🔔شانزدهمین اجلاس سالانه بزرگداشت غدیر در مشهد مقدس
👤با حضور آیات عظام و اساتید
📆 زمان: بمدت ۵ روز؛ از روز جمعه ۱۴۰۲/۴/۱۶
الی سه شنبه ۱۴۰۱/۴/۲۰
⏰ ساعت شروع ۲۰
🏛مکان: مشهد مقدس، مجتمع فرهنگی آفتاب ولایت، خیابان آیت الله بهجت،
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 مقامات امیرالمومنین (ع) در کلام رسول اکرم (ص)
🎙بیانات آیتالله جوادی آملی به مناسبت عید سعید غدیر خم
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥قدیمیترین فیلم از شهر نجف و حرم امیرالمؤمنین علی (علیهالسلام)
🔺 در این ویدیو، قسمت کوتاهی از شهر کوفه دیده میشود و پس از آن درگاه ورودی حرم مطهر نمایان شده که زائران در حال ورود به حرم هستند. این ورودی هم اکنون با عنوان باب امام رضا علیهالسلام شناخته میشود که قبل از این نامهای دیگری داشته است. آنچه در این فیلم دیدنی است، صوت زیبای اذان است که از منارههای حرم امیرالمؤمنین علی (ع) منتشر میشود.
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢راز جاودانگی غدیر
✍️استاد محمد عندلیب همدانی
اگر چه تا کنون کوششهای فراوانی در مخفی نگاه داشتن واقعه غدیر و پیامهای آن صورت گرفته شده اما غدیر زنده و جاودانه مانده است زیرا :
۱- در دو آیه قران مجید[ مائدة ۳ و۶۷ ] به تصریح مفسران و راویان بزرگ شیعه وسنی به این واقعه پرداخته شده و تا قرآن هست غدیر هم هست.
۲- شخصیتیت محوری در این ماجرا به تصریح روایات نور خداست ونور خدا کم سو نخواهد شد.
۳- دانشمندان دینی ، شاعران و تمام دلدادگان مولی در تمام نسلها با جهاد مقدس خود نگذاشتند واقعه فراموش شود.
۴- ویژگیهای منحصر به فرد و زیبای غدیر از قبیل نگاه داشتن آن جمعیت فراوان در آن گرمای سوزان، روی دادن این واقعه در حجةالوداع، زیبایی متن خطبه نبوی همگی به گونهای است که غدیر را پاینده ساخته است.
۵- استدلالات زیبای امامان معصوم علیهم السلام به غدیر موجب ابقای آن به عنوان مدرکی متقن شده است.
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢 ذکر خلافت امام علی (ع) در تفسیر قرآن اهل سنت
✍️استاد سید احمد مددی:
«يا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا أَوْفُوا بِالْعُقُودِ» قَالَ إِنَّ رَسُولَ اللَّهِ ص عَقَدَ عَلَيْهِمْ لِعَلِيٍّ بِالْخِلَافَةِ- فِي عَشَرَةِ مَوَاطِنَ، ثُمَّ أَنْزَلَ اللَّهُ «يا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا- أَوْفُوا بِالْعُقُودِ الَّتِي عُقِدَتْ عَلَيْكُمْ لِأَمِيرِ الْمُؤْمِنِينَ ع» تفسير القمي، ج1، ص: 160
این تفسیر می گوید: پیغمبر در ده موطن عقد بستند. میخواهد بگوید این آیه ناظر است به آیات سابق، یکی از آیات سابق اولین موطنش «انذر عشیرتک الاقربین» است. در کتاب روح المعانی آلوسی ذیل آیه «بلغ ما انزل الیه» اینچنین آمده است: و أخرج ابن مردويه عن ابن مسعود قال: كنا نقرأ على عهد رسول اللّه صلّى اللّه عليه و سلّم يا أَيُّهَا الرَّسُولُ بَلِّغْ ما أُنْزِلَ إِلَيْكَ مِنْ رَبِّكَ أن عليا ولي المؤمنين وَ إِنْ لَمْ تَفْعَلْ فَما بَلَّغْتَ رِسالَتَهُ و خبر الغدير عمدة أدلتهم على خلافة الأمير كرم اللّه تعالى وجهه
روح المعاني في تفسير القرآن العظيم، ج3، ص: 359
خیلی عجیب است که این آلوسی که ضد شیعه است حدیث را رد نمیکند، این هم خیلی عجیب است. امیرالمومنین (ع) را خداوند به گونهای قرار داده که دشمن و دوست فضایل ایشان را نقل میکنند. آلوسی چون در بغداد هم بوده و مواجه با شیعه هم بود و خیلی ضد شیعه است.
