eitaa logo
اداره کل پژوهش‌های اسلامی رسانه
208 دنبال‌کننده
1.6هزار عکس
4 ویدیو
867 فایل
راه ارتباطی با ما: تلفن: 02532915510 سامانه‌ پیامک: 30000255 فضای مجازی: @irib_irc وب سایت: www.irc.ir
مشاهده در ایتا
دانلود
📌 فصلنامه سیاحت غرب، شماره 180؛ ویژه‌نامه هوش مصنوعی از نظر برخی رهبران جهان، تسلط به هوش مصنوعی به‌منزله وسیله‌ای برای حکمرانی بر جهان است. امروزه، کشورهای مختلف در زمینه به‌کارگیری علوم شناختی، به‌ویژه هوش مصنوعی و به‌کارگیری آن در زمینه نظامی با یکدیگر در حال رقابت هستند. براین‌اساس هر کشوری که بتواند در زمینه هوش مصنوعی پیشرو باشد، در واقع، می‌تواند بر دنیا حکمرانی کند. همه کشورها از اهمیت هوش مصنوعی آگاه‌اند و در این حوزه با هم رقابت دارند. هوش مصنوعی نیز مانند هر فناوری دیگری همچون تیغ دو لبه است، بنابراین نگرانی ها و دغدغه‌ هایی را برای حاکمان کشورها به‌وجود آورده است. بررسی بعضی از مسائل و چالش های مرتبط با این پدیده عالم‌گیر، که اذهان بسیاری از کارشناسان را به خود مشغول کرده، از موضوعات مهمی است که در این شماره از سیاحت غرب به آن پرداخته شده است.
📌 بررسی انطباق برنامه‌های رسانه ملی با مبانی دینی پژوهش حاضر در پاسخ به اين پرسش که برنامه‌هاي پرمخاطب ديني صداوسيما تا چه میزان با اصول و سياست‌هاي ديني رسانه ملی انطباق دارند، با ارزیابی قسمت‌های منتخب نه برنامه پرمخاطب ديني پخش‌شده در سال 1399 (شامل آفتاب شرقي، دعوت، اين شب‌ها، پرسمان، مخاطب خاص، زندگي پس از زندگي، سمت خدا، هشتگ دين و کوي محبت) بر اساس شاخص‌هاي مستخرج از سياست‌هاي ديني صداوسيما به روش تحليل محتواي کمي انجام شد. يافته‌ها نشان داد که شاخص‌هاي سلبی مرتبط با سياست‌هاي ديني در برنامه‌هاي منتخب به ميزان 100 درصد و شاخص‌‎های ایجابی به میزان 47 درصد و در مجموع، 73 درصد رعایت شده‌اند که بر اساس طیف لیکرت، بسیار مناسب ارزیابی می‌شود.
📌 فصلنامه ساحت، شماره 14؛ ویژه‌نامه امید و رسانه یکی از مؤلفه‌های اعتقادی مهم در آموزه‌های دین مبین اسلام، داشتن امید به خداوند و یاری‌خواستن از او در کنار تلاش و کوشش است. این موضوع که در روان‌شناختی ریشه دارد، در حركت چرخ هاى زندگى و پیشرفت در جنبه هاى مادى و معنوى بشر، نقش بسیار مهمى ایفا می‌کند و آثار و کارکردهای مختلف فردی و خانوادگی و اجتماعی متنوعی به دنبال دارد. ضرورت این مسئله زمانی بیشتر آشکار می شود که بدانیم ایجاد یأس و ناامیدی، از مهم‌ترین شگردهای دشمن در عصر حاضر و بخشی از جنگ نرم است. در این شماره از نشریه تلاش شده دستمایه‌های برنامه‌سازی، باتوجه‌به نیاز محتوایی و پژوهشی برنامه‌سازان در موضوع امید و رسانه، تقدیم اهالی رسانه شود.
ششم مهر ماه : روز جهانی جهانگردی 📗رسانه ملی و توسعه گردشگری گردشگري يکي از عوامل شکل‌گيري هويت فرهنگي و بروز سبک زندگي ديني است. گردشگري کنشي رفتاري است که در تعامل انسان با ساحت‌هاي چهارگانه انسان‌ها، حيوانات، گياهان و جمادات، امکان بروز مي‌يابد. گردش در مقام کنشي اجتماعي، علاوه بر جنبه سياحتي و تفريحي، از جنبه فرهنگي و جامعه‌شناختي نيز مهم و درخور توجه است. در اثر پيش رو، مؤلف تلاش دارد با عرضه الگويي هرچند مختصر از نگرش دين اسلام و مکتب تشيع به گردشگري و سفر، ميزان اثرگذاري و نقش‌آفريني رسانه را در اين حوزه و کاستي‌هاي موجود را بررسي کند و راه‌کارهايي در اين زمينه پيشنهاد دهد. متأسفانه به گردشگري در کشور ما بيشتر از جنبه اقتصادي و صنعتي آن توجه و از تأثير و تأثرات فرهنگي حاصل از تعامل گردشگر با افراد بومي مناطق گردشگري، غفلت شده است؛ در حالي که هجمه فرهنگي اين صنعت، هزينه‌هايي به مراتب بيشتر از درآمد گردشگري، بر کشور، تحميل مي‌کند. http://pajuhesh.irc.ir/product/book/show.text/id/1932