💢شماره جدید فصلنامه مطالعات تقریبی مذاهب اسلام منتشر شد
🔹مجله "مطالعات تقریبی مذاهب اسلامی" که با درجه علمی ـ ترویجی منتشر میشود جدیدترین شماره خود را منتشر کرد.
🔹در شماره جدید (۴۹) این مجله که به صورت فصلنامه است مقالاتی همچون؛ وحدت، اضطرار یا تکلیف و راهکارهای عملی آن از رضا رنجبر، استثنائات قاعده تبعیت عقد از قصد در فقه مذاهب اسلامی از علی اکبر فرح زادی، حدیث سلیمانی، حفظ آبرو و جایگاه آن در مقاصد شریعت از دیدگاه فقهای مذاهب از مهدی شوشتری، بررسی تطبیقی خواستگاری در فقه مذاهب خمسه اسلامی از علی اکبر ربیعی به چاپ رسیده است.
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
#اختصاصی
💢فقه فتوایی نتوانسته همپای مسائل جدید حرکت کند/مدل پیشبرد فقه در عرصهی بازیهای رایانهای
✔️گزارش نشست علمی «مدل پیشبرد فقه در عرصه بازیهای رایانهای»:
🔹کم نداریم بازیهایی که گفتهاند قمار است و حال آنکه وقتی بهصورت دقیق موضوع شناسی میشود، مشخص میشود که قمار نیست و از آن طرف هم کم نیست بازیهایی که قمار است اما توجه ندارند که قمار است.
🔹نگاه مطلقاً منفی به بازیهای رایانهای ناشی از عدم اطلاع نسبت به چیستی بازیهای رایانهای است.
🔹امروزه بیان حکم مسائل مستحدثه از حرکت پرشتاب مسائل مستحدثه عقبمانده است هر چند که فقه ما بر اساس منابع غنی قرآن و روایات اهلبیت علیهمالسلام و توانایی و قابلیت به پاسخگویی به تکتک این مسائل را دارد و برای تمامی این مسائل حرف دارد.
تفصیل مطلب👈 http://yon.ir/vAY3Q
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢گسترش علوم دینی در حوزه به برکت انقلاب است/مشکلات را بااصل انقلاب گره نزنیم
✔️آیت الله محمد جواد فاضل لنکرانی:
🔹شرط بقای انقلاب این است که روحانیت و مسؤولان باورهای انقلابی خود را محکم کنند این دستور خدا است که امید به دشمنان نداشته باشیم.
🔹قبل از انقلاب، آمریکا و انگلیس و شوروی برای ما تصمیم می گرفتند در حالی که قرآن دستور می دهد که یهود و نصارا را سرپرست خود قرار ندهید.
🔹انقلاب، احیای دین بود و وقتی می گوییم انقلاب، اسلامی است یعنی دین در حکومت طاغوت اثری نداشت و در طول قرن ها افیون ملت ها نامیده می شد و انقلاب و امام راحل دین را که به انزوا رفته بود احیا کرد.
🔹اگر صدها سال دیگر بر کشور می گذشت و انقلاب نبود، حوزه های علمیه این مقداری که امروز با دین آشنا هستند، آشنایی پیدا نمی کردند.
🔹امروز یک مسؤول فکر نکند که اگر کم کاری کند فقط به خودش خیانت کرده است بلکه او به اسلام و دین ضربه زده است.
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
#اختصاصی
💢متون فعلی حوزه، از زمان حضرت آدم که نبودهاند! / متون جدید نگاشته شده، غالبا ضعیف هستند
✔️گفتگوی شبکه اجتهاد با حجتالاسلام والمسلمین رضا مختاری، رئیس فعلی موسسه کتابشناسی شیعه؛ در موردتولیدات علمی حوزههای علمیه:
🔹مرحوم آخوند خراسانی و شیخ اعظم از شخصیتهای وارستهای بودند و علاوه بر مقامات علمی، از زهد و معنویت کمنظیری نیز برخوردار بودند وگرنه صرف علمیت یک کتاب، سبب ماندگاری آن نمیشود.
🔹کثرت شاگردان این شخصیتهاست که مروج استاد خود بودهاند و بعدها در زمان ما، کثرت شروح بر این کتب، موجب شده که به آن کتابها روی آورده شود.
