📜 آغاز به کار رسمی دولت چهاردهم، فردا ۷ مرداد ۱۴۰۳ با تنفیذ و اعطای حکم رئیسجمهور منتخب توسط رهبر معظم انقلاب اسلامی
✔️مراسم تنفیذ و اعطای حکم چهاردهمین دورهی ریاست جمهوری اسلامی ایران و آغاز بهکار رسمی رئیس جمهور منتخب، یکشنبه ۷ مرداد ۱۴۰۳ با حضور رهبر انقلاب اسلامی و جمعی از مسئولان و کارگزاران نظام در حسینیهی امام خمینی(ره) برگزار و حکم منتخب ملّت برای ریاست جمهوری بر اساس بند ۹ اصل ۱۱۰ قانون اساسی، توسط ولیفقیه تنفیذ میشود.
🔹در این برنامه وزیر کشور گزارشی از روند برگزاری دور اول و دوم انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم ارائه میکند و پس از قرائت متن حکم تنفیذ رئیسجمهور منتخب و ایراد سخن توسط آقای دکتر مسعود پزشکیان، رهبر انقلاب سخنرانی خواهند کرد.
🔹بیش از ۲۵۰۰ نفر از مقامات کشوری و لشکری، رؤسا و اساتید حوزه و دانشگاه، نمایندگان اصناف مختلف، جمعی از خانوادههای معظم شهدا و سفرای کشورهای خارجی مقیم در تهران در این مراسم حضور خواهند داشت.
🔹مراسم تنفیذ چهاردهم از ساعت ۱۰ صبح یکشنبه ۷ مرداد بهصورت زنده و مستقیم از رسانه KHAMENEI.IR و شبکههای رادیویی و تلویزیونی رسانه ملی و بینالمللی پخش خواهد شد.
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
۷ مرداد ۱۴۰۳
🔔 از قضاوت تا حقیقت، نگاهی به هجمه رسانهای اخیر علیه استاد میرباقری
👤با حضور:حجتالاسلام علیرضا پیروزمند؛ عضو هیأت علمی دانشگاه عالی دفاع ملی
💢 مخاطبین گرامی میتوانند سوالات خودرا تا یک ساعت قبل از آغاز برنامه به این آیــدی ارسال نمایند تا از کارشناس برنامه پرسیده شود.
⏰ زمان: امروز یکشنبه ۷ مرداد، ساعت ۱۰:۳۰
🔗لـینک شرکـت در برنامـه
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
۷ مرداد ۱۴۰۳
📜بیانیه جامعه مدرسین در پی حمله پلیس آلمان به مرکز اسلامی هامبورگ
✍️بسم الله الرحمن الرحیم
اقدام ضد حقوق بشری و گستاخانه پلیس آلمان در حمله به مرکز اسلامی هامبورگ و مسجد امام علی – علیه السلام – حرکتی غیر قانونی و برخلاف موازین آزادیهای مذهبی است.
این مراکز از مهمترین مجموعههای ترویج معنویت و معارف اسلامی است که خنثی کننده افراط گرایی و رشد جریانات تند روی منحرف است. بی شک این اقدام غلط و سیاست زده، فرصت ظهور جریانات منحرف ضد دین را فراهم میکند و محیطهای مذهبی آلمان و اروپا را با مشکلات جدی روبه رو خواهد کرد.
جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با محکوم کردن حملهی نیرویهای پلیس آلمان به این مراکز و ایجاد محدودیتهای غیر منطقی برای مسلمانان و شیعیان، از مسئولان دستگاه دیپلماسی و دیگر متولیان امر میخواهد با پیگیریهای حقوقی از فعالیتهای مرکز اسلامی هامبورگ و مسجد امام علی – علیه السلام – حمایت و صیانت کرده و با جدیت مسئله بازگشایی این مراکز را دنبال کنند.
دولت آلمان نیز بداند اسلام دین اخلاق، معنویت و صلح و دوستی است. اسلام هراسی و اسلام ستیزی حربه و توطئه جریان صهیونیسم بین الملل است و حرکت در مسیر طراحیهای مراکز صهیونیستی بیش از هرچیز به دولت و ملت آلمان آسیب خواهد رساند.
