💢 «تمدن نوین اسلامی» در کشاکش قرائت فقهی و تاریخی
✔️ یادداشت/ عباسعلی مشکانی سبزواری:
🔹 ایجاد تمدن نوین اسلامی، هدف نهایی و غایت انقلاب اسلامی و آخرین حلقه از حلقات فرآیند تکاملی انقلاب اسلامی به شمار میرود. این مهم در سالهای اخیر- به مهمترین و از جمله پرکاربردترین کلیدواژهها در ادبیات و گفتمان رهبری معظم انقلاب، تبدیل شده است.
🔹 تمدن نوین اسلامی، به تعبیر حضرت آیتالله خامنهای بستر نوینی است که انقلاب و جمهوری اسلامی به دنبال فراهمآوری آن در جهت حیات طیبه است و روشن است که مسئولیت طراحی و تولید، عملیاتی و نهادینهسازی آن بر عهده دانشهایی است که متولی و متصدی ارائه «نظام کنشی اسلامی» میباشند که در رأس آنها «فقه اسلامی با رویکرد حکومتی» (فقه حکومتی و فقه اداره نظام) قرار دارد.
🔹 تمدن مقولهای بینارشتهای است که بعد نرمافزاری آن را دانشهایی مانند فقه و علوم مرتبط با آن، تامین میکنند و بُعد سخت افزاری آن را نیز -متناسب با نوع نیازمندی- رشتههایی از علوم انسانی و علوم طبیعی، البته با استفاده از دادههای فقهی و مبتنی بر احکام فقهی و الگوهای رفتاری، تامین میکنند.
ادامه مطلب👈 https://b2n.ir/532568
#اختصاصی
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢 حوزه وظیفه خود را پاسخگویی میداند نه راهبری/ ضرورت حضور فقه در جامعه، برای مردم ملموس نیست/ حوزه نسبت به «آیندهپژوهی» بدبین است!
✔️ حجتالاسلام محمدرضا فلاح، استاد و پژوهشگر حوزه علمیه قم در گفتگوی اختصاصی با شبکه اجتهاد:
🔹 تا وقتی ضریب نفوذ فقه در جامعه افزایش پیدا نکند، نمیتواند جریان سازی اجتماعی نماید. مسلما فقه با ظرفیتهایی که دارد میتواند تبدیل به یکی از کنشگرهای جدی در سطح جامعه شود، اما این در صورتی است که جامعه و یا حداقل بخشی از جامعه، به فقه و توانمندی آن باور داشته باشند.
🔹 در حوزه ها، رشته تخصصی به نام «آینده پژوهی» وجود ندارد و نبود چنین رشتهای به چند دلیل است👈 https://b2n.ir/360405
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢 درآمدی بر تأمین مالی حوزههای علمیه/ حوزه نه دولتی باید باشد و نه بازاری!
✔️ یادداشت اختصاصی/ علی نعمتی:
📜 مهمترین مباحث مطرح شده در این یادداشت بدین شرح است🔻
۱. اهمیت مسأله شیوه تأمین مالی حوزهها
۲. آیا روحانی باید برای ارتزاق خود شغل مستقلی داشته باشد؟
۳. تأمین مالی از مردم یا دولت و مسأله سرسپردگی
۴. مفسدههای خصوصی بودن و دولتی بودن حوزه
۵. راه حل کمتر شناخته شده و عاری از سرسپردگی: تأمین مالی توسط «بخش سوم»
۶. عدم استیفای منافع اراضی موقوفه در ایران معاصر
۷. فلسفه شهریه
تفصیل مطلب👈 https://b2n.ir/483271
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 بخش دیده نشده از توصیه جدید رهبرانقلاب درباره سوالات فقهی که از جوانان در گزینشها پرسیده میشود
📜 متن کامل بیانات مقام معظم رهبری حضرت آیتالله خامنهای در ارتباط تصویری با رؤسا و مدیران آموزش و پرورش بدین شرح است👈 https://b2n.ir/631232
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢 ۱۶ شهریور آغاز رسمی سال تحصیلی جدید حوزههای علمیه + دستورالعمل
✔️ معاونت آموزش حوزههای علمیه، دستورالعمل آموزشی سال تحصیلی ۱۴۰۰ – ۱۳۹۹ ویژه دوره کرونا را پس از طی جلسات کارشناسی و نظرخواهی از مدیران آموزشی، تصویب و ابلاغ نمود.
