قسمت نهم:
🔸️آسانی نشانه روی
گفته شد که برای نشانه روی با سایت های رد دات تنها نیاز به هم محور کردن دو عنصر است. این امر نه تنها سرعت تیر اندازی را بالاتر میبرد، بلکه سهولت انجام آن را نیز بیشتر می کند؛ هنگام نشانه روی، چشم انسان تنها امکان تمرکز بر روی یکی از سه عناصر تیراندازی را دارد. یعنی هنگامی که روی یکی از عناصر تمرکز انجام بشود، دو عنصر دیگر به صورت کدر و مات دیده می شوند (مانند فوکوس در عکاسی).
برای تیراندازی دقیق، یک تیرانداز حرفه ای روزنه دید را رها کرده و کاملا روی مگسک خود تمرکز می کند، در این حالت هدف و روزنه به صورت مات و میله مگسک به صورت واضح دیده می شود. یک مشکل ساده که در این حالت بوجود می آید این است که این روش اگرچه در یک میدان تیر و برای مسابقات تیراندازی معمولی پاسخگوست، اما در جریان درگیری واقعی و با اهداف متحرک بسیار مشکل تر است و درصد بالایی از تمرکز تیرانداز بر روی هدف قرار می گیرد.
اما با استفاده از یک سایت رد دات و حذف عنصر سوم، این تمرکز بسیار آسان تر می شود. نه تنها عنصر مزاحم روزنه دید وجود ندارد، در عنصر دوم نیز به جای یک میله زمخت مشکی، یک نقطه براق قرمز رنگ وجود دارد که پیدا کردن آن برای چشم انسان بسیار آسان تر است.
همچنین آسان تر بودن پیدا کردن این نقطه قرمز براق برای چشم، به معنای امکان شلیک دقیق تر و بهتر هنگام استفاده از پوشش های چشم نظیر عینک های بالستیک و طوفان، ماسک های شیمیایی و… و همچنین امکان شلیک های بهتر برای افراد با بینایی ضعیف تر می باشد که بخش بزرگی از انسان ها و نیرو های نظامی را شامل می شود.
⚔ @Iranian_Militarism | HZ
قسمت دهم:
🔸️ دقت
گفتیم که در سایت های رد دات، عنصر مزاحم روزنه دید عملا حذف می شود (در واقع بهتر است بگوییم روزنه و مگسک یکی می شوند). اما این روزنه مزاحم در نشانه روی سنتی نقشی فوق العاده مهم دارد؛ کافیست هنگام شلیک مگسکتان نیم میلیمتر از مرکز روزنه، به سمت بالا-پایین-چپ و یا راست منحرف شود تا شلیکتان 20 متر جلوتر و هنگام برخورد به هدف، 10 سانتی متر خطا برود!
نگه داشتن مگسک دقیقا در مرکز روزنه با وجود مات شدن آن در چشم انسان، اگرچه برای تیراندازان حرفه ای که هزاران گلوله شلیک کرده اند طبیعی و آسان می شود، اما برای تیراندازان متوسط و تازه کار که بدنه اصلی نیرو های نظامی را تشکیل می دهند کاری مشکل است.
بدیهیست که با حذف این عنصر و استفاده از سایت های رد دات این مشکل نیز برطرف شده و امکان شلیک دقیق تری فراهم خواهد شد.
⚔ @Iranian_Militarism | HZ
قسمت یازدهم:
🔸️شلیک های دقیق در برد بالاتر
گفته شد که سایت های رد دات از آنجایی که بزرگنمایی به کاربر ارائه نمی دهند، مناسب درگیری های نزدیک و در فواصل کوتاه هستند. اما در واقع این سایت ها نسبت به سایت های مکانیکی، امکان تیراندازی های دقیق تری در برد های بالاتر را نیز ارائه میدهند.
هنگام شلیک به اهداف کوچک و یا در فواصل بالا، به عنوان مثال هدفی به اندازه سر انسان در فاصله 400 متری، هنگام نشانه روی با سایت های مکانیکی حتی با وجود نشانه روی صحیح، هنگام هم راستا شدن مگسک با هدف، هدف کوچک پشت میله زمخت مگسک قرار گرفته و از چشم تیرانداز پنهان می شود. این موضوع ممکن است باعث گم شدن لحظه ای هدف در نظر تیرانداز و همچنین در صورت کوچک تر بودن هدف از مگسک (در این فاصله) کاهش دقت تیراندازی می شود.
