📣 مراسم ویژه شهادت امام صادق (ع) با حضور علما در مشهد
✔️همزمان با سالروز شهادت امام صادق علیهالسلام، مراسم ذکر فضائل و مناقب آن امام همام، از سوی شورای عالی و مدیریت حوزه علمیه خراسان با حضور علما، اساتید، فضلا، روحانیون، مبلغان و طلاب مشهد مقدس، برگزار میشود.
🎙سخنران: استاد سیداحمد حسینی خراسانی
🗓 زمان: شنبه ۱۵ اردیبهشت، ساعت: ۷:۳۰ صبح
🕌 مکان: مدرسه علمیه آیتالله خویی(ره)
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
🔔نشست علمی «درختکاری از منظر فقه محیط زیست»
🎙ارائه دهندگان: استاد احمد مبلغی (مدرس خارج فقه محیط زیست) و دکتر عباسعلی نوبخت (معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور)
🗓 زمان: یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ساعت ۱۶ الی ۱۸
🏛 مکان: قم، خ شهید صدوقی، خ حضرت ابوالفضل(ع)، روبروی مسجد حضرت ابوالفضل(ع)، مؤسسه عالی فقه و علوم اسلامی طبقه دوم سالن شماره ۲۱۷
🖥پخش زنده: https://room.gharar.ir/ae9ee3b5-e759-4e59-9d26-c396a5f59259
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💠 امروزه پیــرامون فلسـفه اخــلاق، مکـاتب و رویکــردهای متنوعی شکل گــرفته و مسئلههای آن از قدیم در میراث فلسفی و کلامی اسلامی محل بحث بوده است. نکته قابل توجه این است که رویکرد غالب در این عرصه، رویکــرد فلســفی کلامی است که امتداد اندیشه های سدههای نخستین میباشد. گویی نظریهپـــردازان این عرصه، ورود به این بحث را تنها شأن عقل فلسفی تلقی کردهاند و کمتر تحقیق جامعی در این مسأله از منظر معارف وحی به چشم میخورد.
🔻مدرسه بهاره فلسفه اخلاق قصد دارد با نگاهی جامع، در چهار محور ۱. میراث فلسفی و کلامی ۲. تراث اخلاقی ۳. اندیشههای معاصر و ۴. اندیشه مبتنی بر معارف وحی، گام موثری در رشد و بالندگی این دانش بردارد.
🗓 زمان برگزاری: پنجشنبهها، به مدت ۶ هفته، ساعت ۹ صبح الی ۱۷ (به همراه ناهار)
📌شیوه برگزاری: حضوری (ظرفیت محدود) قم، بلوار الغدیر، کوچه ۱۰، ساختمان مفید، طبقه ۴
🔗لینک ثبتنام: https://www.negahschool.ir/product/falsafeh_akhlagh/
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
🔔 نشست علمی «رویکردها به روششناسی اجتهاد»
🎙ارائه: حجتالاسلام مجید مبینی مقدس (مدیر حلقه فقهی روششناسی اجتهاد؛ روشنا)
🗓زمان: یکشنبه، ۱۶ اردیبهشت، ساعت ۱۷
🏛مکان: فیضیه، مدرس زیر کتابخانه
🔗لینک ثبتنام: https://survey.porsline.ir/s/O0XXYB5
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
نمودار_اجمالیِ_موضوعی_بیانات_رهبر_انقلاب_از_سال_۱۳۹۹_تا_۱۴۰۳_دربارهی.pdf
2M
📈 «نمودار اجمالیِ موضوعی» بیانات رهبر انقلاب دربارهی «مسئلهی حجاب»
✔️«مسئلهی حجاب تبدیل شده به یک چالش و بر کشور ما تحمیل شده؛ این را تحمیل کردند. کسانی نشستند نقشه کشیدند، برنامهریزی کردند که حجاب بشود یک مسئله در کشور ما؛ در حالی که چنین مسئلهای در کشور وجود نداشت... بنده نظر قاطع خودم را در این مورد عرض میکنم... از لحاظ شرعی، حجاب یک حکم مسلّم شرعی است... این چیزی است که از آن صرفنظر نمیشود کرد. مردم ما مسلمانند، مقیّدند، متعبّدند، بانوان ما متعبّدند، باید رعایت کنند این را؛ حکم شرع است. یک نگاه، نگاه قانونی است؛ قانون واجبالاطاعه است و در این زمینه، حکم قانونی وجود دارد؛ رعایت حکم قانون برای همه واجب است. چه آن کسانی که به شرع معتقدند، چه حتّی آن کسانی که به شرع هم معتقد نیستند، قانون را بایستی رعایت کنند.» ۱۴۰۲/۱۲/۰۹
🔹این نمودار اجمالیِ موضوعی، حاصل بررسی، تحلیل، دستهبندی و نمایهسازیِ مجموعه بیانات حضرت آیتالله خامنهای دربارهی این موضوع طی سالهای سال ۱۳۹۹ تا ۱۴۰۳ با حجم بیش از ۱۰ هزار کلمه است که با روش تحلیلِ بیانات براساس «ساختار ظاهری و سلسهمراتبیِ متن» در دسترس مخاطبان و پژوهشگران قرار میگیرد.
