📚انتشار ویراست جدید کتاب «روش شناسی نقد احادیث»
🔻ویراست جدید کتاب «روش شناسی نقد احادیث» اثر استاد علی نصیری توسط انتشارات وحی و خرد وابسته به موسسه معارف وحی و خرد انتشار یافت.
🔹«روش شناسی نقد احادیث» حاوی بازکاوی روش نقد و تبیینِ فهم روایات است. بخشی از مباحث کتاب در حوزهی حدیث به دو بخش «روش شناسی نقد روایات» و «مبانی و قواعد فهم روایات» اختصاص دارد.
👈 معرفی + لینک خرید: https://b2n.ir/a51480
🆔 @ijtihad
💢نگاهی به شماره جدید مجله تقریرات
📖جدیدترین شماره دوماهنامه فرهنگی «تقریرات» به صاحب امتیازی و مدیر مسئولی علی اشرف فتحی، در ۵۲ صفحه و با قیمت ۳۰ هزار تومان روانه بازار مطبوعات شد.
🔻این شماره موضوعات ذیل را مورد بررسی قرار داده است:
🔹تقریر اول: «نجف و قم؛ تداوم و تکامل پروژه نائینی»
🔹تقریرات حوزوی؛ پیر بیپروا: «شهید آگاه، ضد روایت شهید جاوید»، «گفتگو با حجتالاسلام معراجی»
🔹تقریرات فکری؛ ارسطو در فیضیه: «گفتگو با سید ضیاء موحد»، «جدل با برهان/ دکتر سعید رضوی فقیه»، «گفتگو با دکتر غلامرضا زکیائی»، «آن سوی ذهنیت ارسطویی»
🔹تقریرات سیاسی؛ اوجگیری اسلام سیاسی: «جهاد علیه ملیتناپذیری»، «خوارج جدید»، «آیا طالبان تغییر کردهاند؟»، «زنان در افغانستان پسا جمهوریت»، «بنیادگرایی در کردستان ایران»
🔹تقریرات تاریخی؛ از دیروز و امروز زیدیگری: «شمشیر یا نصیحت؟ رسول جعفریان»، «زیدیگری کسروی»
🔹تقریرات حوزوی؛ جنسیت و فقه: «گفتگو با دکتر رحیم نوبهار»
👈 گزارش تفصیلی + لینک خرید آنلاین: https://b2n.ir/y73984
🆔 @ijtihad
💢سوژگی فقه در ابژه سکولاریزاسیون!/ نقدی بر یادداشت میلاد دخانچی
✍️ حجتالاسلام محسن قنبریان
🔻اصلاً فقه، همان که شما میگویید! گرایش سلطهگر نسبت به زن! زن گریز یا حتی زن ستیز! گریز از سوژگی و هیاهو و تشویقهای زنانه تا همه آنچه شمردهاید! بحثش بماند برای بعد.
به تصریحتان از ورزشگاه تا اقتصاد و فرهنگ و سیاست هم زیر چتر این فقه است که خسارت همه را برای او فاکتور کردهاید! و نوشتهاید: «برای دفاع از الهیات خود دست به دامن فلفل میشود؛ بنابراین ماجرای فلفل، نه نتیجه عملکرد سهوی فلان کارگزار و یا بدسلیقگی در اجراست. فلفل اسلحه ایست که فقه زن گریز (اگر نگوییم زن ستیز) برای دفاع از کیان خود در دست میگیرد!»
بنظرتان: فقه و بانیان آن مقصرند چون عقب ماندگی خود را با توسل به قوه قهریه دولت مدرن جبران میکنند، اینجاست که “فلفل” متولد میشود!
از خود نپرسیدید: این فقهِ فهم شده شما با آن تسلطش بر فرهنگ و سیاست در ایران، چطور با اینهمه سوژگی زنان در رسانه ملی کاری ندارد و فقط به دیدن چند سانت ساق پای لخت مردان در نمای دور ورزشگاه و احیانا استماع چند فحش گیر داده است؟!
با یک دست در اصلی ترین ابزار سوژگی (رسانه) فقه زدایی میکند و تماشاگر میلیونی میافزاید و با دستی دیگر پشت درب ورزشگاه، زنان را به جنگ فقه و مرجعیت فقهی میکشاند!
👈 ادامه یادداشت: https://b2n.ir/g52891
🆔 @ijtihad
💢از «روایت» تا «فَرا روایت»؛ منزلت اجتماعی روحانی
✍️عبدالحسین مشکانی: بهنظر میرسد قاطبه روحانیون، متدینین و مخالفین و معاندینِ روحانیت، درباره روحانیت، به یک باور مشترک در طیفهای گوناگون رسیدهاند و آنهم «کاهش منزلت اجتماعی روحانیون» است. در این مرقومه، تلاش دارم تا نگاهی به نسبت بین این «روایت» و «سنجشها»ی مستند آن، بیافکنم.
