#اختصاصی
💢نباید بعد از چهل سال، هنوز از چیستی فقه نظام صحبت شود!/ رویکردهای غیرفقهی، تولید نظامات را عقب انداخته است
✔️گفتگوی شبکه اجتهاد با حجتالاسلاموالمسلمین محمد حاجابوالقاسم دولابی، مسئول پژوهشگاه فقه نظام؛ در خصوص«فقه نظامات»:
🔹حضرت امام با تشکیل یک نظام سیاسی مبتنی بر نظریه ولایتفقیه، به پدید آوردن اصلیترین ساختار اجتماعی اسلامی یعنی ساختار حکومتی اقدام کردند.
🔹اینکه مراکزی باشد تا از منظر فقه و با تکیه و توجه به تعالیم انسانساز قران و حدیث به پاسخگویی و یا تولید نظامات اجتماعی بپردازند نداشتیم یا کمتر داشتهایم.
🔹ما در گامهای رسیدن به تمدن اسلامی هماکنون در میانه راه هستیم و نتوانستهایم ساختارهای حاکمیتی را آنگونه که باید، بر اساس موازین اسلام کشف کنیم و بسازیم.
ادامه مطلب👈 http://yon.ir/WoWdy
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢تحلیل فقهی کارکردهای پولهای رمزنگاری شده
✔️در شماره جدید فصلنامه «اقتصاد اسلامی»:
🔹این فصلنامه حاوی ۹ مقاله شامل «بررسی امکانپذیری تمایز اقتصاد اسلامی اثباتی و هنجاری» به قلم محمدجواد توکلی، «نقدی بر دستورکار ۲۰۳۰ برای توسعه پایدار» نوشته ناصر جهانیان، «ارائه شاخصهای الگوی مطلوب اشتغال بانوان بر اساس تجربه صدر اسلام» نوشته وحید مقدم و فهیمه مومنیراد، «تحلیل مسئولیت بانکها در قبال مشتریان؛ موانع و راهکارها» به قلم سیدمصطفی محققداماد و یاسر مرادی و «ماهیت حقوقی اضافه برداشت بانکها از بانک مرکزی در بانکداری اسلامی» نوشته حسین میثمی است.
«ارائه شاخص ترکیبی ارزیابی بانکداری اسلامی: مطالعه موردی بانکهای ایران» نوشته نادر حکیمیپور، «بررسی اوراق وکالت دولتی مالزی و ارائه الگویی بومی برای اقتصاد ایران» به قلم وهاب قلیچ «تحلیل فقهی کارکردهای پولهای رمزنگاری شده (مورد مطالعه بیت کوین)» نوشته علیرضا نوابپور، احمدعلی یوسفی و محمد طالبی و «اهداف نهایی سیاستهای پولی و طراحی تابع هدف مقام پولی؛ رهیافت اقتصاد اسلامی» به قلم موسی شهبازیغیاثی، محمدنقی نظرپور و سعید فراهانیفرد، دیگر مقالات این شماره هستند.
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢اقرار و اعتراف تحت فشار باشد اعتبارى ندارد
✔️فتوای آیت الله مکارم شیرازی:
📜متن پرسش مطرح شده وپاسخ این مرجع تقلید شیعیان بدین شرح است:
❓پرسش: فردی که متهم به جعل و کلاهبرداری بوده در مراحل تحقیق، نزد ضابطین قوه قضائیّه اعتراف نموده که با زنى که وجود خارجى ندارد زناى غیر محصنه کرده ولی در تحقیقات بعدى زنى که نام برده مورد شناسایى واقع نشده است و در مبادى غیر رسمى هم اعلام نموده که این اعتراف را در حالتى نموده که به نحوى غیر از آزار و شکنجه مورد فشار بوده، آیا تعقیب نامبرده به اتهام زناى غیر محصنه با توجّه به مقدّمهاى که عرض شد جایز است؟
🔸پاسخ: اگر اقرار و اعتراف تحت فشار باشد اعتبارى ندارد و همچنین اگر اقرار نسبت به مورد خاصّى بشود که وجود خارجى ندارد.
