✅به همت پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی؛دومین جلسه مجمع پژوهشگاههای علوم انسانی اسلامی برگزار شد
✍️دومین جلسه مجمع پژوهشگاههای علوم انسانی اسلامی به صورت مجازی و به همت پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی برگزار شد.
🔲به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ایسکا (پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی)، دومین جلسه مجمع پژوهشگاههای علوم انسانی اسلامی با حضور رؤسای این پژوهشگاهها به صورت مجازی برگزار شد. در این جلسه که دبیری آن بر عهده حجت الاسلام والمسلمین نجف لکزایی «رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی» بود، اساسنامه این مجمع و آئین نامه تشکیل جلسات مجمع مورد بررسی قرار گرفت و هر یک از حضار، مطالب پیشنهادی خود را نسبت به اصلاح اساسنامه و آئین نامه داخلی بیان داشتند.
⏹پیش از بررسی اساسنامه و آئین نامه داخلی، حسینعلی قبادی رئیس مؤسسه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی وزارت علوم پیشنهاد ارائه شاخص برای پژوهشهای کاربردی به وزارت علوم را مطرح کرد و خواستار تدوین طرحی توسط مجمع شدند.
وی گفت: از عینک مهندسی، علوم انسانی را دیدن، مشکل علوم انسانی است و همه خود را صاحب نظر در این امر میدانند؛ علت این مسئله به دو دلیل بر میگردد: یکی اینکه نگاه به علوم انسانی را زائد و پول خرج کن میدانند و دیگر اینکه در علوم انسانی شاخص سازی مناسبی صورت نگرفته تا دیگران متقاعد شوند؛ باید در مورد کاربردی سازی علوم انسانی بیشتر کار شود.
💠اعضای حاضر در جلسه، ضمن استقبال از پیشنهاد مطرح شده، بر دقت و توجه جدی بر این موضوع تأکید داشتند.
در این جلسه، حجت الاسلام رضا برنجکار رئیس پژوهشگاه قرآن و حدیث عدم تبدیل نیازها به پروژهها و ارسال آنها را به پژوهشگاهها را یکی از مشکلات کشور دانست که دلیل اصلی آن، عدم ارتباط میان مراکز علمی است.
🔲حجت الاسلام والمسلمین لکزایی این طرح را موضوعی هوشمندانه ای دانست و ضمن استقبال از آن، اظهار کرد: در فرهنگ دینی ما بر این موضوع سفارش زیادی شده است؛ حضرت امام (ره) در کتاب چهل حدیث در طبقه بندی علوم، علم را به علم نافع و غیر نافع تقسیم میکنند و بحث ایمان و عمل صالح نیز ناظر به همین مطلب است.
وی ضمن بیان پیشنهادی خود افزود: با تشکیل کمیتهای، این موضوع مورد بررسی و به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری پیشنهاد شود.
در ادامه جلسه، اساسنامه این مجمع و سپس آئین نامه داخلی آن مورد بررسی قرار گرفت و اعضای حاضر در این جلسه، دیدگاههای خود را مطرح کردند.
💠منبع:پایگاه اطلاع رسانی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
🌐https://eitaa.com/isca24/8282
#حسین_الهی_نژاد
#پژوهشکده_مهدویت
#معرفی_پروژه
✅عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی:تدوین پروژه «مهدویتپژوهی؛ تطورات و آسیبها» در دو فاز
🔲حجت الاسلام الهی گفت: پروژه «مهدویتپژوهی؛ تطورات و آسیبها» در دو فاز پژوهشی و آموزشی یعنی آسیب شناسی پژوهشی و آموزشی در حوزه مهدویت با نگاه تطوری دنبال میشود.
💠به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ایسکا(پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی) به نقل از خبرگزاری مهر، حجت الاسلام والمسلمین حسین الهی عضو هیئت علمی پژوهشکده مهدویت و آینده پژوهی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی گفت: پروژه «مهدویتپژوهی؛ تطورات و آسیبها» در قطب بنیادهای نظری و نظام متقن علوم انسانی و اسلامی قطبهای فکری و فرهنگی دفتر تبلیغات اسلامی به تصویب رسیده است.خروجی این پروژه، کتابی در حدود ۲۵۰ صفحه خواهد بود که در دو فاز پژوهشی و آموزشی یعنی آسیب شناسی پژوهشی و آموزشی در حوزه مهدویت با نگاه تطوری دنبال میشود.
