فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#بازنشر
#نسل_امروز
#در_رسانه_ها
🎞بخشی از برنامه نسل امروز که جمعه 24 خرداد از شبکه 5 پخش شد؛
🎙با حضور دکتر #فرشاد_مهدی_پور رئیس پژوهشکده فرهنگ و مطالعات اجتماعی پژوهشگاه
🔸آیا فقط شفافیت در #عدالتخواهی کافی است!؟
🔰 #بازپخش برنامه 00:40 بامداد دوشنبه
🆔 @iictchannel
پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
#یادداشت #شینزو_آبه #فعالیت_اعضا 🔶 حجت الاسلام #محمد_ملک_زاده در نوشتاری مطرح کرد؛ 🔰 مأموریت شکس
#یادداشت_هفته
✒️ مختصری از یادداشت #محمد_ملک_زاده عضو هیأت علمی گروه سیاست پژوهشگاه
🔹 ماموریت شکست خورده شینزو آبه در تهران
✅ آمریکا مسئول اصلی افزایش تنش در منطقه است
💢 میانجی گری میان ایران و امریکا در شرایط کنونی، بر اساس موضع منطقی و حکیمانه جمهوری اسلامی اساسا بی معناست. زیرا برخلاف سیاست ظالمانه، غیرمنطقی و غیرقانونی آمریکا در قبال ملت ایران، موضع جمهوری اسلامی کاملا واضح، حق طلبانه و قانونی است. از یک نگاه بیطرفانه نیز میتوان اذعان کرد در شرایطی که ایران مواضع قانونی و منطقی در برابر سیاستهای ظالمانه و اقدامات غیرمنطقی و غیرقانونی آمریکا اتخاذ نموده است و آمریکا نیز به هیچ وجه قصد دست کشیدن از سیاستهای ظالمانه خود ندارد، میانجی گری میان این دو کشور –به ویژه وقتی به درخواست آمریکا هم باشد- معنایی جز توصیه به ایران برای تسلیم شدن در برابر سیاستهای ظالمانه کاخ سفید نخواهد داشت. جمهوری اسلامی ایران چگونه میتواند میانجیگری ژاپن یا هر کشور دیگری را بپذیرد در حالی که آمریکا حاضر نیست دست از توطئه، فشار و باجخواهی بردارد؟! بدیهی است هر گاه آمریکا به تعبیر بنیانگذار جمهوری اسلامی امام خمینی(ره) “آدم” شد، اختلاف و بحران میان ایران و آمریکا نیز خودبخود و بدون نیاز به میانجی فروکش خواهد کرد.
🆔 @iictchannel
♨️ کشور ژاپن همچون بسیاری دیگر از کشورها و ملتها، خود قربانی توطئه، تجاوز و خشونت طلبی آمریکاست. ژاپن نخستین قربانی جنگ اتمی است که از سوی تنها کشور استفاده کننده از بمب اتم (آمریکا) مورد حمله قرار گرفته و در این راه شاهد قربانی شدن صدها هزار تن از مردم عادی و غیر نظامی خود بوده است. اتفاقی که در ظاهر به بهانه تسریع در پایان دادن به جنگ و تسلیم نمودن ژاپن و در واقع به اعتراف «جک مدیگان» مشاور وقت وزارت جنگ آمریکا صرفا برای آزمایش میدانی بمب اتم توسط آمریکا انجام شد. چرا که در آن شرایط شعلههای جنگ در حال فروکش کردن بود و گفتگوها برای تسلیم شدن ژاپن نیز فراهم شده بود. بنابراین از آقای شینزو آبه، نخستوزیر ژاپن انتظار بحق این است که وضعیت جمهوری اسلامی ایران در مواجهه با آمریکای متجاوز و ستمگر را بهتر درک کند و یا حداقل در این اختلاف، جانب آمریکا را نگیرد؛ زیرا میانجی گری میان ایران و آمریکا در این شرایط و اظهارات نابجایی همچون درخواست از ایران برای تداوم پای بندی یک جانبه جمهوری اسلامی به برجام، به معنای جانبداری از دولت آمریکا و درخواست از ایران برای تسلیم شدن در برابر زورگویی و باجخواهی آن دولت استکباری است و شاید به همین دلیل هم بود که دولت آمریکا پس از سفر شینزو آبه به تهران، از ژاپن برای سفر به ایران رسما تشکر کرد!