🔹 نظر به بحرانی بودن شرایط کنونی با شیوع ویروس کرونا، و ضرورت دایر بودن فعالیتهای آموزشی، تربیتی، پژوهشی جهت اطلاع، دستورالعمل آموزشی ویژه ایام کرونا به این شرح اعلام میگردد👈 https://b2n.ir/448490
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢 کیفیت محاسبه خمس سهام
✔️ کیفیت محاسبه خمس سهام در صور مختلف، مطابق با فتوای حضرت آیتالله خامنهای در استفتائات شهریورماه تشریح شد.
📜 متن سؤال و جواب ۱۰ استفتاء در موضوعات عبادات، معاملات و مسائل مستحدثه بعنوان جدیدترین استفتائات (شهریورماه ۹۹) حضرت آیتالله خامنهای منتشر شده است که بدین شرح است👈 https://b2n.ir/613631
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
#تازههای_نشر
https://b2n.ir/777874
📗 کتاب شرحی گویا بر کتاب «الوسیط فی اصول الفقه» در ۲ مجلد از سوی انتشارات توحید بهزیور طبع آراسته شد👈 https://b2n.ir/853202
📗 نوزدهمین شماره فصلنامه علمی پژوهشی «جُستارهای فقهی و اصولی» (تابستان ۱۳۹۹) ویژه «روش شناسی فقه و اصول» دربردارنده ۹ مقاله علمی، به همت اداره کل آموزش دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی چاپ و در دسترس فقهپژوهان قرار گرفت👈 https://b2n.ir/692710
📗 کتاب بررسی فقهی سیاست مالیات تورمی، به قلم نصرالله خلیلی تیرتاشی از سوی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی منتشر شد👈 https://b2n.ir/094553
📗 رونمایی از کتاب «پیشگیری از بارداری و سقط درمانی در آینه فقه»، بخشی از سلسله دروس فقه موضوعات نوین پزشکی که در دوره پودمانی تربیت پژوهشگر فقه پزشکی توسط حجت الاسلام و المسلمین سید محسن مرتضوی تدریس شده است، انجام پذیرفت.
📗 کتاب «صدر نامه»، احوال و آثار آیتالله سید صدرالدین صدر و فرزندش آیتالله سید رضا صدر به اهتمام سید باقر خسروشاهی از سوی مؤسسه کتابشناسی شیعه به زیور طبع آراسته شد👈 https://b2n.ir/540859
#اختصاصی
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢 اگر حوزه علمیه نباشد، اسلام تدریجاً محو میشود/ اولویت برگزاری کلاسها بهصورت حضوری و با رعایت دستور العملهای بهداشتی باشد
✔️ توصیههای آیتالله مکارم شیرازی در آغاز سال تحصیلی جدید حوزههای علمیه🔻
🔹 شرایط، شرایط سختی است. اگر میشود کلاسها حضوری تشکیل شود ولو با اعداد کم. من خودم تصمیم گرفتم کلاسها را با ۱۰ نفر در منزل شروع کنم و بعد هم ضبط و منتشر بشود.
🔹 حوزههای علمیه با درس حوزه علمیه است، اگر دروس نباشد، حوزههای علمیه مفهوم درستی نخواهد داشت؛ بنابراین سعی کنید مساله دروس را رعایت کنید، بدانید خداوند هم کمک میکند.
🔹 من از صمیم دل به همه شما، مسئول حوزه علمیه و شورای عالی حوزه علمیه دعا میکنم که در این شرایط سخت، آبروی حوزه علمیه را حفظ کند.