🔹جامعیت، دستهبندی و گزارشِ اطلاعات براساسِ منطوق کلامِ گوینده و برخورداری از ضابطهی روشیِ دقیق در دستهبندی محتوا از جمله مزیتها و خصوصیات این محصول است.
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
🔖بسته ویژه شهادت امام صادق (علیهالسلام)
🔺تشریح پارهای از ویژگیهای علمی و عملی امام صادق (ع)/ آیتالله جوادی آملی
🔺احیاگر شرع، امام راستین/ آیتالله صافی گلپایگانی
🔺پاسخ امام صادق(ع) به پیشنهاد مرد خراسانی/ شهید سید محمدباقر صدر
🔺امام صادق(ع)؛ پیشوایی در چندین آوردگاه/ حمیدرضا شریعتمداری
🔺«مظلومیتِ مستمرِ فقهِ امام صادق(ع)/ هادی سروش
🔺بحران رهبری در زمان امام صادق(ع)/ محمد باویپور
🔺نهضت تولید علم در زندگانی امام صادق(ع)/ قاسم ترخان
🔺امام صادق(ع)، بنیانگذار تشکیلات نیابت و مرجعیت/ عبدالرحیم اباذری
🔺امام صادق(ع) و الگوی رفتاری یک مسلمان/ محسن الویری
🔺امام صادق (ع) و سنگربانی از باورهای قویم اعتقادی و فقهی شیعه/ علی نصیری
🔺فقه امام صادق (ع)؛ نیازها و شبهات امروز/ سیدجواد ورعی
🔺«نص و تفسیر: امام جعفر صادق و میراث او در فقه اسلامی»/ سیدحسین مدرسی
🎥 کلیپ/ حدیثی تکاندهنده از امام صادق(ع) به بیان شهید صدر
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
🔺شیخ الازهر به عراق سفر خواهد کرد و در نجف با آیتالله سیستانی دیدار میکند
🔹خبرگزاری بغداد الیوم الاخباریه خبر داده است که این دیدار در روز نخست این سفر انجام خواهد شد.
🔹 مقامات عراقی اعلام کردهاند که برنامههای این سفر شامل بغداد، موصل، نجف و اربیل است و احمد الطیب احتمالا دیدارهای متعددی با علما و مردم در شهرهای عراق خواهد داشت.
🔹هر چند بخاطر مسائل امنیتی برنامه شیخ الازهر به صورت رسمی اعلام نشده، ولی گفته شده شیخ الازهر پس از زیارت قبر ابوحنیفه در بغداد، به نجف اشرف سفر خواهد کرد.
🔹پیشتر نیز گروههای علمایی از الازهر مصر به عراق سفر کرده بودند که ظاهرا سفر مقدماتی شیخ الازهر بوده است.
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢حجاج ایرانی باید پرچمدار فرهنگ ایران اسلامی باشند/ دعوت به «وحدت» سرلوحه برنامهها و فعالیتهای حج باشد
✔️آیتالله جوادی آملی:
🔹حجاج ایرانی باید پرچمدار فرهنگ ایران اسلامی، ادب، بزرگواری و کرامت ایران اسلامی باشند. هم زائران و هم مسئولین بعثه ها باید در نشست و برخوردها و در تمامی رفتار و گفتار خود دعوت به وحدت را سرلوحه کار خود و برنامه ها و فعالیت ها داشته باشند تا دیگر زائرین از رفت و آمد و گفتار اینها احساس وحدت نمایند.
🔸قرآن که کتاب بین المللی هست در سه بخش ملی، منطقه ای و بین المللی سخن دارد، و بیش از خطاب ها به مسلمانان ﴿یا ایها الذین آمنوا﴾، خطاب اصلی قرآن کریم به بشر است: ﴿نَذِیراً لِلْبَشَرِ﴾، ﴿كَافَّةً لِلنَّاسِ﴾، ﴿لِلعالَمینَ نَذیرًا﴾ و توصیه میکند که باید جامعه محلی و منطقهای و بینالمللی آرام باشد و حج برنامه بینالمللی اسلام است و باید همگان از فرصت حج که سفری بین المللی است برای نشر معارف استفاده نمایند.
🔹روحانیون کاروانها بدانند وظیفه مهمی دارند و باید به گونهای رفتار کنند که نمودی از جلال و شکوه اسلام داشته باشند.
