🖼#عکس_نوشت|بازیابی ارزشها توسط نهضت حسینی
📎ارزشهای متجلی در نهضت حسینی که از متن جامعه محو یا مسخ شده بودند، در حادثه کربلا و حماسه حسینی بازسازی و بازیابی شده و هر کدام از آنها سویههای سلوکی فردی و اجتماعی معناداری یافتهاند.
📌در عرفان اجتماعی مولود نهضت حسینی نشان داده شد که مقامات سلوکی و منازل عرفانی صرفا جنبه فردی و درونگرایانه نداشته و از جنبه اجتماعی و برونگرایانه نیز برخوردارند.
📖 برگرفته از کتاب عرفان اجتماعی در نهضت حسینی، نوشته #محمدجواد_رودگر، دانشیار گروه عرفان پژوهشکده حکمت و دین پژوهی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
#برشی_از_کتاب
🆔 @iictchannel
🖼#عکس_نوشت|نگرش به دانش سیاسی در حوزه علمیه
➕با وجود روند رو به رشد دانش سیاسی در حوزه علمیه قم، نگرش و موضع واحدی درباره بسط علم سیاست در این حوزه وجود ندارد. شاید دلیل بیرقبتی پارهای از حوزویان به بسط چنین دانشی؛ به این مسئله باز گردد که اساس دانش سیاسی، در نظام تعلیماتی حوزه، فاقد اصالت است و تعمیق آن، عرصه را بر تعالیم کلاسیک حوزویان یعنی فقه و اصول تنگ مینماید.
🔚به همین دلیل، تکوین دانش سیاسی در حوزه علمیه قم نه محصول متن حوزه، بلکه مرهون گروهی از نواندیشان حوزه است که توانستهاند در حواشی حوزه به بسط چنین دانشهایی همت گماردند.
📖برگرفته از کتاب دانش سیاسی در حوزه علمیه قم، نوشته #عبدالوهاب_فراتی، دانشیار گروه سیاست پژوهشکده نظامهای اسلامی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
#برشی_از_کتاب
🆔 @iictchannel
🕋#عکس_نوشت|ذات خداوند موجود است و هیچ ذات دیگری موجود نیست
✍️حجتالاسلام #حسین_عشاقی، عضو هیأت علمی گروه فلسفه پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی:
💠 ذات «خداوند» یا موجود است یا معدوم؛ احتمال دوم به براهین اثبات وجود خدا، باطل است؛ پس (ذات «خداوند» موجود است)؛ در این صورت یا ذات دیگری هم موجود است؛ یا هیچ ذات دیگری موجود نیست؛ اگر ذات دیگری موجود باشد لازم میآید که ذات «خداوند» در اصل موجود بودن با دیگر موجودات مشترک باشد که در این صورت لازم است که خصیصه مخصوصی داشته باشد تا از دیگر موجودات، متمایز باشد؛ ولی در این صورت لازم میآید که «خداوند» از دو جزء مشترک و مخصوص، ترکب یابد و وابسته به این دو جزء باشد؛ روشن است خدای وابسته به أجزاء، خدا نیست؛ پس این احتمال چون به ترکب خدا و نهایتاً به انکار خدا منجر میشود باطل است؛ لذا باید احتمال دوم درست باشد یعنی ذات «خداوند» موجود است و هیچ ذات دیگری موجود نیست.
#یادداشت
🆔 @iictchannel
🖼#عکس_نوشت|تحلیلی بر رئاليسم ارزششناختی در علوم انسانی
🔸مراد از ارزش در بحث ارزشباری علم، بيشتر، ناظر به ارزش فرامعرفتی است نه ارزش معرفتی. ارزش معرفتی ناظر به محتوا، مسئله صدق و بهنوعی قوامبخش علم است. ارزشهای غيرمعرفتی اعم از ارزشهای اخلاقی، فرهنگی، سياسی و اجتماعیاند كه گاهی نقش مثبت و مفيد دارند و تسهيلگر فرايند علماند و گاهی مخل و تحميلگر بوده و نسبيت معرفتی را به همراه خواهند داشت.
