🔔سومین کنگره بینالمللی امام رضا (ع) و علوم روز
🔻پنلها و ارائه مقالات: سه شنبه و چهارشنبه ۸ الی ۱۶:۳۰
🔻اختتامیه: چهارشنبه ساعت ۱۷ الی ۱۹:۳۰
🔖همراه با ارائه گواهی حضور معتبر برای هر کدام از برنامه ها
✅ شناسه راهنما: @Science_imamreza1402
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
🔔نشست ظرفیتهای فقه پژوهی در عرصه آکادمیک جهانی
🎙ارائه: حجتالاسلام یحیی جهانگیری، رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی قم
🗓زمان: چهارشنبه، ۲۹ آذرماه ۱۴۰۲، ساعت ۱۶
🕌 مکان: قم، مرکز فقهی ائمه اطهار (ع)، محل نمایشگاهها
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
🔔کرسی ترویجی «قواعد فقهی پالایش فضای مجازی در نظام حقوقی جمهوری اسلامی»
🎙ارائه: حجتالاسلام والمسلمین سید علیرضا طباطبایی؛ استادیار دانشگاه علوم قضایی
👤 ناقدان:
🎙حجتالاسلام والمسلمین علی نهاوندی؛ مدیر گروه فقه ارتباطات، هنر و رسانه
🎙حجتالاسلام والمسلمین ابوالحسن حسنی؛ عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشهی اسلامی
🗓 زمان: چهارشنبه ۲۹ آذر ماه ساعت ۱۷:۴۵
🕌 مکان: قم، مرکز فقهی ائمه اطهار علیهمالسلام، طبقه دوم، سالن جلسات
🔗لینک وبینار: Www.markazfeqhi.com/live
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
📚روابط متقابل فقه و تاریخ
✍️تالیف جواد سلیمانی امیری
📖صفحات: ۲۳۶ صفحه رقعی
💰قیمت: ۱۸۵ هزار تومان
✂️توضیحات: شناخت روابط متقابل دانش فقه و تاریخ، نقش مهمی در امر پژوهش و تحقیق در این دو دانش ایفا میکند. ازاین رو، یکی از بحثهای مهم فلسفۀ فقه و تاریخ، بررسی روابط این دو دانش با دیگر دانش هاست.
در این اثر، مهمترین محورهای اثرگذاری مطالعات تاریخی بر فقه پژوهی در قالب؛ گونه شناسی و منطق حاکم بر روابط علم تاریخ و فقه، نقش دانش تاریخ در فهم آیات الاحکام، برداشت فقهی از سنت، کشف سنت، شناخت موضوع و حکمت صدور حکم فقهی بررسی شده و متقابلاً مهم ترین محورهای اثرگذاری مطالعات فقهی در تاریخ پژوهی نقلی و تحلیلی تبیین شده است.
🔗 خرید با تخفیف: https://eshop.iki.ac.ir/shop/7/Product/5015
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢اینگونه نیست امام خمینی با تسمیه «خطابات قانونیه»، عرف را معیار و مرجع تشریع شارع بداند/ نظریه عدم انحلال نیازمند بررسی و نظریهپردازی است
✔️استاد مقیمی حاجی در دوره «خطابات قانونیه»:
🔹امام خمینی(ره) در این نظریه به خوبی معضل اصولیها را حل کرده است اراده تشریعی شارع است. مشهور اصولییون اراده تشریعی و جعل تشریعی شارع را با بعث و زجر مکلف پیوند میزنند که این نسبت به درستی تبیین نمیشود، اما امام خمینی(ره) اراده تشریعی را اراده تقنین و تشریع میداند که بر طبیعی و کلی تعلق گرفته است.
🔸استعاره تقنین و قانون، تنها به جهت تشبیه است و عملا در یک حیث شباهت قانون عقلایی و شرعی وجود دارد و آن نیز در بیان ابتدایی جعل و تشریع است که حکم به کلی و طبیعی تعلق میگیرد و در ادامه بیان جزئیات و خصوصیات در حکم ثانوی جعل میشود. عقلا نیز ابتدا به تصویب کلیت طرح پرداخته و در بیان ثانوی با تبصرههای مختلفی افراد خاص رو مستثنی و یا مشخص میکنند.