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
📗کتاب «پیشوای صادق» در رابطه با تبیین دو برداشت نادرست از سیرهی ائمه هدی (علیهمالسلام) به ویژه امام صادق (علیه السلام) میباشد که شامل مجموعه چند سخنرانی از آیتالله خامنهای در دوران پیش از پیروزی انقلاب اسلامی است که در سال ۱۳۵۸، معظم له آن را بازنویسی کردند، همچنین محتوای کتاب یکی از بهترین تحلیلهای سیاسی دربارهی عملکرد امام صادق (ع) است.
نسخه صوتی کتاب را از لینک زیر استماع نمایید:
🎧 اینجا: http://player.iranseda.ir/book-player/?VALID=TRUE&g=335971&t=1&attid=262101&w=43
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
6.08M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📽 حدیثی تکاندهنده از امام صادق علیهالسلام
✔️امام صادق عليهالسلام فرمود: «دنيا همچون آب دريا است؛ هر كه از آب دريا بيشتر بنوشد بيشتر تشنه مىشود» . انسان هر چقدر از آب دريا بيشتر بنوشد بيشتر تشنه مىشود. اينطور نگو: «من همين يك مشت از مال دنيا را بگيرم بعد از دنيا رو مىگردانم، همين مرتبه از جاه و مقام دنيا را به دست بياورم بعد به سوى خدا مىروم».
مسأله اينطور نيست؛ هر چقدر از مال دنيا، از جاه دنيا، از مقامات اين دنياى فانى، بيشتر پيدا كنى، تشنگى و حرصت به مقدار و مرتبه بعدى، بيشتر مىشود؛ [چراکه] «دنيا همچون آب دريا است»، «حب دنيا سرچشمه هر گناه است». بارقهها، صفحه ۴۴
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢فقه اخلاقی و اخلاق فقهی
✔️استاد محمد عندلیب همدانی
🔹فقهی، اخلاقی است که تمام اثر سیئه و زشتی را در عقاب قراردادی اخروی نبیند، که اگر در جایی، عقاب قراردادی اخروی، وعید داده نشده بود، حکم به جواز کنیم، بلکه در کنار نگاه به این عقاب قراردادی اخروی برای سیئات، دو نکته ملاحظه گردد؛ برای اینکه فقه دچار تجویز سیئات نشود، باید در کنار عقاب قراردادی اولاً عقاب را در تجسم اعمال هم ببینیم؛ ثانیاً بازتاب عمل در خروج از جاده عدالت را هم ملاحظه کنیم.
🔸فقه اخلاقی، فقهی است که اهتمام ویژهای به آیات مبارکه و روایات شریفهای داشته باشد که دستوراتی را برای همه انسانها بیان میدارند. آری، بر مومن، تأکید شده، اما درباره همه انسانهاست.
🔹از یکی از اساتید بزرگوار حوزه شنیدم، این است که در اخلاق، نیاز به بررسی سندی نداریم و بررسی سندی، مخصوص فقه و عمل است، اما اخلاق به چنین اموری، احتیاج نیست. این مطلب بهگونهای بیان میشود که گویا نقش اخلاق بسیار کمرنگ است و به هر روایتی میتوان استشهاد کرد.
🔸همان دقتهای لازم در فقه باید در اخلاق هم صورت گیرد. آری، اخلاق ریشههای عقلانی و عقلائی قوی دارد، ولی معنایش آن نیست که اخلاق، وحیانی نشود. اگر دنبال آنیم که اخلاق در کنار عقلانی و عقلائی بودن، وحیانی شود و بتوانیم آن را به خداوند متعال، نسبت دهیم، نیازمند معیار است بدون پایه نمیتوان به خدا منسوب کرد.
👈 تفصیل مطلب در «اجتهاد»: http://ijtihadnet.ir/?p=75345
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢آیا فقه باید خودش را با مسائل روز تطبیق دهد؟
✔️دکتر محمود حکمتنیا:
🔹برخی گزارهها و قواعد بنیادین هم در حقوق وجود دارند که در فقه نیز موجودند اما برخی گزارهها همانند آزادی بیان و آزادی مطبوعات نیز وجود دارند که در فقه، دقیقا با این عنوان موجود نیستند. بنابراین باید سوالی در مقابل فقه قرار دهیم که آیا نهاد آزادی بیان یا آزادی مطبوعات را قبول دارد یا خیر؟ در این زمینه نیازمند پاسخهای عقلانی هستیم. باید خصوصیات گزارههای فقهی و خصوصیات گزارههای حقوقی را هم بیان کنیم و بعد بگوییم الزامات تبدیل اینها چیست؟ مثلاً فقها در بسیاری از موارد، به دلیل نداشتن ادله کافی برای فتوا، حکم به احتیاط میکنند. پس سوال این است که این احتیاطها را چگونه میتوان تبدیل به گزاره حقوقی کرد؟
👈 تفصیل مطلب + نقد استاد پیروزمند: http://ijtihadnet.ir/?p=75352
🆔 https://eitaa.com/ijtihad