💥القدس العربی به نقل از ارتش اسرائیل:
♻️1099موشک به سمت اسرائیل پرتاب شده که فقط 340 عدد از آنها توسط پدافند هوایی رهگیری شده است.
👌مهم نیست چند درصد موشکها به هدف می خورد یا چند درصد را گنبد آهنین می تواند سرنگون کند،
مهم این است ساکنان سرزمینهای اشغالی احساس امنیت نکنند و به بازگشت به وطن اصلی خود فکر کنند!
این یعنی موفقیت در استراتژی بلند مدت محور مقاومت!
🔺تصویر کناری را ارتش رژیم جعلی منتشر کرده و گفته 1.5 میلیون نفر 5 روز است که در پناهگاه زندگی می کنند!
فکرش را بکنید طرف از اروپا و آمریکا مهاجرت کرده که دولت صهیونیستی تشکیل دهد ولی اکنون باید گاه و بیگاه با غرش موشکها به پناهگاه بخزد!
🍀پایگاه تحلیلی غرب آسیا🍀
@iranfact
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💥سرایا القدس، شاخه نظامی جنبش جهاد اسلامی فسلطین، با انتشار ویدئویی از موشک «براق 85» به اسرائیل پیام داد که سامانههای دفاعیاش به کاری نمیآیند.
♻️واحد رسانهای «سرایا القدس» جمعه شب با انتشار این ویدئو از امکانات و توانمندیهای موشک «براق 85» را به نمایش درآورد که نشان میدهد که این موشک توان زدن اهدافی در زیر زمین را دارد.
🔻این ویدئو با این پیام پایان مییابد که «فلاخن به کارتان نمیآید» که اشارهای روشن به سامانه دفاعی «فلاخن داود» است.
🔻بر اساس این ویدئو، این موشک توان حمل 40 کیلو مواد منفجره را دارد و قطر آن 220 میلیمتر و بُرد آن 85 کیلومتر است.
🍀پایگاه تحلیلی غرب آسیا🍀
@iranfact
💥اردوغان یا غیلیچدار؟ کدام به نفع ماست؟؟
♻️ما نمیتوانیم قضاوت قطعی و صد در صدی بدهیم کدام گزینه (اردوغان یا قلیچدار اوغلو) برای ایران بهتر است، اما میتوان یک ارزیابی و تحلیل را در این رابطه داشت که آیا ادامه ریاست جمهوری اردوغان برای ایران بهتر است یا روی کار آمدن رئیس جمهور جدید در ترکیه و به قدرت رسیدن کمال قلیچدار اوغلو؟ اگر بخواهیم صریح و کوتاه بگویم به باور من کار کردن با رجب طیب اردوغان راحتتر است تا بخواهیم دوباره مسیر آزمون و خطا را با رئیس جمهور جدید ترکیه طی کنیم.
🔻 در عین حال باید در نظر گرفت که چند نقطه اختلافی و مشکلاتی در روابط دو کشور ایران و ترکیه هم وجود دارند که در صورت ابقای اردوغان در پست ریاست جمهوری باید تهران و آنکارا فکری به حال آنها بکنند تا ..
🔻به نظر من یکی از موضوعات به حوزه سیاست خارجی دولت اردوغان طی دو دهه گذشته باز می گردد. در این حوزه عملکرد اردوغان در موارد متعددی مانند سوریه، آذربایجان، قره باغ، عراق و ... با ایران در اختلاف و تضاد بوده است و به همین دلیل ما در مقاطعی شاهد تعارض منافع دو کشور بوده ایم.
🔻لذا در صورت ادامه قدرت آقای اردوغان باید برنامهریزی برای حل آن داشت. در مقابل اگر کمال قلیچدار اغلو به ریاست جمهوری ترکیه برسد در موضوعات منطقهای به دلیل گرایشات همکاری با اروپا و آمریکا شاید باعث شود که سیاست های منطقه ای ترکیه با انعطاف بیشتری همراه باشد و این فضای تنفسی را برای تهران ایجاد می کند و به دنبالش می تواند همکاری بهتر و مناسبتری را بین دو کشور ایجاد کند.
