⭕️ 8 تحلیل کوتاه از نتیجه انتخابات 1400 / بخش اول
1️⃣ بیتدبیری دولت در اجرای انتخابات
♨️ اغلب کشورهای جهان برای برگزاری انتخابات در دوران کرونا شرایط خاصی را پیشبینی کردند اما دولت تدبیر و امید هیچ برنامهای برای این ماجرا نداشت. رهبرانقلاب در سخنرانی روز قبل از انتخابات خود تذکری در مورد کمبود تعرفه دادند و از مجریان خواستند تمهیدات لازم برای اجرای سالم انتخابات در نظر گرفته شود.
♨️ با این حال گزارشها حاکی از آن بود که صبح روز انتخابات، سیستم اخذ رای در حوزهها مختل بود و امکان اخذ رای از مردمی که اول وقت به حوزههای رایگیری مراجعه کرده بودند فراهم نبود. مسألهای که باعث شد آیتالله جنتی دبیر شورای نگهبان در نامهای از وزیر کشور بخواهد رای گیری در این حوزهها به صورت کاغذی انجام شود. در ساعات پایانی رایگیری هم شاهد بودیم تعرفهها در برخی حوزههای انتخابی تمام شده است و ارسال تعرفه با کندی صورت پذیرفت. از طرفی عدم ارسال صندوقهای سیار به بیمارستانها و حتی برخی مناطق عشایری کشور که سیداحسان خاندوزی نماینده مردم تهران آن را رسانهای کرد بخش دیگری از آرای مردم را سوخت کرد.
🔻در مجموع مشارکت نزدیک به 50 درصد آنهم در شرایط کرونایی و ناکارآمدی دولت مستقر و شرایط سخت موجود در کشور، برای بسیاری از ناظران بینالمللی حیرتانگیز و عجیب بود.
2️⃣ خط ضدانقلاب پیش از انتخابات چه بود؟
🔴 ضد انقلاب تلاش کرد ناکارآمدی دولت را به ناکارآمدی در حاکمیت ارتقا دهد. کشور در ماههای گذشته درگیر کمیاب شدن مقطعی در برخی کالاها بود. چند مدت روغن نایاب شد، چندوقت پوشک، چندوقت آرد و گاهی گرانی برخی اجناس مانند مرغ و گوشت و ... مردم را گرفتار کرده بود. ضدانقلاب تلاش کرد عدم مدیریت دولت در تامین و کنترل قیمت این اجناس را یک پله ارتقا دهد و همه این ناکارآمدیها را به کل ساختار حاکمیت ربط دهد. نتیجه این اقدام، القای یک خط فکری بود: هیچ فرقی ندارد چه کسی رئیس جمهور میشود، همهشان مثل هم هستند. همین خط فکری انگیزه مردم را برای مشارکت در انتخابات از بین میبرد.
3️⃣ ضدانقلاب در روز رایگیری چه کرد؟
💢 اتفاق جدیدی که در سالهای قبل چندان سابقهای نداشت تجمع و حمله به رایدهندههای خارج از کشور توسط برخی منافقین و ضدانقلاب بود. در بیرمنگهام یک زن ایرانی از ناحیه سر و دست دچار آسیب شد و در برخی دیگر از شهرهای جهان نیز شاهد این اتفاق بودیم. سفیرانگلیس توسط وزارت خارجه ایران احضار شد و مراتب اعتراض ایران به این کشور ابلاغ شد. طبق آنچه رسانهها اعلام کردهاند 3 نفر تا کنون دستگیر شده است.
🔴 از طرفی القای تقلب و برخی ابهامات در سلامت انتخابات نیز اتفاق دیگری بود که توسط جریان ضدانقلاب پر رنگ شد. تصویری توسط این رسانهها ضریب بالایی گرفت که صحت آن توسط مشاور وزیر کشور تکذیب شد. ادعا شد این تصویر از مانیتور وزارت کشور عکاسی شده است و حاکی از آن بود که مجموع آرا چندان همخوانی با آرای تک تک نامزدها ندارد.
