🏴 حجتالاسلام والمسلمین سیدعباس موسویان درگذشت
ادامه مطلب👈 https://b2n.ir/406573
مروری بر زندگینامه مرحوم👈 https://b2n.ir/608029
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
📜 رهبر انقلاب در پیامی درگذشت حجت الاسلام سیّدعباس موسویان از متخصصان فقه اقتصادی را تسلیت گفتند
📜 متن پیام رهبر انقلاب اسلامی به این شرح است🔻
بسم الله الرحمن الرحیم
درگذشت جناب حجتالاسلام آقای سیّدعباس موسویان رحمةاللهعلیه را به بازماندگان مکرّم ایشان و نیز به شاگردان و همکاران و ارادتمندان این روحانی ارزشمند تسلیت عرض میکنم.
🔹 ایشان از متخصصان فقه اقتصادی و صاحبنظر در بانکداری اسلامی و دیگر مسائل مالی فقه بودند و فقدان ایشان ضایعه است. از خداوند رحمت و مغفرت و علو درجات برای آن فقید و صبر و آرامش و اجر برای بازماندگانش مسألت میکنم.
سیّدعلی خامنهای
۲۰ مرداد ۱۳۹۹
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢 استمداد مدافعان سلامت از مراجع تقلید و حوزههای علمیه
✔️ جمعی از پزشکان و کادر درمان که در صف نخست مبارزه با ویروس کرونا حضور دارند در آستانه محرم حسینی (ع) در نامهای از مراجع معظم تقلید و حوزههای علمیه درخواست کردهاند که با بهره گیری از فقه پویای جعفری، عموم عزاداران حسینی را از برگزاری مجالس حضوری پرهیز دهند.
📜 متن این استمداد به این قرار است👈 https://b2n.ir/205054
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢 دبیرکل مجمع بینالمللی فقه اسلامی درگذشت
✔️ عبدالسلام العبادی، دبیرکل مجمع بینالمللی فقه اسلامی در سن ۷۷ سالگی در جده عربستان درگذشت.
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢 صدای واحد قم و نجف برای عزاداری محرم امسال
🔹 از اولین روزهای آغاز کرونا و مطرح شدن مسائلی چون بستن حرمها و اماکن مذهبی خیلیها دوست داشتند از این مسئله در جهت دینزداییِ افراطی یا تفریطی استفاده کنند؛ اما مرجعیت شیعه با موضعی واضح، آشکار، صریح و اصولی مانع این امر شد. در قم، مشهد، نجف و کربلا محدودیتهایی در اعتاب مقدس اعمال شد که همگی مستظهر به نظر مراجع بود و سبب شد برداشتهای انحرافی کمرنگ شود.
🔹 با شیوع موج دوم ویروس منحوس کرونا، برگزاری مراسمات محرم الحرام نیز درهاله ای از ابهام قرار داشت و نظرات، پیشنهادات و مباحث گوناگون و مختلفی پیرامون آن مطرح شد که در این نوشتار به ارائه نظرات مراجع عظام تقلید درباره عزاداری ماه محرم امسال خواهیم پرداخت👈 https://b2n.ir/041483
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢 بدگویی علیه مفسدان برای جلوگیری از فساد واجب است/ مفسدان باید بایکوت اجتماعی و فرهنگی شوند/ جلوگیری از فساد تنها در سایه افشاگری رسانهای ممکن است/ مصادیق جواز گزارشگری فساد در فقه
✔️ استاد عباس کعبی، عضو مجلس خبرگان رهبری، در نشست «الگوی قضای اسلامی با موضوع مبارزه با فساد و افشای آن در مبانی اسلامی»🔻
🔹 در تزاحم بین منافع شخصی و عمومی، منافع عمومی از نظر شرعی مقدم است؛ پس جلوگیری از فساد توام با افشاگری رسانهای مقدم بر حفظ ﺣﺮﻣﺖ مفسدین میشود و از نظر شرعی جایز است.
🔹 یکی از مصادیق تصرف باطل در اموال مردم در زمان حاضر اختلاس، فساد ارضی، امتیاز ناشی از رانت و سوء استفاده شخصی از قدرت باشد.
🔹 از جمله استثنائات غیبت میتوان بدگویی علیه فاسدان به قصد نهی از منکر را ذکر کرد. درصورتیکه این امر منجر به جلوگیری از فساد شود، نه تنها جایز بلکه واجب است.
ادامه مطلب👈 https://b2n.ir/439737
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢 پاسخ آیتالله شبیری زنجانی به پرسشهایی درباره مراسم سوگواری محرم در ایام شیوع کرونا
✔️ آیتالله سید موسی شبیری زنجانی به پرسشهایی درباره مراسم سوگواری ایام محرم با توجه به شیوع کرونا پاسخ داد.