عبدالله ابن مسعود ضد شیعه نیست اما همراه اهل بیت (ع) هم نیست، همراه امیرالمومنین نیست، مخصوصا یک مدتی هم کوفه و اوضاعی که داشت. حتی میگویند اُتی بصحیفة فیها فضائل فامر، گفتند این حدیث مال عبدالله ابن مسعود است، می گویند عبدالله ابن مسعود یک مقدار حدیث فضائل بردند گفته این مرادشان فضائل اهل بیت است، و این مخالف است دستور دادند پاکش بکنند، نه این معلوم نیست، بله از عبدالله ابن مسعود این نقل شده: «ما رآه المسلمون حسنا فهو عند الله حسنٌ و لقد القی الله یا الهم الله قلوب المسلمین ان یتخذوا ابابکر». این از او نقل شده است که این الهام الهی است. علی ای حال می خواهم بگویم خیلی با ما نیست، اما عجیب است که نقل بکند که خلافت ابابکر مما الهم الله یا مما اوحی الله است!
ظاهرش این است که جزو قرآن است، خود اهل سنت مصر اند که قرآن عبدالله ابن مسعود اختلافش با این قرآن موجود زیاد است؛ در این مصائب سجستانی 25 صفحه، 30 صفحه فقط اختلافات قرآن عبدالله ابن مسعود با همین قرآن عثمان را گفته است.
ابن مردویه از بزرگان و شیوخ آنهاست، شیوخ دیگر توثیق نمیخواهند، ابن مردویه 230، 240 است.
واقعاً اعجاز الهی است که در زبان عبدالله ابن مسعود جاری بشود که «كنا نقرأ على عهد رسول اللّه ...»، مخصوصاً میدانید که عبدالله ابن مسعود کسی است که میگوید: من هفتاد سوره قرآن را به گوش خودم از زبان رسول الله شنیدم،
ممکن است عدهای بگویند: این روایت تاویل است، معلوم نیست تأویل باشد، واقعا ریشه قرآنی دارد. عدهای میگویند این آقایانی که متهم به غلو اند اینگونه نقل میکنند! این طور نیست، اینها بزرگان هستند و ماها عقلمان به این حرف ها نمیرسید، خیلی عجیب است. ابتدائا تصور میکردیم روایت ضعیف است و خط تاویلی است! از جنس تنزیل است نه تاویل.
احتمال دارد تفسیر رسول الله (ص) باشد. این حدیث ابوسعید خدری است، در بخاری هم هست، از پیغمبر نقل کردند:
وَ رَوَى مُسْلِمٌ ، عَنْ أَبِي سَعِيدٍ الْخُدْرِيِّ: أَنَّ رَسُولَ اللَّهِ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ قَالَ: لَا تَكْتُبُوا عَنِّي غَيْرَ الْقُرْآنِ وَ مَنْ كَتَبَ عَنِّي غَيْرَ الْقُرْآنِ فَلْيُمْحِهِ، وَ حَدِّثُوا عَنِّي وَ لَا حَرَجَ، وَ مَنْ كَذَبَ عَلَيَّ مُتَعَمِّداً فَلْيَتَبَوَّأْ مَقْعَدَهُ مِنَ النَّارِ.
گفتند: اگر حدیثی را از پیغمبر شنیدیم و غیر از قرآن است پاک بکنیم. ظاهرا در زمان رسول الله وقتی قرآن را عدهای نوشتند بعضی از تفسیرهای رسول الله را هم در قرآن نوشتند، «أن عليا ولي المؤمنين» از آن تفسیر رسول الله است. پیغمبر فرمودند که شما اگر از من چیزی نوشتید از زبان من به عنوان تفسیر، آنها را پاک بکنید، کتاب الله خالص بشود نه این که هر حدیثی که از من نوشتید پاک بکنید، آن مراد نیست.
همین الان مصحفهای قدیمی که هستند - که اصطلاحا مصاحف عهد اموی میگویند - من دیدم، همین مصحفی که از یمن است که احتمال میدهند سال 20 نوشته شده است، مثلا «هذه» دارد، بعد دیدند روی کلمه هذه خط زده است، همین متن قدیمی که جز متون قدیمی قرآن است، احتمال میدهم همان قرآنی است که زمان عمر نوشته و به دخترش داده احتمالا و الان هم در مصاحف ما هذه برداشته شده است. این «هذه» را شاید پیغمبر خواندند به عنوان تفسیر و اینها نوشتند، سپس خط زدند. اینجا هم ممکن است به عنوان تفسیر بوده بعدها پاک کردند.