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢کسانی که حوزه را سکولار می دانند، خودشان سکولار هستند
✔️آیت الله محمد علی گرامی قمی:
🔹بعضیها میگویند چرا آنقدر درسهای حوزه فقط تکرار مکررات است و فقط نماز، حج، خمس و زکات مطرح میشود؟ اینها متوجه نیستند که درس حوزه برای مسأله گویی نیست. درس حوزه برای این است که قوه اجتهاد طلبهها بالا برود و قوه اجتهاد با طرح مسائل مشکل است.
🔹اگر مرجع یک جلد رساله دارد، چندین جلد کتاب استفتائات دارد. در استفتائات چیزهایی هست که معمولا در رسالهها نیست؛ چیزهایی است که خارج از حوزه بحث متعارف است و دفاتر مراجع همه آنها را هم جواب میدهند.
🔹حوزه کار علمی را به خوبی انجام داده و ترجمه و تألیف را إلی ماشاء الله دارند؛ اما اینکه چقدر موفق بودهاند کار حکومت، دولت و مقامات اجرایی است. کار حوزه در مقام اجرایی نیست و مقام علمی است. حوزه در بُعد تألیفات به خوبی موفق بوده است. تذکرات به دولت هم کار مراجع بوده که در ملاقاتها درست انجام وظیفه کرده اند.
ادامه مطلب👈 http://yon.ir/iQx0E
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢طبق نظر امام خمینی، ولیفقیه میتواند معاهدات بینالمللی را یکجانبه نقض کند
✔️حجتالاسلام والمسلمین سعید واعظی، استاد درس خارج حوزه علمیه:
🔹تنها ولیفقیه است که میتواند حدود و مسئولیت سفیر را مشخص کند و به او اجازه امضاء قراردادهای بینالمللی بدهد، سفیر باید حدودوثغور تعیینشده از طرف ولی را رعایت کند، در غیر این صورت معاهداتی که با کشورهای دیگر بسته میشود نافذ نبوده و باطل است.
🔹اگر سفیر رعایت همه جوانب و شرایط تعیینشده از جانب ولیفقیه را رعایت نمود و در چارچوب این حدود تصمیمی گرفت، این تصمیم نافذ است.
🔹نقش فقه در روابط بینالملل از مغفولات اساسی این حوزه است.
ادامه مطلب👈 http://yon.ir/0x0RU
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢عراق اجازه نخواهد داد که پایگاهی برای آسیب رساندن به کشور دیگری باشد
✔️واکنش آیتالله سیستانی به اظهارات ضد ایرانی ترامپ در دیدار با نماینده سازمان ملل؛
🔹قانون عراق باید به دست دولت و برای همه شهروندان و ساکنان عراق بدون استثنا اجرا شود و سلاح عراق نیز فقط باید در دست دولت باشد تا در برابر تمام اقدامات غیر قانونی مانند ترورها و آدم ربایی ها بایستد.
🔹عراقیها هزینه سنگینی برای مبارزه با داعش و نابودی آنها پرداختند اکنون ما نیازمند بازسازی مناطق خسارت دیده از جنگ و بازگرداندن آوارگان هستیم که این باید از اولویت های دولت عراق باشد تا در پرتو آن خطر بازگشت و رشد دوباره اندیشه افراطی در این مناطق گرفته شود.
🔹عراق میخواهد روابط خوب و متوازنی با تمامی کشورهای همجوار و دولتهای حامی صلح بر اساس منافع مشترک و بدون مداخله در امور داخلی یا لطمه زدن به حاکمیت و استقلال داشته باشد و نمیخواهد به پایگاهی برای ضربه زدن به کشوری دیگر تبدیل شود.
