#رادیو_پژوهش
#پژوهشگاه_علوم_وفرهنگ_اسلامی
✅به همت پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی؛رادیو پژوهش پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی راهاندازی شد
✍️به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، در راستای تجمیع و دسترسی آسان به فایل-های صوتی و تصویری همایش¬ها، نشست¬ها، کرسی ها و برنامه های علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، مجموعه فایلهای در قالبی تحت عنوان رادیو پژوهش پژوهشگاه تجمیع و و در دسترس محققان و پژوهشگران قرار گرفت. همچنین فایل صوتی مباحث مطرح شده اعضای محترم هیأت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی که در قالب درس¬گفتار و مناظره و غیره نیز در شبکه¬های رادیو وتلوزیونی و فضاهای مجازی مطرح و پخش شده است نیز رادیو پژوهش قرار گرفت تا مورد بهره-برداری محققان و پژوهشگران قرار گیرد.
🔷قابل ذکر است که هم اکنون نزدیک به دویست فایل صوتی در این رادیو پژوهش بارگذاری و در دسترس قرار دارد که هم میتوان به صورت آنلاین از آن بهره برد یا فایل صوتی را دریافت و سپس آن را در فرصت مناسب استفاده کرد.
از ویژگی رادیو پژوهش، امکانات جستجو در آن است که می¬توان بخشی از عنوان موضوع مطرح شده استاد یا جلسه را جستجو و به اصل فایل دسترسی پیدا کرد و هم چنین با کمک برچسبها نیز میتوان به فایلها دسترسی پیدا کرد.
لازم به ذکر است سایت رادیو پژوهش پژوهشگاه به صورت روزانه، بروز رسانی میشود و جدیدترین فایلهای صوتی در آن بارگذاری میشود و در آینده نیز شناسنامه علمی و رزومه مختصری از ارائه کنندگان فایلهای صوتی نیز جهت آشنایی مخاطبان، در سایت قرار داده خواهد شد.
جهت دسترسی به رادیو پژوهش پژوهشگاه، اینجا را کلیک یا به آدرسhttp://radio.isca.ac.ir/ مراجعه نمایید.
🌐https://eitaa.com/isca24/7530
✅معرفی کتاب تاملات فلسفه سیاسی در ایران معاصر با ایدۀ انقلاب اسلامی دستاورد خردورزی فیلسوفانه از ایران معاصر
⬅️ایران معاصر در فضای فکری و سیاسی اجتماعی خود ورود افکار فلسفی سیاسی اجتماعی مارکسیستی و سوسیالیستی و لیبرالیستی را شاهد بوده و از آن تاثیراتی پذیرفته است اما؛
۱- این تاثیرات هم محیط عینی و فرهنگی جامعه را شامل شده
۲- و هم قشرهایی از جامعه مفاهیم اساسی وارداتی زندگی مدنی را همچون آزادی و برابری در معنای لیبرالی آن در مقابل عدالت ، حق و حقوق در مقابل تکلیف، دولت در معنای دولت –ملت و مرزهای ملی و قانون عرفی در مقابل شریعت در همان معانی اراده می کنند که افکار جدید وارداتی اقتضاء داشته است.
۳- در عین حال در نوع مواجهه با این مفاهیم در میان متفکرین این دوره شاهد آشفتگی مفهومی و مبنایی هستیم. از سوی دیگر این دوره به جهت نوع و کیفیت مواجهه ایی که متفکرین و علماء دینی اعم از فقیهان و فیلسوفان و روشنفکران از افکار و مطالبات جدید داشته اند به دو مقطع الف- دوران مشروطه( از پیدایش تا آخر حکومت پهلوی اول) و ب- دوره پهلوی (از حکومت پهلوی دوم تا پیدایش انقلاب اسلامی) تقسیم میشود.
💠جزئیات در لینک زیر
🌐https://b2n.ir/994195
#نشریه_نقد_ونظر
#اداره_نشریات
✅به همت پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی؛شماره 97 فصلنامه علمی ـ پژوهشی «نقدونظر» منتشر شد.
✍️نودوهفتمین شماره فصلنامه علمی ـ پژوهشی نقدونظر به همت پژوهشکده فلسفه و کلام و اداره نشریات پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی منتشر شد.
⬅️به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی نودوهفتمین شماره فصلنامه علمی ـ پژوهشی «نقدونظر» مربوط به بهار 1399 منتشر و مقالات این شماره بر روی سامانه این نشریه به آدرس http:jpt.isca.ac.ir نمایه گردید.
