انجمن علمی حقوق عمومی اسلامی ایران
📄 بیانیه انجمن علمی حقوق عمومی اسلامی ایران در محکومیت اقدامات جنایت آمیز رژیم آپارتاید صهیونیستی 🔻
📄 بیانیه انجمن علمی حقوق عمومی اسلامی ایران در محکومیت اقدامات جنایت آمیز رژیم آپارتاید صهیونیستی
بسم الله الرحمن الرحیم
وَ نُرِیدُ أَن نَّمُنَّ عَلَی الَّذِینَ اسْتُضْعِفُوا فِی الْأَرْضِ وَ نَجْعَلَهُمْ أَئِمَّةً وَ نَجْعَلَهُمُ الْوَارِثِینَ
🔻اقدام عمدی در بمباران بیمارستان المعمدانی و کشتار صدها تن از زنان، کودکان و کادر درمان، یادآور فجایع و جنایاتی چون حولا، صبرا و شتیلا است که پیش تر ماهیت آپارتاید رژیم صهیونیستی را بر همگان ثابت گرداند. الهیات استعماری با ماهیت آپارتایدِ این رژیم نامشروع از خطایی شروع شد که جامعه بینالمللی، با محوریت مستبدان غربی علیه سرزمین مقدس فلسطین دنبال نمودند؛ موضوعی که پیوسته با توسل به اجبار و قتل عام و فروپاشی همراه بوده و در نهایت عناصر سهگانه دولت فلسطین یعنی سرزمین، قدرت سیاسی و جمعیت آن را متزلزل نمودند.
🔻اقدامات عمدی در کشتار غیر نظامیان بیگناه در غزه و اراضی اشغالی، محرومیت آنان از غذا، آب، برق و دارو، حمله به اماکن و اموال غیر نظامیان مانند ساختمانهای مسکونی، مدارس، مساجد و بیمارستان، کوچ اجباری، نسلکشی و مانند آنها جنایات جنگی محسوب می شوند؛ جنایاتی که نه بر اساس اتهامات واهی که بر اساس اسناد و ادله معتبر و از جمله اعترافات نهادها و مقامات رسمی رژیم غاصب صهیونیستی اثباتپذیر است. در این زمینه مطابق مفاد مندرج در اساسنامه رم، دادگاه بینالمللی کیفری موظف است هرچه سریعتر تحقیقات لازم را در دستور قرار دهد تا در کنار سازوکارهای سیاسی و دفاع مشروع نیروهای مقاومت، مقدمات جلب مقامات رژیم صهیونیستی، آمریکایی و اروپایی مشارکتکننده و همدست با آنها را در برابر این دادگاه فراهم کند.
🔻انجمن حقوق عمومی اسلامی ضمن محکومیت جنایات ارتکابیافته در اراضی اشغالی اولاً خواستار توقف جنگ و رفع تحریمهای ضد حقوق بشری است؛ ثانیاً جامعه حقوقی ایران را به واکنش یکپارچه و مؤثر علیه ظلم و بیعدالتی در فلسطین دعوت میکند تا این اتحاد را به جهانیان نشان دهد. ثالثاً با شبکهسازی حقوقدانان آزادیخواه و صلحطلب جهان و تشکیل شبکه حقوقدانان مسلمان، سازکارهای حقوقی و سیاسی را برای محاکمه مقامات رژیم صهیونیستی در تحقق اصل مقابله با بیکیفرمانی جنایتکاران و بازپسگیری اراضی اشغالی و بازگشت کامل سرزمین فلسطین به صاحبانش، طراحی و به کار گیرد.
🔸در این خصوص، این انجمن با دعوت از همه حقوقدانان، دانشگاهیان، وکلا، قضات، مدافعان حقوق بشر و فعالان رسانهای، طراحی و برنامهریزی جهت احقاق حقوق فلسطینیان را رسالتی همگانی می داند که آرمان یک فلسطین آزاد با تمامیت ارضی از نهر تا بحر را دنبال می نماید؛ امر مطلوبی که با مردمانی دارای تابعیت فلسطینی از همه ادیان و مذاهب و حق حاکمیت با تأسیس دولتی دموکراتیک و مستقل، محقق خواهد گردید.
🔻انجمن علمی حقوق عمومی اسلامی ایران | IPLAI
🌐 @iplai_ir
📄 بیانیه جامعه حقوقی کشور در محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی و حمایت از مردم مظلوم فلسطین
جهت امضا و حمایت از بیانیه به لینک زیر مراجعه کنید:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScrteFpWQF-tclQk7VbJ0sEQH3mizN7_hY-ZzQ5jdPDaxC58Q/viewform?usp=sf_link
🔻انجمن علمی حقوق عمومی اسلامی ایران | IPLAI
🌐 @iplai_ir
انجمن علمی حقوق عمومی اسلامی ایران
📄 بیانیه جامعه حقوقی کشور
در محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی و حمایت از مردم مظلوم فلسطین
بسم الله الرحمن الرحیم
سخنی با اساتید، وکلا و فعالان حقوقی در سراسر جهان
🔻تاریخ صحنه نبرد ظالم و مظلوم بوده و این نبرد است که تحولات تاریخ را رقم زده است. دوران معاصر نیز از این قاعده مستثنی نبوده و همواره نزاع میان ظالم و مظلوم جاری بوده است. از جمله بغرنجترین این نزاعها، مسئله فلسطین است که در جریان آن یک طرف به پشتوانه قدرتهای جهانی علیه ملت مسلمان فلسطین مرتکب جنایات بسیاری شده و در رأس این جنایات، نادیده انگاشتن هویت یک ملت مستقل و نجیب است. متأسفانه در جریان درگیریهای اخیر، رژیم غاصب، وحشیگری را به اوج رسانید. بمباران بیمارستان المعمدانی غزه، که ملجأ و پناهگاه زنان، کودکان و مجروحان بود بیش از همه جوهره جنایتپیشگی این رژیم خونریز را فاش کرد و بار دیگر تداعیکننده جنایات بزرگی همچون قتلعام فلسطینیان در دیر یاسین، صبرا، شتیلا و طنطوره بود.