گرچه این حمله و ایجاد فشار علیه مراکز عبادی و دینی موجب رنجش مسلمانان مقیم آلمان، مسلمانان جهان، علماء، دانشمندان، اساتید دانشگاه و رهبران دینی شده است، اما حفظ آرامش و رعایت قانون، در اولویت است و امیدواریم با پیگیریهای مستمر، هرچه زودتر این مسأله پایان یابد و حقوق مسلمانان و شیعیان مقیم آلمان تأمین گردد. إنشاءالله.
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
۷ مرداد ۱۴۰۳
💢چرایی و چیستی حکم تنفیذ ریاست جمهوری
✍️حجتالاسلام فرجالله هدایتنیا
اصل ۱۱۰ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، امضای حکم رییسجمهور منتخب را در ردیف وظایف و اختیارات مقام رهبری قرار داده است. از امضای حکم ریاست جمهوری در حقوق اساسی جمهوری اسلامی ایران به «تنفیذ» یاد میشود. اگرچه تنفیذ از نظر فقهی، اصطلاحی باسابقه و شناختهشده است، اما پس از انقلاب اسلامی وارد ادبیات حقوقی کشور ما گردید. به همین دلیل از نظر حقوقی، راجع به آن پرسشهای مهمی وجود دارد. پس از اشارهای کوتاه به مفهوم و ماهیت حقوقی «تنفیذ»، مهمترین پرسشهای مربوط به آن از منظر حقوق اساسی ج.ا. ایران مورد بررسی قرار میگیرد.
📝 بخوانید: http://ijtihadnet.ir/?p=75976
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
۷ مرداد ۱۴۰۳
💢حقیقت تنفیذ؛ فرایندی حقوقی و شرعی
✔️مراسم تنفیذ، یک امر تشریفاتی، تبلیغاتی یا سیاسی نیست، افتتاح یک مراسم نیست، حقیقت تنفیذ، چیزی فراتر از برداشتهای ظاهری از این امر است. این وضعیت دارای مفهومی حقوقی و شرعی است. در این بحث به طور اختصار به تبیین و جایگاه حقوقی و شرعی تنفیذ حکم ریاستجمهوری میپردازیم.
✂️برشی از متن: چه فرقی بین نصب و تنفیذ وجود دارد؟ نکته قابلتوجه این است که در بحث قوه قضاییه و شورای نگهبان، رهبری، رئیس قوه قضاییه و نیز فقهای شورای نگهبان را نصب میکند، اما در موضوع ریاستجمهوری، مردم انتخاب میکنند و ولیفقیه این انتخاب را تنفیذ میکند. به نظر میرسد چه نصب و چه تنفیذ هر دو اعطای مشروعیت و اجازه تصرف است؛ اما اینکه در ریاستجمهوری بعد از انتخاب مردم این اجازه صورت میگیرد، به دلیل این است که در نظام اسلامی مقبولیت مردمی یکی از شرایط اصلی تحقق حکومت است و این مقبولیت مردمی باید در انتخاب حاکمان و تصمیمگیریهای حکومتی نمود داشته باشد و در قانون اساسی انتخابات ریاستجمهوری بهعنوان بهترین فرصت برای تجلی مقبولیت مردمی یا مردمسالاری در نظام مردمسالار دینی پیشبینی شده است؛ لذا در موضوع ریاستجمهوری برخلاف دو مورد دیگر بهجای نصب مستقیم از طرف رهبری، از تنفیذ منتخب مردم استفاده شده است؛ درعینحال هر دو جهت اعطای مشروعیت است.
📝 متن یادداشت دکتر خیرالله پروین، استاد دانشکده حقوق دانشگاه تهران: http://ijtihadnet.ir/?p=75967
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
۷ مرداد ۱۴۰۳
💢مادامی که پایبند هستید!
✔️ دکتر سیداحمد حبیبنژاد، دانشیار حقوق دانشگاه تهران در جهت بازشناسی و واکاوی اثرات حقوقی تنفیذ و جنبههای قانونی آن طی یادداشتی موضوعات ذیل را مورد واکاوی قرار داده است.
* تنفیذ؛ الزام قانونی یا تشریفات نمایشی
* تنفیذ حکم ریاستجمهوری توسط رهبری؛ وظیفه یا اختیار
* مشابه و معادل تنفیذ در نظامهای سیاسی دنیا
* امضا و تنفیذ؛ تفاوتها و ترادفها
* نسبت تنفیذ و نظارت بر رئیسجمهور
✂️برشی از متن: امکان استفاده از ابزار نظارتی در خصوص تنفیذ به این دلیل است که تنفیذ عملی مطلق و بدون شروط و قیودی نمیباشد؛ بلکه تنفیذ عملی مادامالشرایطی است؛ یعنی تا زمانی تنفیذ رهبری اعتبار دارد که شروط و قیود در تنفیذ رعایت گردد.