🆔 @iictchannel
🔰 نخست وزیر ژاپن پس از دیدار با روحانی گفت: «ضروری است که ایران در ایجاد صلح و ثبات محکم در خاورمیانه نقش سازنده ایفا کند.» این سخنان در حالی مطرح میشود که تنش در منطقه پس از خروج یکجانبه دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، از برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) و افزایش بی دلیل خصومت با جمهوری اسلامی و بازگشت کل تحریمهای آمریکا علیه ملت ایران شدت گرفته است. مسئولیت این تنشها بیش از هر کس متوجه دولت آمریکا است که با توسل به اقدامات غیر قانونی خود، بطور طبیعی بحران را در منطقه بوجود آورده است. در این شرایط هرگز نمیتوان از ایران انتظار داشت برای کاهش تنشها، یکجانبه به آرام شدن وضعیت در منطقه کمک کند. اگر آرامش منطقه برای کشورهای حاشیه خلیج فارس و سایر کشورهای جهان حائز اهمیت است که هست، پس همه باید در برابر عامل اصلی ایجاد تنش و بحران یعنی دولت جنگ طلب آمریکا بایستند و با اقدامات غیر قانونی آن دولت علنا مخالفت نمایند. مسلما در این شرایط مرعوب شدن در برابر سیاستهای یک جانبه گرایانه و غیرقانونی آمریکا از سوی دولتهای منطقه و برخی کشورهای اروپایی و در عوض فشار به ایران برای تلاش جهت حفظ صلح و پای بندی یک جانبه این کشور به تعهدات بین المللی بی نتیجه خواهد بود.
🔴نسخه کامل این مطلب را در لینک زیر مطالعه کنید👇
🌐 iict.ac.ir/shinzo
🆔 @iictchannel
#سایه
#معرفی_آثار
#کانون_اندیشه_جوان
📒 « سایه روشن های "سایه" »
✒️ نویسنده:
#حمیدرضا_شکارسری
🔰 به همت کانون اندیشه جوان پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
🆔 @iictchannel
پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
#سایه #معرفی_آثار #کانون_اندیشه_جوان 📒 « سایه روشن های "سایه" » ✒️ نویسنده: #حمیدرضا_شکارسری 🔰 به
#سایه
#معرفی_آثار
#کانون_اندیشه_جوان
📒 « سایه روشن های "سایه" »
✒️ نویسنده:
#حمیدرضا_شکارسری
🔻 در این کتاب می خوانیم:
«اميرهوشنگ ابتهاج»متخلص به«سايه»شاعر غزل سرا و نوسراي معاصر از اين گروه شاعران است كه شناخت شعر او مي تواند هم به شناخت طيف عمده اي از اشعار سنتي و نو روزگار ما بيانجامد و هم به شناخت تاثير و تاثر اوضاع سياسي– اجتماعي متلاطم و پرفراز و نشيب سده ي اخير بر شعر شاعران آن از جمله«ابتهاج»كمك نمايد.
🆔 @iictchannel
♨️ شعر فارسي مهم ترين رسانه ي هنري و ادبي تاريخ فرهنگ ايران بوده است و امروزه حتي با وجود رسانه هاي حقيقي و مجازي متنوع و گسترده هنوز هم شعر از كاراترين رسانه هاي اجتماعي محسوب مي شود.رسانگي شعر خصوصا پس از نهضت و شعر مشروطه پررنگ تر هم گرديد .
شعر و اوضاع اجتماعي و سياسي و حتي اقتصادي دوران به شدت بر يكديگر تاثير مي گذارند و از هم تاثير مي پذيرند. اين اوضاع به خصوص در مورد شاعران ايران كه اوج كارشان در روزگاري پرتنش و پرالتهاب چون دهه هاي بيست تا هفتاد بوده است ، بيشتر نمود مي يابد . از اين منظر هم بررسي كارنامه شعري«اميرهوشنگ ابتهاج» مي تواند در اثبات اين نظريه نيز كارآمد باشد .