🔻حتی این احتمال هم وجود دارد که ترکیه در دوره قلیچدار اوغلو بتواند برخی میانجی گری ها و موازنه سازی ها در روابط ایران با غرب داشته باشد. اما در عین حال باید این را هم در نظر گرفت که همراهی، همکاری و همسویی بیشتر ترکیه و کمال قلیچدار اوغلو با آمریکا و اروپا می تواند در عین حال یک تهدید برای تهران هم باشد.
🔻بنابراین باز هم تکرار میکنم به باور من در مجموع ابقای آقای اردوغان در ریاست جمهوری برای منافع جمهوری اسلامی ایران بهتر است، به خصوص آنکه اردوغان در سیاست های منطقه ای خود به یک شکست رسیده و سعی در باز تنظیم، بازتعریف و اصلاح تصمیمات و اقدامات گذشته خود بر آمده است که می تواند فضای بهتری را در روابط ایران و ترکیه ایجاد کند و از طرف دیگر شرایط داخلی ترکیه به خصوص در حوزه اقتصادی و معیشتی هم دیگر اجازه برخی ماجراجویی ها را به ترکیه و اردوغان نمی دهد.
🔻 پس بهتر است که اردوغان کماکان در قدرت باقی بماند تا مسیر فعلی بین تهران و آنکارا با جدیت بیشتری ادامه پیدا کند.
@iranfact
💥سفیر امریکا در عراق: از منطقه نخواهیم رفت/مردم عراق خلع سلاح شبه نظامیان را می خواهند
🔻 الینا رومانسکی، سفیر امریکا در عراق در مصاحبه ای اظهار داشت: ما برای مدت طولانی با شرکای خود در منطقه به منظور رویارویی با برخی از چالش ها به ویژه برای پایان دادن به بحران های مختلف در منطقه کار کرده ایم؛ پس واضح است که ایالات متحده در منطقه حضور خواهد داشت و علاقه مند به تعمیق شراکت با شرکایش به ویژه با عراق خواهد بود.
🔻سفیر امریکا در رابطه با وضعیت عراق و تمایل مردم این کشور به ثبات گفت: وقتی بیرون (از سفارتخانه) می روم و با عراقی ها صحبت می کنم، به وضوح برایم روشن می شود که آنها دولتی تحت کنترل شبه نظامیان نمی خواهند، بلکه می خواهند شبه نظامیان را خلع سلاح کرده و سلاح های آنان را به دولت بازگردانند.
🔻وی افزود: بنابراین، ماهیت رابطه نخست وزیر (عراق) با این گروه ها و جناح های مسلح هرچه باشد، هدف باید بر اطمینان از برخورداری عراق از ثبات و امنیت متمرکز باشد و این همان ماموریتی است که تحقق آن به نخست وزیر (عراق) سپرده شده است. (اسکای نیوز)
👌از افغانستان هم نمیخواستید بروید ولی علیرغم میلتان فرار کردید!
🍀پایگاه تحلیلی غرب آسیا🍀
@iranfact
💥کریدور شمال جنوب شکاف دیگر در دیوار تحریم
🔻خروج ترامپ از برجام سنگین ترین و بی رحمانه ترین تحریم ایران بود به شکلی که حتی پانسمان بیماران پروانه ای و حتی واکسن کرونا را نیز تحت تاثیر قرار داد،
🔻اما حالا با سرمایه گذاری روسها در مسیر رشت تا آستارا بخش باقیمانده کریدور ریلی شمال_ جنوب عملیاتی می شود،
🔻عملیاتی شدن این مسیر که همواره مورد تاکید پوتین بوده موقعیت ژئوپلیتیک ایران را بسیار مضاعف خواهد داد.
و بخاطر منافع عاید از آن و نیاز کشورهای منطقه برای تبادل با این کریدور، فشار حداکثری تحریم را در هم خواهد شکست،
@iranfact
💥الحاق به شانگهای، بریکس، توافق با عربستان و اینک عملیاتی شدن کریدور شمال_جنوب با همکاری روسها نشان داد مذاکره نابلدها هم می توانند مذاکره کنند!
