💠معرفی کتاب آموزه های عرفانی از منظر امام علی علیه السلام
ا
✳️محمدامین صادقی اُرزگانی؛ چ۲، قم: بوستان کتاب، ۱۳۸۷، ۳۴۴ صفحه رقعی.
در طول تاریخ اسلام نگرش هایی کم وبیش متناقض دربارۀ عرفان وجود داشته است؛ برخی آن را تخطئه کرده، بر خلاف موازین شریعت می دانستند و برخی نیز آن را به صورت مطلق می پذیرفتند. برای پرهیز از هرگونه افراط و تفریط چاره ای نیست جز عرضه آموزه های عرفانی به قرآن و سنّت.
🔽نویسنده در کتاب مذکور چنین هدفی را دنبال کرده است. مطالب این کتاب در یک مقدمه و چهار فصل ارائه شده است.
⏺ در مقدمه کتاب مباحثی مانند تعاریف لغوی و اصطلاحی عرفان و نظر بزرگانی مانند ابن سینا، ملاصدرا و امام خمینی درباره عرفان مطرح و در ادامه تفاوت عرفان با فلسفه و اخلاق و رابطه عرفان با عشق بیان گردیده است.
🔽 در فصل اول مباحث معرفت شناختی عرفانی، در فصل دوم مباحث هستی شناختی عرفانی و مقایسه آنها با سخنان امیر مؤمنان علیه السلام، در فصل سوم مباحث مربوط به انسان کامل و نظریات اهل کلام و حکمت و عرفا و در نهایت مسئله از دیدگاه روایات و نهج البلاغه بررسی شده است. در فصل آخر کتاب نیز مباحثی دربارۀ ولایت الهی از منظر امام علی علیه السلام مطرح شده است.
☸👇👇👇برای خرید و مطالعه آنلاین به لینک زیر مراجعه کنید.
💠معرفی کتاب ابن قبه رازی
عباس میرزایی؛ چ۱، قم: پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، زمستان ۱۳۹۴، ۲۶۴ صفحه رقعی.
❇️ابن قبه رازی از معتزلیان شیعه شده در عصر غیبت صغراست که در میانه دو مدرسه کلامی امامیه کوفه و بغداد فعالیت می کرده است. افزون بر شیخ صدوق که بیشترین استفاده را از آثار ابن قبه برده و در حقیقت میراث دار اندیشه های وی به شمار می رود، متکلمان امامیه بغداد نیز توجه ویژه ای به رهیافت های کلامی او در بحث امامت داشته اند.
⏺در واقع باید گفت انگاره های کلامی ابن قبه در حوزۀ امامت عامه و خاصه جایگاه متمایزی در کلام امامیه دارد و همین امر او را به یکی از تأثیرگذارترین حلقه های جریان فکری معتزلیان شیعه شده در سیر تطوّر فکر امامیان تبدیل کرده است. این پژوهش به بازخوانی جایگاه و میراث علمی این شخصیت در تاریخ کلام شیعه پرداخته است. از حیث روش شناختی ابن قبه متکلمی است که بر نقش عقل در کسب معرفت تأکید دارد و آن را ابزار شناخت و معرفت می داند. او در اثبات خداوند همچون دیگرمتکلمان به استدلال حدوث عالم متوسل می شود. او مخالف آموزۀ بداست و ضرورت وجود نبی را بر اساس عقل می داند. عمده شهرت ابن قبه در بحث امامت است و آن را از فروع می داند و ظاهراً منکر آن را متهم به کفر و الحاد می کند.
☸👇👇👇برای خرید و مطالعه آنلاین به لینک زیر مراجعه کنید.
کتاب ابن قبه رازی را در کتابخوان پژوهان ببینید.
pajoohaan.ir/document/962
💠معرفی کتاب اخلاق مسیحی
❇️رالف مکینرنی؛ ترجمه ٔ محمد سوری و اسماعیل علیخانی؛ چ۱، قم: پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، زمستان ۱۳۸۶، ۱۲۸ صفحه رقعی.
💠در باب رابطۀ میان عقل و ایمان و نیز دربارۀ فلسفۀ اخلاق مواضع افراط آمیزی وجوددارد. امانوئل کانت معتقد است محتوای اخلاق مسیحی امری صرفاً فلسفی است. در این نگاه، آموزۀ اخلاق مسیحی یا به اخلاق فلسفی فروکاستنی است یا آموزه ای بی ربط است. در سوی دیگر نویسندگانی چون اتین ژیلسون قرار دارند که بی نیازی فلسفه به اخلاق را رد کرده، معتقدند بدون استعانت از وحی و انکشاف مسیحی، فلسفۀ حقیقی وجود ندارد.
