💥القدس العربی به نقل از ارتش اسرائیل:
♻️1099موشک به سمت اسرائیل پرتاب شده که فقط 340 عدد از آنها توسط پدافند هوایی رهگیری شده است.
👌مهم نیست چند درصد موشکها به هدف می خورد یا چند درصد را گنبد آهنین می تواند سرنگون کند،
مهم این است ساکنان سرزمینهای اشغالی احساس امنیت نکنند و به بازگشت به وطن اصلی خود فکر کنند!
این یعنی موفقیت در استراتژی بلند مدت محور مقاومت!
🔺تصویر کناری را ارتش رژیم جعلی منتشر کرده و گفته 1.5 میلیون نفر 5 روز است که در پناهگاه زندگی می کنند!
فکرش را بکنید طرف از اروپا و آمریکا مهاجرت کرده که دولت صهیونیستی تشکیل دهد ولی اکنون باید گاه و بیگاه با غرش موشکها به پناهگاه بخزد!
🍀پایگاه تحلیلی غرب آسیا🍀
@iranfact
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💥سرایا القدس، شاخه نظامی جنبش جهاد اسلامی فسلطین، با انتشار ویدئویی از موشک «براق 85» به اسرائیل پیام داد که سامانههای دفاعیاش به کاری نمیآیند.
♻️واحد رسانهای «سرایا القدس» جمعه شب با انتشار این ویدئو از امکانات و توانمندیهای موشک «براق 85» را به نمایش درآورد که نشان میدهد که این موشک توان زدن اهدافی در زیر زمین را دارد.
🔻این ویدئو با این پیام پایان مییابد که «فلاخن به کارتان نمیآید» که اشارهای روشن به سامانه دفاعی «فلاخن داود» است.
🔻بر اساس این ویدئو، این موشک توان حمل 40 کیلو مواد منفجره را دارد و قطر آن 220 میلیمتر و بُرد آن 85 کیلومتر است.
🍀پایگاه تحلیلی غرب آسیا🍀
@iranfact
💥اردوغان یا غیلیچدار؟ کدام به نفع ماست؟؟
♻️ما نمیتوانیم قضاوت قطعی و صد در صدی بدهیم کدام گزینه (اردوغان یا قلیچدار اوغلو) برای ایران بهتر است، اما میتوان یک ارزیابی و تحلیل را در این رابطه داشت که آیا ادامه ریاست جمهوری اردوغان برای ایران بهتر است یا روی کار آمدن رئیس جمهور جدید در ترکیه و به قدرت رسیدن کمال قلیچدار اوغلو؟ اگر بخواهیم صریح و کوتاه بگویم به باور من کار کردن با رجب طیب اردوغان راحتتر است تا بخواهیم دوباره مسیر آزمون و خطا را با رئیس جمهور جدید ترکیه طی کنیم.
🔻 در عین حال باید در نظر گرفت که چند نقطه اختلافی و مشکلاتی در روابط دو کشور ایران و ترکیه هم وجود دارند که در صورت ابقای اردوغان در پست ریاست جمهوری باید تهران و آنکارا فکری به حال آنها بکنند تا ..
🔻به نظر من یکی از موضوعات به حوزه سیاست خارجی دولت اردوغان طی دو دهه گذشته باز می گردد. در این حوزه عملکرد اردوغان در موارد متعددی مانند سوریه، آذربایجان، قره باغ، عراق و ... با ایران در اختلاف و تضاد بوده است و به همین دلیل ما در مقاطعی شاهد تعارض منافع دو کشور بوده ایم.
🔻لذا در صورت ادامه قدرت آقای اردوغان باید برنامهریزی برای حل آن داشت. در مقابل اگر کمال قلیچدار اغلو به ریاست جمهوری ترکیه برسد در موضوعات منطقهای به دلیل گرایشات همکاری با اروپا و آمریکا شاید باعث شود که سیاست های منطقه ای ترکیه با انعطاف بیشتری همراه باشد و این فضای تنفسی را برای تهران ایجاد می کند و به دنبالش می تواند همکاری بهتر و مناسبتری را بین دو کشور ایجاد کند.
🔻حتی این احتمال هم وجود دارد که ترکیه در دوره قلیچدار اوغلو بتواند برخی میانجی گری ها و موازنه سازی ها در روابط ایران با غرب داشته باشد. اما در عین حال باید این را هم در نظر گرفت که همراهی، همکاری و همسویی بیشتر ترکیه و کمال قلیچدار اوغلو با آمریکا و اروپا می تواند در عین حال یک تهدید برای تهران هم باشد.
🔻بنابراین باز هم تکرار میکنم به باور من در مجموع ابقای آقای اردوغان در ریاست جمهوری برای منافع جمهوری اسلامی ایران بهتر است، به خصوص آنکه اردوغان در سیاست های منطقه ای خود به یک شکست رسیده و سعی در باز تنظیم، بازتعریف و اصلاح تصمیمات و اقدامات گذشته خود بر آمده است که می تواند فضای بهتری را در روابط ایران و ترکیه ایجاد کند و از طرف دیگر شرایط داخلی ترکیه به خصوص در حوزه اقتصادی و معیشتی هم دیگر اجازه برخی ماجراجویی ها را به ترکیه و اردوغان نمی دهد.
