📚 آیین رونمایی از ۹ جلد آثار اجتهادی و تخصصی جدید دفتر فقه معاصر
📘 فقه پزشکی: استاد محمد قائنی
📗فقه پول: استاد محمد تقی شهیدی
📕فقه بورس: استاد علی عندلیبی
📒فقه رمزارزها: استاد سید محمد رضا مدرسی
📔فقه حقوق و اعتبارات مالی: استاد سید محمد رضا مدرسی
📓فقه عقود مستحدثه (۳ جلد): استاد حسین شوپایی
📘شخص حقوقی: دفتر فقه معاصر
👥 با سخنرانی اساتید: اعرافی و شب زنده دار
🕰 زمان: دوشنبه ۸ آذرماه ۱۴۰۰، ساعت ۱۲:۳۰ الی ۱۳:۳۰
🔗 لینک پخش آنلاین: https://www.hawzahnews.com/service/live
🆔 @ijtihad
📚انتشار کتاب نقش دیپلماسی عمومی در سیاست خارجی دولت نبوی
🔻 کتاب «نقش دیپلماسی عمومی در سیاست خارجی دولت نبوی» به قلم محمدقاسم محسنی و از سوی انتشارات واژه پرداز اندیشه منتشر شد.
📖 «مفاهیم و کلیات»، «مبانی واهداف دیپلماسی و سیاست خارجی در اسلام»، «دیپلماسی عمومی و سیاست خارجی دولت نبوی» و «ابزارهای دیپلماسی عمومی در سیاست خارجی دولت نبوی» چهار سرفصل این کتاب میباشد.
🆔 @ijtihad
💫حوزه معطوف به «قدرت» تلاش میکند برای آن فقه بسازد
💫برخی نگرشها مانع ارتباط حوزه با مراکز علمی جهان شده است
✔️حجتالاسلام مرتضی جوادی آملی:
🔹برای دهههای آینده اگر توانستیم حوزه مستقل، آشنا با روشهای نوین و تعامل کننده با فیلسوفان و تجربه گرایان و دانشمندان شکل دهیم، میتوان امیدوار بود والا اگر با این روند بخواهد پیش برود و معطوف به قدرت شکل بگیرد، انتظارات اجتماعی را نادیده انگارد و به اندیشههای تولیدشده در مراکز علمی مختلف داخل و خارج بی اعتنا باشد و براساس مدل خودساخته و دانش سفارشی حرکت کند، با وجود این پیشینه عمیق فقهی شیعی قطعا عقب خواهد افتاد و قدرت رقابت با رقبا را نخواهد داشت.
🔸حوزه راه خود را خواهد رفت و افراد روشنفکر و مستعد و دانشمند کم ندارد ولکن با آزاداندیشی، فرصت اظهارنظر و استقلال حوزه از یکسو و مجال برقراری ارتباط با مراکز علمی و پژوهشی جهان که تحقیقات و کنکاش زیادی کردند تا آن حد که موضوع را خیلی به حکم نزدیک کردند، فاصله زیادی داریم و چه بسا، برخی نگرشهای افراطی سبب شده ارتباط علمی ما ضعیف شود.
🔹حوزه وقتی از بینش و دانش و اندیشه و روش خود فاصله گرفته و معطوف به قدرت و امثال ذلک باشد، تلاش میکند برای قدرت فقه بسازد و بهتر این است بگوئیم که فقه بتراشد نه اینکه احکام الهی را استنباط کند.
👈بیشتر بخوانید: https://b2n.ir/e62738
🆔 @ijtihad
💢طرح نظام جامع اندیشه اسلامی
✔️استاد علیرضا اعرافی تبیین کرد:
🔹با توجه به اهمیت بحث منظومه تمدنی اندیشه اسلامی همچنان نیازمند پیگیری اقدامات جامعتری در حوزه هستیم. با توجه به تفاوتها و مشترکات اندیشهای، نیاز بود تا منظومه فکری منسجمی را مبتنی بر اندیشه برجستهترین متفکران معاصر و برای سطوح مختلف تحصیلی طلاب گردآوری کنیم.
🔸طرح نظام جامع اندیشه اسلامی بدون تردید مبتنی بر اندیشه علمایی است که به لحاظ مناهج اندیشهای استوار هستند. ند عملیاتی سازی این طرح به صورت حلقهای دیده شده است؛ در حلقه اولی بر کلیت مشترکات و مکملات اندیشه علمای معاصر اسلام اشاره خواهد شد.
🔹این طرح در ابتدا به صورت فوق برنامه طراحی خواهد شد؛ لذا طراحیها باید به گونهای باشد که بتوان در آینده به عنوان متن مورد توجه قرار گرفته، منظومه بخش و انسجام آفرین برنامههای فعلی باشد.
👈 بیشتر بخوانید: https://b2n.ir/z89352
🆔 @ijtihad
💢همه چیز درباره ذبح شرعی دام؛ کدام کشورها صنعت حلال را در دست دارند؟
✔️حجتالاسلام حمید رضا علیجان زاده رئیس سابق واحد نظارت بر ذبح شرعی سازمان دامپزشکی کشور، در گفتگویی از نظارت بر ذبح شرعی در کشتارگاهها، روند تصویب قوانین مربوط و نیز وضعیت صنعت حلال سخن گفت.