🆔@ostadmadadi
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
☘️«غـدیـریـه»؛
🔖بسته ویژه «اجتهاد» به مناسبت عید سعید غدیر خم
🔻بعد از غدیر از خودتان بترسید نه از کفار!/ شهید مرتضی مطهری
🔻غدیر؛ بیعت با قهرمان عظمتها/ آیتالله صافی گلپایگانی (ره)
🔻غدیر؛ ابلاغ الهی برای تداوم رسالت در بستر امامت/ آیتالله مکارم شیرازی
🔻روز غدیر، عید خداست/ آیتالله وحید خراسانی
🔻علامه امینی و مسئلهی غدیر/ حضرت آیتالله خامنهای
🔻چرا انکار حدیث غدیر برای مخالفان ممکن نشد؟/ رسول جعفریان
🔻درآمدی بر غدیر شناسی، ضرورتها و اولویتها/ محمدتقی سبحانی
🔻روشهای اثبات صدور حدیث غدیر توسط علامه امینی در کتاب الغدیر/ علی نصیری
🔻غدیر، معتبرترین نص اسلامی در رد باور غلط جدایی دین از سیاست/ داود مهدویزادگان
🔻حدیث غدیر از فرمایشات پیامبر است نه امام / مجید رضایی دوانی
🔻تحلیل حدیثی درباره ولایت در بیانات رهبر انقلاب/ حسین مطیع
🔻نسبت غدیر با وحدت اسلامی/ مهدی مسائلی
🔻احیای غدیر در جوامع اسلامی چگونه ممکن است؟/ بهمن دهستانی
🔻غدیر؛ بزرگراه سعادت/ ابوالفضل فروتن
🔻غدیر، صراحت بینظیر/ سیدکاظم سید باقری
🔻خوانش تمدنی غدیر و رفتار تمدنی حضرت امیر(ع)/ محسن الویری
🔻غدیر، خط بطلانی بر جدایی دین از سیاست/ محسن فقیهی
🔻ناشنیدنیهایی از علامه امینی و کتاب الغدیر/ سیدمحمد طباطبایی یزدی
🔻فقه غدیر/ احمد مبلغی
🔻زمینه و زمانه غدیر؛ مسئله دشوار جانشینی رسول خدا (ص)/ محمد مسجدجامعی
🔻از روایت غدیر تا عید غدیر/ رسول جعفریان
🔻۱۵ نکته مهم پیرامون خطبه غدیر و امامت حضرت علی (ع)/ محمدجواد فاضل لنکرانی
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢برخی فقها در تشخیص مصداق و شناخت کارکردهای ابزارها به خطا رفتهاند!/ فقیه باید کارکردهای اجتماعی و میزان اقبال جامعه به آن ابزار را بداند
✔️ دكتر عبدالوهاب فراتی:
🔹اگر فقها و متدینین ما در گذشته با ساختهها و تکنولوژی غرب به گونهای مبارزۀ ایدئولوژیک میکردند، بیشتر بیم سلطه و تقویت کفار و ترس از دوستی و همرنگی مومنان با آنها علت مخالفت بوده است.
🔸تعیین و تشخیص مصداق، شأن فقیه نیست. شناخت پدیدههای نو مثل فیسبوک به آسانی نیست و فقیه آنگاه که به مبارزه با ابزار میپردازد باید کارکردهای اجتماعی و میزان اقبال جامعه به آن ابزار و نوع استفاده را بداند.
🔹این شناخت، نیازمند مشاوره با کارشناسان اجتماعی و متخصصان رسانهای است. اینکه در بسیاری از موارد، فتوا علیه ابزار با شکست مواجه شده و جامعه متدینان آن را نپذیرفتهاند به این دلیل است که برخی فقها در تشخیص مصداق و شناخت کارکردهای ابزار به خطا رفتهاند.
🔸امروزه ما دچار این مشکل شدهایم که فقها به ابزاریت تکنولوژیها و محتوای آن نگاه میکنند و در طرف دیگر مشکل عدم تبعیت مقلدین از این فتاوا را داریم. بنابراین باید مسیر دیگری برای تبیین دیدگاههای فقهی و دینی به تکنولوژیهای جدید تعریف کرد، مشکل مومنان را بررسی کرد و به آنان راهی نشان داد.
👈متن گفتگو را بخوانید: http://ijtihadnet.ir/?p=71920
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢مقاصد شریعت استعماری؛ «سخن از صلح امروز به معنای فراموشی فلسطین است»
🔹دکتر احمد الریسونی، نسبت به استفاده از مقاصد شریعت اسلامی به منظور ضربه زدن به اسلام و حذف آن از زندگی مردم هشدار داد. رئیس سابق اتحادیه جهانی علمای مسلمان، توضیح داد که در استنباط و توسل به مقاصد شریعت آفتی وجود دارد که نشأت گرفته از مقاصد شریعت استعماری است.
🔸ریسونی، که خود از شناختهشدهترین نویسندگان در حوزه مقاصد شریعت است، خاطرنشان کرد که عبارت «مقاصد شریعت استعماری» عمدتاً توسط علال الفاسی استفاده میشد؛ کسی که قوانین و ممنوعیتهای صادر شده توسط حکومت تحت الحمایه فرانسه در مراکش را حلال و غیر ممنوع میشمرد. مثلا مفهوم آزادی از دیدگاه ما به معنای گرامی داشتن حقوق افراد و عزتبخشی است اما امروز به معنای آزادی فردی و آزادی روابط جنسی، مواد مخدر و الکل شده است.