ادامه مطلب + پیام تصویری معظمله👈 https://b2n.ir/801949
#اختصاصی
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢 رهبری مجوز فقهی سقط مرتبط به سندرم دان را نمیدهند
✔️ حجتالاسلام شفیعی و حجتالاسلام مروتی در نشست «سقط و قتل جنین، پیشینهها، علل، پیامدها و آسیبها»🔻
🔹 مساله غربالگری از عوامل خاص موثر در سقط جنین است. گمانم هیچ کشوری در دنیا این شیوه غربالگری ناهنجاری جنین را مثل ما انجام ندهد. متاسفانه اجبار خاصی هم در این زمینه انجام میشود.
🔹 رهبری سقط جنین را شرعاً حرام میدانند به شرطی که استمرار حاملگی برای حیات مادر خطرناک باشد که البته باید سقط پیش از دمیدن روح باشد.
🔹 ایشان ناقص الخلقه بودن را مجوز شرعی برای سقط نمیدانند.حتی زمانی که روح در بدن دمیده نشده باشد. ایشان دیه را برای این مساله تعیین کردهاند. پزشکان و پرستاران بدانند که هرسقطی که در آن مباشرت میکنند چه وضعیتی از نظر فقهی و حقوقی دارد و مرتکب آن باید دیه سنگینی پرداخت کند.
تفصیل مطلب👈 https://b2n.ir/947665
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢 برپایی ۱۶۰ حوزه علمیه مجازی در حوزه علمیه خراسان/ استفاده همزمان ۱۰ هزار طلبه از سامانه آموزشی
✔️ حجتالاسلام سید حمید علوی آزیز، معاون آموزش حوزه علمیه خراسان:
🔹 با در نظر گرفتن ۱۶۰ مدرسه علمیه با متوسط ۱۵ تا ۲۰ کلاس در مدرسه که به صورت هم زمان ۴ کلاس برگزار کنند، نیاز به استفادهی همزمان ۱۰ هزار طلبه از سامانهی آموزش مجازی خواهد بود لذا توسعهی زیرساختهای فنی، در دستور کار قرار گرفت.
🔹 استفاده از آموزش مجازی، زمینهای برای برقراری عدالت آموزشی خواهد بود و تمامی طلاب از ظرفیت اساتید توانمند و عالی به صورت یکسان برخودار میشوند.
🔹 تمامی محتوای دروس مقطع عمومی از فقه و اصول، ادبیات عرب و … با استانداردهای آموزشی تهیه شده است و در این سامانه مورد استفاده قرار گرفته است.
ادامه مطلب👈 https://b2n.ir/972079
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢 از وجوب شرعی درس خواندن تا لزوم سازماندهی درسهای خارج و تقریرات درس
✔️ آیتالله سید احمد علمالهدی، عضو شورای عالی حوزه علمیه خراسان، در مراسم آغاز سال تحصیلی جدید این استان🔻
🔹 در مسئله سازماندهی درس خارج، موضوع تقریرات و تحقیق درس بسیار مهم است، درس خارج مانند مقطع سطح نیست که آموزشی باشد و تنها یک دانسته و دانش به دانستههای انسان اضافه شود، بلکه همانطور که اساتید در گذشته تاکید میکردند، پیش مطالعه و تحقیق نیاز است و طلبه در این مقطع باید نظری داشته باشد.
🔹 درس خواندن برای طلبه واجب شرعی است، امر تفقه شامل شاگرد و معلم میشود زیرا هر دو، مصداق کامل نفر هستند و تحصیل و توسعه آن واجب است.
ادامه مطلب👈 https://b2n.ir/894142
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢 محکوم نکردن این جرم بزرگ به بهانه آزادی بیان، عوام فریبی است/ دشمنیهای سیاستمدارهای غربی با اسلام را فراموش نکنید
✔️ حضرت آیتاللهخامنهای در بیانیهای، اهانت اخیر یک نشریه فرانسوی به ساحت نورانی پیامبر اعظم صلّیاللهعلیهوآلهوسلّم را محکوم کردند.
