هدایت شده از روزبرگ شیعه (ره توشه معارفی)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ سهشنبه ١۵ #آبان ١۴٠٣
🌙 الثلاثاء ٠٢ #جمادیالاولی ١۴۴۶
🌲 نوامبر 2024 05 Tuesday
❇️ وقایع مهم روز:
🔹 مناسبت خاصی نداریم.
💠حدیث روز 💠
💎 امیرالمؤمنین (ع): «أصدِقاؤكَ ثَلاثَةٌ و أعداؤكَ ثَلاثَةٌ، فأصدِقاؤكَ: صَديقُكَ، و صَديقُ صَديقِكَ، و عَدُوُّ عَدُوِّكَ. و أعداؤكَ: عَدُوّكَ، و عَدُوُّ صَديقِكَ، و صَديقُ عَدُوِّكَ»
«دوستان تو سه گروهند و دشمنانت نيز سه گروه؛ اما دوستانت عبارتند از: دوستِ تو، و دوستِ دوست تو، و دشمنِ دشمنت؛ و دشمنانت عبارتند از: دشمنِ تو، دشمنِ دوست تو، و دوستِ دشمنت»
📚 نهجالبلاغه: حکمت ٢٩۵
•┈┈••✾••┈┈•
https://eitaa.com/ROOZBARG
هدایت شده از روزبرگ شیعه (ره توشه معارفی)
173.4K
✅ #گلبرگ_احکام
موضوع: #احکام_مبارزه_با_استکبار
✅ اگر دشمنی که از او بر اساس اسلام و اجتماع مسلمین ترس باشد، بلاد مسلمین و یا مرزهای آن را مورد هجوم قرار دهد، بر مسلمان ها واجب است که از آن به هر وسیلهای که ممکن است با بذل مال و جان، دفاع نمایند.
✅ اگر ترس آن باشد که بیگانگان به یکی از دول اسلامی هجوم برند، بر تمام دول اسلامی واجب است به هر وسیلۀ ممکن از آن دفاع کنند، چنان که بر سایر مسلمین (نیز) واجب است.
📚تحریرالوسیله امام خمینی(ره)، ج ۱
https://eitaa.com/ROOZBARG
هدایت شده از روزبرگ شیعه (ره توشه معارفی)
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز: «#مرگ_بر_آمریکا، چرا؟» (٢)
✍️ مناسبت روز: امروز در تقویم شمسی و قمری مناسبت خاصی نداریم؛ اما در دو روز گذشته به مناسبت «روز ملی مبارزه با استکبار جهانی» در رابطه با دشمنی ما با آمریکا از دیدگاه رهبرحکیم انقلاب با شما سخن گفتیم و عرض کردیم که مراد از گفتن «مرگ بر آمریکا»، مرگ بر ملّت آمریکا نیست! بلکه مرگ بر سیاستهای استکباری آمریکا است، مگرنه ما با آمریکا بهعنوان یک مجموعهى جغرافیایى یا بهعنوان یک ملّت و یک مجموعهى انسانى هیچ مسئلهاى نداریم، ما با خوی استکباری و خودبرتربینی آمریکا مخالف و دشمنیم و این دشمنی تا زمانی که رویه استکباری و استعماری سیاستمداران آمریکایی اصلاح نشود، باقی خواهد ماند؛
در ادامه نیز به «مسئلهی ستیزهی با استکبار و ضرورت بزرگداشت روز ملّی استکبارستیزی و تبیین دقیق چرایی دشمنی و بیزاری ملّت بزرگ ایران با استکبار جهانی اشاره کردیم و انشاالله در سخن امروز نیز با استفاده از بیانات حکیمانه رهبر فرزانه انقلاب به بازشکافی علل دشمنی ملت ایران با استکبار پرداخته و به سؤال «چرا با آمریکا دشمنیم؟» پاسخ بیشتر میدهیم.
ابتدا در تبیین این موضوع، باید بدانیم که وقتی ما از استکبار حرف میزنیم، از چه چیزی سخن میگوئیم و استکبار به چه معناست؟
✅ تا پیش از پیروزی انقلاب اسلامی عملاً تنها ایدئولوژی معارض با جریان مسلط لیبرال سرمایهداری، ایدئولوژی مارکسیسم و ادبیات چپ بود و کلیدواژهی پرتکرارِ «امپریالیسم» مهمترین واژهای بود که انقلابیون و عدالتخواهان در ایران و سایر نقاط دنیا برای شناسایی و محکومکردن زیادهخواهیها و ظلمهای قدرتهای زورگو و چپاولگر به کار میبردند؛ اما از آنجا که «مارکسیسم و چپگرایی» نیز مانند «لیبرال سرمایهداری» در مبانی و مبادی مادی و سکولار ریشه داشته و دارد، لذا در عرصهی عمل، آن هم به انواع جدیدی از زورگویی و زیادهخواهی تبدیل شد و نتوانست راه رهایی را پیش روی مستضعفان و عدالتخواهان دنیا بگشاید که لشگرکشی اتحاد جماهیر شوروی به افغانستان و همدستی و مشارکت و اتحاد دو قطب اصلی نظامهای سرمایهداری و مارکسیستی با صدام در جنگ تحمیلی علیه ملت ایران، شاهد این مدعا است.