🔻مهمترین عناوین مطرح شده:
◻️ نظارت بر ذبح شرعی قبل از تصویب قانون هم وجود داشت
◻️ ژلاتین باید از حیوانات حلال گوشت به دست آمده باشد
◻️ تدوین سرفصل های رشته «فقه کاربردی حلال»
◻️ ذبح دام بیهوش چه حکمی دارد؟
◻️ سود حاصل از اجزای دورریز دام ها
◻️ صنعت «حلال»، از مواد غذایی تا توریسم
◻️ مالزی و اندونزی، پیشگامان صنعت حلال در عرصه بین المللی/ درآمد بیش از ۳۰۰۰ میلیارد دلاری
◻️ کشتار صنعتی چه تفاوتی با کشتار شرعی دارد؟
◻️ آیا در ایران کشتار به صورت صنعتی انجام می گیرد؟
◻️ لزوم آموزش مدیریت اسلامی به طلاب
👈 مشروح گفتگو: https://b2n.ir/t30085
🆔 @ijtihad
💢طلاق؛ حکم یا حق؟
✔️کرسی ترویجی با موضوع «طلاق؛ حکم یا حق» با ارائه دکتر کبری پورعبدالله عضو هیات علمی دانشگاه امام صادق(ع) پردیس خواهران و نقد دکتر صدیقه مهدوی کنی عضو هیات علمی دانشگاه امام صادق(ع) پردیس خواهران و دکتر فریبا حاجیعلی عضو هیات علمی دانشگاه الزهراء(س) برگزار شد.
🔻پورعبدالله: این موضوع، مدت مدیدی است که متوجه مجامع حقوقی و فقهی قرار گرفته است. سالها در جلسات زنان و خانواده این مطلب دنبال میشد که طلاق حق انحصاری زوج است تا اینکه به آثار نامطلوب و منفی آن مواجه شدیم.
برداشت معاصرین این است که طلاق حق است. این برداشت صحیحی نیست. در لسان ادله خبری از حق و سلطه برای طلاق نیست. در صراحت و مدلول التزامیمعانی ثانی و ثالثه و عبارات فقها، اثری از حق بودن طلاق و سلطه دانستن برای زوج مشاهده نمیشود. این برداشتی است که معاصرین کردهاند که قابلیت دفاع هم ندارد.
آن چیزی که در این ارائه به دنبال آن هستیم این است که نه ادله شرعی لفظی ما و نه آراء فقهای ما، نه به صراحت و نه به غیر صریح، این اراده انحصاری را قصد نکردهاند.
ورود به این بحث اینگونه است: حق به چه چیزی گفته میشود و حکم به چه چیزی گفته میشود؛ و بعد ظرفیت سنجی هر یک از این دو مفهوم انجام شود و بحث را نزدیک طلاق کنیم و ببنیم طلاق، قابلیت انطباق با کدامیک از این معنا و مفهوم را دارد. از قبیل حق است یا حکم؟ و یا اینکه شق سومیوجود دارد؟
👈گزارش نشست: https://b2n.ir/j04615
🆔 @ijtihad
💫آیتالله سیدجواد خامنهای هیچ وقت اجازات خود را منتشر نکرد
💫آیتالله شبیری میفرمود انتساب نسب ایشان به ائمه محرز است
💫50 سال نماز جماعت ایشان در دینداری مردم مشهد تاثیرگذار بود
✔️سخنرانان در پیشهمایش بزرگداشت آیتالله سید جواد خامنهای(ره) مطرح کردند:
🔹درباره آیتالله سید جواد خامنهای از همه اساتید تراز اولشان در نجف مانند سید ابوالحسن اصفهانی و میرزای نائینی و آقاضیاء و دیگران اجازات متعدد و مهمی وجود دارد که به نظر من مهمتر از خود این اجازات و تعابیر موجود در آنها این مسئله است که ایشان هیچ وقت اجازات خود را در هیچ کجا منتشر نکردند و اخیراً با گذشت بیش از سی سال از رحلت ایشان، یکی از اجازات اجتهاد این عالم بزرگوار منتشر شده است. این پرهیز از تظاهر از خصلتهای بسیار مهم ایشان است که باید الگو قرار بگیرد.
🔸زمانی از آیتالله شبیری زنجانی پرسیدم نظر شما درباره شجرهنامه آیتالله خامنهای چیست؟ ایشان فرمودند تردیدی نیست که انتساب نسب ایشان به ائمه محرز است؛ زیرا شخصیتهای نامآور علمی در خاندان ایشان وجود دارد که بهواسطه اهمیت وجود آنان شخصیتهای این خاندان شناختهشده و در تاریخ ذکر شدهاند.
🔹 اگر با چارچوب اسلام سیاسی شریعتی و با آن دیدگاه محدود به مسائل نگاه کنیم جایی برای سخن گفتن از آیتالله حاج سید جواد حسینی خامنهای نمیماند؛ چون ایشان در آن تعریف مبارز سیاسی نیست و کنار گذاشته میشود. اما...