👌و اینکه چرا مذاکره بلدها 8سال هیچ غلطی نکردند! بلد نبودند یا خیانت کردند؟
@iranfact
«مطالعات غرب آسیا»
💥کریدور شمال جنوب شکاف دیگر در دیوار تحریم 🔻خروج ترامپ از برجام سنگین ترین و بی رحمانه ترین تحریم ا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💥مزیتهای تکمیل خط آهن رشت - آستارا را در این کلیپ تصویری ببینید
👌البته این کریدور برای روسها که با همسایه شرقی و اروپا به چالش خورده اند می تواند تنگنای اقتصادی را رفع کند
یعنی فلشها باید تبادل کالا را از روسیه به سمت خلیج فارس نشان می داد. همانطور که هند اکنون صادر کننده نفت روسیه شده است.
@iranfact
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💥پروژه ریلی آستارا_رشت انقدر برای روسیه اهمیت استراتژیک دارد که رئیس جمهور کشوری با 7هزار کلاهک هستهای آن را جشن بگیرد!
♻️اگر این پروژه انقدر پر اهمیت و استراتژیک است چرا بیش از 20 سال به تعویق یا فراموشی سپرده شده بود؟
👌چه نسبتی میان برجام و فراموشی چنین طرحهای استراتژیک بوده؟؟
@iranfact
💥ایران در توافق با عربستان انصارالله را معامله کرده؟؟
🔸️پروفسور سریع القلم استاد روابط بین الملل دانشگاه شهید بهشتی در مصاحبه با یورونیوز سخنانی را به زبان آورده که ادعاهای بزرگی محسوب می شود .
🔸️برای مثال او در خصوص برقراری مجدد رابطه ایران با عربستان اظهار داشته که : "حدود ۸ سال پیش وزیر خارجه وقت عربستان در جلسهای خیلی صریح به من گفت ما حاضریم با ایران در عراق، سوریه، لبنان و دیگر مناطق خاورمیانه به توافقی برسیم و حتی سهم یکدیگر را تبیین کنیم اما در یمن حاضر نیستیم عقب نشینی کنیم."
🔸️سریع القلم سپس ادامه میدهد : "تهران به این جمعبندی رسید که برای تامین امنیت ملی و داخلی خود و همچنین متوقف و یا دستکم کاهش این هزینههایی که از سوی عربستان سعودی انجام میشود بهتر است یمن را معامله کند".
🔸️در واقع مشاور رئیس جمهور سابق مدعی شده جمهوری اسلامی یمن را به بن سلمان فروخته است.
🔸️در این خصوص ذکر چند نکته ضروری است؛
1️⃣ اگر ایران بر سر دولت نجات ملی یمن معامله کرده است چرا سفارت یمن در تهران هنوز در اختیار دولت نجات ملی است و نه آنهایی که سعودی به عنوان دولت مشروع یمن به رسمیت می شناسد ؟
2️⃣ اگر ایران بر سر یمن معامله کرده است چرا سعودی سفیر خود محمد آل جابر را به صنعا فرستاد که با دولت نجات ملی یمن (انصارالله) مذاکره و شروع به حل و فصل مسائل بین ۲ کشور کند ؟
🔸️در حالی که سعودی ها در ۸ سال گذشته به هیچ وجه این دولت را به رسمیت نمی شناختند و آنان را کودتاچیان وابسته به ایران معرفی می کردند.
3️⃣ اگر جمهوری اسلامی یمن را فروخته است چرا تمام مسئولان انصارالله از توافق ایران و عربستان به شدت استقبال کردند ، در حالی که شورای ریاستی یمن (وابسته به سعودی) کاملا مبهم و سرد با این موضوع برخورد نمودند؟
4️⃣ ۲۰ روز پیش احمد عوض بن مبارک وزیر خارجه شورای ریاستی یمن (دولت مورد ادعا و حمایت سعودی) رسما اعلام کرد که حاضر است با دولت مستقر در صنعا مذاکره کرده و مسائل فیمابین را حل کند .
🔸️آیا این سخن نشانه ای دیگر مبنی بر به رسمیت شناختن دولت انصارالله نیست؟
5️⃣ سعودی ها در سال ۲۰۱۵ که جنگ علیه یمن را آغاز کردند به صراحت از بازگشت دولت عبدربه منصور هادی به قدرت در صنعا ، تخلیه پایتخت از نیروهای انصارالله و خلع سلاح این جنبش سخن می گفتند در حالی که پس از ۸ سال از تمام این شروط کوتاه آمده و در حال آتش بس و تبادل اسرا با دولت نجات ملی یمن هستند .
