⭕️ تثبیت قدرت خرید شاغلان
🔹به نظر میرسد در نبرد ماراتنگونه دستمزد و تورم، این دستمزد بوده که پیروز از میدان خارج شده است یعنی برای تأمین معیشت که مهمترین هدف هر شاغلی است، درآمد کافی ایجاد شده است. محض نمونه اینکه، حالا ۷۵ درصد از افراد جهان در کشورهایی زندگی میکنند که قدرت خرید متوسط دستمزد آنها کمتر از شاغلان ایرانی است.
🔹حالا که دولت سیزدهم برای سومین بار مزد سالانه کارگران را تعیین کرده است، بررسیها حکایت از رسیدن دولت سیزدهم به هدف راهبردی خود دارد. در این مدت دولت توانسته است که دستمزدها را بهگونهای افزایش دهد که از نرخ تورم سبقت گرفته و ضمن افزایش قدرت خرید شاغلان، مانع از تعدیل نیرو یا تعطیلی بنگاهی شود.
🔹در نظر سنجی حقوق و دستمزد (برگزار شده در نیمه دوم اسفند ۱۴۰۲ و نیمه اول فروردین سال ۱۴۰۳) از ۱۰۰ هزار نفر، توسط سایت جاب ویژن که به عنوان بزرگترین مرجع تخصصی شغل در ایران معرفی شده، برخلاف تصور عمومی جامعه، درصد افزایش حقوق دریافتی شاغلان بنگاهها و کارگاههای بخش خصوصی، نهتنها از تورم عقب نمانده است بلکه در سال ۱۴۰۲، ۶ درصد از نرخ تورم بیشتر بوده است.
▪️ جزئیات این #گزارش گروه اقتصادی ایران را اینجا بخوانید
🌐 @irannewspaper
⭕️ پوتین: به غربیها باج نمیدهیم
🔹 ولادیمیر پوتین روز گذشته (سهشنبه ۱۸ اردیبهشت) در مراسم تحلیف پنجمین دوره شش سالهاش بهعنوان رئیسجمهور روسیه شرکت کرد و نمایش قدرت داد، ولی این آیینی بود که توسط امریکا و چند «قدرت» دیگر غربی که با روسها داد و ستدهایی متنوع ازجمله مبادلات اتمی دارند، تحریم شد.
🔹 پوتین روز گذشته در مراسم تحلیف خود متذکر شد که راه هیچگونه گفتوگویی را با غربیها به روی خود نمیبندد، ولی افزود که به هیچ شکل تسلیم حرف زور نخواهد شد و روسیه را آنطور هدایت میکند که به نفع ملت آن باشد و نه آنطور که غربیها میخواهند.
🔹 در ماه مارس ۲۰۲۴ (اسفند ۱۴۰۲) بود که پوتین دوره تازه انتخابات ریاست جمهوری روسیه را فتح کرد ولی مخالفان او در غرب در پروپاگاندایی سازماندهی شده تذکر دادند که رقبای پوتین در این انتخابات همگی تحت فشارهای مضاعفی قرار داشتند و دو نفر از آنها که مخالف جنگ روسیه با اوکراین و خواستار پایان هرچه سریعتر آن هستند به کلی از چرخه انتخابات کنار گذاشته شدند و دلیل آن در رسانهها بعضی مشکلات اداری و اجتماعی عنوان شد.
◼️ جزئیات این #گزارش گروه جهان ایران را اینجا بخوانید
🌐 @irannewspaper
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #ایران_ویدئو | راز انتشار فایل گفتوگوی محرمانه ظریف فاش شد
🔹 روایتی از فایل صوتی گفتوگوی ظریف که در اردیبهشت ماه ۱۴۰۰، در آستانه برگزاری سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، با مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری از شبکه ضدایرانی اینترنشنال منتشر شد.
◼️ جزئیات
🌐 @irannewspaper
⭕️ عقلانیت انقلابی
✍🏻 حسامالدین برومند/سردبیر
🔹 گفتوگوی تلویزیونی شب گذشته (۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۳) آقای رئیسجمهور با مردم حاوی موضوعات و نکات متعدد در حوزههای مختلف سیاسی، سیاست خارجی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی بود، اما نکته کلیدی و راهبردی که به زعم نگارنده قابل تأمل ویژه است، مسأله «عقلانیت انقلابی» بود که جناب رئیسجمهور بدان پرداخت. واقعیت آن است که در ادواری از حکمرانی برخی دولتها شاهد بودیم که به اسم عقلانیت، هم از اصول انقلابی و ارزشی فاصله میگرفتند و هم در نهایت خروجی تصمیمات، در جهت منافع ملی نبود!
