💢با فقه موجود، تدرج در بیان احکام برای تازه مسلمانها قابل اثبات نیست
✔️گفتگوی شبکه اجتهاد با حجتالاسلام والمسلمین علی شفیعی، مدیر گروه فقه کاربردی پژوهشکده اسلام تمدنی:
🔹اگر تلاش کنیم کسی که تازه مسلمان است را عقیدهمند کنیم، اصلاً بحث تدرجی بودن احکام دیگر مطرح نخواهد شد. مشکل این است که فقه را اولین رتبه دینداری قرار میدهیم و بعد دچار این مشکل میشویم که کسی که هنوز اعتقادات و اخلاقش کامل نشده را میتوان به صورت تدرجی به انجام فرایض دعوت کنیم یا خیر.
🔹چنانچه دستگاه فقاهت موجود در حوزه مبانی بازسازی نشود، از این دستگاه انتظار این که مسلمانانی بیایند و به صورت تدریجی احکام را عمل کنند در نخواهد آمد.
مشروح گفتگو👈 https://b2n.ir/66903
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢فراخوان مقالات همایش ملی «فلسفه فقه نظام»+ محورها و تقویم زمانی
✔️فراخوان مقالات همایش ملی «فلسفه فقه نظام» به همت گروه فقه و حقوق پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی منتشر شد.
📜فراخوان مقالات این همایش با محورهای زیر منتشر میگردد🔻
🔸چیستی و امکان فقه نظام
🔸روششناسی فقه نظام
🔸تمایز فقه نظام با رویکردهایی مانند فقه حکومتی، فقه سیاسی و… ـ
🔸اهداف، غایات و کارویژههای فقه نظام
🔸فقه نظام در عرصههای تخصصی فقه
🔹مهلت ارسال اصل مقالات تا نیمه آبان ماه ۹۸ تعیین گردیده است. روز برگزاری همایش نیز به مناسبت روز جهانی فلسفه ۷ آذر ماه ۹۸ خواهد بود.
🔹علاقمندان جهت تماس با دبیرخانه همایش ضمن ارتباط با آدرس قم، بلوار پانزده خرداد، خیابان شهید میثمی، پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، گروه فقه و حقوق میتوانند با شماره ۰۲۵۳۷۶۰۳۰۱۳ تماس بگیرند.
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢آنچه در عاشورا پدید آمد گزینه انتخابی امام حسین(ع) نبود/ صلح امام حسن الگویی قابل استفاده برای هر مذاکرهای نیست
✔️گفتگوی شبکه اجتهاد با حجتالاسلام سید حسین فلاحزاده، دانشیار گروه تاریخ دانشگاه باقر العلوم(ع):
🔹اگر به امام حسین(ع) اجازه میدادند که میدان جنگ را بدون اسیری ترک کند و برود بیتردید این کار را میکرد، اما فرمانده دشمن چنین موافقتی نکرد. میگفتند یا تسلیم و اسارت و بیعت و یا جنگ که نتیجه آن با محدودیت بسیار نیروهای امام روشن بود. راه سومی وجود نداشت.
🔹نه صلح امام حسن(ع) و نه جنگ امام حسین(ع) آن گونه که برای آنان پیش آمد، خواست آنان نبود بلکه هر دو واقعه بر آنها تحمیل شد و ناخواسته در مواجهه با آن قرار گرفتند.
🔹وقتی قدرت و توان هست دیگر نمیتوان مدل صلح تحمیلی امام حسن(ع)، یعنی عقبنشینی را توصیه کرد. بله، اصل مذاکره و صلح در سیره امام حسن(ع) بلکه در سیره رسول خدا(ص) وجود دارد اما این که چگونه اجرا شود و در کدام شرایط این خیلی مهم است.
🔹صلح امام حسن(ع) الگویی است برای شرایط خاص و سخت که شما فاقد قدرت مقاومت و ایستادگی هستید و طرف مهاجم قوی است.