💠مؤلف اثر حاضر با توجه و تأکید به مشکل بنیادهای اخلاق فلسفی مسیحی، در صدد است با شیوۀ توماسیِ معتدل و در عین حال اصیل خود، رابطۀ میان عقل و ایمان را تبیین کند. هدف وی این است که روشن کند دین از راه عقل قابل فهم است؛ هر چند قابل استنتاج از آن نیست. پرسش بنیادین که نویسنده در صدد پاسخ به آن است، این است که آیا اخلاق فلسفی ممکن است ؟
🔽این کتاب در واقع درس گفتارهای مؤلف است و با روش تحلیلی، توصیفی و تطبیقی موضوع مورد بحث را کاویده است. نویسنده در این کتاب نشان می دهد که نه تنها اخلاق دینی امکان پذیر است، بلکه قابل دفاع است؛ همچنین بیان می کند که چگونه باید متوجه تطوّر معانی الفاظ و اصطلاحات متعارف در یک رشته ازجمله رشته اخلاق بود؛ برای مثال هم ارسطو که از اخلاق غیردینی دفاع می کند و هم توماس آکوئینی که طرفدار اخلاق دینی است، هر دو از سعادت سخن گفته اند؛ اما به عقیدۀ نویسنده، آن دو فقط در لفظ سعادت با یکدیگر اشتراک دارند و مرادشان از این لفظ متفاوت است.
☸👇👇👇برای خرید و مطالعه آنلاین به لینک زیر مراجعه کنید.
کتاب اخلاق مسیحی را در کتابخوان پژوهان ببینید.
pajoohaan.ir/document/851
💠معرفی کتاب ارادۀ خدا از دیدگاه فیلسوفان، متکلمان و محدثان
✳️علی اله بداشتی؛ چ۱، قم: بوستان کتاب، ۱۳۸۱، ۲۳۹ صفحه رقعی.
الف) موضوع اثر و اهمیت آن: اندیشه بشری از معرفت کنه ذات الهی به لحاظ اینکه غیرمتناهی است، قاصر است؛ از این رو چاره ای نیست جز اینکه او را با اسما و صفاتش بشناسد؛ ولی ازآنجاکه صفات الهی نیز نامحدود است، حقیقت آن نیز دست نایافتنی است. از طرفی از روزی که آدمی پا به عرصه وجود نهاد، با این پرسش مهم روبه رو بوده است که آیا اختیار او به دست خود اوست ؟ آیا اساساً ارادۀ مطلقی بر عالم حاکم است و اگر چنین اراده ای وجود دارد، انسان چه وضعیتی پیدا خواهد کرد ؟ آیا جایی برای اختیار انسان باقی خواهد ماند ؟
روشن است طرح چنین مباحثی، به جهت تلاقی آنها با مسائلی چون جبر و اختیار، خالی از دشواری نیست. بحث صفات الهی، به خصوص اراده حق تعالی، به دلیل اهمیت آنها، همواره مورد توجه فیلسوفان، متکلمان و محدثان بوده و آرای گوناگونی دراین باره مطرح شده است. برخی هرگونه صفت را برای خداوند انکار کرده و عده ای صفات را مستقل از ذات دانسته اند و گروهی صفات کمال و جمال را بر محور معنای سلبی بیان کرده و دسته ای دیگر، به وحدت مفهومی در صفات قایل شده اند.
در مورد ارادۀ خدا نیز مسائلی مطرح می شود: آیا خدای سبحان مرید است ؟ اگر آری، آیا ارادۀ او از صفات ذات است یا صفات فعل ؟ اگر اراده در مرتبۀ ذات هم ثابت است، آیا عین ذات است یا زاید بر ذات ؟ آیا ارادۀ او مطلق است ؟ اگر آری، پس افعال انسان نیز به ارادۀ اوست و درنتیجه اختیار انسان جایگاهی نخواهد داشت ؟ علاوه بر این حوادثی که شر و قبیح نامیده می شوند چگونه توجیه می شوند ؟
اینها و ده ها پرسش دیگر همواره ذهن و زبان جوامع بشری را در دغدغۀ پایان ناپذیر خود فرو برده است.
برجستگی های اثر: الف ) طرح و نقادی دیدگاه های مختلف و مهم دربارۀ .موصوع.
