💢تصمیم بزرگ آیتالله موسوی خلخالی
✔️یادداشت روز/ مصطفی دری🔻
🔹طلاب بهخصوص اگر متأهل باشند حتماً بارها مجبور به انتخاب میان موفقیتهای شخصی و رفاه خانوادگی شدهاند. این در حالی است که آموزههای حوزوی، حکم به تقدم موفقیتهای علمی و شخصی در قبال رفاه خانواده میکند. آیتالله موسوی خلخالی اما از معدود افرادی بود که خانواده را بر خود مقدم داشت و تا پایان عمر نیز هیچگاه از این تصمیم خود پشیمان نشد.
🔹شاید بتوان مهمترین تصمیم زندگی آیتالله را هجرت از نجفاشرف به قم و سپس به تهران و اقامت قریب به چهلساله در تهران دانست. آیتالله خود در توصیف چرایی این هجرت، مشکلات مالی را عنوان میکرد و میگفت برای بهبود وضع معیشت خانوادهاش، راهی ایران و پذیرش اقامه جماعت در مسجد صدریه تهران شده است.
تفصیل مطلب👈 https://b2n.ir/852073
#اختصاصی
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
🏴آیت الله موسوی خلخالی شخصیت برجستهای در میان دانشمندان و علمای خراسان بود
📜آیت الله مکارم شیرازی در پیامی رحلت آیت الله موسوی خلخالی را تسلیت گفتند که متن آن بدین شرح است🔻
بسم الله الرحمن الرحیم
🔹فقدان اسفناک حضرت آیت الله سید محمد مهدی موسوی خلخالی موجب نهایت تأسف گردید. او فقیهی وارسته و شخصیت برجستهای در میان علما و دانشمندان خراسان و نقاط دیگر بود. سالها از طریق درس خارج فقه و اصول به تربیت گروه زیادی از طلاب حوزه علمیه پرداخت. درس او مورد استقبال گروه عظیمی از طلاب حوزه علمیه مشهد بود و اکنون جای او در این حوزه علمیه بزرگ شیعه خالی است.
🔹اینجانب فقدان اسفناک این عالم فرزانه را به حوزه های علمیه و خصوصا حوزه علمیه خراسان و بیت شریف ایشان صمیمانه تسلیت عرض میکنم.
🔹خداوند روح پرفتوح او را با اجداد طاهرینش محشور گرداند و به بازماندگان به خصوص فرزندان آن مرحوم صبر و اجر فراوان عنایت کند.
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
🔺 ذخیره حوزه نجف
◾️پرونده ویژه «شبکه اجتهاد» به مناسبت ارتحال آیتالله سید محمدمهدی موسوی خلخالی 👈 https://b2n.ir/692033
این پرونده در حال بروزرسانی میباشد....
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💰آيا وام گرفتن از بانک با بهره بانکی حرام است؟
✔️حضرت آیت الله سیستانی به پرسشی درباره وام گرفتن پاسخ گفته است که متن پرسش وپاسخ مطرح شده بدین شرح است🔻
❓پرسش: آیا وام گرفتن از بانک با بهره بانکی حرام است؟
🔸پاسخ: حرام است ولی اگر بانک دولتی یا مشترک باشد میتوانید به عنوان مال مجهول المالک بردارید وسپس آن را قرض از سوی معظم له حساب کنید وایشان این وکالت را به همه مؤمنین دادهاند و سپس مبلغی که متعهد شدید بدهید.
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 فیلم تشییع و اقامه نماز بر پیکر آیتالله موسوی خلخالی توسط آیتالله اشرفی شاهرودی
✔️پیکر آیتالله سید محمدمهدی موسوی خلخالی، با حضور علمای اعلام، مدرسین، طلاب و اقشار مردم صبح امروز از مهدیه مشهد به سمت حرم مطهر رضوی تشییع و پس از اقامه نماز توسط آیتالله شیخ مصطفی اشرفی شاهرودی، در جوار مضجع حضرت ثامنالحجج(ع) به خاک سپرده شد.