🔻اغراق نیست اگر گفته شود هیچ اصل حقوق بشردوستانهای نیست که این رژیم جانی اقدام به نقض آن نکرده باشد. از نقض اصول تفکیک نظامیان از غیرنظامیان (قاعده 12 از مجموعه قواعد عرفی حقوق بشردوستانه)، اصل ضرورت (بند 3 ماده 41 پروتکل اول الحاقی 1977 به کنوانسیونهای ژنو)، اصل تناسب (بند 5 ماده 51 پروتکل اول الحاقی 1977 به کنوانسیونهای ژنو)، اصل احتیاط (بند 1 ماده 13 پروتکل دوم الحاقی 1977 به کنوانسیونهای ژنو)، اصل منع حملات کورکورانه و بیهدف (بند 4 ماده 51 پروتکل اول الحاقی 1977 به کنوانسیونهای ژنو) گرفته تا سایر اصول قراردادی یا عرفی مطرح در حقوق بشردوستانه، همچنین ارتکاب جرایمی همچون هدف قرار دادن اماکن مورد حمایت (ماده 18 کنوانسیون چهارم ژنو)، هدف قرار دادن و قتل عامدانه غیرنظامیان (بند 2 ماده 51 پروتکل اول الحاقی 1977 به کنوانسیونهای ژنو)، قتل جمعی (بندهای A و B ماده 7 اساسنامه رم) و نسل کشی (کنوانسیون نسل کشی 1948) همگی گواه جنایت پیشگی این رژیم نامشروع است.
🔻تا به اکنون اما جز اقدامات نمایشی و محکومیتهای بینتیجه، واکنش درخوری به این نقضهای فاحش از سوی مجامع حقوق بشری اعم از بینالدولی و غیردولتی داده نشده است. واکنشهایی که میتوان پیشه کردن جنایت توسط این رژیم را منتسب به این بیعملیها دانست. ناگفته پیداست حساسیت نابرابر در قبال نقض قواعد حقوق بشردوستانه و دوگانگی رفتاری همواره در طرف مظلوم تولید خشم میکند. چراکه نمایانگر ناکارآمدی حقوق است؛ همان ملجأ و دادگاهی که میتوان بدان از ظلم ظالم دادخواهی کرد. لذا این بیعملی بههیچروی موجه نبوده و نخواهد بود.
🔻به دنبال این جنایات، جمعی از اساتید، وکلا و فعالان حقوقی بر آن شدند تا با نگارش نامه حاضر، انجمنها و مجامع حقوقی در کشورهای مختلف را به شکستن سکوت خود و طرح مطالباتی چند دعوت نمایند:
1)توقف کامل جنایات: دشمن صهیونیستی در این چند روز ضمن ادامه جنایات، خود را پشت دیوار مظلومنمایی و وتوی کشورهای همدست خود پنهان کرده بود. در این زمینه تجربه، نمایانگر آن است که ماشین کشتار دشمن صهیونیستی جز با کاربست زور متوقف نمیشود. فشار بینالمللی کشورها علیالخصوص کشورهای اسلامی (در قالب وضع تحریمهای اقتصادی و سیاسی) میتواند دیوار محکمی در برابر انسان ستیزی این رژیم باشد. در این زمینه دولتها و سازمانهای مردمنهاد عدالتخواه نقش عمدهای ایفا میکنند.
2)تعقیب کیفری سران جنایتکار صهیونیستی: متأسفانه در سایه بیعملی دیوان کیفری بینالمللی و سایر مراجع و متعاقباً بیکیفرمانی این رژیم جانی، جنایات اخیر ارتکاب یافته است. لذا در اسرع وقت پیگرد کیفری سران جانی این رژیم باید در دستور کار دیوان کیفری بینالمللی قرار گیرد. اضافه میشود که حکم مأموریت دادستان دیوان کیفری بینالمللی راجع به جنایات جنگ 22 روزه غزه همچنان معتبر است.
3)حمایت آشکار از حق مقاومت (Right to Resistance) گروههای فلسطینی در برابر این ماشین کشتار وحشی و اشغالگر، مادام که شرایط اشغالگری تداوم دارد. تا زمانی که اشغال و اشغالگری وجود دارد، اساساً امکان سخن گفتن از طرف مسالمتآمیز اختلافات بیشتر به شوخی شباهت دارد.
🔻انجمن علمی حقوق عمومی اسلامی ایران | IPLAI
🌐 @iplai_ir
#یادداشت
🖋 انتشار یادداشت دکتر امیرکشتگر؛
دبیر کارگروه حقوق بشر انجمن علمی حقوق عمومی اسلامی در نشریه Tehran Times با عنوان:
Israel and its supporters: A shared history of "colonial migration"
«اسراییل و حامیانش؛ تاریخ مشترک در استعمار مهاجرتی».
🔸آنچه در این یادداشت مورد اشاره قرار گرفته است:
تقریباً تاریخ عمده کشورهای حامی اسراییل نظیر آمریکا، استرالیا، انگلیس و کانادا با کشتار، استعمار، استعباد و کوچاندن بومیان، نسبتی راهبردی دارد. در واقع تاریخ آنها با این مفاهیم است که آغاز میشود یا نضج پیدا میکند و اینجاست که میتوان این معنا را بهتر دریافت که به واقع دوستی اسراییل با حامیانش تصادفی نیست و «استعمار مهاجرتی»، فصلِ مقّوم هویت تاریخی آنها است. موضوع استعمار در این نوع که سبعانه ترین شکل ممکن آن است، نه غارت منابع یک سرزمین و نه حتی استثمار و بهره کشی از مردمان آن، که حیات و جان بومیان یک سرزمین است.
بنابراین اسرائیل، منادی نوعی الهیات استعماری است که ردّ آن در تاریخ غرب وحشی مشهود است و امروز به شکل تمامیت یافته ای با حمایت حامیانی که به این تاریخ تعلق دارند جز نسل کشی نمیتواند اقتضایی داشته باشد.