👈گزارش نشست: https://b2n.ir/w04652
#اختصاصی
🆔 @ijtihad
🔰 اطلاعیه روابط عمومی دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در پاسخ به نامه موسسات تاریخی درباره عذرخواهی مرحوم آذری قمی از رهبر انقلاب
🔻 در پی انتشار نامه پوزش خواهی مرحوم آیتالله آذری قمی از رهبر معظم انقلاب اسلامی در رسانهها و طرح برخی ادعاها و تردیدها در صحت و تاریخ آن، برخی از پژوهشگران تاریخ انقلاب اسلامی و تعدادی از مراکز و مؤسسات فعال در حوزه مطالعات تاریخی، طی نامهای با اشاره به اهمیت موضوع و مباحث پیش آمده، از دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیتالله العظمی خامنهای مدظلهالعالی درخواست روشنگری و رفع ابهام کردند.
🆔 @ijtihad
اجتهاد
🔰 اطلاعیه روابط عمومی دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در پاسخ به نامه موسسات تاریخی درباره عذرخواهی
🔰 اطلاعیه روابط عمومی دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در پاسخ به نامه موسسات تاریخی درباره عذرخواهی مرحوم آذری قمی از رهبر انقلاب
🔻 در پی انتشار نامه پوزش خواهی مرحوم آیتالله آذری قمی از رهبر معظم انقلاب اسلامی در رسانهها و طرح برخی ادعاها و تردیدها در صحت و تاریخ آن، برخی از پژوهشگران تاریخ انقلاب اسلامی و تعدادی از مراکز و مؤسسات فعال در حوزه مطالعات تاریخی، طی نامهای با اشاره به اهمیت موضوع و مباحث پیش آمده، از دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیتالله العظمی خامنهای مدظلهالعالی درخواست روشنگری و رفع ابهام کردند.
🔹 این دفتر در پاسخ به این درخواست اعلام میکند مرحوم آیتالله آذری قمی مکاتبات متعددی با رهبر معظم انقلاب مدظلهالعالی داشته که از جملهی آنها دو نامه مشتمل بر عذرخواهی از معظمله است.
👈🏻 نامه اول در ۱۳۷۵/۳/۱۲ برابر با ۱۴ محرم ۱۴۱۷ نگارش شده که در صفحه ۱۶۶ کتاب «روشنبینی امام خمینی رحمةاللهعلیه» تألیف آیتالله ریشهری دامتبرکاته درج شده و اخیراً توسط مؤسسه تنظیم و نشر آثار حضرت امام خمینی قدسسرهالشریف منتشر شده است.
👈🏻 مرحوم آیتالله آذری قمی در نامهی دیگری در تاریخ ۱۳۷۶/۲/۱ با اشاره به نامهی اول، به همین مضمون تصریح کرده و در بخشی از آن نوشته است:
«در نامهای که توسط آقای مسعودی تقدیم شد جهت را سؤال کرده بودید ایشان نمیدانستند. در اوائل مسئله مرجعیت من فکر میکردم که شما هم به دنبال مقام هستید. با توسل به حضرت عباس سلامالله علیه مشکلم فوراً حل شد و شنیدم که فرزندان خود را به آقای بهجت ارجاع دادهاید. در هر صورت من سخت احساس مظلومیت و محرومیت از خدمت به نظام مینمایم و از شما توقع دارم که آنرا رفع نمائید و اگر با آن سوء ظن به شما جسارت شده مرا ببخشید.»
🔺 این دفتر برای رفع هرگونه ابهام و به منظور بهرهبرداری همهی علاقمندان بخصوص پژوهشگران حوزه تاریخ انقلاب اسلامی، تصویر آنها را منتشر میکند.
👈بخوانید: https://khl.ink/f/49113
🆔 @ijtihad
🔺فقه رسانه: ضرورت، نظام موضوعات و چالشها
✔️ویژه اساتید و طلاب سطح ۳ و ۴ و محققان و پژوهشگران حوزه
🎙 ارائه: حجتالاسلام علی نهاوندی، مدیر گروه پژوهشی فقه هنر و رسانه مرکز فقهی ائمه اطهار علیهم السلام
📅زمان: پنجشنبه: 11 آذر ساعت 9 الی 13
🖇لینک عمومی جلسه: https://tuba.lms2.hozehkh.com/ws/feghhresaneh
🆔 @ijtihad
🔺روش شناسی اجتهاد در فقه معاملات
🎙ارائه: استاد سید مصطفی محقق داماد
📅 زمان: پنجشنبه، ۱۴۰۰/۹/۱۱، ساعت ۹ - ۱۱ صبح
🏢 مکان: مشهد مقدس، مدرسه فقاهت عالم آل محمد علیه السلام (ساختمان شماره یک دانشگاه علوم اسلامی رضوی، سالن شهید سلیمانی)
🌐 لینک حضور مجازی: https://www.skyroom.online/ch/razavimaharat1400/feghahat
🆔 @ijtihad