💢نظرات آیتالله خامنهای موج چهارم فقه موسیقی در مرجعیت شیعه است/ رهبری منتقد وضع موجود موسیقی هستند
✔️حجتالاسلام مجتبی فلاحتی، محقق و مدرس حوزه و دانشگاه:
🔹موضع نظام این نیست که موسیقی حرام است؛ البته رهبر انقلاب منتقد وضع موجود موسیقی هستند که این مسئولیت اهالی موسیقی است و عدم اطلاع یا التزام آنها به ملاکهای حلال و حرام در موسیقی را میرساند.
🔹رهبر معظم انقلاب حتی درباره آلات موسیقی گفتهاند؛ آلات موسیقی بر اساس فطرت و عقل آدمی و بر پایه الهی ساخته شده و نعمت است.
🔹رهبر معظم انقلاب موسیقی را یکی از ۳ مسئله مهم فرهنگی نظام میدانند. ایشان آنقدر درباره موسیقی صحبت کردهاند که شاید هیچ رهبری در کشور دیگری در این باره صحبت نکرده باشند.
🔹مقام معظم رهبری معتقدند که موسیقی میتواند انسان را به خدا برساند. رهبر معظم انقلاب گفتهاند که موسیقی میتواند روح را شفا دهد.
ادامه مطلب👈 http://yon.ir/rxqsB
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢کتابهای مختص به حج شیخ صدوق به دست ما نرسیدهاند/ رد پای حج را در جایجای آثار باقیمانده از ابن بابویه میتوان یافت
🔹مقوله حج به عنوان یکی از مهمترین فروع دین اسلام، همواره و از دیرباز مورد توجه علمایی بوده است که دستی در کتابت داشتهاند.
از این میان، عالم برجسته شیعی، شیخ صدوق، که نام اصلیاش محمد بن علی بن حسین بن موسی بن بابویه قمی بوده است و در قرن چهارم هجری و فاصله میان ۳۰۵ تا ۳۸۱ هجری قمری میزیسته است، یکی از متقدمین و پر اهمیتترین افراد محسوب میشود.
🔹از سیصد عنوان اثری که به شیخ صدوق نسبت داده شده است، دوازده عنوان به حج مربوط میشود. هیچ یک از این آثار به دست ما نرسیده است و اطلاعات اندکی از این کتابها در اختیار ماست.
تفصیل مطلب👈 http://yon.ir/Rfha6
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢بررسی مشروعیت فعالیتهای غیر مولد اقتصادی از دیدگاه شهید صدر
✔️یادداشت؛ مهدی مظهر:
🔹یکی از مهمترین عواملی که سبب میشود تولید در کشور کم باشد، سوق پیدا کردن سرمایههای نقدی به سمت فعالیتهای سوداگرانه و غیر مولد اقتصادی همچون خرید و فروش سکه، دلار، املاک و خودرو است.
🔹سرمایههایی که میتوانستند با ورود به بخش مولّد اقتصادی، منشأ تولید کالا و خدمات شده و سبب اشتغال و کاهش تورم شوند، با ورود به بازارهای سفتهبازانه نه تنها کمکی به رشد تولید در کشور نمیکنند بلکه با افزایش قیمت کالاها، سبب ایجاد تورم و افزایش نابرابریهای اقتصادی میگردند.
🔹آیا میتوان کسب سود از فعالیتهای غیر مولد اقتصادی را که به قیمت ایجاد تورم و ضرر به آحاد جامعه صورت میگیرد، از منظر اقتصاد اسلامی مجاز دانست؟
🔹شهید صدر در کتاب «اقتصادنا» دیدگاهی خاص در این زمینه دارد که تلاش خواهیم کرد آن را تا حدودی تبیین کنیم👈 http://yon.ir/dh8kf
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢کتاب «برابری سهم الارث در فقه و حقوق موضوعه» روانه بازار نشر شد
✔️کتاب «برابری سهم الارث در فقه و حقوق موضوعه» به قلم عباس حیدریمقدم، کارشناس ارشد حقوق خصوصی، به سوی انتشارات خرسندی به زیور طبع آراسته شد.