4️⃣ مشارکت حدود 50 درصدی نشانه چیست؟
⭕️ این مشارکت در رنج مشارکتهای جهانی نه مشارکت پایینی است و نه مشارکت خیلی بالایی است. البته با توجه به فشارهای رسانهای ضدانقلاب، ناکارآمدی دولت فعلی و بیتدبیری در تسهیل شرایط اخذ رای میتوان گفت مشارکت قابل قبولی است. اما یادمان باشد هر رای در جمهوری اسلامی ایران مقدس است و باید تلاش کرد تا با کارآمدی و بهبود شرایط کشور توسط دولت و مجلس انقلابی مشارکت در ادوار بعدی افزایش یابد. نه آن 50 درصدی که مشارکت کردهاند از وضع موجود راضیاند و نه آن 50 درصدی که رای ندادند ضدانقلاب!
💢 برخی ناراضیها رای دادند تا اوضاع بهتر شود، برخی ناراضیها به زعم خود رای ندادند تا باز هم اوضاع بهتر شود. اما امید هر دو جریان به رئیس جمهور جدید کشور است.
@iran_onlin_ir
⭕️ 8 تحلیل کوتاه از نتیجه انتخابات 1400 / بخش دوم
5️⃣ وحدت جریان انقلاب عامل اصلی پیروزی بود
♨️ جریان انقلابی بعد از سالها مسئله وحدت را جدی گرفت. محمدباقر قالیباف یکی از گزینههایی بود که میتوانست با ثبت نام در انتخابات شرایط را کاملا دگرگون سازد. او ثبت نام نکرد. زاکانی در مناظرات وضع موجود را به چالش کشید و نگذاشت مسببین وضع موجود در قامت معترض به وضع موجود جبههگیری کنند. سعید جلیلی هم به نفع جریان انقلاب انصراف داد. یک دست شدن جریان انقلاب باعث شد انتخابات امسال حتی به دور دوم هم کشیده نشود.
6️⃣ اصلاحات از بدنه اجتماعی خود فاصله گرفته است
💢 روزنامه شرق امروز در مطلبی با عنوان« بازگشت به مردم تنها راه باقیمانده اصلاحات» نوشت: "حالا میتوان گفت که جریان اصلاحات در بدترین شرایط خودش از سال 76 تا کنون قرار دارد؛ حتی شرایطی بدتر از اوضاع بعد از انتخابات 88، زیرا اگر در آن زمان اصلاحطلبان ازسوی سیستم سیاسی طرد شده بودند، اکنون از جانب حامیانشان مورد اقبال قرار نمیگیرند "
🔻اصلاحطلبان به قدری از بدنه خود فاصله گرفتند که هیچ نیازی نمیبینند در مورد لیست پیشنهادی شورای شهرشان که توسط خاتمی، بهزاد نبوی و ... مورد تایید قرار گرفت توضیح دهند که این لیست و این آدمها از کجا آمدند؟ چگونه و طی کدام فرآیند این آدمها انتخاب شدند؟ سرخوردگی جریان اصلاحات و اشتباهات مداوم این جریان باعث شد ریزش بدنه این جریان به حدی باشد که گزینه مورد حمایت ریاست جمهوریشان هم در حد دو سه درصد رای داشته باشد.
7️⃣ تشکیل دولت کارآمد مهمترین دغدغه مردم
🔴 حواشی مربوط به ستادهای انتخاباتی رئیسی باعث شد آیتالله رئیسی اعلام کند: اعضای ستادهای من لزوماً در کابینه احتمالی نخواهند بود. مردم انتظار دارند رئیسی در اولین اقدام فارغ از نگاههای سیاسی تمرکز خود را بر کارآمدی و توانایی مدیریتی افراد معطوف کند و چنان که خود او در مناظرات گفت افراد علاوه بر برنامه، باید کارنامه هم داشته باشند.