🔸بر اساس منظومه فكری اسلام، علم ارزشبار است و ارزشباری با رعايت اصول و مبانی معرفتشناختی و ارزششناختی، نهتنها لطمهای به عينيت علم نمیزند، بلكه در راستای ارزشهای معرفتی، نقش هويتبخشی و جهتدهندگی نيز دارند.
✂️ دکتر #رمضان_علیتبار، دانشیار گروه منطق فهم دین پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، برگرفته از شماره 89 فصلنامه علمی پژوهشی ذهن پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
#برشی_از_مقاله
🆔 @iictchannel
35.65M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
‼️ #ببینید
❇️ شهیدی که دیر رسیده بود
🎬 اصحاب الحسین(ع) / قسمت سوم
◾️بیان نکاتی درباره اصحاب و یاران کمتر شناخته شده حضرت امام حسین(ع)
🎙 با ارائه دکتر #محمدرضا_سنگری مدیر گروه ادبیات اندیشه پژوهشگاه
🔻 آخرین نفری که در کربلا حضور پیدا کرده و به شهادت میرسد کسی است که از بصره حرکت کرده و دیر به کربلا رسیده و وقتی رسید سپاه دشمن در حال هلهله و شادی بودند و او متوجه میشود که حضرت اباعبدالله به شهادت رسیده لذا شمشیر میکشد و در میدان کربلا میجنگد و به شهادت میرسد. نام او هفهاف بن مهند راسبی بصری است که او را باید آخرین شهید میدان کربلا بدانیم.....
#محرم
🆔 @iictchannel
QS_1.pdf
876.3K
💯 #بخوانید
🔰 مقاله "نگاه هدفمحور به قاعده روح معنا در تفسیر عرفانی و معیارهای آن"
✍️ نویسنده:
🔹 حجت الاسلام و المسلمین #محمدعلی_اسدی_نسب مدیر گروه قرآن پژوهی پژوهشگاه
🗒 منتشر شده در فصلنامه #قرآن_پژوهی شماره 1
📌 چکیده:
🔸تأویلات عرفانی بر پایه صعود از معانی مادی و اینجهانی به معانی مجرد و ماورایی چینش شده است و بسیاری از دانشمندان و مفسران، معانی مجرده را معانی مجاز شمردهاند که با وجود قرینه، این نوع معنا را میپسندند. در این میان برخی عارفان و متصوفه تأویلات مربوطه را بر اساس قاعده وضع الفاظ برای ارواح معانی تصحیح کردهاند تا اثبات کنند این برداشتها بر اساس استعمال الفاظ در معانی حقیقی است؛ چراکه معانی مجرده، روح معنا به شمار میآید که از آن به قاعده روح معنا یاد میکنند....
#مقاله
🆔 @iictchannel
FeghhPouya.mp3
9.54M
💯🔊 #بشنوید
🔰 ویژه برنامه رادیویی #فقه_پویا
🔻 عوامل برهم زننده امنيت دروني خانواده
1️⃣ ساختارهاي قانوني ما عامل ناامني مي باشد
2️⃣ بي توجهي به انجام تكاليف قانوني از طرف صاحبان تكليف در خانواده
3️⃣ بحث سالمندان و امنيت آنان
🎙با حضور:
حجج اسلام و المسلمین #غلامرضا_پیوندی و #فرج_الله_هدایت_نیا
اعضای هیات علمی گروه #فقه_حقوق پژوهشگاه
📻 رادیو سراسری معارف؛ 21 تیر ماه 1401
#صوت
🆔 @iictchannel
🖼#عکس_نوشت|دادرسی و تشریفات پرداخت دیه از بیت المال
⚖️ تقریبا تمام مباحث فقهی که درباره پرداخت دیه از بیتالمال وجود دارد، ناظر به مباحث محتوایی و ماهوی است و به مقررات شکلی و فرایند مربوط به دادرسی (از لحظه تشکیل پرونده تا اجرای حکم) پرداخته نشده است. تنها ورودی که تنها به موضوع داشتهاند، موضوع حضور عاقله(عصبه) در جریان دادرسی است که حتی این مورد نیز به صراحت بیان نشده است، بلکه از لابهلای مطالب پراکنده آنها استفاده میشود. با توجه به این نکته، مطالب این فصل رنگ و بوی حقوقی به خود گرفته است.