🔹این کتاب مشتمل بر سه فصل است. در فصل اول به مباحثی از جمله معنای لغوی ارث و میراث، مفهوم ارث در فقه و قانون مدنی ایران، مفهوم ارث در فقه امامیه، مفهوم میراث و مفهوم فرایض پرداخته شده است.
🔹فصل دوم کتاب تحت عنوان «وضعیت حقوقی زن در جزیره العرب و اصلاحات آن بعد از اسلام و نگاهی به حقوق زن در ارث و دیگر عقود مسامحه» سامان یافته و در این فصل به مسائلی از قبیل وضعیت زن در جاهلیت، جایگاه و شأن زن در جاهلیت، ظلمهای اجتماعی به زنان، ازدواج و طلاق در جاهلیت و فساد اخلاقی در جاهلیت پرداخته شده است.
🔹در فصل سوم این کتاب نیز به مسائلی از واقعنگری در فقه یا پاسخگویی به نیازهای واقعی انسان، اقسام اجتهاد و جایگاه هرمنوتیک در تفسیر متون دینی پرداخته شده است.
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢شورای فقهی استاندارد حلال در قم ایجاد میشود
✔️مجید آوری فرد، رئیس سازمان ملی استاندارد:
🔹نمایندهای از شورای محترم نگهبان در این شورای فقهی حضور پیدا خواهد کرد و با تصمیم این مجموعه ، مؤلفههای موردنیاز برای اعطای نشان حلال به واحدهای تولیدی متقاضی، بررسی میشود.
🔹با تشکیل این شورا در قم، جایگاه استاندارد استان در عرصههای ملی و بینالمللی به نحو برجستهای ارتقا خواهد یافت و نشان حلال بانام ایران در جهان معرفی خواهد شد.
🔹تلاش خواهیم کرد با انجام کارهای کارشناسی و بررسیهای فقهی موردنیاز، تا پایان سال جاری به ۱۵ واحد تولیدی متقاضی در سطح استان، نشان استاندارد حلال را اعطا کنیم.
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢اگر «اجازه اجتهاد» و «اجازه نقل حدیث» در حوزه محو یا کمرنگ شود، شأن حوزه پایین میآید
✔️آیتالله محمدحسین احمدی فقیه یزدی استاد درس خارج حوزه علمیه قم:
🔹عزیزان شورای عالی حوزه در هر دورهای که سرکار میآیند باید به این طراز اهمیت بدهند که روش تحصیل و تدریس در حوزه باید مجتهد پرور باشد، همچنانکه در گذشته اینگونه بوده است.
🔹طلاب حوزههای شیعه در گذشته در هر برنامه و درسی فهم اجتهادی داشتند و تفکر طلاب در همه دروس فقه و اصول و فلسفه و کلام فقیهانه و اجتهادی بود تا بتوانند بار حوزه را بلند کنند.
🔹شیوه اجتهادی کمک میکند که حتی اگر طلبه به درجه اجتهاد هم نرسد ولی در مسیر اجتهاد و تفقه قرار بگیرد و قدرت فکر او بالا برود، بنابراین این شیوه باید مد نظر بزرگان حوزه از جمله عزیزان در شورای عالی باشد تا طلاب صرفا به کپی برداری از جاهای دیگر اکتفا نکنند که این کار محصولی نداشته و هرگز مفید فایده نخواهد بود.
ادامه مطلب👈 http://yon.ir/hYs23
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢تصحیح و انتشار اثری فقهی از "ابن المطهر حلی"
🔹مرکز تراث الحله، وابسته به بخش امور معارف اسلامی و انسانی آستان قدس عباسی، در راستای اهتمام به آثار گذشتگان و شخصیتهای علمی و دینی، به تازگی یک نسخۀ فقهی از آثار شیخ محمد حلی مشهور به فخر المحقّقین وابن العلّامه الحلّی، پسر علامه حلی را برای نخستین بار به چاپ رسانده است. این نسخه در چارچوب مجموعۀ نسخ خطی حلی است که مورد تحقیق قرار گرفته است.