🔹وی افزود: مفهوم جدید «صلح» نیز همین طور است؛ معنای آن در منطقه عربی و اسلامی به ویژه به معنای فراموشی فلسطین و جنایات اسرائیل شده است. صلح یعنی فراموش کردن حقوق فلسطینیها و صلح اکنون مفهومی استعماری به خود گرفته است و غرب از زمان پیروزی در جنگ جهانی دوم به دنبال تحمیل آن است و در واقع فرهنگ صلح امروز این است که مردم ستمدیده حقوق خود را فراموش کنند.
🔸الریسونی تصریح کرد: در استفاده از مقاصد شریعت لغزشهای عمدی یا غیرعمدی وجود دارد و ممکن است حتی مقاصد شریعت وسیلهای قرار گیرد که نه برای خدمت به شریعت، بلکه با هدف حذف دین و اسلام استفاده شود.
👈ادامه مطلب: http://ijtihadnet.ir/?p=71903
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢آخرین استفتائات مطابق فتوای رهبر انقلاب
✔️جدیدترین استفتائات (خرداد و تیرماه 1402) مطابق با فتوای حضرت آیتالله خامنهای منتشر شد. متن ذیل، 25 سؤال و جواب در موضوع عبادات و معاملات است که توسط بخش استفتائات دفتر مقام معظم رهبری پاسخ داده شده و به صورت ماهانه بهروز رسانی میشود.
🔹«رعایت مصلحت وقف»
🔸«حکم تجسس در امور خصوصی دیگران»
🔹«جریمه تأخیر در پرداخت اقساط»
🔸«شرط جبران خسارت در قرارداد مضاربه»
🔹«فروش کالا پیش از تحویل گرفتن آن»
🔸«خرید قسطی طلا به قیمت روز تسویه»
🔹«انجام حج نیابتی با وجود استطاعت»
🔸«گران شدن هزینه حج در سال استطاعت»
🔹و....
👈 ملاحظه نمایید: http://ijtihadnet.ir/?p=71908
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢ظرفیتهای نهاد ولایت فقیه، در مواجههٔ پیشگیرانه با چالش بازگشتپذیری انقلابها
✔️هفتاد و دومین نشست علمی پژوهشگاه فقه نظام با عنوان «ظرفیتهای نهاد ولایت فقیه در مواجهه پیشگیرانه با چالش بازگشتپذیری انقلابها» با ارائه حجتالاسلام محسن زواری و نقد حجتالاسلام محمدمهدی اسلامیان، چندی قبل در پژوهشگاه فقه نظام برگزار شد.
👈 بخوانید: http://ijtihadnet.ir/?p=71905
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
📸 جدیدترین تصویر از حضرت آیتالله سیستانی
🔺شبکههای اجتماعی تصویری از حضرت آیتالله سیستانی منتشر کردند که در روز عید غدیر گرفته شده است.
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
📚ترجمه «فروع کافی» روانه بازار نشر شد
✔️ترجمه کتاب «فروع کافی» نوشته رضا مصطفوی توسط انتشارات عهدمانا در چهار جلد منتشر و راهی بازار نشر شد. بازنمایی کامل آنچه در عبارات روایات آمده است، کار چندان سادهای نیست؛ اما در این ترجمه، تلاش بر آن بوده تا با سادهفهم کردن متن، تا آنجا که ممکن است، مخاطبان بیشتری با ایندست روایات مأنوس شوند.
👈 معرفی اثر: http://ijtihadnet.ir/?p=71911
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢انتشار چهارمین شماره دو فصلنامه تخصصی مطالعات فقه سیاست
✔️چهارمین شماره دو فصلنامه تخصصی مطالعات فقه سیاست که مورد استقبال پژوهشگران حوزوی و دانشگاهی این عرصه قرار دارد، در چهارمین شماره خود، شش مقاله تخصصی را در خود جای داده است.
🔹«چیستی، امکان و روشِ فلسفه فقه حکومتی با تأکید بر رویکرد امام خمینی(ره)»
🔸نسبتدادن نظریه «سلطنت مشروعه به معنی حقانیت حکمرانی شاه»
🔹«بررسی وظایف مردم در تحقق استقلال و رفع وابستگی به غیر، از منظر آیات و روایات»
🔸«بهتانبستن بر مبتدع در فقه سیاسی از منظر روایت «باهتوهم»
🔹«نظریه جهاد ذَبّی در اندیشه آیتالله محمدجواد فاضل لنکرانی و نسبت آن با فقه مقاومت»
🔸«بررسی انتقادی تبیین کتاب «آستانه تجدد» از فقه سیاسی میرزای نائینی»
👈 مطالعه نمایید: http://ijtihadnet.ir/?p=71914
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
📚«المیسّر في فقه الإمامية» در دو مجلد ترجمه شد
✔️ترجمه فارسی کتاب «المیسّر في فقه الإمامية» تحت عنوان «فقه میسّر» در دو مجلد منتشر شد و در دسترس علاقمندان به مباحث فقهی قرار گرفت. مؤلف کتاب «فقه میسّر» ضمن تبیین اصول اعتقادی، بر مسائل شرعی متمرکز شده است که مراجع دینی در آنها به احتیاط فتوا دادهاند.