اما با پیروزی انقلاب اسلامی در ایران ادبیاتِ جدیدی بر اساس بینش سیاسی دینی برای مبارزه با ظلم و استعمار پدید آمد و یکی از نقاط اوج این ادبیاتِ جدید، بازآفرینی و فراگیرسازی کلیدواژهی قرآنی «استکبار» بود؛ چنانچه حضرت امام خامنهای (مدظلهالعالی) در دیدار با فرماندهان بسیج سراسر کشور با استفاده از فرهنگ نورانی قرآن به «مفهومشناسی استکبار» پرداخته و دولت آمریکا را «رأس استکبار» در جهان امروز معرفی کرده و فرمودند: «استکبار یک واژهی قرآنی است که در قرآن دربارهی امثال فرعون و گروههای بدخواه و معارض حقّ و حقیقت بهکار رفته است؛ (لذا) استکبار در گذشته هم بوده و تا امروز هم وجود دارد و استخوانبندی آن هم در همهی دورهها یکی است؛ البتّه شیوهها و خصوصیّات و روشها در هر زمانی تفاوت میکند؛ و امروز... در رأس این استکبار در دنیا، دولت ایالات متّحدهی آمریکا است...» (۱۳۹۲/۸/۲۹)
ایشان همچنین در دیدار دانشآموزان و دانشجویان، مداخلهگری و تحمیلگری بر ملتها را یکی دیگر از جنبههای مهم در مفهوم استکبار دانسته و فرمودند: «آدم مستکبر، دولت مستکبر، گروه مستکبر، یعنی آن کسانی و آن دولتی که قصد دخالت در امور انسانها و ملتهای دیگر را دارند، در همهی کارهای آنها مداخله میکنند و برای حفظ منافع خود؛ خود را آزاد میدانند، حقّ تحمیل بر ملتها و حقّ دخالت در امور کشورها را برای خود قائل هستند و پاسخگوی به هیچکس هم نیستند! این معنای مستکبر است... و دولت آمریکا (امروز) یک دولت استکباری است...» [۱۳۹۲/۸/۱۲]
معظمله سپس به درگیری تاریخی جبههی حق با جریان استکبار و طاغوت اشاره کرده و فرمودند: «از زمان ابراهیم خلیل و نوح پیغمبر و پیغمبران بزرگ و پیغمبر اسلام تا امروز جبههی حق در مقابل استکبار قرار داشته است...» و «امروز (نیز) نبرد جمهوری اسلامی با استکبار... (ادامه) همان نبرد پیغمبران با طواغیت زمان، با شیاطین انس و جن است؛ ما دنبال آرمانهای بلند هستیم؛ دنبال تشکیل جامعهی اسلامی، نظام اسلامی، کشور اسلامی، امّت اسلامی و تحقّق بخشیدن به آرزوهای بزرگ پیامبران و صدّیقان و شهیدان (هستیم)؛ و دستگاههای شیطانی زمان (هم در) یک جبههاند و طبعاً با یکچنین حرکتی مخالفند؛ [بنابراین] کارشکنی میکنند، اذیت میکنند، تهدید میکنند...» (۱۳۹۳/۴/۱۶)
✍️ این مبحث ادامه دارد و انشاالله در روزبرگ فردا از جلوههای روحیه استکباری آمریکا از دیدگاه رهبر حکیم انقلاب بیشتر سخن خواهیم گفت...
https://eitaa.com/ROOZBARG
هدایت شده از روزبرگ شیعه (ره توشه معارفی)
14.97M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅ #روزبرگ_شیعه
🎧 پادکست
مناسبت: #روز_ملی_مبارزه_با_استکبار_جهانی
موضوع: «#مرگ_بر_آمریکا، چرا؟» (٢)
https://eitaa.com/ROOZBARG
هدایت شده از روزبرگ شیعه (ره توشه معارفی)
16.55M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ چهارشنبه ١۶ #آبان ١۴٠٣
🌙 الأربعاء ٠٣ #جمادیالاولی ١۴۴۶
🌲 نوامبر 2024 06 Wednesday
❇️ وقایع مهم روز:
🔹 مناسبت خاصی نداریم.
💠حدیث روز 💠
💎 امام حسین (ع): «أیها الناس إن رسول الله (ص ) قال من رأی سلطانا جائرا مستحلا لحرام الله ناکثا عهده مخالفا لسنه رسول الله یعمل فی عباد الله بالإثم و العدوان فلم یغیر علیه بفعل و لا قول کان حقا علی الله أن یدخله مدخله»
«ای مردم! رسول خدا فرمود: هر کس سلطان زورگویی را ببیند که حرام خدا را حلال نموده ، پیمان الهی را می شکند و با سنت و قوانین رسول خدا از در مخالفت در آمده و در میان بندگان خدا، راه گناه و معصیت و ستم و دشمنی را در پیش می گیرد، ولی با عمل یا سخن اظهار مخالفت نکند، بر خداوند است که او را در محل و جایگاه آن سلطان ظالم قرار دهد»
📚 مقتل خوارزمی، ج۱، ص۲۳۴
•┈┈••✾••┈┈•
https://eitaa.com/ROOZBARG
هدایت شده از روزبرگ شیعه (ره توشه معارفی)
419K
✅ #گلبرگ_احکام
مناسبت: «ایام مبارزه با استکبار جهانی»
موضوع: #احکام_مبارزه_با_استکبار
✅ اگر بر قلمرو اسلام از استیلای سیاسی و اقتصادی که منجر به اسارت سیاسی و اقتصادی مسلمین و موهون شدن اسلام و مسلمین و ضعیف شدن آنها می شود، ترس باشد، با وسیلههای مشابه و مقاومتهای منفی، دفاع واجب است؛ مانند نخریدن کالاهای آنان و ترک استفاده از آن، و ترک رابطه و معامله با آنان به طور مطلق.
✅ اگر در روابط اقتصادی و غیر آن بر قلمرو اسلام و بلاد مسلمین، ترس آن باشد که بیگانگان بر آن تسلّط سیاسی یا غیر سیاسی که موجب استعمار آنان یا استعمار بلادشان ـ ولو از جهات معنوی ـ پیدا کنند، بر همۀ مسلمین واجب است که از چنین روابطی اجتناب کنند و این گونه روابط حرام می باشد.