🔹نام این اثر «مسائلُ متفرقةٌ؛ إملاَءات الفقیه الأعظم والهمام المعظّم فخر المحقِّقین ابن المطهَّر الحِلِّی» است که توسط شیخ قاسم إبراهیم خاقانی مورد تحقیق قرار گرفته و توسط مرکز تراث الحله بازنگری و تنظیم شده است. این اثر دربرگیرندۀ ۲۰۹ مسئلۀ فقهی است که در دو نسخه تنظیم شده است.
🔹آستان مقدس عباسی به دلیل اهمیت بسیاری که برای تحقیق و پژوهش کتب و نسخ خطی و ارائه آن از طریق مراکز متخصص در این زمینه قائل است، تاکنون صدها اثر را مورد تحقیق قرار داده که به مرجعی برای پژوهشگران تبدیل شدهاند.
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
#اختصاصی
💢از «تجدید بنای پایههای نظری فقه اباضیه» تا «تحدید مفهومی و امکانسنجی سلب حق از دیدگاه فقها»
✔️نگاهی به مقالات دو شماره اخیر فصلنامه «پژوهشهای فقهی»؛
🔹شماره اول و دوم از سال پانزدهم فصلنامه «پژوهشهای فقهی» به صاحب امتیازی دانشگاه تهران، مدیر مسئولی سیدمحمود میرخلیلی و سردبیری محمدرسول آهنگران به زیور طبع آراسته شد.
🔹فصلنامه «پژوهشهای فقهی» که بیش از ۱۳ سال است منتشر میشود، در تابستان ۹۸ مقالاتی با عناوین ذیل منتشر کرده است👈 http://yon.ir/MA9tP
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢دیه سقط جنین
✔️پاسخ رهبر معظم انقلاب به استفتائی درباره «دیه سقط جنین»
❓سوال: شخصی به علت عدم تمایل به بچهدار شدن، اقدام به سقط جنین کرده است؛ برای جبران گناه چه کاری باید انجام دهد؟
🔸پاسخ: سقط جنین حرام است و توبه جدی از آن لازم است و کسی که مباشر در سقط بوده است باید دیه پرداخت کند و دیه به وارث جنین با رعایت طبقات ارث پرداخت میشود، ولی وارثی که مباشر در سقط جنین بوده است، از دیه سهمی ندارد.
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢«فقه» را ضایع نکنید!
✔️نقد رضا اسلامی به سخنان سروش محلاتی:
🔹چندی پیش حجتالاسلام والمسلمین محمد سروش محلاتی استاد حوزه علمیه قم در یک سخنرانی به «بررسی سیاسی ـ فقهی روابط خارجی نظام اسلامی و پذیرش ولایت کفار» پرداخته و نقدی را بر یکی از مطالب مطرح شده در کتاب «طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن» وارد کرد که حاوی نکات و مطالب بحث برانگیزی بود.
🔹حجتالاسلام والمسلمین رضا اسلامی، عضو هیأت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در یادداشتی با عنوان «نباید تمایلات شخصی را در بحث فقهی دخالت داد» که پایگاه تخصصی وسائل آن را منتشر کرد، به مطالب مطرح شده در این جلسه سخنرانی پاسخ گفت.
📜در ادامه متن کامل این یادداشت انتقادی را از نظر میگذرانید👈 http://yon.ir/UkNeA
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
#اختصاصی
💢فراخوان پذیرش طلاب در مرکز تخصصی فقهی امام رضا(ع) مشهد با رویکرد فقه تمدنی
✔️مرکز تخصصی فقهی امام رضا(ع) مشهد در رشته «فقه و اصول» از طلاب سطح ۲ و ۳ با مجوز رسمی از مرکز مدیریت حوزه علمیه خراسان از طلاب مستعد پذیرش بهعمل میآورد.
🔹این مرکز با ارائه آموزشهای فقه و اصول تحقیق محور، طلاب را در سطح سه به توانمندی تولید علم دینی نزدیک و آنها را در سطح چهار وارد عرصه تولید علم دینی خواهد نمود و با تأسیس کرسیهای متعدد فقههای مضاف، به سوی نظامسازی فقهی سوق خواهد داد.
اهداف و امتیازات این مرکز + شرایط و نحوه ثبت نام👈 http://yon.ir/zXCn2
🆔 https://eitaa.com/ijtihad