مشروح گفتگو👈 https://b2n.ir/43402
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢رهبر انقلاب اسلامی درگذشت مرحوم حجتالاسلام والمسلمین سیدجعفر مرتضی عاملی را تسلیت گفتند
📜متن پیام رهبر انقلاب اسلامی به این شرح است🔻
بسم الله الرحمن الرحیم
خبر درگذشت عالم خدمتگزار و پر تلاش جناب حجت الاسلام والمسلمین آقای سیدجعفر مرتضی در لبنان را با تأسف دریافت کردم. این عالم بزرگوار با تألیفات وزین و پر حجم و محققانهی خود در تاریخ صدر اسلام که از نگارشی شیوا و قلمی قدرتمند برخوردار است، خدمت بزرگی به دنیای اسلام تقدیم کرده و نیاز فرهنگی مهمّی را برآورده ساخته است. اینجانب به خاندان مکرّم و بازماندگان ایشان و به جامعهی علمی لبنان تسلیت عرض میکنم و رحمت و مغفرت الهی و حشر با اجداد طاهرین را برای وی مسألت مینمایم.
🔹همچنین آیات عظام: صافی گلپایگانی، سیستانی، وحید خراسانی، نوری همدانی، سبحانی، علوی گرگانی، فیاض و بشیر نجفی در پیامهای جداگانهای رحلت این تاریخ دان برجسته شیعه را تسلیت گفتند.
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
🌙پیشبینی رؤیتپذیری هلال ماه ربیع الاول ۱۴۴۱ قمری
✔️بنا بر مبانی مختلف فقهی:
🌓بنا بر مبنای «لزوم رؤیت هلال با چشم عادی» و «اشتراط اتّحاد افق» (مبنای فقهی مشهور فقهاء مانند حضرات آیات عظام مرحومین امامخمینی، گلپایگانی، اراکی، سیّدمحمّد صدر، بهجت و سیستانی، شبیریزنجانی، مکارمشیرازی، سیّدمحمّدتقی مدرّسی) در ايران، چهارشنبه ۸ آبان ۱۳۹۸ شمسی، روز اوّل ماه ربیع الأوّل ۱۴۴۱ قمری خواهدبود.
🌓بنا بر مبنای «لزوم رؤیت هلال با چشم عادی» و «کفایت رؤیت در نقاطی که در بیشترِ شب با هم مشترکاند» (مبنای فقهی آیتالله وحیدخراسانی) در ايران، سهشنبه ۷ آبان ۱۳۹۸ شمسی، روز اوّل ماه ربیع الأوّل ۱۴۴۱ قمری خواهدبود.
تفصیل مطلب: (سایر مبانی فقهی و سایر کشورهای جهان)👈 https://b2n.ir/19469
#اختصاصی
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢لزوم متمرکز کردن مدارس مشهد در یک نقطه از شهر/ باید درسهای عصر در حوزه مشهد احیا شود
✔️گفتگوی شبکه اجتهاد با حجتالاسلام مجتبی اسکندری، استاد مرکز فقهی ائمه اطهار مشهد مقدس:
🔹حوزه خراسان از جهت استعدادها و امکاناتی که در اختیار دارد حوزه بسیار خوبی است. همچنان که طلبههایی که از مشهد به قم هجرت میکنند، جایگاه بسیار خوبی در حوزه علمیه قم پیدا میکنند و این نشان میدهد که به لحاظ کیفی حوزه مشهد در وضعیت خوبی قرار دارد.
🔹میتوان با مدیریت صحیح، حوزهها را متمرکز در یک نقطه شهر مثل اطراف حرم امام رضا علیهالسلام معطوف نمود. لذا کلانشهری مثل مشهد میتواند با مدیریت صحیح مرکزیت پیدا کند.
مشروح گفتگو👈 https://b2n.ir/71930
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
انتشار نخستینبار
🎥 بیانات منتشرنشده رهبرانقلاب درباره امام رضا (ع) در جمع خصوصی در بیت رهبری
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢نشست «فلسفه و (اصول) فقه در جهان اسلام»
✔️نشست «فلسفه و (اصول) فقه در جهان اسلام» دوشنبه ۱۳ آبان ساعت ۱۵:۱۵ به همت امور بین الملل دانشکده الهیات دانشگاه تهران برگزار میشود.
🔹این نشست که از مجموعه سخنرانیهای آشنایی با پژوهشهای بین المللی در مطالعات اسلامی است با سخنرانی پیتر آدامسون، از دانشگاه ل.م. مونیخ و امیرمحمد امامی از دانشگاه تهران همراه خواهد بود.