🔸️آیا گزاره های فوق نشانه ای بر تضعیف موضع انصارالله است یا سعودی ها؟
6️⃣ ایران در مذاکراتش با نمایندگان بن سلمان رسما اعلام کرد در مورد یمن هیچ گونه وعده ای نخواهد داد و تنها راه حل بحران یمن عدم دخالت خارجی و برگزاری گفتگوهای یمنی - یمنی است.
🔸️نگارنده با اطلاع این نکته را می نویسد که ایران هیچ قولی به سعودی ها در مورد یمن نداده و ادعاهای پروفسور سریع القلم در خصوص معامله ایران بر سر یمن کذب محض بوده و در ردیف سایر پیش بینی های ایشان که بعدا خلاف آن اثبات شد، قرار می گیرد.
7️⃣ برای راستی آزمایی ادعاهای پروفسور سریع القلم تنها گذشت زمان کفایت می کند زیرا در آینده مشخص می شود که آیا دولت انصارالله پس از توافق ایران و سعودی تثبیت و تقویت خواهد شد یا تضعیف و مضمحل.
🔸️انصارالله خلع سلاح خواهد شد یا همچنان به عنوان بازیگر اصلی کشور یمن در قدرت می ماند.
📌بنابراین برای شناخت درک درست پروفسور سریع القلم و ادعای بزرگ ایشان تنها قدری صبر لازم است و آنوقت بهتر می شود قضاوت نمود.
@taghaviniaa
🍀پایگاه تحلیلی غرب آسیا🍀
@iranfact
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💥خیلی سخت است بیش از 70 میلیارد دلار ناقابل هزینه کنی که بشار نباشد ولی حالا در جده باید به استقبال بشار بروی و به او در قالب رئیس جمهور سوریه خوش آمد بگویی!!
@iranfact
💥زلنسکی رو آوردن تو اتحادیه عرب تا از بازتاب رسانه ای بشار اسد در این اتحادیه جلوگیری کنه ولی وقتی خواسته از ایران انتقاد کنه، ناخودآگاه از ایران تعریف کرده،
🔻زلنسکی گفته اوکراین مثل پهپادهای قاتلی که ایران به روسیه فروخته نداره
👌یکی نبوده به زلنسکی یادآوری کنه خود بن سلمان زخم خورده پهپادهای دست چندم ایران در آرامکو بوده و اتفاقا یکی از پایه های مهم توافق ایران و عربستان ترس از تکرار حمله به آرامکو بوده!
«قطعا بن سلمان زیر لب گفته داغ آرامکو را تازه کردی!»
@iranfact
💥دلیل فشار به طالبان درباره حقابه چیست؟
♻️کسانی که از وضعیت سیستان آگاه هستند کمابیش می دانند که از زمان سقوط حکومت محمد ظاهرشاه که در سال 1352 ساقط شد، تا کنون وضعیت حقابه ایران نیز در کش و قوس بی حکومتی و نا امنی تامین نشده است و اگر آبی روانه هیرمند شده در اثر پربارشی و سرریز سد کجکی بوده است و نشده که حقابه ایران منطبق بر توافق 1351 وصول شود.
🔻اما اینک که تصور می شود دولت طالبان مستقر و تثبیت شود باید حقابه ایران از اکنون تثبیت و با فشار وصول شود،
🔻اگر چنین اتفاقی بیفتد، مطابق رویه ایجاد شده دولت طالبان باید سالانه حقابه ایران را تامین کند،
و اگر در این کش و قوس، طالبان امتناع کند و چند سالی ایران را بازی دهد در آینده و تا وقتی طالبان بر سر قدرت است از حقابه ایران خبری نخواهد بود.
🔻لذا اکنون که رئیس جمهور مسئله حقابه ایران را حیثیتی کرده، ایران باید از همه ابزارها و اهرم های فشار خود (که کم هم نیستند) برای دستیابی به حقوق خود استفاده کند و بیش از اصل وصول آب، الزام طالبان به پایبندی به توافق هیرمند تمرکز نماید و گرنه آسیاب بر مدار 50 سال قبل خواهد گردید!
🍀پایگاه تحلیلی غرب آسیا🍀
@iranfact
💥برخلاف رویه معمول اتحادیه عرب!