با سایت های رد دات اما از یک میله به عنوان مگسک خبری نیست؛ بلکه یک نقطه بسیار ریز (معمولا بین 1 تا 4 MOA) و در عین حال کاملا واضح وجود دارد که نسبت به مگسک راحت تر میتوان اهداف را پشت آن مشاهده کرد.
⚔ @Iranian_Militarism | HZ
قسمت دوازدهم:
🔸️بی نیازی از شعاع سایت (sight radius)
در سایت های مکانیکی سنتی مفهومی وجود دارد به نام شعاع سایت، این عبارت به فاصله ی بین روزنه دید (rear sight) و مگسک (front sight) گفته می شود.
در سایت های مکانیکی هر چه قدر این فاصله بیشتر باشد، امکان تیراندازی دقیق تری برای تیرانداز فراهم خواهد بود، به همین علت است که در سلاح های شکاری و سلاح های تیراندازی مسابقات و المپیکی تا حد ممکن روزنه دید نزدیک به چشم و از سوی دیگر مگسک در انتهای لوله نصب می شود. البته با افزایش این فاصله اگرچه دقت افزایش پیدا می کند اما سرعت نشانه روی و تیراندازی کاهش پیدا می کند.
کمبود شعاع سایت از جمله دلایل مهم دقت پایین در تپانچه ها، مسلسل های دستی، کاربین های کامپکت و به طور کلی سلاح های کوتاه و جمع و جور می باشد.
در سایت های رد دات اما از آنجایی که عملا روزنه و مگسک به یک واحد یکپارچه در قالب سایت رد دات تبدیل می شوند اصلا بحث شعاع سایت مطرح نبوده و تیرانداز بهترین هر دو دنیا را به دست می آورد؛ سرعت موجود در شعاع سایت کم و دقت موجود در شعاع سایت زیاد.
همچنین با سایت های رد دات دیگر محدودیت اجبار به نصب سایت های نشانه روی در نقاط غیر دلخواه برای به دست آوردن شعاع سایت مطلوب برای تیرانداز وجود نداشته و می تواند سایت کوچک رد داتش را در هر نقطه دلخواهی روی سلاح نصب کند.
⚔ @Iranian_Militarism | HZ
قسمت سیزدهم:
نبود پارالکس (دیدگشت)
توضیح مفهوم دیدگشت (Parralax) در سایت های رد دات، در قالب یک متن کمی مشکل است، لذا از چند تصویر برای توضیح بهتر آن بهره می بریم:
تصور اولیه ای که بسیاری از افراد از نگاه درون سایت های رد دات خواهند داشت مانند تصویر فوق می باشد.
همانطور که در تصویر مشاهده می کنید، تصور شده است که در سایت های رد دات به صورتی شبیه به یک دوربین، یک شبکه و یک نقطه قرمز به حالتی ثابت و جامد، دقیقا در وسط لنز قرار دارد که تیرانداز از آن برای نشانه روی استفاده می کند.
این تصور اما تصور بسیار غلطی است و کاملا با نحوه کار واقعی سایت های رد دات تفاوت دارد.
⚔ @Iranian_Militarism | HZ
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
قسمت چهاردهم:
در سایت های رد دات، نقطه ی قرمز و شبکه نشانه روی در واقع به نوعی در چشم تیرانداز متحرک بوده و هماهنگ با زاویه دید تیرانداز هستند. به این معنی که لزوما قرار نیست سر دقیقا در وسط سایت قرار بگیرد تا بتوان از درون آن نشانه روی کرد. بلکه نقطه قرمز به تناسب زاویه نگاه به درون سایت دیده می شود و در واقع نگاه درون یک سایت رد دات بیشتر شبیه به فیلم بالا است.
این موضوع که بخاطر اساس نحوه کار سایت های رد دات و بازتاب نور به چشم انسان وجود دارد به این معنا است که برای نشانه روی در سایت های رد دات نیازی نیست که مانند دوربین ها و یا سایت های مکانیکی، چشم دقیقا در وسط و مقابل سایت قرار بگیرد، بلکه همینکه چشم در راستای کلی سایت هرچند با انحراف قرار بگیرد، شبکه نشانه روی و نقطه قرمز مقابل چشم ظاهر خواهد شد و امکان نشانه روی وجود خواهد داشت.