🔲جزئیات خبر در پاایگاه اطلاع رسانی ایسکا(پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
🌐https://b2n.ir/615388
🔲همزمان با برگزاری ششمین ویژه برنامه های بزرگداشت علامه طباطبایی قدّس سرّه
✅نشست علمی دولت اسلامی از منظر فلسفه سیاسی علامه طباطبایی
کارشناسان: حجت الاسلام والمسلمین دکتر نجف لک زایی و حجت الاسلام والمسلمین دکتر احمدرضا یزدانی مقدم
🔲دبیر علمی: جناب آقای محسن جبارنژاد
✅این نشست به صورت حضوری و مجازی برگزار می شود.
⏰زمان: پنج شنبه 22 آبان ماه 1399 ساعت 10 الی 12
🔲مکان: قم – خیابان 19 دی – کوچه 10، کوچه 2 – مجمع عالی حکمت اسلامی- سالن اجتماعات مجمع عالی حکمت اسلامی
💠پخش به صورت مجازی از طریق آدرس های زیر
🌐instagram.com/hekmate_islami
🌐www.hekmateislami.com
✅سلسله نشست های حکمرانی فرهنگ و فضای مجازی/ امت مجازی اسلام
🔲اساتید نشست:
🔲دکترمهدی منتظرقائم استاد دانشگاه تهران
💠دکترسعیدخلیلویچ مدیر مرکز علوم دینی «قم» بلگراد
✅دکترمختار شیخ حسینی هیأت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی مدیر گروه علوم سیاسی پژوهشکده علوم و اندیشه سیاسی
⏹دبیر نشست: حجت الاسلام والمسلمین دکتر حبیب الله بابائی
💠مجری: بژوهشکده مطالمات نمدنی و اجتماعی و مرکز همکاری های علمی و بین الملل
⏰زمان: هفدهم آبان ماه 1399 ساعت: ۱۴ الی ۱۶
لینک مجازی ورود به جلسه
🌐https://bbb01.dte.ir/b/gkc-xkh-uoh-6i6
✅با سلام و احترام. چهل ویکمین جلسه از سلسله جلسات «حکمرانی در قرآن» به صورت هفتگی، شنبه ها (شنبه 17ابان)ساعت 10:30 با ارائه حجت الاسلام والمسلمین دکتر نجف لک زایی، برگزار می شود.
📒لینک حضور در جلسه انلاین:
🌐 http://dte.bz/hokmconf
«نشست علمی حکمرانی در قرآن(جلسه سی و سوم) حضرت ابراهیم بخش اول» را در YouTube تماشا کنید
https://youtu.be/aqdvP4dBzzc
نشست علمی حکمرانی در قرآن(جلسه سی و سوم) حضرت ابراهیم بخش اول
http://m.aparat.com/v/CTAqE
#پژوهشکده_فلسفه_وکلام
#محمد_سوری
#نجف_لک_زایی
🔶با حضور دکتر نجف لک زایی:مراسم معرفی سرپرست پژوهشکده فلسفه و کلام انجام شد
✅حجت الاسلام و المسلمین دکتر نجف لک زایی: دوره مدیریت مرحوم دکتر ابراهیم علیپور در پژوهشکده فلسفه و کلام اسلامی، دوره فوق العاده موثر، موفق و هم افزا بودو خلاءایشان، قابل پر شدن نیست.
📒به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ایسکا ( پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی)، حجت الاسلام والمسلمین دکتر لکزایی در جلسه-ای که با همکاران پژوهشکده فلسفه و کلام اسلامی پژوهشگاه برگزار شد ضمن تقدیر و تشکر از زحمات مرحوم دکتر علیپور رئیس فقید این پژوهشکده و عرض تسلیت رحلت آن مرحوم بیان فرمودند: امیدوارم دراین ایام میلاد پر خیر و برکت پیامبر رحمت و امام صادق علیه السلام، روح آن عزیز سفر کرده، مهمان سفر بابرکت آن حضرت باشند.
⬅️فراق دکتر علیپور برای همه همکاران پژوهشگاه و دفتر تبلیغات اسلامی سخت است امیدواریم با صبر در فراق آن مرحوم، مسیر ایشان را به نحو مناسب ادامه دهیم. ایشان فرمودند: حقیقتا برای بنده انتخاب جایگزین آن مرحوم نیز سخت بود اما با قبول زحمت از طرف همکار محترم جناب آقای دکتر سوری امیدواریم مسیر آن مرحوم به نحو مناسب انجام شود و پژوهشکده فلسفه و کلام اسلامی هر روز به نحو مناسب در حالت درخشندگی و بالندگی قرار گیرد و برنامه های پژوهشکده خصوصا همایش هایی که برنامه ریزی شده بود به نحو مناسب پیگیری و انجام شود لذا انتظار داریم همه عزیزان و همکاران پژوهشگاه نیز با صمیمیت امور را دنبال نمایند.
