🎥چند فیلم دیگر جشنواره فجر
🔹از حواشی جشنواره پیرامون برخی فیلمهای راهیافته و راهنیافته به مسابقه، حرفوحدیثهای تقلب در آراء مردمی و حذف سیمرغ آن، انصراف فیلم ملاقات خصوصی و لو رفتن برندگان سیمرغ قبل از مراسم اختتامیه و سایر حواشی که مسبوق به سابقهاند و خوراک خوبی برای رسانهها و اتلاف وقتی برای سایرین محسوب میشوند که بگذریم، کمی از چند فیلمی که صحبتی از آنها نشد، میگوییم:
🎞فیلم «ضد» با موضوع منافقین و حادثه بمبگذاری هفتم تیر سال ۱۳۶۰، که محمدرضا شفیعی؛ تهیه کننده آن، مدعیست فیلم را در پاسخ به مطالبه مقام معظم رهبری ساخته است، از فیلمهای مهم جشنواره بود. قطعا راجع به این فیلم به صورت مفصل خواهیم گفت و در این متن تنها به این توصیه اکتفا میکنیم که با دقت بیشتری باید پیرامون این فیلم حرف زد و نظر کسی را رد یا تائید کرد...
🔔ادامه مطلب را در نشانی زیر مطالعه کنید👇👇
http://roubesh.ir/1400/11/26/film-fajr
📡 روبش/وایپ را در پیامرسانها دنبال کنید
@irwipe
وایپ
🔴معضل فتوکال و نشست رسانهای فیلمها
🎥چهلمین جشنواره فیلم فجر به رسم سالهای گذشته فرش قرمز نداشت، با این حال مراسم فتوکال قبل از پخش فیلمها در مکان مشخصی در خانه جشنواره برگزار شد، عکاسانی که با داد و فریاد از بازیگران و عوامل فیلمها میخواهند تا به دوربینهایشان نگاه کنند و ژشت پیشنهادی آنها را بگیرند. هیاهوی عکاسان برای گرفتن عکس و انتشار آن، سلبریتیها را هم به وجد میآورد تا برای گرفتن مهمترین عکسهای خود، این مراسم را جدیتر بگیرند و با سروشکلی متفاوت در جشنواره حاضر شوند.
🔔بنابراین مسئولان جشنواره برای ارتقا سطح جشنواره و کاهش حاشیههای گاها پررنگتر از متن در فتوکال، باید تدبیری برای تعداد و سطح دسترسی عکاسان کنند.
⛔️نکته مهم دیگر؛ سطح کیفی نشستهای عوامل فیلمها با اصحاب رسانه و منتقدان است که بسیار قابل تأمل بوده و نحوه برگزاری آن نیاز به بازنگری جدی دارد.
سطح پایین نشستها از یک سو به سوالات بیارزشی برمیگردد که برخی، از عوامل فیلمها میپرسند و از سوی دیگر به سیاست برگزاری آرام نشستها از سوی مسئولان و مجری نشستها.
هر دو عامل در یک جهت عمل میکنند تا زمان جلسه مهربانانه به اتمام برسد و با سانسور و حذف سوالات و پرسیدن سوالاتی مانند؛ خانم/آقای فلان چگونه بازی، تدوین، گریم، صحنه آرایی، طراحی لباس و...کردید و...، وقت جلسه را به اتمام برسد و زمانی برای سوالات جدیتر باقی نماند.
🔔با این حال مدیران جشنواره اگر میخواهند سطح رویداد رشد یابد و همچنین با طرح سوال از ابهامات پیرامون فیلمها، حقی از عوامل فیلم ضایع نشود و اخبار صحیحی منتشر شود، باید در ارتقا سطح نشست رسانهای فیلمها تدبیری بیندیشند تا خبرنگاران دغدغهمندتر و منتقدان در جلسات شرکت کنند.