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
#اختصاصی
💢محبوبیت روحانیت پیش از انقلاب، حُباب بود!/مشکل مردم، عدم پذیرش اشتباهات توسط روحانیت است
✔️گفتگوی شبکه اجتهاد با حجتالاسلام والمسلمین محمد شیخالاسلامی، رئیس دفتر تبلیغات اسلامی تهران؛ در خصوص حضور روحانیون در مناصب سیاسی و فرهنگی:
🔹ورود دین به فضای سیاست به عنوان وظیفه شرعی است و بقیه نگاهها به حکومت دینی، درحقیقت، نگاههایی تقلیلی است.
🔹مردم یکچیزی را دوست دارند و آن اقرار به اشتباه است، آن چیزی که باعث تنزل میشود این است که روحانیت حاضر به اقرار اشتباه خود نباشد.
🔹اگر از کاندیدی حمایت کردیم که بعداً متوجه شدیم حمایت از وی اشتباه بوده است باید به مردم بگوییم که اشتباه کردیم و ما معصوم نیستیم. اگر روحانیت پای این اشتباه میایستاد مردم بیشتر دوستش میداشتند.
🔹پس از انقلاب، نگاه مردم به صنف روحانیت، واقعی شد.
ادامه مطلب👈 http://yon.ir/k6DMI
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
#اختصاصی
💢مردم هنوز هم کاندیدای روحانی را بر غیر روحانی ترجیح میدهند
✔️گفتگوی شبکه اجتهاد با حجتالاسلام والمسلمین دکتر سید محمود مرویان حسینی، مدیرعامل بنیاد پژوهشهای آستان قدس رضوی؛ در خصوص حضور روحانیون در مناصب سیاسی و فرهنگی:
🔹در حوزههای کارشناسی که میخواهد متکی بر اندیشه اسلامی، کارگشایی مردم صورت بگیرد، حضور روحانیت و کارشناسان دین لازم و مورد نیاز است؛ اما در حوزههای اجرایی، طبیعتا استقبال مردم تعیین کننده است.
🔹حوزه انقلابی یعنی حوزهای که در مرحله اندیشه، تفکر و در مرحله رفتار و خدمت به جایگاه انقلاب اسلامی، نیازها و الزامات حکومت اسلامی را مدنظر داشته باشد.
🔹محافظت، مراقبت و بالندگی انقلاب اسلامی، از رسالتهای حوزههای علمیه است. البته حوزه باید خود را با نیازها و اقتضائات و الزامات انقلاب اسلامی هماهنگ و تطبیق دهد.
🔹رسالت عالمان دینی، حضور در کنار مردم و نقشآفرینی در تلخ و شیرین زندگی آنها و هدایت و تربیت آنها بر اساس آرمان اسلامی است.
ادامه گفتگو👈 http://yon.ir/k4eTi
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
#اختصاصی
💢قبل از انقلاب، حرف بزرگترین مرجع عالم تشیع کالعدم گرفته میشد
✔️آیتالله سید حسن مرتضوی شاهرودی، عضو شورای عالی حوزه علمیه خراسان:
🔹اگر زمان حال را با گذشته مقایسه کنید، به برکت امام خمینی(ره)، به برکت خون شهدا و همت و بیداری مردم؛ قطعاً استقلال خوبی نصیب این مردم ایران شده و بلکه به خارج از ایران هم رفته است.
🔹چون سفیر آمریکا اجازه نداده بود حرف بزرگترین مرجع عالم تشیع کالعدم گرفته شد! وضع مذهبی ما اینطور بود، استقلالی در نظام، مذهب و اجتماع نبود و وزرای مملکت بهایی بودند.
🔹کسانی که قدرت و حال دارند حتیالمقدور در راهپیمایی ۲۲بهمن شرکت کنند. با فشار خارجیها بهتر است مردم حضور پیدا کنند، گرچه «یَدُ اللَّهِ فَوْقَ أَیْدِیهِمْ» است، اما این کار از ما ساخته است.
ادامه مطلب👈 http://yon.ir/xxYHt
🆔 https://eitaa.com/ijtihad