ب)تدقیق و تحقیق کامل با استناد به عقل و نقل در باب موضوع.
شیوۀ تحقیق و ارائه مطالب: این اثر در پی آن است با تضارب آرای حکیمان، متکلمان و محدثان و نقادی آنها بر اساس انوار آسمانی و حکمت برهانی، پاسخی درخور برای این مسائل ارائه کند. این کتاب، درحقیقت، تحقیقی است دربارۀ صفات الهی به ویژه ارادۀ او که به گونۀ تطبیقی بین ملل و نحل مهم تاریخ تفکر اسلامی طرح شده است.
نتیجۀ اثر: الف ) اثبات ارادۀ مطلق خداوند؛ ب ) ارجاع خیر و شر و ضرر و نفع به ارادۀ مطلق خدا؛ ج ) اثبات اختیار انسان در طول ارادۀ مطلق خداوند.
مطالب اصلی اثر: این کتاب به صورت یک مدخل و دو فصل ساختاربندی شده است. در بخش مدخل خواننده با نحله های مختلف کلامی و دیدگاه های آنان در صفات حق تعالی آشنا می شود. در فصل اول ارادۀ حق تعالی از دیدگاه های وجودشناسی، معناشناسی تبیین و موضوع مورد نزاع مشخص و آرا بررسی می شوند؛ همچنین رابطۀ اراده با دیگرصفات و مراتب ارادۀ الهی در این فصل مطرح شده اند. فصل دوم نیز اختصاص به شمول ارادۀ الهی دارد و ارادۀ مطلقه الهی مورد بحث واقع می شود.
بسمه تعالی
جناب حجه الاسلام والمسلمین حاج آقای لکزایی
خبر ارتحال عالم وارسته و ابو الشهید پدر گرامیتان موجب تالم و تاثر اینجانب و دوستان در بنیاد کوثر و مجمع علمای اهل بیت ترکیه گردید
اینجانب و دوستان رحلت آن عالم خدوم و وارسته را به ساحت مقدس امام زمان عج مقام معظم رهبری حوزه های علمیه وخانواده آن مرحوم بخصوص حضرتعالی تسلیت عرض نموده و برای آن مرحوم از خداوند منان طلب رحمت و و علو درجات خواستارم
قدیر آکاراس
بنیاد کوثر ترکیه
مجمع علمای اهل بیت ترکیه
💠مدیر نشر دیجیتال پژوهان در مصاحبه ای اعلام کرد:
▶️اعلام اسامی برندگان مسابقه کتابخوانی سبک زندگی قرآنی
▶️به گزارش پایگاه خبری دفتر تبلیغات اسلامی، مهدی دانش پژوه "مدیر نشر دیجیتال پژوهان" در حاشیه مراسم قرعه کشی اعلام برندگان مسابقه برزگ کتابخوانی الکترونیک پژوهان با موضوع سبک زندگی قرآنی که در تالار شیخ طبرسی پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی برگزار شد در گفت وگویی اظهار داشت: طبق زمان بندی اعلام شده در خصوص اعلام بندگان مسابقه بزرگ کتابخوانی الکترونیک "سبک زندگی قرآنی" امروز که مصادف با سالروز میلاد حضرت فاطمه معصومه(س) و آغاز دهه کرامت است، این مراسم قرعه کشی برگزار شد.
⬛️وی افزود: پخش زنده این مراسم نیز از طریق صفحه کتابخوان همراه پژوهان در اینستاگرام صورت گرفت و کاربرانی که موفق به مشاهده این مراسم به صورت زنده نشدند می توانند به آدرس pajoohaan@ در این پیام رسان مراجعه کنند.
دانش پژوه تصریح کرد: ۵۷۴۶ شرکت کننده در این مسابقه حضور پیدا کرده بودند که از این تعداد ۵۳۲۰ شرکت کننده موفق به کسب نمره حد نصاب(۶۰) شدند.
🔴وی با اشاره به اسامی برندگان این مسابقه افزود: طبق قرعه کشی انجام شده، از جمله برندگان کمک هزینه سفر به عتبات عالیات می توان به علی احمدنژاد و ایمان مژگانیان اشاره کرد.
▶️مدیر نشر دیجیتال پژوهان اظهار داشت: همچنین، برندگان کمک هزینه سفر به مشهد مقدس عبارت از آرزو کردستانی، یزدان شاه ملکی، فاطمه مژگانیان، علی ابوئی مهریزی و وحیده آقایی می باشند.
