پیش بهسوی ایران ۱۴۴۴
💚 سال ۱۳۷۲ هجری قمری هنگام دفن پيكر حاج شيخ اسدالله فهامی، يكی از علمای وارسته معاصر در كنار مرقد #آ
♨️ #طنز_طراز ⬅️ مبارزه با باورهای نادرست و خرافات
✅ #آقا_جمال_خوانساری مجتهد و عالمی حاضر جواب بود. او در فكاهيات و مطايبه، كم نظير و در سخن گفتن، استاد بود. عالمی نقّاد، نكته سنج و درد آشنا در جامعه خويش بود، در نهايت زيركی و تيزهوشی، با سياستهای نادرست و باورهای غلط فرهنگی و خرافات رايج بين مردم و مسئولان وقت مبارزه میكرد. وی با تأليف كتاب عقائد النساء يا #كلثوم_ننه، رسوم و پندارهای رايج در ميان زنان آن روزگار ايران را به نقد كشيد.
🔸این كتاب هنرمندانه و طنزآميز عقايد النساء از نخستين كتابهای رسمی فرهنگ عمومی است. شيخ آقا بزرگ طهرانی، كتاب شناس برجسته شيعی درباره اين كتاب و مولف آن چنين مینگارد: «كلثوم ننه كتابی شريف، رمانی، انتقادی، لطيف و خندهآور میباشد. در اين كتاب بسياری از بدعتهايی را كه نابجا به دين نسبت داده میشود، بيان داشته است.»
❇️ #زعمای_شیعه
❇️ #عصر_زعیم_شصت_و_یکم
👈پیش به سوی ایران ۱۴۴۴
🇮🇷 @iran1444_ir
پیش بهسوی ایران ۱۴۴۴
♨️ #طنز_طراز ⬅️ مبارزه با باورهای نادرست و خرافات ✅ #آقا_جمال_خوانساری مجتهد و عالمی حاضر جواب بود
💬 «در کنار ترويج و تبليغ معارف اصيل دينى و اسلام ناب، بايد با خرافات مبارزه کرد. کسانى دارند روزبهروز خرافات جديدى را وارد جامعه ما مىکنند. مبارزه با خرافات را بايد جدى بگيريد. اين روش علماى ما بوده. مرحوم #آقا_جمال_خوانسارى، عالم معروف، مُحشىّ شرح لمعه - که حاشيههاى او را در حواشى شرح لمعههاى قديم ديدهايد. نمىدانم حالا هم چاپ مىشود يا نه. پسر مرحوم آقا حسين خوانسارى (که پدر و پسر از علما و برجستگان تاريخ روحانيت شيعهاند) - سيصد سال پيش براى اينکه خرافات را برملا کند، کتابى به نام #کلثوم_ننه را نوشت، که الان هست. بنده چاپهاى قديمش را داشتم و اخيرا هم ديدم مجددا چاپ شده است، که چاپ جديدش را هم براى من آوردند.»
💬 «ايشان با زبان طنز، معروفترين خرافات زمان خودش را به زبان فتواى فقهاى زنان درآورده و مىگويد زنان پنج فقيه بزرگ دارند! يکىاش، کلثوم ننه است! يکى، دده بزمآراست! يکى، بىبىشاه زينب است! يکى، فلان است. آن وقت از قول اينها مثلا در باب محرم و نامحرم، در باب طهارت و نجاست و در باب انواع و اقسام چيزها، مطالبى را نقل مىکند. يعنى عالم دينى به اين چيزها مىپردازد. ما خيال مىکنيم اگر با يک مطلبى که مورد عقيده مردم است و خرافى و خلاف واقع است، مقاومت کرديم، بر خلاف شئون روحانى عمل کردهايم؛ نه، شأن روحانى اين است.»
👆امام خامنهای - دی ماه ۱۳۸۹
🖇 دریافت کتاب کلثوم ننه - چاپ قدیم در عصر پهلوی
❇️ #زعمای_شیعه
❇️ #عصر_زعیم_شصت_و_یکم
👈پیش به سوی ایران ۱۴۴۴
🇮🇷 @iran1444_ir
پیش بهسوی ایران ۱۴۴۴
💬 «در کنار ترويج و تبليغ معارف اصيل دينى و اسلام ناب، بايد با خرافات مبارزه کرد. کسانى دارند روزبهر
❇️ «روند نهضت انتظار»
🔸 دوره زعامت چهلمین زعیم شیعه، جمالالدین خوانساری
▫️فایل اصلی تصویر
🔸 #زعمای_شیعه
💚 #عصر_نایب_شصت_ویکم
👈 پیش به سوی ایران ۱۴۴۴
🇮🇷 @iran1444_ir
پیش بهسوی ایران ۱۴۴۴
❇️ «روند نهضت انتظار» 🔸 دوره زعامت چهلمین زعیم شیعه، جمالالدین خوانساری ▫️فایل اصلی تصویر 🔸 #زع
💠 نهی از منکر به شیوهای غیر مستقیم
روزی #آقا_جمالالدین_خوانساری (زعیم چهلم شیعه) شنيد كه دو نفر از متوليان يكی از مساجد در توليت مسجد مشاجره و مجادله نموده و بالاخره مصالحه كردهاند كه مسجد را از وسط ديوار كشيده و هر يك متولی سهم خود باشند.
