💢مسألۀ امامت، سرّی از اسرار الهی
✔️استاد سید جواد شبیری زنجانی:
🔹وکلای امام از اسرار امامت خبر داشتهاند و امام هم آنها را از اسرار امامت باخبر میکرده است. زمانی که حضرت حجت(عج) متولد شدند امام به وکلا نامه نوشتند که حضرت متولد شدهاند.
🔸«محمد بن علی بن بلال» که یکی از وکلای امام عسکری(ع) بوده است میگوید: «خرج اليّ من أبی محمد قبل مضیه بسنتین- یخبرنی بالخلف من بعده» ؛ دو سال قبل از دنیا رفتن حضرت عسکری(ع)، نامه رسید که خلف متولد شده است و چند روز قبل از اینکه امام از دنیا بروند باز هم نامه رسید که خلف چه کسی است.
🔹در مورد احمد بن اسحاق قمی نیز همینطور آمده است: «لما ولد الخلف الصالح(ع) ورد عن مولای ابی محمد الحسن بن علی(ع) علی جدّی احمد بن اسحاق». راوی این داستان نوۀ احمد بن اسحاق، یعنی احمد بن حسن بن احمد بن اسحاق است. وی میگوید وقتی که خلف متولد شد: «ورد عن مولانا ابی محمد الحسن بن علی(ع) علی جدّی احمد بن اسحاق کتاب فاذا فیه مکتوب بخط یده(ع) الذی کان ترد به التوقیعات علیه». همان خط معروفی که توقیعات به آن خط میرسید و همان خطی که اعرفه و همان خطی که مشخص بود «و فیه ولد لنا مولود فلیکن عندک مستوراً و عن جمیع الناس مکتوماً...» مولود متولد شد اما سری است، و کسی نباید متوجه بشود؛ لذا تأکید میشود: «عن جمیع الناس مکتوماً».
🔸بهتر است عرض شود که مسألۀ امامت بسیار سرّی بوده است و اصحاب یک امام به هیچ وجه امام بعدی را نمیشناختند و تنها اصحاب بسیار خاصی بودهاند که امام بعدی را میشناختهاند. امامت مسألهای بوده که تنها به آن افراد بسیار خاص اطلاع داده میشده است؛ آن هم به شرطی که این مطلب را ذکر نکند. در روایتهای ما آمده که این سرّی است که خدا در عرش به ملائکه گفته است و از ملائکه به فلان جا آمده است و بعد پیامبر آمده است شما این مطلب را در کوچه و بازار پخش میکنید! امامت یک سِر است. این بوده که وقتی که امام از دنیا میرفته، شیعیان مجبور بودهاند که بگردند تا متوجه شوند که امام بعدی چه کسی است؟ و علائم را ببینند. و اینطور نبوده است که هر شخصی دوازده امام را بشناسد.
🔹و در روایتها وارد شده است که امام وقتی که از دنیا میرفتهاند، یک نفر را بفرستید تا تحقیق کند؛ «فلو لا نفر من کل فرقة طائفة لیتفقهوا فی الدین» یکی از موارد تفقه در دین تفقه در شناخت امام است.
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
1_9865230304.mp3
4.04M
💢 لقاء الإمام في عصر الغيبة ...
🎙استاد محمدتقى شهيدى
🔹بررسی توقیع مبارک "...فمن ادعی المشاهدة..."
🔸 تواتر اجمالى تشرفات
🔹 تفصيل قضيه مرحوم شيخ محمد كوفی
🔸 تفصيل قضيه مرحوم سيد حسين حائری و ...
1️⃣ این توقیع مبارك از جهت سند تمام نیست چون حسن بن احمد توثیق ندارد، البته بعید نیست که به متن آن وثوق پیدا کنیم.
2️⃣ از جهت دلالت: ما یقین داریم که مَن إدعی المشاهدة فهو كاذب مفتر با توجه به مصلحت در جعل است كه اصل را بر تكذيب بگذارید تا سوء استفاده نشود، و إلا به تواتر اجمالى ثابت است كه بزرگانی به محضر ولی الله الأعظم عجل الله تعالى فرجه الشريف در دوران غیبت شرفياب شدهاند.