♻️در هیچ نشست اتحادیه عرب نبوده که در بیانیه پایانی درباره جزایر سه گانه ایرانی موضع گیری صورت نگرفته باشد،
🔻تا جایی که برخی از داخلیها اعتراض میکردند چرا سوریه یا عراق که متحد ایران هستند در موضع گیری علیه جزایر ایرانی مخالفت نمیکنند؟
🔻آخرین نشست اتحادیه عرب به افتخار رئیس جمهور چین برگزار شد و باز هم رویه جفتک به ایران در موضوع جزایر سه گانه #جنجال به پا کرد،
👌نشست آخر اما تنها موردی است که در نشست اتحادیه عرب موضوع جزایر سه گانه از بیانیه پایانی حذف می شود و این یک اتفاق خوب پس از توافق با عربستان است!
🍀پایگاه تحلیلی غرب آسیا🍀
@iranfact
💥مطلوب عبدالحمید استان یکدست سنی است!
♻️نور نیوز، رسانه نزدیک به شورای عالی امنیت ملی در توئیتی قابل تأمل خطاب به مولوی عبدالحمید نوشت گفته چرا عبدالحمید علیه طالبان موضع گیری نمی کند!
🔻باید یادآور شد استراتژی عبدالحمید استان یکدست سنی سیستان و بلوچستان است یکی از راهبردهای آنان نیز فشار به شیعیان برای ترک این استان است.
🔻کسانی که با منطقه سیستان آشنایی دارند میدانند که مهاجرت از این استان بسیار زیاد است و اغلب شیعیان این استان را ترک کرده و می کنند، نبود آب قطعا بر مهاجرت شیعیان تاثیر داشته و دارد
🔺در این صورت شخص سیاست زده ای چون عبدالحمید چرا باید علیه پدران فکری و معنوی خود «طالبان» موضع گیری کند!
🍀پایگاه تحلیلی غرب آسیا🍀
@iranfact
💥نشست اتحادیه عرب و سرباز کردن اختلاف امارات و عربستان
💥وبسایت خبری «عربی21» در گزارشی با اشاره به عدم حضور «محمد بن زاید» رئیس امارات در نشست سران اتحادیه عرب اعلام کرد، عدم حضور متقابل «محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی و بن زاید در نشستهایی که دو کشور برگزار کردند، نشانگر این است که اختلافات عمیق بین دو کشور آشکار شده است.
🔻این گزارش همچنین افزود، اختلافات روزافزون مانند پرونده یمن، نفت و مناطق مرزی نشانگر فروپاشی ائتلاف سعودی-اماراتی است زیرا روابط دو کشور به سطح رقابت بر سر نقش رهبری منطقهای و اقتصادی تغییر کرده است.
@iranfact
💥نشانه های افول قدرت آمریکا خاورمیانه
♻️عربستان در حال تبدیل نفت به یک ابزار استراتژیک است و میخواهد نفوذی را که به خاطر نفت دارد، تبدیل به یک سرمایۀ ژئوپلیتیکی کند. آمریکا نیز این مسئله را درک و سعی کرده با آن محتاطانه و هشیارانه برخورد کند. برای مثال، وقتی عربستان درخواستهای آمریکا برای افزایش تولید نفت و کاهش قیمت آن را رد کرد و به همراه سایر کشورهای اوپکپلاس مانند روسیه و آمریکا، تولید نفت را کاهش داد، آمریکا به این کشور هشدار و آن را به عواقب این سیاست توجه داد.
🔻 این یعنی عربستان بر اساس منافع اقتصادی و سیاسی خودش تصمیم میگیرد و عمل میکند و به تلاش دیگران برای تحمیل نظرات خودشان بر این کشور اهمیتی نمیدهد.
🔻 این فقط نفت نیست که سبب نفوذ عربستان در منطقه و حتی جهان شده است. علاوه بر نفت، عربستان میزبان و حافظ مقدسترین اماکن اسلامی است و به همین دلیل، جایگاه منحصربهفردی دارد. همچنین این کشور اکنون در میان اقتصادهای بزرگ دنیا، دارای سریعترین رشد اقتصادی است و همچنین عضو پیشرو و اصلی اتحادیۀ عرب و سازمان همکاری اسلامی محسوب میشود.
