هدایت شده از تاریخ و سیره اهل بیت علیهم السلام
📌 سفارش خواندن دعای #جوشن_کبیر در اول ماه #رمضان
🔰این دعا در کتابهاى بلد الامین و مصباح کفعمى آمده، از حضرت #سیّدالساجدین علیه السّلام، از پدر ایشان از جدّ بزرگوارش #حضرت_رسول صلى الله علیه و آله روایت شده:
🔰این دعا را #جبرئیل براى آن حضرت در یکى از جنگها فرود آورد، درحالى که زره سنگینى بر تن آن جناب بود به گونهاى که سنگینى آن بدن مبارک آن حضرت را به درد آورده بود.
🔰جبرئیل عرضه داشت: یا #محمّد پروردگارت به تو سلام میرساند و میفرماید:
🔰این جوشن (زره) را از تن خود بیرون کن و این دعا را بخوان که براى تو و امّتت موجب ایمنى است.
🔰سپس شرحى در فضیلت این #دعا ذکر فرموده که اینجا جاى بیان تمام آن نیست ولى به برخى از آن اشاره مىکنیم از جمله آنکه هرکه آن را بر کفنش بنویسد، خدا به احترام آن او را به آتش نمىافکند و هرکه آن را در #اول_ماه_رمضان با نیّت خالص و دلى پاک بخواند، حق تعالى بهرهمندى را روزى او مىکند، و براى وى هفتاد هزار #فرشته مىآفریند که خدا را تسبیح و تقدیس کنند و ثوابش را براى او قرار دهند.
🔰در ادامه نیز فضیلت زیادى نقل کرده تا آنکه فرمود: هرکه آن را در ماه رمضان سه بار بخواند، خدا بدن او را بر آتش #جهنم #حرام مىکند، و #بهشت را براى او #واجب مىگرداند، و دو فرشته را بر او مىگمارد تا او را از گناهان حفظ کنند، و در طول زندگى خود در امان خدا باشد و در پایان روایت آمده:
🔰#امام_حسین علیه السّلام فرمود: پدرم #على_بن_ابیطالب علیه السّلام به حفظ این دعا #وصیّت کرد، و نیز اینکه آن را بر کفن ایشان بنیوسم و به اهل خود تعلیم دهم و آنان را به خواندنش ترغیب نمایم.
📚 منبع
۱. #مفاتیح_الجنان.
🆔 @islam_history
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎬 #کلیپ
📌 سفارش ویژه برای شب اول #ماه_رمضان
👈 برای درک #شب_قدر این فرصت را از دست ندهیم...
🆔 @islam_history
📌 در این مسابقه از بقیه جا نمانیم...
✍ #امام_حسن علیه السلام:
🔸إنَّ اللّهَ جَعَلَ شَهْرَ رَمَضانَ مِضْماراً لِخَلْقِهِ، فَيَسْتَبِقُونَ فيهِ بِطاعَتِهِ إِلي مَرْضاتِهِ، فَسَبَقَ قَوْمٌ فَفَازُوا، وَقَصَّرَ آخَرُونَ فَخابُوا
🔸خداوند متعال ماه #رمضان را براي بندگان خود ميدان مسابقه قرار داد. پس عدّه اي در آن ماه با #اطاعت و #عبادت به سعادت و خوشنودي الهي از يكديگر سبقت خواهند گرفت و گروهي از روي بي توجّهي و سهل انگاري خسارت و #ضرر مي نمايند.
📚 من لایحضره الفقیه، ج۱، ص۵۱۱.
🆔 @islam_history
تاریخ و سیره اهل بیت علیهم السلام
❌ #اهل_بیت_پاستوریزه_نبودند (۳) ❌ ✍ از محمّد بن سائب نقل است كه گفت: روزى #مروان_بن_حكم به امام حسي
📌 مرگ مروان
🔰در اين روز در سال ۶۵ ه #مروان_بن_حكم در سن ۸۱ سالگى در دمشق به دركات جحيم شتافت ، و مدت خلافت او ۹ ماه بود.
🔰#مروان پسر حكم بن ابى العاص بود و به ((وزغ بن وزغ )) ملقب گرديده بود. او و پدرش مورد لعن #پيامبر صلى الله عليه و آله واقع شدند، حتى #عايشه به مروان گفت: شهادت مى دهم كه پيامبر صلى الله عليه و آله پدرت را لعن كرد در حاليك تو در صلب او بودى.
🔰مروان در عداوت با خدا و پيامبر صلى الله عليه و آله و #اهل_بيت عليهم السلام خصوصا #اميرالمومنين عليه السلام از زمان #عثمان تا آخر ايام خود بسيار كوشيد. بعد از آنكه عثمان او و پدرش حكم را از طائف بر خلاف امر پيامبر صلى الله عليه و آله به #مدينه بازگردانيد، خمس افريقيه را به مروان داد و فدك را هم به او واگذار كرد و او را وزير و كاتب خود قرار داد.
🔰او در ايام خلافت عثمان فتنه ها بپا كرد. در جنگ #جمل تيرى زد و #طلحه را كشت و بعد از فتح هنگامى كه اسير شد حسنين عليهما السلام را شفيع قرار داد و اميرالمومنين عليه السلام او را رها كرد. به حضرت عرض كردند: از او بيعت بگير. فرمود: همانا دست او دست يهودى است ، چه اينكه يهود به مكر و حيله معروفند.