🔹نشانی محل برگزاری این نشست تقاطع خیابان شهید مطهری و شهید مفتح، سالن کتابخانه دانشکده الهیات دانشگاه تهران است.
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢حوزه خراسان، آیتالله سیستانی را به عراق و مقام معظم رهبری را به تهران صادر کرد
✔️گفتگوی شبکه اجتهاد با استاد سید محمود مدنی بجستانی، استاد خارج فقه و اصول حوزه علمیه قم:
🔹همه حوزهها دچار خسارت شدهاند و این امر منحصر به حوزه خراسان نیست. شخصیتهای بزرگی در نجف مثل مرحوم نائینی، کمپانی و…بودهاند و اکنون چنین اشخاصی در آن سطح نداریم. در قم هم شخصیتهایی چون آیتالله محقق داماد، آیتالله بروجردی، سید محمدتقی خوانساری بودهاند، ولی اکنون در آن سطح چنین بزرگانی را نداریم. حوزه دچار فقر نیروی انسانی بهطورکلی هست.
🔹آقای میلانی وقتی از عراق به خراسان آمدند، برنامههای اصلاحی که ایشان داشتند برنامههای عمیق و بلندی بود که ظرفیت آن در مشهد آماده نبود و چون آماده نبود به نتیجه هم نرسید؛ بنابراین نتیجه میگیریم که ما نیازمند یکقطب و رکن و اشخاصی هستیم که این ظرفیتها و زمینهها را ایجاد نمایند.
مشروح گفتگو👈 https://b2n.ir/16675
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢فراخوان موسوعة اجازات الشیعه
✔️مؤسسه کتابشناسی شیعه با انتشار فراخوانی از عموم محققین، پژوهشگران و خاندانهای علمی دعوت کرده است تا با همفکری و ارسال اسناد و اجازاتی که در اختیار دارند؛ این مؤسسه را در به ثمر رساندن پروژه موسوعة اجازات الشيعة یاری رسانند.
🔹موسوعة اجازات الشيعة یکی از کلان پروژههای مؤسسه کتابشناسی شیعه است که تاکنون بسیاری از اجازات را شناسایی و منتشر کرده است.
🔹علاقهمندان برای ارتباط با این موسسه کتابشنایی شیعه میتوانند با شمارههای تماس ۳۸۸۰۲۲۱۲-۰۲۵ و ۳۸۸۰۲۲۳۲-۰۲۵ تماس حاصل نمایند و یا از طریق پست الکترونیک (ایمیل): info@al-athar.ir اقدام و نیز به آدرس قم خیابان توحید، توحید ۱۷، شماره ،۲۲ صندوق پستی: ۹۱۶-۳۷۱۸۵ مراجعه نمایند.
🔹یادآوری میشود، حجتالاسلام والمسلمین رضا مختاری، رئیس مؤسسه کتابشناسی شیعه، سال گذشته در همایش «واکاوی میراث حدیثی شیعه» خبر داده بود همه اجازات شیعه در یک موسوعه ۲۰ جلدی منتشر میشود.
#اختصاصی
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢انتشار تقریرات جدید از دروس خارج آیتالله سیستانی
✔️«تقریرات فی علم الاصول؛ تعارض الادلّة و اختلاف الحدیث – مباحث الالفاظ»، «الربا» و «رسالة فی تدوین الحدیث» تقریرات جدید از دروس و مباحث آیتالله سیدعلی سیستانی است که روانه بازار کتاب شده است.
🔹جدیدترین تقریرات دورس و مباحث آیتالله سیدعلی سیستانی از مراجع معظم تقلید در نجف اشرف، توسط شاگردان ایشان در مجلدات مختلف به زیور طبع آراسته شده است.
تفصیل مطلب👈 https://b2n.ir/36185
#اختصاصی
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢رابطه بانکها با مراجع تقلید بسیار ضعیف است
✔️حیدر مستخدمینحسینی، معاون اسبق وزیر امور اقتصادی و دارایی:
🔹رابطه نظام بانکی با مراجع و حوزههای علمیه بسیار ضعیف است. وقتی آنها سؤالی مطرح میکنند بانکها برخی مدارک را نشان میدهند و میگویند مردم وکالت داده و امضاء کردهاند. لذا باید منافع آنها را تأمین و در جایی سرمایهگذاری کنیم که بیشترین بازدهی را داشته باشد. اینها اطلاعاتی است که به مراجع میدهند.
