#اختصاصی
💢توهین به شعائر حسینی، بیتردید حرام است/ تفاوتی میان ابزار توهین وجود ندارد
http://yon.ir/5ZzjD
✔️حجتالاسلام علی رحمانی در گفتگو با شبکه اجتهاد:
🔹توهین به عزاداری و شعائر حسینی بیتردید حرام است. در این حرمت تفاوتی میان ابزار توهین وجود ندارد. البته توهین به مجالس عزا بهتنهایی سبب ارتداد نمیگردد؛ اما اگر به انکار ضروری دین بازگشت نماید، ارتداد محقق میشود.
🔸میان حرمت ایذای مؤمن و استحباب برگزاری مجلس عزا تزاحمی نیست تا سخن از رفع آن به میان آید، بیتردید حرمت ایذای مؤمن بدون لحاظ مرجحات باب تزاحم مقدم خواهد بود.
🔹آنچه باید مؤمنین و برگزارکنندگان مجالس عزاداری سیدالشهدا علیهالسلام به آن توجه کنند این است که بهراحتی میتوان مجالسی وزین و شایسته برپا نمود بدون آنکه سبب اذیت و آزار دیگران شود.
ادامه گفتگو👈 http://yon.ir/eEUP6
✅ گزیده اخبار و اطلاعات فقهی
@ijtihadnetwork
https://sapp.ir/ijtihad
https://eitaa.com/ijtihad
#اختصاصی
💢سلوک علمای سلف باید «معیار عزاداری» باشد
✔️شعائر دینی و بهخصوص شعائر حسینی، از موضوعاتی است که کمتر بهصورت فقهی و دقیق، مورد بررسی قرار گرفته است. به همبن جهت، حجتالاسلام حسن قیومی از اساتید حوزه علمیه و دانشگاه قم، در گفتگو با «شبکه اجتهاد»، به بررسی فقهی مسئله شعائر دینی پرداخت. او در این گفتگو، به زوایای کمتر پرداختهشدهای از این موضوع مهم پرداخت.
http://yon.ir/sq6PH
🔹از متن: اگر بهعنوان نگاه جامعهشناختی نظر کنیم و نگاه بروندینی داشته باشیم به دین، کلیه حرکات و سکناتی که مسلمانها انجام میدهند را جزء شعائر دینی میتوان محسوب کرد. ازجمله مراسم عزاداری امام حسین را جزء شعائر دینی است.
🔸وقتی اصل عزاداری را توانستیم جزء شعائر دینی بیاوریم، این به ما کمک میکند تا مراسمی که در زمان حاضر برای اهلبیت و بهخصوص امام حسین علیهالسلام برگزار میشود را هم تحت عنوان کلی قرار دهیم. البته ممکن است شکل برگزاری با توجه به فرهنگ و آدابورسوم مختلف مردم تغییر کند اما اصل عزاداری مورد تائید خواهد بود. شکل خاصی که بگوییم حتماً باید در این چارچوب باشد نداریم.
🔹اگر ما امروزه اینقدر اصرار داریم که مراسم سنتی باشد، واهمه از این است که اگر ما این را کنترل شده و حساب شده جلو نبریم باعث پایمال شدن اصل این شعائر بشود و عوامل نفوذی یا ناآگاه این مسئله مهم را به انحراف بکشانند.
🔸اینکه ما اصرار داریم بر اینکه به همان شکل سنتی که علمای سلف بر آن صحه گذاشتند باشد در واقع برای جلوگیری از ایجاد انحراف و در نهایت نابودی اصل عزاداری اباعبدالله علیهالسلام است.
◀️ ادامه مطلب 👈 http://yon.ir/k6Znu
✅ گزیده اخبار و اطلاعات فقهی
@ijtihadnetwork
https://sapp.ir/ijtihad
https://eitaa.com/ijtihad
#اختصاصی
💢تسرع در تکذیب جزئیات واقعه عاشورا صحیح نیست/ بررسی فقهی شعائر دینی ضابطه دارد
✔️آیتالله سید علی حسینی میلانی، شاگرد مطرح آیتالله وحید خراسانی و استاد قدیمی دروس خارج فقه و اصول حوزه علمیه قم است. «اجتهاد» به مناسبت ایام عزاداری سیدالشهدا، از وی در رابطه با ابعاد فقهی واقعه عاشورا و عزاداری اباعبدالله (ع) پرسیده است. رویکرد فقهی او به مسائل در کنار تسلط وی بر مباحث امامت، گفتگوی جالبی را رقم زد.
http://yon.ir/3kxmj
🔹وقایع عاشورا مثل سایر وقایع در تاریخ اسلام است. علم به مقداری از این واقعه داریم که جای هیچ شک و شبهه نیست، چون آنها به تواتر رسیدهاند و یا محفوف به قرینه هستند، و مقداری از این واقعه عاشورا به تواتر نرسیده است و در آنها خبر مفید علم نداریم. البته میشود گفت که این قسم خیلی کم است. ما نمیتوانیم در همه وقایع به جزئیات آن وقایع علم پیدا کنیم. فرض کنید، جنگ بدر واقعه متیقن و خبری متواتر است، اما قسمی از جزئیات واقعه به تواتر به ما نرسیده و علم نداریم؛ و هکذا حادثه کربلا و واقعه عاشورا هم همینطور است. ما هستیم و آنچه در منابع به ما رسیده است.
🔸البته باید منابع معتبر را لحاظ کنیم. باید به روایاتی که بزرگان علمای ما در واقعه کربلا نقل کردهاند اعتماد کنیم، و هرگاه لازم باشد به روایات دیگران مراجعه کنیم که البته مراجعه میکنیم، مخصوصاً کتاب طبقات ابن سعد و کتاب ابن الجوزی و امثال اینها. بنابراین نمیتوانیم بگوییم که راه علم به وقایع عاشورا منسد است مطلقاً و نمیتوانیم بگوییم منفتح است مطلقاً، اما مگر علم لازم هست؟ وثوق و بلکه عدم علم به خلاف کافی است... تأکید میکنم تسرّع در تکذیب اخبار صحیح نیست.
🔹ما در خصوص گریه برای سید الشهداء علیهالسلام روایت داریم که هم قول معصوم علیهالسلام بوده که امر کردند و هم فعل معصوم بوده است؛ اما در خصوص مثلاً سینه زدن، یادم نمیآید روایتی وجود داشته باشد. اما این سینه زدن اشکال دارد؟ مورد نهی است؟ آن کسی که بخواهد بگوید مورد نهی است باید اقامه دلیل کند؛ و الّا ما هستیم و مقتضای اصل، اصل میگوید این کار جایز است.
🔸من نمیدانم موسیقی مجاز یعنی چه؟ باید موضوعاً و حکماً مشخص بشود و تحقیق بشود. اگر قائل شدیم به اینکه موسیقی مجاز داریم، قهراً این کاری را که در عزاداری و یا غیر عزاداری، انجام میدهند، مجاز است. اصلاً چرا بحث کنیم؟ چرا سؤال کنیم؟ اگر بنابراین است که موسیقی مجاز داشته باشیم، پس در عزاداری سید الشهداء علیهالسلام موسیقی مجاز جایز است، جای بحث نخواهد بود. اما اگر اساساً موسیقی مجاز نداریم و آنچه الآن در بعضی از عزاداریها هست موسیقی است، این برمیگردد به نظر مراجع تقلید که مردم مقلد مراجع هستند.