📜 متن پیام رهبر انقلاب اسلامی به این شرح است👈
https://b2n.ir/220550
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢 نشست «نظریه فقهی هنر و میزان حجیت آن»
👤 ارائه دهنده: حجتالاسلام والمسلمین احمد مبلغی
👤 دبیر علمی: دکتر مهدی امینی
⏰ زمان: پنج شنبه ۲۰ شهریور ساعت ۱۴ (بعد از نماز ظهر و عصر)
🏢مکان: قم، شهرک پردیسان، بلوار شهروند، خیابان البرز، کوچه یک، ساختمان پردیس حکمت
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢 پیش نیازهای ورود به درس خارج
✔️ بهمناسبت آغاز سال تحصیلی حوزههای علمیه (1)؛ سعید هلالیان:
🔹 هدایت بسیاری از طلاب آماده ورود به درس خارج و خارج شدن آنها از حیرت، بهینهسازی درسهای خارج، جلوگیری از اتلاف بسیاری از سرمایههای انسانی ـ سازمانی، پیدایش زمینه آسیبشناسی دروس خارج و برنامهریزى مناسب برای آنها، افزایش تدریجی سطح علمی دروس خارج و خروجشان از وضع نامطلوب کنونی و…، از دیگر ثمرات این بررسی هستند.
🔹 روش اجتهادی موجود، روشی عقلی ـ عقلایی برای فهم مراد شارع ـ ولی عمدتاً در حیطه تکلیفی ـ است که در بستر تاریخ با گسترش دایره علم اصول و پیدایش، افزایش و تکامل ابزارهای دخیل در فهم متون دینی، تکامل یافته است که در حال حاضر، به توسعه و تکاملهایی نیاز دارد.
#درباره_درس_خارج
تفصیل مطلب👈 https://b2n.ir/023654
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢 شیوه درس خارج امام خمینی به روایت یکی از شاگردان
✔️ بهمناسبت آغاز سال تحصیلی حوزههای علمیه (2); علیاکبر مسعودی خمینی🔻
🔹 حضرت امام در درس فقهشان، آنگاه که به نقل روایتی میپرداختند، روایات را یک به یک، نقل، و آنان را به ضعف یا وثوق متصّف میکردند، اما به ذکر دلیل و مبانی رجالی نمیپرداختند و آن را به درس رجال محول میکردند.
🔹 نظریات محقق نایینی، به زعم حضرت امام بسیار قابل خدشه بود. من به خاطر ندارم امام مطلبی را از مرحوم نایینی نقل کرده و پذیرفته باشد. هر وقت هم که شاگردان امام به ایشان اشکال میکردند، با صدای بلندی که داشتند، فریاد میکشیدند و روی نظریه خود پای میفشردند.
#درباره_درس_خارج
ادامه مطلب👈 https://b2n.ir/354704
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢 آموزش ما طوری نیست که طلاب را برای درس خارج آماده کند/ باید درس خارج را مرحلهبندی کنیم
✔️ بهمناسبت آغاز سال تحصیلی حوزههای علمیه (3)/ استاد محمدتقی هادیزاده🔻
🔹 اگر طلبه در درس خارج به خوبی پیش برود، یک اتفاق دیگر هم برای طلبه مستعد رخ میدهد و آن، نظریهپردازی در عرصه فقهی یا اصولی است که با برگزیدن مبنا تفاوت دارد.
🔹 امروزه یک بخش از آسیبهایی که طلاب و در مرحله بعد، حوزه و در ادامه، اجتماع، گرفتارش است، به این دلیل است که آنچه در حوزه، محور فعالیت و کار و تلاش قرار میگیرد، با نیاز جامعه فاصله دارد یا در اندازه نیاز جامعه نیست.
🔹 الآن آنچه به یک طلبه از آموزش حوزه القاء میشود، این است که اگر میخواهی استاد خوب باشی، باید روزی چند ساعت تدریس کنی و به خوبی از پس تدریس کفایه برآیی. او دیگر فرصت این را ندارد که وقتی بگذارد که به چهار تا طلبه رسیدگی، و با آنها گفتوگو کند و به طلبهای سر بزند که سر درسش میآید و ببیند چه وضعیتی دارد و مشکلش چیست و از حوزه چه میفهمد.
#درباره_درس_خارج
تفصیل مطلب👈 https://b2n.ir/607649
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢 سبکهای مختلف درس خارج
✔️ بهمناسبت آغاز سال تحصیلی حوزههای علمیه (4)/ محمدعلی رضایی اصفهانی🔻
🔹 مرحوم آیتالله سید ابوالحسن اصفهانی میفرمودند: «زیاد اصول خواندن ملّایی نمیآورد. انسان باید سعی و کوشش کند تا مذاق شارع را به دست آورد و بفهمد».