📄 برای مطالعه یادداشت:
🌐 https://www.tehrantimes.com/news/490356/Israel-and-its-supporters-A-shared-history-of-colonial-migration
🔻انجمن علمی حقوق عمومی اسلامی ایران | IPLAI
🌐 @iplai_ir
#یادداشت
#یادداشت_تبیینی
📄 تأملی بر مسئله حمایت از فلسطین در حقوق موضوعه ایران
🖊محمدصادق داریوند
کارشناسی ارشد رشته معارف اسلامی و حقوق عمومی دانشگاه امام صادق (ع)
عضو انجمن علمی حقوق عمومی اسلامی ایران
🔸آنچه در این یادداشت می خوانید:
🔻 حمایت از مظلومان فلسطینی و آرمان قدس شریف از اهداف مهم انقلاب اسلامی ایران است.
🔻 در نظام حقوقی ایران، هم در مقدمه و اصول مختلف قانون اساسی و هم در قوانین عادی به حمایت از مردم فلسطین اهتمام ورزیده شده است.
🔻 اتخاذ رویکرد فعالانهتر در وزارت امورخارجه و دولت و مجلس برای اصلاح قوانین موجود و پیشنهاد تشکیل دادگاه عدل اسلامی در سازمان کنفرانس اسلامی و تشکیل یک پیمان نظامی بین کشورهای اسلامی برای مقابله با اقدامات نظامی رژیم صهیونیستی میتواند هم افزایی در میان امت اسلامی به وجود آورده و موجب رشد و بالندگی امت گردد.
در ادامه بخوانید...
🔻انجمن علمی حقوق عمومی اسلامی ایران | IPLAI
🌐 @iplai_ir
-105505021_147209633.pdf
293.9K
📄 بيان من المجتمع القانوني الإیراني
في إدانة جرائم الکیان الصهيوني ودعم الشعب الفلسطيني المظلوم
للتوقيع ودعم البيان الدخول على الرابط التالي:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScrteFpWQF-tclQk7VbJ0sEQH3mizN7_hY-ZzQ5jdPDaxC58Q/viewform?usp=sf_link
🔻الجمعية العلمية الإيرانية للقانون العام الإسلامي | IPLAI
🌐 @iplai_ir
انجمن علمی حقوق عمومی اسلامی ایران
📄 بيان من المجتمع القانوني الإیراني في إدانة جرائم الکیان الصهيوني ودعم الشعب الفلسطيني المظلوم لل
📄 بيان من المجتمع القانوني الإیراني
في إدانة جرائم الکیان الصهيوني ودعم الشعب الفلسطيني المظلوم
بسم الله الرحمن الرحیم
کلام مع أساتذة ومحامين وناشطين قانونيين حول العالم
🔻لقد كان التاريخ مشهدا للمعارك القاسية بین الظالم و المظلوم دوماً، وهذه المعركة هي التي تعین التطورات التاریخیة. والعصر المعاصر أیضاً ليس استثناءً من هذه القاعدة، فقد كان هناك دائمًا صراع بين الظالم والمظلوم. ومن أعقد هذه الصراعات هي القضية الفلسطينية، التي ترتکب فيها أحد الطرفين وبدعم من القوى العالمية، العديد من الجرائم ضد الشعب الفلسطيني المسلم، وعلى رأسها التجاهل لهوية شعب مستقل ونبيل. وللأسف الشدید، في الصراعات الأخيرة، وصلت وحشية النظام الغاصب إلى ذروتها. إن قصف مستشفى المعمداني في غزة، الذي كان ملجئاً للنساء والأطفال والجرحى، كشف أکثر من أي شيء آخر، الذات الإجرامي لهذا النظام المتعطش للدماء، و ذکرنا مرة أخرى جرائم كبرى مثل مذبحة الفلسطينيين في دير ياسين وصبرا وشتيلا وطنطورة.
🔻ليس من المبالغة القول بأنه لا يوجد مبدأ من مبادئ حقوق الإنسان لم ينتهكه هذا النظام الوحشي. بدءًا من انتهاك مبادئ فصل العسكريين عن المدنيين (القاعدة 12 من القانون الدولي الإنساني العرفي)، ومبدأ الضرورة (الفقرة 3 من المادة 41 من الملحق (البروتوكول) الأول الإضافي لاتفاقيات جنيف لعام 1977)، ومبدأ التناسب (الفقرة 5 من المادة 51 من الملحق (البروتوكول) الأول الإضافي لاتفاقيات جنيف لعام 1977)، ومبدأ الحيطة (الفقرة 1 من المادة 13 من الملحق (البروتوكول) الثاني الإضافي لاتفاقيات جنيف لعام 1977)، ومبدأ حظر الهجمات العشوائیة (الفقرة 4 من المادة 51 من الملحق (البروتوكول) الأول الإضافي لاتفاقيات جنيف لعام 1977)، إلى المبادئ التعاقدية أو العرفية الأخرى في حقوق الإنسان، فضلاً عن ارتكاب جرائم مثل: استهداف الأماكن المحمية (المادة 18 من اتفاقية جنيف الرابعة)، واستهداف و قتل المدنيين المتعمد (الفقرة 2 من المادة 51 من الملحق (البروتوكول) الأول الإضافي لاتفاقيات جنيف لعام 1977)، والقتل الجماعي (الفقرتان «أ» و «ب» من المادة 7 من نظام روما الأساسي للمحکمة الجنائیة الدولیة) والإبادة الجماعية (اتفاقية منع ومعاقبة جریمة الإبادة الجماعية لعام 1948)، كلها أدلة على إجرام هذا النظام غير الشرعي.
🔻حتى الآن، باستثناء التحركات الدراماتيكية والإدانات غير المثمرة، لم يتم الرد على هذه الانتهاكات الجسيمة من قبل المنظمات الحقوقية الدولية وغير الحكومية. ردود الفعل التي يمكن أن يعزى إليها إجرام هذا النظام. ومن الواضح جدًا أن الحساسية غير المتساوية تجاه انتهاك قواعد الحقوق الإنسانية وازدواجية السلوك تنتج دائمًا غضب المظلومين. لأنه يمثل عدم کفاءة القانون؛ الذي هو الملجأ والمحكمة حيث يمكن مقاضاة الظالم. ولذلك فإن هذا التقاعس ليس ولن يكون له ما يبرره بأي شكل من الأشكال.