◀️ متن کامل گفتگو را در «شبکه اجتهاد» بخوانید 👈 http://yon.ir/hPVyW
✅ گزیده اخبار و اطلاعات فقهی
@ijtihadnetwork
https://sapp.ir/ijtihad
https://eitaa.com/ijtihad
💢نپوشیدن لباس سیاه نشانه بیمحبتی اهل سنت به اباعبدالله|(ع) نیست
http://yon.ir/LnxM0
✔️مولوی عبدالحمید اسماعیلزهی، امام جمعه اهل سنت زاهدان:
🔹اگر اهل سنت در ایام شهادت حضرت اباعبدالله(رض) لباس سیاه نمیپوشند و به آن شیوهای که شیعیان عزاداری میکنند، مراسم برگزار نمیکنند، این نشانه بیمحبتی به اهل بیت(رض) نیست، بلکه موضوعی فقهی است.
🔸امام حسین(رضیالله عنه) فرزند و تربیتیافته مکتب رسول خدا(ص) بودند و وقتی بیکفایتی و خودرأیی حاکم وقت را دیدند، برای نجات اسلام از فساد و ظلم و احیای سیره نبوی قیام کردند.
🔹امام حسین(رض) فقط متعلق به یک قوم، مذهب و فرقه نیست، بلکه جایگاه ایشان در میان تمامی فرقههای اسلامی، چه شیعه و چه سنی، والا است و همه به ایشان عشق میورزند.
🔸اهل سنت نسبت به مصایبی که بر امام حسین(رض) و یاران ایشان گذشت، بیتفاوت نیستند، هیچ مسلمانی نیست که از حادثۀ کربلا و مصیبتهایی که بر حضرت حسین و یارانش در این جریان گذشت ناراحت و دلخون نباشد؛ اگر ما در زمان حضرت حسین میبودیم با افتخار مسلح میشدیم و در کنار امام حسین مبارزه کرده و شهید میشدیم.
🔹ما هر اهل سنتی را که با اهل بیت پیامبر(ص) محبت نداشته باشد «اهلسنت» نمیدانیم، زیرا بر مسیر و طریق اهلسنت قرار ندارد.
🔸ما چه شیعه و چه سنی، باید این بزرگواران را بشناسیم، از تقوا، دیانت و عملکرد آنان الگوبرداری کنیم، سیرت آنان را در زندگی خود پیاده کنیم، آن وقت است که در ادعای محبت خود صادق بودهایم.
✅ گزیده اخبار و اطلاعات فقهی
@ijtihadnetwork
https://sapp.ir/ijtihad
https://eitaa.com/ijtihad
💢سانسور 57 ساله و خلاصه کردن زندگی امام حسین(ع) به نیم روز آخر
http://yon.ir/xAZZa
🔹بزرگ ترین جفایی که می توان در حق امام حسین (ع) روا داشت این است که تمام زندگی اش را به کنجی گذاریم و امام حسین(ع) را مردی بدانیم که در صبح عاشورا طلوع کرد و در ظهر آن روز غم انگیز، در گودال قتلگاه به خون خود غلتید.
🔸 امام حسین (ع) ، اما نه نیمروز که 57 سال در این دنیا زیست و به روایت تاریخ، در تمام این سال ها، حفظ نفع عمومی جامعه اسلامی، مهم ترین دغدغه اش بوده است و در این مسیر ، صلح را همواره بر جنگ مقدم می داشته و البته آنقدر شجاعت داشته است که هر گاه چاره ای جز جنگ نبود، دست به شمشیر ببرد و جهاد کند.
🔹امام حسین(ع)، برای جلوگیری از جنگ و اختلاف در میان امت اسلام ، زمانی که معارضان، خانه خلیفه سوم را محاصره کرده بودند و قصد جان او را داشتند، به دستور امام علی(ع) به همراه برادرش امام حسن(ع) راهی خانه او شد تا حفاظتش کند و جلوی خلیفه کشی را بگیرد.
🔸وقتی امام حسن محتبی(ع) با معاویه صلح کرد، گروهی از شیعیان به نزد امام حسین(ع) آمدند و خواستار مخالفت ایشان با این مصالحه و تقابل با معاویه شدند ولی ایشان از صلح برادرش با معاویه حمایت کرد و به همراه برادر در مدینه ساکن شد.
🔹وقتی امام حسن مجتبی(ع) به شهادت رسید، طبق وصیت اش خواستند ایشان را در جوار مزار پیامبر اسلام(ص) دفن کنند. با این حال، امویان و دشمنان اهل بیت مانع این کار شدند و حتی کار به تیرباران پیکر مطهر امام حسن(ع) کشید به حدی که کفن خونین شد.
امام حسین(ع) برای جلوگیری از خونریزی بین مسلمانان، از اجرای وصیت برادر منصرف شدند و ایشان را در بقیع دفن کردند.
🔸بعد از شهادت امام حسن مجتبی(ع)، معاویه - طرف قرارداد صلح - همچنان در قید حیات بود. بین شهادت امام حسن(ع) و مرگ معاویه ، بیش از 10 سال فاصله بود و امام حسین(ع) در تمام در این سال های طولانی، برغم آن که حق خلافت داشت و حتی کوفیان نامه ای به او نوشتند که برای قیام علیه معاویه آماده اند، به احترام صلحی که شده بود، علیه معاویه قیام نکرد.
🔹بعد از مرگ معاویه و روی کار آمدن یزید، چون فشار بر امام حسین(ع) برای بیعت تشدید شد و بیم آن می رفت که مزدوران یزید با نقض حریم امن الهی در مکه خون به پا کنند، امام حسین(ع) قبل از اتمام موسم حج مکه را ترک کرد و راهی کوفه شد.
🔸این گونه است که درخواهیم یافت که "عزت" ، قله ای است که راه های متعددی برای رسیدن به آن وجود دارد، گاهی باید مذاکره کرد، گاه حتی با معاویه نیز باید که صلح کرد، گاهی درخواست قیام مسلمانان را رد کرد و گاه در اوج غربت، تن به شمشیر سپرد. دیدن این آخری و ندیدن آنچه گذشت، تحلیل نادرست از مفهوم "عزت" است و جفای مستمر به حسینی(ع) که 57 سال زندگی کرد ، نه نیم روز.
✅ گزیده اخبار و اطلاعات فقهی
@ijtihadnetwork
https://sapp.ir/ijtihad
https://eitaa.com/ijtihad
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢سخنان شگفت انگیز شیخ عدنان، مفتی اهل سنت عربستانی دربارهی امام حسین(ع)
✅ گزیده اخبار و اطلاعات فقهی
@ijtihadnetwork
https://sapp.ir/ijtihad
https://eitaa.com/ijtihad
💢عزاداری حسینی واجب کفایی است/اشعار کفرآمیز برخی مداحان سبب خروج آنها از اسلام می شود
http://yon.ir/ZuRy1
✔️آیت الله مکارم شیرازی:
🔹متأسفانه اخیراً بعضى از مدّاحان ناآگاه و بى خبر، اشعار کفرآمیزى را در مجالس عزادارى مى خوانند که اگر معنى آن را بفهمند سبب خروج آنها از اسلام مى شود.