🔹 امام خمینی (ره) میفرماید: «روحانیت تا در همه مسائل و مشکلات حضور فعال نداشته باشد، نمیتواند درک کند که «اجتهاد مصطلح» برای اداره جامعه کافی نیست. حوزهها و روحانیت باید نبض تفکر و نیاز آینده جامعه را همیشه در دست خود داشته باشند و همواره چند قدم جلوتر از حوادث، مهیای عکسالعمل باشند».
تفصیل مطلب👈 https://b2n.ir/999072
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢 نگاهی تاریخی، آسیبشناسانه و روشی به درس خارج/ چرا درسهای خارج ما «اجتهاد» ایجاد نمیکند؟
✔️ بهمناسبت آغاز سال تحصیلی حوزههای علمیه (5)/ استاد احمد مبلغی🔻
🔹 به اندازهای که استادان گذشته، تمرکز بر نوآوری داشتند و واقعاً به پیشرفت علم میاندیشیدند، الآن شاید جز در چند مورد، این معادله به هم خورده است و درس خارج هیچگاه واجد حرف نو و فارغ از فضای درسی نیست.
🔹 شاگردها نیز مجرّب و آزموده نیستند و درس خارج را نمیشناسند و همان تعاملی را که با درس سطح دارند، به درس خارج سرایت دادهاند.
🔹 مشکل ما در درس خارج این است که امور حاشیهای را اصل و متعلق آموزش قرار داده و امور اصلی را کنار گذاشتهایم. بعد فریادمان هم بلند است که چرا درسهای خارج ما اجتهاد ایجاد نمیکند.
تفصیل مطلب👈 https://b2n.ir/917198
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
✅ آیتالله شیخ یوسف صانعی در سن ۸۳ سالگی درگذشت
✔️ آیتالله یوسف صانعی متولد ۱۳۱۶ نیکآباد اصفهان بود. پدر وی، محمدعلی صانعی، و پدربزرگ وی، حاج ملایوسف، هر دو از روحانیون شناخته شده زمان خود بودند.
🔹 وی در سال ۱۳۲۵ وارد حوزه علمیه اصفهان شد و پس از گذراندن دروس مقدمات در سال ۱۳۳۰ برای ادامه تحصیل، به حوزه علمیه قم رفت. وی از جلسه درس امام خمینی (ره)، آیتالله بروجردی، آیتالله اراکی و آیتالله محقق داماد کسب فیض کرد.
🔹 وی از جمله اعضای مجلس خبرگان بود که سال ۶۸ و در جریان انتخاب آیتالله خامنهای به عنوان رهبر انقلاب اسلامی، ایشان را دارای اجتهاد مسلم میدانست و حتی اعلام کرد آیتالله خامنهای در جایگاه مرجعیت تقلید هستند.
ادامه مطلب + پیام تسلیت رهبر معظم انقلاب، مراجع و علماء 👈 https://b2n.ir/245025
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢 زاویه نگاه و اهداف در «درس خارج»
✔️ بهمناسبت آغاز سال تحصیلی حوزههای علمیه (6)/ رضا حبیبی🔻
🔹 مادامی که حوزه به این باور نرسیده که بحثهای روششناسی، فن و علم است و این علم به آموزش نیاز دارد و برای تبدیل شدن این علم به مهارت، به کارگاه آموزشی نیاز داریم، حرکتها آرام و کم اثر خواهد بود.
🔹 در زمینه روشها ما دو مرحله داریم؛ یکی اینکه چه روشی به درد چه کسی میخورد و اینکه هر کس بتواند با توجه به شرایط و اهداف خود، روش متناسب با خودش را کشف کند و دیگری اینکه به صورت عملی، این روش را به اجرا در آورد.
🔹 توصیهها میتواند خیلی شفاف و واضح باشد، ولی عادت نکردیم از روی حساب و کتاب نظر بدهیم و باید به سمتی برویم که این رسم شکسته شود و مستند حرف بزنیم. باید پیچیدگی را قبول کرد و به سمت حجت کردن حرفهای خودمان برویم.
