💢واکنش های جهانی به هتک حرمت قرآن کریم
🔹الازهر مصر
الازهر شریف نیز در واکنش به این اقدام موهن، همه ملتهای اسلامی و عربی و صاحبان وجدان بیدار را به تحریم دوباره محصولات سوئد در حمایت از کتاب خداوند دعوت کرد. همچنین از دولتهای اسلامی و عربی خواست مواضع جدی و یکپارچه در قبال اقدامات موهن به مقدسات اتخاذ کنند.
این مرکز اسلامی همچنین تاکید کرده است که اجازه دادن مقامات سوئد به تروریستهای افراطی برای سوزاندن قران کریم و پاره کردن آن در روز عید مسلمانان، دعوت آشکار به دشمنی، خشونت و فتنه افکنی است و شایسته هیچ کشور متمدنی نیست.
🔹اتحادیه جهانی علمای مسلمان
در بین واکنش های عربی و اسلامی به این اقدام موهن نیز، علی قره داغی، دبیرکل اتحادیه جهانی علمای مسلمان گفت: «سوزاندن قرآن کریم نژادپرستی است نه آزادی. این اقدام نوعی بربریت فردی است که از سوی مقامات رسمی حمایت میشود در حالی که نباید در قبال آن سکوت کرد.»
🔹عربستان سعودی
وزارت خارجه عربستان سعودی هم در بیانیهای اعلام کرد: «این اقدامات خصمانه و تکراری را نمیتوان تحت هیچ توجیهی پذیرفت. اینها اقداماتی است که به وضوح به انزجار، انزوا و نژادپرستی ترغیب میکند.»
🔹عراق
وزارت خارجه عراق، سفیر سوئد در بغداد را در پی حادثه آتش زدن قرآن کریم در این کشور احضار کرد.
🔹کویت
وزارت خارجه کویت هم در بیانیهای اعلام کرد که اتفاقات رخ داده «اقدامی خطرناک است که احساسات مسلمانان سراسر جهان را جریحه دار می کند.» این وزارتخانه از جامعه بینالمللی و دولت سوئد خواست «برای جلوگیری اقداماتی نظیر انزجار و تعصف فورا وارد عمل شوند و چنین اقدامات موهنی را متوقف کنند.»
🔹اردن
در اردن نیز وزارت خارجه این کشور در بیانیهای اعلام کرد: «سوزاندن نسخهای از قرآن کریم اقدام انزجار آمیز خطرناک و نوعی اسلام هراسی است که به خشونت و اهانت به ادیان ترغیب می کند و به هیچ وجه نمی توان آن را آزادی بیان قلمداد کرد.»
🔹فلسطین
تشکیلات خودگردان فلسطین، جنبش حماس و جهاد اسلامی نیز این اقدام موهن را به شدت محکوم کردند. داود شهاب سخنگوی جهاد اسلامی در واکنش به چنین اقدامی هشدار داد: «چنین اقداماتی علیه قرآن کریم و مساجد باعث ایجاد جنگ دینی میشود.»
🔹لبنان
مجلس اعلای اسلامی شیعیان لبنان نیز در بیانیهای اعلام کرد که «اتفاقات رخ داده، تعدی به امت اسلامی و نقض آشکار آزادی دینی و آزادی اعتقادی است.» این مجلس خواستار « موضع جدی در برابر جنگ دینی» شد و از ملت ها و اندیشمندان خواست بر دولت سوئد برای «توقف چنین اقدامات موهنی» فشار بیاورند.
🔹مراکش
در مراکش نیز وزارت امور خارجه این کشور، کاردار سوئد در رباط را فراخواند. سفیر مراکش در سوئد هم برای رایزنی « برای مدت نامعلوم» احضار شد. در بیانیه وزارت امور خارجه مراکش امده است: «در این احضار، محکومیت شدید چنین اقدام متجاوزگرایانه ای به این دیپلماتیک سوئدی گوشزد و مخالفت با چنین اقدام غیرقابل قبولی عنوان شد.» وزارت خارجه مراکش این اقدام را «اقدامی خصمانه و غیرمسئولانه» توصیف کرد.
🔹پارلمان عربی
پارلمان عربی هم در بیانیهای با اشاره به اینکه «آنچه رخ داد، یک اقدام تحریک آمیز است که احساسات مسلمانان در سراسر جهان را جریحه دار میکند»، تداوم چنین اقدامات تحریک آمیز توسط مقامات سوئد را محکوم کرد.