«معرفتشناسی عشق در عرفان مولوی تحلیلی در پرتو پدیدارشناسی هوسرل، هایدگر و مرلوپونتی» نوشته کمال ملکیان و عیسی نجفی؛
«اخلاقمحوری یا باورمحوری؟ تحلیلی انتقادی از حکمت جهاد ابتدایی» اثر رحیم دهقان سیمکانی؛
«بازپژوهی معیارها و فواید تقسیم توحید به نظری و عملی با تأکید بر کلام امامیه» به قلم محمدمیثم حقگو؛
«بررسی و نقد براهین وجودی از منظر گراهام اُپی» نوشته فرح رامین و فریده محمدزمانی ازجمله مقالات این شماره است.
همچنین «بررسی و نقد دیدگاه دیویدگریفین درباره قدرت خداوند» نوشته یدالله رستمی؛
«بررسی تطبیقی برهان بر وجود خدا از طریق آگاهی در آرای سوئینبرن و ملاصدرا» به قلم یارعلی کرد فیروزجایی؛
«دلایل نقلی مشروعیتبخشی انتخاب» اثر حسین واله از دیگر مطالبی است که در این شماره منتشر شده است.
💠جزئیات خبر در لینک زیر
🌐https://b2n.ir/319247
#پژوهشکده_مدیریت_اطلاعات_ومدارک_اسلامی
#پروژه_قطبی
#دکتر_قطبی
#محمد_هادی_یعقوب_نژاد
⬅️در پژوهشکده مدیریت اطلاعات و مدارک اسلامی برگزار شد:بررسی پیشرفت پروژه های قطبی پژوهشکده مدیریت اطلاعات و مدارک اسلامی
🔷به همت اداره امور پژوهشی پژوهشکده مدیریت اطلاعات و مدارک اسلامی و با حضور حجت الاسلام والمسلمین دکتر قطبی رئیس میز سبک زندگی (بصورت ویدئو کنفراس) و حجت الاسلام والمسلمین دکتر علیرضا فجری دبیر قطب اخلاق، خانواده و سبک زندگی، سرپرست پژوهشکده مدیریت اطلاعات و مدارک اسلامی و مدیر و اعضای هیئت علمی گروه سازماندهی اطلاعات و مدارک پیشرفت و نحوه ادامه کار پروژه های مرتبط با میز سبک زندگی مورد بررسی و کنکاش قرار گرفت.
🔲در ابتدای جلسه حجج اسلام سید تقی واردی و حسین حسن زاده توضیحاتی در باره پیشرفت پروژه بانک اطلاعات سبک زندگی ارائه کردند و با بیان مشکلات و تنگناهای ادامه کار بررسی شد و در این خصوص تصمیماتی اتخاذ گردید.
سپس رئیس میز سبک زندگی ضمن بیان اهمیت موضوع و توسعه منابع فقهی و اخلاقی به علوم دیگر، راه کارهایی برای ارتقاء همکاریهای بخش پژوهش و قطب های فکری - فرهنگی بیان کرد.
💠قابل ذکر است پژوهشکده مدیریت اطلاعات و مدارک اسلامی ذیل پروژه های متنوع قطبی ارتباط مستمر با میزهای مرتبط را در فعالیت ها و برنامه های خود دیده است. در همین راستا در سال 1399 دو جلسه با میز توسعه و توانمند سازی علوم اسلامی برگزار کرده است.
🌐https://eitaa.com/isca24/7537
#عیسی_عیسی_زاده
#کلان_پروژه_سبک_زندگی
#پژوهشکده_فرهنگ_ومعارف_قرآن
✅حجت الاسلام عیسی زاده خبر داد:۴ موضوع جدید از کلان پروژه سبک زندگی منتشر شد
🔷با انتشار ۴ موضوع جدید از فرهنگنامه «سبک زندگی بر اساس آموزههای قرآن و اهل بیت (ع)» تعداد آثار منتشر شده این مجموعه به ۱۷ عنوان رسید.
✍️حجت الاسلام عیسی عیسی زاده مدیر گروه فرهنگنامههای قرآنی در گفتگویی اظهار کرد: چهار موضوع جدید «بهداشت»، «روزه»، «زکات»، «رفتار با پدر و مادر» از کلان پروژه فرهنگنامه «سبک زندگی بر اساس آموزههای قرآن و اهل بیت (ع)» به عنوان جامعترین فرهنگنامه سبک زندگی منتشر شده است.
🔷عضو هیئت علمی پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن گفت: تا کنون هفده موضوع از این فرهنگ نامه همچون بهداشت، روزه، زکات و رفتار با پدر و مادر، مبانی سبک زندگی اسلامی، آراستگی، اوقات فراغت، مهمانی، پوشش، تغذیه، خواب و بیداری، دانش اندوزی، سفر، عبادت و بندگی، حجیت سبک زندگی اهل بیت (ع)، نماز و دعا، تدوین و توسط انتشارات پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی منتشر شده است.