مسئله اختلاف منظر، دیدگشت یا پارالکس اما اینجا ظاهر می شود؛ پیش از این در مقاله گفته شد که سایت های رد دات را میتوان به سادگی در خانه ساخت و امروزه هم شرکت های زیادی در این عرصه حضور دارند اما تعداد انگشت شماری موفق و نامدار هستند. همچنین گفته شد که برای به دست آوردن برخی امکانات ممکن است قطعاتی به این سایت ها اضافه شوند. یکی از دلایل این اتفاق همین پارالکس هست.
⚔ @Iranian_Militarism | HZ
قسمت شانزدهم:
در صورت استفاده از سایت های رد دات بسیار ساده مانند امثال خانگی، چینی و اسباب بازی، اگرچه سایت رد دات همانطور که بالا توضیح داده شد با وجود انحراف سر، در مقابل چشم نمایان خواهد شد، اما وقتی که تیراندازی انجام شود به دلیل وجود پارالکس زیاد، گلوله به هدف نخواهد خورد!
امروزه سایت های هولوگرافیک شرکت EO tech دارای بهترین و حداقل پارالکس و محصولات جدید ایمپوینت نیز بعضا دارای پارالکس های حداقلی (حدود 2 تا 3 MOA) هستند. و این تنها یک جنبه از تفاوت های سایت های پر کیفیت و پیشرفته نسبت به موارد ساده و بی کیفیت است.
لذا در واقع با در نظر گرفتن نمونه های پر کیفیت سایت های رد دات، می توان نبود دیدگشت یا پارالکس را یک نقطه قوت برای این سایت ها دانست. چرا که نه تنها از آنجایی که شروع نشانه روی می تواند پیش از قرار گرفتن کامل سر پشت سایت انجام شود و طبیعتا سرعت تیراندازی به واسطه آن افزایش یابد بلکه قابلیت بسیار مهم زیر نیز به کاربر داده می شود.
⚔ @Iranian_Militarism | HZ
قسمت هفدهم:
🔸️امکان شلیک از حالات و زوایای سخت
در درگیری های مسلحانه کمتر پیش می آید تیرانداز در حالتی راحت و ایده آل، امکان تیراندازی برایش فراهم باشد. بسیاری از اوقات به سبب نیاز به استفاده از هرگونه سنگر در دسترس، نیاز به درازکش شدن و شلیک در حالات گوناگون، تیراندازی از پشت محل های ناهموار، تیراندازی پشت و زیر خودرو ها و… امکان اینکه چشم دقیقا پشت سایت های نشانه روی قرار بگیرد وجود ندارد و اینجاست که داشتن یک سایت رد دات بدون پارالکس بالا، دقت تیراندازی و کارآمدی تیرانداز در حالات مشکل را دو چندان می کند.
⚔ @Iranian_Militarism | HZ
قسمت هجدهم:
🔸️دید زمینه بسیار بالا
برای توضیح این مفهوم نیز بهتر است از چند تصویر و یک تصور غلط بهره ببریم.
تصور احتمالی بسیاری از افراد از نشانه روی درون سایت های رد دات تصویری مانند عکس شماره ۱ است.
این تصویر اما اگرچه یک تصویر واقعی از یک سایت رد دات واقعی است، در واقع اصلا نشان دهنده خوبی برای نشانه روی واقعی درون سایت های رد دات نیست.
می دانیم که نحوه صحیح نشانه روی با سلاح، نشانه روی با دو چشم باز است. اینکار باعث می شود ما دید زمینه بسیار بالاتری داشته باشیم و دیدمان کاملا به درون سایت نشانه روی محصور نشود.
در دنیای واقعی و با نگاه دو چشم باز در حالتی که تمرکز چشم بر روی هدف و فرای سایت رد دات قرار بگیرد در واقع تصویری که تیرانداز می بیند بسیار شبیه تر به تصویر شماره ۲ است.
همانطور که مشاهده می کنید تصویر دیده شده توسط تیرانداز در واقع بیشتر شبیه به نگاه معمولی و بدون هیچ مانعی درون منظره است که یک شبکه نشانه روی در مرکز آن قرار گرفته است و این، آن دید زمینه فوق العاده ارائه شده توسط سایت های رد دات است که به تسلط محیطی بسیار بالای تیرانداز می انجامد، چرا که دید وی توسط سایت نشانه روی محدود نشده و تمرکز و احاطه بیشتری بر محیط اطراف خود پیدا می کند.