8️⃣ در کربلای 5 انتخابات کدام جریانها مقابل مردم ایستادند؟
⭕️ یک دورهای برخی از رزمندهها برای اینکه عیار کسی را بسنجند میپرسیدند: کربلای 5 کجا بودی؟ شاید الان وقت آن است که از برخی مدعیان بپرسیم در انتخابات 1400 کجا بودی؟ در شرایطی که تمام دغدغه جریان انقلاب افزایش مشارکت برای حل مشکلات مردم و روی کارآمدن یک دولت کارآمد و توانمند بود برخی جریانهای سیاسی مردم را از مشارکت در انتخابات نهی کردند!
💢 احمدینژاد که در دورهای طولانی مدعی ولایتمداری و حتی گاهی ادعای تنها ولایتمدار عرصه سیاسی کشور را داشت، انتخابات امسال را تحریم کرد. بیبیسی به نقل از او تیتر زد: در گناه انتخابات شرکت نمیکنم! این سوال را باید از برخی جریانهای عدالتخواه هم پرسید.
@iran_onlin_ir
❌گروهک رو سیاه و نا نجیب منافقین در این 40 سال ذره ای عوض نشدند / منافقین ذره ای تغییر نکردند
⛔30خرداد1360؛
منافقین اقدام مسلحانه علیه ملت را شروع کرده و دهها نفر را کشتند!
♨️28خرداد1400؛
منافقین در چند شهر اروپایی به ایرانیانی که میخواستند رأی دهند حمله کردند!
❌میبینید! در این40سال تغییر نکردهاند. فکر میکنید اگر اعدامهای67 نبود، جای17000نفر چند صدهزار شهید ترور داشتیم؟!
@iran_onlin_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴خداداد عزیزی: در کودکی با پدرم در اطراف حرم امام رضا (ع) دستفروشی میکردم/ از دستفروشی امام رضا تا ستاره شدن در فوتبال ایران
⭕صحبت های خداداد عزیزی در خصوص امام رضا ، دوران کودکی و دستفروشی ، این روایت زندگی یکی از بی نظیر ترین ستاره های فوتبال ایران است...
@iran_onlin_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❌وطن فروش رو باید این طوری با خاک یکسان کرد
♨️من در کنار ایرانم
تو هم مزدور عربستان
🇮🇷درد و بلای این ایرانی های با وجود که از تونل وحشت رفتن تا رای بدن بخوره تو سر اون کسی که رفتار رادیکالش در سال هشتاد و هشت ملت رو انداخت به جون هم و نصفِ جامعه رو دشمنِ حکومت کرد ، الان خودش رفته کنار مریم رجوی وایساده و رای نمیده ...
@iran_onlin_ir
❗چرا نان این جماعت در لجن پراکنی است ؟/ صبا جان، زمان خجالت نشده ؟
❌ #پررویی_نجومی یعنی تمام اونچه که برات باقی مونده دو میلیون رای همتی باشه و در اقلیت محض باشی، بعد بشینی چیزی که معلول بیخاصیتی و به درد نخور بودن خودت و دولت رفقات هست رو به پای بقیه بزنی و با یه قیافه روشنفکرانه نقدش هم بکنی!
@iran_onlin_ir
🇮🇷ما برای پایان دادن به وضع موجود با تمام وجود آمدیم .../ قابل توجه رسانه سعودی
🔴خوب این عکس را ببینید. در دنیایی که عربستانِ بدونِ انتخابات ، رسانه راه انداخت و کوشید تا مردم ، کنارِ ایران نباشند . ما با وجود تمام چالش ها ، همه با هم آمدیم تا وضع موجود را خاتمه دهیم. این عکس ، مشتی است بر دهان تمام مزدوران فارسی زبانِ بی وطنی که در اوجِ فشار ها بر مردم ایران ، در کنار عربستان ایستادند...
@iran_onlin_ir
💢جناب رئیسی ، رسانه را دریاب
❗دولت آقای رئیسی باید به رسانه اهمیت بده وگرنه باخته...