🔰 آقا جمال يك نفر را مأمور كرد به رسم آن روز، شال عزا به گردن انداخته و سوار اسب شده و به اهل شهر اعلان نمايد كه #آقا_جمال_خوانساری در فلان مسجد اقامه تعزيه دارد همه حاضر بشويد.
💠 علما، اكابر، كسبه، و ساير طبقات مردم در مسجد حاضر شده، بعد از قرائت فاتحه و تعزيت و تسليت و صرف قليان و چای، سؤال كردند مجلس فاتحه برای كيست؟ آقا جمال فرمود: خداوند عالَم مرحوم شده، مجلس ترحيم مرحوم خداوند است!» همه تعجب كرده و گفتند: «آقا! اين چه فرمايش است؟! فرمود: «اگر خداوند از دنيا نرفته پس چرا خانه او را مثل متروكات مردهها تقسيم نمودهاند؟!»
آن دو نفر از شنيدن اين سخن بسيار خجالت كشيده، ديوار را از وسط مسجد برداشتند.»
🔸 #زعمای_شیعه
💚 #عصر_نایب_شصت_ویکم
👈 پیش به سوی ایران ۱۴۴۴
🇮🇷 @iran1444_ir
✨ آفتابِ آسمان فقاهت و اجتهاد
✍️ بیست و هفتم ماه رمضان، سالروز رحلت #سی_و_نهمین زعیم شیعه #علامه_محمدباقر_مجلسی است. نهضت وی نهضت مخفی فرهنگی-سیاسی بود. عالمی ربانی با پشتکاری وافر و بینظیر که در عمر پربرکت ۷۴ سالهی خود حدود ۲۰۰ کتاب نوشت که تنها یک عنوان آن، «بحار الأنوار» در ۱۱۰ جلد است. عمر او سراسر وقف علم و دین و دانش در اسلام گردید.
❤️ پدرش «محمدتقی مجلسی» از شاگردان شیخ بهایی بود و در علوم اسلامی از بزرگان روزگار خود به شمار میرفت.
❇️ علامه مجلسى را در طول تاریخ جهان اسلام، از حیث جامعیت در علوم گوناگون بىنظیر دانستهاند. حکیمی که در علم تفسیر، حدیث، فقه، اصول، تاریخ، رجال و درایه سرآمد عصر خود بود؛ و علاوه بر این، اشراف بر فلسفه و منطق و ریاضیات و ادبیات و لغت و جغرافیا و طب و نجوم و علوم غریبه از او شخصیتى ممتاز ساخته است.
🔸محمدباقر مجلسى لقب پرافتخار «علامه» را از وحید بهبهانى، علامه بحرالعلوم و شیخ اعظم انصارى اخذ کرده است.
🔰 عالم خستگیناپذیر مرحوم علامه مجلسی (رحمة الله علیه) در ۲۷ رمضان سال ۱۱۱۱ هجری قمری به دیدار معبود شتافت.