👈 معرفی اثر: http://ijtihadnet.ir/?p=71917
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢آیا فقه محیطزیست، میوهای طبیعی از درخت فقه خواهد شد؟
🔻درنگی در آیندهپژوهی فقه محیطزیست و منابع طبیعی؛
✔️آیندهپژوهی اگرچه در جهان علم آنچنان نوپا نیست؛ اما در ایران و البته در علوم اسلامی، نوزادی بس نوپا به شمار میآید. در این میان به نظر میرسد برای پرهیز از رویکرد انفعالی فقه معاصر نسبت به موضوعات نوپدید و تبدیل آن به رویکرد فعال، مناسب است آیندهپژوهی در فقههای نوپدید بهصورت جدی دنبال شود. به مناسبت پرونده «مبادی فقه محیطزیست و منابع طبیعی»، حسن اجرایی، دانشپژوه و پژوهشگر حوزه علمیه قم، یادداشتی را در مورد آیندهپژوهی فقط محیطزیست و منابع طبیعی برای «اجتهاد» نگاشته است که از نگاه شما میگذرد:
✂️اگر بر آن باشیم که دانش فقه باید در برابر حفظ محیطزیست و منابع طبیعی متعهد بوده و در فرایند استنباط و صدور احکام به آن توجه کند، علاوه بر تغییراتی که در احکام موجود ایجاد میشود، بسیاری از موضوعات و احکام تازه نیز وارد چرخه مباحث فقهی و چرخه استنباط و صدور حکم میشود؛ بدین ترتیب میزان اهمیت حفظ محیطزیست و منابع طبیعی از منظر فقیهان، میتواند دانش فقه امروز را چنان دگرگون سازد که تفاوتهای اساسی با دورههای پیش از خود داشته باشد.
👈 متن کامل را در «اجتهاد» مطالعه نمایید: http://ijtihadnet.ir/?p=71922
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢مبانی فقه محیطزیست، قابل تغییر نیست!/ عدم افتای جدی فقها، کار حامیان محیطزیست را دشوار کرده است
✔️حجتالاسلام دکتر احمدعلی قانع، عضو هیئتعلمی دانشگاه امام صادق (ع) معتقد است یکی از مهمترین مسائل فراروی فقه محیطزیست در آینده، مسئله آلودگی زمین، هوا و آبهاست. وی درعینحال معتقد است که مبانی و پیشفرضها و قواعد فقه محیطزیست بههیچوجه قابل تغییر نیست.
🔻قانع تاکید دارد که اگر ارتباط میان فقها و حامیان محیطزیست در حال حاضر هم قویتر بود شاید حامیان محیطزیست بهتر میتوانستند به اهدافشان که حمایت از محیطزیست است برسند. الآن بهعنوان نمونه در اینکه شراب حرام است کسی تردید ندارد؛ ولی در اینکه ماشین سواری یک شخص بیش از حد دود میکند، چهبسا برای خود راننده و مالک خودرو هم جا نیفتاده که مرتکب حرام میشود؛ لذا همه فقها باید بهطورجدی وارد صحنه محیطزیست بشوند و به کمک حامیان محیطزیست که یک سری قوانین کشوری و یک سری سازمانها و نهادها هستند، برای حل این معضلات اقدام کنند.
👈مشروح گفتگوی «اجتهاد» با معاون پژوهش دانشکده ارتباطات دانشگاه امام صادق (ع) از نگاه شما میگذرد: http://ijtihadnet.ir/?p=71926
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢یک حاشیه فقهی بر یک رویداد میلیونی
✔️روز عید غدیر در ایران جشنی بزرگی برپا شد که در حافظه تاریخی ماندگار گشت. اگر تنها چند شهر بزرگ را ملاک قرار دهیم، جمله شرکتکنندگان آن از جمعیت برخی کشورها بیشتر بودند! و اگر تنها مهمانی ۱۰ کیلومتری غدیر در پایتخت را درنظر بگیریم، کافی است تا یک وظیفه فقهی ـ فرهنگی دستگاههای فرهنگی را یادآور شویم. بهویژه اینکه برخی شبهه میکنند که چرا باید حکومت در اقدامهایی اینچنینی دخالت و ورود کند؟
👈 یادداشت اختصاصی حجتالاسلام هادی عجمی را در «اجتهاد» ملاحظه نمایید: http://ijtihadnet.ir/?p=71933
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
📚 جلد دوم «کتابشناسی آثار آیتالله سبحانی» به کوشش فتاح نقی پور و میرزا علی سلیمانی بروجردی منتشر شد.