♨️اصلاحطلبانی که چند وقتِ دیگه بیکار میشن به کمک دشمنان خارجی توی این 4 سال کاری میکنن که استخوانهای دولت خورد بشه زیر بار فشار رسانهای
داشتنِ یک تیم رسانهای چابُک و خوش فکر همون قدر مهمه که داشتن موشک بالستیک مهمه
@iran_onlin_ir
4_5944946345025474235.mp3
14.36M
ماجرای عجیب و جالب یک ایرانی برای رسیدن به پرچم
شبنامه / سفر از کانادا به آمریکا برای حضور در انتخابات / سفری پر فراز و نشیب و پیچیده و روایتی که باید بارها مرورش کرد / ماجرای عجیب و جالب یک ایرانی برای رسیدن به پرچم / ما به ایرانیان خارج از کشور افتخار می کنیم.../ شماره ۵۴۰
#شبنامه
#ایران
#رهبری
#انتخابات
#شورای_نگهبان
#تاییدصلاحیت
#آقای_تحلیلگر
#شبکه_اطلاع_رسانی_ایرانیان
@mrtahlilgar1
42.71M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
شبنامه / سفر از کانادا به آمریکا برای حضور در انتخابات / سفری پر فراز و نشیب و پیچیده و روایتی که باید بارها مرورش کرد / ماجرای عجیب و جالب یک ایرانی برای رسیدن به پرچم / ما به ایرانیان خارج از کشور افتخار می کنیم.../ قسمت 540
#شبنامه
#ایران
#رهبری
#انتخابات
#شورای_نگهبان
#تاییدصلاحیت
#آقای_تحلیلگر
#شبکه_اطلاع_رسانی_ایرانیان
@mrtahlilgar1
sarih.mp3
16.75M
همه چیز در خصوص حضور سید ابراهیم رئیسی
پاسخ به ابهامات سید ابراهیم رئیسی / چرا رئیسی شرکت کرد؟ / چه کار قرار است بکند ؟ / سرنوشت اصلاحات چه خواهد شد؟ واکنش ما چه باید باشد ؟
#آقای_تحلیلگر
@mrtahlilgar1
60.35M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
همه چیز در خصوص حضور سید ابراهیم رئیسی
پاسخ به ابهامات سید ابراهیم رئیسی / چرا رئیسی شرکت کرد؟ / چه کار قرار است بکند ؟ / سرنوشت اصلاحات چه خواهد شد؟ واکنش ما چه باید باشد ؟
#آقای_تحلیلگر
@mrtahlilgar1
دوستان عزیز امشب سعی میکنم (مثل قدیما ) خودمونی بنویسم / می خوام یه اشرافی به فضای فعلی پیدا کنیم / با پرداختن به یه سوال مهم شروع میکنم : اولین نشست خبری رئیس جمهور جدید چه طور ؟ / بعدش در خصوص احتمال ترور آیت الله رئیسی که سال 1398 هشدارش رو دادیم توضیح میدم / بعد می پردازم به رفتاری که رئیسی باید در قبال جریان اصلاحات داشته باشه / بعد هم تلاش میکنم داستان انتخابات اخیر رو براتون جمع بندی کنم ... / با ما همراه باشید ...
#استوری
@iran_onlin_ir
⭕️ آدرسهای درست و غلط کاهش مشارکت / بخش اول
♨️ دکتر عبدالله گنجی طی یادداشتی در روزنامه جوان نوشت: بعد از ملموس شدن نتیجه مشارکت در انتخابات ریاستجمهوری 1400 هر کسی متناسب با گرایش و نسبت خود با نظام جمهوری اسلامی ایران، عللی را برای آن تحلیل کرد. برخی از این تحلیلگران خود کنشگر سیاسی هستند، اما پوستین تحلیلگر پوشیدهاند و در داخل و خارج کشور مشغول تخریب نظام هستند که تحلیل آنان نباید مورد اعتنا قرار گیرد. روایت اپوزیسیون، سعودیها و غرب از مشارکت، «عناد» مردم با نظام است. چنان تبلیغ میکنند که مردم از اساس جمهوری اسلامی عبور کردهاند، به صورتی در این گزاره میدمند که گویی جان بولتون و منافقین در راه ورود به تهران برای برگزاری جشنهای سال نوی میلادی هستند و سر راه پهلوی را هم سوار کردهاند! این عده هیچ حجتی برای ژست طلبکاری ارائه نمیکنند نگارنده اکثر سنجشهای اجتماعی قبل و بعد از احراز صلاحیتها را بررسی کردم که تحلیل آن را تقدیم میکنم.