🔸برخى افراد در حالى که هیچ بهره اى از دریاى عمیق فقه و اجتهاد نبرده اند، به اشتباه خود را صاحب نظر در مسائل شرعى به خصوص احکام عزادارى مى دانند و در مسیرى که هیچ اطلاعى از خطرات آن ندارند، دیگران را به زعم خود دعوت مى کنند و عزادارى امام حسین (ع) را به ویژه در روز عاشورا وسیله اى براى کارهاى مخالف شریعت اسلام قرار مى دهند.
🔹بدون شک مراسم عزادارى سالار شهیدان امام حسین علیه السلام از مهم ترین شعائر اسلامى است که هر سال باید با شکوه تر و با عظمت تر از سال گذشته برگزار شود. حتى در بعضى از شرایط براى حفظ آن از شرّ اجانب ممکن است جنبه وجوب کفایى به خود بگیرد و انجام آن رمز بقاى اسلام و مذهب اهل بیت علیهم السلام است.
🔸عزاداران محترم از جمله خطبا و مداحان و آحاد مردم سوگوار باید از کلمات غلوآمیز که ائمّه هدى علیهم السلام یا بزرگان شهدا را هم ردیف خداوند قرار مى دهد، جداً اجتناب کنند.
🔹اگر عزادارى براى امام حسین علیه السلام باعث تضییع حقوق دیگران شود هم چون سد معبر، موجب ضمان خواهد شد، زیرا نفس برگزاری عزادارى، یکى از مستحبّات مهم است؛ ولى حفظ حقوق دیگران از واجبات است.
🔸با توجّه به شایعاتى که برخی علم را نشان صلیب و ترویج مسیحیت مى داند،و با توجّه به اینکه دشمنان، پیرایه هایى به علامت مى بندند بهتر است از آن پرهیز شود و به پرچم هاى آبرومند ساده قناعت گردد.
🔹برهنه شدن در این مجالس عزاداری براى سینه زنی هرگاه در حضور بانوان باشد جایز نیست ، در غیر این صورت نیز چون ممکن است سبب وهن مراسم عزادارى گردد بهتر است از آن چشم پوشى شود.
🔸اشکال و ایراد برهنه شدن براى سینه زنى در جایى که خانم ها هم نیستند و فیلم هم گرفته نمى شود این است که خلاف شأن مجلس عزاى سیّدالشّهدا علیه السلام است؛ به راستی کدام یک از ما در مراسم عزاى پدر خود برهنه مى شود و مثلًا به اهل مجلس تعزیت مى گوید.
✅ گزیده اخبار و اطلاعات فقهی
@ijtihadnetwork
https://sapp.ir/ijtihad
https://eitaa.com/ijtihad
🕌 آداب حضور در روضه ۱
http://yon.ir/e1tcy
🔺تذکراتی برای قبل از خروج از منزل :
1- برای داشتن حضوری بیشتر و خشوعی بهتر و اشكي ریزان می بایست حداقل از ۲۴ ساعت قبل آمادگی روحی و معنوی را در خود ایجاد کنید .
2- با نیت پاک و خالص باید شرکت کرد. مبادا بخاطر آشنایی با صاحب منزل و مجلس و یا رودربایستی با کسی و یا اجبار و اکراه به مجلس اهل بیت شرکت کنید.
3- با وضو از منزل خارج شوید.
4- سعی کنید با استحمام کردن و معطر شدن مبادا دیگران را در مجلس امام حسین آزرده خاطر کنید.
5- با بهترین لباس و مناسب ترین لباس در مجلس شرکت کنید ( اگر ایام عزاداریست با لباس مشكي و اگر ایام جشن و سرور و شادی اهل بیت است با لباسهای روشن و تميز و معطر)
6- ثواب حضور در مجلس اهل بیت را با امام زمان (عج) و ارواح گذشتگانتان تقسیم کنید.
7- تهیه کیسه یا پلاستيك برای کفش های خود. مبادا با کفش بروی فرش مجلس امام حسین پای گذارید، که مطمئن باشید بر بال ملائک جسارت کرده اید.
8- تهیه دستمال اشك و دستمال برای آبریزش بینی . که مبادا با دستمالی که صورتتان را تميز می کنید اشكتان را نیز با همان دستمال پاک کنید!
9- داشتن يك مهر کوچک و تسبیح تربت که اگر زیارت عاشورا خوانده شد برای سجده زیارت مهر همراه داشته باشید. و با تسبیح خود مشغول ذکر گفتن شوید.
10- يك دفتر کوچک یا داشتن يك سررسید و قلم سعی کنید مطالبی که در مجلس بیان می شود را یادداشت کرده و با ذکر تاریخ و نام سخنران و مکان سخنرانی يك مجموعه فرهنگی مذهبی برای خود باقی بگذارید.
11- دیگران را نیز برای شرکت در مجالس اهل بیت تشویق کنید.
✅ گزیده اخبار و اطلاعات فقهی
@ijtihadnetwork
https://sapp.ir/ijtihad
https://eitaa.com/ijtihad
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢سخنرانی جان سوز مولوی طارق جمیل از علمای اهل سنت پاکستان در مورد امام حسین (ع)
✅ گزیده اخبار و اطلاعات فقهی
@ijtihadnetwork
https://sapp.ir/ijtihad
https://eitaa.com/ijtihad
🕌 آداب حضور در روضه ۲
http://yon.ir/e1tcy
🔺تذکراتی برای قبل از ورود به مجلس :
1- اگر وسیله ای دارید و افرادی را می شناسید که بدلیل بد مسیر بودن قادر به شرکت در مجالس اهل بیت نیستند بدنبال آنان رفته تا در ثواب حضور دیگران در مجلس اهل بیت نیز شريك باشید.
2- مبادا در پارک کردن ماشین یا وسیله نقلیه خود برای مردم سد معبر و مزاحمت ایجاد کنید .
3- اگر با خانواده و یا دوستان هستید برای زمان برگشت وعده گذاشته و به وعده خود عمل کنید که مبادا با معطل کردن دیگران ثواب مجلستان را از بین نبرید.
4- بدانید هر قدمی که به طرف مجلس اهل بیت بر می دارید صدها گناه محو؛ صدها حسنه ضبط و صدها مقام و درجه برای شما نوشته خواهد شد .
5- نباید فراموش کنیم که حضور در مجلس روضه بهترین عامل پاک کننده قلب و روح آدمیست.
6- اگر فرزند خردسالی به همراه دارید قبلا از ورود به مجلس برای آرام بودن و ساکت بودن او با فرزند خود صحبت کنید و در مجلس روضه فرزندان خود را کنترل کرده تا مبادا با شیطنت و بازی های خود نظم مجلس اهل بیت را به هم بزند.
7- سعی کنید چنان برنامه ریزی کنید که نخواهید وسط مجلس جلسه را ترک کنید و دیگران را نیز به ترک مجلس تحريك نماييد.
✅ گزیده اخبار و اطلاعات فقهی
@ijtihadnetwork
https://sapp.ir/ijtihad
https://eitaa.com/ijtihad
#اختصاصی
💢حرکت کاروانِ خورشید به شهر ظلمت
http://yon.ir/7FVRL
✔️یک روز پس از عاشورا/ سید محمود معلمی
🔹روز عاشورا با تمام زیباییها و گل واژههای اشک و خون به پایان رسید و صبحگاه روز یازدهم فرا رسید.
