⭕️ حرم شاه عبدالعظیم در جنوب تهران و در شهر ری قرار دارد. این حرم، آرامگاه «عبدالعظیم حسنی» از نوادگان امام حسن (ع) است که با نام شابدلعظیم نیز معرفی میشود. بقعهای زیارتی که بسیاری از علمای دینی و افراد شهیر دیگر در این مکان و در جوار ضریح و رواقهایش به خاک سپرده شدهاند.
شاید برایتان جالب باشد که بدانید حرم شاه عبدالعظیم قدمت دور و درازی دارد و تاریخ ساختش به دورههای ایلخانی، صفوی و قاجار بازمیگردد. این حرم همچنین از بخشهای متنوعی تشکیل شده است که سر زدن به تک تک آنها به چند روز زمان احتیاج دارد. بیشتر این بخشها در زمان حکومت قاجار ساخته شده و به حرم اصلی اضافه شدند.
🟩@iranziiba | #ایران_زیبا
🟨@iranziiba | #ایران_زیبا
IRANZIBA | ایران زیبا
⭕️ حرم شاه عبدالعظیم در جنوب تهران و در شهر ری قرار دارد. این حرم، آرامگاه «عبدالعظیم حسنی» از نوادگ
⭕️ حضرت عبدالعظیم حسنی کیست؟
مجموعه زیارتی حرم شاه عبدالعظیم
عبدالعظیم حسنی یکی از علمای شیعه است که جد چهار نسل قبل او به امام حسن مجتبی برمیگردد.
به استناد مدارک تاریخی، عبدالعظیم حسنی یکی از علمای شیعه است که جد چهار نسل قبل او به امام حسن مجتبی برمیگردد. وی در زمان زندگیاش بسیاری از احادیث معصومین را ثبت کرد و به نسلهای بعدی انتقال داد.
با این حال درباره دوران زندگی وی داستانها و روایات متعددی وجود دارد. مثلا برخی علما میگویند که عبدالعظیم حسنی در زمان امام رضا و امام جواد زندگی میکرده و در زمان امام هادی فوت کرده است. برخی دیگر نیز معتقدند که وی از اصحاب امام حسن عسگری بوده و به دلیل فشارهای حکومت بنیعباس علیه شیعیان، مدتی را بهصورت پنهانی در میان مردم مدینه، بغداد و سامرا زندگی کرده است.
🟩@iranziiba | #ایران_زیبا
🟨@iranziiba | #ایران_زیبا
IRANZIBA | ایران زیبا
⭕️ حضرت عبدالعظیم حسنی کیست؟ مجموعه زیارتی حرم شاه عبدالعظیم عبدالعظیم حسنی یکی از علمای شیعه است ک
⭕️ روایات متفاوتی نیز درباره مهاجرت عبدالعظیم حسنی به ری وجود دارد. برخی داستانها حاکی از آن هستند که این عالم شیعه به دستور امام هادی و برای فرار از آزار حکومت بنیعباس از سامرا به ری مهاجرت کرده است. برخی دیگر از روایات نیز ذکر کردهاند که عبدالعظیم حسنی بعد از زیارت حرم امام رضا، در سردابی در شهرری ساکن شد.
پس از سکونت عبدالعظیم حسنی در شهرری، شیعیان به تدریج متوجه حضور او در این منطقه شدند و به دیدارش آمدند. او تا زمان مرگ در این منطقه زندگی کرد و در همین جا دفن شد.
🟩@iranziiba | #ایران_زیبا
🟨@iranziiba | #ایران_زیبا
IRANZIBA | ایران زیبا
⭕️ روایات متفاوتی نیز درباره مهاجرت عبدالعظیم حسنی به ری وجود دارد. برخی داستانها حاکی از آن هستند
⭕️ آنطور که اسناد تاریخی میگویند، حضرت عبدالعظیم در سال ۲۵۰ به ری آمد تا دین اسلام را ترویج کند. او به صورت مخفیانه در این شهر زندگی کرد و سر انجام در سال ۲۵۴ یا ۲۵۵ هجری قمری از دنیا رفت. با مرگ وی، مردم شهر پس از خاکسپاری برای او قبهای ساده بنا کرده و حضرت را در باغی بیرون از شهر ری به نام «دروازه باطان» به خاک سپردند.