🔸 #زعمای_شیعه
💚 #عصر_نایب_شصت_ویکم
🇮🇷 @iran1444_ir
پیش بهسوی ایران ۱۴۴۴
✨ آفتابِ آسمان فقاهت و اجتهاد ✍️ بیست و هفتم ماه رمضان، سالروز رحلت #سی_و_نهمین زعیم شیعه #علامه_مح
🌙 آن شب، ماه در آسمان جلوه دیگری داشت. عالم فرزانه #محمدتقی_مجلسی برای عبادت برخاسته بود. خانه او در سایه روشن زیبایی از نور ماه قرار داشت. به گهواره کودکش نگریست. پرتو نور ماه بر گهواره و کودک، چون نوازشی دلنشین به نظر میآمد. آن شب حال عجیبی داشت؛ شوری وصف ناشدنی را مهمان جانش کرده بود. در وصف حال خویش میگوید:
💠 «من در آن شب، خود را در حالتی دیدم که هر چه از خدا بخواهم، به من عنایت خواهد شد. فکر کردم چه درخواستی از امور دنیا و آخرت از خداوند بنمایم که ناگاه صدای گریه #محمد_باقر را از گهواره شنیدم. در آن حال عرض کردم: خداوندا تو را به پیامبر و آل او قسم میدهم که این طفل را موفق بدار تا مروج دین سید المرسلین شود و توفیقاتی به او مرحمت کن که انتهایی بر آن نباشد»
🌷#علامه_محمد_باقرمجلسی با دعای خالصانه پدرش، از طفولیت به نبوغی عظیم در کسب معارف الهی و علوم اهل بیت نائل آمد؛ عطش سیریناپذیر او در فراگیری علم، روز به روز بیشتر شد و از علمای بزرگ اسلام و نائب امام عصر(عج) گردید.
شرح تصویر: اصفهان-مزار مطهر مجلسی اول و دوم - پدری فرزانه و پسری علامه
🔸 #زعمای_شیعه
💚 #عصر_نایب_شصت_ویکم
🇮🇷 @iran1444_ir
پیش بهسوی ایران ۱۴۴۴
🌙 آن شب، ماه در آسمان جلوه دیگری داشت. عالم فرزانه #محمدتقی_مجلسی برای عبادت برخاسته بود. خانه او در
✨ دریاهای نور «بحارالانوار» چطور پدید آمد
🔰 #علامه_مجلسی در عصری میزیست که فلسفه و عرفان، فقه و حدیث اهل بیت را تحتالشعاع قرار داده بود و علمای شیعه بیشتر میل به فلسفه داشتند و فقه و حدیث در درجه دوم اهمیت قرار داشت. ادامه این وضع روایات اهل بیت را مورد تهدید قرار میداد. افزون بر آن، کتابهای احادیث شیعه بر اثر جنگها و غارتهایی که در ایران رخ داده بود و محدودیتهایی که شیعیان پیش از صفویه داشتند، نوعاً از بین رفته و باقی ماندهها نیز دور از دسترس بودند؛ بدین جهت شیعه از نظر احادیث نیازمند دایرةالمعارف حدیث شامل همهگونه اخبار در هر موضوع بود.
🔸امام خمینى(ره) درباره #بحارالانوار میفرماید: «بحار خزانه همه اخبارى است که به پیشوایان اسلام نسبت داده شده، چه درست باشد یا نادرست، در آن کتابهایى هست که خود صاحب بحار آنها را درست نمیداند. او نخواسته کتاب علمى بنویسد تا کسى اشکال کند که چرا این کتابها را فراهم کردی»
🔸 #زعمای_شیعه
💚 #عصر_نایب_شصت_ویکم
🇮🇷 @iran1444_ir
پیش بهسوی ایران ۱۴۴۴
✨ دریاهای نور «بحارالانوار» چطور پدید آمد 🔰 #علامه_مجلسی در عصری میزیست که فلسفه و عرفان، فقه و حد
✨ «حلیه المتقین»؛ برترین کتاب شیعی در سبک زندگی اسلامی
💠 #علامه_مجلسی همچون دیگر زعمای شیعه نسبت در کنار درجات والای علمی خود به «سبک زندگی» و مسائل عموم مردم جامعه عصر خود حساس بود. اگر شیخ بهایی شیوه پختن نان سنگک را ابداع کرد که نقش مهمی در تندرستی بدن انسان دارد، و #آقا_جمالالدین_خوانساری کتاب طنز #ننه_کلثوم را نوشت تا خرافات و موهومات مرسوم در جامعه خودش را ابطال کند، علامه مجلسی کتابی در سبک زندگی نگاشت. جای خالی کتابهایی در سبک زندگی اسلامی امروزمان چقدر خالیست..
📚 «حلیه المتقین» از آثار فاخر علامه مجلسیست که به زبان فارسی روان و ساده عصر خود، آداب زندگی را در تمام زمینهها از دیدگاه اسلام و اهل بیت (علیهم السلام) در چهارده باب به رشته تحریر درآورده و در هر باب هر چه را مناسب و باارزش یافته ذکر کرده است به گونهای که همهی ابعاد زندگی فردی و اجتماعی، مادی و معنوی انسان را پوشش میدهد.
🔸 #زعمای_شیعه
💚 #عصر_نایب_شصت_ویکم
👈 پیش به سوی ایران ۱۴۴۴
🇮🇷 @iran1444_ir