🔸یزیدیان روز یازدهم محرّم را با غسل در فرات آغاز کرده و آماده حرکت به سوی دربار یزید بن معاویه شدند و کاروان اسرای کربلا با حضور امام سجاد(ع)، حضرت زینب(س) و بسیاری دیگر از اعضای کاروان سید الشهدا(ع) اندکی بعد باید به سوی کوفه حرکت کنند.
🔹عمر بن سعد در روز یازدهم تا وقت ظهر در کربلا ماند و بر کشتگان سپاه خود نماز گزارد و آنان را به خاک سپرد.
🔸گروهی از راویان بر این باورند که به دستور ابن سعد، تمامی کشتهشدگان سپاه یزید در همان نقطهای که کشته شده بودن به خاک سپرده شدند.
ادامه یادداشت👈 http://yon.ir/dGmsf
✅ گزیده اخبار و اطلاعات فقهی
@ijtihadnetwork
https://sapp.ir/ijtihad
https://eitaa.com/ijtihad
💢استقامت حضرت امام حسین (ع) برای ما مشعل راه است
http://yon.ir/uc1y1
عمران خان؛نخست وزیر پاکستان:
🔹امروز پاکستان به اتحاد و فداکاری نیازمند است و کربلا به ما یاد داده که باید برای رسیدن اهداف عالی فداکاری کنیم.
🔸حضرت امام حسین (ع) و یارانشان برای حفظ دین مبین اسلام قیام کردند و درس کربلا همین است که انسان برای گرفتن حق خود از فداکاری و ایثار دریغ نکند.
🔹امروز باید افکار و اعمال حضرت امام حسین (ع) را یاد کنیم ، زیرا امروز نیز جنگ حق و باطل جریان دارد و امام حسین (ع) با قربانی کردن جان خود و یارانش به ما پیام داد که هر وقت باطل با حق جنگید باطل نیست و نابود شد و از این رو استقامت حضرت امام حسین (ع) برای ما مشعل راه است.
✅ گزیده اخبار و اطلاعات فقهی
@ijtihadnetwork
https://sapp.ir/ijtihad
https://eitaa.com/ijtihad
#اختصاصی
💢امام سجاد و جامعهسازی بر مدار فقه
✔️حمزه واقعی/به مناسبت سالروز شهادت امام سجاد (ع):
http://yon.ir/IzTfy
🔹نهضت حسینی از ابتدا تا همیشهاش در ساختار فقه امامیه تعریف میشود. اگر چه برخی کربلا را، عاشورا را، ابتلائات آن را نهضتی فرافقهی میدانند اما برخی نیز بر این عقیده استوارند که عاشورا به تمامه در ساحت فقه مینشیند و دارای احکامی است که جز با تراز فقه نمیتوان سنجید.
🔸این رفتار فقهی اهلبیت بعد از عاشورا هم ادامه دارد که میتوان آن را در مباحث صد در صد فقهی چون ولایت و امامت امت و رابطه «امت- امامت» سنجید. حتی فرازمندترین نقشهای بعد از عاشورا هم دقیقاً ذیل همین مبحث تحلیل میشود مثل رابطه حضرت زینب (س) و امام سجاد (ع) که گرچه در نگاه افرادی که به ظواهر نگاه میکنند، تحت تأثیر نقش حضرت بی بی زینب سلامالله علیها قرار میگیرند و هژمونی بی بی چنان آنان را در بر میگیرد که آفتاب نور افشان بعد از عاشورا را نمیبینند اما آنانی که نگاهی به تأمل دارند و رفتارها را در چهار چوب قواعد میسنجند خوب میدانند رابطه حضرت زینب و امام علی بن حسین، فراتر از یک رابطه فامیلی که رابطهای است نهادی و اعتقادی که بی بی همان جایگاهی که نسبت به امام پیشین، حضرت حسین (ع) داشته است، بعد از امام حسین، نسبت به امامت امام زمان خویش، حضرت سجاد تعریف میکند.
🔹این هدایت خواهی و البته کسب «تکلیف» از همان لحظه شهادت سیدالشهدا آغاز میشود که میتوان در همان کربلا هم نمونه خوانی کرد آنجا که بی بی به خیمه حضرت میرود که؛ دارند آتش در خیمهها میافکنند، چه کنیم؟ و با فرمان امام، زنان و کودکان را به فرار از خیمهها و رها شدن در بیابان، هدایت میکند یعنی در بحبوحه خطر و آتش هم حاضر نیست بیاجازه ولی و امام زمان خویش، قدم از قدم بردارد چون میداند و در قرآن خوانده و در مکتب نبوی و زهرایی و علوی و حسنی و حسینی آموخته است “ألنَّبِیُّ أَوْلَی بِالْمُؤْمِنِینَ مِنْ أَنفُسِهِمْ” و میداند بعد از نبی، حضرت ولی هم دارای این جایگاه و اولی بالمومنین است، لذاست که برای کسب تکلیف محضر امام زمان خود میرود.
🔹در ادامه نیز تمام فریاد و سکوت، قیام و قعود حضرت زینب و همه کاروانیان، تحت امامت و هدایت حضرت سجاد است و بی بی در حقیقت سخنگوی امام زمان خویش و نفس ناطقه کربلاست. او نمیتواند بدون اجازه امام خویش گام از گام و حتی لب از لب بردارد. شیر بانوی حیدری کربلا، ولایت پذیری و سربازی امامت را به تمامه آموخته و به تمامه به کار بسته است و به جرأت میتوان گفت بی اجازه و هدایت امام و خارج از طراحی ایشان، پلک هم نزده است که ولایت هم معنایی جز این ندارد.
🔸اتفاقاً شکوه نقش ایشان نیز از همین اطاعت پذیری است. این است که زینب را در جایگاهی مینشاند که اسوه شیعگی میشود و نماد نهاد «امت- امامت» و تا همیشه نیز نگاهها را با خود به کربلا باز میگرداند.
🔹در کاخ کوفه، در منازل بین راه کوفه و شام و حتی در مجلس یزید، این طراحی ادامه دارد و البته گاه خود امام به تبیین هادیانه ماجرا میپردازند و گاه عنان سخن را به سخنگوی امامت میسپارند. یزید هم این را دریافته است که بنا به گزارشهای تاریخی، بعد آنکه گناه ماجرا را به گردن ابن زیاد میاندازد و زبان به لعنش میگشاید، از امام کاروان حقیقت راه توبه و رستگاری میجوید نه از سخنگوی نهضت.
🔸با این نگاه میتوان گفت که دشمن هم به درک این واقعیت رسیده است که نقشها با همه برجستکیهایش، ذیل هدایت امام زمان انجام میشود. بله، ادامه نهضت را هم باید در تراز فقه دید و در شکوه رابطه «امت – امامت» بازخوانی کرد تا دید که در کربلا هر چیز دقیقاً جای خود قرار دارد و این میخواهد در طول تاریخ، چنان طرحی در اندازد که هر چیز دقیقاً جای خود باشد.
🔹این جای خود بودن یعنی تحقق عملی دین، یعنی تجسم فقه در عرصه جامعه، یعنی اکمال اخلاق و تبیین معارف و ثمر دادن بعثت انبیا. همه اینها را میشود در سلوک کاروانیان و نقش آفرینیها دید…
✅ گزیده اخبار و اطلاعات فقهی
@ijtihadnetwork
https://sapp.ir/ijtihad
https://eitaa.com/ijtihad
🕌 آداب حضور در روضه ۳
http://yon.ir/e1tcy
🔺ورود به مجلس:
1- به محض ورود به مجلس روضه تلفن همراه خود را خاموش کنید یا در حالت سکوت قرار دهید که مبادا باعث بهم خوردگی هواس دیگران باشد.