این دید زمینه (field of view) بسیار بالای سایت های رد دات یکی از اصلی ترین برتری های این سایت ها نه تنها در مقایسه با سایت های مکانیکی، بلکه بر دیگر سایت های اپتیکی مدرن است.
⚔ @Iranian_Militarism | HZ
قسمت نوزدهم:
🔸️فاصله مطلوب چشمی (eye relief) بسیار بخشنده
آیا تابحال به درون یک دوربین تلسکوپی نگاه کرده اید؟ اگر تجربه اینکار را داشته باشید احتمالا یادتان هست که بار اول چشمتان بیش از حد به عدسی دوربین نزدیک بوده و همه چیز از درون آن سیاه و یا نامفهوم دیده میشد. سر را که خیلی عقب تر میاورید تصویر نسبتا واضح تر می شود اما بسیار کوچک دیده می شود و اطراف آن را هاله های سیاهی گرفته است. کمی که سر را جلو و عقب می برید کم کم فاصله ای را به دست میاورید که نه تصویر نامفهوم است و نه هاله سیاه اطراف آن است.
به این فاصله ی مناسب قرار گیری چشم از سایت یا دوربین، eye relief می گویند. خبر خوب اما اینکه اگر از سایت های رد دات استفاده کنید تقریبا نیازی به دانستن این مفهوم ندارید چرا که این سایت ها بخشنده ترین نوع اپتیک ها در زمینه فاصله مطلوب چشم هستند و چه سایت را در اول سلاح و چه آن را در انتهای ریل سلاح نصب کنید، اگرچه این نحوه نصب ها هر کدام نقاط ضعف و قوت و تفاوت هایی دارند، اما شما در دیدن سایت و نشانه رویتان هیچ مشکلی نخواهید داشت.
⚔ @Iranian_Militarism | HZ
قسمت بیستم:
🔸️حل مشکل چشم غالب مخالف دست غالب!
همانطور که دست و پای غالب یا اصطلاحا تخصصی برای افراد وجود دارد، چشم تخصصی نیز وجود دارد. مسئله ای که بر خلاف دست یا پای غالب کمتر در زندگی روزمره به چشم میاید اما وقتی کار به تیراندازی میرسد فوق العاده پر اهمیت است.
در اکثر افراد چشم غالب با دست غالب هماهنگ است، اما در تعداد زیادی هم این دو با هم متفاوت هستند. این افراد که به آن ها اصطلاحا cross eye dominant گفته می شود، هنگامی که سلاح را به عنوان مثال با دست تخصصی، دست راستشان برای نشانه روی بالا می آورند، از آنجایی که چشم مخالف یعنی چشم چپشان غالب است، به حالتی بسیار مشکل سر خود را به سمت سلاح خم می کنند تا بتوانند با چشم چپ از سایت های نشانه روی استفاده کنند، کاری که عملا بسیار مشکل بوده و نهایتا افراد بیخیال نشانه روی خواهند شد.
در صورت استفاده از سایت های مکانیکی راه آموزش صحیح این افراد، آموزش استفاده از دست غیر تخصصیشان برای تیراندازی است، آموزشی بسیار مشکل و طولانی که در نهایت هم به کارآمدی دلخواه نخواهد بود.
اما با سایت های رد دات این مشکل تا حد بسیار زیادی بر طرف شده و از آنجایی که 1: سایت همانند روزنه دید نزدیک به چشم نیست و در فاصله عقب تری قرار دارد و 2: تشخیص نقطه قرمز تنهای رد دات برای چشم بسیار آسان است، چشم غیر غالب می تواند زمینه را دیده و چشم غالب متوجه رد دات باشد و این افراد می توانند به حالت عادی و با دست تخصصی خودشان به نشانه روی و تیراندازی بپردازند.