🔻خلاصه فصول جلد اول:
فصل1: آثار چاپ شده عربی (289 جلد)
فصل2: آثار چاپ شده فارسی (167 جلد)
فصل3: تلخیص آثار بزرگان به قلم معظم له
فصل 4: ترجمه آثار بزرگان به قلم معظم له
فصل 5: حواشی بر آثار بزرگان
فصل 6: شرح بر آثار بزرگان
فصل 7: تقریرات دروس اساتید به قلم معظمله
🔻خلاصه فصول جلد دوم:
فصل 8: تقریرات دروس آیتالله سبحانی
فصل 9: ترجمه آثار معظمله
فصل 10: تلخیص آثار
فصل 11: شرح بر آثار
فصل 13: آثار و تالیفات خطی و حواشی خطی بر آثار دیگران
فصل 14: دست نوشتههای متفرقه
فصل 15: اثار معظمله در نوشته های دیگران
فصل 16: کتاب های چاپ شده تحت اشراف معظمله
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 کلیپ تصویری حضرت ابوطالب (علیهالسلام)
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
ویژه نامه ابوطالب.pdf
31.26M
🔖 نسخه PDF ویژهنامه حضرت «ابوطالب(ع)»
📖شماره نخست ویژهنامه «ابوطالب(ع)» در خصوص تبیین ابعاد شخصیت بزرگ حامی پیامبراکرم(ص) الگوی تمام عیار مقاومت حضرت ابوطالب(ع) از سوی هفته نامه «افق» در سه فصل: مقالات و یادداشتها، مصاحبهها و اشعار در ۳۲۰ صفحه چاپ و منتشر گردید.
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
🔔 نشست «امکانسنجی کاربست مراحل استنباط فقهی در استنباط کلامی»
🎙ارائه دهنده: دکتر مهدی نصرتیان اهور؛ عضو گروه علمی معارف اهل بیت علیهم السلام از پژوهشگاه خاتم النبیین صلی الله علیه وآله
و عضو هیئت علمی دانشگاه قرآن و حدیث
🎙ناقد: حجتالاسلام والمسلمین وحید عابد؛ مدیر گروه حدیث پژوهی و همکار علمی گروه روش شناسی و مبانی معرفتی پژوهشکده معارف اهلبیت علیهمالسلام
📅 زمان: دوشنبه ۱۹ تیرماه ۱۴۰۲؛ ساعت ۱۷ الی ۱۹
🏛 مکان: قم، خیابان شهداء (صفائیه)، کوچه ۳۷، مدرسه باقرالعلوم علیه السلام
🔗دریافت خلاصه نشست ولینک مجازی جلسه: maaref.org/neshast
⚠️ به شرکت کنندگان حضوری در نشست، گواهی اعطا میشود.
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
🔔دوره آشنایی فقه فضای مجازی (فصل اول)
👤با حضور حجتالاسلام رضا رستمی
_ مدرس سطوح عالی حوزه علمیه قم
_ سرپرست مرکز رسانه و فضای مجازی حوزه های علمیه
_دبیر کارگروه حوزه و فضای مجازی پژوهشکده مطالعات راهبردی حوزه و روحانیت
_مسئول کمیته رصد قرارگاه کنشگری حوزه و روحانیت
📗سرفصل های دوره:
مفهوم شناسی فقه فضای مجازی
موضوع شناسی فقه فضای مجازی
منبع شناسی فقه فضای مجازی
ظرفیت شناسی فقه فضای مجازی
روش شناسی فقه فضای مجازی
نظام مسائل فقه فضای مجازی
📅 زمان دوره: دوشنبه ها ساعت ۱۸
⏳شروع دوره از دوشنبه ۱۹ تیر ۱۴۰۲
📖همراه گواهی شرکت در دوره در صورت ارائه چکیده جلسات
🔗فرم ثبت نام: https://formafzar.com/form/1vmvf
📲پخش از طریق آپارات https://www.aparat.com/oisc_majazi
👈جهت کسب اطلاعات بیشتر و نحوه صدور گواهی، به آیدی @oisc_rooydad در ایتا و بله پیام دهید.
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
🔔برگزاری دوره «تربیت مربی فقه معاملات جدید»
✔️ مؤسسه فقه اقتصادی طیبات دوره «تربیت مربی فقه معاملات جدید» را با هدف تامین مربیان و اساتید مسلط و متخصص در زمینه فقه معاملات و بازارهای مالی جدید برگزار میکند.
👈 افرادی که به این زمینه علمی علاقهمند بوده و شرایط حضور در دوره را دارند از طریق لینک زیر ثبتنام کنند: https://tyb.ir/?p=28337
👤 ارتباط با مسئول ثبتنام: @tayebat_admin1
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
🔔کارگاه احکام آرایشهای نوپدید
👤با حضور استاد احکام: سرکارخانم روحانی
🔺بیان احکام کاشت ناخن، کاشت مژه، تاتو، فیبروزو...
