع، بازنشر الگوهای فکریای است که در ادوار مختلف بهخصوص در دوران پهلوی دوم در صدد تغییر فضای فرهنگی ایران بودهاند.
✂️ دکتر #حسین_رمضانی، استادیار گروه فلسفه پژوهشکده حکمت و دینپژوهی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، برگرفته از شماره 103 فصلنامه علمی پژوهشی قبسات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
#برشی_از_مقاله
🆔 @iictchannel
💡#عکس_نوشت|شفافیت مهم ترین راهکار مقابله با افکار غیر واقعی
🔻 دکتر #محسن_ردادی عضو هیأت علمی گروه #مطالعات_انقلاب_اسلامی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی:
🔚شفافیت مهمترین راهکار برای مقابله با اخبار غیرواقعی است، هرچقدر مردم شفافیتی بیشتری درجامعه شاهد باشند، کمتر دچار تردید میشوند به زعم بنده در کنار برخورد با مبادی انتشار اخباری از این دست تا جایی که امکانش هست باید شافیت را زیاد کرد تا فیک نیوزها نتوانند در مسایل حساس بر موج احساسات مردم سوار شوند.
#گفتگو
🆔 @iictchannel
🏦#عکس_نوشت|جلوگیری از صوری سازی و حیله های ربا در بانک
➕حجتالاسلام والمسلمین #سیدحسین_میرمعزی عضو هیأت علمی گروه #اقتصاد پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی:
💸ما اصرار داریم که در قانون، به جلوگیری از “حیلههای ربا” تصریح شود، ولی کمیسیون اقتصادی{مجلس} این کلمه “حیلههای ربا” را حذف کرد، حیلههای ربا طبق فتوای امام راحل و رهبر معظم انقلاب جایز نیست و متاسفانه بانکها از این طریق به ورطه ربا میافتند. آنها اگر از طریق قانون هم نتوانند از طریق آیین نامههای بانکی که مینویسند قانون و قیود شرعی گفته شده را تبدیل به عقدی میکنند که حیله ربا محسوب میشود، بنابراین تصریح به این امر را در قانون تحت عنوان «جلوگیری از صوری سازی و حیلههای ربا» پیشنهاد کردیم.
#مصاحبه
🆔 @iictchannel
◽️در تفسیر "يَا مَنْ لَا هُوَ إِلَّا هُوَ"
📝 یادداشتی به قلم حجت الاسلام #حسین_عشاقی عضو هیأت علمی گروه فلسفه پژوهشگاه؛
▪️ در بیان معنی جمله «يَا مَنْ لَا هُوَ إِلَّا هُوَ» یک مقدمه لازم است و آن این که هیچ ذات و هویتی جز ذات خداوند حقیقتا موجود نیست؛ و بقیه، همه ظهورات و جلوههای همان ذات یگانه خداوند هستند...
🔍 ادامه را بخوانید👇
🌐 iict.ac.ir/yaman
#یادداشت
🆔 @iictchannel
▫️حیلههای ربوی باید در طرح بانکداری برطرف شود
🔰 در گفتگو با حجت الاسلام و المسلمین #احمدعلی_یوسفی مدیر گروه اقتصاد پژوهشگاه مطرح شد:
▪️ اگر حیله های ربوی حل نشود مشکلات اصلی نیز حل نمی شود. این حیله ها بر اساس نظر فقهی مراجع از جمله امام و رهبری حرام قطعی است و باید در قانون به صراحت بیاید.
▪️شورای بانکی حوزوی با تلاش همه فعالان حوزوی و دانشگاهی که دارای دغدغه اقتصاد اسلامی هستند چهار بار جلوی طرح بانکداری مجلس را گرفته است، زیرا این طرحها مشکلات مردم را در ارتباط با بانک ها حل نمی کرد.
#مصاحبه
🆔 @iictchannel
27.57M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
‼️ #ببینید
🎬 اصحاب الحسین(ع) / قسمت دوم
📣 همزمان با ایام محرم
◾️بیان نکاتی درباره اصحاب و یاران کمتر شناخته شده حضرت امام حسین(ع)
🎙 با ارائه دکتر #محمدرضا_سنگری مدیر گروه ادبیات اندیشه پژوهشگاه
🔻 برخی از کسانی که در کربلا به شهادت رسیدند از اصحاب رسول خدا(ص) بوده و جنگهای پیغمبر را درک کرده و امام حسین(ع) را در دوران کودکی در کنار پیامبر دیده بودند و روایات پیامبر(ص) درباره امام حسین(ع) را شنیده بودند....
#محرم
🆔 @iictchannel
ZEHN_ 88.pdf
877.8K
💯 #بخوانید
🔰 مقاله "«فهم شبکه ای معنا»به مثابه زیرساخت زبانی برای فهم گزارههای نقلی اعم از توصیفی و تجویزی"
✍️ نویسنده:
🔹 حجت الاسلام و المسلمین #عبدالحمید_واسطی عضو هیأت علمی گروه منطق فهم دین پژوهشگاه
🗒 منتشر شده در فصلنامه #ذهن شماره 88
📌 چکیده:
🔸روش فهم شبکه ای که مبتنی بر گسترۀ شبکۀ هستی و معادلات ارتباطی در این شبکه است، روش موجه برای کشف حداکثری از معانی است». مقصود از «شبکه هستی» در این زمینه، نقشه روابط کل پدیده ها و مفاهیم دال بر آنها با یکدیگر است و مقصود از «معادلات ارتباطی در شبکه هستی»، برایندگیری از کمّ و کیف روابط میان پدیده ها و مفاهیم برای ایجاد یک تغییر است....
#مقاله
🆔 @iictchannel
🖼#عکس_نوشت|عدالتطلبی در لیبرالیسم
🔻متفکران لیبرال قبل از پیروزی انقلاب اسلامی به لحاظ نزدیکی به قدرت حاکم، با جلب نظر طبقات حامی به عنوان قدرت غالب، مطرح بودند. این جریان با وجود ناکامی در دهه اول انقلاب اسلامی در دهه دوم تحت شرایط مناسب ناشی از تحولات داخل و خارج حضوری موفق را بین برخی طبقات جامعه و بهخصوص دانشجویان تجربه کرده و با یارگیری بین این طبقات به عنوان رقیبی جدی در برادر جریان حاکم قرار گرفتند.
🔺مهمترین متفکر اثرگذار در این دوره عبدالکریم سروش بود که با ارائه نظرهای ساماندهی شده خود، نظم گفتاری لیبرالیستی را در روایتی تعریف شده از غرب اشاعه داد. با عنایت به مبانی نظری اندیشه عدالتطلبی، گره اصلی عدالت در سه حوزه برابری در فرصتها، واگذاری امکانات و استفاده برابر از منابع، در این تفکر همچنان باقی است و لیبرالیسم به علت عدم اعتقاد به آن موفق به حل آن نشده است.
📖 برگرفته از کتاب الگوهای عدالتطلبی در ایران معاصر، نوشته #مصطفی_ساوهدرودی، محقق گروه مطالعات انقلاب اسلامی پژوهشکده فرهنگ و مطالعات اجتماعی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
#برشی_از_کتاب
🆔 @iictchannel