وی گفت: در این مسابقه، سمیه جعفری، مرضیه شعبانی، اکرم محمدپور عارفی، معصومیه فیض عارفی و ناهید محمدی، برنده قلم قرآنی شدند.
☸️مدیر نشر دیجیتال پژوهان تصریح کرد: همچنین ۱۰۰ بن خرید کتاب از کتابخوان همراه پژوهان از جمله دیگر جوایز این مسابقه بود که اسامی برندگان آن از طریق سایت این کتابخوان به نشانی اینترنتی www.pajoohaan.ir اعلام می شود.
وی خاطرنشان کرد: شایان ذکر است که به تمامی شرکت کنندگان در این مسابقه، کارت هدیه ۵۰۰۰ تومانی از سوی کتابخوان همراه پژوهان تقدیم می گردد.
✅پژوهان، سامانه پژوهشی تولید، توزیع و مطالعه كتاب الكترونیك است که با رعایت قانون كپیرایت پیادهسازی شده و در پی آن است كه ضمن فراهم آوردن دسترسی سریع و آسان به كتابها و مجلات، دایره مخاطبان محتوای وزین تولیدی را نیز گسترش داده و کتابها را با قیمت مناسب و امکانات متنوع مطالعه در اختیار ایشان قرار دهد.
💠💠پژوهان، در مدیریت فناوری اطلاعات پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی (وابسته به دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم) طراحی و پیادهسازی شده است و بستری برای ارائه کتاب به صورت الکترونیکی میباشد که قابلیتهای متعدد کاربردی و پژوهشی را در محیطی زیبا و کاربرپسند در اختیار علاقمندان به کتاب قرار میدهد.
#کتابخوان_پژوهان
#مسابقه_کتابخوانی
#اداره_فناوری_اطلاعات
💠مدیر نشر دیجیتال پژوهان در مصاحبه ای اعلام کرد:
▶️اعلام اسامی برندگان مسابقه کتابخوانی سبک زندگی قرآنی
https://eitaa.com/isca24/4613
✳️در بازدیدی از خبرگزاری ایکنا انجام شد:
⭕️تجلیل دفتر تبلیغات اسلامی حوزه از ایکنای قم
▶️مسئول حوزه ریاست پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی از فعالیتها و خدمات قرآنی دانشگاهی خبرگزاری ایکنا در قم تجلیل و تقدیر کرد.
گروه فعالیتهای قرآنی ــ مسئول حوزه ریاست پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی از فعالیتها و خدمات قرآنی دانشگاهی خبرگزاری ایکنا در قم تجلیل و تقدیر کرد.
💠به گزارش ایکنا از قم، حجتالاسلام موسیالرضا تیموری، مسئول حوزه ریاست پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، محمدرضا قربانزاده کارشناس روابط عمومی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم و حجتالاسلام والمسلمین محمدرضا بهروز کارشناس مسئول سایت و روابط عمومی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی صبح امروز با حضور در ساختمان جهاد دانشگاهی واحد استان قم از فعالیتهای خبرگزاری ایکنا بازدید کردند.
▶️حجتالاسلام موسیالرضا تیموری در این مراسم با اشاره به خدمات مناسب خبرگزاری ایکنا در پوشش برنامههای قرآنی در استان قم، گفت: خبرگزاری ایکنا دستاوردهای قرآنی خوب و مناسبی را به جامعه علمی کشور و عموم مردم عرضه و امسال نیز با حضور در نمایشگاه دستاوردهای قرآنی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم فعالیتهای شاخصی را ارائه کردهاست.
✳️دکتر محمد حیدری رئیس جهاد دانشگاهی استان قم در این مراسم با اشاره به فعالیتهای گسترده جهاد دانشگاهی در زمینههای علمی، پزشکی و فرهنگی و.. بیان کرد: در جهاد دانشگاهی زمینههای بسیاری برای ارائه همکاری هر دو نهاد وجود دارد و با توجه به ظرفیتهای جهاد دانشگاهی در دانشگاهها، آمادگی خود را جهت همکاریهای گسترده با دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم اعلام میکنیم.
✳️حجتالاسلام محمدرضا بهروز با تاکید بر اینکه حضور دفتر تبلیغات اسلامی در فضای مجازی پررنگتر شدهاست، گفت: خبرگزاری ایکنا اطلاعرسانی دقیق و سرعت عمل بسیار خوبی در انتشار خبر دارد و به خصوص در حوزه معارف دینی در انتشار سریع خبر کوشا هستند و از نظر دقت در محتوای خبر نیز بسیار نکتهسنج و ریزبین عمل میکنند که این امر جای تقدیر و تشکر دارد.