📌ویژه طلاب و عموم بانوان همراه با پرسش وپاسخ
📆 زمان ۲۰ الی ۲۲ تیرماه
🔗لینک ثبت نام: https://b2n.ir/x18560
👈کسب اطلاعات بیشتر: @mheydari1414
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
🔔مؤسسۀ آموزش عالی حوزوی امام رضا علیهالسلام (با رویکرد فقه نظامساز و تحت اشراف استاد علیاکبر رشاد) در رشتههای تخصصی زیر
پذیرش میکند:
🔹فقه حکومت (سطح 4)
🔸فقه تربیتی (سطح 4)
🔹مدرسی فقه و اصول (سطح 3 )
🔸سلامت معنوی (سطح 4)
📌شرایط:
1.داشتن استعداد و فرصت کافی برای پرداختن به امور آموزش و پژوهش
2. اتمام سطح 2 برای پذیرش سطح 3
3. اتمام سطح 3 برای پذیرش سطح 4
4. قبولی در مصاحبه علمی برای پذیرش سطح 3
5. قبولی در آزمون کتبی و شفاهی برای پذیرش
سطح 4
📌مزایا:
1. ارائه مدرک تخصصی معتبر
2. آموزش بر اساس نظام پرورش مآل
3. بهرهمندی از منابع و کتابخانه تخصصی
⏳مهلت ثبت نام و زمان مصاحبه:
7 مرداد 1402 (زمان دقیق آزمون،منابع و مصاحبه
متعاقبا اعلام خواهد شد)
🏛آدرس: تهران، بزرگراه شهید باقری شمال، خروجی استقلال شرق،خیابان شهید برادران قزوینی (خیابان توحید شمالی)،جنب شهرک پارس، پلاک 5
☎️شماره تماس : 77078492-021
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
🔔 نشست «بررسی بیعت در غدیر در پرتو سنتهای اجتماعی عصر نبوی»
🎙ارائه: دکتر سعید طاوسی مسرور
عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی
🎙ناقد: حجتالاسلام والمسلمین محمدجواد یاوری سرتختی
استادیار دانشگاه باقرالعوم علیه السلام
📅 زمان: چهارشنبه ۲۱ تیرماه؛ ساعت ۱۷
🏛 مکان: بلوار بسیج، نبش کوچه ۳۹، بنیاد بینالمللی امامت
🔗 لینک مجازی جلسه: emamat.org/neshast
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
35.31M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 حجاب را یکبار با استاندارد حرف نوی انقلاب اسلامی حل کردیم!
🎙حجتالاسلام محسن قنبریان
•《جمهوری اسلامی حرف نوئی دارد؛ این حرف نو عبارت است از مردم و ارزشهای الهی. این دو تا باید با هم توأم بشوند و حرکتها و جوامع را شکل بدهند. این حرف ماست. ارزشهای معنوی و ارزشهای الهی، همراه با ارادهی مردم؛ نه تحمیل بر مردم. (۹۰/۱۰/۷)
• هنر انقلاب اسلامی در مقابل دو رقیب خود (تحجر و تجدد) این بوده که اراده مردم را پای ارزشهای الهی می آورده است و دوگانه غلط بین ایندو را میشکسته است.
• رویکرد و نگاه سوم در مساله زن و حجاب وفادار به این حرف نوی انقلاب است. نه مثل طیفی، از ارزشهای الهی کوتاه آمده و حجاب عرفی را حجاب میگیرد و نه مثل طیف دیگر فقط احکام قضایی و پیگرد انتظامی را چاره میداند!
• این استاندارد که ریشه در قرآن و حکومت نبوی دارد یکبار موفقیت خود را در مساله حجاب (و...) نشان داده است و باز هم میتواند نشان دهد...
🗓 ۷تیر۱۴۰۲ کرمانشاه، حسینیه هنر
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢اشتباه محاسباتی یا غفلت برخی مسئولان، درباره برخورد با شرب خمر
✍️حجتالاسلام علیاصفر مجتهدزاده؛ مستشار بازنشسته دیوان عالی کشور
گفتار مقام ارشد قضایی که به حق هم ادعای ایجاد امنیت سلامت برای آسیب دیدگان مصرف مشروبات الکلی مینماید ولی به حرمت مشروبات اشارهای ندارد. همین امر موجب شد که از حلقوم افراد سودجو و منحرف الفکر فریاد آزادی معاملات مشروبات استاندارد و اخذ مالیات به نفع جامعه بیرون آید و مشاور سابق وزیر کشور و رئیس مرکز مطالعات راهبردی و آموزش وزارت کشور جسورانه با نادیده گرفتن حکم خداوند در توئیت خود پیشنهاد نموده است: «عرضه مشروبات الکلی استاندارد، نه تنها برای دولت هزینه ندارد، بلکه با میزان مصرف کنونی الکل، دولت را از طریق اخذ مالیات، صاحب در آمدی بیش از ۴۰ هزار میلیارد تومان در سال خواهد کرد که بودجه مناسبی برای تبلیغ و ترویج سبک زندگی بدون الکل و نیز گسترش ورزش و تفریح جایگزین خواهد بود»
وقتی قوه قضائیه پیرامون مصرف کنندگان مشروبات الکلی حرام و غیر قانونی سخنی نمیگوید و مصرف کنندگان در حاشیه امن قرار میگیرند، تلویزیون جمهوری اسلامی نیز به خود اجازه میدهد از مسمومین این شرابها بر تخت بیمارستان مصاحبه به عمل آورده کانّه مصدومین خوراک حلال و سالم را به نحو شرعی وقانونی خریداری و مصرف کرده و بر اثر تقلب و توطئه فروشنده آسیب دیده است...