🔻على إثر هذه الجرائم قررت مجموعة من الأساتذة والمحامين والناشطين القانونيين كتابة هذه الرسالة لدعوة المجموعات و الجمعيات القانونية في مختلف البلدان للخروج عن الصمت وتقديم عدة مطالب:
1) الوقف الكامل للجرائم: في هذه الأيام القليلة، ومع استمرار جرائمه، اختبأ العدو الصهيوني خلف جدار التظاهر بالمظلومیة والفيتو على الدول الحليفة. وفي هذا الساحة، تبين التجربة أن آلة القتل للعدو الصهيوني لا يمكن إيقافها إلا بالقوة. إن الضغوط الدولية التي تمارسها الدول، وخاصة الدول الإسلامية (عبرعقوبات اقتصادية وسياسية)، يمكن أن تكون بمثابة جدار قوي ضد وحشية هذا النظام. وفي هذا السياق، تلعب الحكومات والمنظمات الشعبیة الباحثة عن العدالة دورًا رئيسيًا.
2) الملاحقة الجنائية للقادة المجرمين الصهاينة: مع الأسف الکثیر، فقد تم ارتكاب الجرائم الأخيرة في ظل تقاعس المحكمة الجنائية الدولية وغيرها من السلطات، وبالتالي إفلات هذا النظام الوحشي من العقاب. ولذلك، ينبغي، في أقرب وقت ممكن، وضع الملاحقة الجنائية لقادة هذا النظام على جدول أعمال المحكمة الجنائية الدولية. من الجدیر إلی الإشارة أن ولاية المدعية العامة للمحكمة الجنائية الدولية فيما يتعلق بجرائم حرب الـ 22 يوما في غزة لا تزال سارية.
3) الدعم العلني لحق المقاوم (Right to Resistance) للفصائل الفلسطينية ضد آلة القتل الهمجية والاحتلالية، طالما استمرت ظروف الاحتلال. وطالما أن هناك احتلال فإن إمكانية الحديث عن الحل السلمي للنزاعات هي في الأساس تشبه بالمزحة.
🔻الجمعية العلمية الإیرانیة للقانون العام الإسلامي | IPLAI
🌐 @iplai_ir
#یادداشت
#یادداشت_تحلیلی
📄 قاعده فقهی تقاص عمومی و بازگشت ملت فلسطین به خانه
🖊محمد مولاهویزه
دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق عمومی دانشگاه علامه طباطبائی
عضو انجمن علمی حقوق عمومی اسلامی ایران
🔸آنچه در این یادداشت می خوانید:
🔻عملیات طوفان الاقصی از سوی سازمان های مقاومت اسلامی بر اساس قاعده فقهی تقاص عمومی صورت گرفت.
🔻قاعده تقاص اگرچه قاعده ای در حقوق خصوصی بوده است اما با نگاه به مفاد آن قابل تعمیم به حقوق عمومی نیز هست.
🔻عملیات پیروزمندانه طوفان الاقصی بر اساس ماده ۵۱ منشور سازمان ملل متحد، قطعنامه ۲۴۲ شورای امنیت سازمان ملل متحد و حقوق طبیعی؛ موجه و قانونی است.
در ادامه بخوانید...
🔻انجمن علمی حقوق عمومی اسلامی ایران | IPLAI
🌐 @iplai_ir
-87810303_-1118270519.pdf
4.04M
انجمن علمی حقوق عمومی اسلامی ایران
📄 بیانیه جامعه حقوقی کشور در محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی و حمایت از مردم مظلوم فلسطین جهت امضا و
📄🌍 بیانیه انجمن علمی حقوق عمومی اسلامی ایران در محکومیت اقدامات جنایت آمیز رژیم آپارتاید صهیونیستی به زبان اسپانیولی
📄 *Declaración de la Asociación Científica de Derecho Público Islámico de Irán condenando las acciones criminales del régimen del apartheid sionista*
بسم الله الرحمن الرحیم
وَ نُرِیدُ أَن نَّمُنَّ عَلَی الَّذِینَ اسْتُضْعِفُوا فِی الْأَرْضِ وَ نَجْعَلَهُمْ أَئِمَّةً وَ نَجْعَلَهُمُ الْوَارِثِینَ
El nombre de Dios el Compasivo el Misericordioso
🔻Quise agraciar a quienes habían sido esclavizados en la Tierra, y convertirlos en líderes ejemplares y en herederos
🔻El acto deliberado de bombardear el hospital al-Mamadani y matar a cientos de mujeres, niños y personal médico es un recordatorio de tragedias y crímenes como los de Hula, Sabra y Shatila, que demostraron a todos la naturaleza de apartheid del régimen sionista. La teología colonial con el carácter apartheid de este régimen ilegítimo partió del error que cometió la comunidad internacional, centrada en los dictadores occidentales, contra la tierra santa de Palestina; Una cuestión que ha ido acompañada del recurso a la coerción, masacres y el colapso y, al final, los tres elementos del Estado palestino, es decir, la tierra, el poder político y la población, han sido sacudidos.
Acciones deliberadas para matar a civiles inocentes en Gaza y los territorios ocupados, privarlos de alimentos, agua, electricidad y medicinas, atacar lugares y propiedades de civiles como edificios residenciales, escuelas, mezquitas y hospitales, desplazamientos forzados, genocidio y similares. se consideran crímenes de guerra; Se pueden probar crímenes que no se basan en acusaciones falsas, sino en documentos y pruebas válidos, incluidas las confesiones de instituciones y funcionarios del régimen sionista usurpador.
🔻En este contexto, según las disposiciones contenidas en el Estatuto de Roma, la Corte Penal Internacional está obligada a incluir en su agenda las investigaciones necesarias lo antes posible, para que, junto con los mecanismos políticos y la legítima defensa de las fuerzas de resistencia, los preparativos para traer a las autoridades sionistas, americanas y europeas participantes y cómplices de ellos proporcionan en este tribunal.