🔻 پس بهتر است که اردوغان کماکان در قدرت باقی بماند تا مسیر فعلی بین تهران و آنکارا با جدیت بیشتری ادامه پیدا کند.
@iranfact
💥سفیر امریکا در عراق: از منطقه نخواهیم رفت/مردم عراق خلع سلاح شبه نظامیان را می خواهند
🔻 الینا رومانسکی، سفیر امریکا در عراق در مصاحبه ای اظهار داشت: ما برای مدت طولانی با شرکای خود در منطقه به منظور رویارویی با برخی از چالش ها به ویژه برای پایان دادن به بحران های مختلف در منطقه کار کرده ایم؛ پس واضح است که ایالات متحده در منطقه حضور خواهد داشت و علاقه مند به تعمیق شراکت با شرکایش به ویژه با عراق خواهد بود.
🔻سفیر امریکا در رابطه با وضعیت عراق و تمایل مردم این کشور به ثبات گفت: وقتی بیرون (از سفارتخانه) می روم و با عراقی ها صحبت می کنم، به وضوح برایم روشن می شود که آنها دولتی تحت کنترل شبه نظامیان نمی خواهند، بلکه می خواهند شبه نظامیان را خلع سلاح کرده و سلاح های آنان را به دولت بازگردانند.
🔻وی افزود: بنابراین، ماهیت رابطه نخست وزیر (عراق) با این گروه ها و جناح های مسلح هرچه باشد، هدف باید بر اطمینان از برخورداری عراق از ثبات و امنیت متمرکز باشد و این همان ماموریتی است که تحقق آن به نخست وزیر (عراق) سپرده شده است. (اسکای نیوز)
👌از افغانستان هم نمیخواستید بروید ولی علیرغم میلتان فرار کردید!
🍀پایگاه تحلیلی غرب آسیا🍀
@iranfact
💥کریدور شمال جنوب شکاف دیگر در دیوار تحریم
🔻خروج ترامپ از برجام سنگین ترین و بی رحمانه ترین تحریم ایران بود به شکلی که حتی پانسمان بیماران پروانه ای و حتی واکسن کرونا را نیز تحت تاثیر قرار داد،
🔻اما حالا با سرمایه گذاری روسها در مسیر رشت تا آستارا بخش باقیمانده کریدور ریلی شمال_ جنوب عملیاتی می شود،
🔻عملیاتی شدن این مسیر که همواره مورد تاکید پوتین بوده موقعیت ژئوپلیتیک ایران را بسیار مضاعف خواهد داد.
و بخاطر منافع عاید از آن و نیاز کشورهای منطقه برای تبادل با این کریدور، فشار حداکثری تحریم را در هم خواهد شکست،
@iranfact
💥الحاق به شانگهای، بریکس، توافق با عربستان و اینک عملیاتی شدن کریدور شمال_جنوب با همکاری روسها نشان داد مذاکره نابلدها هم می توانند مذاکره کنند!
👌و اینکه چرا مذاکره بلدها 8سال هیچ غلطی نکردند! بلد نبودند یا خیانت کردند؟
@iranfact
«مطالعات غرب آسیا»
💥کریدور شمال جنوب شکاف دیگر در دیوار تحریم 🔻خروج ترامپ از برجام سنگین ترین و بی رحمانه ترین تحریم ا
21.59M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💥مزیتهای تکمیل خط آهن رشت - آستارا را در این کلیپ تصویری ببینید
👌البته این کریدور برای روسها که با همسایه شرقی و اروپا به چالش خورده اند می تواند تنگنای اقتصادی را رفع کند
یعنی فلشها باید تبادل کالا را از روسیه به سمت خلیج فارس نشان می داد. همانطور که هند اکنون صادر کننده نفت روسیه شده است.
@iranfact
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💥پروژه ریلی آستارا_رشت انقدر برای روسیه اهمیت استراتژیک دارد که رئیس جمهور کشوری با 7هزار کلاهک هستهای آن را جشن بگیرد!
♻️اگر این پروژه انقدر پر اهمیت و استراتژیک است چرا بیش از 20 سال به تعویق یا فراموشی سپرده شده بود؟
👌چه نسبتی میان برجام و فراموشی چنین طرحهای استراتژیک بوده؟؟
@iranfact
💥ایران در توافق با عربستان انصارالله را معامله کرده؟؟
🔸️پروفسور سریع القلم استاد روابط بین الملل دانشگاه شهید بهشتی در مصاحبه با یورونیوز سخنانی را به زبان آورده که ادعاهای بزرگی محسوب می شود .
🔸️برای مثال او در خصوص برقراری مجدد رابطه ایران با عربستان اظهار داشته که : "حدود ۸ سال پیش وزیر خارجه وقت عربستان در جلسهای خیلی صریح به من گفت ما حاضریم با ایران در عراق، سوریه، لبنان و دیگر مناطق خاورمیانه به توافقی برسیم و حتی سهم یکدیگر را تبیین کنیم اما در یمن حاضر نیستیم عقب نشینی کنیم."