🔹روسیه
ولادیمیر پوتین نیز این اقدام را محکوم کرد و در سخنانی گفت که روسیه برای قرآن و احساسات دینی مسلمانان احترام زیادی قائل است و بی احترامی به این کتاب مقدس در روسیه جرم است.» ویاچسلاو ولودین رییس دومای روسیه هم خواستار تدوین قطعنامه ای شد که به موجب آن «اقدامات مقامات سوئد علیه مسلمانان را که اجازه سوزاندن نسخه از قرآن کریم را می دهند، محکوم گرداند.»
گفتنی است، این اولین بار نیست که چنین اقدام موهنی در سوئد و جایی رخ میدهد که میزبان بیش از ششصد هزار مسلمان است. ۲۱ ژانویه گذشته نیز راسموسن پالودن رهبر حزب «خط افراطی» دانمارک نیز نسخهای از قران کریم را در نزدیکی سفارت ترکیه در استکهلم آتش زد این در حالی بود که پلیس نیز از او حفاظت میکرد. این موضوع موجی از اعتراضات را در جهان در پی داشت و باعث تحریم محصولات این کشور شد.
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢قله توحید و جشن انسجام
✍️استاد احمد مبلغی
در اعماق برنامههای دینی و رسوم اجتماعی اسلامی، رازهای ژرفی نهفتهاند که توجه به آنها بسی سودمند و بسیار ضروری است. این برنامهها از مرزهای ملموس ظاهری فراتر رفته و در جهان نمادهای پر راز و رمز جای گرفتهاند.
عید قربان، یکی از بزرگترین این برنامهها است؛ برنامهای که با راز و رمزهایی بسیار از دالانهای تاریخ عبور کرده و به ما رسیده است.
این عید بزرگ از یک سو مبتنی بر ریشههای تاریخی و برخاسته از داستان تکان دهنده حضرت ابراهیم علیهالسلام است و از سوی دیگر هوش و توان از اندیشه توحیدی میستاند و به ارزشها، مفاهیم و کاربردهای آن وفادار است. عید قربان از سوی سوم، علاوه بر ابعاد فکری، معنوی و تاریخی، دارای جنبههای اجتماعی و کارکردهای جامعه شناختی است.
👈 این سه بعد پر اهمیت عید قربان را مرور میکنیم: http://ijtihadnet.ir/?p=71802
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢دنیای استکبار بیش از هر زمان دیگری مشغول اسلامستیزی است/ عدهای میخواهند وانمود کنند متدینین با شادی مخالف هستند/ نباید توجيهگر عمل اشتباه فلان مسئول باشیم
✔️آیتالله نوری همدانی در دیدار جمعی از فضلای حوزه:
🔹امروز دنیای استکبار بیش از هر زمان دیگری مشغول اسلام ستیزی است و بهگمان خود با اهانت به مقدسات میتواند به مقصود خود دست بیابد و در این بین سازمانهای مدعی آزادی و حقوق بشری با سکوت خود فضا را برای این جریان فراهم میکنند. سران کشورهای اسلامی و مردم مسلمان به هر نحو ممکن بايد انزجار خود را نسبت به اهانت قرآن کریم اعلام بدارند.
🔸عدهای میخواهند اینگونه وانمود کنند که متدینین با شادی مخالف هستند در حالی که اینگونه نیست مردم به تفريحات سالم احتیاج دارند و این وظیفه متولیان فرهنگی کشور است که زمینههای این امر را فراهم کنند، البته شادی مردم زمانی محقق میشود که مشکلات اقتصادی و معیشتی آنها حل شود.
🔹ما وظیفه داريم از اصل نظام و انقلاب و رهبری دفاع کنیم ولی نباید توجيهگر عمل اشتباه فلان مسئول باشیم، بله! هر کسی به مردم و نظام و انقلاب صادقانه خدمت کرد باید حمایت شود هیچ کس حق ندارد مردم را ناامید کند.
