🔻نگاهی به حیات عالم مجاهد و خادم الحدیث، آیتالله ریشهری + پیامهای تسلیت؛ فیلم و تصاویر تشییع و تدفین: https://b2n.ir/j57244
🔻ناگفتههایی از سلوک علمی و عملی آیتالله ریشهری/ سید محمدکاظم طباطبایی: https://b2n.ir/n36737
🔻آیتالله ریشهری، احیاگر حدیث اهل بیت(ع)/ محمدمهدی احسانیفر: https://b2n.ir/b17587
🔻آیتالله ریشهری و احیای هویت علمی زادگاهش/ محمدحسین جمالزاده: https://b2n.ir/y09437
🔻برگهایی از دفتر خدمات پرسابقه آیتالله ریشهری/ مسعود رضایی: https://b2n.ir/e80867
🆔 @ijtihad
💢تشریح سیاستهای حوزه علمیه در آغاز قرن و سال جدید
✔️مدیر حوزههای علمیه کشور در پیام تبریک نوروزی خود به طلاب، اساتید و فعالان حوزوی از طرحهای بزرگ حوزه در آغاز قرن جدید خبرداد و گفت: ۱۰۰ محور و طرح مهم در بخشهای مختلف تدوین شده است که این طرحها به دنبال تعالی و رشد و ترقی حوزه در اسناد و درختواره رشتهها و آموزشهای کاربردی و مطالعات راهبردی و آموزشهای مجازی و هدایت علمی و فقه معاصر، پژوهشهای جدید، واسپاری اختیارات به استانها و تقویت استانها در زمینه درس خارج و… بوده است.
👈 سخنان استاد اعرافی را بخوانید: https://b2n.ir/u73541
🆔 @ijtihad
💢بلندمرتبهسازی در آخر الزمان؛ نقد دیدگاه استاد محسن اراکی
✍️حجتالاسلام علی الهی خراسانی
استاد محسن اراکی در کتاب خود با عنوان «فقه عمران شهری» بر این باور است که ساختن ساختمانهای بلند با نظام عمران شهری اسلامی سازگار نیست و بلندسازی دارای مبغوضیت بوده و خط افقی در ساختمان شهری مورد تایید است نه خط عمودی.
یکی از دلایل ایشان روایات نشانههای منفی آخر الزمان و ظهور دجال است که از جمله این علائم «تشیید بنیان» میباشد که بهمعنای ساختن ساختمانهای بلند است و چون در سیاق منکرات شرعی آمده ظهور در مبغوضیت آن در نظر شارع مقدس دارد.
👈اما این دیدگاه قابل نقد است: https://b2n.ir/w87766
🆔 @ijtihad
💢فقه نجف و آخرین پژوهشهای رجالی
✍️علیرضا دهقانی
🔻 «قبسات من علم الرجال» تقریری از بحثهای رجالی استاد سید محمدرضا سیستانی؛ فرزند آیتالله سید علی سیستانی است که جلد اول و دومش در سال ۲۰۱۶ منتشر شد و جلد سوم نیز در سال ۲۰۲۲ انتشار یافته است. این کتاب به قلم سیدمحمد بکاء شاگرد سید محمدرضا سیستانی نوشته شده و همانگونه که مقرر کتاب در مقدمه اشاره میکند، این کتاب برگرفته از مطالب رجالی استادش در ضمن درس خارج فقه حج، اتحاد آفاق و نماز مسافر بوده که آقای سیستانی آن را بازبینی کرده کرده است.
👈 جلد سوم قبسات در 10 فصل تنظیم شده است: https://b2n.ir/h66700
🆔 @ijtihad
🔔مدرسه رمضانیه فقه سلامت
🔻موضوعات:
🔹بررسی فقهی و روانشناسی اختلالات هویت جنسی
🔹بررسی ابعاد حقوقی عمل تغییر جنسیت
🔹خلأها و بایستههای فقهی قانون تغییر جنسیت
🔹کاربرد قاعده ضرورت در فقه پزشکی
🔻با حضور اساتید محترم:
👤محمد عندلیب همدانی
👤زارعی سبزواری
👤رضا مهکام
👤محمود عباسی
👤غلامرضا نورمحمدی
🔖با اعطا گواهینامه معتبر
🔖دارای امتیاز فرهنگی برای اساتید و اعضاء هیئت علمی دانشگاه های علوم پزشکی
🗓 زمان: ایام ماه مبارک رمضان ساعت ۱۴-۱۶
📌 جزئیات + لینک ثبت نام رایگان: https://b2n.ir/w11646
🆔 @ijtihad
🔺شخصیت شناسی شهید صدر
🎙با حضور حجتالاسلام والمسلمین محمدرضا زائری
✔️شهید صدر در جایگاه فقیه نظریهپرداز علوم انسانی، دیدگاههای گوناگونی را در شاخههای گوناگون علوم انسانی بیان کرده که هرکدام بهنوعی جریانساز حرکتهای فکری و علمی گستردهای در جهان اسلام شده است. بازخوانی و ترویج این اندیشهها، عمق و دامنۀ علوم انسانی و اجتماعی اسلامی را در میان دانشگاهیان، بهویژه جوانان و دانشجویان گسترش خواهد داد.