🆔 @iictchannel
🔻در اين مسير بررسي پرسش هاي اساسي و مهمي از جمله سوالات زير مي تواند راهگشا باشد:
غزل چيست و چه سابقه و سنتي دارد و غزل معاصر چه ويژگي هاي و جايگاهي در ادب معاصر دارد؟
شعر نو چيست و چه سابقه اي دارد ؟آيا شعر نو خود به سنت تبديل نمي شود يا نشده است ؟
شعر«ابتهاج»(سنتي يا نو)چه ويژگي هايي دارد؟
ارزش شعر «ابتهاج» متني است يا فرامتني؟
موضوعات و محتواهاي اصلي شعر«ابتهاج» كدام است؟
آيا «ابتهاج» شاعر نوگرايي است؟
آيا «ابتهاج» شاعر مهمي است؟چرا؟
🆔 @iictchannel
پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
#فلسفه #معرفی_آثار #فلسفه_برین 📒 « گام های پسین در فلسفه برین» ✒️ نویسنده: #حسین_عشاقی 🔰 به همت
#فلسفه
#معرفی_آثار
#فلسفه_برین
📒 « گام های پسین در فلسفه برین»
✒️ نویسنده:
#حسین_عشاقی
🔻 در این کتاب می خوانیم:
هدف در اين پژوهش اين است كه نقاط ضعف و اشکالات وارد بر امور عامۀ فلسفههای رایج را روشن سازیم، و سپس با جستجوی عقلاني از احکام «وجود متجلی» که ما آن را موضوع فلسفۀ اولی میدانیم، به تکتک عوارض ذاتی عام و فراگیر «وجود متجلی» دستیابیم و با اثبات برهانی آنها، آنها را جایگزین آن امور عامۀ فلسفههای رایج کنیم، تا از مجموع آنها امور عامۀ فلسفۀ اولی را استخراج و فلسفۀ اولای درستی را تولید کنیم.
🆔 @iictchannel
♨️ روش و شيوة ما در اين تحقيق صرفا استدلالي و أغلب برهاني است، ما هر دعوائي را رد ميكنيم با برهان رد ميكنيم، و نيز هر دعوائي را إثبات كردهايم با شيوة برهاني إثبات كردهايم، گرچه گاهي بهخاطر عوامل خاصي از شيوة جدلي نيز بهره بردهايم؛ در بيان استدلالها نيز سعي كردهايم كه بر أساس قواعد و قوالب منطقي، استدلالها را تنظيم كنيم، تا در استدلالها ابهامات كمتر و التزام به نتيجه، آسانتر گردد.
🆔 @iictchannel
🔻در ديباچه كه تحت عنوان «مقدمه» است، به نكات مقدماتي مثل ضرورت فلسفهسازي با امور عامة جديد، پيشينه، هدف، پرسشهاي أصلي و فرعي، فرضيهها، و نوآوريهاي تحقيق پرداخته شده است.
در فصل اول از چهارده فصل تحقيق به تعريف امور عامه و بيان انظار ديگران در بارة آن و نقد آنها و ارائه ديدگاه انتخابي در آن باب پرداختهايم؛ و در سيزده فصل باقي مانده در هر يك از فصول مباحث را به يكي از امور عامهاي كه بر موضوع انتخابي فلسفه يعني «وجود متجلي» عارض ميگردد، اختصاص دادهايم، هر فصل از اين فصول چهاردهگانه شامل چند گفتار است كه معمولا در گفتارهاي اوليه به طرح ديدگاههاي ديگران و نقد آن اختصاص يافته و در گفتارهاي متأخر به بيان ديدگاه انتخابي و دفاع از آن پرداختهايم.
🆔 @iictchannel
#یادداشت_هفته
#عدالت_سیاسی
✒️ مختصری از یادداشت #سیدکاظم_سیدباقری عضو هیأت علمی گروه سیاست پژوهشگاه
✅ دستاوردهای #عدالت و #معنویت در الگوی اسلامی ایرانی #پیشرفت
💢 الگوی اسلامی – ایرانی پیشرفت، بستری برای حرکت در مسیر عدالت و معنویت توأم با عقلانیت است. در نگرشی جامع، این الگو برگرفته از دین اسلام و قرآن کریم می باشد. این نوشته در جستجوی رابطۀ میان عدالت و معنویت و دستاوردهای آن در الگوی اسلامی- ایرانی پیشرفت است و بر این فرضیه تاکید می شود که با رابطۀ تعاملی و تاثیرگذار عدالت و معنویت، در عرصۀ فردی، زمینه برای ریزش دستاوردهای فردی به عرصۀ سیاسی-اجتماعی فراهم شده و مسیر را برای رسیدن به الگوی پیشرفت و سپس حیات طیبه فراهم می کند.
🆔 @iictchannel
🔰 همۀ این مراحل با عقلانیت و برنامه ریزی عقلی و التزام به آموزه های شریعت انجام می شود. حضور این عناصر، در این الگو، حکایت از پیشرفتی متفاوت و همه سو نگرانه داشته و روشی دیگرگون برای پویایی جامعه اسلامی ترسیم می کند. توجه به این ابعاد است که دستیابی شهروندان به حقوق، آزادیها، فرصتهای برابر، توسعه و رفاه اقتصادی، کرامت نفس، منزلت و امنیت اجتماعی را برای جامعه، فراهم خواهد کرد.