📜 متن پرسشهای مطرح شده و پاسخ این مرجع تقلید بدین شرح است👈 https://b2n.ir/336989
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢 جلسه نقد کتاب "زنان، افتاء و مرجعیت "
👤 ناقد: حجت الاسلام والمسلمین فرج الله هدایت نیا، عضو «هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی»
👤 نویسنده و کارشناس: حجت الاسلام والمسلمین مهدی سجادی امین، عضو «هیئت علمی پژهشکده زن و خانواده»
🗓 زمان :چهار شنبه 29 مرداد ماه ساعت 10 الی 12
🏢 مکان : قم، بلوارالغدیر، کوچه 10، پلاک 5، پژوهشکده زن و خانواده، طبقه دوم، سالن نشست ها
✔️لینک حضور مجازی(آنلاین) در جلسه نقد کتاب🔻
📎http://live.mou.ir/wrc
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
📗 #تازههای_نشر
📚 دفتر آیتالله سیستانی، کتابچهای را درباره حوادث مهم ماههای قمری، موقعیت ماه، استهلال و رویدادهای فلکی مربوط به سال جدید قمری منتشر کرد👈 https://b2n.ir/282169
📚 اولین شماره فصلنامه علمی ـ تخصصی «سراج سعادت» به مدیرمسئولی حجتالاسلام والمسلمین علی مروارید، حاصل تلاش واحد پژوهش مدرسه علمیه سعادت مشهد، در ۱۳۶ صفحه منتشر شد👈 https://b2n.ir/936795
📚 کتاب آزادی در فقه و حدود آن، برای نخستین بار مقوله آزادی را در عرصههای فردی، اجتماعی و سیاسی با اتکا به مبانی فقهی و مقایسه آن با فلسفه سیاسی و حقوق، مورد تحلیل قرار میدهد👈 https://b2n.ir/266714
📚 «کرونا و امر دینی» گزارشی از چالشهای دین و دینداری در مواجهه با پاندومی کرونا در ایران است که توسط محسنحسام مظاهری به نگارش درآمده است👈 https://b2n.ir/453405
📚 کتاب «جان شیرین؛ حقوق حیوانات در متون اسلامی» به قلم علی رضایی بیرجندی در ۲۳۲ صفحه منتشر شد👈 https://b2n.ir/246520
#اختصاصی
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢 شیعیان پاکستانی عزاداری محرم را با الگوی هیاتهای ایران برگزار کنند
✔️ عمران خان، نخست وزیر پاکستان:
🔹 «محرم نزدیک است و ما میدانیم که شیعیان در این ماه قصد عزاداری دارند ولی باید جوانب بهداشتی حتماً رعایت شود. من مشاهده کردهام که مراجع در ایران فتوا دادهاند که عزاداری سالار شهیدان مانند سالهای گذشته نخواهد بود و حتماً باید تدابیر بهداشتی برای جلوگیری از شیوع بیماری کرونا رعایت شود.
🔹 توقع داریم شیعیان پاکستانی نیز از این الگو پیروی کنند و امیدواریم زمانی که ویروس کرونا از بین رفت باز هم مجالس عزاداری مانند سال های گذشته برگزار شود».
🔸 لازم به ذکر است ستاد ملی مدیریت کرونا در همین زمینه دستورالعمل و ضوابط برگزاری مراسم ماه محرم و صفر را ابلاغ کرد که بدین شرح است👈 https://b2n.ir/465800
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢 نظر مراجع عظام تقلید در خصوص نذریهای محرم
https://b2n.ir/081332
❓ امسال با وجود کرونا از لحاظ شرعی میتوانیم نذر خود را به چیز دیگری از قبیل مواد خام غذایی و یا لوازم بهداشتی تبدیل کنیم؟
📜 پاسخ مراجع به این سوال بدین شرح است🔻
🔹 مقام معظم رهبری:
اگر به درستی صیغه نذر و شرایط نذر رعایت شده باشد، قابل تغییر نیست. ولی باتوجه به شرایط کنونی میتوان حتی به تعداد کم، نذر را ادا کرد و یا غذای نذری خود را به مراکز نیازمند و آسایشگاهها فرستاد.
🔹 آیتالله سیستانی:
فرد میتواند مواد خام نذر خود را از قبیل برنج و گوشت به مستمندان داده و نذر خود را ادا کند.
🔹 آیتالله مکارم شیرازی:
در صورتی که صیغه نذر خوانده باشد، تغییر نذر جایز نیست و میتواند با رعایت ضوابط غذا را پخته و در ظروف یکبار مصرف بین مردم تقسیم کنند و یا هزینه آن را در اختیاز نهادهای حمایتی قرار دهند تا به وکالت از طرف آنها طبق نذر عمل نمایند.
🔹 آیتالله وحید خراسانی:
نذری که صیغه نذر برایش جاری شده، قابل تغییر نیست. ولی فرد میتواند مقدار کمی از نذر خود را پخته ولو شده به خانواده خود به عنوان نذر ادا کند.
🔹 آیتالله نوری همدانی:
اگر نذر محدود به زمان خاص نیست. میتوان به تاخیر انداخت و اگر صیغه نذر خوانده و محدودیت زمانی هم دارد مثلا نذر کرده روز عاشورا این نذر اجرا گردد و تمام شرایط هم فراهم است باید نذر اجرا گردد و قابل تغییر نیست ولو به شکل محدود و با رعایت مسائل بهداشتی صورت گیرد.
اما در صورتی که شرایط فراهم نباشد اجرا نذر به تاخیر خواهد افتاد تا در اولین زمان ممکن که شرایط فراهم شد، نذر را اجرا میکند.
🆔 https://eitaa.com/ijtihad