👈 ادامه مطلب: http://ijtihadnet.ir/?p=71816
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
30.62M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 تماشا کنید: آیتالله سبحانی از نحوه آشنایی شهید مطهری با علامه طباطبایی در سال 1330 و مباحثه علمی ایشان میگوید
👈دریافت نسخه اصلی: http://ijtihadnet.ir/?p=71809
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢آیتالله خامنهای طلایهدار تحلیل واژگان در استنباط فقهی
✔️حجتالاسلام والمسلمین خالد الغفوری:
🔹مشابه روش حضرت امام در ایجاد ارتباط بین آیات و روایات را رهبر معظم انقلاب دارند که از جمله مباحث مهم در این زمینه تحلیل واژگان است. به طور مثال ذیل آیه جزیه اکثریت فقها کتاب را به تورات و انجیل معنا کرده و حتی علامه حلی آن را مجمع علیه دانسته است اما رهبر انقلاب تعبیر تورات و انجیل از «من الذین اوتوا الکتاب» را از باب غلبه وجود میدانند؛ چرا که در جزیره العرب آن زمان دو گروه مسیحی و یهودی بودند اما طبق قاعده اصولی غلبه وجود موجب انصراف نمیگردد بلکه غلبه استعمال است که موجب انصراف میشود.
🔸ثمره این تحلیل واژه توسعه در معنای اهل کتاب و احکام مخصوص به آنها است. از دیگر نتائج این است که کتاب توسعه معنایی پیدا میکند و شامل هر کتاب آسمانی حتی مشتمل بر مواعظ و توصیههای اخلاقی و نه فقط کتاب تشریعی میشود؛ چرا که مردا از کتاب نشانه توحید است و بنابراین افرادی که تابع پیامبر صاحب کتاب قبلی هستند نیز اهل کتاب محسوب میشوند.
🔹این توسعه چند مرحلهای مختص به رهبر معظم انقلاب است. چنین موشکافی واژهای از قرآن یک نو آوری دقیق و فقیهانه است. قبل از ایشان در چنین مسائلی بحثی نشده بود و ایشان یک بحث مفصل و مستدل و ظرفیتهای دلالی جدید را مطرح کردند و این اجتهاد تاسیسی _بر خلاف اجتهاد ترجیحی که نوآوری در آن وجود ندارد_ و یکی از معیارهای اجتهاد است.
👈 ادامه مطلب: http://ijtihadnet.ir/?p=71795
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
🔔نشست علمی «بررسی فقهی روایات جمعیت»
🎙ارائه: حجتالاسلام والمسلمین سید محمدعلی فقیهی (مدرس خارج فقه جمعیت )
📆زمان: دوشنبه، 12 تیرماه ، ساعت : 10:30
🏢مکان: میدان معلم، مرکز فقهی ائمه اطهار (علیهم السلام) طبقه 2، سالن جلسات
📎لینک حضور مجازی: www.markazfeqhi.com/live
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
🤝 قرارداد سرمایه گذاری همراه با سود معین
🔹سؤال: فردی میخواهد برای کار خود (که خدماتی و تبلیغاتی است نه تجاری)، از دیگران پول بگیرد و به آنها سود بدهد، در قالب چه قرارداد شرعی میتواند این کار را بکند؟
🔸 جواب: میتواند در قالب عقد وکالت، قرارداد منعقد کند؛ به این صورت که صاحب سرمایه به او وکالت دهد که با پول او، فعالیت اقتصادی مد نظر را انجام دهد و ماهیانه یا در پایان قرارداد، مقدار معینی (طبق توافق) از سودهای حاصل شده را به او بدهد و بقیه را به عنوان اجرت وکالت برای خود بردارد.
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
SDOC-C0C4E0A97C5688588AF0D728F7DE1FEC-06-28-SI.pdf
1.08M
🔖بررسی انتقادی تبیین کتاب «در آستانه تجدد» از «فقه سیاسی میرزای نائینی»
✍️حجتالاسلام محمد متقیان تبریزی
✂️کتاب تنبیه الامة، به دلیل نگارش آن توسط یکی از بزرگان حوزه علوم دینی در عصر مشروطه، و به دلیل تأیید و امضاء نظام مشروطه در آن، هماره مورد توجه برخی فقهپژوهان قرار گرفته است.
جناب دکتر فیرحی، پیرو دغدغه فقه سیاسی خویش، شرحی بر این کتاب نگاشته و سعی بر آن داشته که علاوه بر شرح کتاب، به گونهای در مقام گزارش «اندیشه سیاسی نائینی» نیز برآید. اینکه وی در این تبیین، صحیح و منطقی عمل نموده یا اینکه به خطا رفته است؛ سئوال اصلی و مسألهی پژوهش حاضر است.
در پاسخ به این سئوال، با روش تحلیلی -انتقادی و با دقت نظر در منابع فقهی میرزای نائینی و کتاب تنبیه الامة، نشان داده میشود که او نه تنها در این گزارش به خطا رفته، بلکه شرح او مبتلا به گونهای «تحریف معنوی» در اندیشه سیاسی نائینی نیز، شده است. دو بخش عمدهای که از ارکان اندیشه سیاسی نائینی محسوب میشوند و میتوان وجود تحریف را در آنها اثبات نمود؛ «نظریه ولایت عامه فقیه» و «ارکان سلطنت ولایتیه» است.