قضایای معتبر فراوان است، از جمله:
۱. قضیه اسماعیل هرقلی که مرحوم إربلى كه از أعاظم شيعه است از او نقل میكند. و اسماعيل در حين تشرف امام عليه السلام را شناخت.
٢. قضیه حاج علی بغدادی که قطعی است و هم براى میرزای نائینی و هم برای حاجی نوری نقل کرده و خودش از اخيار تجار شيعه بوده است. مرحوم آقاى صدر میگفته قصه این تشرف در خاندان ما مسلم است چون در جریان تشرف قسمتی هم مربوط به جد مادری ایشان مرحوم آل یاسین بوده است.
٣. تشرف مرحوم شیخ محمد کوفی که دستخط مرحوم آقای خوئی موجود است که تفصیل آن تشرف را از زبان خودش نوشتهاند و مرحوم آقای تبریزی هم سر درس از آقای خوئی نقل کردند.
۴. قضیه تشرف مرحوم سید حسین حائری، كه هم آقاى شبيری زنجانى و هم حاج آقا رضا صدر اين تشرف رو تأييد كردند و در العبقري الحسان و جرعهای از دریا آمده است.
📚 خارج اصول (اجماع تشرفی)، جلسه ۹۴، تاریخ ۱۴۰۲/۱۲/۱
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
🔔هماندیشی مشارکت حداکثری در انتخابات (چالشها و راهکارها)
🎙حجتالاسلام والمسلمین سیدسجاد ایزدهی
🔺انتخابات؛ حق یا تکلیف شهروندی
🎙حجتالاسلام والمسلمین محمدعلی خادمیکوشا
🔺ضرورت استفاده از حق مشارکت در انتخابات
🎙حجتالاسلام والمسلمینرضا اسلامی(اسفندیاری)
🔺شرکت در انتخابات؛ از ضرورت اولی تا ضرورت ثانوی
🎙حجتالاسلام والمسلمین حبیب الله بابایی
🔺مشارکت در آینده آن
🎙حجتالاسلام والمسلمین احمد رهدار
🔺بررسی فقهی سیاسی رأی سفید در انتخابات
👤دکتر اسماعیل آقاباباییبنی
🔺نقش مردم در حکمرانی انتخابات
🎙دبیر علمی: حجتالاسلام والمسلمین سید محمدرضی آصف آگاه (اشکوری)
🗓 زمان: سهشنبه 8 اسفند 1402، ساعت: 9 تا 12
🏢مکان: قم، پردیسان، خیابان دانشگاه، پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، طبقه همکف، تالار امام حسین(ع)
🔗لینک حضور مجازی: dte.bz/feqhconf
#انتخابات
#مشارکت_حداکثری
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢پیام استاد اعرافی به مبلغان درباره انتخابات: تصویری ماندگار از نقش آفرینی اثرگذار اجتماعی را به یادگار بگذارید
✍️بسماللهالرحمنالرحیم
مبلغین ارجمند و حوزویان گرامی
همزمانی ایام دهه مهدویت در ماه مبارک شعبان با فضای انتخابات در سال جاری و تعطیلات پیشرو فرصتی بسیار مغتنم را پیشروی شما عزیزان قرار داده است که با بهرهمندی از اندیشه راقی مهدویت و آموزههای اثربخش آن در شکلگیری تمدن نوین اسلامی و جامعه مهدوی، تلاشی مضاعف، شورآفرین، وحدت بخش و مشارکت افزا برای دعوت مردم شریف ایران اسلامی به حضور در انتخابات را به منصه ظهور برسانید.
رجاء واثق دارم همچون گذشته حوزویان مجاهد تصویری ماندگار از نقش آفرینی اثرگذار اجتماعی خویش را به یادگار خواهند گذاشت.