📆 زمان: چهارشنبه ۱۰ فروردین ۱۴۰۱، ساعت: ۱۸:٠۰
📺 پخش زنده از صفحۀ رسمی اینستاگرام پژوهشگاه شهید صدر: instagram.com/shahidsadr
🆔 @ijtihad
💢اهمیت شناخت آراء اهل سنت از نگاه آیتالله بروجردی
✔️مرحوم آیتالله العظمی بروجردی بر اساس این نگاه که علم فقه یک علم تاریخی است، در قواعد تفسیر متون هم با دیگران فرقهایی دارد. مثلاً ایشان بر این نکته اصرار دارد که باید به فضای صدور روایات توجه شود، برخی از فقها کم و بیش این را گفته اند، ولی اینقدر تقید و پایبندی کمتر از کسی دیده شده است و مرحوم آقای بروجردی از این جهت مُصِر هستند.
ایشان به این روایت در رجال کشی استناد میکنند «لا یکن الرجل منکم فقیهاً حتی یعرف معاریض کلام» ما شما را فقیه حساب نمیکنیم، تا زمانی که معاریض کلام را بشناسید. معاریض کلام یعنی کنایهها، نکتهها و مطالب حاشیهای یک مطلب، آقای بروجردی معتقد بودند که «فقه، تفسیر، حدیث و سایر علوم ما حاشیهی فقه، تفسیر و حدیث اهل سنت است»، متأسفانه برخی از این تعبیر برداشت بدی کردهاند، یک عده گفتهاند «یعنی ما طفیلی اهل سنت هستیم، آنها متن هستند و ما حاشیه هستیم»، یک عده هم گفتهاند «منظور آقای بروجردی این بوده است که در همه موضوعات اصل شیوهی تألیفات، مال آنها بوده است و شیعه همهی شیوهی تألیفات را از آنها یاد گرفتهاند. آنها اول فقه نوشتند، ما هم یاد گرفتیم و فقه نوشتیم، آنها تفسیر نوشتند، ما هم یاد گرفتیم و تفسیر نوشتیم. حتی آنها در شیوهها، مسلکهای مختلف تألیفی دارند و ما از آنها یاد گرفتیم.»
👈 این دو برداشت غلط است... : https://b2n.ir/y45724
🆔 @ijtihad
9.79M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 بیانات آیتالله شبیری زنجانی درباره آیتالله العظمی بروجردی
🔺بمناسبت ۱۰فروردین سالروز وفات مرجع بزرگ شیعه آیتالله العظمی بروجردی (ره)
🆔 @ijtihad
21.05M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 بیانات آیتالله سبحانی درباره آیتالله العظمی بروجردی
🔺بمناسبت ۱۰فروردین سالروز وفات مرجع بزرگ شیعه آیتالله العظمی بروجردی (ره)
🆔 @ijtihad
💢مکتب فقهی آیتالله بروجردی
✍️استاد محمدکاظم رحمان ستایش
🔻مرحوم آیتالله بروجردی از زمان تحصیل چه در اصفهان و چه در نجف اشرف یک شخصیت مبرز بودهاند. بعد هم که از نجف برمیگردند به بروجرد میروند و سالها در آنجا تدریس میکردند. حاشیه کفایه ایشان که در واقع تقریر است اما به عنوان حاشیه کفایه چاپ شده است، ملخص درس اصول ایشان در بروجرد است. بعد هم به خاطر خیلی از مسائل که نمیخواهیم وارد آنها شویم، بزرگانی در قم به این نتیجه میرسند که ایشان را دعوت کنند تا به قم بیاید. وقتی ایشان به قم آمد، جهات سیاسی ـ اجتماعی و فقاهت و نوآوریهای ایشان در حوزه فقه تاثیرگذار و مهم بود.
منظور از نوآوری، فتاوای خاص در آن زمان نبوده است، بلکه در آن زمان نوآوری از این جهت بود که ایشان به کل فقه چگونه نگاه میکند، منابع فقه را چگونه میبیند و چگونه تحلیل میکند، همان چیزی که ملاکهایی را برای اعلمیت تشکیل میدهد، آن زمان این چیزها را میدیدند. ما مدعی هستیم که ایشان در مقام پاسخگویی به چند سوال، مطالبی را گفتهاند که این مطالب مورد پذیرش فقهای بسیاری قرار گرفته است و نهایتاً جمعی این را پذیرفتهاند و مکتبی را تشکیل داده است که معلم این مکتب، آیتالله بروجردی شده است. با یک نفر مکتب درست نمیشود، با یک جماعت مکتب درست میشود، اما اگر به یک نفر نسبت داده میشود، صرفاً از این جهت است که او شروع کرده یا معلم این جمع بوده است. لذا اگر کسی چهار نظر خاص داشت و شما پسندیدید و میگویید «مکتب اصولی فلان شخص» صرفاً تسامح در تعبیر است و مکتب واقعی نیست.
👈 بخوانید: https://b2n.ir/r68488
🆔 @ijtihad