📚 تحریرالوسیله امام راحل، ج ١
https://eitaa.com/ROOZBARG
هدایت شده از روزبرگ شیعه (ره توشه معارفی)
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز: «#مرگ_بر_آمریکا، چرا؟» (٣)
✍️ مناسبت روز: امروز در تقویم شمسی و قمری مناسبت خاصی نداریم؛ اما در چند روز گذشته به مناسبت «روز ملی مبارزه با استکبار جهانی» در رابطه با دلایل دشمنی ملت بزرگ ایران با آمریکا و چرایی شعار #مرگ_بر_آمریکا، از دیدگاه رهبرحکیم انقلاب با شما سخن گفتیم و عرض کردیم که مراد ما از «مرگ بر آمریکا»، مرگ بر ملّت آمریکا نیست! بلکه مرگ بر سیاستهای استکباری آمریکا است و این دشمنی تا زمانی که رویه استکباری و استعماری سیاستمداران آمریکایی اصلاح نشود، باقی خواهد ماند؛
در ادامه این مبحث در رابطه با کلیدواژهی قرآنی «استکبار» و سبقه تاریخی مبارزه با مستکبرین از زمان انبیاء بزرگ الهی همچون حضرت ابراهیم و نوح (ع) تا به امروز سخن گفتیم و دولت آمریکا را مصداق بارز استکبار در جهان امروز معرفی نمودیم و انشاالله امروز نیز از جلوههای روحیه استکباری آمریکا سخن خواهیم گفت؛
دولت استعمارگر آمریکا، تمامی ویژگیهایی که در فرهنگ و آموزههای دینی برای روحیهی استکباری ذکر شده، در مبانی، عملکرد و رفتار خود بهوضوح و بهصورت تام و تمام نمایان نموده که در این مجال کوتاه به برخی از مهمترینِ این ویژگیها از دیدگاه رهبر حکیم انقلاب میپردازیم:
1️⃣ «خودبرتربینی»
رهبر معظم انقلاب: «یکی از ویژگیهای نظام استکباری، خودبرتربینی است. مجموعههای استکباری... وقتی مجموعهی خودشان را از بقیّهی انسانها و از بقیّهی مجموعهها برتر و محور دانستند، همهچیز را فرع بر خودشان میدانند و یک معادلهی غلط و خطرناک در تعاملات جهانی بهوجود میآید... این خودبرتربینی موجب میشود که آنها ادّعای تولیت امور ملتها و مدیریّت جهانی را داشته باشند...» [۱۳۹۲/۸/۲۹]
بر همین اساس مواردی چون مداخلهگری آمریکا در عراق و افغانستان و سوریه، و حمایت استکبار از اغتشاشگران در فتنهی سال ۸۸ و ... شکل گرفته است.
2️⃣ «حقناپذیری»
رهبر حکیم انقلاب:
«(مستکبرین) نه حرف حق را میپذیرند، نه حقّ ملتها را میپذیرند؛ حقناپذیرِ مطلق هستند! در مباحثات جهانی بسیار اتّفاق میافتد یک حرف حقّی زده میشود، آمریکا با انواع شیوهها حرف حق را رد میکند و زیر بار حق نمیرود! حالا یک نمونهاش مسائل امروز ما است که مربوط به فعّالیّتهای هستهای و صنایع هستهای است...» [همان]
3️⃣ «مجاز شمردن جنایت علیه بشریت»
رهبر فرزانه انقلاب:
«یکی از شاخصهای دیگر استعمار و استکبار این است که جنایت را نسبت به ملتها و نسبت به آحاد بشر مجاز میشمرد! این یکی از بلایای بزرگ استکبار در دوران جدید است؛ دوران جدید یعنی دوران پیشرفت علم و پدید آمدن سلاحهای خطرناک، که بلای جان ملتهای عالم شده؛ (مستکبرین) برای جان انسانهایی که با آنها همراه نباشند و تسلیم و تابع آنها نباشند، هیچ ارزشی قائل نیستند...» [همان]
استفاده از سلاح اتمی علیه مردم ژاپن، شکنجه در زندانهای گوانتانامو و ابوغُریب و همچنین حمایت همه جانبه آمریکا از جنایات ضد بشری رژیم صهیونیستی در غزه، تنها گوشهای از جنایات شرمآور استکبار بر ضد بشریت است.
4️⃣ «فریبگری و رفتار منافقانه»
هادی امت: «(یکی دیگر از شاخصهای استکبار) فریبگری و رفتار منافقانه است... آنها سعی میکنند توجیه کنند و جنایت را در لباس خدمت نشان بدهند! نظام استکبار که قصد سلطهی بر ملتها را دارد، از این شیوه بهطور متعارف و معمول در همهی جا استفاده میکند؛ شیوهی توجیه جنایت و پوشاندن لباس خدمت به جنایت»[همان]
در این زمینه نیز مصادیق زیادی از نفاق و دورویی آمریکا در وقایع مختلف وجود دارد، وقایعی همچون: سرنگون کردن هواپیمای مسافربری ایران و شعار مبارزه با تروریسم؛ و یا حمایت امروز آنها از جنایات رژیم صهیونیستی در غزه و شعار حقوق بشر و...
✍️ البته موارد فوق تنها بخشی از ویژگیهای استکبار است که مسلماً همین موارد برای دشمنی ما با آمریکا کافی است لذا همواره شعار ملت ایران، مرگ بر آمریکا است.
https://eitaa.com/ROOZBARG
هدایت شده از روزبرگ شیعه (ره توشه معارفی)
15.38M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅ #روزبرگ_شیعه
🎧 پادکست
مناسبت: ایام مبارزه با استکبار جهانی
موضوع: «#مرگ_بر_آمریکا، چرا؟» (٣)
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ موضوع: برگزاری مراسم بزرگداشت #اربعین_سید_مقاومت
✍️ محضر مبارک ائمه محترم جماعات و ارکان معزز مساجد
سلام علیکم و رحمة الله
📌 با احترام، نظر به برنامهریزی ملی به منظور اربعین شهید سید حسن نصرالله (ره) در ١٧ و ١٨ آبان، پویش سراسری #اربعین_سید_مقاومت راهاندازی شده و مسلماً برگزاری این مراسم در مسجد تحت مدیریت شما، مشارکت در این کار ارزشمند است.