تفصیل مطلب👈 https://b2n.ir/753149
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢 مراحل فقه آموزی در «درس خارج»
✔️ بهمناسبت آغاز سال تحصیلی حوزههای علمیه (7)/ امیر غنوی🔻
🔹 اگر هسته آموزش درس خارج، آموزش فن استنباط و اجتهاد است، طلبه باید فنی را بیاموزد که به ظرافت و دقت فراوان نیاز دارد. از این رو، اولین حرکت علمی در درس خارج، باید فراگرفتن روش استاد در فرآیند اجتهاد باشد و طلبه باید مدتی ناظر دقیق فعالیتهای استاد باشد تا روش و فرآیند را بیاموزد.
🔹 طلبه کتب اعلام سهگانه نائینی، اصفهانی و آقا ضیا و فضلای بعد از آنها را ندیده است، در حالی که آنها حرفهای فراوانی داشتهاند و استدلالهای امروز هم با زمان شیخ انصاری، تفاوت فراوانی دارد.
طلبه در درسهای خارج، نقش اصلی را ندارد و استاد درصدد نیست که نظارت بر کار علمی طلبه داشته باشد. طلبه باید بسازد و او نقد کند که با توجه به کثرت شاگردان دروس، حتی امکان اشکال کردن را هم فراهم نمیکند، چه برسد به اینکه استاد بر طلبه نظارت داشته باشد.
تفصیل مطلب👈 https://b2n.ir/993692
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢 هویت درس خارج، پژوهشی است نه آموزشی/ پیشنیاز یک درس خارج، روش تحقیق و روش تفکر است/ موضوع بسیاری از درس خارجها موضوعات مبتلابه حکومتی باشد
✔️ بهمناسبت آغاز سال تحصیلی حوزههای علمیه (8)/ استاد عبدالحمید واسطی🔻
🔹 در مقطع قبل از درس خارج، باید سطح فهم تحلیلی دنبال شود تا فراگیر بتواند حلهای ارائه شده قبلی به مسئلههای موردنظر را تحلیل کند، اجزا و روابط و تاثیر آنها را کشف کند.
🔹 اگر ما در حوزه روی این جهت که طلبههایمان در روش تفکر، تحلیل و استدلال و نقّادی دست برتر را داشته باشند به طور متمرکز کار بکنیم بهره بسیار زیادی خواهیم برد.
🔹 مقیاس اجتهاد و تفقّه در وضعیت فعلی، مقیاس فرد است. مقیاس فرد، قدرت نظامسازی ندارد لذا حتماً باید روی تغییر مقیاس از فرد به جامعه، از خُرد به کلان، از جامعه به فضای تمدّن و فقه تمدنساز حرکت شود.
تفصیل مطلب👈 https://b2n.ir/518013
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢 نگاهی به شیوههای مباحثه و تقریرنویسی
✔️ یادداشت/ بهمناسبت آغاز سال تحصیلی حوزههای علمیه (9)🔻
📜 در این یادداشت که به قلم محمدعلی رضایی اصفهانی نگاشته شده است عناوین ذیل را شرح میدهد:
1⃣ روشهای تقریر درس خارج که شامل🔻
🔸 روش اوّل: نوشتن در جلسه درس بهطور کامل
🔸 روش دوّم: نوشتن رئوس مطالب درس در جلسه
🔸 روش سوّم: نوشتن مشروح درس استاد بعد از کلاس
🔸 روش چهارم: نوشتن خلاصه درس بعد از کلاس
2⃣ شیوههای مباحثه درس خارج که شامل🔻
🔹 روش اول: روخوانی
🔹 روش دوّم: تقریر مباحث استاد
🔹 روش سوم: نقد و بررسی
🔹 روش چهارم: مباحثه و تحقیق جمعی
🔹 روش پنجم: پیش مباحثه
تفصیل مطالب فوق + پیشنهادهایی در مورد درس خارج👈 https://b2n.ir/125894
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
🎥 زندگینامه آیتالله مصطفی اشرفی شاهرودی در «مستند سعادتمندان»
✔️ جدیدترین قسمت مستند «سعادتمندان» با به تصویر کشیدن زندگینامه آیتالله شیخ مصطفی اشرفی شاهرودی (از علماء و اساتید باسابقه حوزه علمیه مشهد و از شاگردان مطرح امام خمینی و آیتالله خویی) سهشنبه ۱۸ شهریورماه ۹۹ به روی آنتن شبکه قرآن و معارف سیما رفت.