#اختصاصی
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢فقها باید به تک تک نتهای موسیقی ورود پیدا کنند!/ دوران «علامه»ها گذشته است
✔️استاد علی شفیعی، مدیر گروه فقه کاربردی پژوهشکده اسلام تمدنی در گفتگوی اختصاصی با شبکه اجتهاد🔻
🔹موسیقی یک فن و صنعت، خیلی مفصل و کلان و دارای اضلاع فراوانی است. یک فقیه اگر بخواهد حق مطلب را ادا کند و بخواهد در همین بحث ورود پیدا کند، نیازمند به تأمل است. ما نمیتوانیم مثل پانصد سال پیش با یک فتوا بگویی موسیقی و غنا، مطلقاً حرام و است و تکلیف را روشنشده فرض کنیم.
🔹دوران علامهها گذشته است و این مطلب به جهت ماهیت علوم است؛ یعنی دانشها اینقدر توسعه پیداکردهاند که دیگر نمیتوان مثل مرحوم شیخ طوسی و شیخ مفید کارکرد.
🔹اینکه الآن انتظار داشته باشیم یک فقیه بتواند اشراف و تسلط بر تمام فقهها یا تمام گستردگی آن داشته باشد، انتظار معقولی نیست.
مشروح گفتگو👈 https://b2n.ir/685256
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢رهبر انقلاب درگذشت آیتالله سیدمهدی خلخالی را تسلیت گفتند
📜متن پیام رهبر انقلاب اسلامی به این شرح است🔻
بسم الله الرحمن الرحیم
رحلت عالم جلیل مرحوم آیتالله آقای حاج سیدمهدی خلخالی رضواناللهعلیه را به بیت محترم و همهی ارادتمندان و شاگردان ایشان در تهران و مشهد تسلیت عرض میکنم.
🔹ایشان فقیهی عالیقدر و مدرّسی بزرگ بودند و خدمات دینی و علمی با ارزشی به حوزههای علمیه و به محیط دینی کشور ارائه کردند. نوشتهئی متین در باب حکومت اسلامی مانند دیگر نوشتجات فقهی و اصولی از یادگارهای برجسته ایشان است.
🔹از خداوند متعال رحمت و مغفرت و علوّ درجات ایشان را مسألت میکنم.
سیّدعلی خامنهای
۲ دی ۱۳۹۸
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
📗شماره 98 فصلنامه «فقه» منتشر شد
✔️نود و هشتمین شماره فصلنامه علمی ـ پژوهشی «فقه» به صاحب امتیازی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی وابسته به دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم با مدیر مسئولی عبدالرضا ایزدپناه و سردبیری رضا اسفندیاری(اسلامی) منتشر شد.
📜عناوین این فصلنامه که در 6 مقاله و 160 صفحه منتشر شده است به شرح زیر است🔻
🔹تحلیل و بررسی موارد نقض قاعده وزر
🔹بررسی فقهی پدیده شرخری با نگاهی به قانون مجازات اسلامی ایران
🔹تبیین نظریه «لزوم مضاربه مدتدار» با تأکید بر فتواهای برخی از فقیهان معاصر
🔹رویکرد فقه حکومتی به کفاره قتل عمد و حکم استیفای آن از سوی دولت اسلامی پس از قصاص یا فوت قاتل
🔹بهپاخاستن در مقابل دیگران ازمنظر فقه ارتباطات غیرکلامی
🔹اجتهاد و افتای شورایی
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢فتوای شورای فقهی معتبر و مصداق جدیدی از مراجعه به اعلم است
✔️حجتالاسلام سیدجواد ورعی، استاد حوزه و دانشگاه، در نشست علمی فتوای شورایی🔻
🔹برخی اشتباهاً تصور کردهاند که با ایجاد شورای فقهی، فتوای فردی بساطش جمع میشود، در حالی که برخی این نظر را ندارند و معتقدند که باید به سمت «توحید فتوا» برویم و نفوذ این فتوا هم در بحث فردی و هم اجتماعی است و حتی تقلید از فتوای واحد، حجیت خود را از دست میدهد.
🔹حضرات آیات سبحانی، مکارم، مشکینی و معرفت و تعداد دیگری از فقهای معاصر با این رویکرد بحث شورای فقهی را مطرح کردند که ضرورت تاسیس یک نظام سیاسی ایجاب میکند که گروه افتا یا شورای فقهی داشته باشیم.