💠جزئیات خبر در لینک زیر
🌐http://dte.bz/isca123
#پژوهشکده_مدیریت_اطلاعات
#سید_تقی_واردی
#جلسات_شورای_علمی_گروه
✅به همت پژوهشکده مدیریت اطلاعات و مدارک اسلامی انجام شد:برگزاری ششمین جلسه شورای علمی گروه سازماندهی اطلاعات و مدارک
📒ششمین جلسه شورای علمی گروه سازماندهی اطلاعات و مدارک پژوهشکده مدیریت اطلاعات و مدارک اسلامی در سال ۹۹ با حضور اعضای هیئت علمی، محققان گروه و رئیس اداره پژوهش پژوهشکده برگزار شد.
💠به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ایسکا (پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی )حجت الاسلام سید تقی واردی ضمن تشریح مذاکرات صورت گرفته گفت: در این جلسه تعیین فلوچارت نمایه سازی برای نمایش فرایند نمایه سازی مورد بررسی قرار گرفت و بر ضرورت تهیه آن تاکید شد. گروه به این نتیجه رسید علاوه بر این کار، نمودار فرایند برای دیگر فعالیت های گروه نیز تهیه شود.
🔶جزئیات در لینک زیر
🌐http://dte.bz/isca124
«نشست علمی حکمرانی در قرآن(جلسه سی و چهارم) حضرت ابراهیم بخش دوم» را در YouTube تماشا کنید
https://youtu.be/CB9GwMr4Ht4
نشست علمی حکمرانی در قرآن(جلسه سی و چهارم) حضرت ابراهیم بخش دوم
http://m.aparat.com/v/RJLQ8
#پژوهشکده_اخلاق_ومعنویت
#وحید_سهرابی_فر
#معرفی_آثار
✅به همت پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی؛کتاب «درآمدی بر مطالعات معنویت در علوم انسانی» منتشر میشود
📒کتاب «درآمدی بر مطالعات معنویت در علوم انسانی» به همت پژوهشکده اخلاق و معنویت پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی دفتر تبلیغات اسلامی تا پایان سال جاری منتشر خواهد شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ایسکا (پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی ) به نقل از خبرگزاری مهر، یکی از گروههای علمی پژوهشکده اخلاق و معنویت پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، گروه اسلام و مطالعات معنویت به مدیریت احمد شاکرنژاد است. در این گروه، مطالعات و پژوهشهایی پیرامون معنویت پژوهی، معنویتهای نوظهور و عرفانهای کاذب انجام میشود؛ یکی از این پروژههای تحقیقی، «درآمدی بر مطالعات معنویت در علوم انسانی» است که وحید سهرابی فر عضو هیئت علمی دانشگاه ادیان و مذاهب، مسئولیت اجرای آن را بر عهده دارد.
💠جزئیات در لینک زیر
🌐http://dte.bz/isca125
#پژوهشکده_مهدویت
#رحیم_کارگر
#نشست_علمی
💠حجتالاسلام رحیم کارگر:رشد فکری، اخلاقی و اجتماعی در سایه ظهور منجی محقق میشود
✅حجتالاسلام رحیم کارگر بیان کرد: بشر با کمک تحقق سه هدف که عبارت از رشد فکری، اخلاقی و اجتماعی است، میتواند به هدف و نهایت غایی خودش برسد. رشد فکری یعنی عقلانیت، رشد اخلاقی به معنای معنویت و رشد اجتماعی نیز به معنی تحقق عدالت است و این سه در عصر ظهور منجی محقق میشوند.
📒به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ایسکا (پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی ) به نقل از خبرگزاری ایکنا؛ اولین نشست بینالمللی «منجیگرایی و آیندهپژوهی جهان از منظر ادیان»پنجشنبه، ۱۵ آبانماه با سخنرانی جمعی از صاحبنظران به صورت وبیناری برگزار شد. در ادامه متن صحبتهای حجتالاسلام رحیم کارگر، عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی را میخوانید که با موضوع «منجیگرایی و چشمانداز معنویت در جهان آینده» ایراد شده است؛
🔹وقتی بحث آیندهپژوهی مطرح میشود، این بحث، صرفاً از سنخ بحثهای نظری و اشتراکنظرها در مورد منجی نیست، چون در این زمینه بحثهای صورت گرفته است و ما امروز نیازمند اشتراک عملیم و باید از وحدتِ فکری به وحدت کاربردی برسیم. ما باید بدانیم که چطور میتوانیم به کمک منجیگرایی، آینده مطلوبمان را شکل دهیم و این دانش به ما کمک میکند که آینده را بشناسیم و آن را مدیریت کنیم. باید توجه داشت که آیندهپژوهی مدرن نمیتواند درک درستی از آینده واقعی داشته باشد چون مبتنی بر یکسری حدسهاست، اما آیندهپژوهی اسلامی چون مبتنی بر واقعیتهای دینی و الهامهای وحیانی است، میتواند از یک آینده قطعی و درست صحبت کند و خود را با تمام وجود آماده مواجهه و درک آینده موعود کند.