اگر چه انتساب نظریه ولایت عامه فقیه به میرزای نائینی، مورد تأیید است لکن این نظریه توسط نویسنده "آستانه تجدد" مورد تحریف معنوی قرار گرفته است. همچنین با تبیین ارکان مفهومی سلطنت ولایتیه در خاستگاه الهی آن، این امر روشن می گردد که، در کتاب مذکور، اندیشه نائینی در موطن خویش استقرار نیافته و به سویی هدایت یافته که بیگانه از مراد نویسنده تنبیه الامة بوده است.
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
📚روش اجتهادی تراکم امارات و آثار فقهی و اصولی آن
✔️کتاب «روش اجتهادی تراکم امارات و آثار فقهی و اصولی آن» اثر حجتالاسلام والمسلمین ناصر متقی املشی به همت «انتشارات عصر جوان» به چاپ دوم رسید. اثر حاضر در سه بخش «مباحث مقدماتی»، «مباحث مربوط به تراکم اَمارات» و «آثار فقهی و اصولی تراکم امارات» به رشته تحریر درآمده است.
👈 معرفی فصول: http://ijtihadnet.ir/?p=71813
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢آیا نقل یک حدیث به معنای قبول آن توسط راوی آن حدیث میباشد؟
✔️برخی محققین معتقدند که روایت شدن یک کتاب توسط یک راوی، به منزلهی قبول احادیث آن کتاب بوده است. همچنین شاید بتوان گفت: تصوری عمومی در حوزهی حدیث چنین است که حضور یک راوی در سند یک حدیث، به معنای قبول آن حدیث در نزد اوست. اما شواهد مختلفی بر خلاف این تصور وجود دارد که نشان میدهد اتجاه عمومی اصحاب در قرون نخستین، اینچنین نبوده است.
👈 یادداشت مصطفی بارگاهی را در «اجتهاد« بخوانید: http://ijtihadnet.ir/?p=71804
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢رودربایسی فعلی، حرکت نواندیشی نیست، بلکه معطل کردن ماشین نواندیشی است!/ رویکرد مولا و عبید، فقه را ناکارآمد کرده است/ فقه خانواده، آینده روشنی ندارد!
✔️فقه خانواده ازجمله ابواب فقهی جدید است که مورد توجه فقها واندیشمندان قرار گرفته است؛ فقهی که در آن، به بسیاری از احکام مرتبط با زنان، کودکان و ارتباطات آنها با اطرافیان نیز پرداخته میشود. خانواده اگرچه نهادی دیرپا و به تعبیری، دیرپاترین نهاد بشری است، اما پرداخت یکجا و تخصصی فقهی به مسائل آن، عمر چندانی ندارد. در این گفتگو، به پرسش از کارآمدی یا ناکارآمدی فقه موجود در حل مسائل خانواده پرداختهایم. دکتر زهرا اخوان صراف، دانش آموخته همزمان حوزه و دانشگاه است. او با اصرار بر حفظ تراث حدیثی، اما در عرصه نظر، نواندیش مینماید. صراف فقه موجود را درباب خانواده ناکارآمد میداند، البته راهکارهایی برای کارآمدی فقه در عرصه خانواده پیشنهاد میکند.
✂️به نظرم در حوزه خانواده، جریان نواندیشی که عهدهدار تحول و بازنگری در فقه خانواده باشد، نداریم. نواندیش یا نداریم یا بسیار کم است، لذا احساس میکنم اتفاق خاصی در این عرصه روی نخواهد داد. به نظر میرسد در این قضیه، یک رودربایستی وجود دارد که اسمش حرکت نواندیشانه نیست بلکه معطل کردن ماشین نواندیشی است.
👈 مشروح گفتگوی اجتهاد با این مدرس حوزه و دانشگاه، از نگاه شما میگذرد: http://ijtihadnet.ir/?p=71806
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢دولت سوئد از تمامی امت اسلامی عذرخواهی کند
✔️ آیتالله بشیر نجفی از مراجع نجف اشرف اهانت به قرآن کریم در سوئد را به شدت محکوم کرد و به دولت سوئد که اجازه داد این عمل شنیع انجام شود، پیامی صادر نمود که بدین شرح است:
ما عمل ننگین یکی از عصیانگران ملعون را که جسارت به کتاب آسمانی خداست، به شدت محکوم میکنیم و آنچه خشم ما را برمیانگیزد، اجازه دادن به چنین اعمالی است که دلیلی بر غضب خداوند بر شما و کسانی است که چنین کردند.