ادامه گفتگو👈 http://yon.ir/27yBl
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
#اختصاصی
💢امام و رهبری، با تفکر مقدس پنداشتنِ مسئولین مبارزه کردند/
عدالت قاضی ملازم با عادلانه بودنِ حکم او نیست
✔️گفتگوی شبکه اجتهاد باحجتالاسلام والمسلمین عبدالرضا ایزدپناه، معاون سابق فرهنگی و اجتماعی قوه قضائیه؛ در مورد سخنان چندی پیش رئیس کل دادگستری استان خراسان رضوی:
🔹عدالت، به معنای عادلانه بودن حکم قاضی نیست. حکم قاضی بر اساس ظواهر است.
🔹در رابطه با گناهانی که شخص خودش انجام میدهد، رفع عقاب آن، کاری به دادگستری ندارد، بلکه وقتی شخص توبه می کند بخشوده میشود.
🔹در دهه شصت برخی این حرف را میزدند که من رئیس و مدیرکلّ هستم؛ چون از طرف رهبری گرچه با چند واسطه نصب شدهام و رهبری نیز از جانب خدا و امام نصبشده است؛ هر کس به من توهین کند، به خدا و امام توهین کرده است.
ادامه گفتگو👈 http://yon.ir/TGBrC
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
#اختصاصی
💢سیاست کلی امام خمینی درباره عدم حضور روحانیت در مناصب اجرایی همچنان محفوظ است
✔️گفتگوی شبکه اجتهاد باحجتالاسلام والمسلمین مهدی شریعتیتبار، مدیر گروه فقه و اصول بنیاد پژوهشهای آستان قدس رضوی؛ در موردنقش روحانیت در پیروزی و تداوم انقلاب:
🔹حتیالامکان اگر نیاز و ضرورتی نیست روحانیون نباید در مناصب اجرایی حضور داشته باشند.
🔹پذیرش امانت، تعهدآور و مسئولیت آور است و کسی که قبول میکند باید مقید باشد؛ لذا در مجموع پذیرش مسئولیت مدیریت اجرایی در حکومت اسلامی تا ضرورت و تکلیف اقتضا نکرده، دنبال آن رفتن برای کسانی که مقید به قیود و ضوابط هستند، کار صحیحی نیست.
🔹تشکیل حزب در چهارچوب مقررات نظام کار خوبی است و حضور روحانیت به شکل میدانی در قالب این چهارچوب به عنوان اشخاص و عناصری از روحانیت مانعی ندارد؛ اما شأن سازمان روحانیت به عنوان نهاد مقدس علمای دین این نیست که در قالب حزب تجلی پیدا کند.
ادامه گفتگو👈 http://yon.ir/2QlRO
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢فقه ر ا در موضوع خاص زندانی نکنیم/کرسیهای فقه جدید ایجاد شود
✔️حجت الاسلام والمسلمین علی لونی الیگودرزی، عضو هئیت رئیسه مجمع عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه:
🔹فقه شیعه بسیار غنی است و تلاش علمای بسیار برجسته در طول تاریخ بر پایه وحی و سنت بوده است. اگر این فقه را که قابلیت در عرصههای مختلف دارد، پاسخ گو نکنیم و در چند موضوع خاص فقه را زندانی کنیم، در واقع ظلم به فقه کرده ایم.
🔹اگر میخواهیم در خدمت فقه باشیم، باید این فقه را که همه ادعا داریم که می تواند پاسخ گو باشد، پاسخ گو کنیم و راهش این است فقه را در کنار علوم انسانی قرار دهیم تا علوم انسانی عرصهها را نشان دهد و فقه حکم رانی کند از جمله عرصهها موضوع شناسی و تخصص است.
🔹معتقدیم باید موضوعات علوم انسانی تخصصی شود تا فقه جواب دهد و اگر این تخصص براساس مبانی دینی شکل بگیرد، اولویت بندی موضوعات بر اساس مبانی دینی اسلامی میشود و دیگر نیازی نیست به سمت غربیها برویم و علوم انسانی را از آنها بگیریم و اولویت را برای جامعه به عنوان نیاز تعیین کند و ما تنها پاسخ دهیم.
🔹این رشته بندی کردن رشتهها و برگزاری کرسیهای فقه نو یعنی برقرار کردن ارتباط بین گرایشات علوم انسانی و فقه، تا الویتهای موضوعی را هم که فقه باید پاسخ دهد، خود حوزه تعیین کند.
