پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
🔸 نخستین سمینار ارائه مقالات "همایش ملی اجتهاد عقل گرا" 🔻 با محوریت “عقل و اخباریگری و تفکیک” برگز
Aghlgera.mp3
27.32M
💯🔊 #بشنوید
🔸 صوت نخستین سمینار ارائه مقالات همایش ملی اجتهاد عقل گرا
🔻 با محوریت “عقل و اخباریگری و تفکیک”
🎙 با حضور:
#محمدباقر_پورامینی
#محمدحسن_قدردان_قراملکی
⏰ دوشنبه 14 آذر ماه1401
🔍 اخبار همایش را اینجا بخوانید👇
🌐 iict.ac.ir/ijtihaad
#صوت
#مقالات
#اجتهاد_عقل_گرا
🆔 @iictchannel
💯🗒 #بخوانید
🔰 راهکارهای عدالت سیاسی از دیدگاه قرآن کریم
✍️ حجت الاسلام و المسلمین #سیدکاظم_سیدباقری
📌 چکیده:
🔸 این نوشتار در جستجوی یکی از عناصر تاثیرگذار و بنیادین نظریۀ عدالت سیاسی، یعنی راهکارهای دستیابی به آن از منظر قرآن کریم می باشد، برای پاسخ به پرسش طرح شده، با روش تفسیر اجتهادی بر این امر تاکید شده است که راهکارهای دستیابی به عدالت سیاسی را به طور عمده میتوان در مواردی چون نهادینگی عدالت در جان حاکمان، عدالت طلبی، ستیزهجویی با ستم، ظلم ناپذیری و یاریخواهی ستمدیدگان رصد کرد، اصولی کلیدی که میتوانند بسترهایی اساسی برای طراحی راهکارها و برنامههای رسیدن به عدالت سیاسی فراهم کنند.
📩 لینک دریافت فایل مقاله:
➡️ iirp.ahvaz.iau.ir/article_696545.html
#مقاله
🆔 @iictchannel
◽️ مبنا- توفیقگرایی در توجیه صدق قضایای نظری
🔸 گزارشی از کرسی علمی- ترویجی توجیه صدق قضایای نظری با ارائه دکتر #ابراهیم_دادجو؛
🔻 در باب توجیه صدق قضایای نظری دور از قضایای بدیهی، که گاه بین آنها هزاران فاصله است، دیدگاههای گوناگونی است. مبناگرایی صدق قضایای نظری دور از قضایای بدیهی را با ارجاع به قضایای بدیهی، مبنا-ساختگرایی آنها را با ارجاع به دستگاه مفهومی و اعتبارات ذهنی، مبنا-شبکهگرایی آنها را با ارجاع به شبکههای علمی و انسجام بین آنها، مبنا-انسجامگرایی آنها را برحسب سازگاری و انسجام آنها با سایر گزارهها، و مبنا-توفیقگرایی آنها را برحسب توفیق علمی آنها توجیه میکنند.
🔻 اما مبناگرایی بر ارجاع قضایای نظری(دور از قضایای بدیهی) به قضایای بدیهی ناتوان است. مبنا-ساختگرایی، مبنا-شبکهگرایی، و مبنا-انسجامگرایی نیز دیدگاههایی غیرواقعگرایانهاند. تنها مبنا-توفیقگرایی است که دیدگاه واقعگرایانهای است و صدق قضایای نظری.
🔍 ادامه را بخوانید👇
🌐 iict.ac.ir/tojih-2
#کرسی
🆔 @iictchannel
🖼 #عکس_نوشت | نظامسازی اسلامی با تاکید بر نظام سیاسی
◽️ هر جامعهای متناسب با نیازها و مبتنی بر مبانی و هنجارهای حاکم بـر جامعه خویش، باید نظامی معرفتی ایجاد کرده و ساختارها و نهادهای آن نظام را بر پایه آن نظام معرفتی بنا کند؛ و با عنایت به این که ماهیت و ذات جمهوری اسلامی ایران بر اسلام بنا نهاده شده و قوانین آن برآمده از شریعت و فقه شیعه است، طبعاً نظام حاکم بر کشور ایران که مشتمل بر میان نظامهایی چون نظام سیاسی، نظام اخلاقی، نظام معنوی و نظام عقایدی است نیز باید در فرایند گام انقلاب و رویکرد تمدنی، بهگونهای بازسازی شود؛ که ضمن همسوئی این میان نظامها با کلان نظام اسلامی از انسجام نسبت به یکدیگر برخوردار باشند.