🔹 به اسم عقلانیت، اقتصاد را به مذاکره و سیاست خارجی گره زدند و علاوه بر اینکه اقتصاد را شرطی کردند؛ سالها کشور را معطل کردند و در نهایت برجامی را خلق کردند که فرجام آن به اذعان یک مقام ارشد در دولت اعتدالیون برابر شد با «تقریبا هیچ»! به اسم عقلانیت، قرار بود هم چرخ هستهای بچرخد و هم چرخ اقتصاد، ولی آنچه که اتفاق افتاد بتنریزی در اراک برای تعطیلی فعالیت هستهای بود و بدتر از آن اقتصاد هم به نقطهای رسید که رشد اقتصادی معمولاً بر مدار صفر درجه یا کمی کمتر و بیشتر از آن بود. امروز همه آمارها نشان میدهد دهه ۹۰، دهه عقبافتادگی اقتصاد بوده است.
🔹 به این لیست ناکارآمدی در دهه ۹۰ میتوان موارد متعددی در حوزههای اقتصادی، سیاسی و سیاست خارجی اضافه کرد، ولی سؤال مهم این است که مشکل اصلی کجا بود که عقلانیت ادعایی در دولتهای قبلی منجر به گرهگشایی از زندگی مردم نشد و نتوانست منافع ملی را در میدان عمل بر صدر بنشاند؟
جزئیات
🌐 @irannewspaper
⭕️ #ایران_گرافی | تدابیر واکنش دولت در برابر شایعات توزیع روغن مسموم
اینجا بخوانید
🌐 @irannewspaper
⭕️ چند روایت کلیدی از وعده صادق
✍🏻 احسان صالحی/سرپرست مؤسسه ایران
سخنان رئیسجمهور درباره عملیات وعده صادق در گفت و گوی تلویزیونی سهشنبه شب حاوی چند روایت قابل توجه و مسیرساز بود:
🔹 ۱- روایت ملی: آقای رئیسی در سخنان خود یک روایت ملی و اجماعساز بیان کرد. برخلاف برخی اسلاف که در روایت دستاوردها، مردم و جامعه را دو دسته میکردند و با قطببندی و مقابل هم قرار دادن مردم، به دنبال روایت فتح بودند، رئیسجمهور به درستی پیروزی و دستاورد اخیر را پیروزی ایران و همه مردم، و آن را ناشی از اجماع ملی و مایه غرور ملی خواند. نظرسنجیهای انجام شده در این مدت هم نشان میدهد که این روایت، روایتی کاملاً سرراست و واقعی است و اکثریت مطلق جامعه از این اتفاق شکوهمند احساس غرور میکنند.
🔹 ۲- روایت همگرایی و همافزایی: در عملیات وعده صادق، جلوه درخشانی از همگرایی و همافزایی ارکان مختلف از میدان تا دیپلماسی خلق شد. شورای عالی امنیت ملی در جایگاه تراز خود یعنی هماهنگ کننده این اقدام تاریخی قرار گرفت. این در حالی است که در دولت قبل، رئیس این شورا که باید رکن هماهنگی و تسهیلگر اجرای تصمیمهای کلیدی میبود، گاه به عامل اختلاف و توقف تبدیل میشد و این باعث شده بود که شورای عالی امنیت ملی در بزنگاهها از جایگاه تراز خود فاصله بگیرد. آقای رئیسی در سخنان خود به هماهنگی و همافزایی در عملیات وعده صادق بهعنوان یک تجربه موفق برای تکرار موفقیتهای برخاسته از هماهنگی استناد کرد و البته که همه این هماهنگیها تحت تدابیر رهبر معظم انقلاب شکل گرفت.