2- اگر در زمان ورود به مجلس سخنرانی یا مداحی مشغول اجرای برنامه بود با سلام نکردن ادب خویش را نشان دهید که مبادا هواس جمع را پرت کرده و تشویش خاطر و ذهن بوجود آورید.
3- هر کجا که جا بود بنشینید نه هرجا که خواستید .
4- مبادا در زمان ورود به مجلس دیگران را اذیت کنید و یا مجلس را بهم بزنید بدلیل اين که می خواهید در نزديك ترین جای جایگاه بنشینید.
5- مبادا با سر و صدا کردن توجه دیگران را به خود جلب کنید.
✅ گزیده اخبار و اطلاعات فقهی
@ijtihadnetwork
https://sapp.ir/ijtihad
https://eitaa.com/ijtihad
💢ترویج جدایی دین از سیاست ناشی از عدم فهم معنای دین و سیاست است/ همه امامان فعالیت سیاسی و حکومت داشتند
http://yon.ir/JVvFp
✔️آیت الله اراکی:
🔹از آغاز اولین جامعه ای که بشر تشکیل داد به دست امام بود و هیچگاه زمین خدا خالی از حجت نبوده و نیست.
🔸در برخی از مقاطع تاریخی امام قدرت پیدا می کرد و مردمی که توان یاری امام را داشته باشند وجود داشت و امام حکومت رسمی تشکیل می داد اما در مواقعی هم که شرایط لازم برای حکومت رسمی فراهم نبوده ائمه حکومت غیر ظاهری و پنهان داشتند؛ بنابراین این که تصور شود که امامان حکومت نداشتند غلط است.
🔹این که تصور شود امامان بعد از امام حسین(ع) کار سیاسی نکردند غلط است چرا که امامت به معنای سیاست است، چرا که گاهی حکومت ها رسمی و ظاهری بوده و گاهی نیز به دلیل عدم وجود شرایط لازم این حکومت غیر ظاهری بوده است.
🔸کسی که تصور کند دین از سیاست جدا است معنای دین و سیاست را نمی فهمد؛ دین مجموعه فرمایشات الهی است و سیاست به معنای فرمانروایی است.
🔹امام زمان آخرین امام است و باید نصرت در حدی باشد که برای برقراری حکومت عدل جهانی کفایت کند و مردم در حدی وفادار باشند که امام را رها نکنند، در راه یاری امام محاصره و جنگ وجود دارد که یاران امام تا آخر باید همراه ایشان باشند و در اینجا دیگر حادثه کربلا تکرار نخواهد شد.
🔸تا زمانی که جامعه حمایتگر کامل از امام نشود و اهل پیمان شکنی و عدم وفاداری باشد غیبت پایان نمی یابد، مردم باید آمادگی کامل داشته باشند تا حضرت ظهور کرده و حکومت عدل الهی را تشکیل دهند.
✅ گزیده اخبار و اطلاعات فقهی
@ijtihadnetwork
https://sapp.ir/ijtihad
https://eitaa.com/ijtihad
💢آغاز دروس آیت الله جوادی آملی از هفتم مهرماه
http://yon.ir/pWbUl
🔹دروس تفسیر و خارج فقه آیت الله جوادی آملی در سال تحصیلی ۹۸_ ۹۷ از شنبه هفتم مهرماه در قم آغاز خواهد شد.
🔸به روال سالهای گذشته، درس خارج فقه این مرجع تقلید از ساعت ۸ صبح و درس تفسیر ایشان از ساعت ۱۱ صبح در مسجد اعظم برگزار می گردد.
🔹گفتنی است درس خارج فقه آیت الله جوادی آملی ادامه مبحث نکاح و درس تفسیر ایشان از ابتدای سوره مبارکه طلاق خواهد بود.
✅ گزیده اخبار و اطلاعات فقهی
@ijtihadnetwork
https://sapp.ir/ijtihad
https://eitaa.com/ijtihad
💢نشست علمی «روش موضوعشناسی فقهی در احکام بانوان» برگزار میشود
http://yon.ir/H3zWh
🔹نشست علمی ـ پژوهشی «روش موضوعشناسی فقهی در احکام بانوان» از سوی معاونت پژوهش جامعةالزهرا(علیهاالسلام) در پژوهشگاه این مؤسسه برگزار خواهد شد.
🔸در این نشست که روز دوشنبه، دوم مهرماه از ساعت ۱۰ تا ۱۱:۳۰ در سالن نشستهای علمی پژوهشی طبقه سوم پژوهشگاه حضرت معصومه(سلاماللهعلیها) برگزار میشود خانم معصومه گل گیری به تبیین این موضوع میپردازد.
✅ گزیده اخبار و اطلاعات فقهی
@ijtihadnetwork
https://sapp.ir/ijtihad
https://eitaa.com/ijtihad
#اختصاصی
💢آغاز نمایشگاه تخصصی کتب حوزوی مشهد در مدرسه آیتالله خویی
http://yon.ir/WbP92
✔️۸۰ ناشر در چهارمین نمایشگاه تخصصی کتب حوزوی و معارفی حوزه علمیه خراسان، به مدت یک هفته، بالغ بر ۷ هزار عنوانه کتاب را در این نمایشگاه عرضه میکنند.
🔹این نمایشگاه از ساعت ۸ تا ۱۸ شنبه، ۳۱ شهریور تا جمعه ۶ مهرماه ۹۷ برای عموم و به ویژه طلاب علوم دینی دایر است و ۵۰ غرفه برای بیش از ۸۰ ناشر کشوری و بینالمللی در مساحت بالغ بر هزار متر مربع اختصاص داده شده است که برخی از غرفههای نمایندگی چند ناشر را بر عهده دارند.
🔸برای تسهیل در خرید و بازدید از نمایشگاه زمان معین و اختصاصی برای بانوان در نظر گرفته شده است، خواهران میتوانند از ساعت ۸ تا ۱۳ اول مهرماه ۹۷ و نیز از ساعت ۱۳ تا ۱۸ پنجشنبه ۵ مهر ماه به صورت اختصاصی از این نمایشگاه بازدید و کتابهای مدنظر خود را تهیه کنند.
🔹این نمایشگاه به منظور تامین کتابهای درسی، کمک درسی و مطالعاتی اساتید و طلاب در نظر گرفته شده است، در کنار این امر، بخشی از آثار علما و اساتید این حوزه نیز به نمایش گذاشته میشود تا طلاب بازدیدکننده با آثار ارزشمند آنان بیشتر آشنا شوند.
🔸گفتنی است، ارائه بن خرید کتاب به طلاب با تخفیف ۳۰ درصدی و نیز ۲۵ درصد تخفیف ناشران از دیگر مزایایی است که برای طلاب بازدیدکننده در نظر گرفته شده است.
🔹همچنین در این نمایشگاه اعتباری برای تجهیز کتابخانههای مدارس بر اساس رتبه بندی آن اختصاص داده شده است که نماینده هر مدرسه میتواند به محل نمایشگاه مراجعه و کتابهای مدنظر را انتخاب و خریداری کند.