🔹برخی دیگر تصور میکردند که افتا و تقلید فردی در دوره جمهوری اسلامی باید برچیده و شورای فقهی متشکل از مراجع جایگزین شود و فتاوای آنها در امور فردی به منزله رساله عملیه ای برای مردم در حوزه زندگی فردی است و در حوزه امور اجتماعی مبنای جمهوری اسلامی در قانونگذاری باشد.
🔹اگر ما شورای فقهی و شورای متخصصان را شکل و قالب جدیدی برای اعلم بدانیم بنابراین اعتبار آرای شورای فقهی منافاتی با ادله اعتبار مراجعه به اعلم هم پیدا نمی کند لذا فتوایش معتبر است و مصداق جدیدی از رای اعلم است.
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢در شرایط کنونی، نپذیرفتن مقام مرجعیت، اخلاقیتر از پذیرفتن آن است
✔️حجتالاسلام محمدتقی اسلامی، استادیار پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی قم در گفتگوی اختصاصی با اجتهاد مطرح کرد🔻
🔹حوزه با استفاده از نخبگان حوزه و با مشورت طلاب حوزه یک نهادی را در درون حوزه تأسیس کند و در آن نهاد تصمیمگیری شود چه کسی مرجع تقلید باشد و یا نباشد.
🔹انسان باید با شرایط زمانه پیش برود و متفاوت عمل کند یک عملی ممکن است ۵۰ سال پیش عمل درست اخلاقی تلقی میشده اما فرهنگ زمانه امروز به دلیل مسائل به وجود آمده، آن اخلاق را عمل درست نمیداند.
🔹نفس نپذیرفتن مرجعیت در روزگار ما، در شرایطی که برای مؤمنین و متدینین در اثر کثرت رسالههای عملیه و تعدد به لحاظ تاریخی مشکلاتی را به وجود آورده است و تاکنون سابقه نداشته تا به این اندازه ما تعدد مراجع داشته باشیم و این به انسجام مؤمنین و به وحدت رفتاری که میتواند یک جامعه متدین داشته باشد صدمه زده است.
مشروح گفتگو👈 https://b2n.ir/528797
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
📗نشریه «فقه، حقوق و علوم جزا»، به ایستگاه سیزدهم رسید
✔️سیزدهمین شماره از نشریه «فقه، حقوق و علوم جزا»، به صاحب امتیازی و مدیرمسئولی مسعود گائینی و سردبیری محمدمهدی اسماعیل نژاد به زیور طبع آراسته شد.
📜عناوین مقالات این شماره بدین شرح است🔻
🔹تقابل اندیشه جبری بودن و یادگیری جرم در رویکرد جرم شناختی سعدی
🔹بررسی نقش آرای دیوان بین المللی دادگستری در توسعه حقوق بشر
🔹عضویت کشورهای در حال توسعه در سازمان جهانی تجارت: مزایا و چالشها
🔹بررسی مبانی طلاق در حقوق ایران
🔹حق بر آموزش مهاجر در فقه اهل بیت(ع) و قوانین موضوعه
🔹بررسی رویه قضایی در نظام حقوقی ایران
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢تصحیح چند باور نادرست درباره «مقاصد الشریعه»
✔️یادداشت روز/ حمید رضا تمدن🔻
🔹چند روز پیش بود که متوجّه شدم سلسله نشستهایی با عنوان «فقه مقاصدی» در مدرسه تخصصی فقه امام کاظم(ع) در حال برگزاری است و هر هفته یکی از پژوهشگران حوزوی در این زمینه به ارائه یافتههای خود میپردازد. این اقدام گرچه دیر انجام گرفته اما در عین حال از آن جهت که بالأخره میان برنامه ریزان دروس دینی، احساس نیاز به آگاهی از زمینههای پژوهشی جدید در سایر مذاهب به وجود آمده میتواند مایه امیدواری باشد.
🔹اما در کنار این نکته مثبت، به عنوان نقطه ضعف نشستهایی از این دست میتوان «عدم ارائه نکات جدید» و «برخورد غیر منصفانه» با نظریات مطرح شده در سایر مذاهب را نام برد.
