💢حوزههای علمیه با صدای بلند به مسئولین بگویند ما در مسئله حجاب از جهت علمی هیچ نقطه کور و مشکلی نداریم/ با لفظ حجاب اجباری خیلی موافق نیستم و نمیگویم هم طرفدار حجاب اجباری هستم!
✔️استاد محمدجواد فاضل لنکرانی:
🔹متأسفانه حوزههای علمیه، جامعة الزهرا و همه مجموعههای فرهنگی که باید متولی مسائل علمی و دینی و تربیتی باشند در موضوع حجاب کوتاهی کردهاند. ما که مبلغان دین هستیم در وهله اول نباید اشکال را متوجه مسئولین کنیم که آن هم در جای خودش وارد است.
🔸امروز حوزههای علمیه با صدای بلند به مسئولین بگویند ما در مسئله حجاب از جهت علمی هیچ نقطه کور و مشکلی نداریم، حجاب مثل مسئله موسیقی و غنا نیست که هنوز هم در مورد آن بین بزرگان و مراجع اختلاف است، یک کسی میگوید مطلقا حرام است و دیگری قائل به تفصیل است.
🔹حجاب یک مسئله ضروری بین همه فقهاست، درباره حجاب حتی بسیاری از جزئیات آن بحث و تردید و سؤال بدون پاسخی وجود ندارد. حجاب از ضروریات دین و از اولیاتی است که در آن اجتهاد راه ندارد! مثل وجوب اصل نماز که حتی مجتهد قَدَر هم حق ندارد بگوید راجع به وجوب نماز نظر من اینست، نه اتفاق افتاده و نه چنینچیزی قابل تحقق و قبول است.
🔸من با لفظ حجاب اجباری خیلی موافق نیستم و نمیگویم هم طرفدار حجاب اجباری هستم! با ارشاد، با صحبت، با پاسخ به سؤالاتی که خواهران دارند، من باید تلاش خودم را بکنم و نباید بیتفاوت باشم، اسم این حجاب اجباری نیست، ولی خود امر به معروف و نهی از منکر یک دستور دینی است.
📝 متن کامل سخنان: http://ijtihadnet.ir/?p=74462
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
🔔نشست نخبگانی «چالشهای روز و اندیشه فاطمی»
👤اساتید ارائه دهنده
🎙حجتالاسلام والمسلمین غلامرضا صدیق اورعی
🎙دکتر نعمتالله صفری فروشانی
🎙دکتر محمد باغستانی
🎙دکتر سهیلا پیروزفر
👤 دبیر علمی: دکتر محمود ملکی
🗓 زمان: شنبه 25 آذر 1402، ساعت 12:30 تا 16:30 عصر
🏛مکان: مشهد، بنیاد پژوهشهای اسلامی، سالن شیخ بهایی
🔗لینک حضور مجازی: https://www.skyroom.online/ch/scoaqr/bnd
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
🔔کرسی علمی ترویجی نقد قبل از چاپ کتاب فلسفه اصول
🎙ارائه: حجتالاسلام یحیی عبدالهی، مولف کتاب و پژوهشگر فرهنگستان علوم اسلامی قم
🎙ناقد: حجت الاسلام والمسلمین حسنعلی علیاکبریان، استاد حوزه و هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
🗓 زمان: شنبه 25 آذرماه 1402، ساعت: 16
🏛 مکان: قم، بلوار الغدیر، کوچه 10، ساختمان مفید، طبقه 2، سالن جلسات فرهنگستان علوم اسلامی قم
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
🏴مراسم سالروز شهادت صدیقه طاره حضرت زهرا(س) و سالگرد ارتحال حضرت آیتالله محمد فاضل لنکرانی
🗓 زمان: یکشنبه 26 آذر ماه 1402، ساعت 15:45
🕌 مکان: قم، سه راه بازار، حسینیه دفتر آیتالله فاضل لنکرانی
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
🏴 السَّلاَمُ عَلَیْکِ أَیَّتُهَا الصِّدِّیقَةُ الشَّهِیدَةُ، الْمَكْسُورَةِ ضِلْعُهَا، الْمَظْلُومِ بَعْلُهَا، الْمَقْتُولِ وَلَدُها
☑️ مراسم اولین سالگرد ارتحال آیتالله سید صادق روحانی
🗓 زمان و مکان: شنبه 25 آذر 1402، بعد از نماز مغرب و عشاء - حرم مطهر- مسجد اعظم
بانوان: از ساعت 3 عصر، حسینیه امام صادق علیهالسلام (ارم، کوچه 18)
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
🔔کرسی علمی ترویجی«تحلیل فقهی کاشت ناخن با نگاهی به مانع بودن آن برای طهارت »
🎙ارائه: سرکار خانم سمیه حسینی (طلبه سطح ۴، مدرس حوزه علمیه خواهران)
🎙ناقد: دکتر محدثه معین السادات (دانش آموخته سطح ۴، مدرس حوزه علمیه خواهران)
🗓 زمان: شنبه ۱۴۰۲ آذرماه ۲۵، ساعت ۱۵:۳۰
🏛مکان: اراک، خ امام خمینی (ره)، پشت کانون بسیج جوانان، خ شورا، مقابل شرکت فرش ، طبقه دوم مدرسه علمیه الزهرا (س) ، سالن اجتماعات شهید سلیمانی
🔗لینک جلسه مجازی: https://gharar.ir/r/55486538
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
📚رسالتان فی تنجیس المتنجس و نجاسه الخمر و العصیر العنبی
✔️آیتالله سید یونس اردبیلی (ره) در این دو رساله علمی به بررسی مسأله تنجیس متنجس و نجاست خمر و عصیر عنبی پرداخته است. این دو اثر نسبتا مختصر پیشتر یکبار و بدون تحقیق چاپ شده است و اینک و با توجه به دردسترس نبودن نسخ آن، بهتازگی با تحقیق حجتالاسلام سید محمدمهدی رفیعپور تهرانی در اختیار فضلا و علاقهمندان قرار گرفته است.