مشروط بودن و مطلق نبودن تنفیذ بهصراحت در متن تنفیذ ریاستجمهوری شهید رجایی توسط امام خمینی (ره) بیان گردیده است: «اینجانب رأی ملت شریف را تنفیذ و ایشان را به سمت ریاستجمهوری اسلامی ایران منصوب نمودم، و مادام که ایشان در خط اسلام عزیز و پیرو احکام مقدس آن هستند و از قانون اساسی ایران تبعیت و در مصالح کشور و ملت عظیمالشأن در حدود اختیارات قانونی خویش کوشا باشند و از فرامین الهی و قانون اساسی تخطی ننمایند، این نصب و تنفیذ به قوت خود باقی است و اگر خدای ناخواسته بر خلاف آن عمل نمایند، مشروعیت آن را خواهم گرفت.»
👈 اینجا بخوانید: http://ijtihadnet.ir/?p=75971
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
۷ مرداد ۱۴۰۳
🔔مدرسه تابستانه فقه مضاف
🔻در پنج محور:
🔹چیستی و روش شناسی فقه مضاف
🔹فقه اقتصادی
🔹 فقه جزایی
🔹 فقه سیاسی
🔹فقه قراردادها
🔶 چیستی و روش شناسی فقه مضاف
🎙استاد محمد سند
🎙استاد احمد مبلغی
🎙استاد محمدحسین ملک زاده
🎙دکتر محمود حکمت نیا
🔶 فقه اقتصاد
🎙استاد غلامرضا مصباحی مقدم
🎙استاد مجید رضایی
🎙استاد حسن آقا نظری
🎙استاد محمد اسماعیل توسلی
🔶 فقه سیاسی
🎙استاد سجاد ایزدهی
🎙استاد نجف لکزایی
🎙استاد احمد راهدار
🔶 فقه جزا
🎙 دکتر غلامحسین الهام
🎙 دکتر احمد حاجی ده آبادی
🔶 فقه قرار دادها
🎙استاد علیرضا امینی
🎙دکتر جلیل قنواتی
📌 با اعطای گواهی
🖥 به صورت مجازی
🖥شروع دوره از ۱۳ تا ۱۸ مردادماه
🆔 جهت ثبتنام به شناسه کاربری در پیام رسان بله @taha_kamali پیام دهید.
☎️شماره ۰۹۹۲۰۶۶۸۴۱۴ تماس حاصل نمایید.
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
۸ مرداد ۱۴۰۳
🔔مدرسه تابستانی «سبک شناسی اجتهادی امام خمینی(ره)» در مشهد مقدس
🔻مزایا
◽️اعطای گواهی نامه پایان دوره
◽️حمایت مالی از مقالات و تقریرات مستخرج از دوره
◽️اولویت جذب در کارگروه پژوهشی مکتب اجتهادی امام خمینی(ره)
🔻جهت ثبت نام اطلاعات شخصی
(نام و نام خانوادگی ، شناسه طلبگی و شماره تلفن همراه) را به آیدی @mashhad_markazfeqhi پیام دهید.