مایه تأسف است که چند روز پیش سفیر کشور شما در عراق را به حضور پذیرفتیم و خواستههای ما از شما احترام به ادیان و مقدسات بود.
همانطور که شما را از نزول غضب الهی هشدار می دهیم، باید به آنچه از جانب خداوند (عزّ و جلّ) آمده است، احترام بگذارید و مراقب احساسات نزدیک به یک میلیارد و نیم مسلمان نسبت به مقدساتشان باشید.
ما از دولت سوئد میخواهیم:
اول: اینکه دولت، قبل از اینکه یک فقیه مسلمان اعلام کند کشور شما پناهگاه و لانه دشمنان اسلام و مسلمین است از تمامی امت اسلامی عذرخواهی کند.
ثانیاً: فرد هتاک را که تاکنون سلب تابعیت نشده است به دستگاه عدالت در کشور خود تحویل دهد.
این هشدار و انذار است و آن که انذار شد معذور شد.
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
اجتهاد
💢واکنش دفتر آیتالله سیستانی به اهانت به ساحت قرآن در سوئد 🔺آزادی بیان به هیچ وجه تعدی به حریم قرآن
🔰گوترش: پیام آیتالله سیستانی را دریافت کردم و به زودی نامهای در جواب ایشان خواهم نوشت
✔️ دبیرکل سازمان ملل در گفتوگوی تلفنی با وزیر خارجۀ عراق: هتک حرمت قرآن باعث ایجاد مشکلات متعدد بین کشورهای جهان اسلام و جوامع اروپایی میشود؛ اقداماتی که به نوبۀ خود اسلامهراسی، افکار افراطی و تروریستی را تغذیه کرده و بذر نفرت و خشونت را در همۀ کشورهای جهان میکارد.
🔹پیام مرجع عالیقدر، آیتالله سید علی سیستانی را دربارۀ این موضوع دریافت کردم. از زحمات ایشان بسیار قدردانی میکنم و به زودی نامهای در جواب ایشان خواهم نوشت.
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🕋پایان مناسک حج تمتع / ۱.۸ میلیون مسلمان حاجی شدند
✔️مناسک حج تمتع امسال با حضور یک میلیون و ۸۴۵ هزار زائر بیش از ۱۰۰ کشور مسلمان در سرزمین وحی به پایان رسید. عربستان پیشتر ظرفیت ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار نفری برای حج امسال را اعلام کرده بود که برخی کشورها از سهمیه کامل خود استفاده نکردند.
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
🔔 فراخوان مدرسه تابستانه طلاب در حرم مطهر رضوی
🔺ویژه اساتید و مستعدین برتر و طلاب مقطع خارج
📆 از ۱۴ مرداد ماه لغايت ۲۶ مرداد
👤با حضور اساتید پیشکسوت حوزوی و موضوعات علمی و کاربردی
🎙برخی اساتید دوره آیات و حجج اسلام: سیدان، شب زندهدار، مبلغی، علیدوست، فیاضی، خیاط، عشایری منفرد، درایتی، زمانی، امیننژاد، ایروانی، رضایی و... میباشند.
📚در سه مدرسه فقه و اصول و مدرسه کلام و فلسفه و مدرسه ادبیات و تفسیر
🏛در جوار مضجع شریف رضوی؛ مدرسه میرزا جعفر (دانشگاه علوم اسلامی رضوی)
📌اساتید و طلاب که در حوزه علمیه خراسان پرونده دارند میتوانند جهت ثبت نام به سایت حوزه علمیه خراسان مراجعه نموده و طلاب سایر حوزههای کشور هم جهت ثبتنام با شماره 32008475 و 32008218 و یا شماره همراه 09388362725 تماس حاصل نمایند.
📌لازم به ذکر است جهت اسکان اساتید و نخبگان شهرستانی به تعداد محدود خوابگاه در دانشگاه علوم اسلامی رضوی پیش بینی شده است.
📌این دوره شامل دروس القایی در صبح و مناظرات و نشستهای علمی در بعد ظهر خواهد بود.