مشاهده فیلم👈 https://b2n.ir/036329
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢 درس خارج باید طلبه محور باشد نه استاد محور/ بازخوانی یک تجربه موفق در تدریس #درس_خارج
✔️ بهمناسبت آغاز سال تحصیلی حوزههای علمیه (10)/ استاد حسن معلمی🔻
🔹 در طول ده تا دوازده سال میتوان به یک طلبه، با وجود استعداد متوسط به بالا و در حد دیپلم، توان #اجتهاد داد و بعد از آن باید وارد رشتههای تخصصی شود، خلاف آن چیزی که الآن دارد اتفاق میافتد.
🔹 الآن این مشکل در امتحانات درس خارج مطرح است، که شخص درس خارج میرود، ولی بلد نیست عبارت را درست بخواند، چون جایی از او این را نخواستهاند. همیشه استاد خودش درس را گفته و بر روی عبارت هم تطبیق داده و اصلاً مجال فکر کردن به طلبه نداده است.
🔹 خود طلبه میتواند هشتاد درصد متون را بفهمد. در آن بیست درصدی هم که اشکال دارد، اجازه دهیم گیر کند و متوقف شود، سپس بیاید مطرح کند تا جواب بگیرد. این خیلی بیشتر به دلش میچسبد.
🔹 درسهای خارج عمومی، استادش خیلی با عظمت است، ولی چون شیوهاش نارساست، فایدهای ندارد.
تفصیل مطلب👈 https://b2n.ir/201907
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
📁 پرونده ویژه «درس خارج» از سوی شبکه اجتهاد منتشر شد
🔹 این پرونده شامل آثار و گفتگوهایی از اساتید: احمد مبلغی، سید منذر حکیم، حسن معلمی، سید محمدجواد علوی بروجردی، علیرضا اعرافی، سید میرتقی حسینی گرگانی، عبدالحمید واسطی، سید حسن تبادکانی، حمید درایتی، امیر غنوی، محمدحسین احمدی فقیه یزدی، مهدی هادوی تهرانی، محمدعلی رضایی اصفهانی، محمدرضا نائینی، رضا حبیبی، محسن مهاجرنیا، حسن نظری شاهرودی، محمدحسین ملکزاده، سید رضا شیرازی، سعید هلالیان، سید کمیل باقرزاده، سیدعلی حسینی، مهدی مظهر و حسن انصاری است.
🔹 همچنین در بخش دیگری به معرفی سه کتاب «#درس_خارج و گامهای #اجتهاد»، «چگونگی تدریس دروس خارج سبکها، روشها و الگوها» و «دانش تقریر نویسی» پرداخته شده و نیز «سامانه تقریرات دروس خارج» و سامانه آموزشی «درس گفتار» برای طلاب معرفی شده است.
تفصیل مطلب👈
https://b2n.ir/903367
#اختصاصی
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢 مراقبت از خود در برابر کرونا واجب شرعی است
✔️ آیت الله بشیر حسین نجفی، با نزدیک شدن به مراسم #اربعین امام حسین (ع)🔻
🔹 همه مؤمنان میدانند که محافظت از خود در برابر هر نوع بیماری از جمله کرونا، واجب شرعی است و دست کم گرفتن آن و کوتاهی کردن در آن شایسته نیست.
🔹 در سایه معضل #کرونا، امر واجب، اهتمام به توصیههای پزشکان تا حد ممکن است در حالی که تعطیل کردن واجبات شرعی و همچنین اموری که اساس زندگی را تشکیل میدهند و اموری که ارکان اسلام و ارکان مذهب حق بر آن بنا شده بویژه شعایر حسینی با همه انواع آن جایز نیست.