🔹در همین سلسله نشستها، برخی از پژوهشگران مطالبی را بیان کردهاند که شایسته است در فرصت مناسب مورد ارزیابی قرار گیرند اما در این نوشتار، به اقتضای ظرفیت یک یادداشت، سعی دارم تا برخی باورهای رایج در این زمینه را تبیین نمایم👈 https://b2n.ir/790844
#اختصاصی
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢مراجع فعلی تفاوتی با مراجع گذشته ندارند/ در گذشته هم تعدد مراجع بوده است ولی اخبار آن نرسیده است!
✔️حجتالاسلام سید اباذر علوی گنابادی، معاون آموزش مدرسه نائبالصدر گیلان در گفتگوی اختصاصی با شبکه اجتهاد🔻
🔹اگرچه خاستگاه پذیرفتن مرجعیت، خاستگاهی اخلاقی است اما این نیست که اگر این مرجعیت را کسی به دوش کشید بگوییم عمل غیراخلاقی انجام داده است.
🔹این نیست که بگوییم الآن مراجع زیاد هستند و این نشان و حکایت از بیاخلاقی و دنیاپرستی دارد. نکته مهم این است که اخبار گذشته کمتر به گوش ما رسیده است و آن کسی که پیشانی اسلام بوده در تاریخ ماندگار شده است.
🔹اگر کسی خطایی داشته باشد این فرد نمیتواند آن جایگاه را حفظ کند و زمین میخورد یعنی خدا اجازه نمیدهد مقام نیابت از امام عصر دست شخص نااهلی باشد.
مشروح گفتگو👈 https://b2n.ir/767846
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢مقاصد زمانی حجیت پیدا میکنند که تبدیل به مناط شوند
✔️استاد احمد مبلغی در چهارمین نشست از نشستهای «فقه مقاصدی» مطرح کرد🔻
🔹چهارمین نشست از سلسله نشستهای فقه مقاصدی روزگذشته به همت معاونت پژوهش مدرسه فقهی امام کاظم علیه السلام قم برگزار شد.
🔹در جلسات سهگانه گذشته، حجج اسلام گرامیپور، نجفی بستان و علیدوست به ارائه نظرات خود در این حوزه پرداخته بودند که به ترتیب استاد گرامی پور به عنوان ارائه دهنده و موافق، استاد نجفی بستان به عنوان ناقد و مخالف و استاد علیدوست به عنوان موافق در مسئله محل نزاع، به سخنرانی پرداختند.
🔹در این جلسه، استاد احمد مبلغی نیز به عنوان موافق به طرح بحث در این باره پرداخت که بدین شرح است👈 https://b2n.ir/996315
#اختصاصی
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢علماء وظیفه دارند مشکلات مردم را به گوش مسئولان برسانند
✔️آیت الله نوری همدانی در درس خارج فقه خود با انتقاد از کسانی که تذکر و بیان مشکلات را سیاه نمایی میدانند، گفت: علماء وظیفه دارند که مشکلات مردم را به گوش مسئولان برسانند.
🔹علماء در مقابل ظلم، ظالم و حق کشی سکوت نمیکنند و برای رساندن حرف مردم به گوش مسئولان تلاش میکنند.
🔹رسیدگی بهموقع به مشکلات مردم از جمله وظایف مسئولان است و مسئولان نبايد اجازه دهند مشکلات بهقدری بزرگ شود که خسارت و خرابی به بار آورد.
🔹مسئولی که در رفاه باشد درد مردم را نمیفهمد و برخی از مسئولان با ضعف مديريت کارنامه نظام را زيرسوال میبرند. کسی که حقوق دهها ميليونی میگيرد هیچ درکی از یک کارگر با حقوقی مختصر ندارد هرچند که این کارگر زحمت بکشد و از جان مایه بگذارد.
🔹نباید مشکلات را با تحريمهای ظالمانه رژیم آمریکا گره زد، بیش از چهل سال است که ملت ما در برابر اين تحريمها مقاومت کردهاند اما آن چه امروز موجب ناراحتی شده تبعيضها، بی عدالتی ها و بیمدیریتی هاست.