جزئیات
🌐 @irannewspaper
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸 قابی متفاوت از دیدار اعضای تیم ملی فوتسال با رهبر انقلاب
🔅 سریع، صریح و دقیق در «ایرانِ فوری»
🔰@iranefouri
واکاوی دلایل فقر فرهنگی در فوتبال
⭕️ همـــــه ما مقصـــــریم
✍🏻 داوود عطایی
🔹 این روزها بحث فرهنگ هواداری و اصولاً فرهنگسازی و ایجاد بستر مناسب برای هواداران فوتبال در ورزشگاهها داغ شده است. فارغ از اتفاقات اخیر که تلنگری به مسئولین ورزش و فوتبال کشور بود، سؤال اساسی این است که در دو دهه اخیر در ورزش و بویژه در فوتبال در حوزه فرهنگی و به صورت خاص در موضوع فرهنگ هواداری چه کاشتهایم که انتظار داریم محیط مناسب و امن فرهنگی و اجتماعی برای حضور خانوادهها، کودکان، نوجوانان و بانوان در ورزش فراهم شود؟
🔹 کسانی که از نزدیک فوتبال باشگاهی و دنیای هواداری بویژه نحوه طرفداری دو آتشهها را میشناسند، به خوبی میدانند از سالیان دور بازیکنان و اعضای کادر فنی تیمهای میهمان در خانه حریفان در برخی شهرستانها با چه شرایطی روبهرو هستند. کم ندیده و نشنیدهایم که پس از پیروزی تیم میهمان در برخی از شهرستانها چه اتفاقات ناخوشایندی برای تیمها میافتد.
🔹 سالیان طولانی از رقابتهای لیگ برتر و لیگ دسته اول میگذرد اما در هیچ کدام از باشگاههای لیگ برتر و لیگ آزادگان به معنای واقعی کلمه معاونت فرهنگی یا کمیته فرهنگی و البته کانون هواداران قوی، منسجم و با تشکیلات تعریف شده فرهنگی نداریم. حدود ۱۵ سال پیش پزشک متخصص ساکن اروپا در دفتر روزنامه با نگارنده تماس گرفت و بشدت از نحوه برخورد طرفداران تیم ملی فوتبال دلگیر و ناراحت بود.
◼️ جزئیات این #گزارش گروه ورزشی ایران را اینجا بخوانید
🌐 @irannewspaper
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #نماهنگ | دور همی پدر دختری/ رئیسجمهور امروز در جمع دختران عزیز ایرانزمین حاضر شد
🔅 سریع، صریح و دقیق در «ایرانِ فوری»
🔰@iranefouri
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 هر کاری به نفع مردم است انجام دهید، نگران ریزش رای و محبوبیت نباشید...
🌐 @irannewspaper
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 در روزنامه ایران فردا چه مطالبی خواهید خواند؟
🔹 هر شب در بخش «ایران فردا» مروری میکنیم بر آنچه که خبرنگاران روزنامه ایران به آن در شماره فردا پرداختند.
🔹 این بخش هر شب همین حوالی در صفحات مجازی روزنامه ایران منتشر میشود.
🌐 @irannewspaper
⭕️ صفحه اول روزنامههای موسسه فرهنگی مطبوعاتی ایران
پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۳
در شماره امروز روزنامه ایران میخوانید:
🔹 ۴۵ کرسی سرنوشت ساز
🔹 رشد ۲۰درصدی نفت بدون برجام و خارجیها
🔹 افتتاح بزرگترین کتابخانه منطقه در ایران
🔹 جنگ با ادعای مذاکره
🌐 @irannewspaper
⭕️ *امروز پنجشنبه*
🔹 ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۳
🔹 ۳۰ شوال ۱۴۴۵
🔹 ۹ مه ۲۰۲۴
🌐 @irannewspaper
⭕️ جنگ با ادعای مذاکره
🔹به گزارش رسانههای رژیم صهیونیستی، سران این رژیم هرچند طرح پیشنهادی مصر و قطر را قبول نکردهاند، اما در عین حال دیروز درصدد اعزام هیأتی برای بحث درباره آن بودند و مدعی شدند، حاضر به ادامه مذاکره هستند.
🔹این ادعا در حالی مطرح شد که یک منبع آگاه در جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) با اشاره به آغاز دور جدید مذاکرات برای برقراری آتشبس در نوار غزه هشدار داد: در صورت تغییر در طرح پیشنهادی آتشبس توسط میانجیها، این جنبش ممکن است از مذاکرات خارج شود.
🔹به جز عرصه سیاسی و دیپلماتیک، در عرصه میدانی هم حمله به رفح با مقاومت گروههای فلسطین همراه بوده است؛ چنان که در دویست و پانزدهمین روز نبرد غزه، در حالی که منابع پزشکی فلسطینی اعلام کردند ۳۵ شهید و ۱۲۹ زخمی ظرف ۲۴ ساعت گذشته به بیمارستان الکویت در رفح منتقل شدند، بالگردهای رژیم صهیونیستی به مناطق شرقی رفح حمله کردند.