✅ گزیده اخبار و اطلاعات فقهی
@ijtihadnetwork
https://sapp.ir/ijtihad
https://eitaa.com/ijtihad
🕌 آداب حضور در روضه ۴
http://yon.ir/e1tcy
🔺حضور در مجلس :
1- مبادا به هنگام برنامه مجلس با کنار دستی خود صحبت کنید که هم خودتان از فیض محروم شده اید و هم مزاحم دیگری بوده و به دلیل بی توجهی به مجلس مرتکب گناه و معصیت شوید.
2- مبادا در حال گریه دیگران ؛ به گریه کن امام حسین نگاه کنید تا حالت بکاء و حزن از کسی گرفته نشود.
3- بخصوص در زمان خواندن مرثیه مبادا به مزاح و یا خندیدن و یا خنداندن کسی مشغول شوید که عقوبتی سخت در پیش خواهید داشت.
4- به هنگام پذیرایی در مجلس روضه با احترام و دقت و با نیت شفا پذیرایی شوید .
5- مبادا با کثیف کردن مجلس اهل بیت ( دستمال کاغذی کثیف خود را در مجلس نیندازید ) مرتکب گناهی بزرگ شوید.
6- از داشتن گریه صدا دار خود خجالت نکشید که به طور قطع و یقین با حال حزن و اندوه شما دیگران را نیز به اندوه و حزن برای اهل بیت تشویق خواهید کرد. ( مجلس را با ناله های سوزان خود گرم كنيد)
7- به گونه ای در مجلس بنشینید که اگر مجلس به کمبود جا دچار مشكل باشد دیگری را نیز کنار خود جای دهید تا با حضور او در مجلس روضه شما نیز در ثواب او شريك باشید.
8- به هنگام روضه و مقتل خوانی چیزی میل نفرماييد .
9- فراموش نکنید مهمترین زمان مجلس روضه و دعا می باشد مبادا به هنگام دعا کردن با بی توجهی از مجلس خارج شوید .
10- با یادداشت مطالب علمی و اخلاقی سخنران مطالب گفته شده را از دست ندهید و علاوه بر آن ؛ دیگران را نیز عملا به استماع دقیق سخنرانی تشویق و تحريك نماييد.
11- سعی کنید بجهت راحتی خود آسایش دیگران را در مجلس از بین نبریم.
✅ گزیده اخبار و اطلاعات فقهی
@ijtihadnetwork
https://sapp.ir/ijtihad
https://eitaa.com/ijtihad
#اختصاصی
💢«جهاد ابتدایی در قرآن کریم»، ردیهای بر نگرش منکران مشروعیت جهاد ابتدایی
http://yon.ir/5pDpN
✔️تقریرات درس خارج شیخ محمدجواد فاضل لنکرانی:
🔹کتاب «جهاد ابتدایی در قرآن کریم»، کنکاشی است فقیهانه و مجتهدانه در آیات مربوط به جهاد ابتدایی.
🔸این کتاب حاصل ۴۵ جلسه درسی از سلسه درسگفتارهای خارج فقه و تفسیر آیتالله حاج شیخ محمدجواد فاضللنکرانی در حوزه علمیه مبارکه قم و در خلال سالهای ۹۱ و ۹۲ میباشد که توسط حجتالاسلام و المسلمین محمدحسن دانششیرازی تقریر و تنظیم شده است.
🔹این اثر در یک مجلد، ۵۸۰ صفحه، سه دیباچه و چهار دفتر توسط نشر مرکز فقهی ائمه اطهارعلیهمالسلام در سال ۱۳۹۷، در قطع گالینگور به زیور طبع آراسته شده است.
🔸آیتالله محمدجواد فاضللنکرانی، هدف از تبیین و تدریس مبحث «جهاد ابتدایی» و تبدیل آن به پژوهشی فقهی، اجتهادی و تفسیری و سپس تألیف و انتشار آن را در صفحه ۱۲، اینگونه ترسیم مینمایند:
تفصیل مطلب👈 http://yon.ir/AhnJp
✅ گزیده اخبار و اطلاعات فقهی
@ijtihadnetwork
https://sapp.ir/ijtihad
https://eitaa.com/ijtihad
💢همایش ملی فقه و تربیت برگزار می شود
http://yon.ir/eMHj0
✔️همایش ملی فقه و تربیت به همت پردیس خواهران دانشگاه امام صادق(علیه السلام) و با همکاری مجتمع آموزش عالی بنت الهدی و مراکز حوزوی و دانشگاهی برگزار می شود.
🔹این همایش از چهار محور اصلی مانند تعامل دانش فقه و تربیت، فقه و نظام سازی در تعلیم و تربیت، فقه و فرآیند تعلیم و تربیت و فقه تربیتی تشکیل شده است.
🔸تأثیر دانش فقه بر دانش تربیت، تأثیر دانش تربیت بر دانش فقه، روش شناسی پژوهش در تعامل دانش فقه و تربیت، پیشینه تعامل دانش فقه و تربیت، تحلیل تربیتی احکام فقهی از جمله ریزموضوعات محور تعامل دانش فقه و تربیت است.
🔹تأثیر فقه در مبانی نظام تربیتی، تأثیر فقه در اهداف نظام تربیتی، تأثیر فقه در اصول نظام تربیتی و تأثیر فقه در ساختار نظام تربیتی از ریز موضوعات محور دوم این همایش است.
🔸فقه و روش های تعلیم و تربیت، فقه و ساحات تعلیم و تربیت، فقه و ارکان تعلیم و تربیت را می توان از جمله ریزموضوعات محور فقه و فرآیند تعلیم و تربیت ذکر کرد.
🔹موضوعاتی مانند مسائل فقه تربیتی، قواعد فقه تربیتی، منابع فقه تربیتی و فلسفه فقه تربیتی در محور فقه تربیتی بیان شده است.
🔸علاقه مندان حداکثر تا 15 مهر ماه امسال برای ارسال چکیده و 20 آبان ماه امسال برای ارسال مقالات فرصت دارند تا به معاونت پژوهش سرکارخانم تدریس، مراجعه کنند.
✅ گزیده اخبار و اطلاعات فقهی
@ijtihadnetwork
https://sapp.ir/ijtihad
https://eitaa.com/ijtihad
#اختصاصی
💢برای تصحیح معاملات نیاز به امضای شارع نیست/ لزوم توسعه دایره صحت معاملات
http://yon.ir/Plxix
✔️فاضل لنکرانی در گفتگو با «شبکه اجتهاد» عنوان کرد:
🔹باید ببینیم عقلا چه چیزی را مصداق بیع و چه چیزی را مصداق صلح و چه چیزی را مصداق هبه میدانند؟ و صرف انطباق تعاریف یا قصد طرفین برای اندراج تحت این عقود کافی نیست.
🔸شارع برای امضای معاملات میفرماید: اگر معامله ربوی نباشد، یا در آن غرر یا قمار یا تعلیق نباشد، صحیح است و اصلا لازم نیست تحت عنوانی درآید.
🔹اگر یک قراداد عقلائی هم نباشد، باز قابل تصحیح است؛ زیرا ما از ادله استفاده میکنیم اگر یک قرار معاملی بین دو نفر منعقد بشود و در آن ربا، غرر و قمار نباشد، همین مقدار کفایت میکند.