⏳مهلت ثبتنام در این دوره نهایتا تا 20 تیرماه 1402
🔗لینک ثبت نام مدرسه تابستانه دارالعلم: https://hozehkh.com/Students/Farhangi/Register?sc=1878
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢بررسی اشتراط اجتهاد در قاضی
✔️نشست علمی «بررسی اشتراط اجتهاد در قاضی و مشروعیت قضاوت مقلّد در حال ضرورت، از دیدگاه مرحوم صاحب جواهر و امام خمینی و محقق خوئی (رحمه الله علیهم)» چندی پیش با حضور اساتید و فضلای حوزه علمیه قم در مدرسه فقهی امام محمدباقر (علیهالسلام) برگزار شد. در این نشست حجتالاسلام محمدجواد رجبزاده که موضوع رساله سطح سه خود به این موضوع اختصاص داشته، به ارائه مطلب پرداخت که گزارش آن را میخوانید.
🔹بررسی اقوال و ادله شرطیت اجتهاد
🔸ادله شرطیت اجتهاد
🔹مقتضای قاعده اولیه نسبت به اشتراط اجتهاد
🔸ادله خاصه بر اشتراط اجتهاد
👈 ملاحظه نمایید: http://ijtihadnet.ir/?p=71829
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
📚خواستگاری و نامزدی در آیینه فقه و حقوق
✔️خواستگاری و نامزدی از مقدمات مهم ازدواج میباشند. در فقه و حقوق برای ایندو احکام، شرایط و اقسام متعددی ذکر شده که در برخی موارد عالمان مذاهب اسلامی و حقوقدانان با یکدیگر درباره آنها اختلافاتی دارند.
📖در این کتاب با توجه به اهمیت و کاربردی بودن موضوع، در ابتدا مفهوم شناسی خواستگاری و نامزدی و اقسام خواستگاری ذکر شده، سپس آداب و احکام خواستگاری و نامزدی همچون موانع خواستگاری، صفات مرد و زن مناسب، جایگاه استخاره در خواستگاری، حکم نگاه در خواستگاری، حکم گفتگو و ارتباط دوران نامزدی و در نهایت انحلال نامزدی از دیدگاه فقه و حقوق تبیین میگردد.
👈 آشنایی بیشتر با اثر: http://ijtihadnet.ir/?p=71818
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢جواز یا عدم جواز ورود به حریم شخصی فرزند و همسر با هدف تربیتی
✔️برخی از زمینههای فساد، در حریم شخصی افراد شکل میگیرد. حریم شخصی پیوسته ممکن است محل ایجاد انحراف افراد قرار گیرد. درنتیجه مسئله این پژوهش پاسخ به این پرسش است که آیا در راستای جلوگیری از شکلگیری زمینههای فساد در خانواده، میتوان در حریم شخصی همسر (زوجه) و فرزندان ورود کرد؟
حجتالاسلام عجمی با نظر به اینکه حکم تجسس و ورود به حریم شخصی، حرمت است، به این نتیجه رسیده که به حکم اولی نمیتوان به حریم شخصی برای صیانت، ورود کرد؛ اما درجایی که برای صیانت، راهی جز ورود به حریم شخصی نیست، تزاحم پیش میآید؛ تزاحم میان وظیفه صیانت و رعایت حریم شخصی. در این موارد باید اولویتسنجی کرد.
درنتیجه تنها در آنجایی میتوان برای صیانت به حریم شخصی وارد شد که صیانت و بازداری فرزند و همسر از گناه، منحصر به ورود به حریم شخصی است. ازآنجاکه وقایه، پیشگیری است، شامل اقدامهای پیشگیرانه محتمل میشود. یعنی احتمال اینکه امری سبب گناه شود، برای ورود به حریم شخصی برای جلوگیری از آن، کافی است.
👈گزارش تفصیلی این کرسی ترویجی را در «اجتهاد» بخوانید: http://ijtihadnet.ir/?p=71825
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
🔔پذیرش دانشجو در رشته جدید «احیاء تراث قرآنی و حدیثی»
✔️دانشگاه قرآن و حدیث وابسته به مؤسسۀ دارالحدیث برای اولین بار در کشور از مهرماه ۱۴۰۲ در رشته «احیاء تراث قرآنی و حدیثی» در مقطع کارشناسی ارشد، از بین خواهران و برادران علاقه مند در قم دانشجو میپذیرد.
🔺از مزایای انتخاب رشته مذکور میتوان به استفاده از امکانات پژوهشی و استادان مجرب، امکان اشتغال به تصحیح و تحقیق نسخه های خطی ومعرفی و احیاء میراث ارزشمند ایران و جهان اسلام اشاره کرد.