لذا مستدعی است ضمن برنامهریزی مؤثر در این زمینه جهت زیرنویس تلویزیونی، نام شهر و نام مسجد خود را در نشانی اینترنتی زیر ثبت نمایید:
https://porseshline.ir/p/q/HTDM
✅ ضمناً همزمان #پویش_ختم_قرآن و هدیه ثواب آن به شهید سید حسن نصرالله، از طریق لینک زیر برگزار میشود:
https://iporse.ir/483
✍️ در پایان، ضمن تشکر فراوان، فضاآرایی مسجد و فضای پیرامونی آن و برگزاری کرسی تلاوت در دو شب مذکور و همچنین برگزاری مراسم دعای کمیل و دعای ندبه و هدیه ثواب آنها به سیدالشهدای مقاومت مورد انتظار است.
🕌 روابط عمومی مرکز رسیدگی به امور مساجد استان اصفهان
POSTER NASROLA2.jpg
30.73M
🎨 فایل با کیفیت پوستر پویش #اربعین_سید_مقاومت
هدایت شده از روزبرگ شیعه (ره توشه معارفی)
1592 - ویژه سیدحسن نصرالله.pdf
808.7K
✅ #رهتوشه_معارفی
✍️ بسته تبیینی و محتوایی ویژه #سید_مقاومت برای استفاده ائمهجمعه و جماعات و سخنرانان در مراسم های بزرگداشت اربعین #سید_حسن_نصرالله (ره) ١٧ و ١٨ آبان
https://eitaa.com/ROOZBARG
هدایت شده از روزبرگ شیعه (ره توشه معارفی)
✅ #رهتوشه_معارفی
✍️ برای بهرهبرداری از فیشهای منبر ویژه ولادت حضرت زینب کبری (س) روی لینکهای زیر بزنید👇
● نکات تربیتی از شخصیت حضرت زینب(س)؛
● شخصیت حضرت زینب(س) ؛
● تبیین شعار زن، زندگی، آزادی؛
● شش ویژگی حضرت زینب(س)
● سیمای زینبیه(س)
● استقامت زینبی(س)
● راز نگاه زینب (س) ؛ ۱۱ جلسه
● جهاد تبیین حضرت زینب(س)
● نائبه الزهراء علیهاالسلام
● ولادت حضرت زینب(س)
● سیمای زینبیه
● حضرت زینب(س) عالمه علی(ع)
● تحلیل خصیصه های قدسی و استثنایی حضرت زینب(س)
● استقامت زینبی
● تحلیل جامع از جلوه های مشی سیاسی حضرت زینب(س)
● عظمت حضرت زینب(س)
● سلوک عرفانی حضرت زینب(س) در متن دشمن ستیزی
● جهاد زمان شناسی حضرت زینب(س)
✅️ نشـراین پیامصـدقهجـاریهاست.
https://eitaa.com/ROOZBARG
هدایت شده از روزبرگ شیعه (ره توشه معارفی)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ پنجشنبه ١٧ #آبان ١۴٠٣
🌙 الخمیس ٠۴ #جمادیالاولی ١۴۴۶
🌲 نوامبر 2024 07 Thursday
❇️ وقایع مهم روز:
🌙 #میلاد_حضرت_زینب (س)
🌙 #روز_پرستار_و_بهورز
☀️ ایام #اربعین_سیدالشهداء_مقاومت
💠حدیث روز 💠
💎 امام سجاد (ع) خطاب به عمه بزرگوارشان حضرت زینب (س) فرمودند: «أنتِ بِحَمدِ اللّهِ عالِمَةٌ غَيرُ مُعَلَّمَةٍ، فَهِمَةٌ غَيرُ مُفهَّمَةٍ»
(یا زينب) بحمد الهی شما، عالمى هستید كه نزد معلمی تعليم نديده (و از گنجینه وحی الهی علم آموخته)؛ و اندیشمندی هستید كه نزد کسی نياموخته است»
📚 بحارالأنوار، ج ۴۵، ص ۱۶۴
•┈┈••✾••┈┈•
https://eitaa.com/ROOZBARG
هدایت شده از روزبرگ شیعه (ره توشه معارفی)
332.9K
✅ #گلبرگ_احکام
مناسبت: «سالروز #ولادت_حضرت_زینب (س) و #روز_پرستار»
موضوع: #احکام_پزشکی
❓با توجه به مراجعه زنان به برخى پزشکان مرد و آثار مترتب بر آن، آيا بر زنانى که استعداد يادگيرى علوم پزشکى مربوط به زنان را دارند، واجب است که اين علوم را ياد بگيرند؟
✅ يادگيرى درحد رفع نيازهاى ضرورى، واجب كفائى است.
❓در صورتی که پزشک متخصص همجنس و غیرهمجنس برای خانمها وجود دارد؛ اما پزشک مرد برای معاینه و معالجه از تخصص بالاتری برخوردار است، آیا در این صورت مراجعه به پزشک مرد برای خانمها جایز است؟
✅ در صورتی که پزشک همجنس وجود دارد و میتواند معاینه و معالجه کند هرچند ممکن است، پزشک غیرهمجنس تخصص بالاتری داشته باشد، مراجعه به پزشک غیرهمجنس در صورتی که مستلزم لمس و نظر حرام باشد جایز نیست.
اما اگر تخصص پزشک همجنس خیلی پایین است و مطمئن هستند که نمیتواند معالجه کند، در این صورت در حقیقت پزشک همجنس که بتواند این بیمار را معالجه کند وجود ندارد؛ اما باید توجه داشت بهانهی اینکه پزشک غیرهمجنس تخصص بالاتری دارد و بهتر عمل میکند، مجوزی برای مراجعه به او نیست.