🔻Si bien condena los crímenes cometidos en los territorios ocupados, la Sociedad Islámica de Derecho Público pide en primer lugar el cese de la guerra y el levantamiento de las sanciones contra los derechos humanos ; En segundo lugar, invita a la comunidad jurídica de Irán a una respuesta unificada y eficaz contra la opresión y la injusticia en Palestina, para mostrar esta unidad al mundo. En tercer lugar, al crear una red de abogados libertarios y amantes de la paz del mundo y formar una red de abogados musulmanes, diseñar e implementar mecanismos legales y políticos para procesar a las autoridades del régimen sionista con el fin de cumplir el principio de enfrentar la impunidad de criminales y recuperar las tierras ocupadas y la completa devolución de la tierra palestina a sus propietarios.
En este sentido, al invitar a todos los juristas, académicos, abogados, jueces, defensores de los derechos humanos y activistas de los medios de comunicación, esta asociación considera el diseño y la planificación para la realización de los derechos de los palestinos como una misión universal, que permitirá alcanzar el objetivo de una vida libre. Palestina con integridad territorial desde el río hasta el mar ;Lo deseable que se logrará con el pueblo palestino de todas las religiones y el derecho a la soberanía con el establecimiento de un gobierno democrático e independiente.
🔻Sociedad Científica de Derecho Público Islámico de Irán IPLAI
🌐 @iplai_ir
انجمن علمی حقوق عمومی اسلامی ایران
#یادداشت 🖋 انتشار یادداشت دکتر امیرکشتگر؛ دبیر کارگروه حقوق بشر انجمن علمی حقوق عمومی اسلامی در نشر
#یادداشت_تحلیلی
🖋️انتشار یادداشت دکتر امیرکشتگر؛
دبیر کارگروه حقوق بشر انجمن علمی حقوق عمومی اسلامی در نشریه Tehran Times با عنوان:
“Israel’s right to legitimate defense” based on the dark history of occupation
«حق اسراییل بر دفاع مشروع؛ مبتنی بر فروبردگی تاریخ اشغالگری در تاریکی».
🔸آنچه در این یادداشت مورد اشاره قرار گرفته است:
از منظر حقوقی با شناسایی گزاره اشغالگری در تاریخ رژیم صهیونیستی و ترسیم معادله «اراده اشغالگر- افراد تحت اشغال»، دیگر اصل «دفاع مشروع» قابلیت استناد ندارد و طرف اشغالگر ضمن اینکه وضعیت نامشروع پیدا میکند و باید به اشغالگری پایان دهد مبتنی بر موازین حقوق بین الملل بشردوستانه، به وظایف معینی در حفاظت و حمایت از حقوق مردم تحت اشغال متعهد میگردد.
فروبردگی برشی از تاریخ که در آن اشغالگری رژیم صهیونیستی با روایتهای افسانه ای جایگزین میگردد موجب شده این رژیم، مستند به اصل «دفاع از خود» سبعانه ترین رخدادهای تاریخ بشری را علیه یک ملت روا دارد.
گزاره *«فلسطین سرزمینی خالی بود!»* آن تصویر ساختگی بوده که رژیم صهیونیستی طی سالیان طولانی بعنوان امر مسلم تاریخی در محیط علمی و عمومی بسیاری از جوامع غربی ترویج نمود.
در سیاستی که غایتش غصب و استعمار است لاجرم همه چیز و از جمله تاریخ به خدمت درمی آید و اگر تاریخ نگاری به چنین وضعیتی دچار شود نقلهای آن چگونه میتواند تابع انصاف و ملتزم به راستگویی باشد؟ و وقتی مواضع سیاستمداران و حقوقدانان بر این ناراستی استوار گردد چرا نباید اسراییل از دفاع مشروع برخوردار باشد؟!
📄 برای مطالعه یادداشت:
https://www.tehrantimes.com/news/490540/Israel-s-right-to-legitimate-defense-based-on-the-dark-history
🔻انجمن علمی حقوق عمومی اسلامی ایران | IPLAI
🌐 @iplai_ir
#کرسی_ترویجی
انجمن علمی حقوق عمومی اسلامی ایران با همکاری گروه محام (مطالبه گران حقوق اساسی مستضعفان) برگزار میکند:
1️⃣ موضوع کرسی دوم:
ظرفیت نظریه حقوق عامه برای احقاق / احیای حقوق مستضعفين
🕰 زمان: شنبه 13 آبان ماه 1402 - ساعت 16:00
مکان: خانه اندیشهورزان (ضلع شمال غربی تقاطع خیابان ولیعصر (عج) و خیابان انقلاب اسلامی، پلاک 907، کافه کناری، سالن غربی)
با ارائه گواهی معتبر حضور در نشست علمی و ثبت نام در انجمن علمی حقوق عمومی اسلامی ایران
لطفا جهت ثبت نام مشخصات خود را به کاربری زیر در پیامرسان بله یا ایتا یا تلگرام ارسال فرمایید.
@abolfazlkondori
ظرفیت شرکت حضوری محدود است
🌐 لینک شرکت در جلسه مجازی:
https://www.skyroom.online/ch/p_edalat/neshast
🔻انجمن علمی حقوق عمومی اسلامی ایران | IPLAI
🌐 @iplai_ir
🔸اسامی امضاکنندگان بیانیه جامعه حقوقی کشور در محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی و حمایت از مردم مظلوم فلسطین
📎برای مشاهده، فایل زیر را دریافت کنید
🔻انجمن علمی حقوق عمومی اسلامی ایران | IPLAI
🌐 @iplai_ir
انجمن علمی حقوق عمومی اسلامی ایران
🔸اسامی امضاکنندگان بیانیه جامعه حقوقی کشور در محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی و حمایت از مردم مظلوم فل
اسامی امضاکنندگان بیانیه جامعه حقوقی کشور در محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی و حمایت از مردم مظلوم فلسطین.pdf
545.8K
🔻انجمن علمی حقوق عمومی اسلامی ایران | IPLAI
🌐 @iplai_ir
🔸به ابتکار انجمن علمی حقوق عمومی اسلامی ایران:
🖋 نامه دکتر کدخدایی، رئیس هیأت مدیره انجمن علمی حقوق عمومی اسلامی ایران
به 16 گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد درباره جنایات اخیر رژیم صهیونیستی در غزه
🔻به گزارش واحد رسانه انجمن علمی حقوق عمومی اسلامی ایران، دکتر عباسعلی کدخدایی_رئیس هیأت مدیره انجمن علمی حقوق عمومی اسلامی ایران _ روز سهشنبه 16 آبانماه 1402 در نامهای به شانزده گزارشگر ویژه شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد، جنایات اخیر رژیم صهیونیستی در غزه را نقض مسلم اصول و قواعد حقوق بینالملل دانست و خواستار رسیدگی جدی و صریح گزارشگران ویژه سازمان ملل متحد به ابعاد و زوایای جنایتهای فاجعهبار رژیم صیهونیستی در غزه شد.