▪️ جزئیات این #گزارش گروه جهان ایران را اینجا بخوانید
🌐 @irannewspaper
⭕️ از نمایشگاه ۱۹۸۱ فرانکفورت تا نمایشگاه ۱۴۰۳ تهران
یادداشت محمدمهدی اسلامی، سرپرست انتشارات مؤسسه ایران
🔹این روزها در جنگ اوکراین، غزه و... بارها شاهد بودهایم نه تنها فاصله انتشار سی ساله اسناد نقض میشود که حتی با درز دادن اطلاعات به صورت لحظهای به رسانهها از سوی دستگاههای امنیتی مواجه هستیم؛ اقدامی که از نمایش اشراف اطلاعاتی به مثابه یک سلاح یا ابزار قدرت استفاده میکند.
🔹از این رو دسترسی به اطلاعات بسیاری از حوادث در اطلاعات آشکار چنان است که با تورق مطبوعات و رصد رسانههای وقت، رخدادنگاری از پروندههای جاسوسی مهم نیز دشوار نیست.
🔹طبعاً بخشی از «جهاد تبیین» که از سوی رهبر حکیم انقلاب اسلامی واجبی فوری و قطعی اعلام شد، تشریح واقعیات همین فرازهای تاریخی است. در این میان، «انتشارات ایران» در دو سال گذشته تلاش کرده است با انتشار حدود ۲۰۰ عنوان کتاب و مجلات تخصصی که بخش عمده آن ذیل مأموریت «جهاد تبیین» تعریف شده است، در حد مقدورات محدود خود این کاستی را جبران نماید.
▪️ جزئیات این #یادداشت را اینجا بخوانید
🌐 @irannewspaper
⭕️ تمدید مصوبه کمیته مداخلات ارزی بانک مرکزی برای کنترل نوسانات
🔹جلسه شورای عالی هماهنگی اقتصادی عصر دیروز به ریاست دکتر رئیسی برگزار شد و دو مصوبه به تصویب رسید.
🔹در این جلسه با توجه به لزوم تمدید مصوبه کمیته مداخلات ارزی بانک مرکزی مبنی بر اعطای اختیارات لازم به این بانک برای مداخله در بازار ارز و کنترل نوسانات ارزی، اعضای شورای عالی هماهنگی اقتصادی با تمدید این مصوبه موافقت کردند.
🔹همچنین با توجه به لزوم تأمین مالی منابع مربوط به طرح ۵۵۰ هزار هکتاری خوزستان، شورای عالی هماهنگی اقتصادی، «بند (م) تبصره (۲) قانون بودجه ۱۴۰۲» مبنی بر اعطای مجوز برای برداشت منابع مالی مورد نیاز این طرح از محل واگذاری سهام دولت در شرکت توسعه نیشکر را برای سال ۱۴۰۳ تمدید کرد.
▪️ جزئیات این #گزارش گروه سیاسی ایران را اینجا بخوانید
🌐 @irannewspaper
⭕️ نخستوزیر پاکستان پیگیر توافقات با ایران
🔹شهباز شریف نخستوزیر پاکستان در نشست دیروز کابینه خود، دستور اجرای هرچه سریعتر توافقات اقتصادی و انرژی بین تهران و اسلامآباد را صادر کرد.
🔹وی با بیان دستاوردهای سفر دکتر رئیسی، رئیس جمهور ایران به پاکستان گفت: روند اجرای توافقاتی که در جریان سفر آقای رئیسی به پاکستان صورت گرفته است، هرچه سریعتر باید آغاز شود.
🔹در جریان سفر آقای رئیسی به پاکستان هشت توافقنامه و تفاهمنامه همکاری بین ایران و پاکستان در حوزه های اقتصادی، امنیتی و انرژی بین دو کشور امضا شده بود.
▪️ جزئیات این #گزارش گروه سیاسی ایران را اینجا بخوانید
🌐 @irannewspaper
⭕️ افکار عمومی امریکا علیه کمک تسلیحاتی به تل آویو
🔹به گزارش فرانسپرس، امریکا پس از درنظر گرفتن جدیدترین شرایط پرالتهاب غزه تصمیم گرفت که فعلاً از ارسال محموله بعدی سلاحهای مخرب خود به تلآویو خودداری کند و همه چیز را به یک تصمیمگیری نهایی در روزهای بعدی موکول کند.