👈بخوانید: https://b2n.ir/j11069
🆔 @ijtihad
💢شمشیر یا نصحیت؛ مساله نهی از منکر مسلحانه در میان فِرَق اسلامی
✍️استاد رسول جعفریان
🔻یکی اختلاف نظرهای رایج میان فرق اسلامی، این است که برخی قائل به استفاده از شمشیر برای اصلاح جامعه هستند و شورش بر حکومتهای فاسد را مجاز میشمرند، شماری دیگر مخالف آن هستند.
انقلابیون در میان فرقههای مختلف، اغلب از دسته اولند. در میان شیعه، گروه زیدیه قائل به خروج با شمشیر است، اما امامیه، از آغاز به موضع عکس آن شهرت داشته است. در اینجا، مروری بر این آراء خواهیم داشت و استدلالهای هر کدام را مرور خواهیم کرد. گفتنی است که بخشی از این مساله به موضوع امر به معروف و نهی از منکر نیز باز میگردد.
👈بخوانید: https://b2n.ir/h70357
🆔 @ijtihad
7.46M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 حقایقی درباره حضرت خدیجه کبری سلام الله علیها در بیانات حضرت آیتالله خامنهای
🔻جناب خدیجه(س) حقیقتاً مظلوم است؛ بهخاطر اینکه شرف همسری پیامبر درباره ایشان دارای ارزش مضاعف است. دیگران مشرّف به شرف همسری پیغمبر شدند؛ لکن رنجهایی را که پیغمبر در عمده زمان رسالت به آنها مبتلا بودند، [دیگر همسران] این رنجها را ندیدند، ده سال در مدینه بود، عزت بود، احترام بود و زندگی راحت نسبت به آن دوره بود.
...ایشان دوران رنج و سختیهای پیغمبر را تحمل کرد. اولا نفس ایمانآوردن به پیغمبر که اولین کسی که ایمان آورد امیرالمؤمنین و حضرت خدیجه بودند؛ خود این یک امتیاز بزرگ و یک ارزش بسیار بالا است، آسان نیست عبور کردن و صرفنظر کردن از عقایدی که انسانها با آنها سالهای متمادی زندگی کرده، آسان نیست. برای ما چنین چیزی پیش نیامده تا بدانیم چقدر مشکل است.
...اینها مغفولٌعنه مانده و حضرت مظلومه است. این بزرگوار واقعا مظلومه است. تعبیر کردند که غریب هستند؛ واقعا همینجور است؛ واقعا جناب خدیجه(س) غریب هستند.
...حالا شما میگویید مادر یازده امام، اما در واقع مادر دوازده امام است؛ ایشان مادر امیرالمؤمنین هم هست، ایشان امیرالمؤمنین را در دامان خودش، آغوش خودش و زندگی خودش پرورش داده است تا چند سالگی...
🆔 @ijtihad
20.12M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 بیانات ارزشمند آیتالله جعفر سبحانی در بزرگداشت مقام حضرت خدیجه سلام الله علیها
🆔 @ijtihad
23.58M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥حضرت خديجه سلام الله علیها فرهنگ عقلانیت را در فضای جاهلی پیاده کرد
👆بیانات ارزشمند آیتالله جوادی آملی در همایش ملی صدف کوثر
🆔 @ijtihad
📲 دانلود برنامه اندرویدی «فقه و احکام رهبری»
📱نسخه اول این برنامه حاوی «رساله نماز و روزه» و «احکام نماز مسافر جامع» (جهت نیازمندی در ماه رمضان) میباشد و به مرور فتاوا و دیگر استفتائات به آن اضافه خواهد شد.
👈دانلود کنید: https://cafebazaar.ir/app/com.ahkamleader.ir
🆔 @ijtihad
📚کتاب «قاعده تقیه» منتشر شد
✔️امروز موضوعات بحث انگیز و اختلافی در حوزه معارف و احکام کم نیستند و چنانچه دامنه تقیه را شامل پیروان مذهب اهل بیت(ع) نیز بدانیم، گستره وسیعی از امور را در بر میگیرد و به دنبال آن سؤالات و شبهاتی پدید میآید که باید چاره ای بر آنها اندیشید.
از جمله این موضوعات «قاعده تقیه» است. قاعده تقیه در بعد اجتماعی و سیاسی کاربرد دارد و میتوان آن را در شمار قواعد فقه سیاسی دانست؛ از این رو، میتوان آن را در شمار «قواعد فقه سیاسی» دانست و از این منظر موضوع بحث و دقت نظر قرار داد.
نوشتار حاضر درسهای خارج «قواعد فقهی» استاد سید مجتبی نورمفیدی درباره قاعده یاد شده است که در مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) ایراد گشته و پس از بازنگری و تنظیم و ترتیب آن به قلم استاد، در پنج فصل سامان دهی شده است.
👈 ساختار اثر: https://b2n.ir/w76471
🆔 @ijtihad