🔹به مراجع تقلید نمیگویند که نحوه نظارت چگونه است اما واقعیتی که وجود دارد این است که مراجع با گیرندگان تسهیلات هم در ارتباط هستند و گاه خود مردم، این اطلاعات را در اختیار مراجع قرار میدهند.
🔹بانکداری اسلامی میگوید که باید در سود و زیان شریک بود و بر این اساس نظامنامه خود را تنظیم کند چراکه آن پولهایی که در بانک قرار دارد پول مردم است. اگر بخواهیم بانکداری اسلامی را اجرا کنیم حتماً باید این سود و زیان تقسیم شود.
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢حکم نماز اول وقت در ساعت کاری اداره؛ بهتر است ابتدا حاجت مومن را برآورده کنید
✔️پاسخ آیت الله شبیری زنجانی:
📜آیت الله شبیری زنجانی به پرسشی درباره خواندن نماز در ساعت کاری اداره پاسخ گفته است که متن پرسش وپاسخ مطرح شده بدین شرح است🔻
❓سوال: آیا جایز است در ساعت کاری اداره، نماز را در اول وقت بخوانیم؟ اگر در اول وقت مراجعهکننده داشته باشیم، چطور؟
🔸پاسخ: در صورتی که از نظر قانون و مقررات آن اداره، مبادرت به انجام فریضه الهی در اول وقت منع نشده باشد، خواندن نماز اشکال ندارد هر چند بهتر است با مختصر کردن نماز، هم نماز در وقت فضیلت خوانده شود و هم به مراجعهکنندگان رسیدگی شود. البته اگر حاجت مؤمن با نماز در ساعت کاری تزاحم باشد بهتر است ابتدا حاجت مومن را برآورده کنید و نماز را دیرتر بخوانید.
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢فتوای هستهای رهبری از روی تقیه نیست
https://b2n.ir/14358
✔️حجتالاسلام والمسلمین محمدعلی قاسمی، مدیرگروه فقه پزشکی مرکز فقهی ائمه اطهار(ع):
🔹فتوای مقام معظم رهبری درباره حرمت تولید سلاح هستهای ابدی است و از روی تقیه هم نیست، حوزه علمیه رسالت دارد تا علاوه بر وجود دروس خارج در بحث فقه هستهای، مبانی این فتوا را در مجامع علمی بینالمللی تبیین کند.
🔹با این فرض که حتی اگر حرمتی هم برای تولید آن قائل نباشیم بخواهیم به تولید سلاح هستهای اقدام کنیم، باید بخش زیادی از بودجه بیتالمال صرف این کار شود و چون قرار است استفاده هم نشود از مصادیق اسراف خواهد بود.
🔹یکی دیگر از دلایلی که میتواند پشتوانه فتوای مقام معظم رهبری در بحث حرمت تولید و انباشت سلاح هستهای باشد، متهم شدن نظام اسلامی به تولید بمب اتمی و خشونتگرایی و ترساندن بیوجه کشورهای همسایه و اسلامی است.
🔹فتوای مقام معظم رهبری مبتنی بر اصول اساسی دینی، ادله روایی، سیره پیامبر و ائمه(ع) است لذا موضعگیری ایشان صرفاً به خاطر مسائل زمانه، اوضاع جهانی و سیاست خارجی ایران نیست بلکه تصمیمی همیشگی و ماندگار است.
🔹یکی از کارهای لازم از سوی حوزه و نهادهای مؤثر در عرصه بینالمللی اطلاعرسانی لازم و علمی در مورد فتوای مقام معظم رهبری به مجامع بینالمللی و مراکز علمی جهانی است تا مبنای فقهی این مسئله را بدانند و تصور نکنند که سیاست مقطعی و تاکتیکی است.
🔹در دورههای صدر اسلام هم سلاحهایی که کشتار فراگیر داشته و بیگناهان را دربرمیگرفته است(مانند سموم) منع ابدی داشته و خواهد داشت.