🔸️سریع القلم سپس ادامه میدهد : "تهران به این جمعبندی رسید که برای تامین امنیت ملی و داخلی خود و همچنین متوقف و یا دستکم کاهش این هزینههایی که از سوی عربستان سعودی انجام میشود بهتر است یمن را معامله کند".
🔸️در واقع مشاور رئیس جمهور سابق مدعی شده جمهوری اسلامی یمن را به بن سلمان فروخته است.
🔸️در این خصوص ذکر چند نکته ضروری است؛
1️⃣ اگر ایران بر سر دولت نجات ملی یمن معامله کرده است چرا سفارت یمن در تهران هنوز در اختیار دولت نجات ملی است و نه آنهایی که سعودی به عنوان دولت مشروع یمن به رسمیت می شناسد ؟
2️⃣ اگر ایران بر سر یمن معامله کرده است چرا سعودی سفیر خود محمد آل جابر را به صنعا فرستاد که با دولت نجات ملی یمن (انصارالله) مذاکره و شروع به حل و فصل مسائل بین ۲ کشور کند ؟
🔸️در حالی که سعودی ها در ۸ سال گذشته به هیچ وجه این دولت را به رسمیت نمی شناختند و آنان را کودتاچیان وابسته به ایران معرفی می کردند.
3️⃣ اگر جمهوری اسلامی یمن را فروخته است چرا تمام مسئولان انصارالله از توافق ایران و عربستان به شدت استقبال کردند ، در حالی که شورای ریاستی یمن (وابسته به سعودی) کاملا مبهم و سرد با این موضوع برخورد نمودند؟
4️⃣ ۲۰ روز پیش احمد عوض بن مبارک وزیر خارجه شورای ریاستی یمن (دولت مورد ادعا و حمایت سعودی) رسما اعلام کرد که حاضر است با دولت مستقر در صنعا مذاکره کرده و مسائل فیمابین را حل کند .
🔸️آیا این سخن نشانه ای دیگر مبنی بر به رسمیت شناختن دولت انصارالله نیست؟
5️⃣ سعودی ها در سال ۲۰۱۵ که جنگ علیه یمن را آغاز کردند به صراحت از بازگشت دولت عبدربه منصور هادی به قدرت در صنعا ، تخلیه پایتخت از نیروهای انصارالله و خلع سلاح این جنبش سخن می گفتند در حالی که پس از ۸ سال از تمام این شروط کوتاه آمده و در حال آتش بس و تبادل اسرا با دولت نجات ملی یمن هستند .
🔸️آیا گزاره های فوق نشانه ای بر تضعیف موضع انصارالله است یا سعودی ها؟
6️⃣ ایران در مذاکراتش با نمایندگان بن سلمان رسما اعلام کرد در مورد یمن هیچ گونه وعده ای نخواهد داد و تنها راه حل بحران یمن عدم دخالت خارجی و برگزاری گفتگوهای یمنی - یمنی است.
🔸️نگارنده با اطلاع این نکته را می نویسد که ایران هیچ قولی به سعودی ها در مورد یمن نداده و ادعاهای پروفسور سریع القلم در خصوص معامله ایران بر سر یمن کذب محض بوده و در ردیف سایر پیش بینی های ایشان که بعدا خلاف آن اثبات شد، قرار می گیرد.
7️⃣ برای راستی آزمایی ادعاهای پروفسور سریع القلم تنها گذشت زمان کفایت می کند زیرا در آینده مشخص می شود که آیا دولت انصارالله پس از توافق ایران و سعودی تثبیت و تقویت خواهد شد یا تضعیف و مضمحل.
🔸️انصارالله خلع سلاح خواهد شد یا همچنان به عنوان بازیگر اصلی کشور یمن در قدرت می ماند.
📌بنابراین برای شناخت درک درست پروفسور سریع القلم و ادعای بزرگ ایشان تنها قدری صبر لازم است و آنوقت بهتر می شود قضاوت نمود.
@taghaviniaa
🍀پایگاه تحلیلی غرب آسیا🍀
@iranfact
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💥خیلی سخت است بیش از 70 میلیارد دلار ناقابل هزینه کنی که بشار نباشد ولی حالا در جده باید به استقبال بشار بروی و به او در قالب رئیس جمهور سوریه خوش آمد بگویی!!
@iranfact
💥زلنسکی رو آوردن تو اتحادیه عرب تا از بازتاب رسانه ای بشار اسد در این اتحادیه جلوگیری کنه ولی وقتی خواسته از ایران انتقاد کنه، ناخودآگاه از ایران تعریف کرده،
🔻زلنسکی گفته اوکراین مثل پهپادهای قاتلی که ایران به روسیه فروخته نداره
👌یکی نبوده به زلنسکی یادآوری کنه خود بن سلمان زخم خورده پهپادهای دست چندم ایران در آرامکو بوده و اتفاقا یکی از پایه های مهم توافق ایران و عربستان ترس از تکرار حمله به آرامکو بوده!
«قطعا بن سلمان زیر لب گفته داغ آرامکو را تازه کردی!»
@iranfact