◽️ بهگونهای که این میان نظامها بتوانند در تناسب و همراهی با یکدیگر، هدف واحدی را پیگیری کنند. میان نظام سیاسی که ذیل کلان نظام اسلامی قرار دارد و به واسطه علوم مرتبطی چون فقه سیاسی، فلسفه سیاسی، کلام سیاسی، جامعهشناسی سیاسی، اخلاق سیاسی و عرفان سیاسی پشتیبانی میشوند.
📖 برگرفته از کتاب فقه نظام (ماهیت، ضرورت و شاخصه)، نوشته حجتالاسلام والمسلمین #سیدسجاد_ایزدهی، رئیس پژوهشکده نظامهای اسلامی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
#برشی_از_کتاب
🆔 @iictchannel
🖼 #عکس_نوشت | عرفان شریعتمحور
🔺 اصالت در عرفان اسلامی، از حيث قرب و فنای الهی و نیل به مقام ولایت، عرفان عملی و سیر و سلوک است و عرفان نظری - علمی نیز ارزش غیری یعنی مقدمهای برای الهیشدن و خداگونه گشتن در حوزه عرفان عملی دارد. اگر انسان در سطح و ساحت عرفان علمی توقف کند و دل به معارف شهودی نظری و واژهها و اصطلاحات آن بسته و خوش دارد، محجوب از حقایق سلوکی و مهجور از مقامات معنوی و تهی از مقام رضوانالله و لقاءالله خواهد بود و علم عرفان و عرفان علمی برای او حجاب خواهد شد.
🔺 بنابراین معرفتالله در مقام نظر باید او را به محبةالله و مقام عبدالله شدن و عندالله گشتن برساند و توحید معرفتی و معرفت توحیدی، مقدمه نیل او به توحید عینی و عملی و توحید حقیقی باشد که عرفان از نوع شدن، رسیدن، شهود کردن عینالیقین و بلکه حقالیقین و محو و فانی شدن چون قطره در دریا و اتصال شعاع خورشید به خورشید و خورشیدسان گشتن است.
📖 برگرفته از کتاب عرفان، نوشته #محمدجواد_رودگر، عضو گروه عرفان پژوهشکده حکمت و دینپژوهی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
#برشی_از_کتاب
📌 جهت سفارش این کتاب به لینک زیر مراجعه نمائید:
➡️ poiict.ir/4328
🆔 @iictchannel
🖼 #عکس_نوشت | رفع مشکلات اجتماعی توسط نخبگان کشور
👤 حجتالاسلام #محمد_ملک_زاده، عضو هیات علمی گروه سیاست پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی:
🔵 از آنجا که ترقی و تعالی یا سقوط و اضمحلال هر جامعهای تا حد زیادی به نقش و کارکرد نخبگان آن جامعه وابسته است، نوع اندیشه و تفکر آنان در اجرای صحیح یا ناقص برنامههای سیاسی و اجتماعی سرنوشتساز است. بنا به نظریه «پارتو» جامعهشناس ایتالیایی که در آن از لزوم گردش نخبگانی در نظام سیاسی و اجتماعی سخن به میان آمده است، نقش مثبت نخبگان در اصلاح و پیشرفت، پویایی و حرکت رو به رشد جامعه تعیین میشود، یعنی آنان موظف به ایفای نقش در یک حرکت تکاملی در جوامع انسانی هستند.
🔵 انجام این وظایف باید در راستای تأمین نیازهای واقعی جامعه و برطرف کردن مشکلات مردم باشد. رهبر انقلاب اسلامی در دیدار جمعی از نخبگان و استعدادهای برتر علمی کشور در آبانماه سال جاری در توصیهای فرمودند: وظیفه نخبگان احساس مسئولیت در قبال مسائل و مشکلات کشور است و دغدغه این قشر باید بر رفع مشکلات اجتماعی در عرصههای مختلف قرار گیرد.
#یادداشت
🆔 @iictchannel
🖼 #عکس_نوشت | غربگرایی روشنفکری
◼️ در قرون اخیر با کمال تأسف در میان جوانان و به اصطلاح طبقه روشنفکر مسلمان، تمایلهایی در جهت غربگرایی و نفی اصالتهای شرقی و اسلامی و تسلیم و تقلید در بست از «ایسم»های غربی پدید آمده است و بدبختانه این گرایش در حال گسترش است، ولی خوشبختانه احساس میشود که طلیعه یک بیداری و آگاهی در برابر اینگونه تمایلهای کورکورانه و خوابآلود، آشکار میشود.
◼️ ریشه این گمراهی خوابآلود، تصور غلطی است که این گروه، به اصطلاح از جنبه «دگماتیک» مقررات اسلامی در اذهان خویش دارند. عدم تحرک اجتهاد در طی قرون به این تصورات غلط کمک کرده است وظیفه مسئولان و هادیان قوم است که هر چه زودتر به شکل منطقی در برابر این قبیل گرایشهای ناصواب بایستند.