🔹برخی تصور میکنند این فتوا از روی تقیه بیان میشود و این وظیفه حوزه را سنگینتر میکند زیرا قطعاً فتوای مقام معظم رهبری از روی تقیه هم نیست. لذا پرداختن به بحث فقه هستهای در حوزه علمیه در قالب دروس خارج و عالی جزء ضروریات است و نباید غفلت کرد.
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢از «ناکارآمدی موضوع شناسی توسط غیرفقیه» تا «نقش پدافند غیرعامل در افزایش جمعیت طلاب»!
✔️گفتگوی شبکه اجتهاد با حجتالاسلام احمد رهدار، استاد دانشگاه باقرالعلوم:
🔹وقتی فقیه یا مرجع تقلید یا شورای عالی مدیریت حوزههای علمیه قم سیاستگذاری میکنند که باید تبلیغات انجام دهیم بهطوریکه امکان ورود طلبه در سال آینده ده درصد بیشتر شود نهاد پدافند الزامات و پیوستهای اقتصادی این سیاستگذاری را برای آنها بیان میکند و خاطرنشان میکند که اگر مثلاً ده درصد طلبه بیشتری نسبت به سالهای گذشته جذب کنید شهریه این مقدار زیادتر میشود و برای مسکن و شهریه و هزینههای درمان و آموزشی این مبلغ اختصاص میگیرد.
🔹اصطلاح غلطی رایج شده است تحت این عنوان که «موضوعشناسی کار کارشناسانه هست و حکم شناسی کار فقیه» و با همین دیدگاه اکنون وقتی میخواهند موضوعشناسی کنند فقیه میگوید کار من نیست کارشناسی بیاورید تا آن را توصیف کند و چون کار من حکم شناسی هست روی توصیف او حکم صادر میکنم.
مشروح گفتگو👈 https://b2n.ir/64502
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢فتوایی که یک «فقه» بود!
✔️گفتگوی شبکه اجتهاد با استاد احمد مبلغی، عضو مجلس خبرگان رهبری، در آستانه سالروز رحلت شیخ محمود شلتوت:
🔹فتوای جواز تعبد به مذهب شیعه وی یک فقه است. خیلی باید یک شخصیت ابعادی وجودی بالایی داشته باشد که بتواند از مذهبی به مذهب دیگر با توجه به اختلافاتی که در طول تاریخ بین دو مذهب شیعه و سنی پدیدار شده و این دو مذهب را در وضعیت تصنعی قرار داده و از آن اختلاف مذهبی به شکل فکری و اجتماعی خارج کرده است این فتوا را صادر کند.
🔹یکی از مهمترین فتواهایی که از جانب شیخ محمود شلتوت صادر شد جواز عمل به فقه شیعه همچون عمل به فقه مذاهب چهارگانه اهل سنت است. وی همچنین در برخی از فتواهای خود، از احکام فقهی شیعه دفاع کرده است.
🔹او حقیقتاً شخصیت دلسوز و خیرخواه بود و سینه او به دور از هر نگاه انتقام گرایانه و سوءظن بود و از ویژگی صفح یعنی گذشتن و بخشیدن برخوردار بود. چراکه اگر بخواهد یک شخصیت مصلحی باشد حتماً باید این خصلت روحی که اسلام بر آن تأکید کرده است را دارا میبود و حقیقتاً او این صفت را دارا بود.
ادامه مطلب👈 https://b2n.ir/42007
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢دانش رجال در پیچی تاریخی!
✔️یادداشت وارده/ مصطفی قناعتگر:
🔹در ادواری، شاهد برتری معیارهای سندمحور بر تارَک اعتبارسنجیهای حدیثی بودهایم؛ اما در بیشتر ادوار مانند دورهی حال، چنین نبوده است.
🔹علتِ رنگباختگیِ علم رجال و سقوطش از بالای جدولِ سنجههای ارزشگذاری احادیث به پایین را میتوان در دو مؤلفهی کلی خلاصه کرد: الف) مؤلفههای تضعیفکنندهی آن. ب) مؤلفههای تقویتکنندهی رقیبانِ آن.