🔹اینگونه نیست که امام خمینی (ره) با تسمیه «خطابات قانونیه»، عرف را معیار و مرجع تشریع شارع بداند و همانند برخی از روشنفکران مفسر و مرجع قوانین شرعی را عرف بداند... نظریه عدم انحلال امام خمینی(ره) میتواند لوازم مختلفی در اصول و فقه داشته باشد که نیازمند بررسی و نظریه پردازی است. به عنوان مثال جایگاه حقوقی در نسبت با متعلق حکم چگونه است؟ آیا جعل شارع توانایی لحاظ جایگاه حقوقی را دارد یا نه!؟
👈 بیشتر بخوانید: http://ijtihadnet.ir/?p=74545
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
48.59M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 گرامی باد یاد و نام آیتالله محمد واعظ زاده خراسانی (۱۳۹۵- ۱۳۰۴)
✔️در ادبیات دینی و عامیانه ایرانیان، خداگرایی و دانشاندوزی دو قرین و همنشین مهرباناند. دانش آنچنان روشن و روشنابخش است که در پرتویِ تابشش نیکی شناخته میشود. همچنین دانشاندوزانی که بار فزونتری از علم برمیگیرند، اگرچه به سال خُرد باشند؛ اما به خِرد کهن انگاشته میشوند. آنان به خاک بسنده نکرده، از جان فزونی مییابند و در گذرگاه دنیا، راه مطمئن و دقیقتری بهسوی آفریدگار میپویند.
🔻مرحوم آیتالله حاج شیخ محمد واعظ زاده (ره) از جمله شاگردان برجسته مرحوم آیتالله بروجردی بود که خدمات علمی، فرهنگی و اجتماعی شایانی در کارنامه زندگانی ۹۱سالهی ایشان جلوهگری میکند. در این مجله، فرصتی شد تا برخی از ابعاد علمی و اجتماعی ایشان را از زبان و قلم تعدادی از فرهیختگان و صاحبنظران، گرد آوریم.
📝 مشاهده مجله الکترونیکی «اجتهاد»
👈 بخوانید: مطالب مرتبط
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢 چرا از حوزه توقع کلاهشرعی ساختن و فقهمالی کردن مسائل را دارند؟
✔️حجتالاسلام علی محمدی:
🔹ما در فهم مسئله به شدت گرفتار کژتابی و درگیر نامسئلهها هستیم. هیچ نهاد علمی یک دهم حوزه در این عرصه کار نکرده و افراد به صورت جهادی و با انگیزه کار میکنند و بستر این موضوع را هم تقویت کردهاند، ولی به این دلیل برونداد اجتماعی مؤثر ندارد که عمدتا درگیر نامسئلهها است. امروز باید در باب مسائل عینی جامعه اجتهاد شود نه موضوعاتی که دور از فضای کشور است.
🔸این غلط رایج در بین ما طلاب وجود دارد که سراغ دستگاههای اجرایی برویم تا به ما بگویند مسئله چیست؟ دستگاههای اجرایی توضیحدهنده خوبی برای مشکلات هستند نه مسائل؛ بنابراین مسئلهیابی و مسئلهسازی اجتماعی از مهمترین کارکردهای علوم انسانی اسلامی است و دهها مدل برای تبدیل مشکل به مسئله و ریشهیابی در این علوم وجود دارد.
🔹نهادهای اجرایی خودشان مسئله را میدانند و راه حل هم برای آن دارند و فقط از حوزه کلاهشرعی ساختن و فقهمالی کردن برخی مسائل را توقع دارند! مثلا شهرداری به ما روحانیون پیشنهاد میدهند که راهی برای از بین بردن زبالهگردی پیدا کنید زیرا جمع زباله برای شهرداری درآمد بالایی دارد و برخی از ما تصور میکنیم باید یک راه فقهی برای آن بیابیم در حالی که مسئله، تعدادی زبالهگرد نیست بلکه باید ببینیم که چرا اینقدر زبالهگرد داریم؟ آیا شهرداری در فقیرتر شدن مردم مؤثر نبوده است؟ چگونه شهرها را توسعه داده که فقر را بیشتر کرده و آیا به منشور جامعه اسلامی پایبند بوده است؟
👈 ادامه مطلب: http://ijtihadnet.ir/?p=74548
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
✔️استاد سید احمد مددی: مشکل ما با ابوحنیفه این است که برداشتهای او از اسلام ذوقی است. الان در زمان ما چیزی که دارد خیلی متعارف میشود، از آن ذوقی ابوحنیفه هم بدتر است. چون ابوحنیفه سعی میکرد یک سر و سامانی به ذوقیاتش بدهد، الان چیزهایی که مطرح میشود گاهی سر و سامانی هم ندارد. ۱۳۹۶/۱۲/۲۶
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢بازاندیشی در نسبت میان حکم اولی، ثانوی و حکومی
✔️حجتالاسلام سیدمحمد سیدیفرد
🔻دیدگاههای مختلف در رابطه و نسبت حکم حکمی با حکم اولی و حکم ثانوی:
۱. دیدگاه اول: در باب حکم حکومی که منسوب به برخی از کلمات امام خمینی است (حکم حکومی از احکام اولیه). مرحوم امام خمینی در پاسخ به مرقوم ریاست جمهوری وقت، در ۱۶ دیماه سال ۱۳۶۶ به تشریح دیدگاه خویش در باب حکومت و حکم حکومی پرداختهاند. ایشان در این بیان با برشمردن مثالهای متعددی از احکام حکومی، حکومت را شعبهاى از ولایت مطلقه رسولالله میدانند. برخی از ظاهر این کلام و برخی دیگر از کلمات ایشان برداشت کردهاند، «حکم حکومی» یکى از احکام اوّلی اسلام، و مقدّم بر تمام همۀ فروع اسلامی از جمله نماز، روزه و حج است.