در نیمه دوم قرن سوم هجری قمری، بنای اولیه آرامگاه احداث شد و در قرن چهارم هجری قمری و زمان حکومت دیلمیان، تعمیراتی روی آن صورت گرفت. سالها بعد و در دوره سلجوقیان، سردر ورودی حرم به احداث رسید و ساختمان اصلی بقعه و گنبد نیز شکل گرفت. این سردر آجری هنوز هم در بخش شمالی حرم به چشم میآید و یکی از قدیمیترین بناهای اینجا شناخته میشود.
🟩@iranziiba | #ایران_زیبا
🟨@iranziiba | #ایران_زیبا
IRANZIBA | ایران زیبا
⭕️ آنطور که اسناد تاریخی میگویند، حضرت عبدالعظیم در سال ۲۵۰ به ری آمد تا دین اسلام را ترویج کند. او
⭕️ تاریخچه حرم شاه عبدالعظیم در دوران صفویان
تاریخچه بارگاه حضرت عبدالعظیم حسنی
بخش زیادی از تغییرات حرم شاه عبدالعظیم در زمان شاه طهماسب صفوی صورت گرفت.
در دوران سلجوقی و تیموری، تلاشهای زیادی در راستای بازسازی و بهبود وضعیت آرامگاه صورت گرفت. با این حال بخش زیادی از تغییرات حرم شاه عبدالعظیم در زمان شاه طهماسب صفوی انجام شد. در این دوره بنای آرامگاه وسعت زیادی پیدا کرد و دارای شکوه و جلال خاصی شد. بناهایی مانند صحن اصلی و مسجد شمالی، رواق و مسجد زنانه از مهمترین آثار دوره صفوی به شمار میروند.
🟩@iranziiba | #ایران_زیبا
🟨@iranziiba | #ایران_زیبا
IRANZIBA | ایران زیبا
⭕️ تاریخچه حرم شاه عبدالعظیم در دوران صفویان تاریخچه بارگاه حضرت عبدالعظیم حسنی بخش زیادی از تغییرا
⭕️ گنبد و مناره های حرم شاه عبدالعظیم
گنبد و مناره های حرم شاه عبدالعظیم
دو مناره بلند و باشکوه حرم شاه عبدالعظیم در زمان ناصرالدین شاه ساخته شدهاند.
اولین و مهمترین بخش حرم شاه عبدالعظیم، گنبد این بقعه متبرک است. سازه اولیه این گنبد به صورت مخروطی یا هرمی بود و سپس در دوره سلجوقیان به شکل مدور طراحی شد. در دوران صفویان قسمتهای داخلی و بیرونی گنبد با هنر نقاشی و کاشیکاری زینت یافت و روکش طلا در دوران ناصرالدین شاه جلوه دیگری به این بنا داد.
دو مناره بلند و باشکوه حرم شاه عبدالعظیم نیز در زمان ناصرالدین شاه ساخته شد. منارههایی با ۳۳ متر ارتفاع که در دو طرف ایوان شمالی حرم به احداث رسیدند. در داخل این منارهها، پلههایی برای بالا رفتن و رسیدن به بخشهای فوقانی حرم وجود دارد.
🟩@iranziiba | #ایران_زیبا
🟨@iranziiba | #ایران_زیبا
⭕️ طبیعت بهاری دره چریک یا چریش در درگز خراسان رضوی
🟩@iranziiba | #ایران_زیبا
🟨@iranziiba | #ایران_زیبا
📸جاده پونل به خلخال
https://eitaa.com/joinchat/1978859860C11c3d6ba14
⭕️ هارمونی رنگ های زیبای پائیزی در بلوار طاق بستان کرمانشاه
https://eitaa.com/joinchat/1978859860C11c3d6ba14