🔻 امروزه روابط ایالات متحده با رقبا و مخالفان و دشمنانش به پایینترین حد خود رسیده است. اما در مقابل، چین فهرست روبهرشدی از اهداف ژئوپلیتیکی را دنبال میکند، روسیه جنگی را در اوکراین به راه انداخته است که پایانی برای آن متصور نیست، ایران روابط خود را با رقبایش بازسازی میکند، و کره شمالی توسعۀ سلاحهای هستهای را سرعت میبخشد.
🔻همۀ اینها در حالی است که تحریمها ستون اصلی اقدامات دیپلماتیک ایالات متحده در برابر این چالشها بوده و تاکنون کمک چندانی هم به بهبود شرایط و منصرفکردن دشمنان آمریکا از سیاستهای خصمانهشان نکرده است.
🔻به اعتقاد برخی از دیپلماتها و کارشناسان، آمریکا با وجود تمام قدرت نظامی، مالی و فرهنگیاش، دیگر آن جذابیتی را که پس از فروپاشی شوروی در سال 1991 داشت ندارد و در حال ازدستدادن نفوذ خویش است. جک متلاک، آخرین سفیر ایالات متحده در اتحاد جماهیر شوروی، معتقد است الگویی که آمریکا امروز به جهان ارائه میدهد، به اندازه سال 1991 جذاب نیست.
«نیوزویک،تام اوکانر»
🍀پایگاه تحلیلی غرب آسیا🍀
@iranfact
💥 سیاسی کاری سعودی؛ حتی در فوتبال حتی با رونالدو
🔻پادشاهی سعودی بعد از فراز و فرود فراوان نهایتاً با صرف هزینههای بسیار سنگین موفق شد «کریستیانو رونالدو» را وارد لیگ فوتبال سعودی کند.
🔻هدف سعودیها از این اقدام بیش از فوتبال، راهاندازی کارزار تبلیغاتی بزرگ برای تغییر تصویر این کشور و حاکمان آن در افکار عمومی جهان و معرفی آن به عنوان یک مقصد مناسب گردشگری و سرمایهگذاری بود.
🔻اما رونالدو در بهترین باشگاه سعودی جذب نشد و نیز تاکنون نتوانسته است قهرمانی را برای النصر به ارمغان بیاورد. لذا احتمالا امکان حضور در جام باشگاههای جهان در لباس یک باشگاه سعودی را نخواهد داشت.
🔻از همین رو چند روزی است برخی فعالان رسانهای در پادشاهی سعودی در حال ترویج این دیدگاه هستند که «صلاح کشور در آن است که النصر قهرمان لیگ سعودی شود»! مقصود و هدف این افراد آنست که صرف هزینههای بسیار برای جذب رونالدو باید منجر به بهرهبرداری تبلیغاتی بزرگی برای این کشور شود لذا به هر قیمت ممکن باید او و باشگاهش وارد جام باشگاههای جهان شوند!
🔻در مقابل اما هواداران فوتبال به شدت با این سخنان مخالفت کردند و بحثهای متعددی بین کاربران در فضای مجازی در این زمینه شکل گرفته است.
🔻حال باید دید آیا فوتبال سعودی نیز قربانی تبلیغات سیاسی بن سلمان خواهد شد یا خیر؟!
@iranfact
💥فرقه خطرناک در بیخ گوش ما!
♻️یک گروه عراقی موسوم به «قربان الله» شهروندان جنوب عراق را به وحشت انداخت. با اعلام تعقیب و پیگرد «جماعت قربان» توسط وزارت کشور عراق به اتهام «عقاید انحرافآمیز»، این گروه به موضوع روز در عراق بدل شده است.
🔻روز جمعه دستگاه اطلاعات وزارت کشور عراق اعلام کرد که ۴ تن از اعضای این گروه بنا بر دستور وزیر کشور درباره برخورد با گروههای انحرافی در منطقه سوق الشیوخ در استان ذیقار، جنوب عراق، دستگیر شدهاند.
🔻در این بیانیه توضیحی درباره این گروه و وجه انحرافشان داده نشده، اما رسانههای عراقی و عربی تأکید کردند که این جماعت خود را «قربان» میخواند، چون اعضای آن در راه امام علی(ع) خود را قربانی میکنند و دست به خودکشی میزنند.