۲. دیدگاه دوم: حکم حکومی در طول احکام اولیه و ثانویه است نه در عرض آنها (برخی مانند آیتالله مکارم شیرازی) «حكم جزئي من ناحية الحاكم، يحصل من تطبيق القوانين الكلية الإلهية على مصاديقها الجزئية،»
۳. دیدگاه سوم: حکم حکومی مستقل از احکام اولیه و ثانویه است و ربطی به آنها ندارد. این دیدگاه در معیار و ملاک حکومی بودنِ حکم بر روی جعل و انشاء آن توسط ولی امر تأکید دارد، به همراه اینکه عنوان مصلحت را نیز مانند عناوین ثانویه محدّد و زمانمند میبیند.
🔹معیار تطبیق عناوین ثانوی در مقیاس جامعه
🔸جایگاه مشورت در اصدار حکم حکومی
🔹جایگاه مجلس شورای اسلامی، مجمع تشخیص مصلحت نظام و شوراهای عالی به لحاظ شرعی
📝 تفصیل مطالب: http://ijtihadnet.ir/?p=74559
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
📗 «راههای احراز وثاقت راوی» به چاپ دوم رسید
✍️ اثر: سید محسن مرتضوی
🏢 ناشر: مؤسسه بوستان کتاب
📕 ۲۴۰ صفحه
✂️احادیث در طول تاریخ و حیات پرفراز و نشیب خود با پدیدههایی همچون وضع، تصحیف، تدلیس و خطا و نسیان راویان روبرو بوده است، لذا مهمترين دغدغه فقها، همواره احراز صدور روایت از معصومین(ع) بوده است و از آنجا که از میان اقسام خبر، نظر مشهور بر این است که خبر ثقه اعتبار دارد.
✂️در این نگارش راههای گفته شده برای احراز وثاقت راویان، همانند قول رجالی، قاعده اصحاب اجماع، قاعده توثیق مشایخ ثلاثه، قاعده توثیق راویان کتابهای تفسیر قمی، کامل الزیارات و نوادرالحکمه، قاعده معاریف و وکالت از امام(ع) را بررسیدیم.
✅ این اثر در ۳ بخش و ۱۴ فصل تألیف شده است که عناوین بخشها و فصول آن عبارتند از:
1️⃣ مفاهیم و کلیات
2️⃣ امارات و طرق خاصّ توثیق راویان
✅ نصّ احدالمعصومین(ع)
✅ توثیق رجالی متقدّم
✅ توثیق عالم رجالی متأخر
✅ ادعای اجماع بر وثاقت
3️⃣ امارات و توثیقات عام در احراز وثاقت راویان
✅ قاعده اصحاب اجماع
✅ قاعده توثیق مشایخ ثلاثه
✅ افرادی که ادعا شده "لا یروون الا عن ثقه"
✅ وقوع در اسناد کامل الزیارات
✅ وقوع در اسناد تفسیر علی بن ابراهیم القمی
✅ وقوع راوی در اسناد کتاب نوادرالحکمه
✅ قاعده معارف
✅ وکالت از امام(ع)
🛒 خرید حضوری از شعب بوستان کتاب و کتابفروشیهای سراسر کشور/ تلفن تماس ۰۲۵۳۱۱۵۲۷۴۰
🔗 خرید اینترنتی: www.bustaneketab.ir/book/2576/
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
📚 افتتاحیه نمايشگاه تخصصی آثار فقهی حوزه علميه خراسان
🎙با حضورو سخنرانی: آیتالله مصطفی اشرفی شاهرودی
📅 زمان: شنبه ۲ دیماه الی پنجشنبه ۷ دیماه ۱۴۰۲
⏰ ساعت بازديد:
🔹صبح: ساعت ۸:۳۰ الی ۱۱:۳۰
🔸بعدازظهر: ساعت ۱۵ الی ۱۹
🕌 مكان: مشهد مقدس، خيابان آيتالله بهجت، بين كوچه ۹ و ۹/۱، مركز فقهی ائمه اطهار(ع) سالن اجتماعات
🆔 https://eitaa.com/ijtihad