🔹عدم تکیهی گزارشات رجالی بر مشاهده، مرسل بودن این گزارشات، بسنده نمودن رجالیان به نقل قولها و غلوّانگاری بر اساس اعقاداتِ شخصی را میتوان در زمرهی مؤلفههای تضعیفکنندهی علم رجال قرار داد.
تفصیل مطلب👈 https://b2n.ir/12350
#اختصاصی
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
📢فوري
💢درخواست دفتر آیت الله سیستانی برای عدم استفاده از تصویر و نام ایشان در هرگونه تجمع و تظاهرات
✔️به گزارش اجتهاد به نقل از سایت دفتر حضرت آیت الله سیستانی:
🔹یک مقام مسئول در دفتر آیت الله العظمی سیستانی در نجف اشرف ضمن تاکید بر حق مشارکت همه مردم عراق در اعتراضات مسالمات آمیز، درخواست کردند تا از نام و تصویر ایشان در تجمع های اعتراضی – از سوی پیروان گروههای سیاسی یا دیگران- استفاده نشود.
🔹ایشان بار دیگر بر پشتیبانی و حمایت شان از مطالبات بر حق معترضان مسالمت آمیز تاکید کردند و عنوان کردند که بین فرزندان عراق که مطالبه گر اصلاح هستند علیرغم همه اختلاف دیدگاه های آنان هیچگونه تفاوتی قائل نیستند.
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢آیت الله وحید خراسانی عدم عزاداری در هفته اول ماه ربیع الاول را هتک حرمت اهل بیت(ع) نمیدانند
✔️نظر آیت الله وحید خراسانی در مورد عزاداری در هفته اول ماه ربیع الاول
🔹در اطلاعیه دفتر این مرجع تقلید شیعیان پیرامون عزاداری هفته اول ربیع الاول آورده است: پیرو سوالات مکرر مؤمنین به اطلاع میرساند، طبق نظر آیت الله وحید خراسانی، عزاداری برای حضرت محسن بن علی علیهماالسلام از افضل قربات است، منتهی عدمعزاداری در هفته اول ماه ربیع الاول موجب هتک حرمت اهلبیت علیهمالسلام نمیباشد.
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢اکنون مناسبات شیعه و سنی در بدترین حالت خود قرار دارد
✔️گفتگوی شبکه اجتهاد با حجتالاسلام حمیدرضا شریعتمداری عضو هیئت علمی دانشگاه ادیان و مذاهب:
🔹اساساً تقریب از ناحیه شیعه مطرح شده است چرا که شیعه در اقلیت بوده است و مایل به این بوده است که در مقابل اکثریت تکلیف خود را مشخص کند؛ اما از موضع اهل سنت اگر در طول تاریخ نگاه کنیم چون آنها اکثریت بودهاند و هم دولتها و خلافتهای زیادی داشته و در قدرت بودهاند چندان از ناحیه آنها این مورد مطرح نشده است.
🔹درصورتیکه بخواهیم حرکت تقریب را پیش ببریم، لازم است آن را از سطح نظری و علمی به سطح عملی و میدانی و از بحثهای علمی به بحثهای اجتماعی بسط دهیم تا نتیجه لازم و مؤثر را در این راستا بگیریم.
🔹حوزههای علمیه باید بررسی نماید که چرا وضعیت به اینجا رسیده است. اکنون شعار تقریب در اهل سنت طرفدار جدی ندارد همچنان که در محیط شیعی هم پرچم تقریب برافراشته نیست.
🔹کنفرانسهای اخیر وحدت اسلامی بیخاصیتترین نشستهای وحدت اسلامی در طول تاریخ بوده است. در حال حاضر هیچ حسابی برای مجمع تقریب در هیچ جای جهان اسلام باز نکردهاند.
مشروح گفتگو👈 https://b2n.ir/18755
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢هیچ جناح یا طرف منطقهای یا بین المللی حق مصادره اراده ملت عراق را ندارد
✔️مواضع مهم آیت الله سیستانی:
📜در مواضع مهم مرجعیت عالی دینی که امروز توسط حجت الاسلام و المسلمین احمد صافی در خطبههای نماز جمعه قرائت شد، آمده است🔻
خونهای پاکی که هفتههای گذشته جاری شد، برای همه ما گران است و لازم است برای جلوگیری از خونریزی بیشتر و کشیده شدن کشور به سمت جنگ داخلی، هرج و مرج و ویرانی اقدام گردد که این موضوع در صورت همکاری همگانی برای حل بحران کنونی همراه با اهداف صادقانه، حب عراق و نگرانی نسبت به آینده آن امکان پذیر است.