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
🌓 کسوف یا خورشیدگرفتگی جزئی پنجشنبه ۵ دی ۱۳۹۸ شمسی
✔️در چارچوب سنّتهای تکوینیِ جاری به قدرتِ الهی، إنشاءالله، پنجشنبه ۵ دی ۱۳۹۸ شمسی، در بخشهایی از قارّۀ آسیا، خورشیدگرفتگی (کسوف) حلقوی رخ میدهد که در ایران و عراق و کشورهای اطراف، بهصورت خورشیدگرفتگی جزئی قابل رؤیت است و «نماز آیات واجب میشود».
🔹در ایران، گرفتگی هنگامی آغاز میشود که خورشید زیر افق است؛ از اینرو، هنگام طلوع خورشید در هر یک از مناطق ایران، خورشید گرفتگی دارد و تا دقایقی پس از طلوع نیز، گرفتگی بیشتر میشود تا به اوج گرفتگی برسد.
🔹کسانی که زمان دقیق پایان گرفتگی در محلّ سکونت خویش را میدانند، از طلوع خورشید تا زمان پایان گرفتگی فرصت دارند نماز آیات را بهجا آورند و کسانی که زمان دقیق پایان گرفتگی در منطقۀ خویش را نمیدانند، بهتر است احتیاط کنند و از طلوع خورشید تا ساعت ۸:۱۹ نماز آیات را بهجا آورند.
تفصیل مطلب👈 https://b2n.ir/707271
#اختصاصی
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
📗«نظام خانوادگی اسلام»؛ کتاب جدید شهید مطهری
✔️سخنان استاد شهید مرتضی مطهری درباره حقوق زن در اسلام که در اردیبهشت سال ۱۳۴۵ ایراد شده است، با عنوان «نظام خانوادگی اسلام» مکتوب شد.
🔹نظام خانوادگی اسلام شامل ۹ جلسه بحث و انتقاد انجمن اسلامی پزشکان در باره حقوق زن در اسلام است که توسط استاد مطهری از تاریخ ۱۶ اردیبهشت سال ۱۳۴۵ به طور هفتگی ایراد شده است.
🔹در این کتاب اجتماع خانوادگی با اجتماع مدنی مقایسه شده و با توجه به ویژگیهای هرکدام، نوع حقوق و تکالیف اعضای این دو اجتماع مورد بحث واقع شده است.
ادامه مطلب👈 https://b2n.ir/576765
#اختصاصی
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢آیتالله سیستانی به احترام امام خمینی ایستادند و گفتند شما نمیدانید ایشان چهکرد؟
✔️ناگفتههایی از آیتالله سیستانی درباره امام خمینی(ره) به روایت استاد انصاری قمی🔻
🔹حجتالاسلام والمسلمین ناصرالدین انصاری قمی، تاریخپژوه و استاد سطح عالی حوزه علمیه قم، در سخنانی به روایت ملاقات خود و جمعی از اساتید حوزه با حضرت آیتالله سیستانی در نجف اشرف پرداخت و واکنش گرم این مرجع تقلید را به سؤالی درباره امام خمینی (ره) بازگو نمود.
🔹استاد حوزه علمیه قم با بیان اینکه «از آیتالله سیستانی پرسیدم حضرتعالی چند سال در درس مرحوم امام خمینی در قم شرکت داشتید؟» اظهار کرد: آیتالله سیستانی بلند شدند و ایستادند و فرمودند اول به احترام مرحوم آیتالله خمینی باید ایستاد. شما نمیدانید ایشان چه کرد؟ ما که اینجا در چنگال صدام گرفتار بودیم، ارزش کار ایشان را درک کردیم و درک میکنیم.
مشروح خبر👈 https://b2n.ir/963889
#اختصاصی
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢 اوقات شرعی نماز آیات خورشید گرفتگی (کسوف) پنجشنبه 5 دی ماه 1398 در مراکز استانها
✔️برای خواندن نماز، احتیاطا از زمان اعلام شده برای طلوع خورشید،حدود چهار دقیقه و نسبت به پایان حدود دو دقیقه صبر بفرمایید.
🔹ضمنا مقلدّین مراجع معظمی همچون حضرات آیات عظام مرحومین بهجت، سید محمد شاهرودی و فاضل لنکرانی و نیز آیت الله نوری همدانی ، از زمان آغاز باز شدن گرفتگی تا زمان پایان گرفت جزئی، نماز آیات را به نیت ما فیالذمه (بدون نیت أداء و قضا) بخوانند و نیت اداء نکنند.