🔻بر اساس این گزارشها، این گروه در یک چادر در استان ذیقار متمرکز هستند و امام علی(ع) را میپرستند و در راه وی «قربانی انسانی» انجام میدهند به این ترتیب که فرد طی یک مراسم خاص خود را میکشد. فرد قربانی با قرعهکشی انتخاب میشود.
🔻السومریه مدعی است که خودکشی برای جماعت قربان یک آیین مذهبی محسوب میشود و یکی از اعضای این گروه اخیرا با طناب دار در داخل یکی از موکبهای حسینی در منطقه ناصریه استان ذی قار خودکشی کرده است.
🍀پایگاه تحلیلی غرب آسیا🍀
@iranfact
💥شروط عربستان برای اعلان عادی سازی روابط با اسرائیل!
🔻در هیاهوی سیل اخبار پیدا و پنهان رسانههای خارجی از آغاز مذاکرات فشرده عادیسازی روابط میان تلآویو با ریاض، رسانههای عبری پیششرطهای طرف سعودی برای برقراری روابط دیپلماتیک با تلآویو را فاش کردند.
🔻طبق گزارش وبگاه فلسطینی «شهاب نیوز» از شبکه «۱۲» اسرائیل، ریاض با طرح پیش شرطهایی از مقامات واشنگتن و سران صهیونیستی برای برقراری روابط در خواست کرده است که «مذاکرات صلح تلآویو با فلسطینیها برای تشکیل دو دولت مستقل فلسطینی» آغاز شود.
🔻از سوی دیگر، از جمله پیش شرطهای دیگر ریاض از واشنگتن، فعال ساختن مجدد توافق تسلیحاتی هنگفت امضا شده در عهد دونالد ترامپ با ریاض است که در دوره بایدن این توافق، بلوکه و غیر فعال شد.
🍀پایگاه تحلیلی غرب آسیا🍀
@iranfact
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💥ضرب المثل ایرانی می گوید: «دست که به چوب بردی گربه دزده حساب کار خودش رو میکنه»
♻️هفته قبل بود که یک پایگاه آمریکایی گفته بود امریکا با اسرائیل برای حمله به ایران توافق کرده!
👌حالا این موشک حکایت همان چوب است. و گربه دزد، قطعا بایدن آلزایمری و شریکش آن صهیونیست وحشی است که از کابوس خرمشهر 4 به شب ادراری مفرط دچار خواهد شد، چه برسد که بخواهد خواب پریشان حمله به ایران ببیند!
«شهد شیرین غرش خرمشهر 4 با برد 2000 کیلومتر و سر جنگی ناقابل 1500 کیلویی گوارای وجود تک تک میهن پرستان ایرانی»
🍀پایگاه تحلیلی غرب آسیا🍀
@iranfact
💥متن فوق خبر یکماه پیش رادیو فردا از گنده گویی مقامات بلژیک درباره اسدالله اسدی دیپلمات زندانی ایرانی است که امروز مبادله شد و به تهران بازگشت،
♻️غرض اینکه در سیاست ورزی کشورها سیاست اعلامی با آنچه اعمال می شود گاهی تفاوت از زمین تا آسمان است،
تحلیلگر خوب کسی است که شواهد و قرائن پنهان را فهم کرده و مبنای تحلیل قرار دهد.
👌اکنون نیز اگر در ورای تنش کلامی میان تهران و کاخ سفید موارد مشابه مشاهده شد نباید از شواهد و قرائن پنهان غفلت کرد یکی از این شواهد سفر پادشاه عمان به ایران طی چند روز آتی است، کسی که بطور سنتی رابط میان آمریکا و ایران بوده!