👈نقد رویکرد قوه قضائیه نسبت به مساله «شراب مسموم»: http://ijtihadnet.ir/?p=71938
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢چشمانداز تشیّع در ایران و بایستههای عملیِ روحانیّون (گفتار دوم)
✍️محمدحسین کمالی: در گفتار پیشین، اهمّ الزاماتِ نظری جامعه روحانیون، جهت حفظ و ترمیم سرمایّۀ اجتماعی «نهادِ روحانیّت» در ایران بیان شد. در این گفتار به اهمّ الزاماتِ عملیِ روحانیون، که هر کدام ناظر به بعضی نقاط ضعفِ مشهود است بیان میشود. و چون بعضی از این بایستهها متوجه آحاد روحانیون و بعضی متوجّه سازمانهای روحانیّت است، آنها را دو قسمتِ بایستههای آحادی و سازمانی دنبال میکنیم. شایان ذکر است تدوین این امور در ذیل مباحث عملی به دلیل غلبه جهات عملی در آنها است و منافاتی با وجود جهات نظری در بعضی از آنها ندارد.
🔻در این یادداشت میخوانیم:
🔹الف: بایستههای عملیِ آحادِ روحانیون
1. پیروی از الگوی عملی ابراهیم (ع):
2. ملاحظۀ قاعدۀ فلسفی «منع تجاوز از حدود أشیاء»:
3. عنایت به قاعده «تبدیل» به جای جمود بر احکام اولیه:
4. ملاحظۀ قاعده فقهی «حرمت تنفیر»:
5. توجّه به «نیمههای پنهانِ احکام» و پرهیز از «نیمه نگری» در تشرّع:
6. تفکیک بین حجیتهای ذاتی و مرآتی:
7. علاج مدرک زدگی و جدیّت در تحصیل علم:
🔹ب: بایستههای عملیِ سازمانی
1. عنایت به قاعدۀ فقهی حرمت تقدیم و تقدّم بر افضل:
2. پرهیز از تبدیل هوش نیروهای حوزوی به «هوشِ جزئی» و «هوشِ مصنوعی»:
3. باز تعریف نسبت حوزه و حاکمیّت:
4. تشکیل معاونت سرمایه اجتماعی:
👈 متن یادداشت را در «اجتهاد» بخوانید: http://ijtihadnet.ir/?p=71930
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢فتوای معیار در شورای نگهبان، نظر فقهی ولی امر است/ تشخیص مصلحت با مجمع تشخیص است، نه شورای نگهبان/ مجمع باید در تشخیص مصحلت نهایت دقت را بکند
✔️استاد محمدمهدی شبزندهدار:
🔹در خصوص قانون اعطای وامهای ربوی به کفار، علیرغم اینکه شورای نگهبان تذکر دادند که این قانون، ربا است و حرام، و ضرورت آن نیز واضح نیست؛ لکن این قانون با رای اکثریت در مجمع تشخیص تصویب شد. در واقع، اعضای مجمع، تشخیص دادند که ما در تزاحم حفظ نظام و دادن ربا قرار گرفتهایم. اگر ربا ندهیم حفظ نظام که أهمّ است ضربه میخورد.
🔸اول اینکه تشخیص مصلحت با مجمع تشخیص مصلحت است، نه شواری نگهبان. در همین راستا، وقتی که اعضای شورای نگهبان خدمت حضرت آقا مشرف شده بودند، آقا فرمودند: «ما مجریان تا احساس میکنیم که در اجرا بنبستی وجود دارد فورا ذهنمان به عنوان ثانوی یا تزاحمات میرود؛ ولی شما که بحث اجرا در دستتان نیست، نسبت به احکام الهی تعصب داشته باشید و هیچگونه اغماضی نداشته باشید».
🔹نکته دوم لزوم فحص کافی و دقت لازم نسبت به کشف ضرورت در مصادیق تزاحم است. رهبری در روز افتتاح دور اخیر مجمع تشخیص مصلحت مطلب مهمی را فرمودند: «در مواردی که شورای نگهبان، حکم به مخالفت با شرع کرده است و مجلس به هر دلیلی بر آن اصرار ورزیده و مصوبه به مجمع تشخیص آمده است، شما به مطلقِ اکثریت (نصف به علاوه یک) اکتفا نکنید، بلکه ملاک همان دو سوم است و حتما بیان کنید که این قانون به صورت موقت و محدّد است، نه امر دائمی و مسلّم».
👈گزارش «اجتهاد» از دومین رقابت شبیهسازی شورای نگهبان: http://ijtihadnet.ir/?p=71947
🆔 https://eitaa.com/ijtihad