🔸اینکه گفته شود نفس تعهّد مالیّت دارد و معوّض عقد بیمه است صحیح نیست، مالیت داشتن تعهّد معنا ندارد. بله ذمه یک امر عقلایی است، ولی نه غرض بیمهگذار به آن تعهد و اشتغال ذمه تعلق دارد، و نه عقلا آن اشتغال ذمه و تعهد را ملاک قرار میدهند؛ بلکه ملاک ما یتدارک به است.
ادامه گفتگو👈 http://yon.ir/R9tFO
✅ گزیده اخبار و اطلاعات فقهی
@ijtihadnetwork
https://sapp.ir/ijtihad
https://eitaa.com/ijtihad
🕌 آداب حضور در روضه ۵
http://yon.ir/e1tcy
🔺پذیرایی در مجلس:
1- اگر سعی شود ابتداء از قسمت خانمها پذیرایی شود بسیار مطلوب است .
2- سعی کنید اول غذا به بچه ها داده شود. و خودتان نیز در این امر کوشا باشید.
3- مبادا کوچه و خیابان را با زباله ها و ظروف یکبار مصرف استفاده شده خود ؛ کثیف کنید. که با این کار بدترین چهره مذهب و دین را به مردم نشان داده ایم.
4- مبادا درموقع پخش غذا و پذیرایی بی نظمی ایجاد کرده و مانع خدمت گذاری خادمان مجلس باشید.
5- مبادا در گرفتن غذا رعایت عدالت و انصاف را فراموش وبا گرفتن چند غذا آبروی صاحب مجلس را برده و دیگران را از فیض بهرمندی از غذای شفابخش امام حسین محروم نمائیم.
6- مبادا به کمی غذا نگاه کنید و خدای ناکرده اعتراضی داشته باشید. بایستی به نیت شفا خورد و بدن خود را بیمه امام حسین کرد.
7- مجلس امام حسین را با رستوران اشتباه نگیرید . در رستوران دستور می دهید ولی در مجلس امام حسین می بایست مطیع باشید.
8- فراموش نکنیم خادمین در مجلس اهل بیت نیز همانند ما از محبین اهل بیت می باشند .پس آنان را با سرویس دهندگان در رستوران اشتباه نگیریم.
9- بعضا دیده شده برخی از مردم بعد از اتمام جلسه و گرفتن ظرف غذا به بیرون مجلس رفته و روی کاپوت ماشین مردم غذا خورده و وسیله نقلیه مردم را کثیف کردهاند و بشقاب و ظرف غذا را همان جا گذاشته و رفته اند. با بی توجهی و دورشدن از نزاکت و ادب اجر خود را از بین نبریم.
10- بعد از اتمام مجلس اگر احیانا برای کفشها پلاستيكي داده شده در کوچه و خیابان پلاستيك را نیندازید و باعث کثیف کردن محله و محیط اجتماعی نشوید که این کار آبروی همه نوکران و شیفتگان امام حسین را زیر سئوال برده و بهانه ای بدست دشمن خواهیم داد .
11- سعی کنید ساعتی را در ایام روزانه خود برای شنیدن سخنرانی اخلاقی و یا علمی اختصاص دهیم.
✅ گزیده اخبار و اطلاعات فقهی
@ijtihadnetwork
https://sapp.ir/ijtihad
https://eitaa.com/ijtihad
💢طلاب پایه نهم و دهم درس جدید «الفائق فی الاصول» را انتخاب کنند +۳ نمره تشویقی
http://yon.ir/pcMk7
✔️گام جدید حوزه در مسیر تحول اجتهادی:
🔹با ابلاغ مدیرحوزه های علمیه، کتاب «الفائق فی الاصول» امسال به صورت آزمایشی جزء برنامه درسی رسمی حوزه قرار گرفته است و طلاب پایه نهم و دهم حوزه می توانند درس الفائق را در سامانه آموزش انتخاب و ثبت نام کنند.
🔸در تالیف این کتاب تلاش گردیده ضمن حفظ دقت های خاص اصولی و اجتهادی، با ادبیاتی روان و فصیح و باذکر مثال های خاص فقهی موضوعات کاربردی فوق برای طلاب به طور دقیق بررسی و روشن گردد و با ارجاع به کتب فقهای و اصولیون معاصر و سلف، محققین فعال حوزوی بتوانند بیشتر با تراث علمی شیعه آشنا گردند.
🔹موضوعات اصولی آینده:
بررسی حجیت الغای خصوصیت، تنقیح مناط، اولویت، تناسب حکم و موضوع، مذاق شارع، قیاس، مقاصد شریعت و نیز بررسی حجیت عرف و تطبیقات آن.
موضوعات فقهی آینده:
ماهیت شخصیت حقوقی و احکام آن، ماهیت پول و احکام آن، احکام بانک و عقود جدید و ...
🔸با ابلاغ مدیرحوزه های علمیه، کتاب «الفائق فی الاصول» امسال به صورت آزمایشی جزء برنامه درسی رسمی حوزه قرار گرفته است و طلاب پایه نهم و دهم حوزه می توانند درس الفائق را در سامانه آموزش انتخاب و ثبت نام کنند و در صورت موفقیت در امتحان کتبی این درس 3 نمره تشویقی به امتحان شفاهی کفایه در صورت کسب نمره حداقل 12 افزوده می گردد.
🔹در نیم سال اول 97 ـ 98 این درس به وسیله اساتید زیر ارائه می گردد:
. آیت الله مهدی شب زنده دار
مکان: مسجد اعظم، شبستان ۴ (دار التلاوه)
ساعت: ۱۱ - ۱۲
حجت الاسلام و المسلمین محمد تعظیمی فر
مکان: مدرسه آیت الله تبریزی (ره)، مدرس ۳۰۳
ساعت: ۱۰ -۱۱.
✅ گزیده اخبار و اطلاعات فقهی
@ijtihadnetwork
https://sapp.ir/ijtihad
https://eitaa.com/ijtihad
💢همایش بینالمللی «فقه گردشگری» در تبریز برگزار میشود
http://yon.ir/8oYD8
✔️حجتالاسلام رحیم قربانی، معاون پژوهش جامعةالمصطفی العالمیة واحد تبریز
🔹همایش بینالمللی فقه گردشگری از از سیام آبان ماه الی دوم آذرماه سالجاری با حضور میهمانان داخلی و خارجی و با همکاری مراکز علمی و نهادهای دولتی و مردمی در تبریز برگزار میشود.
🔸این همایش به بررسی و واکاوی ابعاد مختلف فقهی و حقوقی مسائل گردشگری میپردازد تا بتواند راهکارهای صحیح علمی و اجرایی برای رفع موانع موجود در گردشگری برسد.
🔹ماهیت شناسی و مبانی فقه گردشگری (شامل: مفهوم شناسی، اصطلاح شناسی، مسئله شناسی و موضوع شناسی، تاریخچه، مبانی نظری، نظریات و فرضیات، روش شناسی)، جایگاه گردشگری در آموزههای دینی (شامل: ابواب فقهی و نحلههای آن، مستندات متون دینی، اخالق و آداب اجتماعی)، ابعاد و قلمرو فقه گردشگری در حوزهها و انواع گردشگری (شامل: حوزه¬های اجتماعی، تاریخی، فرهنگی، اقتصادی، سیاسی، حقوقی، هنری، آثار تاریخی و باستانی و انواع مختلف گردشگری) از جمله محورهای این همایش است.