📡 روبش/وایپ را در پیامرسانها دنبال کنید
@irwipe
🎭جشنواره تئاتر فجر؛ نمایش غلامرضا لبخندی
⁉️هدف شهرداری تهران برای حمایت از کهبد تاراج چیست؟
«کهبد تاراج» نویسنده و کارگردان نمایش «غلامرضا لبخندی» از نمایشهای صحنهای در چهلمین جشنواره تئاتر فجر است.
نمایش با راز و نیاز پدری با امام رضا(ع) آغاز میشود، پدری که نگران آینده فرزندیست که در راه دارد و برایش «عاقبتبهخیری» میخواهد و او را «نذر» امام میکند! فرزندی که بعدها «خفاش شب» نام گرفت و زندگی شوم و نکبتش دستمایه اجرای نمایش شد.
وایپ
🎭جشنواره تئاتر فجر؛ نمایش غلامرضا لبخندی ⁉️هدف شهرداری تهران برای حمایت از کهبد تاراج چیست؟ «کهبد ت
🔹این نمایش مربوط به سال ۷۶، یعنی ۲۴ سال پیش است که «غلامرضا خوشرو» معروف به خفاش شب، ۹ زن بیگناه را به قتل رسانید.
کارگردان، این نمایش را در صحنهای برای تماشاگران روایت میکند که غلامرضا در یک پیکانِ نصفه نشسته و روح هر یک از زنانی که به دست او به قتل رسیدهاند؛ ماجرای قتلشان را برای بازپرس و مقابل تماشاگران بصورت مونولوگ بازگو میکنند.
چند زنی که از آن ″نه″ زن برای نمایش انتخاب شدند تا حادثهای که برایشان اتفاق افتاده را روایت کنند به نظر هوشمندانه انتخاب شدهاند، زیرا هر یک بهنوعی نگران «قضاوت شدن» توسط بازماندگان و خانوادههایشان هستند.
از طرفی غلامرضا، در پاسخ به سوالات، اتهامات وارده را نمیپذیرد و مدام از فردی بهنام «مجید غلامی» نام میبرد که زاده ذهن اوست و قتلها را انجام داده است. شخصیتی که در جلسات دادگاه بر خیالی بودن او بواسطه روانکاوی تأکید میشود، اما در نهایت و در صحنه آخر از هویت واقعی او رونمایی میشود!!
صحنه اعدام غلامرضا، با نقاشی طناب دار و چهارپایه روی زمین و دراز کشیدن غلامرضا بر روی آن اجرا میشود، سپس در صحنه پایانی شخصی وارد صحنه میشود که پس از مراوده کوتاهی با بازپرس در قامت همدستش، بر سر جنازه غلامرضا، خود را مجید غلامی معرفی میکند.
کارگردان با تقلیل جنایت غلامرضا بهعنوان یک جانی که حتی به جنازه قربانیانش هم رحم نمیکند؛ انگشت اتهام را به سمت «حکومت و جامعه» نشانه رفته است!!
«تاراج» با انتخاب این سوژه و بدون مطالعه و پژوهش کافی درباره او، با این پیام و محتوا که متاسفانه در سایه غفلت و حتی خیانت مسئولین و مدیران حاصل شده، این جنایت و ظلم را به «دین و حکومت» ارجاع میدهد.
❓حال آنکه امثال این فرد آیا جنایات مشابه و به مراتب بدتر از این اتفاق در «جوامع غربی» را به همین شیوه توجیه میکنند؟ آیا در اروپا که اخبار ظلم و تجاوز به زنان به روالی عادی تبدیل شده، حکومت و نظام جمهوری اسلامی حاکم است؟ «دولتها» و دین «مسیحیت» مقصر این اتفاقات است؟ بله ممکن است در مطالعاتی، دین مدرن و خودساخته جوامع غربی و دولتهایشان بدلیل عدم حفظ کرامت زن مقصر نیز باشند اما این جرمها فقط در ایران بهاینگونه قضاوت شده و برای آن حکم صادر میشود!