📖 برگرفته از کتاب روشنفکری و روشنفکران، نوشته حجتالاسلام والمسلمین #عبدالحسین_خسروپناه، عضو هیأت علمی گروه فلسفه پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
#برشی_از_کتاب
📌 جهت سفارش این کتاب به لینک زیر مراجعه نمائید:
➡️ poiict.ir/4320
🆔 @iictchannel
پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
◽️اسلام مخالف انتشار اخبار و اطلاعات کذب در هر شرایطی است 🔸 بخش دوم گفتگوی حجتالاسلام و المسلمین #
◽️پیامبر(ص) و ائمه اهل گفتوگو بودند ولی کیاست هم داشتند
🔸 بخش سوم گفتگوی حجتالاسلام و المسلمین #محمد_عابدی عضو هیأت علمی پژوهشگاه با خبرگزاری ایکنا؛
🔹 در اسلام مدیریت خبر اهمیت دارد و اجازه نمیدهد که اخبار به راحتی در اختیار کسانی قرار گیرد که دندان تیز کردهاند تا دستاوردهای ملت را از بین ببرند، بلکه کیاست و زیرکی در گفتوگو عین سیره پیامبر(ص) و علیبنابیطالب(ع) است.
🔍 ادامه را بخوانید👇
🌐 iict.ac.ir/kiasat
#مصاحبه
🆔 @iictchannel
◽️ اسلامیت و جمهوریت در نظام سیاسی ما حذف نشدنی است
🔸 حجت الاسلام و المسلمین #سیدسجاد_ایزدهی رئیس پژوهشکده نظام های اسلامی پژوهشگاه در گفتگویی مطرح کرد:
🔻 برخی اصول در نظامهای سیاسی تغییر ناپذیر هستند، مثلاً در جمهوری اسلامی ولایت فقیه و مردمسالاری از این دست هستند و یا اسلامیت و جمهوریت در نظام سیاسی ما حذف نشدنی است...
🔍 ادامه را بخوانید👇
🌐 iict.ac.ir/jomhorieslami-2
#مصاحبه
🆔 @iictchannel
◽️ سمینار علمی عقل و اخباریگری و تفکیک
🔸 نخستین سمینار ارائه مقالات "همایش ملی اجتهاد عقل گرا" توسط دبیرخانه همایش به صورت حضوری و مجازی برگزار شد.
🔻 این نشست تخصصی که با مدیریت علمی حجت الاسلام محمدباقر پورامینی و حضور محققان و نویسندگان و جمعی از پژوهشگران منعقد گردید، به عنوان پیش نشست همایش ملی اجتهاد عقل گرا با هدف بررسی نقش عقل در استنباط علوم اسلامی و انسانی برپا شد و 6 مقاله ذیل از سوی نویسندگان آن ارائه گردید.
🔍 ادامه را بخوانید👇
🌐 iict.ac.ir/aghlgera-8
#مقالات
#اجتهاد_عقل_گرا
🆔 @iictchannel
◽️ تببین نقش عقل به عنوان یکی از منابع سه گانه دین اسلام در ملی اجتهاد عقل گرا
🔸 حجت الاسلام و المسلمین #محمدحسن_قدردان_قراملکی، دبیر علمی این همایش در گفتگویی تشریح کرد:
🔻 جزئیات برگزاری همایش ملی اجتهاد عقل گرا
❇️ تلاش کرده ایم تا در همایش ملی اجتهاد عقل گرا نقش عقل را به عنوان منابع سه گانه دین اسلام تبیین کنیم، بنابراین بر موضوع اجتهادها بر محور عقلانیت در این همایش تاکید می شود، از طرفی برخی اجتهادها بر محور آیات و برخی اجتهادها نیز بر محور روایات می باشد...
🔍 ادامه را بخوانید👇
🌐 iict.ac.ir/aghlgera-9
#مصاحبه
#اجتهاد_عقل_گرا
🆔 @iictchannel
ejaz.pdf
807.6K
💯🗒 #بخوانید
🔰 خلاصه کتاب #اعجاز_و_تحدّی
✍️ حجت الاسلام و المسلمین #سیدمحمدحسن_جواهری
💢 معجزه چگونه بر صداقت پیامبر دلالت دارد؟
💢 چرا قرآن معجزه است؟
💢 چرا عرب و جن و انس نتوانستند در برابر تحدی قرآن مثلی بیاورند؟
💢 تحدی در تعریف اعجاز چه جایگاهی دارد؟
#خلاصه_کتاب
🆔 @iictchannel