📚 http://khamenei.ir
https://eitaa.com/ROOZBARG
هدایت شده از روزبرگ شیعه (ره توشه معارفی)
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز:
«#زینت_اسلام_و_مسلمین»
مناسبت روز: امروز سالروز ولادت باسعادت زینت اسلام و مسلمین، بانوی صبر و ایثار، عقیله بنی هاشم، عالِمه غیر معلَّمه، عارفه، موثّقه، فاضله، کامله، عابده آل علی، صدیقه صغری، امینةاللّه، نائبةالزهراء، نائبةالحسین، عقیلةالنساء، شریکةالشهداء، بلیغه، فصیحه و شریکةالحسین، حضرت #زینب_کبری (س) است، لذا ضمن تبریک و گرامیداشت این روز فرخنده، سخن امروز را با سلام و صلوات بر محمد و آل محمد آغاز مینمائیم؛
حضرت #زینب (س) در سال ششم هجری در خانهی مولای متقیان و بزرگمرد تاریخ اسلام، حضرت علی (ع) و برترین و شریفترین بانوی دو عالم، حضرت فاطمه زهرا (س) دیده به جهان گشودند؛ ایشان در خاندان شریف نبوی رشد یافته و از محضر هفت معصوم الهی بهره بردهاند؛ لذا حضرت زینب (س)، جامع صفات نیک و پسندیده و افتخار جهان اسلام هستند، بهگونهای که نه تنها دوستان بلکه حتی دشمنان اهلبیت نیز در مورد عظمت، فضیلت، علم و درایت، سیاستمداری و همچنین عبادات حضرت زینب (س) سخنها گفتهاند؛ که در این مجال کوتاه به بخشی از فضایل آن حضرت اشاره مینمائیم:
1️⃣ «نامگذاری الهی»:
معمولاً نامگذاری انسانها توسط پدر و مادر آنها انجام میشود وحتی در نامگذاری بزرگان و انبیاء الهی نیز، عمدتاً اینگونه است، چنانچه نام حضرت مریم (س) را نیز مادرشان انتخاب نمودند: «وإنی سمیتها مریم»؛ (آل عمران/٣۶) اما اهلبیت عصمت و طهارت (علیهم السلام) از این قاعده استثناء هستند و خدای منان برای ایشان نامگذاری نموده و نامگذاری حضرت زینب (س) نیز طبق روایات به انتخاب الهی بوده است.
2️⃣ «ایمان، تقوی و عفاف»:
تمامی مورخین به طور اتفاق، حضرت زینب (س) را به عنوان یک بانوی مؤمنه، صالحه، اهل عبادت و جلوه حجاب و عفاف دانستهاند.
3️⃣ «همگام با ولایت»:
آنچه که مورد اتفاق تمامی مورخین میباشد این است که حضرت زینب (س) بر اساس اعتقادات و باورهای دینی و تبعیت از اصل توحید، نبوت، معاد و امامت، همواره در خدمت ولیِّ زمانشان بوده و معتقد به تبعیت مطلق از ولی امر مسلمین بودهاند؛ چنانچه فرزندان و تمامی هستی خویش را در کربلا فدای ولیّ زمان خود نمودند و پس از آن نیز با حمایت جانانه و شجاعت بینظیر، از شهادت و آسیب رساندن دشمنان به امام سجاد (ع) جلوگیری نمودند.
4️⃣ «مفسر و مدرس قرآن»:
ایشان شاگرد مکتب قرآنی امیرالمؤمنین (ع) و حضرت زهرا (س) بودهاند و در تاریخ به عنوان یکی از زنان زبده در علوم قرآنی شناخته میشوند چنانچه مورخین آوردهاند که در دوران حیات پدر، برای زنان کوفه، کلاس تعلیم و تفسیر قرآن داشتند؛ لذا سخنان آتشین ایشان در دوران اسارت، باعث تزلزل پایههای حکومت بنیامیه در کوفه شد، چراکه مردم کوفه، ایشان را استاد قرآن خود میدانستند.
5️⃣ «اسوه صبر و بردباری»:
اکثر زنان و مردان جامعه ما، در سختیها و مصائب از صبر زینب کبری (س) یاد کرده و از آن حضرت، الگو و کمک میگیرند و همین موضوع سبب شده که پرستاران عزیز نیز، صبر و استقامتشان را از ایشان بیاموزند.
6️⃣ «راوی وقایع کربلا و اولین مرثیهخوان شهدای نینوا»:
تردیدی وجود ندارد که اگر زینب کبری (س) و خطبهها و روایتگریهای ایشان نبود، قیام حسینی به ثمر نمیرسید و در تاریخ ماندگار نمیشد!
همچنین حضرت زینب (س) پایهگذار روضهخوانی برای شهدای کربلا بودند که این موضوع نیز باعث ماندگاری نهضت حسینی تا به امروز شده است.
7️⃣ «سخنوری و خطبههای آتشین»:
حضرت زینب (س) بسیار عالمانه سخن میگفتند و این روش را از امیر بیان، حضرت علی (ع) آموخته بودند، چنانچه پس از سخنان آن حضرت، یزید ملعون در بین عوام و خواص بهگونهای رسوا و مفتضح شد که مجبور به اظهار پشیمانی و ندامت و انداختن گناه کربلا به گردن عبیدالله بن زیاد گردید و اجازه داد که در شام، مجلس عزای حسینی برگزار شود و کاروان اُسراء را نیز با عزت و احترام به مدینه برگرداند.
✍️آنچه گذشت بخش کوچکی از شخصیت والای حضرت زینب (س) است که چنان در تاریخ تأثیرگذار بوده که پس از هزار و چند صد سال، هنوز در میان کشورهای مسلمان مانند ایران، هند، پاکستان، افغانستان، عراق، لبنان، بحرین، مصر و برخی از کشورهای آفریقایی، نام «زینب» جزو برجستهترین نامها در بین زنان مسلمان شیعه و حتی اهلسنت است.