🔻انجمن علمی حقوق عمومی اسلامی ایران | IPLAI
🌐 @iplai_ir
انجمن علمی حقوق عمومی اسلامی ایران
🔸به ابتکار انجمن علمی حقوق عمومی اسلامی ایران: 🖋 نامه دکتر کدخدایی، رئیس هیأت مدیره انجمن علمی حقوق
🔸 نامهای به 16 گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد درباره جنایات اخیر رژیم صهیونیستی در غزه:
صحنه درگیری اشغالگران رژیم صهیونیستی با فلسطینیان در غزه که نشانگر ماهیت آپارتاید این رژیم است، مملو از جنایتهای غیرقابلباور و نگرانکنندهای است که به کشتهشدن بیش از 10000 غیرنظامی که خیل کثیری از آن کودکان بیدفاع بودهاند، منجر شده است.
در این بین با وجود آنکه غیرنظامیان، زنان و کودکان بر اساس تمامی مقررات حقوق بینالملل عرفی و قراردادی، دارای بیشترین میزان حمایت بینالمللی در درگیریهای مسلحانه هستند؛ اما رژیم اشغالگر با هدایت عمدی حملات خود علیه آنان جنایتی را رقم زد که نمیتوان به هیچ وجه از آن چشم پوشید.
تجاوزات گسترده رژیم صهیونیستی در استفاده از سلاحهای ممنوعه و نامتعارف علیه غیرنظامیان، انتقال اجباری جمعیت و بیخانمانی فلسطینیان، پاکسازی قومی آنان، محاصره غیرنظامیان، سلب حق حاکمیت مردم غزه بر منابع طبیعی، قطع دسترسی مردم به غذا و دارو، بمباران اماکن غیرنظامی از جمله مدارس، بیمارستانها، منازل مسکونی، بناهای تاریخی و فرهنگی و اعمال کنترل بر اراضی تصرف شده که سرزمینهای نیاکان مردم فلسطین را تکهتکه کرده است و به صراحت در قطعنامههای مجمع عمومی ملل متحد و آرای دیوان بینالمللی دادگستری مورد محکومیت جدی قرار گرفته است، مستلزم رسیدگی مستقل در صحن شورای حقوق بشر ملل متحد است که نقش مؤثر گزارشهای گزارشگران ملل متحد در تبیین ابعاد و زوایای جنایتهای اخیر، بر همه دولتها و مجامع بینالمللی حقیقتی غیرقابل انکار است.
شما در مقام گزارشگر ویژه حقوق بشر وفق قطعنامه شماره 2/5 شورای حقوق بشر راجع به «کردارنامه مأموران شورای حقوق بشر» در قبال پرداختن به وضعیت 2 میلیون نفری که در غزه با قحط آب، غذا و برق مواجهند و زنان و کودکانی که اصلیترین قربانیان جنایتهای رژیم صهیونیستی هستند، مسئول خواهید بود و موظف به اظهارنظر و توصیف شرایط موجود در هنگام مواجهه با چنین فجایعی، صرفنظر از هرگونه سوگیری میباشید.
بدیهی است اتخاذ مواضع درست و گزارشهای بیطرفانه و عدالتخواهانه حضرتعالی که در تصمیم کمیسیون حقوق بشر ملل متحد طی سند «افزایش تأثیر سازکارهای کمیسیون حقوق بشر» و مواد (3) و (5) کردارنامه مأموران شورای حقوق بشر، به عنوان شرط انتصاب شما در سمت گزارشگر ویژه بیان شده است، میتواند جهتگیریها را در اذهان مجامع جهانی و بینالمللی به نفع صلح و عدالت تغییر دهد.
توقع جامعه بشری از شما آن است که با توجه به ارتباط موضوعی ماموریت شما با قضایای اخیر فلسطین، نسبت به جنایتهای اخیرِ بهوقوع پیوسته در غزه، بیاعتنا نبوده و موارد نقض حقوق بشر در فلسطین را در گزارشها و تحقیقات خود صراحتاً بازتاب دهید. لازم به توضیح است فشار سیاسی موجود از سوی برخی کشورها نباید تأثیری بر بیطرفی و حقطلبی شما به عنوان گزارشگر مستقل ملل متحد داشته باشد که از این رو انتظار میرود با لحاظ وجدانکاری و عدالتطلبی، مانع از همه این فشارها شوید.
دکتر عباسعلی کدخدائی
رئیس هیأت مدیره انجمن علمی حقوق عمومی اسلامی ایران
🔻انجمن علمی حقوق عمومی اسلامی ایران | IPLAI
🌐 @iplai_ir
🔸بمبادرة الجمعية العلمية الإیرانیة للقانون العام الإسلامي:
🖋 رسالة الجمعية العلمية الإیرانیة للقانون العام الإسلامي إلی ستة عشر من المقررین الخاصین بمجلس حقوق الإنسان التابع للأمم المتحدة بشأن الجرائم الأخيرة التي ارتكبها النظام الصهيوني في غزة
🔻 نقلت الوحدة الإعلامية للجمعية العلمية الإیرانیة للقانون العام الإسلامي أن الدكتور عباس علي كدخدائي - رئيس الجمعية العلمية الإیرانیة للقانون العام الإسلامي - الثلاثاء 7 نوفمبر (تشرین الثاني) 2023- و في رسالة إلی ستة عشر من المقررین الخاصین بمجلس حقوق الإنسان التابع للأمم المتحدة اعتبر الجرائم الأخيرة التي ارتكبها النظام الصهيوني في غزة انتهاكا واضحا لمبادئ وقواعد القانون الدولي وطلب منهم أن يعكسوا أبعاد وزوايا الجرائم الكارثية التي يرتكبها النظام الصهيوني في غزة في تقاريرهم المقبلة من خلال إجراء تحقيقات جدية وصريحة.