🗓 زمان ثبت نام: از ۵/۸ الی ۵/۱۲
⏳ آغاز دوره: ۱۳ الی ۱۸ مرداد ماه
⏰ ساعت: هر روز ساعت ۸ الی ۱۱ صبح
🏛 مکان: خیابان آیتالله بهجت، بین آیتالله بهجت ۹ و ۹/۱، مرکز فقهی ائمه اطهار علیهم السلام
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
۸ مرداد ۱۴۰۳
🔔کرسیعلمیترویجی «نسبت سنجی جهاد ذَبّی با فقه مقاومت و دفاع»
🎙ارائه: حجتالاسلام سید جواد حسینی گرگانی (معاون پژوهشی مرکز فقهی ائمه اطهار علیهم السلام)
🎙ناقد: حجتالاسلام محمد متقیان تبریزی» (عضو گروه پژوهشی فقه سیاسی مرکز پژوهشی فقه و اجتهاد فاضل)
🗓 زمان: سه شنبه ۹ مرداد ساعت ۱۱
🕌 مکان: قم، میدان معلم، مرکز فقهی ائمه اطهار علیهم السلام طبقه دوم، اتاق گروه فقه سیاسی
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
۸ مرداد ۱۴۰۳
🔔کرسی علمی ترویجی «چارچوب سیاست گذاری فقهی بهره برداری از اراضی موات»
🎙ارائه: حجتالاسلام منصور شریفی
🎙ناقدان: استاد سعید واعظی و حجتالاسلام مجید حبیبیان
🗓زمان: سه شنبه ۹ مرداد، ساعت ۱۰_۱۲
🏛مکان: قم، بلوار سمیه، خیابان شهید رجایی، بین رجائی ۴و۶، مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی
🔗جهت شرکت به صورت مجازی: http://www.skyroom.online/ch/m.faghih64/cmir
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
۸ مرداد ۱۴۰۳
💢جامعه و حکومت ولایی از منظر آیتالله خامنهای
✍️حجتالاسلام یحیی عبدالهی
از ویژگیهای مبانی فکری حضرت آیتالله سیدعلی خامنهای و نظام اندیشه او، میتوان به محوریت قرآن و معارف وحی اشاره کرد؛ کاربست دقیق و عالمانه آیات قرآن و تفسیر حکیمانه آنها در خلال مباحث گستردهای که در طول حیات علمی ایشان ظهور و بروز پیدا کرده، حکایت از انس و اشراف ایشان بر معارف قرآنی دارد.
شاید بتوان گفت: بنیان نظام فکری آیتالله خامنهای، بیش از همه بر معارف قرآن استوار گردیده است؛ از این رو افکار و اندیشههای ایشان در تحلیل و تصمیم گیری نسبت به عرصههای مختلف اجتماعی و سیاسی کاملاً صبغه قرآنی دارد و مشحون از استنادات قرآنی است. تبیین و تفسیرهای ایشان از آیات قرآن و انطباق آنها با حوادث واقعه، نمایانگر عمق فقاهت و ظرافت نظر ایشان است.
ویژگی ممتاز اندیشههای آیتالله خامنه ای، حضور در مقیاس اجتماعی، تمدنی و فلسفه تاریخی است. در ادامه سعی داریم مفهوم جامعه و حکومت ولایی را در اندیشه ایشان مرور کنیم.
👈 بخوانید: http://ijtihadnet.ir/?p=75979
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
۸ مرداد ۱۴۰۳
📢 پیام تسلیت رهبر انقلاب در پی شهادت مجاهد بزرگ آقای اسماعیل هنیه:
◾️خونخواهی مهمان عزیزمان را وظیفه خود میدانیم/ رژیم صهیونیستی زمینه مجازات سخت را برای خود فراهم ساخت
✍️متن پیام رهبر انقلاب اسلامی به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
انا لله و انا الیه راجعون
ملت عزیز ایران!
رهبر شجاع و مجاهد برجستهی فلسطینی جناب آقای اسماعیل هنیه در سحرگاه دیشب به لقاءالله پیوست و جبههی عظیم مقاومت عزادار شد. رژیم صهیونی جنایتکار و تروریست، میهمان عزیز ما را در خانهی ما به شهادت رسانید و ما را داغدار کرد، ولی زمینهی مجازاتی سخت برای خود را نیز فراهم ساخت.
شهید هنیه سالها جان گرامیاش را در میدان مبارزهئی شرافتمندانه بر سردست گرفته و آمادهی شهادت بود، و فرزندان و کسان خود را در این راه تقدیم کرده بود. او از شهید شدن در راه خدا و نجات بندگان خدا باک نداشت، ولی ما در این حادثهی تلخ و سخت که در حریم جمهوری اسلامی اتفاق افتاده است، خونخواهی او را وظیفهی خود میدانیم.
اینجانب به امت اسلامی، به جبهه مقاومت، به ملت شجاع و سرافراز فلسطین و بالخصوص به خاندان و بازماندگان شهید هنیه و یکی از همراهانش که با وی به شهادت رسیده است، تسلیت عرض می کنم و علوّ درجات آنان را از خداوند متعال مسألت مینمایم.
سید علی خامنهای
۱۰ مرداد ۱۴۰۳ مصادف با ۲۵ محرم ۱۴۴۶
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
۱۰ مرداد ۱۴۰۳