🔹از این طریق هم اسرائیل تجهیزات کافی برای حمله تازهاش در منطقه را در اختیار نخواهد داشت و هم با انجام این کار پیامی صریح به بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر افراطی اسرائیل درخصوص به تأخیر انداختن حمله مورد بحث داده میشود تا او وادار به تجدیدنظر در اینباره شود. یک مقام مطلع در پنتاگون که مایل نبود نامش فاش شود، گفت: «شرایط موجود ما را به این نتیجه رساند که محموله جدید سلاحهای سنگینمان را به اسرائیل نفرستیم و منتظر تحولات بعدی بمانیم.»
🔹به گزارش رویترز، کشتی حامل کمکهای نظامی جدید واشنگتن که حرکت آن به سوی تلآویو متوقف شده، دربردارنده تسلیحات سنگین و مرگبار موسوم به جیدامز (Jdams) هم بوده که ساخت شرکت بویینگ امریکاست که علاوه بر هواپیماهای مسافربری، سلاحهای سنگین تهاجمی برای عرصههای جنگی هم میسازد. در این کشتی انواع بمبها و مواد منفجره کوچکتر هم وجود دارد و رادارهای جنگی نیز مشاهده میشود.
▪️ جزئیات این #گزارش گروه جهان ایران را اینجا بخوانید
🌐 @irannewspaper
⭕️ شانههای تهران سبک میشود؟
گفتوگو با دکتر حسین ایمانی جاجرمی، جامعهشناس شهری
🔹براساس گفتههای احمد وحیدی وزیر کشور، موضوع تقسیم استان تهران توسط دولت در دست بررسی است که البته نیاز به تصویب در مجلس دارد. بر این اساس و به استناد حرفهای مسئولان، احتمال دارد تهران به سه استان تقسیم شود که علاوه بر پایتخت، تهران شرقی به مرکزیت ورامین و تهران غربی به مرکزیت شهریار، تشکل و ساختار سیاسی خود را خواهند داشت.
🔹پایتخت جنبههای گوناگون سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و حتی امنیتی دارد، با اینکه ۱۵ درصد از جمعیت کشور در تهران زندگی میکنند حدود ۲۶ درصد تولید ناخالص داخلی کشور متعلق به آنهاست. یعنی تهران شهری با ارزش افزوده بالاست و نباید تضعیف شود، ولی شکی نیست که باید مشکلات را هم حل کنیم و این قابل درک است.
🔹به نظرم مراکز اطراف به اندازه تهران روند توسعه را طی نکردهاند، اما راه این است که سازکارهای مشترکی مثل شورای منطقه تهران یا شهرداری مناطق تهران و مواردی از این دست ایجاد کنیم که همه مکانهای اطراف تهران هم در آن نماینده داشته باشند که قطعاً منافع زیادی هم برای این مناطق و هم برای تهران خواهد داشت.
▪️ جزئیات این #گفتگو گروه اجتماعی ایران را اینجا بخوانید
🌐 @irannewspaper
⭕️ جریانسازان دلار تلگرامی!
🔹معاون صنایع عمومی وزارت صمت، ۱۰ انجمن صنعتی درباره نرخ ارز را منتسب به جریان تورمساز خواند و گفت: انرژی و کارگر را با دلار ۱۵هزار تومانی دریافت میکنند اما ارز را میخواهند ۶۰هزار تومان بفروشند.
🔹شرکتی که تولیدش کمتر شده چرا سودش زیاد شده است؟ این سؤال بنده باعث ناراحتی بسیاری شده بود، اما واقعاً ۱۰۵ همت سود چه معنایی میدهد؟ اصلاً چه مشکل بزرگی وجود داشت که به رهبری نامه نوشتهاند؟ از این بیشتر میخواستند سود کنند؟ اگر صنایع پایین دست این موضوع را مطرح میکردند، مشکلی نیست اما نه صنایع بالادست.
🔹محمدمهدی برادران با اشاره به دخالت بیمورد بورس کالا در این موضوع، تأکید کرد: بورس کالا یک شرکت خصوصی است و نباید در حوزه سیاستگذاری دولت وارد شود که در این صورت تخلف آن محرز است. بورس کالا کارمزدش را بگیرد تا در آن بستر معاملات انجام پذیرد.
▪️ جزئیات این #گزارش گروه اقتصادی ایران را اینجا بخوانید
🌐 @irannewspaper