🔻انجمن علمی حقوق عمومی اسلامی ایران | IPLAI
🌐 @iplai_ir
انجمن علمی حقوق عمومی اسلامی ایران
🔸بمبادرة الجمعية العلمية الإیرانیة للقانون العام الإسلامي: 🖋 رسالة الجمعية العلمية الإیرانیة للقانون
🔸رسالة إلی ستة عشر من المقررین الخاصین بمجلس حقوق الإنسان التابع للأمم المتحدة بشأن الجرائم الأخيرة التي ارتكبها النظام الصهيوني في غزة:
إن مشهد الصراع بين النظام الصهيوني المحتل والفلسطينيين في غزة، والذي یبین طبيعة الفصل العنصري لهذا الکیان، مليء بالجرائم المروعة والمثيرة للقلق، والذی أدی إلی مقتل أكثر من 10000 مدني حتی الآن، معظمهم من الأطفال العزل.
ومع ذلك، وعلى الرغم من أن المدنيين والنساء والأطفال يحتاجون المزید من الدعم الدولي في النزاعات المسلحة وفقاً لجميع أحكام القانون الدولي العرفي والتعاقدي، إلا أن نظام الاحتلال تعمد توجيه هجماته ضدهم وارتكب جريمة فادحة التي لا يمكن تجاهلها بأي شكل من الأشكال.
العدوان الواسع النطاق للنظام الصهيوني باستخدام الأسلحة المحظورة، والترحيل القسري للسكان، وتشريد الفلسطينيين، والتطهير العرقي للشعب الفلسطيني، وحصار المدنيين، وحرمان أهالي غزة من السيادة على الموارد الطبيعية وقطع سبل حصول الناس على الغذاء والدواء، وقصف الأماکن المدنية من مدارس ومستشفيات وبيوت سكنية ومعالم تاريخية وثقافية وممارسة السيطرة على الأراضي المحتلة، مما أدى إلى تفتيت أرض أجداد الشعب الفلسطيني والتي أدانتها قرارات الجمعية العامة للأمم المتحدة وآراء محكمة العدل الدولية بشكل جدي، يتطلب النظر فيه بشكل مستقل في مجلس حقوق الإنسان التابع للأمم المتحدة. بطبيعة الحال، فإن الدور الفعال لتقارير مقرري الأمم المتحدة في توضيح أبعاد وزوايا الجرائم الأخيرة لجميع الحكومات والمحافل الدولية حقيقة، لا يمكن إنكارها.
معالیک، بصفتك المقرر الخاص لحقوق الإنسان، وفقاً لقرار مجلس حقوق الإنسان رقم 2/5 بشأن «مدونة قواعد السلوك لأصحاب الولايات في إطار الإجراءات الخاصة لمجلس حقوق الإنسان» ستكون مسئولاً عن وضع مليوني شخص يواجهون نقصاً في المياه والغذاء والكهرباء في غزة وعن النساء والأطفال الذين يشكلون الضحايا الرئيسيين لجرائم النظام الصهيوني وستکون ملزماً بالتعليق ووصف الظروف الحالية بغض النظر عن أي تحيز سابق عند مواجهة مثل هذه الكوارث.
ومن الواضح أن مواقف معاليک الصحيحة وتقاريرك المحايدة والعادلة، التي وردت في قرار هيئة حقوق الإنسان في وثيقة " تعزيز فعالية آليات لجنة حقوق الإنسان" والمادتين (3) و(5) من مدونة قواعد السلوك لأصحاب الولايات في إطار الإجراءات الخاصة لمجلس حقوق الإنسان كشرط لتعيينك كمقرر خاص، يمكن أن تغير الإتجاه في أذهان المجتمعات العالمية والدولية لصالح السلام والعدالة.
إن ما يتوقعه المجتمع الإنساني من سیادتک هو أنه نظراً للارتباط بين الأحداث الأخيرة في فلسطين ومهامك، ألا تكون غير مبال بالأحداث الأخيرة وأن تعكس إنتهاكات حقوق الإنسان في فلسطين في تقاريرك وتحقيقاتك المقبلة. وتجدر الإشارة إلى أن الضغط السياسي القائم من الدول المستفیدة مثل النظام الصهيوني والولايات المتحدة قد يطغى على حياد وعدالة المقرري المستقلين، لکن من الواضح أن الضمير العملي لجنابک ورغبتک في تحقيق العدالة سيمنعان تأثیر هذه الضغوط.
أ.د. عباس علي کدخدایي
رئيس الجمعية العلمية الإیرانیة للقانون العام الإسلامي
🔻انجمن علمی حقوق عمومی اسلامی ایران | IPLAI
🌐 @iplai_ir
🔸Islamic Public Law Association of Iran, Writes to 16 UN Special Rapporteurs on Israel's Crimes in Gaza
🖋 Dr. Abbas Ali Kadkhodaei, Head of the Islamic Public Law Association of Iran, penned a letter to 16 UN Special Rapporteurs. The letter addresses the condemnable crimes perpetrated by Israel's regime in Gaza.
🔻انجمن علمی حقوق عمومی اسلامی ایران | IPLAI
🌐 @iplai_ir
انجمن علمی حقوق عمومی اسلامی ایران
🔸Islamic Public Law Association of Iran, Writes to 16 UN Special Rapporteurs on Israel's Crimes in G
🔸a letter to 16 UN Special Rapporteurs. The letter addresses the condemnable crimes perpetrated by Israel's regime in Gaza:
The Gaza Strip has been the scene of deadliest attacks by Israel since October 7. As a result of Tel Aviv’s horrific and appalling crimes, the total death toll in the besieged enclave has passed 10,000 of which over 4,000 were defenseless children, according to the Palestinian Health Ministry. This shows the apartheid nature of the Israeli regime.