💠وی در پایان افزود: گروه فرهنگ نامههای قرآنی پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن تلاش کرده است با همت پژوهشگران فرهیخته و بهرهگیری از آموزههای قرآن و اهل بیت (ع) با تدوین فرهنگنامه «سبک زندگی بر اساس آموزههای قرآن و اهل بیت (ع)» کاربردیترین موضوعات سبک زندگی مرتبط با حوزههای فردی، خانوادگی، اجتماعی و محیط زیست را در اختیار علاقه مندان قرار دهد.
🔲 تهیه کتاب بهداشت بر اساس آموزه های قرآن و اهل بیت علیه السلام از کتابخوان پژوهان
🌐http://pajoohaan.ir/document/4897
🔲تهیه کتاب روزه براساس آموزه های قرآن و اهل بیت علیهم السلام از کتابخوان پژوهان
🌐http://pajoohaan.ir/document/4898
🌐https://eitaa.com/isca24/7539
#مختار_شیخ_حسینی
#اندیشه_تمدنی
#منی_ابوالفضل
⬅️دکتر مختار شیخ حسینی: عمل به قرآن، شرط تبدیل جامعه به امت است
✍️عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی با اشاره به اندیشه تمدنی «مُنی ابوالفضل»، اظهار کرد: از نگاه ابوالفضل، امت در صورتی پدید میآید که جامعه به مقاصد قرآنی عمل کند، در حالی که دولت سازمانی است که میتواند در خدمت مقاصد امت یا در مسیر خلاف آن باشد.
💠به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ایسکا (پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی ) به نقل از خبرگزاری ایکنا مختار شیخ حسینی، عضو هیئت علمی پژوهشکده علوم سیاسی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، یکشنبه ، ۱۵ تیرماه در نشست رونمایی «اندیشه تمدنی مُنی ابوالفضل» در پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، گفت: منی ابوالفضل در صدد تبیین پارادایم توحیدی در برابر پارادایم سکولار است.
🔲وی با بیان اینکه عنصر اصلی پارادایم توحیدی، بازسازی مفاهیمی نو بر پایه قرآن کریم و نقد پارادایم رقیب غربی است، اظهار کرد: خانم ابوالفضل، معتقد است که پیامبر(ص)، امت (امة واحدة) را به عنوان میراث فرهنگی و اجتماعی بر جا گذاشت؛ یعنی امام و دولت، مدار امت نیستند.
✅شیخ حسینی اظهار کرد: از نظر وی، دولت مکمل است و میتواند به سمت مقاصد امت پیش برود یا برعکس از مقاصد امت دور شود و مانعی بر سر راه حرکت و پیشرفت امت باشد.
💠جزئیات خبر در لینک زیر
🔲https://b2n.ir/535401
#محسن_الویری
#اندیشه_تمدنی
#منی_ابوالفضل
✅حجتالاسلام الویری:گفتمان قرآنی در اندیشه «منی ابوالفضل» زنده و جامع است
🔷استاد دانشگاه باقرالعلوم(ع) با اشاره به اندیشه تمدنی «مُنی ابوالفضل» تصریح کرد: گفتمان قرآنی ابوالفضل زنده است، به همه ابعاد وجودی انسان توجه دارد و میان ابعاد عملی و نظری جمع کرده است.
🔲به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ایسکا (پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی ) به نقل از خبرگزاری ایکنا، حجتالاسلام والمسلمین محسن الویری، استاد دانشگاه باقرالعلوم(ع)، امروز، ۱۵ تیرماه در نشست رونمایی «اندیشه تمدنی مُنی ابوالفضل» در پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، گفت: مُنی ابوالفضل از تمدنپژوهان معاصر مصری است که رویکرد وی در علوم اجتماعی، روابط بینالملل و مطالعات اسلامی زنان، دستاوردهای خوبی داشته و شاگردان زیادی هم تربیت کرده است.
⬅️وی اضافه کرد: براساس مطالبی که یکی از شاگردان وی منتشر کرده است، خانم ابوالفضل به مهمترین تطورات تعامل با قرآن در قرن ۲۰ پرداخته و سیر تفاسیر این قرن را با تکیه بر تفاسیر نوشته شده در مصر بیان کرده است.
حجتالاسلام الویری با بیان اینکه این نویسنده، ضمن اینکه جایگاه منی را در این مجموعه ارائه داده و ذکر کرده که اندیشه قرآنی او ریشه در کدام مفسران دارد، اظهار کرد: یکی از مسائلی که منی به آن پرداخته، بحران روششناختی در علوم اجتماعی است که وی دقت نظر خوبی در این مقوله داشته است.
🔷جزئیات خبر در لینک زیر
🌐https://b2n.ir/175824