🔰بعد از آن كه مروان به #معاويه پيوست هرگاه حكومت شهرى به او داده مى شد، در ترويج سب اميرالمؤمنين عليه السلام مصرّ بود. او در مدينه هر جمعه بر منبر پيامبر صلى الله عليه و آله بالا مى رفت و در حضور مهاجرين و انصار اميرالمؤمنين عليه السلام را سب مى كرد.
🔰مروان بعد از هلاك شدن #يزيد به جاى وى نشست ، و همسر او را به عقد خود در آورد و نه ماه خلافت كرد. همسر يزيد زهرى در غذاى او ريخت كه لال شد و آخر الآمر متكا بر دهان او گذاشت ، و باكنيزان روى او نشستند تا اينكه در اول ماه رمضان به درك واصل شد.
📚 تتمه المنتهی، ص۸۳.
📚 #بحارالانوار، ج۴۵، ص۳۸۵.
🆔 @islam_history
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 اهانت #مروان به #امام_حسن علیه السلام و پاسخ ایشان
🆔 @islam_history
هدایت شده از تاریخ و سیره اهل بیت علیهم السلام
❤️ صلّیاللهعلیکیاأباعبدالله...
🕊حضرتفرمود: ...این ذکر را ۳مرتبه بگو؛ چرا که سلام از نزدیک و دور به ایشان میرسد!
🌙 #شبزیارتی
🆔 @islam_history
8.2M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎬 #کلیپ
📌 ویژگیهای حضرت #خدیجه سلام الله علیها
استاد رائفیپور
🆔 @islam_history
هدایت شده از تاریخ و سیره اهل بیت علیهم السلام
📌 سن حضرت خدیجه سلاماللهعلیها، هنگام ازدواج با پیامبر صلی الله علیه و آله
🔰به جهت اینکه بسیاری از بزرگان #اهل_سنت و راویان و تاریخ نویسان پیرو #مکتب_خلفا، در صدر #اسلام خوش نداشتند، شخصی را بالاتر از #عایشه در بین همسران #پیامبر صلیاللهعلیهوآله معرفی کنند؛ لذا دست به پارهای روایات دروغ و استدلالات باطل زدهاند، و به همین دلیل سن حضرت #خدیجه سلاماللهعلیها یکی از مسائل پیچیده صدر اسلام است؛ آنچه در منابع معتبر تاريخی معروف و مشهور است، اين است كه سن پیامبر، ۲۵سال و سن حضرت خديجه سلاماللهعلیها ۴۰ سال بوده است.
🔰ولی از آنجایی که حق هیچگاه مخفی نمانده و نخواهد ماند، در لابلای کلمات مورخین و علما اعترافاتی موجود است، که احتمال تحریف واقعیت خارجی را تقویت میکند.
🔰درباره سن حضرت خديجه در هنگام #ازدواج با پيامبر اكرم نظرات مختلفی وجود دارد؛ برخی مانند بيهقی (از علمای بزرگ اهل سنت) ايشان را ۲۵ ساله میدانند. بيهقی میگويد: «بعضی میگويند: سن حضرت خديجه (در هنگام وفات) ۶۵ ساله بود و برخی ديگر گفتهاند: در آن وقت ايشان ۵۰ ساله بوده است كه قول صحيح هم همين است.»[۱]
🔰حاکم نیشابوری نیز فقط همین قول را برای ابناسحاق (سیره نویس مشهور) نقل میکند: «خدیجه در زمان ازدواجش با پیامبر، بیست و هشت ساله بود.»[۲]
🔰بلاذری هم به عنوان یک قول، ۲۸ سال را ذکر کرده است.[۳] ابنسعد، ذهبی، إربلی، ابنعساکر به نقل از #ابن_عباس میگویند: «خدیجه در زمان ازدواج با آن حضرت ۲۸ ساله بود.»[۴]
⁉️حالا سؤال اینجاست با این اقوال بیان شده که سن حضرت را کمتر از ۳۰ سال، در هنگام ازدواج بیان میکند، چرا کوشش میشود، که سن حضرت را چهل سال معرفی کنند؟ آن هم قولی که شاذ است و مطابق قول اکثر محققین و مورخین نیست!؟
📚 منابع
۱. دلائل النبوة ومعرفة أحوال صاحب الشریعة، بیروت: دارالکتب العلمیة، ۱۴۰۵ ق، ج۲، ص۷۱.
۲. المستدرک، ج۲، ص ۱۸۲.
۳. انساب الاشراف، مصر: دارالمعارف، ج۱، ص ۹۸
۴. الطبقات الکبری، بیروت: دارصادر، ج۸، ص۱۶؛ سیر اعلام النبلاء، بیروت: مؤسسه الرسالة،۱۴۱۳ ق، ج۲، ص۱۱۱ ؛ کشف الغمة، ج۲، ص۲۸۰، باب فصل فی مناقب خدیجة ؛ تاریخ مدینة دمشق، بیروت: دارالفکر للطباعة والنشر والتوزیع، ۱۴۱۵ ق، ج۳، ص۱۹۳.
🆔 @islam_history