📖برگرفته از کتاب پرداخت دیه از بیتالمال نوشته #حسینعلی_بای، عضو گروه فقه و حقوق پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
#برشی_از_کتاب
🆔 @iictchannel
🖼#عکس_نوشت|مهمترین دانش عملی مسلمانان
💠 از میان دانشهای اسلامی، شاید این تنها فقه سیاسی است که در عصر جمهوری اسلامی به وضعیتی از بالندگی رسیده که تاکنون سابقه نداشته است. امروزه در حوزه علمیه قم، شاخههای متعددی از دانش سیاسی مورد توجه قرار میگیرد، اما هیچ یک از آنها به پررونقی فقه سیاسی نمیرسد.
➕ علاوه بر اینکه دانش فقه، فربهترین دانش حوزههای شیعی است، اساسا فقه سیاسی مهم ترین دانش عملی مسلمانان است که تدبیر زندگی مدنی مؤمنان را برعهده دارد و میکوشد حیات جمعی آنان را بر اساس نص اسلامی تعریف و تنظیم نماید. این نشان میدهد که گفتگوهای فقه سیاسی در عصر جمهوری اسلامی، گسترش بیشتری یافته و با مسائل و چالشهای متعددی روبهرو شده است.
📖 برگرفته از دانش سیاسی در حوزه علمیه قم، نوشته #عبدالوهاب_فراتی، دانشیار گروه سیاست پژوهشکده نظامهای اسلامی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
#برشی_از_کتاب
🆔 @iictchannel
12.97M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
◾️تو زندگیمی حسین...
🔻 السَّلامُ عَلَى الْحُسَيْنِ وَ عَلى عَلِىِّ بْنِ الْحُسَيْنِ وَ عَلى اَوْلادِ الْحُسَيْنِ وَ عَلى اَصْحابِ الْحُسَيْنِ
#استوری_موشن
🆔 @iictchannel
◽️تحقق عملیِ حجاب در جامعه، مستلزم تلاشِ عمیق فکری، فرهنگی و تربیتی و پرهیز از جنجال روبنایی در این خصوص است
📝 یادداشتی به مناسبت مسأله عفاف و حجاب در جامعه امروز ایران
✍️ به قلم حجتالاسلام دکتر #مسعود_اسماعیلی، عضو هیأت علمی گروه فرهنگ پژوهی پژوهشگاه؛
▪️ آنچه امروز باید بیش از گذشته مدنظر متعاطیان فرهنگ و دین و اخلاق و تربیت باشد، تبیین زیربناهای فکری و اخلاقی و دینیِ مسأله و تشریح وجود قبحِ جدی در کم حجابی و بی حجابی، و ارائه برنامه ها و راهکارهای عملیاتی در خصوص تربیت و فرهنگ سازی حجاب در خانواده، مدرسه و جامعه و سپس اقدام در این جهت است.
🔍 ادامه را بخوانید👇
🌐 iict.ac.ir/hejabjamee
#یادداشت
#حجاب_عفاف
🆔 @iictchannel
◽️نسبت نهضت مشروطه و انقلاب اسلامی
🔸 در گفتگوی روزنامه ایران با حجت الاسلام والمسلمین #سیدسجاد_ایزدهی، رئیس پژوهشکده نظام های اسلامی پژوهشگاه بررسی شد:
▪️ اصل این دو جریان (انقلاب اسلامی و انقلاب مشروطه) با اینکه در دو بستر متفاوت اجتماعی شکل گرفت اما در عمل هر دو با پیشگامی روحانیت برای تضمین آزادی مشروع مردم، نفی استبداد و تحقق استقلال سیاسی ایران صورت گرفت. با توجه به اینکه مسائل دوره مشروطه در دوره پهلوی هم موضوعیت داشت، شاید بتوان یک نسبت و همسویی حداقلی بین مشروطه و انقلاب اسلامی برقرار کرد.
🔍 ادامه را بخوانید👇
🌐 iict.ac.ir/nehzat-m
#مصاحبه
🆔 @iictchannel