⚔ @Iranian_Militarism | HZ
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📸 IRGC soldiers
⚔ @Iranian_Militarism | MB
🔺 به گروه مباحث نظامی قرارگاه در ایتا بپیوندید 👇
https://eitaa.com/joinchat/1725628871Ca69289bac9
📸 بازدید سردار حمید رضا اشراق معاون هماهنگ کننده فراجا به همراه سردار سرتیپ مهدی معصوم بیگی رئیس بازرسی کل فراجا از یگان تکاوری 112 پلیس ایرانشهر ؛ استان سیستان و بلوچستان
⚔ @Iranian_Militarism | NM
📸 درجات و سلسله مراتب سازمانی مورد استفاده در سازمان حفاظت محیط زیست و محیط بانی
⚔ @Iranian_Militarism | MB
🔹نیروی هوایی کره جنوبی رسما جنگنده F-4 فانتوم را بازنشست کرد.
همچنین تاسیسات تعمیر و نگهداری جنگنده F-35 در کره ساخته خواهد شد و دیگر نیازی به بردن جنگنده ها به کشور های خارجی نیست.
به دلیل اینکه فانتوم بسیار قدیمی است نیروی هوایی قصد دارد از آنها برای تست موشک استفاده کند.
⚔ @Iranian_Militarism | D A
📸 رویت بکارگیری کلاهخود های آهنی M1 مورد استفاده ارتش آمریکا در جنگ جهانی دوم توسط مرزبانان پاسدار و بسیجی سپاه در مناطق عملیاتی شمالغرب کشور
تصویر مربوط به بازدید سردار پورجمشیدیان فرمانده قرارگاه حمزه سیدالشهداء (ع) از پاسگاه های مرزی/منبع خبرگزاری بوکان نیوز
اردیبهشت ماه سال 1403
⚔ @Iranian_Militarism | MB
📸بازدید معاون تربیت و آموزش فراجا سردار حمیدی و معاونت هماهنگ کننده یگان ویژه فراجا از یگان تکاوری ۱۰۶ قطار خنجک واقع در استان سیستان و بلوچستان
⚔ @Iranian_Militarism | NM
تصاویری از نسخهی سفارشی تانک "کرّار" برای نیروی زمینی ارتش که با عنوان T-72/F معرفی شده و تعداد قابل توجهی ازشون در حال گذراندن تستهای عملیاتی در مناطق مختلف کشور هستن.
🇮🇷
@defender_iran
📸 دیدار دوستانه مرزبانان دو کشور ایران و ترکیه در نوار مرزی
⚔ @Iranian_Militarism | D A
📸 سامانه دفاع ساحلی باستیون در بندر طرطوس سوریه
⚔ @Iranian_Militarism | D A
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ובסוף תושמד על ידי האיראנים
🇮🇷 & 🇮🇱
Join us | @Iranian_Militarism •
🔺 حملهی پهپادی به خودروی تروریستها اطراف زاهدان
🔹 طی عملیات پهپادی نیروهای امنیتی در منطقه شورو به سمت سر جنگل در محدوده شهرستان زاهدان خودروی تروریست ها هدف قرار گرفت.
🔸 طی این عملیات موفق ۲ تروریست به هلاکت رسیدند./خبرگزاری فارس
⚔ @Iranian_Militarism | MM
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺 اولین تصاویر منتشره از حمله پهپادی قرارگاه قدس جنوب شرق سپاه به خودروی تروریست ها در اطراف زاهدان
⚔ @Iranian_Militarism | MB
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
گویا خودروی حامل تروریست ها دارای مواد منفجره و تعدادی مهمات بوده که پس از حمله پهپادی به سبب اشتعال توسط آتش سوزی همچنان صدای انفجارهای پی در پی داخل خودرو به گوش میرسید.
در این کلیپ نیز صدای عمل کردن چاشنی گلوله ها به گوش میرسد.
Join us | @Iranian_Militarism •
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
علیٰ رغم اینکه داخل خودروی تروریست ها مهمات و مواد منفجره وجود دارد و همچنان احتمال انفجارات و ترکش وجود دارد شهروندان کنجکاو برای فیلم برداری نزدیک به خطرناک ترین قسمت درگیری شدهاند.
Join us | @Iranian_Militarism
صفحات وابسته به امارت اسلامی افغانستان از دستگیری یک تیم مرزبانی انتظامی ایران در نزدیکی مرزهای افغانستان خبر میدهند.
طالبان و حد داری افغانستان ادعا میکند مرزبانان ایرانی وارد حریم مرزی افغانستان شدهاند.
Join us | @Iranian_Militarism •