⛔️مرثیه آنجاست که «شهرداری تهران» از کارگردان و نویسنده چنین اثری با این افکار، در مراسم اختتامیه تئاتر فجر حمایت میکند تا برای مسائل اجتماعی نمایش نامه بنویسد! متاسفانه مشخص نیست افراد تصمیمگیر شهرداری چه متر و میزانی برای این انتخاب داشتهاند؟!!
📡 روبش/وایپ را در پیامرسانها دنبال کنید
@irwipe
🔴 آیا سطح بازنشر، اظهارات و واکنشها حول حواشی جشنواره فجر طبیعیست؟
❗️انتقادات پیرامون حرف غلط نوشین معراجی نویسنده فیلم نمور در این چند روز فراتر از حد انتظار بود؛ از برخی اهالی رسانه تا ائمه جمعه و دادستانی و...
اگرچه خبرگزاری روبش جزو اولینهایی بود که به نشست رسانهای فیلم پرداخت اما سروصدای ایجاد شده فوق تصور است! گویا اولین بار است که این اتفاق افتاده!! آیا واقعا این گونه است؟!
🔔بررسی و تحلیل فضای بوجود آمده و روند شکلگیری آن مهم و اساسیست، رسانهها و افراد دغدغهمند نیز لازم است به این موضوع بیندیشند که در فضای مجازیای که از قضا دست برتر ندارند، چگونه خط قرمزشان در سطح بالا بازنشر شده و سبب کنشهایی در سطح گسترده میشود!! این سطح از انتقادات و حساسیتها ستودنیست اما به نظر میرسد با توجه به موارد مشابه منطقی نیست! زیرا موارد بسیاری برا استناد وجود دارد که واکنشی در پی نداشته است. در طول سالهای اخیر فیلمهای بسیاری ساخته و پخش شدهاند که «ازدواج سفید و حتی فرزند حرامزاده» را دراماتیزه کردهاند و متاسفانه اعتراض و جنجالی در این سطح از کسی بلند نشده!!
🎞از فیلمهای سالهای گذشته جشنواره میگذریم؛ نقدا در همین جشنواره امسال در فیلم «مرد بازنده»، پسر جناب مرد بازنده به عنوان قهرمان فیلم با دختری بدون اطلاع پدر، زندگی میکرد، در فیلم «شب طلایی» ساخته یوسف حاتمیکیا؛ دختر محجبه مانتویی با نامزد سابقش رابطه داشت، در فیلم «علفزار» دختر حرامزادهای وجود دارد که بازپرس فیلم که علیه سیستمِ فاسد عمل میکند و قهرمان است؛ برای شناسنامه دادن به او با علم به زنازاده بودنش، از پدرومادر میپرسد صیغه بودید و آنها انکار میکنند، سپس با فریاد از سر تلقین و القای دروغین صیغه بودن، قضیه را فیصله میدهد!! در همین فیلم، یکی از زنان شوهر دار با مردان متعدد رابطه دارد. در فیلم «نگهبان شب»، رابطه مهندس پیمانکار با کارمند بانک مشخص نیست! و...
❗️فیلم «نمور» از فیلمهای «ضعیف» جشنواره بود که سوای نظر از این حواشی، مورد «تمسخر» اصحاب رسانه و منتقدان قرار گرفت و صحبتهای غلط و باطل عوامل هم خارج از محتوای فیلم بود، این در حالیست که وقوع صریح «حرامزادگی» در سایر آثار، واکنشی در این سطح ایجاد نکرد. بنابراین این حجم از واکنشها تنها و تنها به دلیل رد شدن یک نویسندهی دستِ چندم از خطوط قرمز، در جلسه نشست منطقی نیست.