💠جزئیات در لینک زیر
🌐http://dte.bz/isca126
🚩 #پنل_تخصصی | الگوی حکمرانی متعالی در موضوع وحدت حوزه و دانشگاه (۱)
🎤 سخنرانان:
🔹 حجتالاسلام والمسلمین دکتر #نجف_لکزایی (استاد گروه علوم سیاسی #دانشگاه_باقرالعلوم(ع) قم و رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی)
🔸 حجتالاسلام دکتر محمد حسن دهقان (عضو هیأت علمی دانشگاه عالی دفاع ملی، دکترای آیندهپژوهی و رئیس عقیدتی سیاسی دانشگاه عالی دفاع ملی)
🔹 دکتر سیدمحمد حسینی (رئیس #دانشگاه_مذاهب اسلامی، وزیر سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی)
🕙 زمان برگزاری: یکشنبه ۱۸ آبان ۱۳۹۹، ساعت ۱۵ الی ۱۷
👈 لینک ورود به #وبینار:
💻 skyroom.online/ch/da-a/vahdat
🌎 governanceschool.ir/fa/news/1114
💠 #تلنگر_کرونایی (1)
🔸 #ریه های شهر به شدت گرفتار #ویروسِ گناه است
🔹 اهلِ پروا دچارِ تنگی #نفس شده اند
🔹 هیچ کس از #ابتلا در امان نیست
🔸 #ماسک تقوا بزنیم تا آمار روزانه «#گناه» بالاتر نرود.
🆔 @tablighnews
🌐@isca24
سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین صادقی (نماینده ولی فقیه در سپاه) در پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی با موضوع مردم سالاری دینی و نظام ولایی
http://m.aparat.com/v/iIFeq
💠سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین صادقی (نماینده ولی فقیه در سپاه) در پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی با موضوع مردم سالاری دینی و نظام ولایی
🌐https://www.youtube.com/watch?v=P-vq58kTBfs
تبلیغ نیوز | دفتر تبلیغات اسلامی, [06.11.20 12:41]
[ Photo ]
💠 #تلنگر_کرونایی (۲)
🔸شاید بی خبر و غافل باشیم، ولی هر روز #آزمایش می دهیم
🔹هر روز از ما تستِ اخلاص و ریا گرفته می شود، هر روز #تبِ عصیان ما را می سنجند
🔸پرونده #پزشکی روحمان پر از #علائم و هشدارها و عبور از خط قرمزهای #اخلاق است
🔹#سرفه های خشکِ خودخواهی و #عطسه های ناهنجارِ بدگویی، #ویروسِ غیبت پخش می کند،
و اطرافیان مان را در #معرضِ خطر قرار می دهد
🔸اگر به فکر وضع نامطلوب خودمان نیستیم، لااقل دیگران را #مبتلا نکنیم.
👈 به قلم استاد جواد محدثی
💡
🌐 @isca24
🆔 @tablighnews
✅نشستهای تخصصی سومین همایش ملی سواد رسانهای و اطلاعاتی از 17 تا 26 آبان ماه روزهای زوج ساعت 15 تا 17 برگزار می شود.
📒نشست دوم؛ «نسبت حکمرانی نوین و سواد رسانهای»
🔹افتتاحیه 17 آبان ماه 1399 از ساعت 15-16
📒نشست های تحصصی از 17 آبان روزهای زوج ساعت 17-15
✍️سخنرانان: دکتر ابوالحسن فیروز آبادی رئیس شورای عالی فضای مجازی
🔹دکتر محمدرضا بهمنی رئیس مرکز فناوری اطلاعات رسانه های دیجیتال و عضو هیات علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
🔶حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسین علی سعدی رئیس دانشگاه امام صادق علیه السلام
💠دکتر حسن بشیر رئیس همایش
⬅️راه های ارتباط مجازی
💠https://www.aparat.com/miconf.ir/live
🌐http://vc.isu.ac.ir/ch/milconf
✅مختار شیخ حسینی: خلافت دیجیتال؛ راهبرد جدید سلفیهای داعش برای ایجاد هویت
🔹مختار شیخحسینی با بیان اینکه مهمترین بحران جهان اسلام معاصر بحران هویت است، گفت: یکی از در دسترسترین الگوها، الگوی ساخت خلافت است و در دو تجربه شکست خورده، اما امروز زمین بازی را تغییر داده است و اینکه در جایی که روی زمین شکست خورد، استراتژی خلافت مجازی مطرح شد.