🆔 @iictchannel
پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
#کلام #کرسی #علوم_انسانی_قرآنی 🔶 حجت الاسلام #محمد_تقی_سهرابی_فر در کرسی گذر از #ذات_مندی_ارسطویی ب
Zatmandi.mp3
4.87M
#صوت
#کلام
#کرسی
#علوم_انسانی_قرآنی
💯 #بشنوید
🔰 #کرسی گذر از ذات مندی ارسطویی به فطرت مندی قرانی
🎙با ارائه حجت الاسلام #محمدتقی_سهرابی_فر
📅 یکشنبه ۲۶ خرداد ماه ۹۸
🏬 قم، پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
🆔 @iictchannel
#بازنشر
#مصاحبه
#فعالیت_اعضا
🔶 گفتگو با حجت الاسلام دکتر #سید_سجاد_ایزدهی رئیس پژوهشکده #نظام_های_اسلامی پژوهشگاه:
🔰 رویکرد #حقوق_بشری به #فقه خطرناک است و آن را از ذات خود تهی میکند.
⚜️ مشروح خبر:
🌐 iict.ac.ir/hoghoghbashari
🆔 @iictchannel
پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
#اخلاق #معرفی_آثار #اخلاق_الاهی 📒 « اخلاق الاهی» 📚 جلد نهم / آثار مشترک قوای سه گانه نفس ✒️ نویس
#اخلاق
#معرفی_آثار
#اخلاق_الاهی
📒 « اخلاق الاهی»
📚 جلد نهم / آثار مشترک قوای سه گانه نفس
✒️ نویسنده:
#فرج_الله_هدایت_نیا
🔻 در این کتاب می خوانیم:
مبحث امتحان یا آزمایش الهی یکی از مباحث مهم اخلاقی است که حجم قابل توجهی از آیات و روایات را به خود اختصاص داده است. آیات و روایات مربوط به این موضوع مبیّن آن است که امتحان سنّت خدای متعال است و کسی را از آن گریزی نیست. در ارتباط با این موضوع سؤالات کوچک و بزرگ زیادی در ذهن هر مسلمانی مطرح میشود سؤالاتیکه اگر پاسخ مناسبی پیدا نکنند، هر یک از آنها میتواندراه نفوذی برای شک و تردید به حوزه باورها و عقاید انسان باز کند.
🆔 @iictchannel
♨️ برخی از پرسشهای مهم این باب از این قرار است: نخست سؤال از چرایی آزمایش. خداوند متعال حکیم و تمامی کارهای او هدفمند است. بنا بر این، آزمایش بندگان هم با هدفی حکیمانه صورت میگیرد؛ ولی این هدف چیست؟ آزمایش معمولا برای کشف مجهولی صورت میگیرد؛ آیا چیزی از امور بندگان برایخدا مجهول است تا از طریق آزمایش به آن آگاه شود؟
🆔 @iictchannel
🔻پرسش دوم، سؤال از چگونگی آزمایش است. آزمایش الاهی چگونه برگزار میشود؟ خداوند متعال چگونه و از چه طریقی بندگانش را می¬آزماید؟ به عبارت دیگر این سؤال در باره اسباب آزمایش است. شناسایی اسباب آزمایش این فرصت را به ما میدهد که با آمادگی بیشتری با آزمایش مواجه شویم . پرسش دیگر در باره اطلاع از آزمایش است ما چگونه میفهمیم که در معرض آزمایش قرار داریم؟
🆔 @iictchannel
🔻این تحقیق می کوشد پرسشهای فوق و مواردی نظیر آن را از دیدگاه قرآن کریم و روایات اهل بیت علیهم السلام و نیز از منظر علمای اخلاق مورد بررسی قرار دهد. امید است که برای خوانندگان این دفتر مفید و مغتنم باشد.
🆔 @iictchannel
#بازنشر
#مصاحبه
#فعالیت_اعضا
🔶حجت الاسلام دکتر #غلامرضا_پیوندی مدیر گروه #فقه_و_حقوق پژوهشگاه:
🔰 #تخصصی_شدن برای حوزه نه تنها حُسن، بلکه ضرورت است.
⚜️ مشروح خبر:
🌐 iict.ac.ir/feghtakhasos
🆔 @iictchannel
#تسلیت
🔻 #امام_هادی (ع):
🏴 اگر قبر عبدالعظیم حسنی را در شهرتان (ری) زیارت کنی، مانند آن است که امام حسین(ع) را زیارت کرده باشی.