👈 اطلاعات بیشتر: http://ijtihadnet.ir/?p=74491
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
📚انتشار جلد دهم موسوعه ارزشمند «رجال تفسیری»
📙جلد دهم کتاب ارزشمند رجال تفسیری اثر مفسر مطرح قرآن کریم آیتالله عبدالله جوادی آملی، به همت پژوهشگاه علوم وحیانی معارج تدوین، منتشر و روانه بازار گردید.
👈 معرفی اثر: http://ijtihadnet.ir/?p=74495
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
📘مبانی فقهی فیلتر» بررسی شد
✔️کتاب «بررسی مبانی فقهی فیلتر» نوشته محمدمهدی محب الرحمان و به همت دبیرخانه حمایت از آثار پژوهشی معاونت پژوهش حوزههای علمیه وارد بازار نشر شد.
این کتاب در سه بخش «بیان کلیات و مفاهیم»، «حکم اولی فیلتر» و نادله جواز فیلتر» به رشته تحریر درآمده است.
اثر پیش رو، در صدد پاسخ فقهی به این پرسش است که آیا دولت اسلامی یا اشخاص حقیقی، حق دارند تا صفحات وب، تلویزیونهای ماهوارهای و همچنین شبکههای اجتماعیِ مجازی را فیلتر کرده و مسدود نمایند؟
اثر حاضر، از پایان نامههای منتخب سطح ۴ حوزه علمیه است که پس از بررسی و تایید در گروههای علمی دبیرخانه حمایت، در فرآیند چاپ و نشر قرار گرفت.
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
📚جلد دوم کتاب «الشخص الاعتباری» روانه بازار نشر شد
✔️این اثر از کتابهای فقهی و درسی رایج حوزههای علمیه است که مباحث آن را گروهی از صاحب نظران و اساتید حوزه علمیه قم تدوین کردهاند. با توجه به آن که این کتاب مشتمل بر طرح مباحثی جدید و تاثیرگذار در مسائل علم فقه است و گاه به لحاظ زبانی پیچیدگیهایی در متن عربی وجود دارد، برای تسهیل فهم مطالب، متن این کتاب ترجمه شده و در دسترس علاقه مندان قرار گرفته است.
👈 معرفی + ساختار: http://ijtihadnet.ir/?p=74500
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
📒«رجال آسان» کتاب شد
✔️کتاب «رجال آسان» یک اثر کاملا ساده و روان برای نوآموزان در قلمرو علوم حدیث است که با هدف معرفی دانش رجال به زبان ساده در سیزده فصل تدوین شده به تمام زوایای این دانش مهم پرداخته است. آنچه کتاب حاضر را از سایر آثار همگن ممتاز میسازد، پردازش همه مباحث مهم رجالی از تعریفها تا سند شناسی با بیانی مختصر و ساده، ولی عمیق و به دور از ساحت علمی اختلافهای علمی است.
👈 آشنایی با اثر: http://ijtihadnet.ir/?p=74488
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢تصحیح احادیث مقلوبه بهمثابه شیوهای برای اختبار فقیه اعلم؛ در کشاکش نفی و اثبات
✍️حجتالاسلام علی راد
تک نگاریهای نیز برای بررسی احادیث مقلوب سندی و متنی توسط محققان اهل سنّت تالیف شده است. در نگاشتههای حدیثی- فقهی شیعه ظاهراً تنها کتابی که به طور مستقل به این موضوع پرداخته است کتاب الاحادیث المقلوبه وجواباتها از آیتالله سید حسین بروجردی است که تاکنون چندین بار منتشر شده است. درباره چرایی و فرایند تدوین کتاب الاحادیث المقلوبه وجواباتها چنین آمده است که آیتالله سید صادق بحرالعلوم و شماری از فقیهان حوزه نجف پس از رحلت آیتالله سید ابوالحسن اصفهانی به منظور تشخیص اعلم فقهای معاصر شیعه برای تصدی مقام مرجعیت تعداد ده حدیث را دچار قلب در سند و متن نمودند و برای اختباری به برخی از فقهای در مظان مرجعیت از جمله آقایان بروجردی و حجت کوه کمری – و احتمالا اشخاص دیگری - ارسال داشتند.
آیتالله بروجردی با مشاهده رساله حاوی احادیث مقلوبه در کمترین زمان ممکن به تصحیح اسناد و متن این احادیث پرداختند. ارسال کنندگان رساله از پاسخ سریع و تبحر ایشان در تشخیص طبقات راویان دچار بهت و حیرت شده و به اعلمیت آقای بروجردی اذعان نمودند و این چنین مرجعیت ایشان در حوزه نجف نیز مقبول واقع گردید.
آنچه مهم است بحث و گفتگو، نقد و نظر، تحقیق و تفحص در اصالت و اعتبار شیوه احراز اعلمیت ایشان از سوی فقیهان نجف و رَوایی امتداد آن به مثابه یک رویه برای اختبار فقیهان اعلم امامیه در آینده است؛ به بیان دیگر مسئله این است....
📝 مطالعه متن کامل: http://ijtihadnet.ir/?p=74475
🆔 https://eitaa.com/ijtihad