محمدرضا قربانزاده در ادامه مراسم با تاکید بر سخن مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه دفتر تبلیغات اسلامی نماد روشنفکری حوزه است، اظهار کرد: دفتر تبلیغات اسلامی یکی از مجموعههای چندضلعی کشوری است که در زمینههای اعزام مبلغ، تحقیق و پژوهش و فرهنگی و هنری و.. فعالیت گستردهای ارائه میدهند.
✅در این مراسم علی فرج زاده سردبیر خبرگزاری ایکنا در قم با اشاره به خدمات این خبرگزاری در زمینه رشد فعالیتهای قرآنی، پوشش فعالیتهای قرآنی، تقدیر و تجلیل از شخصیتها و اساتید پیشکسوت قرآن، بررسی مشکلات جامعه قرآنی و.... به ارایه گزارشی در این زمینه پرداخت.
☸️در پایان این مراسم حجتالاسلام تیموری از تلاشهای گسترده سردبیر ایکنا تشکر و لوح تقدیر به این خبرگزاری اهدا کرد.
منبع:خبرگزاری ایکنا
#حوزه_ریاست
#روابط_عمومی_دفتر_تبلیغات_اسلامی
#خبرگزاری_ایکنا
✳️در بازدیدی از خبرگزاری ایکنا انجام شد:
⭕️تجلیل دفتر تبلیغات اسلامی حوزه از ایکنای قم
https://eitaa.com/isca24/4615
انا لله و انا الیه راجعون
استاد ارجمند حجت الاسلام و المسلمین جناب آقای دکتر نجف لک زایی رئیس محترم پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
برادر گرامی جناب آقای دکتر شریف لک زایی
درگذشت پدر بزرگوارتان ابوالشهداء حضرت حجت الاسلام و المسلمین حاج شیخ محمد لک زایی را خدمت شما و همه خاندان مکرم تسلیت عرض نموده و برای آن فقید سعید غفران الهی و برای جنابعالی و سایر بازماندگان صبر و اجر آرزومندم.
همکاران شما در پژوهشکده تاریخ و سیره اهل بیت(ع)
جناب حجت الاسلام و المسلمین آقای دکتر لک زایی ریاست محترم پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
درگذشت ابوالشهید عالم ربانی والد معزز را به محضر حضرتعالی تسلیت عرض نموده و از طرف همکارانتان در پژوهشکده فلسفه و کلام اسلامی برای جنابعالی و خانواده مکرم صبر و اجر جمیل و برای آن عالم صمدانی رضوان و رحمت واسعه آرزومندم.
ابراهیم علی پور
مدیر پژوهشکده فلسفه و کلام اسلام
درس گفتار بازخوانی تاریخ وتمدن ایران درعصر باستان قسمت پنجم
http://www.aparat.com/v/5WrKy
درسگفتار بازخوانی تاریخ و تمدن ایران در عصر باستان درس اول
https://www.aparat.com/v/tPn9G
درسگفتار بازخوانی تاریخ و تمدن ایران در عصر باستان درس دوم
https://www.aparat.com/v/czo5k
درسگفتار بازخوانی تاریخ و تمدن ایران در عصر باستان درس سوم
https://www.aparat.com/v/Mk54H
درسگفتار بازخوانی تاریخ و تمدن ایران در عصر باستان درس چهارم
https://www.aparat.com/v/K9tGa
درسگفتار بازخوانی تاریخ و تمدن ایران در عصر باستان درس پنجم
https://www.aparat.com/v/5WrKy
درسگفتار بازخوانی تاریخ و تمدن ایران در عصر باستان درس اول
https://eitaa.com/isca_seda/136
درسگفتار بازخوانی تاریخ و تمدن ایران در عصر باستان درس دوم
https://eitaa.com/isca_seda/137
درسگفتار بازخوانی تاریخ و تمدن ایران در عصر باستان درس سوم
https://eitaa.com/isca_seda/138
درسگفتار بازخوانی تاریخ و تمدن ایران در عصر باستان درس چهارم
https://eitaa.com/isca_seda/140
درسگفتار بازخوانی تاریخ و تمدن ایران در عصر باستان درس پنجم-آخرین جلسه-
https://eitaa.com/isca_seda/144