و سخن امروز را با کلام ارزشمند رهبر فرزانه انقلاب به پایان میبریم که فرمودند: «حضرت زینب کبریٰ (س) یک بانوی برجستهی در تاریخ بشریّت است؛ نه فقط در تاریخ اسلام..؛ آن شخصیّت مستحکم و قوی، آن انسان بزرگ، آن انسانی که باید گفت: زن نگر، دست خدا در آستین...» (۱۳۹۸/۱۰/۱۱)
📚 برگرفته از کتاب نگاهی کوتاه به زندگی زینب کبری(س)، نوشته هاشم رسولی محلاتی
https://eitaa.com/ROOZBARG
هدایت شده از روزبرگ شیعه (ره توشه معارفی)
18.44M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅ #روزبرگ_شیعه
🎧 پادکست
مناسبت: سالروز #ولادت_حضرت_زینب (س)
موضوع: «#زینت_آسمان_و_زمین»
https://eitaa.com/ROOZBARG
هدایت شده از روزبرگ شیعه (ره توشه معارفی)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ جمعه ١٨ #آبان ١۴٠٣
🌙 الجمعة ٠۵ #جمادیالاولی ١۴۴۶
🌲 نوامبر 2024 08 Friday
❇️ وقایع مهم روز:
☀️ ایام #اربعین_سیدالشهداء_مقاومت
☀️#روز_کیفیت
💠حدیث روز 💠
💎 رسول خدا (ص): «مَن قامَ عَلى مَريضٍ يَوماً ولَيلَةً، بَعَثَهُ اللّهُ تَعالى مَعَ إبراهيمَ الخَليلِ عليهالسلام، فَجازَ عَلَى الصِّراطِ كَالبَرقِ اللاّمِعِ»
«هر كس يک شبانه روز از بيمارى پرستارى كند، خداوند، او را همراه با ابراهيم خليل (ع) برمىانگيزد و همچون برقی پُر درخشش، از صراط مى گذرد»
📚 ثواب الأعمال، ص ٣۴١
•┈┈••✾••┈┈•
https://eitaa.com/ROOZBARG
هدایت شده از روزبرگ شیعه (ره توشه معارفی)
386.8K
✅ #گلبرگ_احکام
مناسبت: #روز_پرستار
موضوع: #احکام_پزشکی
❓دانستن مسائل شرعى براى پرستاران، پزشکان، دندانپزشکان، داروسازان و به طور کلى پيراپزشکان، در حين آموزش و کار تا چه حدّى لازم است؟
✅ اگر نياموختن احكام به ترك واجب يا ارتكاب حرام بيانجامد، گناهكار است.
❓تماس دست با الکل طبی چه حکمی دارد؟
✅ محکوم به طهارت است.
❓با توجه به امکان نجس شدن لباس و بدن بیمار، آیا لازم است نجس بودن وسایل مورد استفاده در مصارف پزشکی ـ از قبیل: تخت معاینه، وسایل پزشکی، یونیت و غیره را به وی تذکر دهیم؟
✅ لازم نیست.
📚استفتائات امام خامنهای (مدظلهالعالی)
https://eitaa.com/ROOZBARG
هدایت شده از روزبرگ شیعه (ره توشه معارفی)
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز:
«#پرستار، #فرشته_رحمت»
مناسبت روز: میلاد با سعادت حضرت زینب (س) و «#روز_پرستار» را پشت سر گذاشتیم، لذا سخن امروز را با عنوان «فرشته رحمت» آغاز مینمائیم؛
شفقت، همدلی و مهربانی، از دستورات مهم اسلامی است و خداوند در قرآن کریم، مسلمانان را به شفقت و مهربانی با يکديگر دستور داده: «رُحَماءُ بَینَهُم» (فتح/٢٩) که قطعاً پرستاران عزیز از عاملین به این آیه شریفه هستند؛
بیشک «پرستاری» یکی از راههای قُرب به خداوند و دستیابی به کمال انسانی است؛ چراکه آنها با چنین نگرشی، به این حرفهی سخت و خطیر، روی آوردهاند، و به این حرفهی شریف، نه فقط بهعنوان یک شغل و درآمد، بلکه بهعنوان وظیفهای الهی و انسانی مینگرند.
در دین مبین اسلام، خدمت به هم نوعان، از بهترین عبادتها و ارزشهای انسانی شمرده شده است؛ چنانچه امام صادق (ع) میفرمایند: «هیچ مسلمانی حاجت مسلمان دیگری را روا نمیسازد، مگر اینکه خداوند تبارک و تعالی به او خطاب کند که پاداش تو به عهده من است و کمتر از بهشت برایت نمیپسندم» (اصول كافى، ج ٣، ص ٢۵٨)
در جامعه اسلامی، افراد نسبت به یکدیگر، نباید و نمیتوانند بیتفاوت باشند، و پایه و اساس زندگی در مکتب اهلبیت عصمت و طهارت (ع) بر محبت و رسیدگی به امور یکدیگر استوار است، به خصوص نسبت به بیماران، که اسلام درباره آنها تأکید بیشتری نموده؛ ازاینرو امام صادق (ع) میفرمایند: «مؤمنان در احسان و نیکی به یکدیگر ومهرورزیدن و مهربانی به هم، مانند پیکری هستند که هرگاه عضوی از آن به درد آید، اعضای دیگر نیز با بیخوابی و تب، با او همدردی میکنند» (بحارالانوار، ج٧۴، ص٢٧۴)
البته در روایات بسیاری از اجر و پاداش فراوان برای پرستاران سخن به میان آمده، چنانچه رسول اکرم (ص) فرمودند: «کسی که یک روز و یک شب، پرستاری بیماری را به عهده بگیرد، خداوند او را با ابراهیم خلیل (ع) محشور میکند، و همچون درخشش برقی از پل صراط عبور مینماید» (بحارالانوار، ج ٧۶، ص ٣۶٨)
و همچنين فرمودند: «کسی که در برطرف کردن نیازهای مریضی تلاش کند و نیاز او را برآورد، همانند روزی که از مادر متولد شده است از گناهانش پاک میگردد» (بحارالانوار، ج ٨١، ص ٢١٧)
این عمل پسندیده، در سیره پیامبران الهی قبل از حضرت رسول (ص) نیز دیده میشود؛ چنانچه امام صادق (ع) یکی از عوامل رشد و تعالی حضرت یوسف (ع) را، اهتمام در پرستاری از بیماران در زندان، ذکر نمودهاند. (بحارالانوار، ج ١٢، ص ٢٣٠)
همچنین در روایات اسلامی از «حضرت زهرا» و «حضرت زینب» و «حضرت مریم» (س) به عنوان «#پرستار» نام برده شده که این موضوع مسلماً افتخاری بزرگی برای تمامی پرستاران است! (مغازی، ج ١، ص ٢۴٩)،(ارشاد، ج ۴۵، ص ١)، (بحار، ج ۴٣، ص ١٧٣)
رهبر کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی (ره) نیز درباره ارزش والای پرستاری فرمودهاند: «شغل پرستاری از شغلهای بسیار شریفی است که اگر انسان با نیت انسانی و شرعی انجام دهد، عبادتی در فراز عبادتهای درجه اول است» (صحيفه امام، ج ١٢، ص ٨٢.)