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢مجتهد تهران
✔️ناگفتههایی از ابعاد علمی و سلوک اخلاقی آیتالله سیداحمد خوانساری🔻
🔹به جای اینکه بگوید نظر ما این است گاهی مثلاً میفرمود: علامه حلی رحمت الله علیه چنین گفته است. مخصوصاً سفارش کرده بود که به او آیتالله نگویند. در کتاب جامع المدارک، عبارت «یمکن ان یقال» زیاد دیده میشود که در مواردی نظر خود اوست؛ اما نگفته «نحن نقول» و امثال آن.
🔹به خاطر فتوا و نظر فقهی خود نمیتوانست با برخی خواستهها موافقت کند، مورد بیمهری و اهانت قرار گرفت؛ اما صبر کرد. با این که تعدادی از فضلا او را اعلم میدانستند، در رساله خود نوشته بود: هر کس خواست رجوع کند. در نوشتههای خود نسبت به روایاتی که نمیتوانست بپذیرد، به جای اینکه بگوید روایت مردود است، احتراماً مینوشت: «رد علمه الی اهله».
🔹در جهات علمی او را به مقدس اردبیلی تشبیه میکردند. از ۲۲ سالگی مجتهد بود و تا پایان عمر به مباحث علمی اشتغال داشت و کتاب جامع المدارک او یکی از بهترین آثار فقهی شیعه میباشد که در عین استدلالی بودن مختصر هم هست اما ادعایی نداشت.
تفصیل مطلب👈 https://b2n.ir/003813
#اختصاصی
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
🌙 پیشبینی رؤیتپذیری هلال ماه جمادی الاولی ۱۴۴۱ قمری
✔️بنا بر مبانی مختلف فقهی🔻
🌗 بنا بر مبنای «لزوم رؤیت هلال با چشم عادی» و «اشتراط اتّحاد افق» (مبنای فقهی مشهور فقهاء مانند حضرات آیات عظام مرحومین امامخمینی(ره)، گلپایگانی(ره)، اراکی(ره)، سیّدمحمّد صدر(ره)، بهجت(ره) و همچنین سیستانی، شبیریزنجانی، مکارمشیرازی، سیّدمحمّدتقی مدرّسی)در ايران شنبه ۷ دی ۱۳۹۸ شمسی، روز اوّل ماه جمادی الاولی ۱۴۴۱ قمری خواهدبود.
🌗 بنا بر مبنای «لزوم رؤیت هلال با چشم عادی» و «کفایت رؤیت در نقاطی که در بخشی از شب با هم مشترکاند» (مبنای فقهی حضرات آیات عظام خوئی(ره)، تبریزی(ره)، لطفالله صافیگلپایگانی، محمّداسحاق فیّاض) در ايران جمعه ۶ دی ۱۳۹۸ شمسی، روز اوّل ماه جمادی الاولی ۱۴۴۱ قمری خواهدبود.
تفصیل مطلب(سایر مبانی فقهی و سایر کشورهای جهان)👈 https://b2n.ir/844402
#اختصاصی
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢مرگ مغزی، از ماهیت تا احکام و آثار فقهی
✔️در نشست هماندیشی اساتید حوزه و دانشگاه در موضوع «پیوند اعضاء» بررسی شد🔻
🔹با توجه به فتوای مرحوم امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری بر جواز پیوند عضو از بیماران مرگ مغزی، لذا تیم پیوند اعضاء میتوانند مستند به نظرات ایشان اقدام به این عمل کنند، لکن جمعی از فقها و مراجع معظم تقلید در این خصوص قائل به حرمت هستند.
🔹این جمع از فقهاء معتقدند که مرگ مغزی مصداق مرگ نیست و تا زمانی که تنفس شخص ادامه دارد هرچند به کمک دستگاه، او زنده محسوب میشود لذا نمیتوان اعضاء رئیسه بدن او را برداشت و یا اینکه تسریع در مرگ وی نمود.
ادامه مطلب👈 https://b2n.ir/043771
#اختصاصی
🆔 https://eitaa.com/ijtihad