علیرضا اعرافی/ مدیر حوزههای علمیه
#انتخابات
#مشارکت_حداکثری
#انتخاب_اصلح
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
بیانیه انتخاباتی جبهه روحانیت مردمی - اسفند 1402.pdf
95.4K
📜 بیانیه جبهه روحانیت مردمی انقلاب اسلامی درباره انتخابات ۱۴۰۲ و مسائل پیرامون آن
#انتخابات
#مشارکت_حداکثری
#انتخاب_اصلح
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
نامه کنش انتخاباتی حوزه.pdf
149.3K
📄 متن نامه تشکلهای حوزوی قم و مشهد به مدیران حوزههای علمیه
📌در این نامه، بیش از بیست تشکل حوزوی قم و مشهد، خطاب به آیتالله اعرافی مدیر حوزههای علمیه کشور و رونوشت به مدیر حوزه علمیه خراسان، فعال نمودن همه ظرفیتهای حوزوی برای تبلیغ مشارکت حداکثری در انتخابات را خواستار شدند.
#انتخابات
#مشارکت_حداکثری
#انتخاب_اصلح
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
🔔کارگاه علمی «بایستههای پژوهش در فقه و حقوق»
🎙سخنران: استاد ابوالقاسم علیدوست
🗓 زمان: سه شنبه ۸ اسفند، ساعت ۱۶
🏛مکان: قم، بلوار جمهوری، کوچه۲ ، فرعی اول ، سمت چپ ، ساختمان انجمن های علمی
⚠️ظرفیت محدود، اولویت ثبت نام با اعضای کانون می باشد.
📌موقعیت مکانی
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
🔔 نشست علمی «فقه و زیست فناوری»
🎙با حضور و ارائه: استاد علیاکبر رشاد
📅 زمان: پنجشنبه ۱۰ اسفند ماه ۱۴۰۲، ساعت ۱۷
📡 حضور مجازی: skyroom.online/ch/iict/roshd2
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
اسطوره بخارا .pdf
1.05M
📝 اسطوره بخارا ؛ برترین پژوهش حدیثی الازهر در بوته نقد (۲)
🔺مروری انتقادی بر کتاب «طعون و شبهات الشیعة الأمامیة حول صحیح البخاری و الرد علیها» (2)
✍️نویسنده: حجتالاسلام والمسلمین علی راد
✂️ مسئله اصلی مقاله تحلیل انتقادی رویکرد و محتوای کتاب «طعون و شبهات الشیعة الأمامیة حول صحیح البخاری و الرد علیها » در نام گذاری محمد بن اسماعیل بخاری به لقب امیرالمومنین فی حدیث است.
مولف کتاب این لقب را مشهور، صحیح و بی نیاز از بحث و نظر میداند. پژوهه فرارو با بهرهگیری از نقد تاریخی به مثابه روش تحلیل و لقب پژوهی اجتهادی به مثابه منطق توصیف ساختار، مضمون و تاریخ گذاری القاب علمی، رَوایی و صحت ادعای مولف کتاب را به آزمون سپرده است.
یافته های مقاله اثبات میکند که مبانی این ادعا مخدوش است، رویکرد و روش اثبات آن سست و با اصول و قواعد لقب پژوهی اجتهادی ناسازگار است.
دستاورد مقاله تبیین اثر پذیری این ادعا از اندیشههای سلفیان معاصر در اسطورهسازی از بخاری به منظور ایجاد هراس و انسداد در مسیر جریان نقد بخاری است که در سده معاصر از سوی جریانهای حدیث پژوهی اهل سنّت، امامیه و خاورشناسان در حال توسعه است.
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
8.75M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎬 موشنگرافیک| اهمیت انتخابات خبرگان که شاید هیچ کدام از انتخاباتهای کشور به این درجه از اهمیت و حساسیت نباشد در این است که با این انتخابات مردم افراد خبرهی مورد اعتماد خودشان را انتخاب میکنند تا اینها آماده به کار باشند برای لحظه حساس فقدان رهبری در کشور، باید بنشینند این مجموعه مورد اعتماد ملت با بصیرت کامل رهبری را که قادر بر ادای تکالیف رهبری میدانند انتخاب کنند و به مردم معرفی کنند.