📚میزان الحکمه : حدیث 8181
▪️اداره روابط عمومی و اطلاع رسانی پژوهشگاه، سالروز وفات خورشید تابناک آسمان ری، حضرت #عبدالعظیم_الحسنی علیه السلام را تسلیت عرض می نماید.
🆔 @iictchannel
پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
#حقوق #یادداشت #فعالیت_اعضا 🔶 حجت الاسلام #سعید_داودی در جدیدترین یادداشت خود مطرح کرد؛ 🔰 تقویت #ا
#یادداشت_هفته
✒️ مختصری از یادداشت حجت الاسلام #سعید_داودی عضو هیأت علمی گروه #قرآن_پژوهی پژوهشگاه
🔹 تقویت #ایمان و #اخلاق، راهی مطمئن برای اجراییشدن #حقوق؛
💢 روشن است که حقوق کارش بریدن و قطع کردن نزاعهاست و در هر قطع و بریدنی، جراحتی حادث میشود . برای التیام این جراحتها، حقوق اسلامی اخلاق را با حقوق آمیخته است. همچنین راه دور زدن قانون و پنهان کاری در انجام وظایف حقوقی وجود دارد؛ اسلام در این زمینه به تحکیم عقائد و تقویت ایمان اهتمام دارد.
🆔 @iictchannel
♨️ در قرآن کریم به طور معمول وقتی قوانین و احکام حقوقی تشریع میشود، قبل از آن و یا پس از آن به مباحث عقیدتی، همانند خداباوری، معاد باوری، محاسبه الهی، کیفر و پاداش اخروی از یک سو و دعوت به اخلاق همانند عفو و صفح و رعایت انصاف و تقوا و احسان از سوی دیگر توجه میدهد؛ چرا که قوانین هر اندازه متقن و محکم باشد، تا عاملان آن اعتقادى به مبدأ و معاد نداشته باشند و یا اخلاق را در وجود خود حاکم نسازند، آن قانون معمولا در معرض پایمال شدن است.
🆔 @iictchannel
🔰 همچنین اگر حقوق و قوانین جداى از صفاتى همانند عفو و صفح، گذشت، جود و ایثار دیده شود، در اجرا دچار مشکلاتى خواهد شد. توجه هر کس به اجراى صرف قانون، روح محبّت، همیارى، آرامش و نشاط را از جامعه مىگیرد. ویژگى حقوقى قرآن آن است که همراه با تعیین مجازات و گرفتن حق، توصیه به محبت و گذشت و چشمپوشى نیز مىکند، تا بر دو طرف نزاع و به تَبَع آن بر خانوادهها و بر جامعه، آرامش روانى حاکم شود.
🔴نسخه کامل این مطلب را در لینک زیر مطالعه کنید👇
🌐 iict.ac.ir/imanakhlagh
🆔 @iictchannel
#از_نگاه_بزرگان
#آغاز_ربع_قرن_دوم
#بیست_و_ششمین_سال_فعالیت
🔰 مقام معظم رهبری:
🔹 خیلی خوشحالم از زیارت این مجموعه با ارزشی که الحمدلله به همت جناب آقای رشاد و همکارانشان بوجود آمده. من امروز فهرست نام شریف آقایان را که نگاه میکردم خیلی خوشحال شدم از جهت اینکه دیدم نامها برای من شناخته شده هستند.
🔹 باید خدا را شکر کنیم و از جناب آقای رشاد هم صمیمانه باید تشکر کنیم. امروز الحمدلله یک مجموعه خوبی تشکیل شده و شخصیتهای با ارزش و استعدادهای درخشان و سلیقههای خوبی در نگارش و در انتخاب موضوع انسان میبیند.
🔻آغاز بیست و ششمین سال فعالیت #پژوهشگاه_فرهنگ_و_اندیشه_اسلامی
🆔 @iictchannel
#حدیث_هفته
پیامبر اکرم(ص):
🔸 اذا أحب الله عبدا حماه الدنيا كما يظل أحدكم يحمي سقيمه الماء
✅ وقتی خداوند بنده ای را دوست دارد، دنيا را از او منع مي كند، چنانكه شما مريض خويش را از نوشيدن آب منع می كنيد.
كنزالعمال، ج 6، ص 471
🆔 @iictchannel
#فعالیت_اعضا
#علوم_انسانی
🔶 #محسن_مهاجرنیا در نشست منتخبین علوم انسانی کشور
✅ شکلگیری باورهای کلان سیاسی متاثر از غیبت امام عصر(عج) بود
⚜️ مشروح خبر:
🌐 iict.ac.ir/daneshsiasi
🆔 @iictchannel