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢همه ادیان و مذاهب و نهادهای بینالمللی اهانت به ساحت قرآن را محکوم کنند
✔️آیتالله ناصر مکارم شیرازی در محکومیت جسارت به ساحت مقدس قرآن کریم در کشور سوئد بیانیهای صادر نمود که بدین شرح است:
✍️بسم الله الرحمن الرحیم
وَنُنَزِّلُ مِنَ الْقُرْآنِ مَا هُوَ شِفَاءٌ وَرَحْمَةٌ لِّلْمُؤْمِنِینَ وَلَا یَزِیدُ الظَّالِمِینَ إِلَّا خَسَارًا
بار دیگر کردارِ زشتِ توهین به مقدسات مسلمانان با سوزاندن قرآن کریم در یکی از کشورهای اروپایی تکرار گردید و همچون گذشته با نام آزادی بیان و با مجوز رسمی دولتی که در قلمرو آن مسلمانان زندگی میکنند به وقوع پیوست.
نتیجه چنین نمایش ننگینی، اطمینان به دوگانگی معیارهای کشورهای غربی در دفاع از آزادی و احترام به مقدسات همنوعان و دروغگویی آنان در رعایت حقوق مسلمانان است که چگونه حقوق نزدیک به دو میلیارد مسلمان توسط تعدادی اندک و با حمایت دولتی کوچک پایمال میشود و مدعیان آن دم برنمیآورند؟
مسلما با چنین کارهای سخیف و زشتی نه تنها آسیبی به ساحت مقدس قرآن کریم و دین نورانی اسلام وارد نمیشود، که بر ابراز ارادت مسلمانان به این کتاب آسمانی افزوده، اتحاد آنان را در مقابل دشمنان اسلام، پایدارتر و منسجم تر میسازد و قلوب انسانهای پاک و پی جوی حقیقت را به آشنایی با اسلام متوجه می نماید.
همین هراس، از رشد و گسترش اسلام در میان جوامع انسانی است که این بیچارگان را به چنین کارهایی واداشته است.
اینجانب ضمن محکومیت این جنایت، از بزرگان همه ادیان و مذاهب و نهادهای بین المللی خواستارم تا این حرکت را محکوم کرده و برای جلوگیری از تکرار چنین اعمالی تلاش جدی نمایند و از مسئولین کشورهایی که فضای اینگونه جسارتها را مهیا میکنند، میخواهم با احترام به حقوق مسلمانان و همه ادیان و التزام به قوانین انسانی، عاملان این کردار زشت را مواخذه نمایند والا طولی نخواهد کشید که دود این اعمال در چشم خود آنها خواهد رفت و در آن هنگام دیگر فرصتی برای چاره جویی نخواهد بود.
والسلام علی من اتبع الهدی
قم ـ ناصر مکارم شیرازی
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢 چشم انداز تشیّع در ایران و بایستههای نظریِ روحانیّون (گفتار اول)
✍️ محمدحسین کمالی
✔️حوادث یک سال اخیر ایران، و بعضی حرکاتِ روحانی ستیزانه و دین گریزانۀ آن، که برخی از آن به عنوان «اولین جنبشِ دین گریزانه» در تاریخ ایران- قبل و بعد از اسلام- یاد کردهاند، بهانۀ مناسبی است که به «ارتباط ایران، تشیّع و روحانیت» به نحو ناظر بر آینده دور –سدهها و هزارههای آینده- بپردازیم.
🔻در این یادداشت میخوانیم:
* «نور معنویّت» در تاریخ و جغرافیای ایران:
* معنویّت در ایران؛ امتدادِ صعود، یا آغاز نزول ...؟!