🔻طبق نظرسنجی بهمنماه 1399 دانشگاه مریلند امریکا، عناد با اساس جمهوری اسلامی در درون ایران. پنج درصد است. این عدد در نظرسنجیهای داخلی اردیبهشت و خرداد 1400 به عدد، 7/8 درصد میرسد؛ یعنی به روایتی 95 درصد و به روایتی حدود 92 درصد مردم با اساس نظام مخالف نیستند. در نقطه مقابل هیچ موقع جایگاه منافقین و سلطنتطلبها در ایران به 5 درصد نرسیده است؛ بنابراین گزاره عبور از جمهوری اسلامی آن هم طی چهار سال (73 درصد مشارکت در سال 1396) مدعایی موهوم و بدون سند و تحلیل آرزوهاست.
🔴 اما روایت دوم که عمدتاً اصلاحطلبان یا دوستداران احمدینژاد آن را طرح میکنند، این است که عامل اصلی کاهش مشارکت عدم احراز صلاحیتهاست. برای راستیآزمایی این مهم چندین نظرسنجی را در دو مقطع قبل از رد صلاحیتها و بعد از آن مطالعه کردم. گزاره «شرکت نمیکنم» یا «احتمالاً شرکت نمیکنم» یا «تصمیم نگرفتهام» در اردیبهشت ماه که هنوز احراز صلاحیتها انجام نشده بود از نمونه 15 هزار و 500 نفری سراسر کشور به ترتیب 26/7 درصد، 7/4 درصد و 13/3 درصد است، یعنی در اردیبهشت ماه حدود 57/4 درصد گرایش به سمت عدم مشارکت دارند و از قضا این عدد بعد از رد صلاحیتها هنوز بالای 50 درصد بوده است، اما قدری کاهش یافته است. رأی آقای لاریجانی در اردیبهشت 2/1 درصد، جهانگیری 2 درصد و پزشکیان 7دهم درصد بوده است. در این میان رأی احمدینژاد قابل توجه است که در جای دیگری به آن اشاره میشود.
💢 علاوه بر آن رأی 1392 در غیاب هاشمی و 1396 در عدم احراز صلاحیت احمدینژاد به ترتیب حدود 73 درصد و 73 درصد است. در این چهارسال جز نارضایتی اقتصادی چه اتفاق حادی افتاده است؟ علاوه بر آن در شوراها که اصلاحطلبان در تهران با یک لیست مقابل سه لیست اصولگرایی بودند و خاتمی، کروبی، سروش و 15 حزب اصلاحات نیز به میدان همتی آمدند، اتفاقی نیفتاد که نشان میدهد پایگاه اصلاحطلبان به دلیل چفت و بست با دولت مستقر تضعیف شده است.
⭕️ از سوی دیگر میزان مشارکت در همه نظرسنجیهای قبل با بعد از احراز صلاحیتها، تفاوت معناداری ندارد و میزان مشارکت عمدتاً در همه سنجشها بین 41 تا 52 درصد بوده که به واقعیت نزدیک است و از قضا این دوره نظرسنجیها معتبرتر از همیشه جلوه کرد. رأی رئیسی در ششم خرداد در نظرسنجی جهاد دانشگاهی 70/4 درصد و در 20 خرداد 63/6 درصد است این درحالی بود که همه رقبا هنوز در صحنه بودند.
♨️ مشارکت قبل و بعد از رد صلاحیتها به صورت میانگین در مرکز رشد دانشگاه امام صادق 48/2 درصد، ایسپا 44 درصد، وزارت ارشاد 49 درصد، صدا و سیما 47/3 درصد، مرکز افکارسنجی ایرانیان 49/8 درصد و دانشگاه تهران 53 درصد است که نشان میدهد تفاوت معناداری بیش از 5 درصد به وجود نیامده است.
@iran_onlin_ir