کاخ چرخاب
کاخ چرخاب اثری باستانی و بهجامانده از دوره هخامنشان است که امروزه از جمله جاهای دیدنی برازجان به شمار میرود. این کاخ در یک کیلومتری جنوب غرب برازجان (۷۰کیلومتری بوشهر) قرار دارد. همچنین فاصله کاخ از خلیج فارس ۷۰ کیلومتر برآورد میشود. کاخ چرخاب اصلیترین سند معماری در اثبات مالکیت ایرانی خلیج فارس از دوران باستان است.
#بوشهر
#کاخ_چرخاب
پل سید آباد (پل پیرمادر)
پل سید آباد که با نام پل پیرمادر نیز شناخته میشود، محلههای سید آباد و پیرمادر را به یکدیگر متصل میکند. قدمت این اثر به دوره صفویه بازمیگردد. پل طولی معادل با ۲۴.۵ متر و عرضی برابر با ۴.۵ متر دارد و متشکل از سه دهانه آجری با قوسهای شاخ بزی کند و موجشکنهای سنگی است. در سال ۱۳۴۸، پل سید آباد بهعنوان یکی از جاهای دیدنی اردبیل، با شماره ۸۸۷ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید و امروزه از آن برای عبور و مرور افراد پیاده استفاده میشود.
#اردبیل
#پل_سید_آباد
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اگر تمام شب را
در حسرت از دست دادن خورشید
سرکنی،
لذت دیدن ستارهها را هم از دست میدهی!
برایتان...
شبی آرام
خوابی شیرین
و رویاهایی زیبا و دست یافتنی
آرزو میکنم
🌙شبتون آروم و مهتابی🌙
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
چه حسِ خوبی داره اینجا😍
حسِ آرامش...☁️
دوزخ دره
دوزخ دره از جاذبه های طبیعی و جاهای دیدنی همدان در هشت کیلومتری غرب شهر است که عناصر زیبای طبیعی و چشماندازهای بدیعی دارد و علاقهمندان زیادی را، به ویژه در فصل تابستان، به سمت خود جلب میکند. وجود بیشهزار و رودخانه در عمق درههای رشته کوههای الوند زیبایی دوزخ دره را دو چندان کرده است.
#همدان
#دوزخ_دره
غار خونیک
غار خونیک در شمال شرق روستای خونیک و در ارتفاعات مشرف به روستا قرار دارد. ابزارهای سنگی کشفشده در این غار تقریبا ۳۰ هزار سال قدمت دارند که از آن جمله میتوان به انواع تیغههای سنگی که بهوسیله انسانهای عصر پارینه سنگی میانه تراشیده شدهاند، اشاره کرد. آثار زندگی در غار خونیک از دوران پارینه سنگی تا عصر اسلامی را شامل میشود. این آثار از طبقات زیر و رو شده غار در اثر زلزله به دست آمدهاند که خود موید قدمت زیاد این غار است. دیوارههای غار خونیک از سنگهای توروس تشکیل شدهاند که زیبایی ویژهای به محیط داخلی آن میدهند. این غار که از مکان های دیدنی قاین به شمار میرود، در تاریخ ۲۷ مرداد ۱۳۸۲ با شماره ثبت ۹۵۹۲ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.
#خراسان_جنوبی
#غار_خونیک