آنچه گذشت، تنها بخش کوچکی از دیدگاه اسلام در رابطه با ارزش والای پرستار و پرستاری است، که پس از دوره همهگیری بیماری منحوس کرونا، اهمیت و نقش ارزشمند آنها بیش از پیش برای مردم هویدا گردیده و در کنار دیگر کادر درمانی، لقب «#مدافعین_سلامت» را به خود اختصاص دادند و در این مسیر الهی، تعداد زیادی از پرستاران عزیز، جان خود را فدا نموده و به مقام بلند شهادت نائل گردیدند.
✍️ در پايان سخن امروز، ضمن آرزوی سلامتی برای تمامی پرستاران عزیز، سخن امروز را با کلام ارزشمند رهبر فرزانه انقلاب به پایان میبریم که فرمودند: «امروز بحمدالله پرستاران در چشم مردم ما از همیشه عزیزتر و شرافتمندترند؛ و این لطف خدا و نعمت خدا است. امیدواریم که همواره به همین شکل باشد و افزایش پیدا کند؛ پرستار، فرشتهی رحمت بیمار است و این یک تعبیر واقعی است و به هیچ وجه مبالغهآمیز نیست؛ هم با جسم بیمار سر و کار دارد، هم با روح بیمار؛ در مورد جسم بیمار، پرستار در واقع شریک و همکار و مددکار پزشک است و بخش مهمّی از کار بهبودی جسمی بیمار را پرستار انجام میدهد؛ و در مورد ارتباط با روح مریض نیز پرستار در واقع غمگسار و نوازشگر و آرامشبخش مریض است... این یکی از ارزشهای والای اسلامی است؛ در اسلام، شفقت و همدلی و مهربانی یکی از دستورهای عمده است...» (سخنان معظمله در روز پرستار ١٣٩٩ش)
https://eitaa.com/ROOZBARG
هدایت شده از روزبرگ شیعه (ره توشه معارفی)
17.51M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅ #روزبرگ_شیعه
🎧 پادکست
مناسبت: #روز_پرستار
موضوع: «#پرستار #فرشته_رحمت»
https://eitaa.com/ROOZBARG
هدایت شده از روزبرگ شیعه (ره توشه معارفی)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ شنبه ١٩ #آبان ١۴٠٣
🌙 السبت ٠٧ #جمادیالاولی ١۴۴۶
🌲 نوامبر 2024 09 Saturday
❇️ وقایع مهم روز:
🔹مناسبت خاصی نداریم.
💠حدیث روز 💠
💎 پيامبر اکرم (ص) : «إنَّ اللّهَ يُحِبُّ إذا عَمِلَ أحَدُكُم عَمَلاً أن يُتقِنَهُ»
«خداوند دوست دارد هرگاه يكى از شما كارى انجام مىدهد، آن را درست و استوار انجام دهد»
📚ميزانالحكمه، ح ١۴٣٧١
•┈┈••✾••┈┈•
https://eitaa.com/ROOZBARG
هدایت شده از روزبرگ شیعه (ره توشه معارفی)
393.9K
✅ #گلبرگ_احکام
مناسبت: «#روز_ملی_کیفیت»
موضوع: #احکام_تولید
❓آیا اگر تولیدکننده برای کاهش قیمت تمامشده و در نهایت ارزان شدن محصول از مواد اولیهی نامرغوب استفاده کند، اشکال دارد؟
✅ اگر کالایی که تولید میشود، مثمرثمر نباشد و در نتیجه خریدار متضرر شود و یا خسارت ببیند، این کار قطعاً جایز نیست و حرام است.
❓خرید برخی محصولات تولید داخل به دلیل پایین بودن کیفیت شان، باعث خسارت خریدار میگردد؛ این در حالی است که خرید نمونههای خارجی آنها باعث ایجاد امنیت بیشتر مصرفکنندگان میشود؛ آیا در این صورت، خرید کالای خارجی جایز است؟
✅ به تولیدکنندگان داخلی توصیه میشود که کیفیت کالاها را بالاتر ببرند ولی بخشی از این حرفها، تبلیغات سوء است! یعنی اینگونه نیست که کیفیت کالاهای ایرانی همیشه پایینتر باشد، حتی در برخی موارد بالاتر است و بعضی افراد همان کالاهای ایرانی را با برند خارجی میفروشند، تنها به این خاطر که بعضی افراد نگاه بهتری به کالای خارجی دارند؛ اما این مسئله واقعیت ندارد و توهم بیجایی است! اما بر فرض اینکه (نوع خاصی از) کالای داخلی واقعاً کیفیت نداشته باشد و خرید آن موجب خسارت خریدار شود، در اینجا تولیدکننده ضامن است و مسئولیت شرعی دارد؛ در اینجا کسی نمیگوید که شما حتماً بروید کالایی را که کیفیت ندارد خریداری کنید، بلکه اگر مشابه داخلی خوبی دارد، شما آن مشابه داخلی بهتر را خریداری کنید تا آن کسی که تولیدکنندهی کالای کمکیفیت است بفهمد و سعی کند #کیفیت کالای خود را ارتقاء دهد؛ این کار نمونهای نیز از نهی از منکر است.