#انتخابات
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢شرکت در انتخابات: وظیفه اسلامی، ملی و انسانی
✔️ استاد ابوالقاسم علیدوست
🔹اخلاق انتخاباتی را معارف دینی مشخص کرده است و اگر به همان معارف دینی توجه کنیم، به کمتر و نه بیشتر، به اخلاق انتخاباتی خواهیم رسید.
🔸باید توجه کنیم که مسئولیت یک امانت است ولی متأسفانه گاهی با این نگاه دیده نمیشود.
🔹هیچ وقت نباید محرمات الهی مانند غیبت و اشاعه گناه و منکرات در انتخابات وجود داشته باشد. کسانی که کاندیدا هستند و همچنین طرفداران آنها باید توجه کنند که انتخابات مجوز دروغ و غیبت نیست و نباید به بهانه انتخابات به این کارها دست بزنند.
🔸معیار ما در انتخابات باید لیاقت افراد باشد چه به حزب ما وابسته باشد و یا نباشد.
🔹شرکت در انتخابات وظیفه اسلامی، ملی و انسانی ما است. ما نه صرفاً به خاطر اینکه یک مسلمان هستیم بلکه به خاطر اینکه به ایران تعلق داریم و با توجه به اینکه انقلاب برای همه انسانها پیام دارد از نظر انسانی نیز وظیفه داریم که در انتخابات شرکت کنیم.
🔸انتخاب شایسته وظیفه دیگر هر فرد است. هرکس طبق تحلیلی که دارد اقدام به انتخاب افراد شایسته کند برای او حجت است و اگر شک داشت میتواند از افراد لایق سؤال کند به گونهای که اگر در قیامت از او سؤال شود چرا به این شخص رأی دادی بتواند پاسخگو باشد.
#انتخابات
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢انتخابات چقدر ارتباط به اسلام و امام زمان دارد؟
✍️حجتالاسلام محمد عالمزاده نوری
برخی اساتید گمان کردهاند که از مقدسات در تشویق مردم به #انتخابات سوء استفاده شده و نام دین و قرآن و اسلام و امام زمان بیجا و ناروا به انتخابات گره خورد است و از شنیدن اینکه «حضور در انتخابات، واجب شرعی و اجرای فرمان امام زمان است» انگشت به دهان شده و اشاره کردهاند «انتخابات یک امر عقلایی است و هیچ جای دنیا در انتخابات از دین مردم مثل مسیحیت و یهودیت و اسلامیت مایه نمیگذارند».
معلوم نیست تصویر این اساتید از دینداری چیست؟ آیا دینداری فقط نماز و روزه و تلاوت قرآن و زیارت اعتاب است؟ انتظار میرفت اساتید بزرگ حوزه تصویر کاملی از مسلمانی داشته باشند و دینداری را به مناسک عبادی محدود و به گوشه مساجد محصور نفرمایند.
آوردهاند «اگر احیاناً نمایندگان برگزیده به خوبی عمل نکردند و یا کارایی لازم را نداشتند؛ این شعارها ضربه به اسلام و دین و اعتقادات مردم میزند» بله؛ بدون شک خادمان دین خدا و برگزیدگان امت اسلامی باید خوب عمل کنند تا ضربه به دین خدا نخورد و از فرصتها به خوبی استفاده کنند تا زمینه برای ظهور امام زمان آماده شود.
لازم است خدمات نمایندگان مجلس خبرگان و شورای اسلامی به اطلاع مردم برسد و دستاوردهایی که با تلاش و مجاهدت خود عرضه کردند بیان شود؛ اما این موضوع مانع از آن نیست که تاثیر حضور و مشارکت مردمی در پیشبرد مقاصد اسلام و تأمین اهداف الهی دین بیان شود و رابطه این قیام مردمی با تسریع در ظهور امام زمان به مردم گوشزد شود.
📝 متن کامل: http://ijtihadnet.ir/?p=74900
🆔 https://eitaa.com/ijtihad