* ضرورت مقبولیّت شخصیّتهای حقوقی
* جایگاه تاریخی و جغرافیایی سازمان روحانیّت
* سه وظیفۀ ذاتی اعضاء سازمان روحانیّت
* علّت دین گریزیها؛ عدمِ کمالِ فاعل، یا عدمِ قبولِ قابل؟
* بخش اول: بایستههای نظریِ روحانیون
1. لزومِ ساختن و یافتن زبانهای مشترک:
2. لزومِ تقدیمِ علوم شناختی بر تعبّدی:
3. لزوم رویکردِ تطبیقیِ به علوم شناختی، در سطح ملّی:
4. لزومِ تعاملات میان رشتهای جهت کشف «احکامِ جزئی»:
5. لزومِ ملاحظۀ شاکلۀ اصناف و اشخاص مکلّفین:
6. لزومِ پیروی از الگوی نظری ابراهیم (ع):
👈 متن کامل این یادداشت اختصاصی در «اجتهاد» مطالعه نمایید: http://ijtihadnet.ir/?p=71837
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
🔔کرسی ترویجی «تحلیل فقهی - حقوقی حجیت و اعتبار اسناد رسمی در مقابل اسناد عادی»
🎙با حضور حججاسلام: حسین عندلیب و سید احسان رفیعی علوی
📆 زمان: دوشنبه ۱۲ تیر ۱۴۰۲ ساعت ۱۸:۳۰ الی ۲۰
🕌 مکان: قم، خیابان هفت تیر، کوچه۱۲، تقاطع اول، سمت چپ، موسسه امام رضا (علیهالسلام)
📺 پخش زنده: http://heyatonline.ir/irsi
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
🔔تمدید مهلت ثبتنام «دوره مقدماتی آشنایی با دانشهای حدیثی در قالب «مدرسه تابستانی حدیث»
✔️مرکز مدیریت حوزههای علمیه خواهران با همکاری دانشگاه قرآن و حدیث، جهت آشنايی بیشتر طلاب علوم دینی با دانش حدیث، دوره تابستانی تحت عنوان «مدرسه تابستانی حدیث» شامل 10 عنوان درسی در60 جلسه آموزشی را به صورت غیربرخط برگزار مینماید.
🔻این دوره برای طلاب سطح 2، مشروط به دارا بودن شرایط، معادل 6 واحد از بسته دروس اقتضایی حدیث(شامل: تاریخ حدیث شیعه، فقه الحدیث و جوامع حدیثی شیعه) محاسبه خواهد شد.
⏳مهلت ثبت نام: تا ۱۶ تیر ۱۴۰۲ تمدید شد.
☎️شماره تماس برای کسب اطلاعات بیشتر: 02151292610
🔹🔸ثبت نام برای عموم آزاد است.
🔗لینک ثبت نام: https://b2n.ir/h78752
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢فایده هنر این است که نفس اماره را به نفس مطمئنه تبدیل کند/ دخالت زمان و مکان در نصوص مرتبط با فقه هنر، بسیار جدی است/ برخی مسائل امروز فقه هنر را به امثال نگاه به نامحرم تقلیل میدهند
✔️به نظر میرسد فقههای نوپدید در دو دهه گذشته رشد فزایندهای را تجربه میکنند. دانشپژوهان فقه تقریباً در یک توافق نانوشته قرار گرفتهاند که باید به مسائل امروز بشر، از منظر دانش فقه، پاسخ دهند. یکی از مهمترین اموری که برای تشکیل یک باب فقهی نوپدید و امکان حل مسائل آن لازم است، ایجاد قواعد فقهی اختصاصی آن دانش است.
🔺دررابطهبا قواعد اختصاصی فقه هنر با استاد سید مجتبی نورمفیدی، رئیس پژوهشگاه فقه معاصر گفتگو کردیم. استاد درس خارج فقه و اصول حوزه عملیه قم اما بیشتر به توضیح پیرامون هنر و تعریف دقیق فقه هنر پرداخت. او البته در پایان نکاتی را پیرامون قواعد اختصاصی فقه هنر و رویکرد کلی به این قواعد در حل مسائل فقه هنر بیان کرد.
✂️ امروزه پرسشهای عمیقی در حوزه فیلم و سینما بهعنوان یکی از مصادیق هنر مطرح میشود که نیازمند بررسی ویژه است. امروزه سؤالات فقط در این حد نیست که آیا میتوان چهره زن یا پوشش زن را بهگونهای که در موازین شرعی منطبق نیست، نشان داد یا نه؟ مثلاً مرد میتواند زن را گریم کند و برعکس یا نه؟ سؤالات فراتر از اینهاست. این چالشها باید در فقه هنر و فلسفه فقه هنر مورد بررسی قرار گیرد.
👈 مشروح گفتگوی «اجتهاد» با استاد نورمفیدی، از نگاه شما میگذرد: http://ijtihadnet.ir/?p=71832
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
📚روایت کتاب محور احادیث شیعه
✔️اثر جدید حجتالاسلام والمسلمین احسان سرخهای، عضو هیئت علمی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه با عنوان «روایت کتاب محور احادیث شیعه»، در ۳۵۲ صفحه، توسط انتشارات مؤسسه معارف اهلبیت (علیهمالسلام) روانه بازار نشر شد.
👈 معرفی اثر: http://ijtihadnet.ir/?p=71842
🆔 https://eitaa.com/ijtihad