In the meantime, despite the fact that international law -through customary law and treaties- provides a great deal of protection for women and children in armed conflicts, the Israeli military continues the targeted killing of women and children in Gaza. This is a crime which one cannot turn a blind eye on it.
Using banned weapons, forcing two million people out of Gaza and making them homeless, making plans for complete ethnic cleansing of Gaza, imposing blockade on civilians, denying Palestinians their full sovereignty over their natural resources, cutting people’s access to food and medicine, targeting civilian infrastructures, including schools, hospitals, and residential, historical and cultural sites, and confiscating their lands are all among the regime’s crimes and violations which have led to the fragmentation of Palestinians’ motherland. The United Nations General Assembly’s resolutions as well as the International Court of Justice’s decisions have repeatedly criticized the regime for committing these atrocities, but these crimes need to be independently probed by the United Nations Human Rights Council (UNHRC). The role of the UN’s special rapporteurs is to monitor, promote and raise awareness on Israel’s ongoing crimes against Palestinians in the besieged enclave.
You, in the capacity of the UN’s special rapporteur and in accordance with Code of Conduct for Special Procedures Mandate-holders of the Human Rights Council (5/2, Annex A/HRC/5/21), are obliged to report on the deteriorating situation of two million Palestinians in Gaza who are grappling with electricity crisis, food crisis, and water crisis. Women and children are main victims of unrelenting Israeli bombardment and it is incumbent upon special rapporteurs to report without any form of prejudice on such atrocities, taking a one-sided approach.
Articles 3 and 5 of the Code of Conduct call for an independent capacity and exercise of functions through a professional, impartial assessment of facts based on internationally recognized human rights standards, and free from any kind of extraneous influence, incitement, pressure, threat or interference, either direct or indirect. Even Article 12 urges rapporteurs to set aside their political inclinations while reporting. “Bear in mind the need to ensure that their personal political opinions are without prejudice to the execution of their mission, and base their conclusions and recommendations on objective assessments of human rights situations.”
Slanted reporting based on undocumented sources undermines the principle of impartiality which- as a cornerstone of international law- helps prevent biased and unfounded reporting. Undoubtedly, SPr’s unbiased report would help the international organizations and community move towards global peace and justice. You are expected to fulfill your tasks as outlined in specific UN resolutions and fully address- in your future reports- Israeli human rights violations in the Gaza Strip.
It is worth considering that the Israeli regime as well as the US would continue to exert pressure on SPrs to affect and overshadow their impartiality and objectivity; however, it is obvious that your conscientiousness, justice-seeking spirit, and independent status would hold back all pressures.
Abbas Ali Kadkhodaei
Head of the Islamic Public Law Association of Iran
🔻انجمن علمی حقوق عمومی اسلامی ایران | IPLAI
🌐 @iplai_ir
انجمن علمی حقوق عمومی اسلامی ایران
🔸به ابتکار انجمن علمی حقوق عمومی اسلامی ایران: 🖋 نامه دکتر کدخدایی، رئیس هیأت مدیره انجمن علمی حقوق
📎 #بازتاب رسانهای نامه دکتر کدخدایی، رئیس هیأت مدیره انجمن علمی حقوق عمومی اسلامی ایران
به 16 گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد درباره جنایات اخیر رژیم صهیونیستی در غزه
🌐 https://www.farsnews.ir/news/14020816001021/نامه-کدخدایی-به-6-گزارشگر-ویژه-سازمان-ملل-درباره-جنایات-اخیر-رژیم
🌐 https://snn.ir/fa/news/1109182/انتقاد-کدخدایی-از-انفعال-سازمان-ملل-در-برابر-جنایات-جنگی-رژیم-صهیونیستی
🌐 https://www.qudsonline.ir/news/933124/نامه-کدخدایی-به-۱۶-گزارشگر-ویژه-سازمان-ملل-درباره-جنایات-اخیر
🌐 https://www.tasnimnews.com/fa/news/1402/08/16/2985067/نامه-کدخدایی-به-16-گزارشگر-ویژه-سازمان-ملل-درباره-جنایات-اخیر-رژیم-صهیونیستی-در-غزه
🌐 https://www.isna.ir/news/1402081612089/نامه-کدخدایی-به-۱۶-گزارشگر-ویژه-سازمان-ملل-متحد-درباره-غزه
🌐 https://www.irna.ir/news/85284085/کدخدایی-به-گزارشگران-ویژه-سازمان-ملل-نامه-نوشت
🌐 https://www.mashreghnews.ir/news/1544183/نامه-کدخدایی-به-۱۶-گزارشگر-ویژه-سازمان-ملل-درباره-جنایات-اخیر
🌐 https://www.ghatreh.com/news/nn14020822721472018432/نامه-کدخدایی-گزارشگر-ویژه-سازمان-ملل-متحد-درباره-غزه
🌐 https://ccri.ac.ir/fa/news/3232/ارسال-نامه-دکتر-کدخدایی-رئیس-هیأت-مدیره-انجمن-علمی-حقوق-عمومی-اسلامی-ایران-به-16-گزارشگر-ویژه-سازمان-ملل-متحد-درباره-جنایات-اخیر-رژیم-صهیونیستی-در-غزه
🌐 https://www.khabaronline.ir/news/1834186/درخواست-فوری-کدخدایی-از-۱۶-گزارشگر-ویژه-سازمان-ملل
https://arabicradio.net/news/176369
🌐 https://www.mizanonline.ir/fa/news/4743312/نامه-کدخدایی-به-۱۶-گزارشگر-ویژه-سازمان-ملل-درباره-جنایات-اخیر-رژیم-صهیونیستی-در-غزه
🔻انجمن علمی حقوق عمومی اسلامی ایران | IPLAI
🌐 @iplai_ir