🍀پایگاه تحلیلی غرب آسیا🍀
@iranfact
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سوالات مردم ایران از زلنسکی
۱. تو که ادعا میکنی همه پهبادها رو میزنی. پس چرا انقدر دردت اومده؟😂😂
۲. یه فیلم بفرست ببینیم کدام تجمع مردمی توسط پهبادهای به قول خودت ایرانی مورد حمله قرار گرفته؟🤔 ما هرچی دیدیم زاغه های مهماتی ناتو بود🤣
۳. تو کشتار مردم بیگناه عراق چه سودی گیر مردم اوکراین میومد که نیرو اعزام کردید🤨🤨 و نتیجه اش به خاک و خون کشیده شدن مردم عراق بود؟
۴. در تبعیت از تحریم های ظالمانه آمریکا علیه ایران چه سودی گیر مردم اوکراین میومد؟🤨 دیدن درد و مرگ کودکان پروانه ای و سرطانی ایران آیا کمکی به شما میکنه که حمایت میکنید؟😐😐
۵. در جنگ اخیر غزه، حمایت از اسرائیل🤢🤮 چه سودی برای اوکراین داشت؟ آیا حمله به منازل مسکونی در غزه و کشتار مردم ستم دیده فلسطین😔😔 کاری انسانی است که توسط توی یهودی حمایت شد؟😟😟
۶. اینکه خودت رو انداختی وسط دعوای ناتو و روسیه چه سودی برات داشت جز نابودی مردم اوکراین؟ حماقت🤡🤡 تو حد و مرزی داره؟
۷. چرا حاضر نیستی جنگ رو متوقف کنی و با مذاکره و بدون کشتار انسان ها پیگیر اختلافات باشی؟🙄
۸. تو تا الان چه نیت خیرخواهانه ای برای ایران و مردم ایران داشتی که الان اونها رو مخاطب قرار دادی؟😒😒
۹. فرض کن جنگی بود بر علیه ایران و بازار فروش سلاح داغ بود. آیا تو به دشمن ایران سلاح نمیفروختی و اوکراین رو از سود فروش تسلیحات محروم میکردی؟😏😏
@iranfact
💥نکات ضروری در تبیین نسبت ما با طالبان!
♻️برای تحلیل شرایط موجود درمرزهای شرقی کشور توجه به نکات زیر لازم است:
1_وجود اختلاف درمیان گروههای مختلف حاضر درامارت طالبانی
2_تفاهم وهماهنگی میان برخی جناحهای طالبان با امریکا واذناب منطقه ای امریکا برعلیه ایران
3_نبود کنترل کافی از سوی مسؤولان ارشد امارت طالبانی روی اشرار فعال درپیرامون مرزهای ایران
4_حمایت اسرائیل از اشرار فعال درپیرامون مرزهای ایران درخاک افغانستان
5_وجود سناریویی برای بی ثبات سازی دائمی مرزهای شرقی ایران
6_فعال بودن داعش درافغانستان وتعقیب ایده خراسان بزرگ
7_تمامیت خواهی پشتونها درحکومت و قائل نشدن سهم برای سایراقوام
8_وابستگی های ژئوپلتیکی افغانستان به همسایگان بعنوان یک کشوربسته و محصوردرخشکی
9_زیرساخت های بشدت ضعیف و وابسته ی افغانستان
10_فعالیت گسترده سرویس های امنیتی معاند ورقیب ایران درافغانستان
11_وجودتعداد قابل توجهی از مهاجران افغانی درایران(حدودپنج میلیون نفر)و وجود واگرایی سیاسی ومذهبی دربین بخشی از اهل سنت بلوچ با حکومت مرکزی در ایران!!
12_فقرشدید ونارضایتی گسترده مردم افغانستان دراثر پنج دهه جنگ داخلی، تجاوز خارجی ونا امنی
(تنها دستاورد طالبان، ایجاد امنیت و ثبات نسبی بوده. بنابراین، ازدست دادن این تنها دستاورد برای طالبان منطقی نیست)
13_مجرب تر ودیپلماتیک تر شدن رفتار سران ارشد طالبان طی دو دهه درگیری با امریکایی ها وزندگی درشرایط دشوار!!!
14_وجود روحیه افراطی,خشونت طلبی وعناد ایدئولوژیک با شیعیان وایران درمیان رده های پایین طالبان
15_وجود فرصت هاو منافع متعدد ومهم فرهنگی,سیاسی,امنیتی اقتصادی برای ایران درافغانستان
بنابراین,ملاحظه می شودکه شرایط میان ایران وامارت طالبانی بسیار پیچیده وآشکارا چند عاملی است. ونباید با ساده نگری آن را تحلیل نمود!
«محمدرضا احمدی»
🍀پایگاه تحلیلی غرب آسیا🍀
@iranfact