🔹 باید بدانیم که این شعائر، نعمتهایی از جانب خداوند سبحانه و تعالی برای ماست و ترک و کوتاهی در آنها ممکن نیست و حتی تلاش برای کاهش آنها هم جایز نیست و همه ما میدانیم که پدران و گذشتگان ما در راه بزرگداشت مراسم امام حسین (ع) جانفشانی میکردند و از ائمه عیلهم السلام چیزی مبنی بر ترک زیارت امام حسین (ع) نیامده و هر آنچه در این زمینه وارد شده، اصرار و تشویق به زیارت ایشان است.
🔹 کسی نباید تصور کند که ترس از ضرر، مسئولیت ما را در قبال برگزاری شعائر دینی ساقط میکند.
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
اسلام، قصاص و مجازات فرزندکُشی
✔ مدرسه آزاد فکری برگزار می کند:🔻
🔹 گفتگوی زنده با استاد علیدوست
پنجشنبه 27 شهریور ساعت 11 صبح
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
🌙 پیشبینی رؤیتپذیری هلال ماه صفر ۱۴۴۲ قمری در ایران
✔️ بنا بر مبانی مختلف فقهی:
🌓 مبنای «لزوم #رؤیت_هلال با چشم عادی» و «اشتراط اتّحاد افق» (مبنای فقهی مشهور فقهاء مانند حضرات آیات عظام امامخمینی(ره)، گلپایگانی(ره)، اراکی(ره)، سیّدمحمّد صدر(ره)، بهجت(ره)، سیستانی، شبیریزنجانی، مکارمشیرازی، سیّدمحمّدتقی مدرّسی) در ایران، شنبه ۲۹ شهریور ۱۳۹۹ شمسی، اوّل ماه صفر ۱۴۴۲ قمری خواهد بود.
🌓 بنا بر مبنای «کفایت رؤیت هلال با چشم مسلّح» و «اشتراط اتّحاد افق» (مبنای فقهی حضرت آیتالله العظمی خامنهای) در ایران، شنبه ۲۹ شهریور ۱۳۹۹ شمسی، اوّل #ماه_صفر ۱۴۴۲ قمری خواهد بود.
🌓 مبنای «لزوم رؤیت هلال با چشم عادی» و «کفایت رؤیت در هر نقطهای برای همۀ نقاط زمین» (مبنای فقهی حضرت آیتالله العظمی بشیرحسین نجفی) در ایران، جمعه ۲۸ شهریور ۱۳۹۹ شمسی، روز اوّل ماه صفر ۱۴۴۲ قمری خواهد بود.
تفصیل مطلب(سایر مبانی فقهی و سایر کشورهای جهان)👈 https://b2n.ir/211903
#اختصاصی
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢 تاکنون هیچ یک از متصدیان اقتصاد کشور، به دنبال اقتصاد اسلامی نبودند!/ برخی بندهای طرح بانکداری اسلامی ضد اسلام و ضد فقه است
✔️ حجتالاسلام والمسلمین غلامعلی معصومینیا، مدیر گروه اقتصاد و بانکداری اسلامی دانشگاه خوارزمی🔻
🔹 برخی میگویند تئوری اقتصاد اسلامی به صورت عملی قابل اجرا نیست! باید توجه داشت که از روز اول انقلاب تا به حال کسی به دنبال تحقق اقتصاد اسلامی نبوده است.
🔹 به صراحت میگویم که اگر مسؤولان ما از صاحب نظران اقتصاد اسلامی بخواهند ما میتوانیم به آنها مدلهای عملیاتی بدهیم که بی بدیل و راه نجات کشور خواهد بود.
🔹 مقام معظم رهبری چند سال قبل به قم آمدند، اگر الان بخواهیم گزارش بدهیم که تاکنون در مورد علوم انسانی اسلامی که ایشان بر آن تاکید داشتند چه کرده ایم، گمان نکنم نکته قابل توجهی ارائه بدهیم.
ادامه مطلب👈 https://b2n.ir/003881
#اقتصاد_اسلامی
#بانکداری_اسلامی
#اقتصاد
🆔 https://eitaa.com/ijtihad