🔸این همایش زمینه خوبی برای حضور اساتید حوزه و دانشگاه و طلاب و دانشجویان در همه عرصهها و گرایشهای علمی مربوط به محورهای علمی همایش است تا یافتههای علمی مستند و تحلیلی و توصیفی خود در این حوزهها به عنوان منشور علمی در مجامع علمی معتبر دنیا در داخل و خارج مطرح شود. لذا امتیازات مناسب علمی آثار برگزیده همایش به ویژه آی اس سی انگیزه و زمینه خوبی برای شمارکت علمی علاقمندان است.
🔹انتشار آثار برگزیده همایش در نشریات معتبر علمی به صورت ویژه نامه همایش با امتیاز علمی تخصصی، علمی ترویجی، و علمی پژوهشی یکی دیگر از امتیازات این همایش خواهد بود.
✅ گزیده اخبار و اطلاعات فقهی
@ijtihadnetwork
https://sapp.ir/ijtihad
https://eitaa.com/ijtihad
💢توصیههای مراجع تقلید به معلمان و دانش آموزان منتشر شد
http://yon.ir/mLj8F
✔️به مناسبت مهر و از سوی ستاد همکاریهای حوزه علمیه و وزارت آموزش و پرورش، گزیدهای از رهنمودهای مراجع عظام تقلید به معلمان و دانش آموزان منتشر شد.
1⃣آیت الله العظمی خامنه ای: یک نقطه نورانی در قلب دانش آموز بگذارید
شما معلمان از این مسئله غفلت نکنید که تربیت کردن هم جزو کار شماست؛ و چه بهتر که با نفوذ معلمی؛ با تأثیر روحی معلم بر متعلم استفاده کنید و یک نقطهی روشن و نورانیای در قلب دانش آموز باقی بگذارید
2⃣آیت الله العظمی مکارم شیرازی: نسلی همانند دوران دفاع مقدس داشته باشیم
معروف است که شخصیت انسان یک مثلث است که اضلاع آن را خانه، مدرسه و جامعه تشکیل میدهند.
3⃣آیت الله العظمی وحید خراسانی: عقاید، احکام و تهذیب نفس را به دانش آموزان بیا موزید
مملکت، مملکت امام زمان (عج) است و قلب این مملکت امام هشتم (ع) است، توفیق شما بسیار مهم میباشد. سعی و همت کنید ان شاء الله سه مطلب تحکیم عقائد، تهذیب اخلاق، تعلیم احکامدر تمام مدارس کشور احیاء شود.
4⃣آیتالله سبحانی: دانش آموزانی عملگرا تربیت کنیم
دانش آموزان را به شکلی تربیت کنیم که به کار و عملگرایی علاقهمند باشند و نه به کار اداری، مدرک محوری و بار شدن بر دوش دولت صحیح نیست، باید به شکلی تربیت شوند که به کار علاقهمند باشند نه اینکه فقط پشت میز بنشینند.
5⃣آیت الله العظمی صافی گلپایگانی: به دانش آموزان آموزش دهید اهل بیت علیهم السلام در انتظار تحصیل آنان هستند
دانشآموزان را برای اسلام و اعتلای کلمةالله و حصول اهداف الهی، قرآنی و خدمت به محرومان و نجات مستضعفان تربیت شوند و هر رنج و تلاشی را که در تحصیل علم متحمل میشوند، با نیت خالص و پاک و در راه خدا و آسایش خلق خدا محسوب دارند.
6⃣آیت الله شبیری زنجانی: دانش آموزان رفتار عاقلانه را در خود تقویت کنند
پایههای دینی شما دانش آموزان باید در همین سن نوجوانی محکم شود، اخلاق و رفتار عاقلانه را در خود تقویت کنید تا وقتی که به سن لازم برای پذیرش مسئولیتها رسیدید تقیّد به شریعت مطهّر در شما قوت گرفته باشد و به اخلاق دینی و انسانی پایبند باشید.
7⃣آیت الله العظمی نوری همدانی: آموزش و پرورش مهمترین کانون تربیت دینی
آیات و احادیث بیانگر اهمیت آموزشهای دینی و قرآن در سنین کودکی است، حال که نظام آموزشی کشور از همان ابتدا دروس دینی و قرآن را در برنامههای درسی خود دارند، باید سعی کنند از این فرصت نظام آموزشی حداکثر استفاده را بکنند و نگذارند کلاسهای قرآن در آموزش و پرورش بی محتوا و ضعیف اداره شوند و یا تعطیل گردند. هم اکنون مهمترین بستر آموزش دین و قرآن در آموزش و پرورش است.
✅ گزیده اخبار و اطلاعات فقهی
@ijtihadnetwork
https://sapp.ir/ijtihad
https://eitaa.com/ijtihad
💢رشد علمی حوزه، پاسخ خوبی به منتقدین است
http://yon.ir/GclUV
✔️آیت الله فاضل لنکرانی:
🔹یکی از اتفاقات خوب حوزه بعد از انقلاب، راه اندازی مراکز تخصصی است که در این بین20 مؤسسه آن زیرنظر شورای عالی فعالیت می کنند و این نشان می دهد حوزه ظرفیت بسیار خوبی در مسائل فقهی، کلامی و موضوعات روز دارد.
🔸در حوزه ظرفیت بسیار عظیمی وجود دارد و الان شاهد فعالیت خوبی در حوزه هستیم و حتی برنامه های بلند مدت، برای رشد علمی حوزه در حال طراحی است و طبعا بعضی برنامه ها دارای نقائصی است و می توان با اجرای آن، نقائص را هم برطرف کرد.
🔹علوم کاذبی که غرب تولید کرده نتوانسته اثرگذار باشد، ولی ما معتقدیم که به برکت عترت و قرآن، از منابع وحیانی قوی برخوردار هستیم که از آن استفاده نشده است. این درهمه مسائل مانند فقه این گونه است.
🔸در گذشته بادیگران مشورت می کردیم و به آنها می گفتم روی چه موضوعاتی در حوزه می توان تحول آفرین بود، بعضی معتقد بودند در حوزه کف گیر به ته دیگ خورده است. درحالی که این حرف درستی نیست، چون بسیاری از موضوعات است که می توان در آنها نقش آفرینی کرد.
🔹اگر مجتهد و مفسر به اجتهاد و تفسیر باور نداشته باشند، نمی توانند فقیه و مفسر شوند. آنچه که انگیزه را در حوزه افزایش می دهد باور و اعتقاد است.
🔸باید برای تقویت انگیزه، اتاق فکری تشکیل داد. الان منابع در متون دینی وجود دارد و برای استخراج این متون به انگیزه قوی و باور نیاز است.
🔹در جلساتی که با حضور مسئولین مراکز علمی حوزه برگزار می شود، باید به دنبال اجرا و راه حل برای تقویت انگیزه طلاب و عملی کردن برنامه ها بود؛ به عنوان مثال برای تحول در عرصه پژوهشی باید شاخص ها تعیین شود و افراد صاحب نظر و صاحب فکر دراین موضوع صاحب مسئولیت شوند تا بتوانند حوزه را در عرصه علمی به تحول برسانند.
✅ گزیده اخبار و اطلاعات فقهی
@ijtihadnetwork
https://sapp.ir/ijtihad
https://eitaa.com/ijtihad