✍️به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ایسکا(پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی ) به نقل از خبرگزاری ایکنا؛ نشست «امت مجازی اسلام»، از سلسله نشستهای حکمرانی فرهنگ و فضای مجازی، امروز شنبه آبانماه با سخنرانی جمعی از اندیشمندان به صورت مجازی برگزار شد.
در ادامه متن صحبتهای مختار شیخحسینی، عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی را میخوانید که با موضوع «خلافت مجازی و هویتیابی مسلمان معاصر» ایراد شد؛
💠جزئیات خبر در پایگاه اطلاع رسانی ایسکا (پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی)
🌐http://dte.bz/isca132
#شریف_لک_زایی
#یادداشت_علمی
#روزنامه_فرهیحتگان
✅ملاصدرا فلسفه سیاسی دارد- شریف لک زایی
📒نقدی بر گفتوگوی منتشر شده با استاد عبدالحسین خسروپناه
🔹نقدی بر گفتوگوی منتشر شده با استاد عبدالحسین خسروپناه
🔶ملاصدرا فلسفه سیاسی دارد
✅نویسنده : شریف لکزایی،عضو هیاتعلمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
📒جای بسی خرسندی است که جناب استاد خسروپناه در گفتوگوی مختصر خود که در صفحه اندیشه روزنامه «فرهیختگان» به زیور طبع آراسته شده به نقد کتاب فلسفه سیاسی صدرالمتألهین پرداخته است.
🔹در طی سه چهار سال اخیر که از چاپ و انتشار کتاب فلسفه سیاسی صدرالمتألهین میگذرد تاکنون نقدهای مختلفی بر این کتاب صورت گرفته که همه آنان مغتنم است. ازجمله تاکنون در سه نشست علمی در تهران، قم و اصفهان و با حضور اساتید بزرگواری مانند محمدعلی فتحاللهی، ابراهیم برزگر، عماد افروغ و سیدمهدی امامیجمعه کتاب فلسفه سیاسی صدرالمتألهین مورد نقادی قرار گرفته است. نگارنده از این نقدها بسیار آموخته و تجربه اندوخته است. اینک استاد خسروپناه نیز به جمع اساتید ناقد این اثر پیوسته و دیدگاه خود را درباره این اثر ارائه کرده است.
💠جزئیات در پایگاه اطلاع رسانی ایسکا (پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی)
🌐http://dte.bz/isca133
#محمدرضا_بهمنی
#پژوهشکده_مطالعات_تمدنی_واجتماعی
#سواد_رسانه
✅محمدرضا بهمنی تببین کرد:سواد رسانه ای به مثابه توانش اعتلای همزیستی انسانی
📒سواد رسانه ای به مثابه توانش اعتلای همزیستی انسانی
۱. نگاهی به سیر تطور مواجهه کشور با تحولات فضای مجازی، چند رویکرد قابل شناسایی هست.
• رویکرد فناورانه و زیرساختی
• رویکرد امنیتی و صیانتی
• رویکرد اقتصادی و کسب و کاری
• رویکرد فرهنگی و اجتماعی
در دوره های مختلف از دهه ۷۰ به این سو، ساختارسازی و برنامه های مدیریت فضای مجازی، غالباً ترکیبی از این رویکردها را می¬توان شاهد بود. منتها در هر دوره، یک یا دو رویکرد غلبه داشته است. مثلا در دوره ای که شورای انفورماتیک در کشور شکل می گیرد، طبعاً سیاستگذاری ها و پروژه ها و حتی دست-اندرکاران ارشد آن را مبتنی بر رویکرد فناورانه می توان طبقه بندی کرد.
۲. از سوی دیگر، دوگانه فرصت-تهدید در مواجهه با تحولات فضای مجازی هم دوگانه¬ای بوده است که همواره رفت و برگشت بین دو سوی این دوگانه را شاهد بوده و هستیم. حتی ما شاهد بودیم که در اوایل ایام کرونا، عده ای کرونا را یک زمینه سازی برای تشدید نفوذ از طریق فضای مجازی توصیف کردند.
💠جزئیات در پایگاه اطلاع رسانی ایسکا (پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی)
🌐http://dte.bz/isca134