🔹اراده عراقیها در زمینه تعیین نظام سیاسی و اداری کشورشان از طریق همه پرسی قانون اساسی و انتخابات دوره ای مجلس نمایندگان، اصلی است که مرجعیت دینی به آن پایبند بوده و از زمان تغییر رژیم سابق، بر آن تاکید کرده است و امروز تاکید می کند که اصلاحات گرچه یک ضرورت اجتناب ناپذیر است.
🔹اصلاحات لازم باید به انتخاب ملت عراق از همه طیفهای آن موکول گردد و هیچ فرد، گروه، جناح خاص و یا هیچ طرف منطقهای و یا بین المللی حق ندارد اداره ملت عراق را در این زمینه مصادره کند و دیدگاهش را بر آنها تحمیل کند.
🔹به این ترتیب از همه طرف ها میخواهیم که به فکر حال و آینده عراق باشند و احساسات زودگذر و منافع خصوصی آنها را از تصمیم گیری در این زمینه که باعث خیر کشور، صلاح وشکوفایی آن است، باز ندارد.
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢فراخوان مقاله دو فصلنامه علمی «مطالعات اعتبار سنجی حدیث»
🔹گروه رجال پژوهی معاونت پژوهش حوزه علمیه خراسان در نظر دارد به منظور تحقق منویات مقام معظم رهبری در راستای تقویت علم رجال، دو فصلنامه علمی «مطالعات اعتبار سنجی حدیث» را منتشر کرده و نسبت به اخذ امتیاز علمی پژوهشی آن اقدام نماید. از این رو از تمامی علاقه مندان دعوت میشود مقالات پژوهشی خود را جهت انتشار در این دو فصلنامه ارسال نمایند.
📜محورهای کلی فراخوان
▫️دانش رجال و اعتبار سنجی حدیث؛
▫️روش شناسی پژوهش های رجالی؛
▫️جریان های کهن و نو پدید اعتبار سنجی حدیث
🌐جهت اطلاع 14 ریز موضوع می توانید به سامانه دو فصلنامه به آدرس vsh.journals.hozehkh.com مراجعه نمایید.
🔸شرایط مقاله ارسالی در تصویر ضمیمه موجود است
🗓مهلت ارسال مقالات: 1 اسفند 1398
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢آغازثبت نام درس جدید «الفائق فی الاصول»
🔹دفتر فقه معاصر متشکل از اساتید با تجربه و شناخته شده دروس خارج؛ آیات و حجج اسلام والمسلمین: شب زنده دار، شهیدی، شوپایی، عندلیب، قائینی و مدرسی یزدی میباشد که تحت اشراف مدیریت حوزههای علمیه از سال ۱۳۹۵ یکی از برنامههای خود را تالیف کتب جدید فقهی و اصولی برای تدریس در دروس سطح و خارج قرار داد.
🔹کلیه طلابی که پایه ۸ خود را به پایان رسانده یا درس خارج شرکت میکنند میتوانند در این درس شرکت نموده و از امتیازات آن بهره مند گردند؛ تنها آن دسته دروس از الفائق از امتیازات بهره مند میگردند که استاد مربوطه در سامانه اساتید آموزش مجاز به تدریس درس کفایه یا درس خارج فقه و اصول باشد.
🔹طلاب پایه ۹ و ۱۰ که در درس الفائق شرکت کرده و در دو امتحان کتبی آن قبول شوند به اختیار خود میتوانند از امتحان شفاهی پایه ۱۰ کفایه معاف گشته و نمره الفائق ایشان برای آن امتحان شفاهی منظور میگردد.
🔹طلاب جهت ثبت نام در دروس الفائق از لینک زیر وارد پیشخوان نجاح شوند و سپس از قسمت ثبت نام درس الفائق اقدام نمایند👈 http://dashboard.ismc.ir/
🆔 https://eitaa.com/ijtihad