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
#اختصاصی
💢کسی که میگوید روحانیون در سیاست نباشند، چرا برای پزشکان یا قومیتها، این مسأله را مطرح نمیکند؟!
✔️گفتگوی صریح و جذاب شبکه اجتهاد باحجتالاسلام والمسلمین علیاکبر نوایی، استاد حوزه و دانشگاه و مسئول مرکز نخبگان و استعدادهای برتر حوزه علمیه خراسان؛ در خصوص حضور روحانیت در مناصب سیاسی:
🔹روحانیت با عنوان فردی که وظیفهاش معرفی اسلامی است که امام آن را معرفی کرده است باید در مناصب سیاسی حضور پیدا کند و عدم حضور وی نشانه کوتاهی از وظیفه خود است.
🔹بعد از انقلاب با ورود روحانیت به عرصه سیاسی و عرصههای گوناگون، اشتباهاتی را مرتکب شدند به دلیل نداشتن تخصص لذا این امر موجب شد تا محبوبیت آنها کاهش پیدا کند.
🔹روحانیت نباید عضو جناح و یا از جناحی حمایت کند بلکه باید منافع اجتماعی را در نظر بگیرد و بر اساس منافع اجتماعی عمل کند.
🔹اگر روحانی در زد و بندهای سیاسی و دستهبندیهای سیاسی قرار گرد قطعاً محبوبیت خود را از دست میدهد، روحانی اگر از حزب و جناحی دفاع کند به روحانیت ضربه خواهد زد.
ادامه گفتگو👈 http://yon.ir/gzYZ2
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
#اختصاصی
💢اگر با طب اسلامی مقابله نکنیم، فردا به حمل و نقل اسلامی هم دچار میشویم!
✔️گفتگوی جذاب شبکه اجتهاد با حمید رضا تمدن، پژوهشگر مطالعات اسلام و سلامت و دانشجوی دکترای فقه و حقوق دانشگاه امام صادق؛ در مورد متخصصین «طب اسلامی»:
🔹افراد حق ندارند به استناد یک روایت، نسخهای برای تمام افراد بپیچند و بگویند قطعاً فلان داروی گیاهی یا فلان ماده غذایی، درمان این بیماری است.
🔹جریان طب اسلامی با قرآن، به مثابه یک کتاب طبّی معامله میکنند.مدعیان طب اسلامی نتوانستند بین شؤون مختلف معصومان(ع) فرق بگذارند.
🔹متأسفانه کسانی که مدعی طب اسلامی هستند از مقدسات استفاده میکنند و سر دیگران کلاه میگذارند.
🔹حوزه و دانشگاه علاوه بر پرداختن به انحرافات این افراد و روشن کردن افکار عمومی، باید روش صحیح در برخورد با روایات طبی را هم نشر داده و پیگیری کنند.
ادامه گفتگو👈 http://yon.ir/ALzSX
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
#اختصاصی
💢تبلیغ عدم حضور روحانیون در سیاست، برای تضعیف رهبری نظام است/کاهش تعداد روحانیون مجلس، به جهت ضعف نظام انتخابات است
✔️گفتگوی شبکه اجتهاد با حجتالاسلام والمسلمین دکتر علیاکبر صافی اصفهانی، معاون آموزشی دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان؛ در خصوص حضور روحانیون در مناصب سیاسی:
🔹عدهای میخواهند سکانداری نظام را از ولیفقیه بگیرند و لذا این سؤال را به صورت عام در رسانهها مطرح میکنند که روحانیت را به سیاست چه.
🔹روحانی مانند دیگران از حقوق موازی و برابر برخوردارند و فقط یک صنف با یک شرح وظیفه است، لذا برای حضور روحانی در مناصب اجرایی نمیشود خطکشی کرد.
🔹عافیتطلبی و گوشهنشینی و خود را دور داشتن از جاروجنجالهای سیاسی، برای روحانیون در حال تبدیلشدن به عرف و عام البلوا شدن است و این خیلی بد است.
🔹اگر روحانی وارد جناح چپ و راست شود این خطر بسیار بزرگی است، روحانی باید متدینین همه جناحها را قبول و از آنها حمایت کند.
ادامه گفتگو👈 http://yon.ir/Us8cK
🆔 https://eitaa.com/ijtihad