📚 منبع: khamenei.ir
https://eitaa.com/ROOZBARG
هدایت شده از روزبرگ شیعه (ره توشه معارفی)
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز: «#اسلام_دین_کیفیت»
✍️ مناسبت روز: امروز در تقویم مناسبت خاصی نداریم؛ اما دیروز به عنوان «#روز_ملی_کیفیت» نامگذاری شده بود لذا در سخن امروز به موضوع «#کیفیت» از نگاه اسلام میپردازیم؛
دین مبین اسلام به عنوان کاملترین دین الهی، همواره بر «کیفیت» در تمامی امور تأکید نموده و خداوند متعال در قرآن کریم «کیفیت» را با واژه «أحسَنُ عَمَلاً» معرفی مینماید: «الّذی خَلَقَ المَوتَ و الحیاةَ لِیَبْلُوَکُمْ أَيُّكُمْ أَحْسَنُ عَمَلاً...»: «خداوند، مرگ و زندگی را بیافرید تا شما را بیازماید که کدام یک کاری بهتر و با کیفیتتر انجام میدهید...» (ملک/٢)
امام صادق(ع) در تفسیر این آیه میفرمایند: «مقصود از «أحسَنُ عَمَلاً»، عملِ بیشتر نیست، بلکه عمل بهتر و باکیفیتتر است» (تفسیرکنزالدقائق)
پیامبر اکرم (ص) نیز همواره بر کیفیت در کارها تأکید داشته و میفرمودند: «خداوند، دوست دارد که هر کارگزاری که کاری انجام میدهد، کارش را نیکو و استوار انجام دهد» (ميزانالحكمه ، ح ١۴٣٧١).
در فقه اسلامی نیز برای کالای بیکیفیت و معیوب، حق عودت و برگشت قرار داده شده و احکام مفصلی در «خیار عیب» و «خیار غَبن» و ... بیان شده است؛
همچنین اسلام برای رعایت کیفیت در کار و عمل، ویژگیهایی را بیان نموده، که در این مجال کوتاه به بخشی از آنها اشاره مینمائیم:
1️⃣ «خدامحوری و اخلاص در عمل»
اگر انسان در هر کاری که بر عهده میگیرد تنها خداوند را کارفرما و ناظر خود بداند، با کیفیت ترین کار را برای رضای خدا انجام خواهد داد؛ چنانچه امیرالمؤمنین(ع) فرمودند: «بهترین (و باکیفیتترین) کارها، آن کاری است که تنها برای رضای خدا انجام شود» (غررالحکم، ص ٩٦)
2️⃣ «علم و تخصص»
از دیدگاه اسلام، بدون علم و تخصص لازم در هر زمینه، امکان تحقق «احسن العمل» وجود ندارد، چنانچه در قرآن کریم، حضرت یوسف (ع)، شرط پذیرفتن کار را داشتن علم و تخصص لازم دانستهاند: «إِنِّي حَفِيظٌ عَلِيمٌ» (يوسف/۵۵)
3️⃣ «داشتن توانایی لازم و صلاحیت انجام کار»
از نظر اسلام، توانایی و شایستگی فرد در پذیرش کار نیز نقش کلیدی در انجام «أحسَنُ عَمَلا» دارد، چنانچه رسول خدا (ص) با علاقهی ویژهای که حضرت ابوذر (ره) داشتند، هرگز مسئولیت حکومتی به ایشان واگذار ننموده و فرمودند: «ای ابوذر! من آنچه برای خود دوست میدارم برای تو نیز دوست دارم؛ اما تو را (در مدیریت) ناتوان میبینم، پس هیچ گاه (حتی) به دو نفر هم، ریاست نکن...» (امالی طوسی، ص۳۸۴)
4️⃣ «نظم و برنامهريزى»
در اسلام همواره به نظم و ترتیب در کارها تأکید شده، چنانچه امیرالمؤمنین (ع) پس از تقوای الهی، مهمترین امر را نظم و برنامهریزی در کارها دانسته و به آن سفارش کردهاند: «اوصیکم...بتقوی اللّه و نظم امرکم» (نهج البلاغه، حکمت٢)
5️⃣ «علاقه و عشق به کار»
از نگاه دین، یکی دیگر از رموز انجام «احسن عملا»، آن است که انسان به سراغ کار و رشتهای برود که براساس ذوق و سلیقه و استعداد او باشد و به آن کار، عشق و علاقه داشته باشد؛
بدیهی است که «خلاقیت، نوآوری و خستگیناپذیری در خدمت»، از نتایج «کار عاشقانه» است و کاری که تنها برای درآمد و به اجبار صورت میگیرد، دارای کیفیت لازم نخواهد بود؛ چنانچه امیرالمؤمنین (ع) میفرمایند: «کار اندکی که با اشتیاق تداوم یابد، بهتر از کار فراوانی است که رنج آور باشد» (نهجالبلاغه، حکمت۴۴۴)
6️⃣ «اتقان و استحكام کار»
اتقان و استحكام کار و به بيان ديگر رعايت همهی استانداردهاى لازم در آن زمینه، شرط ديگر «احسن العمل» است؛ چنانچه در روایت آمده که چون سعد بن معاذ (ره) درگذشت، پیامبر اکرم (ص) به درون قبر رفتند و چنان آن را محکم ساختند که اصحاب در شگفت شدند! سپس حضرت فرمودند: «خداوند، بندهای را دوست دارد که چون کاری را انجام میدهد، آن را محکم و استوار انجام دهد» (أمالی طوسی، م١٣، ص۳۸۴)
امیرالمؤمنین (ع) نیز در اینباره مىفرمایند: «براى دنيا آنچنان (با کیفیت و استوار) كار كن كه گويا تا ابد زندهای و براى آخرت نیز آنچنان (با کیفیت) كار كن كه گويا فردا خواهى مُرد» (مستدرك، ج ١، ص١۴۶)؛
✍️ در پایان بدیهی است، حکومت اسلامی و فرد فردِ مسلمانان موظند، همه کارها و اعمال خود را با بهترین کیفیت انجام دهند تا این موضوع، علاوه بر بهرهی دنیوی و اخروی برای آنها، باعث رونق اقتصادی و بالا رفتن اعتبار کشورهای اسلامی در جهان گردد.
https://eitaa.com/ROOZBARG