⛔️جنجال رسانهایِ مشابهی درباره «سکانس معروف صیغه» در سریال «آقازاده» نیز اتفاق افتاد که نه بدلیل بدسلیقگی کارگردان بلکه به دلیل «بیان و تصویر یک حکم شرعی» در این سریال بهپا شد؛ چرا که برای بسیاری از کسانی که در این سالها بیان «حکم شرع» در فیلم و سریالها را بایکوت کردند و در مقابل به «تمسخر و نفرتپراکنی علیه دین» همت گماشتند، بسیار گران آمد و شروع کردند به فرافکنی برای خانوادههای مذهبی که چه نشستهاید که فرزندانتان صیغه آموختند! متاسفانه «سادهلوحی» و «بازی رسانهای» در این امر بسیاری از ذهنها را هدایت کرد و همانها که ازدواج سفید را تبلیغ میکردند توانستند طیف بسیاری را علیه این سکانس با خود همراه کنند. ساز و برگ رسانه جریان انقلاب و توان کنشگری آن مشخص است که قادر به ایجاد این سطح از واکنشها نیست و متاسفانه افرادی بیآنکه بدانند و بخواهند دنبالهرو این افراد شدند.
❌بنابراین در مورد حواشی فیلم نمور نیز با تائید واکنشها علیه حرفهای نوشین معراجی، همانطور که ذکر شد نیاز به مطالعه و بررسی است که چرا در موارد مشابه هنجارشکنانهتر و صریحتر از این واکنشی نداشتیم! طبیعتا این پاسخ که جامعه مذهبی فیلم نمیبینند و یا اطلاع از سایر موارد نداشتند؛ مردود است!!
📡 روبش/وایپ را در پیامرسانها دنبال کنید
@irwipe
وایپ
🔴تحریم هنری روسیه ❗️شعار «هنر برای هنر» و «هنر منهای ایدئولوژی» منحصر به مخالفین غرب
🎥 در پی حمله نظامی روسیه با اوکراین، جشنواره سینمایی کن، استکهلم، گلاسکو، ونیز و...، شرکت های هنری، تئاتر نیویروک، مسابقات هنری همچون آواز یوروویژن؛ به این اتفاق واکنش نشان دادند و روسیه و هنرمندان روسی را تحریم کرده و چند ارکستر و کنسرت نیز برنامه هایشان را لغو کردند.
🔹«والری گرگیف» رهبر ارکستر روستبار از مدیریت شرکت اپرای خود همانند سهامدار روسِ باشگاه چلسی که مجبور به واگذاری سهامش شد، برکنار شد.
شرکت «والت دیزنی» پخش فیلم «بتمن» را در روسیه متوقف کرد و «برادران وارنر» نیز پخش فیلمهای سینمایی را در روسیه لغو کردند.
⛔️این حجم از واکنشهای جامعه هنری کشورهای غربی علیه روسیه درحالیست که عمدتا جریان هنری غرب با ادعای «بیطرفی» تاکنون در برابر بسیاری از جنایات تلخ در دنیا سکوت کرده است! جشنواره «کن» که اکنون حضور هنرمندان روسی را بدلیل دولتی بودنشان در جشنواره ممنوع کرده، نهتنها محدودیتی را نسبت به فیلمها و هنرمندان رژیم صهیونیستی قائل نشده، بلکه به جانبداری نیز برخواسته است. فیلمسازان اسرائیل به راحتی در این قبیل جشنوارهها شرکت کرده و جایزه گرفتهاند. وزیر فرهنگ اسرائیل با تصویری از بخش قدیمی شهر قدس در کن حضور یافته، کارگردان فرانسوی بدلیل شوخی لفظی با اسرائیل از جشنواره اخراج شده! و...
⛔️این تناقضها در حالیست که جشنوارههای غربی و شرکتهای بزرگ هنری در برابر جنگ تحمیلی ایران و وقایع دردناک آن، قتل عام بوسنی هرزگویین و روهینگیا، نسل کشی در فلسطین و یمن، جنایات داعش در منطقه غرب آسیا، بمباران اتمی هیروشیما و هر رخدادی که همراستا با سیاستهای حکومتی آنها نبوده، سکوت کردند و یا با «سفارشیسازی» به «تحریف» و حواشی منفعتطلبانه خودشان پرداختند.
⛔️متاسفانه شعار پوسیده و نخنمای «هنر غیر ایدولوژیک»! به واسطه برخی روشنفکران ایرانی در میان هنرمندان ایرانی نیز تبلیغ شد و گروهی سالها بدون اندکی تفکر، «هنر برای هنر»، «ایدئولوژی ستیزی» و «سینمای مستقل از انقلاب و اسلام» را دستمایهای برای درجا زدن در نشر مفاهیم سینمای قبل از انقلاب قرار دادند و عامدانه یا جاهلانه برای گسترش ایدوئولوژی دنیای غرب تلاش کردند.
🔹اکنون و در شرایط فعلی جریان هنری غرب خواسته یا ناخواسته موظف به حرکت در مسیر سیاستمدارانش، ولو به قیمت از دست دادن بازارها و گردش مالی حاصل از فعالیتهای هنری است.
لغو نمایش فیلمها در روسیه در شرایط کرونایی جهان و کاهش درآمد سینماها و شرکتهای فیلمسازی همچون هالیوود، طبیعتا به نفع هالیوود که سهم بالایی از فروش جهانی فیلمهایش در روسیه است، نخواهد بود، باید دید تحریمها تا چه زمانی میتواند برقرار باشد و هنرمندان و رویدادهای هنری این کشورها تا چه میزان و تا کجا با حکومتهایشان همسو خواهند بود.
📡 روبش/وایپ را در پیامرسانها دنبال کنید
@irwipe
وایپ
❓صداقت یا بازی رسانهای؟
آیا اظهارات داریوش مهرجویی که احساسات هر انسانی را برمیانگیزد صادقانه است؟
🔹حبیب ایلبیگی معاون نظارت و ارزشیابی سازمان سینمایی: شورای صنفی نمایش و سازمان سینمایی در این انتخاب فیلمهای نوروزی جوانب مختلفی از جمله حضور در جشنواره فیلم فجر، تنوع ژانر و مخاطب را مدنظر قرار میدهند، «لامینور» هم مانند ۱۴ فیلم دیگری که در بسته اکرانی نوروز قرار نگرفتهاند، امکان اکران در مقاطع زمانی دیگر را دارد.
🔹محمد رضا فرجی دبیر کل دفتر نظارت بر عرضه و نمایش سازمان سینمایی: لامینور دوسال پیش پروانه نمایش گرفته و تاریخ آن منقضی شده، فیلم در حال حاضر مشکلی برای دریافت پروانه نمایش ندارد.
🔔پ.ن: در اکرانهای نوروزی نیاز است سازمان سینمایی آییننامه و قانون قابل اجرایی را تدوین و ابلاغ نماید. آییننامهای که مشمول شرایط اکران بصورت شفاف مبتنی بر سیاستهای سازمان و با در نظر گرفتن همه شرایط باشد.
روش قرعهکشی بین فیلمهایی که شرایط آییننامه را داشته باشند نیز مانع از حرف و حدیثها خواهد شد و به تحقق عدالت نیز نزدیکتر است.
📡 روبش/وایپ را در پیامرسانها دنبال کنید
@irwipe
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
👤داریوش مهرجویی: به من اطلاعات اشتباه دادند
❓بجز تهیهکننده فیلم؛ رضا درمیشیان که نگران چگونگی اطلاع دادن به آقای مهرجویی بوده!!، چه شخص دیگری مسبب دادن اطلاعات اشتباه به ایشان بوده؟
📡 روبش/وایپ را در پیامرسانها دنبال کنید
@irwipe